Találatok a következő kifejezésre: Akinek probléma a terhessége (33 db)

Aki 100 kg feletti súllyal kezdte a terhességet, mennyit hízott, volt esetleg valami probléma a terhesség alatt (cukor, vérnyomás gondok)?

Legjobb válasz: volt egy ismerõsöm, nem tudom hány kiló, de lehet hogy volt 100, azt tudom, hogy 2 kg-t hízott egész terhessége alatt. problémája amit én tudok, nem volt.

volt egy ismerõsöm, nem tudom hány kiló, de lehet hogy volt 100, azt tudom, hogy 2 kg-t hízott egész terhessége alatt. problémája amit én tudok, nem volt.
4-dik gyerekemnél 95kg-val kezdtem.6 kg hiztam.alapból cukros vagyok.vérnyomásom rendbe volt.
Szia! Én 117kg-al kezdtem a terhességet, 119kg-al mentem szülni. A 10. héttõl nagyon magas volt a vérnyomásom, ( 190/115) a dietetikus kemény diétára fogott egész terhességem alatt. A gyógyszerekkel sikerült rendbe tenni a vérnyomást, ami szülés után szépen vissza ment.A cukrommal szerencsére nem voltak gondok. Most 6 hetes babás vagyok megint, és 118kg.
106-al kezdtem a terhességet, és 110-el mentem szülni. Sem a vérnyomásommal, sem a cukrommal nem volt gond, az egyetlen kellemetlenség a félideig tartó hányás volt:)
Szia! Én 100 kilóval kezdtem és 112-vel szültem..magas vérnyomás, pajzsmirigygondok, szóval vérnyomásgyógyszer, pajzsmirigy bogyót kellett szendi, vizesedtem, és terhességi mérgezést kaptam a 39.héten tehát ezért indították meg a szülést..soha többé nem vállalnám be akkora súllyal..a baba egészséges lett szerencsére..én meg lefogytam mert nem akarom még egyszer ezeket átélni és veszélyeztetni a gyermekem életét.
SZia!én 97kgval kezdtem és 107-tel mentem szülni, vagyis annyival fektettek be 35hetesen mert magsa vérnyomás, fehérje ürítés a vizeletben, vizesedés, a végén már alig mûködött a vesém meg májam.36, 6 hetesen császároztak, a baba majdnem meghalt, meg nekem se sok kellett h fentrõl figyeljek:((( a császározás után nekem kritikus volt az állapotom...2 éves múlt a lányom, nem mernék teherbe esni, pláne úgy h most 110 kg vagyok, sajnos idõközben kiderült h pajzsmirígy alulmûködésem van és az egész hormonháztartásom fel van borulva.a szülés után fogytam egy kicsit majd híztam kb 20kgt....nem mernék terhes lenni..félnék nagyon h úgy járok mint az elsõvel, mert sajnos a kövér embereknél a toxémia gyakori-orvos mondta.és nálam a hormonproblémák a toxémiától lettek... sok sikert.Te baba vállalás elõtt állsz?
09:17-es hozzászólótól kérdezném: hogy fogytál le és mennyit?köszi a választ
Szia! 97 kg-mal lettem terhes és 99 kg-mal mentem szülni, de nem 2 kg-ot híztam mert 30 hétig fogytam 10 kg-os a folyamatos hányás miatt majd a 30. héttõl híztam pár kg-ot. Semmi baj egyébként nem volt, sem vérnyomás, sem cukor, semmi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Kisfiamnak szeretnénk kistesót de ekkora súllyal nem merném bevállalni. Az elsõ terhességemet 103-mal kezdtem és 110-el szültem, de voltak a vérnyomásommal gondok, végülis gyógyszerrel rendezõdött. Aztán szülés után helyreállt.9:17-es válaszolótól kérdezném én is hogy sikerült lefogyni?

Akik végigrettegték a terhességüket egy missed ab után? Nem volt semmi probléma?

15 hetes múltam, de még mindig nagyon félek. Tegnap is olyan szörny?séget hallottam! Veletek minden rendben volt? Ezután már nem lehet baj?

Legjobb válasz: Júliusban volt missed ab-om októberben kezdünk próbálkozni de rettegni nem fogok! Mit hallottál? valamivel mindig kell ijesztgetni a kismamákat.

Júliusban volt missed ab-om októberben kezdünk próbálkozni de rettegni nem fogok! Mit hallottál? valamivel mindig kell ijesztgetni a kismamákat.
annyi mindent hallani. én is mindig aggódok valami miatt, pedig elsõ terhesség. pl. 6. héten elvetélt elhalt a baba és nem vett észre semmit belõle 20. hét után elvetélt halva született, stb., stb. elég rossz ezeket olvasni. de bízni kell benne, hogy nem történik meg még egyszer.
A kérdező hozzászólása: Egy közeli ismerõsöm nõvérének most vették el a babáját 7 hónaposan, mert meghalt benne... :(
Én 4 missed ab. után izgultam végig az 5. tehességet. Azt azért nem mondom, hogy rettegtem. Minden uh-n találtak vmi aggasztót, ami miatt lehetett izgulni. Ráadásul már jó nagy volt a pocakom, mikor elestem, így ez is aggasztott. Szerencsére nem lett baj, egészséges fiam született!
Egy missed ab-om volt 2007-ben, egy szülésem 2008-ban, majd egy második missed ab-om 2009-ben, végül 2010 szeptemberében 14 hetes terhesen nem izgulok, mert minden rendben lesz a páros számok törvénye szerint.
Tudod, hogy voltam vele? 12 hetesen halt el az elsõ babám. A másodikkal 12. heti uh-ra úgy mentünk, mint a vágóhídra, hogy nem volt semmi baj, mintha kõ esett volna le a mellkasomról, úgy megnyugodtam. Utána barnáztam a 14. hétig, de annyira vigyáztam magamra, hogy a végén dühömben eldöntöttem, hogy ennél többre én képtelen vagyok, ha a kis drágám mégsem akar velünk maradni, marasztalni ennél jobban már nem tudom. Ebbe így belenyugodtam. A 24. héttõl meg már tudtam, hogy ha vaalmi történik, és megszületik, nagy eséllyel életben marad. Szóval megnyugodtam. Most 7 hónapos.
7 hetesen volt missed ab-om, rá 2 hónapra ismét pozitívat teszteltem:) Semmi gond nem volt a terhességem alatt, kiírt napon szültem, már 11 hós makkegészséges a kisfiam:) Ne aggódj, minden rendben lesz!!!
Az elsõ terhességemnél nem izgultam, azt sem tudtam mi az a missed ab, de bekövetkezett a 9. héten! Majd 1 évig próbálkoztunk mire sikerült újra teherbe esnem. Rettegtem, de próbáltam mindig a jó dolgokra gondolni, sajna ez sem segített, 10 hetesen újra missed ab lett. Ezek után már nem tudom, hogy fogom kibírni vagy megélni a következõ terhességet! :(

Kismamik, akiknek probléma mentes volt a terhesség, és akik szerettek terhesnek lenni, nem érzitek ugy hogy ha megszültök akkor hiányozni fog ez az állapot?

Jó persze ott lesz az a kis csöppség aki le fog fárasztani, és imádni fogod...stb, de nem fog hiányozni a terhesség? 30 hetes pocis

Legjobb válasz: 2 hete szültem a 3. babánkat. Minden terhességem problémamentes volt, könnyen szültem. nagyon hiányzik, s szívem szerint még sok gyereket szülnék, de az anyagiak...... :(

2 hete szültem a 3. babánkat. Minden terhességem problémamentes volt, könnyen szültem. nagyon hiányzik, s szívem szerint még sok gyereket szülnék, de az anyagiak...... :(
Tavaly szültem az elsõt és imádtam kismama lenni. Idén is babát várok és imádok kismama lenni :DDDDD Az elsõnél miután megszültem még hetekig simogatni akartam a pocakom, úgy megszoktam. Hiányzott, hogy nincs pocak. :)
Én is ezt gondoltam, de a 36.héten annyira vizesedtem és annyira akkor nõtt még a lányom, hogy a 40. héten már azt hittem sosem szülök meg. Az utolsó pár hét már többnyire mindenkinél valóban terhesség.
A kérdező hozzászólása: Nagyon jó olvasni ezeket az irásokat:) ! Én még nem szültem meg, de legszivesebben állandóan terhes lennék!:) Próbálom még kiélvezni ezt a 10 hetet:) És ha Ti is épp babát vártok élvezkedjetek még Ti is:) ! Pusz nektek, igy láttatlanba:) !
nekem nem vbolt teljesen probélmamentes a terhességem, és a vége már tényleg nagyon terhes volt.de nagyon hiányzik a terhesség és bármikor újra bevállalnám. 2, 5 hós kiscsajszi anyukája
Szió! Én már a finishben vagyok, és mindenki tök izgul, hogy mi van már, szüljek már, kivéve engem...:-( Imádom ezt a kis pockot a pocakomban, hogy mocorog, rugdos, nyomkod, az izgalmat, hogy milyen lesz, és hogy nagyon szeretem már most...de vhogy mégsem akarok "megszabadulni" a "terhemtõl". :-) Pedig már leszakad a derekam, nem tudok aludni, egy jót enni, vagy strandolni, meg egy csomó mindent, de Én is irtóra élvezem a kismamaságot. Nagyon szépnek is látom magamat, ez is nagyon idegen érzés, mert amúgy nagyon elégedetlen vagyok a testemmel, de most még azt is csodálatosnak látom..., ami nagyon furi, de jó. üdv, 38h.km.
De jó nektek, hogy így élitek meg. Remélem nekem is fog változni a véleményem. Tök jó, hogy így érzed ez így normális!:)
Szívembõl szólsz... :) Én is ugyanígy voltam vele, végig azt mondtam, hogy kár, hogy nem elefántnak születtem, mert õk 2 évig vemhesek. :D Vagy legalább kengurunak, mert akkor kijön, megölelem, megszeretgetem, megcsodálom, utána meg kicsit visszadugom. :) Az elsõ perctõl az utolsóig élveztem az egészet, sosem voltam rosszul, a szülésem is gyönyörû emlék attól függetlenül, hogy nem volt egyszerû menet. Már 23 hónapos a kisfiam és még mindig elevenen él bennem, hogy milyen volt pocisnak lenni. Alig várom, hogy újra terhes legyek és ismét átélhessem ezt a csodát! Én is úgy vagyok vele, hogy ha lehetne én állandóan terhes lennék és szülnék, de hát a mai világban.... :S Egy gyermeket azért még mindenképpen akarunk!!! További boldog kismamakort kívánok és szép élményeket a szüléshez is!
de. egyik terhességem sem volt problémamentes és mindegyiket imádtam. imádok terhes lenni. 1 hete szültem 3-at császárral, valószínû nem lesz több babám, de majd meggebedek, hogy legyen. függõ vagyok.
Ne kiabáld el, most jön a neheze.A vége már általában annyira "terhes", h örül az ember mikor megszülheti a babáját.:) )
Nagyon hiányzik.13 hónapos a fiam és remélem hamarosan újra átélhetem azt az idõszakot, bár már nem lesz ugyanolyan.
Nekem nagyon hiányzik. Két pici fiam van, imádom õket, de még 2 terhesség után is irigykedve nézem a (még) pocakosakat.
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó hogy nem csak én vagyok igy! Már azt hittem baj van...mert ugye várom mikor megszületik a kicsi fiam, és várom hogy babázhassak, hogy mosolyogjon rám, és én õ rá, és hogy végre egy teljes család lehessünk, de imádok terhes lenni, és imádom hogy megkérdezik mennyi van még, hogy birod... Imádom mikor mozgolódik, találgatni milyen lehet a kis arcocskája, mikor hullámzik a hasam elgondolni vajon milyen neki odabent:) ! És ez nekem nagyon fog hiányozni:) !!:(
A kérdező hozzászólása: Olyan jó benneteket olvasni!! Irjatok még!!
Tömören, és röviden: DE! És hiányzott/hiányzik is :) pedig imádom a kisfiamat :) de pocakosnak lenni is imádtam :) pedig már 10 hete a karomban tarthatom :) szóval ha Te is olyan vagy mint én akkor hiányozni fog, de közben meg imádni fogod azt hogy már anya vagy :) Nagyon szép szülést! És további áldott boldog babavárást :)
én szülés után kb. az 5. hónapban jutottam el odáig, hogy hiányzik a pocak, addig annyira lefoglalt a kis gyönyörûségem, ogy sírtam, ha ránéztem a boldogságtól. Szerettem terhesnek lenni, hamarosan rá is gyórunk a kistesóra, de annak sokkal jobban örülök, hogyha már kint van, mert úgy érzem, akkor sokkal jobban tudok rá vigyázni. Ha a pocakomban lesz baj, azzal nem tudok mit kezdeni. És utálom állandóan azt számolgatni, hogy most rugott-most nem rugott, jaj, minden oké, jaj, miért nem mozog?! Idekint csak egyszerûen ránézek és tudom, hogy semmi baj.
Teljesen problémamentes volt a terhességem, és a 39. héten mégis kórházba kerültem toxémiával. 1 hétig kórzóztam a kórházban, álom volt, hogy végre megcsászároztak.
Imádtam a babavárást. Amikor a második babámmal voltam terhes, a vége felé nagyon szomorú voltam, hogy többé nem érzem ezt az édes mocorgást a pocakomban. (Kettõt terveztünk.) Most 16 hetes pocakos vagyok... Újra kezdõdik az édes mocorgás...
Szivembõl szóltatok! Nem volt egy problémamentes terhességem sem, de mégis szerettem babásnak lenni. Érdekes módon fõleg akkor döbbentem rá, mikor már megszültem. Most van egy hat hetes kisfiam, akit imádok. És két lányom akiket szintén imádok. Több babót nem tervezünk, szintén az anyagiak miatt, pedig szivesen bevállalnék még. Pár hete én is tettem fel hasonló kérdést, szülés után, hogy nincs-e fura hiányérzete annak aki megszült?. Ott is kiderült hogy nem vagyok egyedül. Még mindig sokat gondolok arra, hogy milyen szép is volt, hogy milyen csodás volt amikor rugdosott (még a sirás is elkap ha rágondolok). Sõt most már a szülésre is szivesen gondolok vissza, pedig hogy féltem. Csodás hogy itt van mellettem és mégis úgy érzem hiányzik belõlem. Milyen jó a kenguru mamának! :-) Élvezzétek kismamik!
Nekem ez már a második problémamentes terhességem, az elsõ szülésem nagyon könnyû és gyors volt (remélem ez is olyan lesz). Mégse szeretek terhes lenni, testileg nem zavar, de lelkileg nem úgy élem meg, ahogy kéne. Olyan nekem a terhesség, mint a kindertojás, nem tudom, mi van benne meglepinek. Szóval nem tudom biztosra, hogy tényleg egészséges-e a babám, milyen lesz a szülés, mi vár rám, stb.... Értitek mire gondolok? Ez a bizonytalanság abszolút nem hiányzik nekem, alig várom, hogy vége legyen a terhességnek, és biztos ami tuti alapon már végre tényleg láthassam a babámat, hogy semmi baja.

Akinek probléma mentes a terhessége az könnyen is fog szülni?

mitöl függ hogy hogy szülünk,könnyen vagy nehezen?

Legjobb válasz: Nem gondolod komolyan, hogy függne bármitõl is?! Két terhességed sem lesz egyforma. Lehet, hogy pont az elsõ gyerek egy röpke óra alatt kipottyan belõled, mert éppen front van, vagy tudom is én mi, a második gyerekkel meg fél napot fogsz vajúdni. Ez szerencse kérdése. Én a mostani terhességem alatt egyszer sem hánytam, sosem voltam rosszul, de lehet a második gyereknél végig fogom hányni az elsõ félidõt. Azért könnyû szülést kívánok mindannyiónknak! 37 hetes k.mami

Nem gondolod komolyan, hogy függne bármitõl is?! Két terhességed sem lesz egyforma. Lehet, hogy pont az elsõ gyerek egy röpke óra alatt kipottyan belõled, mert éppen front van, vagy tudom is én mi, a második gyerekkel meg fél napot fogsz vajúdni. Ez szerencse kérdése. Én a mostani terhességem alatt egyszer sem hánytam, sosem voltam rosszul, de lehet a második gyereknél végig fogom hányni az elsõ félidõt. Azért könnyû szülést kívánok mindannyiónknak! 37 hetes k.mami
Miért kell leugatni a másikat? Akkor inkább ne írj, "kedves" elsõ válaszoló. Szerintem ez alkati kérdés, de homeopátiás szerekkel rá lehet segíteni. Én ki fogom próbálni. Boldog babavárást! 36 hetes kismami
Kedves 2.válaszoló szokjál le a csúnya beszédrõl, mert hamarosan anya leszel. Semmi sértõ nem volt az elsõ válaszban, még a végén hamarabb megszülsz, ha ilyen ideg állapotban vagy.
Sziasztok!Én két szülésen vagyok túl .Probléma mentes volt mind a két terhességem az elsõnél 13órát vajúdtam a másodiknál 2óra allatt meg volt a babám.Hallottam és ismerek olyat akinek a második szülés nehezebb volt mint az elsõ.Sok sikert és könnyü szülést!
Nekem probléma mentes volt a tehességem még hányingerem sem volt soha. A szülés épp az ellenkezõje volt 30 órát vajúdtam és végül császárral szültem.
Problémamentes terhesség, könnyû szülés (6 óra mindennel együtt), kellemetlen kórházi tartózkodás (a csecsemõsnövérek miatt), csodaszép kisfiú! Õ az elsõ babám. Dióhéjban ennyi! Kellemes babavárást és könnyû szülést Nektek!

Aki szedett fogamzásgátlót terhesség alatt, jelentkezett a babánál vmi probléma, ami erre vezethetõ vissza?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Persze nem terhesség, hanem szoptatás alatt.

A kérdező hozzászólása: Persze nem terhesség, hanem szoptatás alatt.
a hormonok okozhatnak baj a fejlödés e szakaszában

Nem terveztem a terhessegem, 2 honaposan tudtam meg, es akkor kezdtem tudstosan odafigyelni mindenre! Nem lesz e ebbol problema?

Addig sokat stresszeltem, cigizek, osztogattak néha bulik , egyéb alkalmakkal heti 3-szor néha! És persze sok minden becsúszott aminek nem kellett volna: masszázs, akupunktúra, gyógyszer, repültek, cipekedtem! El nem beszéltem és nem is vetettem amik a dokik szerint A Legfontosabbak! Szerintetek??mostmar széfek terhes vitamint és odafigyelek mindenre! Boldog vagyok , nem dohanyzok stb!

Legjobb válasz: Talán még nem lehet probléma. Én minden esetre ezt megmondanám a dokinak hogy ez volt nem tudtad és hogy reméled ezzel nem lesz baj.

Talán még nem lehet probléma. Én minden esetre ezt megmondanám a dokinak hogy ez volt nem tudtad és hogy reméled ezzel nem lesz baj.
Nem szerencsés indíttatás egy új élethez, de a nõi szervezet csodákra képes. Remélem nem lesz problémád a picivel. Az ultrahang és a rutinvizsgálatok kimutatnák ha baj lenne.
az a lényeg, hogy mostantól MINDENRE de tényleg mindenre figyelj oda és nem lesz baj:)
A kérdező hozzászólása: Koszi a válaszokat! Az orvos is megnyugtatott h nem Lehet probléma, mert sok nõ 6-7 hónapig ám tudja terhes , Mert pl menzeszel stb, s végig éli az életet ahOgy addig is! Meg azt is mondtak h a legtöbb probléma genetikai jellegû, meg én meg fiatal vok s Kicsi rá az esély! Bocs a baromsagokert, most Olvastam csak vissza a telefonom mindent folyton átírt, s siettem is!:-))

Aki császár után néhány hónappal esett teherbe hogy alakultak a dolgok? Veszélyeztetett terhes volt vagy probléma mentem volt a terhesség? Szülés milyen volt? Sima vagy megint császár?

Olyan is írhat aki még nem szült meg, de császár után lett terhes.

Legjobb válasz: Egyik ismerõsöm szült így, 5 hónapos baba mellett lett terhes. Veszélyeztetett volt, de mivel otthon volt a nagyobbikkal, nem dolgozott, így csak annyi volt, hogy többet kellett pihennie. Persze, császár lett, általában minimum 2 év különbséggel van esély hüvelyi szülésre, a heg miatt. Egy másik ismerõsöm 6 év alatt szült 4-et, mind császárral, a gyors egymásután miatt nem jött sosem szóba a hüvelyi szülés. Mindegyik terhessége normális volt, bár azt hiszem, hivatalból õt is veszélyeztetettnek nyilvánították. Aki hüvelyi szülés után nagyon gyorsan szül, egy éven belül, az is veszélyeztetett, tudtommal. De ez csak kategória. Én is az vagyok most, és ugyanazt csináltam, mint az elsõ két terhességnél, amikor meg nem voltam veszélyeztetett. Én mondjuk simán szültem.

Egyik ismerõsöm szült így, 5 hónapos baba mellett lett terhes. Veszélyeztetett volt, de mivel otthon volt a nagyobbikkal, nem dolgozott, így csak annyi volt, hogy többet kellett pihennie. Persze, császár lett, általában minimum 2 év különbséggel van esély hüvelyi szülésre, a heg miatt. Egy másik ismerõsöm 6 év alatt szült 4-et, mind császárral, a gyors egymásután miatt nem jött sosem szóba a hüvelyi szülés. Mindegyik terhessége normális volt, bár azt hiszem, hivatalból õt is veszélyeztetettnek nyilvánították. Aki hüvelyi szülés után nagyon gyorsan szül, egy éven belül, az is veszélyeztetett, tudtommal. De ez csak kategória. Én is az vagyok most, és ugyanazt csináltam, mint az elsõ két terhességnél, amikor meg nem voltam veszélyeztetett. Én mondjuk simán szültem.
A kérdező hozzászólása: 4-et szült császárral? Az érdekes, lehet szerencséje volt. Amikor én szültem a picimet azt hangoztatták a kórházban, hogy a 3. császár után el is kötik a nõket (ha kérik) mert nem lehet 4. Nem tudom mennyi igaz belõle, orvostól nem hallottam, de tény, hogy volt 2 kismama akiket el kötöttek a 3. császár után.
Ismerek valakit akinek császárral szült, sajnos beteg babája 8 hónaposan meghalt és rögtön teherbe is esett.Terhessége alatt szétnyílt a sebe és meg kellett operálják terhesen.De végül sikerült a második baba egészségesre természetesen császárral és azuttán 2 évre mégegy császárral.
Én hallottam olyat akinek már az elsõ császár után sem ajánlottak terhességet. Nyilván ez egyéni dolog, milyen vastag a hasfal, hogyan gyógyul a seb, milyen betegségei vannak az illetõnek. Nekem egy évet mondtak mi betartottuk. Nem volt semmi gond, végig hordtam amásodikat probléma nélkül.
Sziasztok! 15:36-os És sikerült természetes úton megszülnöd a babád? Mert én 2008.október szültem császárral, és 2009.novemberében bebabásodtam vagy is alig telt el 1 év.A hegem már most láthatóan vastagabb, pedig csak 8 hetes terhes vagyok.Szerintetek mirre számithatók, ez mellett magasvérnyomásal is küzdöm amire gyógyszereket szedem. Köszönöm 8 hetes km:)
Én egy éven belül szültem két babát, de természetesen, és nem voltam veszélyeztetett.
Nem császár lett a második is, mert ugyan a terhesség során semmi de semmi problémám nem volt, a szülés nem akart összejönni. Egyáltalán nem voltak fájásaim és nem is tágultam, a méhszájam sem volt nyitva csak egy ujjnyira, a babák pedig már oxigénhiányos állapotba kerültek (belekakiltak a magzatvízbe), így az elsõnél még próbálkoztunk burokrepesztéssel, oxitocinnal de se fájásaim nem voltak, se nem tágultam, a második az császár volt ott nem is próbálkoztunk.

Mennyire veszélyes az első trimeszterben a házasélet, ha volt már 2 vetélésem? Van egy 9 éves kislányom, de vele egyedül voltam a terhességem alatt, akkor ez a probléma nem vetődött fel.

Legjobb válasz: Ez sajnos egyedi probléma, az orvos megtilthatja, és talán amig nem lát orvos kibírjátok. A másik oldalról nézve pedig van aki csak a 10. hét után jön rá hogy terhes és gondolod nem csinál semmit? Ez rád van bízva hogy érzed,de inkább kérdezd meg a dokidat!!!A párodnak meg Türelem!!

Ez sajnos egyedi probléma, az orvos megtilthatja, és talán amig nem lát orvos kibírjátok. A másik oldalról nézve pedig van aki csak a 10. hét után jön rá hogy terhes és gondolod nem csinál semmit? Ez rád van bízva hogy érzed, de inkább kérdezd meg a dokidat!!!A párodnak meg Türelem!!
És még: Szokták mondani, hogy csak a behatolás a veszélyes, többi fantázia kérdése.Az orgazmus hatására bekeményedhet a méh , azért jobb ha te azt a részét kihagyod a doki véleménye elõtt.Szia
Véleményem szerint -és szerintem, ha orvost is megkérdezel- 2 vetélés után már veszélyeztetett terhesnek számítasz és ilyenkor nem szokták javasolni a szexuális életet az egész terhesség alatt. Azért mindenképpen beszéld meg az orvosoddal, lehet, hogy a nagyon finom szerelmeskedõs együttlétektõl nem tilt el, csak hát kérdés, hogy megéri-e kockáztatni? Persze kérdés, hogy tudod-e, hogy mitõl volt az elõzõ 2 vetélésed. Én nem valószínû, hogy kockáztatnék a helyedben, de majd az orvosod megmondja, hogy mitõl vagy eltiltva.
Én sem kockáztatnék, és nem is kockáztattam. Én is vetélés után vagyok, és nem is engedték hogy legyen sex, bár én ezzel a babával is elkezdtem vérezni. A 30.ik héttõl mertünk egy picit és óvatosan. A doki azt mondta mikor 16 hetesen megkérdeztem lehet e hogy hát.... nagyon óvatosan. Szóval.. szerintem most semmiképp ne!!! Gondolom nem szeretnéd átélni újra a vetélést. Mert ezek szerint csak van rá "hajlamod"... vagy nem tom mitõl lehetnek ezek a dolgok. Próbáld most kihagyni. Ki lehet bírni! De ha anno épp nem volt párod akkor is bírtad valahogy nem? Most is kell sajna kompromisszumokat kötni. Sok sikert!

Olyanoktól kérdezném akik a második terhességük mellett még szoptatták elsõ gyermeküket, hogy volt-e esetleg valami probléma, vagy mit tanácsolt, mondott az orvosol, mennyire támogatta vagy épp ellenezte a terhesség alatti szoptatást?

Kisfiam már csak este és éjjel szopizik és én 7 hetes terhes vagy. Annyi pozitív és negatív dolgot olvastam már a terhesség alatti szoptatásról, aggódom nehogy baj legyen, de egyik napról a másikra nem tudom fiamat leszoktatni...

Legjobb válasz: Egyik ismerösöm végig szoptatott és a tesó születése után is szokott még mindig szopni néha a nagy, persze csak a kicsi után. Semmi gond nem volt és nem is támadta érte senki. Édesanyja gyerekorvos.

Egyik ismerösöm végig szoptatott és a tesó születése után is szokott még mindig szopni néha a nagy, persze csak a kicsi után. Semmi gond nem volt és nem is támadta érte senki. Édesanyja gyerekorvos.
A kisfiam 1 éves volt pontosan, amikor hirtelen nem kérte már este a szopit, ekkor 6 hetes voltam a kistesóval. Következõ héten mentem a dokimhoz, mondtam neki, hogy abbahagyta a szopit. Õ azt mondta, hogy ez nagyon jó, mert õ sem javasolta volna. (szoptatás = méh összehúzódás) Hozzáteszem, nekem volt a kisfiam elõtt 2 vetélésem és a kisfiammal is kórházban töltöttem az elsõ trimesztert görcsök és vérzés miatt. Most 24 hetes vagyok, eddig minden rendben :) Egyébként ismerek olyat is, aki végig szoptatott a terhessége alatt, de nála nem voltak ilyen elõzmények.
Beszeltem a korhazi neonatologussal aki egyben szoptatasi tanacsado volt es a nogyogyasszal, mind a ketten azt mondtak hogy ha nincs problemam es nem kemenyedik majd a hasam akkor szoptathatok. Igy vegig szoptattam a terhesseget, egy volt kellemetlen, hogy a mellbimbom erzekenyebb lett.A gyereknek se lett semmi baja, mar 10 eves.
1 eves volt a lanyom amikor pozitivat teszteltem, mar csak este cicizett, amikor 14 honapos lett teljesen magatol abbahagyta, persze volt koze a terhessegnek, mert szepen elapadt es szerintem mar nem jott belole es ezert nem is kerte a lanyom. velemenyem szerint nem.okoz problemat.

Kismamák? Akiknek lordózisa van, hogyan viselték a terhességet? Okozott problémákat a nagy pocak, jelentkezett hát- és/vagy derékfájdalom?

Legjobb válasz: Szia nekem meg gyerekkorban diagnosztizaltak Scheuermann-t es kellett volna hordanom fuzot meg tornaszni stb, amit nem tettem, vagyis a tornat igen. Meg mindig van egy gorbe a gerincembe jobbra ivelo, de hal isten eddig nem volt gondom velea terhessegem alatt s remelem a szules alatt sem fog. Kvanok hasonlo jokat 41+ 3 km

Szia nekem meg gyerekkorban diagnosztizaltak Scheuermann-t es kellett volna hordanom fuzot meg tornaszni stb, amit nem tettem, vagyis a tornat igen. Meg mindig van egy gorbe a gerincembe jobbra ivelo, de hal isten eddig nem volt gondom velea terhessegem alatt s remelem a szules alatt sem fog. Kvanok hasonlo jokat 41+ 3 km
Nekem scoliosisom volt, meg is van mûtve.15 évesen mûtöttek, 22 évesen szültem elõször.Terhesség eléggé fárasztó volt.Fõleg a vége felé elég nehezen viseltem.Mondjuk 18 kilót híztam.lehet az betette a kaput. Aztán 26 évesen szültem másodjára, és az a terhesség is megviselt, mert akkor meg már volt egy gyerek aki után szaladni kellett, kiszolgálni stb.Sokszor kellett leülnöm, vagy ledõlnöm pihenni, mert fájt a hátam... Nem volt könnyû, de a szülést nem befolyásolta.Lehet ha kevesebbet híztam volna, akkor könnyebben viselem.
Egyáltalán nem... annyi, hogy a görbület miatt nekem alapállapotban is kicsit úgy néz ki a hasam, mintha terhes lennék, hát még terhesen... most a 10. hétben le sem tagadhatom a babát, de így volt ez az elsõnél is... amúgy persze sok minden nehezebben ment, de ezt nem a gerincferdülés számlájára írnám...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!