Találatok a következő kifejezésre: Akinek probléma a (1251 db)

Férfiaknál. A nõknek nem gond a pártalálás.....
Szerintem azért a lányok többsége olyan sráccal szeretné elveszíteni, aki fontos a számára... ezért relatíve sok idõbe telik, amíg felépítgetik a bizalmat egymás között, stb.
a férfiak is, eleinte :D a nõknek könnyebb
egyértelmûen a férfiak közt van több ilyen. a férfi az aktív vásárló, a nõ csak passzív tárgy (elvétett kivételekkel). de nem csupán az az érdekes hogy probléma, hanem hogy MIÉRT és milyen férfiaknak. persze errõl fölösleges beszélni, ettõl nem változik semmi.
"érdekes vélemények, én pont úgy gondolom, hogy a a nõknek, csak kivsáncsi voltam mások véleményére is" persze, mert nõ vagy, de ha beszélgetnél itt pár sráccal, rájönnél, hogy mennyire másak az arányok. ha meg beszélgettél akkor elég kivételes környezeted lehet.
A pasik szüzessége nem nagy érték, a nõké igen. 40 éves korig vagy talán kicsit tovább is 20-30%-kal több pasi van mint nõ, a 20-25 közötti nõkre a 40-es pasik is rányomulnak. Így ott nyomasztóan nagyobb a verseny mint más korosztályban. Saját tapasztalat. Egy 20-25 éves nõ egy évben akár 8-10 pasival is kefélhet, míg egy pasinak 2-3 évente jut egy nõ, úgy nagy átlagban. Szóval egy lány ha el akarja veszteni, el fogja veszteni, kérdés csak az kinek akarja odaadni. Az egyik volt barátnõm azt mondta: nem nagy dolog volt, egyik gimis osztálytársával lefeküdt és kész, csak hogy már túl legyen rajta. Ilyen is van.
A kérdezõ sem talált még párt ezek szerint. Én meg elhívom randira. Sziasztok...
"A pasik szüzessége nem nagy érték, a nõké igen. " Meg a muci f_szodat azt...
Hát én az enyémet egy csokiért eladom. 27F (csak lányoknak)
Kérdezõ. Leírnád a Te gondolatmenetedet, hogy miért nehezebb a nõnek partnert találni? Köszi.
0, 1 -1% férfitöbbség van szüzike nem ez a baj gyengék vagytok
A kérdező hozzászólása: dehogynem gond a nõknek a pártalálás
A férfiaknál. A 20-25 éves nõkre már a saját korosztályukon kívül rávetik magukat a 30-40 éves férfiak is így nagyobb a választék.
Azért ne feledd hogy ez külsõtõl függ.
30+-osként mi mindenkire rávetjük magunkat aki legális
Férfi. A nõk tudnak válogatni. És egy csúnya nõre, ha az átlag vagy jóképû fiúk nem is néznek rá, de a "szerencsétlenek" még próbálkozni fognak. Így Õ elveszthetné, de max nem akarja ilyen fiúval. Míg egy "béna" fiú még egy "csúnya" lánynak sem biztos, hogy kelleni fog.
A kérdező hozzászólása: érdekes vélemények, én pont úgy gondolom, hogy a a nõknek, csak kivsáncsi voltam mások véleményére is
Mitõl lenne egy nõnek probléma? Nincs egyszerûbb.
A 18-30 éves korosztályban férfitöbbség van. És tudod, ha kevés a hús, a vevõ köszön, ha a sok a hús, a hentes köszön.....
Szerintem a nõk gyakrabban maradnak szüzek a saját döntésükbõl, vagyis mondják azt, hogy lett volna rá alkalmuk, de nem mentek bele. A társkeresõkön például egyértelmû a férfitöbbség, valamint a nõk a férfiak kezdeményezésére várnak ott is. A szórakozóhelyek hajnalra rendszerint elfiúsodnak... (a kitartó, hoppon maradt egyedek maradnak ott).

Miért akkora probléma, hogy nem szeretem a babákat?

Egy rokonom nem rég szült és mindig a kezembe akarja adni meg azt szeretné ha játszanék vele. Én viszont nem szeretem a babákat, taszítanak, nem akarom kézbe venni, simogatni õket. Játszani velük meg még annál inkább sem. Viszont emiatt, hogy nem akarom megfogni én lettem a bunkó paraszt. Nem én tehetek róla, hogy nem szeretem õket. Sajátot sem szeretnék majd, legalábbis szülni biztos nem. Idegesít a visítás, bár mások visítása, kiabálása is igencsak erõszakolja a fülemet. Én ezt soha nem mondtam így meg, szóval nem hiszem, hogy bunkón álltam volna a dologhoz. Tényleg ekkora probléma ha valaki nem szereti, nem rajongja körül a babákat?

Legjobb válasz: Nekem nem probléma, de neked nagyon sivár életed lesz.

Én meg az embereket nem szeretem, mindegy hogy kicsi vagy nagy. A sajàtomat fogom szeretni, de az amikor minden jött ment ismerös körbe ujjongja a babàt, hogy milyen cuki, késöbb meg màr a nevére se emlékeznek, na nekem ez gusztustalan. Kb kis kutya nagy kutya szindròma. Szerintem is mond meg a rokonodnak hogy te ilyen vagy és kész, az udvariassàg-nak is van hatàra. Ha megsértõdik akkor egy primitìv ember.
Nem olvastam végig a kommenteket. Egyáltalán nem gáz, nekem is herótom van a gyerekektõl (mindegy, hogy csecsemõ, vagy tizenéves). Te ilyen vagy, ezt el kellene fogadniuk, és nem rád erõszakolni, hogy igenis fogd meg. Nyugodtan utasítsd vissza, és ha hõbörögnek, mondd meg, hogy vagy elfogadnak ilyennek, vagy többet még a közelükbe se mész. Ne érezd magad rosszul emiatt! 27L
en detto ugy vagyok(29F), egyszeruen mit csinaljak vele? soha nem fogtam, azt se tudom, h kell?! multkor 1 osszejoveten is fura volt nezni, oda voltak a 2 kicsiert. ha pelenkaznak meg meg a gyomrom is felfordul! ha valaha tamogatnak orokbe fogadnek, min 5 ev felett, szoval veluk mar nincs bajom!
Mert sajnos ilyenek az emberek. De nem vagy egyedül, nyugodj meg. Èn sem szeretem a gyerekeket, egyáltalán. Soha nem vettek körbe, nem is tudok velük bánni. Sajátot sem akarok. Volt aki megsèrtõdött, meg olyan is akinek nem tetszett de èn ilyen szempontból magasról tojok az egeszre.
iLYEN VOLT A LÁNYUNK KERESZTANYJA IS.(FÉRJEM HUGA). Bocsi. Na, mára 4 éves a lány, megszerette/felnött a feladathoz, s szereti a lányunk.Igaz nem veszi a kezébe, de játszik vele... 14 volt mikor született, most 18 a huga.
Nem tudod letagadni a STÍLUSOD!!! MINDEN KÉRDÉSNÉL MEGISMERLEK! Csak a nickneved más most!
Az igen...te médium vagy? vagy 1 ember rendelkezik 82%-kal az egész gyakorin? nem semmi..kár, hogy nem jártam még erre, de amint látom, úgyis mindent jobban tudsz.
Én legalább tudok olvasni, ami rólad nem mondható el!
Szegényem kikészült a kosárnyi diplomájával:-)))
Mondom én, hogy szövegértelmezés = nulla 65% -os válaszoló
Fluffy helyett már van új "szomszédasszony"?
82%-os, már régen láttalak! Mondjuk nem állítom, hogy hiányoztál!
Na most 37-es, vagy 40-es a nem komplett???
Szerintem neked zavaros az agyad :D nevetséges vagy
40-es, nézd már ...szerintem nem komplett O.o (mármint nem a kérdezõ ) Kár rá a szavakat pazarolni 37. voltam :)
37-40-es! Vivát! Vivát! Vivát! Most megnyugodott az a kis zavaros lelkeket?
"Sajátot sem szeretnék majd, legalábbis szülni biztos nem." --> "Kérdésedbõl nem derül ki, de fogadni mernék, hogy NÕ vagy! Férfiban nincs ekkora tapló!" Érdekes, szerintem kiderült. Vagy felétek a férfiak is szülnek? Kérdezõnek: nem probléma, amíg nem sértõen utasítod vissza õket. De ehhez az is kell, hogy megértsék, neked erre nincs igényed és ne akarják rád erõltetni.
Én gyerekként voltam így, mikor bekerültem egy új családba. 12 éves koromig egyke voltam, anyukám egyedül nevelt. Összejött egy férfifal (ma már házasok, de ez most mindegy), akinek van két gyereke, akiknek már szintén van családjuk sok sok gyerekkel. Mikor 13 lettem, született egy baba az egyik gyereke részérõl. Cukinak cuki volt, de nem tudtam vele mit kezdeni, mivel még én is gyerek voltam és mivel egykeként éltem egészen 12 éves koromig, nem tudtam mit kezdeni a helyzettel. Most, hogy lett még egy baba, mostmár nem adják... :D
Mondd azt, hogy félsz megfogni. Én szeretem õket, de nem merném a kezembe venni, olyan kis törékenyek.
Próbáld meg, vedd a kezedbe, hátha megváltozik utána valami.Sokan vannak így, de egy idõ után megbarátkoznak a babákkal.Gondolom nagyon fiatal vagy még
Nekem az a problémám, hogy nem tudom mit kezdjek velük. Utálom a gügyögést, de mondani meg nem tudok mit. Van akinek ösztönbõl jön, nekem nem. De attól még nem nem szeretem õket, csak nem tudok velük mit kezdeni, és nekem is volt pár kellemetlen élményem amikor a kezembe adták a pár hónapos babát és csak fogtam. Tök hülyén éreztem magam, fõleg gyerekként. Most várandós vagyok, remélem a sajátommal nem leszek ilyen béna.... Az nem baj ha nem rajongod körül õket, én sem ájultam el soha ha a közelembe volt egy kisbaba, de attól még akartam sajátot, mert anélkül - szerintem - értelmetlen az élet!
"Nem vagyunk egyformák és ezt tiszteletben kell tartani. Nem értem, hogy miért bunkóztak le és amúgy azt sem értem, hogy miért kell rád tukmálni a gyereket." Ebben teljesen igazad van. Én sem értem, miért kell valakit bunkónak tartani emiatt. Az se jó, hogy másokra erõltetjük a gyereket. Engem egyszer megkértek vendégségben, hogy játsszak a gyerekekkel. Mondtam, ne haragudjatok, de én nem szeretnék. Õk meg miértekkel bombáztak engem. Végül a nõvérem állította le õket, hogy hagyjanak engem békén. Azt is mondta nekik, hogy nem szép dolog azokra tukmálni, akik nem akarják és udvariasan utasítják el. Majd megkérdezte tõlük, hogy miért pont engem akartak. Azt felelték, mert úgy gondolták, hátha megkedvelem a gyerekeket. Erre a nõvérem azt mondta, hogy ez akkor is illetlenség. Ha valaki fõzni utál, nem kell szakácskönyvet venni neki, mert az bunkóság. És ebben igaza is volt! Igaz, hogy nem szeretem a gyerekeket, fõleg a neveletleneket, ennek ellenére rendes ember vagyok. A babakocsis anyukáknak szoktam segíteni a babakocsi szállításában. Engem meg a nõvéremet ilyennek neveltek. De, hogy miért nem szeretem a gyerekeket, azt nehezen tudom elmondani. Talán, mert amikor gimis voltam, azt vettem észre, hogy a mai gyerekek másképp viselkednek. És a szüleim mondták, hogy a nevelés hiánya miatt van ez.
Én szeretem a babákat, de teljesen el tudom fogadni, ha más nem így érez. Nem vagyunk egyformák és ezt tiszteletben kell tartani. Nem értem, hogy miért bunkóztak le és amúgy azt sem értem, hogy miért kell rád tukmálni a gyereket. Én meg például nem szeretem a kutyákat. Erre egy kutyab..i biztos azt mondaná, hogy lelketeln dög vagyok, amiért nem szeretem az õ szeme fényét.
Egyet is értek, meg nem is azzal, hogy gyerek nélkül nem teljes az élet: Akinek fontos, hogy gyereke legyen, annak csak gyerekkel teljes az élet, aki meg nem akar gyereket, annak egyáltalán nem tenné teljessé az életét. Miért tenné teljessé az amúgy is teljes életet olyasmi, ami alapból nem hiányzik? Még az sem feltétlenül igaz, hogy aki nem akar saját gyereket, alapból utálná a gyerekeket. Csak nem akar és kész. Azt, a mi a kérdésben szereplõ probléma forrása is lett, hogy felvenni a babát, sokszor még olyan sem igazán szereti, aki amúgy szereti a gyerekeket, csak fél, hogy elejti, nem jól fogja, vagy valami. Pláne nagyon pici gyereknél. Ezt szerintem nem kellene az anyukáknak erõszakolni, pláne nem megsértõdni rajta.
Weöres Sándor sem szerette a gyerekeket, és attól még nagyszerû Ember volt.
Nem probléma szerintem, de akkor minek mész oda ahol baba van?? Majd meglátogatod azt a rokont ha 18 lesz a gyerek. Nem értem, tényleg. Én meg nem szeretem a lepkéket, ezért az állatkertben nem megyek be a lepkeházba. De akár be is mehetnék sírni meg kiírni róla egy kérdést.
elsõ. ettõl nem lesz sivár az élete. hüly. felfogás, hogy a gyerek a minden, és anélkül nem teljes az élet.
Gondolom, elfogult a rokonod, hiszen az õ gyereke. Legközelebb mondd, hogy beteg vagy, és nem fogja rád erõltetni.
Én se szeretem, és pont letojom hogy ha mások szerint emiatt lesz "sivár" életem.:D Na jó, a csendes, vagy nyugodtabb babákkal nincs bajom.:) De a velõtrázó visítás engem is kiborít...
Attól, hogy mások gyerekét nem isteniti valaki, még lehet jó anya. Az a lényeg, hogy a sajáttal hogy bánik az ember. Annak nyilván jobban tolerálja a hisztit, visitást, stb.
Semekkora, fogadd el. Vannak olyan nõk, akik nem anyatípusok. Minél okosabb egy nõ, annél kevésbé anyatípus. A viselkedésed nem csak azt mutatja, hogy esetleg ún. Szûz Istennõ archetípusba tartozol (azoknak Isten és leginkább önmaguk ellen való vétek szülni), hanem azt is, ahogyan babakorodban a saját édesanyád bánt veled. Úgyhogy az õsanyák, akik velõbõl és bunkó módon elhordják a Kérdezõt mindennek, jobb, ha most befogják a szájukat. Nem vagyunk egyformák, tessék ezt tudomásul venni.
A válaszom a KÉRDEZÕNEK szólt, nem nektek kedves kommentelõ társaim.
ja h te igy lealtalanositasz, lenne par szep szavam hozzad, csak nem irom le! mi jogon itelsz ha nem is ismersz? attol h egyszeruen nem tudok mit kezdeni veluk, meg absz nem erdekelnek, biztos antiszoc vagyok, te csak tudod...
Nem probléma, én ennyi idõs voltam mikor szült a sógornõm és a kolléganõm, rosszul voltam ettõl a vedd a kezedbe. Nem indított el semmit és nem is érdekeltek, persze próbáltam jópofizni, de kézbe nem vettem õket. Aztán rám is rám tört, hogy gyereket akarok, most várom a másodikat, de senkire még véletlenül se erõltetem. Akkor sincs baj, ha te nem szülsz, semmivel nem leszel kevesebb, ezt fõleg azok mondják, pedig nekem is van, akik igazából nagyon mást nem is nagyon tudnak felmutatni.
Más gyerekét én sem fogdosom. Én szeretnék sajátot, de másé idegesít, fõleg, ha bömböl. Meg kicsit úgy érzem, engem úgysem bírnak a babák, és már eleve azért nem akarom, hogy a kezembe adják, mert rossz élmény, hogy átveszem, és nekiáll sírni. Eddig kamasz- és felnõttkoromban 2x fogtam pici babát, mindkétszer a kezembe adták, mindkettõ rögtön bõgött, ahogy a torkán kifért. Inkább megelõzöm a bajt... Párom nõvére is egyszer váratlanul a kezembe nyomta az 5 hós lányukat, pusztán azért, hogy felszabaduljon a keze, mert valamit akart csinálni, aztán a kis kölyök rögtön ordításba kezdett. Nagy "élmény" volt.
37-es, nem, nem, nem. Nem fogják felfogni. Kizárt. Ekkora csoda nem fog történni a GYIK-en, az hétszentség. :D
Én sem vagyok oda a babákért meg a kisgyerekekért. Viszont azért én már tartottam a karomban babát. Egy rokonom babáját. Azonban furán tartottam a gyereket, mert nem tudtam, hogyan kell helyesen tartani egy babát. Erre elvették tõlem a gyereket és mondták, hogy hát, nem vagyok valami gyerekbarát. Mondhattam volna valamit, de úgyse hallgattak volna rám, így anyukámnak meg a nagynénémnek sikerült tisztázniuk.
nekem 3 gyerekem van de más babáit én sem bírom. 1-2 kivétellel. ez van. nem hiszem h ettõl én rossz anya vagyok
ne törõdj ezzel. nem bírod õket, semmivel sem vagy rosszabb ember minta aki meg igen. nem vagyunk egyformák, nem mindenki születik anyukának. aki ezért lebunkóz az a bunkó!
Én vágyom az anyaságra és kisbabára is majd egyszer, de meg tudom érteni, hogy vannak olyan nõk és férfiak is, akik nem alkalmasak a szülõi feladatokra, mert náluk nem alakultak ki ezek az érzések. Nem értem mi ezzel a gond ? :) Inkább dicséretes, hogy a kérdezõ tisztában van azzal, hogy õ nem szeretne gyereket és ezt el kell fogadni. Sokkal jobb, mint ha szülne és utána jönne rá erre... pedig hány ilyen van. Szóval nem értem a lepontozókat, de ez csak az én véleményem :)
az a baj, hogy a nagy civilizációval elfelejtik az emberek az élet értelmét, és elnyomják az ösztöneiket... ugye ami a fajfenntartás...
10-es "kezembe akarja adni meg azt szeretné ha játszanék vele" Ugyan miért kéne? Eleve nem tukmálnám rá a gyerekemet senkire. Foglalkoznék vele én és ha valaki akar Tõle valamit, akkor majd szól Õ!
Én sem vagyok oda a babákért. Elnézegetem én õket, meg szépek, meg minden. Megfogni viszont nem szeretem õket, mert nagyon félek, hogy nem jól fogom, lebicsaklik a feje, vagy megijed, elsírja magát. Nagyon ügyetlenül bánok a kicsikkel, úgy igazán játszani sem tudok velük, meg õszintén, nem is nagyon vágyok rá. Azért ha rokonokhoz, barátokhoz megyünk babanézõbe, ha fel nem is veszem a babát, megpróbálok neki valamit gügyögni, megfogni, megsimogatni a kis kezét, meg megdicsérem, milyen aranyos. De ennyivel nálam ki is merül a babázás. Azért nem sérteném meg azzal a szülõket, hogy egyáltalán nem érdekel a gyerekük. Egyébként sajátot mi sem akarunk a férjemmel és igen, én is észrevettem, hogy ez sokak szemében már ezt is szinte halálos bûnnek számít. 36/N
én sem vagyon oda meg vissza értük de azért más örömét nem rontom el azzal, hogy viszolygok a gyerekétõl..legalább tettesd azt a kedvéért, hogy aranyosnak találod a babáját és szeretgesd meg mert kedves kérdezõ azt kapod az élettõl amit te adsz bele
9-es Nem majmokrol van szo, akik a csillarodon lognak, hanem egy rokon kis babarol akit csak epp kezbe kene venni 10 masodpercre.
Azért probléma, mert szembe mersz menni a társadalmi elvárásokkal. :) Én megértelek, mert engem is nagyon tud idegesíteni, fõleg mikor rám próbálják tukmálni vagy ha nem szólnak rá és közben már a csilláron lóg. Vannak barátaink, akiket azért nem hívunk meg magunkhoz, mert a gyermekeik szélvészként pár perc alatt szétszedték a lakást. Megpróbáltan finoman jelezni, hogy nem tetszik, hogy szemük fénye épp a reluxát próbálja lerángatni az ablakról...de sajnos nem vették a lapot. Már rég láttuk Õket :) Egyébként tisztelet a kivételnek, de az én ismerõseim között kevesen vannak.
A lepontozás már beindult!
Kiváncsi vagyok, mikor törlik azokat a válaszokat, amelyek nem hozsánnázzák a kérdezõt!
Szeretsz babazni vagy sem, de nagy bunkosag nem olbe venni egy rokon, babajat. Tulajdonkeppen valamilyen agon a pici neked is rokonod. Meg egy idegenet sem utasitanam vissza. Nem csak, hogy egy koszivu bekepzelt p...cs....a vagy hanem meg bunko is.
Kérdésedbõl nem derül ki, de fogadni mernék, hogy NÕ vagy! Férfiban nincs ekkora tapló!
az biztos, hogy az ösztöneid nem indultak be:) mennyi idõs vagy? egyébként ez pszichológia... elvileg belénk van kódolva, hogy az a forma méret és stb amit a kisbabák képviselnek pozitívan csapódjanak le bennünk, és védelmezõ ösztönt indítson el "Éppen ezért genetikailag belénk íródott a forgatókönyv, mely szerint bizonyos formák, mint a nagy kerek fej, a hatalmas szemek, a kerek test, a kiálló pofazacskók és a puha bõr hatására elérzékenyülünk. Annyira vonzódunk ezekhez a vonásokhoz, hogy kutyákon, macskákon, sõt például autókon is imádjuk."
Nem probléma. Én sem szeretem õket. 28/N
Nem akkora probléma, nem mindenki szeretheti a babákat. Szépen, normálisan magyarázd ezt el a rokonodnak, megemlítve, hogy te általánosságban nem szereted a gyerekeket, nehogy azt gondolja, csak az övével nem vagy hajlandó foglalkozni. Ennyi.
Én nem értem a válaszolókat. Miért baj az, ha valaki nem akar babázni? Magam is anya vagyok és imádom a gyerekem, de eszembe nem jutott volna senkinek a kezébe nyomni, hacsak nem kér meg hogy átveheti-e. Szülés elõtt engem is halálra idegesített más gyereke, nincs ezzel semmi baj. A kérdezõ nem tapló és bunkó ellenben az itt válaszolók nagy többségével aki nem bírja tolerálni, ha valaki nem olyan mint õk. Ez az igazi intolerancia és ezért tart itt ez a világ ahol tart. Semmi sértõt vagy bántót nem mondott a babára, csak annyit hogy nem akar vele játszani, ennek ellenére erõltetik. Majd megjön az anyai ösztöne ha babát fog várni, a legtöbb nõben ugyanis akkor alakul ki. Ha meg nem, hát ez van.
Nem igazán értem miért kell bántani a kérdezõt. Nekem is van olyan rokonom aki nem szereti a gyerekeket, eszembe se jutott, hogy a kezébe adjam a lányomat vagy, hogy játékra buzdítsam. Nem ugyanúgy állnak az emberek a gyerek témához, ezt is fel kellene fogni egyeseknek.
Itt van aki nem tud olvasni, vagy nehéz a felfogása. Esetleg nem tud szöveget értelmezni. Egyik hozzászóló sem írta, hogy gyerekgyûlölõ. Nem vagyunk egyformák. Van aki szereti a gyerekeket, van aki semleges a témával kapcsolatban. Ennyi. Nem minden fekete vagy fehér, de mindegy, aki ezt eddig nem fogta fel, ezután sem fogja. Én szeretnék babát, de aki nem szeretne, szíve joga. Nem kötelezõ, nem is törvényszerû.
Na, akkor meg van a kerdezo igazi problemaja. Nem a baba meg a rokon, hanem szocialis alapon. Nem szereti az embereket, nem tud mit kezdeni veluk, ugy nez ki senkit sem szeret csak onmagat. Egy maganak valo valaki, talan igy kellett volna kezdeni nem a rokon babaval.
Nem probléma. Az meg, hogy szülsz-e, szintén a te dolgod. Ha nem szülsz, nem kell gyes-t és csp-t fizetni. Csak ne legyél bunkóczi. Azt senki nem szereti.
Èn sem szerettem a babákat, szöktem ahogy tudtam valahányszor babát akartak kezembe nyomni. Mióta lett saját babám, õt imádom. De még mindig mások babájáért nem rajongok
A másik kérdésedet meg lesz**ták, mert annál nem tudtak volna "kibontakozni"! Mondtam neked, hogy ezektõl többet ne várj!
Nem probléma, csak ne mondogasd senkinek a véleményed kérdezõ.Ennyi.
Én sem szerettem, nem is akartam.Kb.26 évesen elkezdtem velük barátkozni.Ma van egy babám és imádom. 30/N.
Van akinek nem kell gyerek, hogy boldog teljes elete legywn. En 34 eves no vagyok nincs gyermekem es nem is szeretnek, boldog vagyok igy ahogy vagyok. A hugomnak van ketto es mig kicsik voltak nem igazan foglalkoztam veluk, de mar nagyobbak beszelnek es egyre okosabbak es a kapcsolatom veluk egyre jobb. Egyedul edesapamat bantja hogy nem szulok.
A kérdező hozzászólása: Azért egy kész vicc, hogy egy egészséggel kapcsolatos kérdésre fél év alatt kb két választ kapok erre meg fél napon belül ennyit :D Igen, nõ vagyok. Köszönöm azokat a válaszokat, akik nem lenéztek, hanem megértettek. Igazán hálás vagyok nekik, hogy ezt elfogadták. Én sem utálom a gyereket egyszerûen nem tudok vele mit kezdeni. Nem vagyok babázós típus ez tény, sõt az embereket sem szeretem de ennek is megvan a maga oka, bántottak már eleget. Egyenlõre párkapcsolatot sem szeretnék, megvagyok nélküle, egyedül is teljes az életem. Vagyis inkább meg kellett tanulnom, hogy lehet egyedül is teljes.
25-ös Én is kaptam ilyen üzit :) Ne foglalkozz vele. Egy kis lelki nyomorék, aki itt tudja kiélni magát, mert a való életben, ahol az arcát is vallania kell, csak egy kihasznált, elnyomott, frusztrált, utolsó senki :)
Sokkal nagyobb a probléma a tolerancia hiánya miatt, amit ezért átélsz. Soha nem értettem az ilyen embereket, akik nem tudják elfogadni, hogy nem vagyunk egyformák, van aki imádja a gyerekeket (pl én is) és van aki nem, ezt el kellene fogadnia mindenkinek és nem lebunkózni azt, aki különbözik tõlük.
Személyes üzenetként érkezett: "Bár apád is kis széket csinált volna!!!" Kérdésem: mi bajod van, te elmebeteg!?!?!?!?
Nekem nem probléma. Gondolom neki azért volt probléma, mert senkinek nem esik jól, ha a saját gyerekével kapcsolatban tudatosul benne, hogy te nem szereted a gyerekeket. Nyilván ezt is lehet normálisan elõadni és lehet bunkó módon is. Nem tudom te melyik csoportba tartozol.
MIÉRT KELL A KÉRDEZÕT BSZTATNI?! Persze, mert itt mindenki szuperanyu, meg stb. Nincs semmi baj, nekem is volt unokahúgom baba, nem vettem fel, nem nyúltam hozzá, semmi. Apa megkérdezte, hogy nem szeretem a kislányt, én meg köpni-nyelni nem tudtam. Mondom, de, imádom, aranyos csak egyszerûen nem tudok vele mit kezdeni. Akkor miért nem fogom meg? Mondom, mert nem tudok vele mit csinálni. Nem fogok neki gügyögni, mert az idi.tán néz ki, beszélni meg még úgysem tud, most mit mondjak neki? Mikor már nagyobb lett, meg ment, egy csomót másztam-játszottam-sétáltam vele, beszéltem neki, de míg csak ott feküdt, egyszerûen nem tudtam hogyan viszonyulni hozzá. Az másik unokahúgomat ellenben fél éves korától napi szinten én bébiszitteltem és imádtam csinálni - bár ehhez kellett pár év gyerekgondozás óra, meg úgy 8 év érés. Kérdezõ, semmi baj, magyarázd el a rokonoknak, hogy szereted te a babát, csak félsz tõle, nem "értesz" hozzá, stb. Mert ez a "nõk ösztönösen reagálnak egy csecsemõre" egy humbug. A nõknek is tanulniuk kell az anyaságot, ugyanúgy, mint a férfiaknak az apaságot.
Nem vagy bunkó, csupán a rokonok nem látnak ki a "dobozból".
Szerintem ha nem szeretnél gyereket, attól nem lesz sivár az életed, mivel te így teljesnek érzed. Nem lehet ezért senkit elítélni. Bár én szeretnék babát, de én meg úgy vagyok a gyerekekkel, hogy a többséggel ellentétben nem találom mindegyiket cukinak, szépnek, stb. és annyira nem tudok velük mit kezdeni. De pl. barátnõmét imádom, és õ is engem. :)
Nekem nem probléma, de neked nagyon sivár életed lesz.

Akinek gátmetszése volt szüléskor, tényleg minden ugyanolyan odalent? Vagy van probléma a szexben? Érzéketlenség? Szárazság? Tág hüvely?

Ismer?sök szerint természetesen semmi változás, de ugye idegeket és izmokat vágnak át és varrnak össze, tényleg mintha nem történt volna semmi? Férfiak válaszát is várom, nagyon kíváncsi vagyok, hogy most inkább szépítenek a n?k és hallgatnak a férfiak, nehogy megbántsák a n?ket vagy tényleg ugyanolyan minden????

Legjobb válasz: Semmi probléma nem lett ebbõl!

Semmi probléma nem lett ebbõl!
A hüvelynyílás szûkebb lett, de mélyebben már egyértelmûen érzem a gyerek mérete által okozott "kárt". A hüvelytorna nem hülyeség, ajánlom gyakorold. 33F
Kétszer is volt. Már jó rég, de sem én, sem a nejem nem érzett semmit a mi rosszabb lett volna. Sõtt talán jobb. :) Ettõl függetlenül, bármilyen beavatkozás sikerülhet rosszul is szerintem. Ha egész minimális is, de az esélye megvan.
szia, nalunk ugyanolyan sot talan meg jobb is lett :) nincs erzeketlenseg, se szarazsag. minden mukodik tokeletesen es mondom jobbal elvezi a szexet mint elotte. 35F
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: ja, és nem értem, miért az egészség rovatba tették át, nem arra vagyok kíváncsi, hogy a doki szerint tökéletes-e az összevarrt gát és hüvely, hanem hogy a szexet mennyire befolyásolja.
Nekem a hegvonal kicsit érzéketlenebb, de ez nem zavaró egyáltalán, hiszen nem nagy területrõl van szó. Inkább a metszés, mint egy repedés, az sokkal komolyabb problémákat tud okozni késõbb... Amellett az intim torna nagyon jó, hüvelyi szülés után nem annyira a gátmetszés helye, mint inkább a hüvely kitágultsága az, ami zavaró lehet mindkét félnek. De ennek meg a gátmetszéshez semmi köze, ha van, ha nincs, a hüve3ly így is úgy is kitágul valamelyest. Szárazság inkább a hormonoktól függ, szoptatás alatt nálunk elõfordult, síkosítóval segítettünk magunkon ebben az idõszakban. Ahogy befejeztem a szoptatást, ez a "probléma" is megszûnt.
Na ja 3-as pontosan beszél, mélyen benn kicsit elvész az ember... de szerintem ez nem a metszés hatása. S valóban jobb a metszés, mint a repedés.

Nem tudom elmondani a problémáimat a 'legjobb' barátnőnek, mert ha beszélgetünk általában ő irányítja a beszélgetést, és azokat tárgyalja ki, akiket én is ismerek, és félek, hogy ő is ezt teszi velem. Jogos?

Legjobb válasz: Hát jogosnak nem jogos!! De az nem jó ha te nem tudod elmondani a te problémáidat....én szívem szerint megmondanám neki hogy nekem is vannak problémáim és azokat mikor mondhatnám el mert állandóan csak te beszélsz!! értlek hogy mért "legjobb"!

Hát jogosnak nem jogos!! De az nem jó ha te nem tudod elmondani a te problémáidat....én szívem szerint megmondanám neki hogy nekem is vannak problémáim és azokat mikor mondhatnám el mert állandóan csak te beszélsz!! értlek hogy mért "legjobb"!

14/L. Interneten hol talalok olyan embert aki meghallgassa a problemaim? Vagy akar itt.

Az a helyzet hogy ugy erzem lassan szet robbanok.Ezt teszi a kamaszkor, de nem csak annyi a problema.Ugy erzem egy 14 eves lanynak nem kellene ilyen problemai legyenek.Hol irhatnam le a problemaim?De ugy h valaszolnak is ra, es tanacsot is adna valaki.Vagy akar itt privibe, vagy van online pszihologus?

Legjobb válasz: Így hogy nem tudom mi a probléma nem biztos hogy tudok hasznos tanácsot adni,de nekem megírhatod privátba és igyekszem hasznos tanácsot adni.15/L

Így hogy nem tudom mi a probléma nem biztos hogy tudok hasznos tanácsot adni, de nekem megírhatod privátba és igyekszem hasznos tanácsot adni.15/L
Nekem írhatsz :) )
Nekem is irhatsz, ha gondolod:) 15L
Nekem is irhatsz nyugodtan 29/N
nekem ks írhatsz, megprobálok segíteni , ha tudok 15/L
21 vagyok irj ha szeretnél.
Nekem is írj nyugodtan! 17/L
ha gondolod írhatsz nekem, 30 éves anyuka vagyok elég fiatalos gondolkodás móddal.
kamaszpanasz.hu
írj nyugottan :) 15/F
Szívesen elmondom neked a véleményemet a dolgaimról, amennyiben szereted az objektív kritikát. Javaslatokat is szívesen adok. 16/f
Én sem akarok kimaradni! :D
Nekem is nyugodtan írd le, nagyon várom, és amiben tudok, segítek!! :) 17/F
Írj, segítek:) 14/L
Én vagyok, aki a Kék Vonalat ajánlotta: Felkerestem már Õket, beszélgettem már velük, és pontosan azért, mert nem adnak tanácsot. Elmesélheted a gondjaidat, kiadhatod magadból, Õk pedig kérdezgetnek, és ezzel segítenek neked megoldást találni. Akárkinek meséltem eddig a gondjaimat, mindenki segíteni akart, egy kicsit helyettem akarta megoldani, pedig én csak azt akartam, hogy meghallgassanak, ez pedig nekik nem sikerült. Tudom, szép tõlük, hogy segítenének, de valamikor nincs szükség rá. Szóval, visszatérve erre, én Õket nagyon ajánlom.
küldhetsz üzit:) 12/L
13 vagyok, majdnem annyi, mint te, úgyhogy bármikor írhatsz! Nagyon sok embert meg szoktam hallgatni, meg tanácsot adni, vagy ilyesmi. Írhatsz nyugodtan! :)
Szívesen meghallgatlak. 16/L
Nekem is írhatsz! :)
Kedves utolsó, néha pont, hogy azok tanácsa ér a legtöbbet, akik teljesen ismeretlenként, kívülállóként segítenek. A kérdezõnek meg nyilván van annyi esze, hogy átgondolja azt, amit mondunk neki.
Nem vagyok sem pszihologus, sem pedig tapasztalt probléma meghallgató, de tudok neked ajánlani egy tiszta szivet, ami az objektív valóságban él, és éppen ezért fog tudni neked segíteni a jelen-ben. Írj bátran
http://www.kek-vonal.hu Ingyenesen felhívhatod Õket, vagy van Online Chat részlegük is. :)
Nekem is írhatsz:)
A kérdező hozzászólása: Igazan jol esik, hogy ennyien szeretnetek segiteni nekem, es meg is hallgatnatok.Jo lenne ha ennyien figyelnenek ram az ismeroseim kozul is.Mindenkinek irok, eggyenkent:) Nagyon szepen koszonom.
A kérdező hozzászólása: Arra szeretnetek felkesziteni titeket, hogy az egesz eletem leirom..mert katasztrofa neha.Igy, ha nincs kedvetek elolvasni az egeszet szoljatok, hogy csak ugy ne irjam hiaba...
Elküldheted nekem is! :-)
Jöhet:) 15/L
Én is szívesen meghallgatlak, és remélhetõleg tanácsot is tudok adni:) 16/L
Uram ég mi megy itt. Te is olyan naiv vagy te lány, hogy vadidegen emberektõl várod a tanácsokat, mint sem közeli ismerõsökkel beszélned meg, vagy a családoddal. Kitudja , hogy éppen milyen ember ül a monitor elõtt, és lehet pont annak a tanácsát fogadod meg. Úristen. Na meg nem hiszem, hogy ennyi idõsen olyan problémád lenne, amit magadtól nem tudnál megoldani, inkább csak te is másoktól várod a segítséget, ahelyett hogy magadba néznél és magadtól megoldanád. Ez késõbbiekben rengeteg gondot fog neked okozni az életben, ha másokra támaszkodsz az életben.
sziaszia! en is orulnek ha tudnek valakivel beszelgetni, ram is ramfer egy nevtelen lelkitamasz:) ha gondolod irj, es kiontjuk a lelkunket:D 15L

Miért akkora probléma, ha a főiskolás gyerek nem dolgozik iskola mellett?

Megnéztem az órarendemet, 100%, hogy nincs az a munkáltató, aki felvenne (feketén ki akar dolgozni?), mert olyan össze vissza járnék dolgozni.

Legjobb válasz: Barátnõm a Spar-ba 2 hetente hosstess, péntek-szombat, havi 28-at kap. Igaz, õt is egyik ismerõse ajánlotta be, de érdeklõdj, hátha tud valaki valamit. Amúgy ez most kinek probléma? Ha nincs idõd dolgozni, hát nincs, nem lehet mit tenni. Sokan vannak így.

Nyelveket tanítok egyetem mellett.Az órarendem szintén elég össze-visszára sikerült, így fix munkahely nem megoldható, de a pénzre szükségem van.Ezért tanítok.
Barátnõm a Spar-ba 2 hetente hosstess, péntek-szombat, havi 28-at kap. Igaz, õt is egyik ismerõse ajánlotta be, de érdeklõdj, hátha tud valaki valamit. Amúgy ez most kinek probléma? Ha nincs idõd dolgozni, hát nincs, nem lehet mit tenni. Sokan vannak így.
hát ez nálunk is probléma most. olyan hülye órarendem lett, hogyv an hogy két-hrom lyukasórám van, de addig hogy dolgozzak? + napi négy óra utazás, és minden nap van órám. emellett tanulnom is kellene, meg dolgozni is. Nem tudom ogy fogunk kijönni ebbõl a pénzbõl...én akarnék dolgozni de nem tûnik kivitelezhetõnek...
Éevelezõre átmenni? Akkor két legyet ütnél egy csapásra....munka és suli együtt. Sok munkáltató valóban rossz szemmel nézi ha valaki 22-23 éves koráig nem dolgozik semmit..egyszerûen felveszik inkább azt akinek van munkatapasztalata is. Egyébként egy fõiskolás már nem gyerek.
Hétvégi munka.
Ha fizetnél magadtól valamilyen járulékot, vagy árva lennél és mindent neked kellene elõteremtened a fõiskolára akkor ne félj dolgoznál.
A bátyám annak idején nem fizetõs nappalira járt, nem dolgozott mellette. Én csak fizetõs levelezõre tudtam menni, mivel nem voltam olyan jó tanuló, mint õ. Munka mellett jártam fõiskolára és õszinté szólva a belem lógott sokszor. Szüleimtõl távol, albérletben laktam, anyagilag csak magamra számíthattam, így csak 8 órás meló jöhetett szóba. 10-18-ig dolgoztam, este negyed-fél 8 volt mire hazaértem, éjjelig tanultam, másnap minden kezdõdött elõrõl. Hétvégén pedig szintén tanultam, semmi magánéletem nem volt. 2 évig bírtam és kiszálltam. Kedves kérdezõ! Ha nem vagy rászorulva arra, hogy dolgozz, akkor élvezd ki a fõiskolás bulizós éveket és persze tanulj is, ráérsz még dolgozni!
Ahova én jártam egyetemre, elég nagy választék volt órarend szempontjából, aki kicsit is odafigyelt rá, nagyon ügyesen össze tudta állítani az órarendjét. Én minden nap el tudtam menni dolgozni napi 4 órában, nem mondom, nem volt egyszerû, néha nagyon elfáradtam, és sokszor nagyon rohantam a munkahelyemrõl az egyetemre vagy fordítva. Rengeteg csoportmunkában kellett részt vennem a választott szakok miatt, és volt, hogy az átlag alvásom 2-tõl 7-ig tartott, de ki lehetett bírni. Elég furán néztam azokra az évfolyamon, akik még negyed-ötödévesen is olyan álomvilágban éltek, hogy közük nem volt ahhoz, mi fán terem a munka. De. Tudom, hogy vannak olyan sulik, ahol tényleg egyrészt nincs lehetõség normális órarend kialakítására, másrészt mindenre be kell járni, ilyenkor sokkal nehezebb. Bár, ha nagyon akarsz dolgozni, meg lehet oldani, én amíg nem találtam rá a normálisabb részmunkaidõs állásokra, addig volt, hogy éjszaka bulizás helyett leltároztam az Auchan-ban, meg volt, hogy suli után szórólapoztam. De volt olyan is, hogy másnak a szakdogáját gépeltem le, és úgy kerestem pénzt. Keresni kell, és ha az ember nagyon akar, úgyis lesz valami. Nekem volt olyan, hogy fél évig semmi munkát nem találtam, de nem adtam fel. Szerintem az fontos, hogy az ember még munkatapasztalat meg elért eredmény nélkül ne kezdjen el válogatni. Sokszor azt veszem észre, hogy egy csomó munka "büdös" az egyetemistáknak, nem tudom, hogy mit akarnak, egybõl cégvezetõkké válni?? Szóval csak keress, és biztos találsz olyat, amilyet el tudsz vállalni, úgy, hogy ne menjen a tanulmányi eredményeid rovására. Ha meg nem akarsz dolgozni, hát ne tedd, de elég nagy hátránnyal indulsz, csak nézz körbe a meghirdetett pályakezdõ pozíciók között, minden fizetõs állásnál kell min. 2 év tapasztalat, vagy mehetsz ingyen/éhbérért dolgozni valahova.
Én se igazán értem a kérdés lényegét, csak, hogy ezzel nyugtatod magad....vagy nem ilyesmi? A barátom pl Fejér megyébõl minden nap bejár Budapestre suliba reggel fél 8-ra, délután 5-6 fele ér haza, 7-re megy dolgozni egy céghez besegíteni.Van mikor 11-ig dolgozik, de van hogy késõbb ér ide hozzám.Ha nincs kedve, akkro csak a 2. órára megy be, de volt, hogy annyira fáradt volt hogy nem ment be. Igazából nem értelek téged....napi 4 órát tanulsz? Orvosnak klszülsz netán vagy minek?Mert akkor még megértelek, hogy sokat tanulsz, de amúgy szerintem se kell a fõiskolába beleszakadni.Õ speciel naponta nem is tanul, csak hétvégén(gépészmérnöknek tanul)Annyit hiányzol amennyit nem szégyellsz, a vizsgát elhalaszt, ha megbuksz akkor mehetsz még egyszer vizsgázni....tehát igazából megbukni nagyon nehéz. A párom is év végén 2-tantárgyból megbukott, de nem azért mert hülye, hanem mert nem tanult.De nem volt gáz mert következõnek átment és ez a lényeg. És valóban, a munkáltató nem azt fogja nézni, hogy te jaj de ügyes vagy hogy 4es voltál, hanem, hogy van e tapasztalatod, dolgoztál e azon a téren... Tehát, ha akarsz, akkor el tudsz menni pár órába dolgozni ez biztos(pl mekibe 3-4 órába van felvétel felénk mindig), és semmi baj nem lesz, ha hiányzol párat, ez nem középiskola=)
ha nem szorulsz rá, akkor ne dolgozz. én sem dolgoztam egyetem alatt, kevés pénzbõl, spórolva éltem. ki kell élvezni az egyetemi éveket!
Szia! Nálad sokkal cikibb helyzetben vagyok 24 évesen, hasonló problémával. Mondjuk most, ahogy visszanézem az eddigi éveket - és hátravan még kettõ... -, tuti, hogy legfeljebb a legutóbbi félévben sikerült volna beszorítani némi munkát (BME, építészkar). Egyrészt 26 évesen nem akarok majd ott állni egy darab papírral, nulla tapasztalattal, másrészt ahogy egy elõbbi kommentelõ írta, nem sokat tesz hozzám, ha raktározgatok, amikor nem a pénzre van szükségem (másnak meg lehet, igen), hanem a szakmai gyakorlatra. És tényleg rengeteget számítanak az emberi kapcsolatok. Egyelõre keresgélek, remélhetõleg találok valamit, de nem parázom, mert nem hiszem, hogy elszúrtam az életem, ha az egyetem mellé nem jön össze. 24/N
A kreditrendszerben az a jó, hogy szellõsebbre készítheted az órarended, húsz kreditet felvéve félévenként (csak példa). Igaz, ezzel elhúzódik a tanulás, de valamit valamiért. Nappalisként én is hasonló cipõben jártam, és végzés után nem volt nekem való munka. Ami lett volna, oda olyan tudást kértek, ami nekem nincs. Pályakezdõket meg nem szívesen foglalkoztatnak. Most estis leszek, és a vizsgaidõszakban már be fogok jelentkezni egyes helyekre, amiket már most kinéztem magamnak. Jó lesz részmunkaidõbe. Tanulj programozni, és akkor lesz munkád!
A kérdező hozzászólása: Ha át tudnám helyezni az óráimat, megtenném. Heti 1 idõpont van. Ha nem járok be órákra, akkor a vizsgán illetve a zh-knál fognak megszívatni. Ezeket felsõbbévesektõl hallottam. Ösztöndíjat igényeltem. Attól függ, mit nevezünk "szülõi" támogatásnak. Havi 6000 ft a 3 bérlet amivel bejárok, ennél több költség még nem nagyon volt. Voltam a mekiben is, sparban és a tescoban is. Azt mondták, hogyha hétköznap délelõtt 8tól délig ráérek, felvesznek. Hát pech, mert óráim vannak. Tudom, sokan lógtak egyetemrõl, én nem szándékozom. Nem úgy neveltek, hogy az iskolát el szabad linkeskedni. Egyébként itt az oldalon ordítják le az ember fejét, ha azt meri mondani, hogy õ egyetem mellett nem dolgozik. Nincsenek ismerõseim, akik be tudnának ajánlani ide-oda.
A kérdező hozzászólása: Hétfõn, kedden és szerdán reggeltõl estig suliba vagyok, csütörtökön meg 10-tõl 6ig. Péntekem szabad. Azt mondták a legtöbb munkahelyen, hogy kevés órában érnék rá, keresnek mást helyettem.
A kérdező hozzászólása: Nálunk egyébként 30 kredit kell. Nincsenek plusz órák ezen a szakon, bár ez nagy hülyeség. 2 óra között van kb 45-90 perc szünet, de ez alatt sem tudok dolgozni...
Általában mindenhol 30 kredit kell de ha van 15 akkor érvényesnek számít a fél év és 40-nél többet nem vehetsz fel.
Ha otthon laksz, akkor nem is leszel rákényszerülve soha, hogy dolgozz egyetem mellett.Nekem ott az albi (koliba már nem fértem be), plusz az utazási költség, kaja, jegyzetekre fénymásolás, nyomtatás, van olyan, hogy a tanár megveteti a saját könyvét is stb. Ezekre nekem kell elõteremtenem a pénzt, mert a szüleim nem tudnak segíteni.Bejárok én is órákra, fõleg nyelvszakon nem tudom megtenni, hogy be se nézek, mellette pedig tanítok, még az olyan másfél órás szüneteimben is, ami neked is van.Igényeltem szociális támogatást, kapok ösztöndíjat a többi a munkából jön össze.Hétvégén is tanítok és volt már rá példa, hogy este 10-ig is.Igyekszem idõt szakítani a barátaimra, családomra és a kedvesemre is.Nagyon nehéz, de megoldható.
Ezért jó a felsõfokú szakképzés, mert van beépített gyakorlat, ahol tudsz tapasztalatot szerezni, és ha elég jó vagy, már a munkahely is megvan. Bsc-ben meg csak eltunyul az ember, mert ha nincs valamire igazán rákötelezve, akkor azt nagyon nehéz véghezvinni! (ezt tapasztalatból mondom) Én váltottam...
Én minden órára bejártam (ami nem ütközött másik tárgyból vizsgával vagy fontos gyakorlattal), de nekünk szellõs volt az órarendünk, lehetett mellette dolgozni.
A kérdező hozzászólása: Igen, de nem így van. Nekem is jól jönne a pénz, de max éjszakásként tudnék dolgozni. De akkor meg a suliban aludnék el.
A kérdező hozzászólása: Én is akarnék, de nem tudok, mert ha éjszakásat elvállalom, az az iskola rovására megy. Annyit meg nem ér az egész...:(
A kérdező hozzászólása: Hol van hétvégi munka? Mutass egyet... Mert itt Baranyában nincs. A munkáltatónak olcsóbb 1 embert alkalmazni aki mind a 7 nap ráér, mint 2-t, és a 2. csak hétvégén ér rá...
Én olyan munkát csinálok ahol kiadják és én döntöm el mikor. Pl helyi hivatalnak a leveleit beborítékolni és kihordani. Este itthon beborítékolom suli elõtt és után kiosztom. A KSH-nál is dolgozok ha van munka össze kellett legutóbb írni kinek milyen állata van volt rá egy hónap ha volt idõm csináltam. Legutóbb kopogtatócédulákat boritékoltam és hordtam ki. Vállalok korrepetálást itt felénk általában 2000 egy óra én 1000ért adom igy mindig van jelentkezõ. Ilyenek mindig akadnak és én is sokat tanulok ebbe a félévbe 15 tárgyam lesz és nekem a péntek se szabad.
Jaj, nem kell a duma, hogy a suli rovására megy meg ilyenek. Nem hiszem el, hogy végigtanulod a félévet és minden órára bejársz. Én is voltam egyetemista.
En nem ertem, hogy miert tetted fel a kerdest. Ha nem akarsz dolgozni, nem dolgozol. Ha ezt megteheted, miert baj? Normalis ember nem fog ilyenert leszolni. En 3 szakot vegeztem egyszerre, nem volt idom dolgozni mellette. Senki soha az eletben nem szolt meg ezert. Tegy ugy, ahogy neked jo. Ez nem kerdes volt. Ha nem akarsz dolgozni suli mellett, ne dolgozz. Ilyen egyszeru.
Az biztos, hogy nulla munkatapasztalattal friss diplomásként esélyed sem lesz munkát kapni. Mit is mondanál egy állásinterjún, mit csinálál a borzasztó megeröltetõ fõsuli mellett? "Hát, a párommal voltam, meg a barátaimmal." Te felvennél egy ilyen emert? Mert én nem, ha mellette van egy olyan ember, aki legalább gyakornokoskodott valamit, vagy hétvégente, illetve részmunkaidõben dolgozott. Nem biztos, hogy képes lennél akár egy évig is dolgozni? Akkor hogyan fogsz dolgozni diploma után negyven évet, egy idõ után háztartás, család, gyerek mellett? Vagy arra sem lesz idõd?
Miért akkora probléma, ha a fõiskolás gyerek nem tanul iskola mellett? Mert lehet meg fogsz bukni:D Mellesleg szerintem egyáltalán nem gáz, ki mondta h az? ha megteheted minek mennél el? itt van egyik csaj ismerõsöm most kapott lakást, meg havonta utalnak neki vagy 100000-ret. minek menne el napi 3000 ft-ért dolgozni? fõleg h azért ment oda h tanuljon.
Most olvasom, baranyai vagy... Én is. Érdekes módon nekem sikerült diákmunkát vállalni egyetem mellett, voltam gyakornok, tanítottam nyelvet kötetlen munkaidõben, csináltam párhuzamosan két sulit és másoddiplomát is munka mellett, család mellett, mégpedig Pécsen, nem is Pesten. Van itt munka, csak meg kell fogni. Ott kezdõdik a baj, ha azt mondod, hogy "dehát nekem így meg úgy nem jó ez". Kifogásokat gyártani könnyû, amiért nem vagy képes dolgozni. Aztán koppansz, mikor sehová sem kellesz majd diploma után...
én éjszakás leszek hétfõn kipróbálom elsõ tanítási nap után egyetemen:PP elsõs vagyok de ha kell a pénz kell a pénz muszáj lesz dolgozni hétvégén meg tanulok és barátaimmal leszek meg hétköznap is aludni nem kell:D
Magánügyed hogy dolgozol -e, senki másnak nincs hozzá köze, vannak így sokan.Hétvégente vállalhatnál gyári melót is, tudom hogy nehéz, de most csak ez van, kapnál hétvégi melóval így olyan havi 40 ezret.

Ha újratelepítettném, akkor megoldódna a probléma? Mennyibe kerül egy ilyen progi?

laptopom van, és windows vista rendszerem. a bekapcsolás után nekem kellett feltelepíeni.

Legjobb válasz: Elnézést kérek, és hol a probléma? Hogy Vista van? Az tényleg az. Vagy hogy neked kellett feltelepít(tt)eni? Valszeg az is.

Elnézést kérek, és hol a probléma? Hogy Vista van? Az tényleg az. Vagy hogy neked kellett feltelepít(tt)eni? Valszeg az is.
vista az nem jó! , De az XP [L]
Szevasz! Kérdésedbõl még a probléma se derül ki /hogy lehet így kérdezni?/, de ha mint az elõttem "szólók" feltételezik, hogy Neked XP kellene, akkor mielõtt nekifogsz leszedni a Vistát, nézz utána a Te laptopodhoz léteznek-e driverek. Lehet ma olyan laptopokat kapni, amelyhez egyszerûen nincs! Ez az igazi HW-SW maffia! Üdv: StMiklos
Egyebkent Windows 7 azert jobb, mint az XP meg a Vista...

1 éves kislányom még mindig fel kell 3-szor! Aki ezzel a próblémával küzködöt régen kérem írjon! Mikor várhatom az éjszaka átalvását?

Legjobb válasz: Szia, nálunk ez nem régi probléma, hanem épp aktuális: egyéves fiam még 1x sem aludta át az éjszakát. Sokszor ébred, de már legalább nem kel fel orákra, sajnos, ilyen is volt. En a fogzással kotom ossze, mert amikor "szunet volt", csak 1x kelt fel, azota legalább 2x kér és kap is tápszert, kulonben nem alszik vissza... Nyugodtabban alszik, ha mellém teszem, de ezt csak vészhelyzetben csináljuk, mikor már naygon kivagyok... Otletem igazán nekem sincs, csak írtam, hogy lásd, más is szenved nemalvástol:(

Szia, nálunk ez nem régi probléma, hanem épp aktuális: egyéves fiam még 1x sem aludta át az éjszakát. Sokszor ébred, de már legalább nem kel fel orákra, sajnos, ilyen is volt. En a fogzással kotom ossze, mert amikor "szunet volt", csak 1x kelt fel, azota legalább 2x kér és kap is tápszert, kulonben nem alszik vissza... Nyugodtabban alszik, ha mellém teszem, de ezt csak vészhelyzetben csináljuk, mikor már naygon kivagyok... Otletem igazán nekem sincs, csak írtam, hogy lásd, más is szenved nemalvástol:(
Szia! Kislányom 22 hónapos, és még mindig 2x kel éjszaka. Szerencsére csak egy "gyors" szopi, és visszaalszik. Azt nem írtad, hogy külön szobában alszik-e? Álítólag azok a babák, akik nem az anyukájuk közelében alszanak, hamarabb elhagyják az éjszakai felkelést. Mi egy szobában alszunk, a gyerekszoba egyelõre csak dísz! :-) Kitartás, nem lesz ez így örökké! Ha majd nem kell kelned hozzá, akkor meg majd hiányozni fog! :-D
Amikor felebred akkor mivel nyugtatod? Nalunk az ivas volt a fo problema, rossz szokas.Szerencsere vege, most 23 honapos. Irj bovebben:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Van külön szobája 3 hónapig ott aludt éjjel-nappal egyik este elkezdödött a pokol! 15percenként felkelt orditott én mindent kipróbáltam hogy bent tartsam már arról szólt az este azon agyaltuk ma éppen mivel próbálkozzunk. Aztán feladtam "beköltözött" hozzánk! De így sem marad meg sajnos van hogy mellettem alszik! Fél éjszaka kiságy aztán nagyágy, van hogy rám teszi a fejét és csak úgy alszik tovább! Foga jönn hát akkor örülök ha alhatok! Félálomba sírdogál dobálja magát! Szopival alszik vissza vagy ringatom "egyik sem tart sokáig" de azé jó lenne ha reggelig aludna!
Elso vagyok megint: ugyanez van nálunk is - fél 9-kor elalszik a picur, 11-ig OK, akkor kezdodik a sírás-nyoszorgés-ébredés. Most biztos a foga miatt - ha adok neki Panadolt, utána vissza tud aludni néhány orára, és hajnalban újra ébred tejért. Legkésobb ilyenkor átkerul az ágyunkba, mert kulonben én sem aludnék....A gyerekszoba egyelore játszásra van nálunk, bár szeretném már átszoktatni oda. Lehet, hogy mi is zavarjuk ot, és nyugodtabban aludna..
Mivel próbáltad ki?
A kérdező hozzászólása: Bocs a lényeg lemaradt win7 x64
Igen, tehát mivel próbáltad ki, és és tapasztaltad, hogy nm szól minden?
A kérdező hozzászólása: Xp-el szólt mindegyik. Felraktam a win 7 és azota nem szol a centrál és a real ball ill real jobb.
Hangkártya drivert feltetted?
A kérdező hozzászólása: sima integrált van benne de eszközkezelõbe megnéztem és nem ír semmit h hibás lenne. (nincs sehol sárga !-jel) Meg teszteltem és megfelelõen müködik.)
Ha a tesztnél szólt mind a 6 hangfal, akkor ez nem hiba. Ez a jelenség nálam is megvolt ugyanezzel az alaplappal, amikor anno váltottam XP-rõl 7-re. Annyi csupán, hogyha a lejátszott hang nem 5.1, csak sztereo vagy mono, akkor az csak 1 vagy 2 hangfalon fog szólni, nem pedig mind a 6-on. Ezt valamelyik hangkártyánál a hangkártya szoftverével lehet állítani. Azóta már lecseréltem a konfigot és a mostani alaplapomra integrált hangkártyánál már be lehet állítani a hangkártya segédszoftverével, hogy mind a 6 hangfalra tegye ki a hangot, akkor is ha nem 5.1. Szóval ez inkább hangkártyafüggõ. De olvass utána a google-nál, úgy emlékszem volt rá anno is valami fusi megoldás.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ! Ment a zöld kéz
A windows alap drivere csak arra elég, hogy teszteld nincs hardveres baja az eszköznek. Mindig érdemes a gyártó által készített drivert is feltenni, mert azzal lehet igazán kihasználni az eszköz adottságait, ezenkívül nyújt plusz funkciókat is. Nincs kizárva h a driver felpakolásával a 2.0-ából is tud 5.1-et csinálni, ahogy elõzõ hozzászóló is írta.

Most költöztünk külön a párommal. Eddig szüleimnél laktunk, szinte mindig anyukám főzött, én csak ritkábban. A főzéssel nincs problémám, szeretem is és béna sem vagyok, inkább a mennyiségnél akadnak problémáim. Ti hogyan főztök 2 főre? Mennyit?

És legfőképp mit? Minden nap kitaláljátok, vagy megbeszélitek? Párom mindig azt mondja, neki mindegy, ő bármit megeszik. Főleg a mennyiséggel vannak problémáim, általában elsokallom. Várom a tanácsaitokat. Esetleg weboldalakat, ahonnan ötletet meríthetek a menü összeállításához. Köszönöm előre is!

Legjobb válasz: Nekem az vált be ,hogy 2 napra fõzök vagy 3 ra ha 3dik nap már nem eszük akkor megy a fagyasztóba .Föleg ha valami pörkölt félét vagy töltött káposztátcsinálok . Mennyiséget nem tudok írni mert ,neked kell tudni ,hogy nálatok mi a sok és mi a kevés .A mennyiség miatt ne agodj hamarad bármit újra lehet hasznositani.. Én heti tervet készítek mindig megnézem mi van már itthon és az alapján csinálom meg ,persze megbeszélem a férjemmel neki is szoktak ötletei lenni . A menüt igyekszem úgy össze állitani ,hogy mindenféle legyen benne ,hús ,tészta ,zöldség ,stb ..

Nekem az vált be , hogy 2 napra fõzök vagy 3 ra ha 3dik nap már nem eszük akkor megy a fagyasztóba .Föleg ha valami pörkölt félét vagy töltött káposztátcsinálok . Mennyiséget nem tudok írni mert , neked kell tudni , hogy nálatok mi a sok és mi a kevés .A mennyiség miatt ne agodj hamarad bármit újra lehet hasznositani.. Én heti tervet készítek mindig megnézem mi van már itthon és az alapján csinálom meg , persze megbeszélem a férjemmel neki is szoktak ötletei lenni . A menüt igyekszem úgy össze állitani , hogy mindenféle legyen benne , hús , tészta , zöldség , stb ..
Próbáld megvenni a Horváth Ilona szakácskönyvét, abban igen sok egyszerüen elkészithetö étel receptje van, azokból tudsz válogatni, hogy változatosan tudj fözni, és van benne egy táblázat is, hogy egy személyre miböl mennyit szokás átlagosan számitani.
http://www.konyhai_kisokos.abbcenter.com/?m=Okos+%F6tletek&a.. Itt elég sok minden van remélem segit kicsit ..
Általában 2 napra fõzök.Nekem is kellett kb fél év mire megtanultam mekkora adag fogy el 2 nap alatt, majd belejössz te is. Hazafele együtt megyünk, bemegyünk boltba is, megvesszük amit kell. Ami nem romlik hamar, és akciós, abból többet veszünk. Nincs heti terv, elõzõ nap megbeszéljük mi legyen a kaja. viszont ami rengeteget segit: nem megfõzni nehéz, hanem kitalálni.Így fogtam egy lapot, leirtam milyen kajákat szoktam fõzni, bármi uj van, ráírom.És tudunk választani azokból ha nincs ötlet.
Én is két fõre fõzök (+ egy 10 hónapos baba. Levest például két répából egy zöldségbõl (+ a többi zöldség, ha zöldségleves) és kb. gy liter vízbõl fõzöm. Illetve másfél literrel kezdem de el fog ebbõl sok párologni.... Vannak ételek amikbõl nem lehet keveset fõzni, például húsleves, csontleves, töltött káposzta. Káposztát, töltött paprikát pl. fagyasztok le mindig ha marad. Ha keverek be fasírtot, akkor a nyers fasírtok egy részét lefagyasztom. Krumplipürét pl. kb. félkiló krumpliból csinálom, de szerintem figyeld meg mennyit eszel meg te egy evésre meg a párod is és próbáld kiszámolni. Nem tudom mennyit esztek. Nálunk pl. köretbõl mindig több fogy mint húsból mert mindketten azt szeretjük jobban.
én nem tervezem meg ennyire tudatosan a fõzést mint sokan mások. Igyekszem nem hatalmas mennyiséget fõzni mert nem szeretem túl sokáig azt enni, és valljuk be vannak olyan ételek amelyek fagyasztás után nem az igaziak. Mondjuk ma spagettit ennék akkor azt fõzök, valószínû marad holnapra is. De van hogy vacsorára hideget eszünk akkor marad belõle következõ napra is. én úgy vagyok vele ahogy esik úgy puffan.És mindig azt fõzöm amit megkívánok nem tervezem el elõre, hogy mi lesz a héten. Van otthon fagyasztott szeletelt húsom is , van mikor reggel kiveszek egy csomaggal hogy mire délután hazaérek kiolvadjon és hazafelé eldöntött mit ennék, vagy megkérdezem a férjem hogy rántott húst kér vagy cigánypecsenyét és akkor azt csinálok. Van mikor õ neki rántok ki én meg mustáros szeletet ennék akkor magamnak azt. Ha marad hús másnap mást készítek belõle. Szóval nem tervezek elõre.
Pl. végy pörköltnek 2 kg husit, fõzd meg. A felét már nyugodtan le is fagyaszthatod, a másik feléhez készítel akkor nokedlit. Majd látod, hogy mennyi maradt belõle. Ha csak egy kislábaskával, akkor abból másnap fõzzél gulyáslevest (=felhígítod, bezöldségezed, egy kis krumplival, petrezselyemmel, és vagy lebbencs-tésztával vagy fodros-kocka tésztával befõzöd). Ahhoz már elegendõ egy tányér túrós-tészta. De ha pl. a nokedlibõl kavarsz már eredetileg dupla mennyiséget, és a maradékból másnap lehet tojásos nokedli. A lefagyasztott pörkölt másik felét pár hét múlva elõveszed, lehet belõle húsos-tarhonya, vagy a hordós aprókáposztával húsoskáposzta. Személy szerint mindig azt döntöm el, hogy vasárnap mit fõzök, és az esetleges maradékot másnap-harmadnap hogyan használom fel. A hét további napjára utána úgy tervezek. Pl. ha azt tervezed, hogy rántott szelet, vagy sült, akkor vásárolj és készíts úgy, hogy fejenként 2-3 szelet legyen, akkor biztosan marad is, és esetleg egy vacsira még elég is lehet egyéb kiegészítõkkel. Ha a combot egyben vitted haza, és leszelted róla a rántani-valót, a maradékok felkockázod, felcsíkozod és már eleve úgy fagyasztod, hogy abból valamikor lehet brassói, vagy valami tokányféle zöldségekkel, mártásokkal. Írd rá a zacsira, hogy mi van benne, és amikor "jön az ötlet", csak ki kell választani. Kettõtöknek egyébként ugyanazt javaslom, amit én is csinálok: már eleve úgy fõzök, hogy minimum 2 evésre elég legyen, így a második alkalommal esetleg csak köretet kell hozzá készíteni. Így rengeteg idõt tudsz megspórolni. Másrészt, ha itt is olvasgatsz, hogy ki mit válaszol az olyan kérdésre: nálatok mi lesz az ebéd hétvégén, vagy mit fõztök stb. Rengeteg ötletet kaphatsz itt is.
A napokban vettem, felpucoltan volt 2, 0 kg a csirke (tyúk?). Átkapirgáltam és csomagoltam: csontosa (=far-hát-nyak-szárny-belsõségek) pörköltnek, vagy lesz belõle rizseshús. Mellehúsát leszedtem a csontról, (a húsos csont ment a pörköltes részhez), a mellehúsát majd vagy megsütöm, esetleg kirántom, vagy felcsíkozom és raguszerû valami lesz belõle. A két comb is vár a sorára, hogy símán sütve, vagy bõre alá töltve, esetleg kirántva, majd akkor eldõl, amikor elõveszem. Persze akár a mellehúsából, akár a pörköltnek való csontosból is készíthetsz ragulevest, vagy éppen (keress rá a net-en, nagyon finom) a palócleves.
Biztosan nem 10 emberre valo adagot csinalsz:) probalj aszerint fozni hogy kb mennyit esztek egy adott kajabol. Pl ha a lecsot szeretitek csinalhatsz tobbet igy marad vacsira is. Vagy csinalsz natur husit es ra halmozod a lecsot. De leis fagyaszthatod es igy ha nem lesz kedved fozni eloveszed es maris van ebed:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!! Nagyon hasznos ötletek, még jöhetnek! :)
Mi is ketten vagyunk a férjemmel. Nem lehet kiszámolni mennyit fözzek, mert valamikor többet eszünk, valamikor kevesebbet. Ha esetleg marad valami, amit nem szivesen eszünk meg másnap, azt lefagyasztom.Levest azt 2napra szoktam fözni. Nem szoktam tervezni az étrendet. minden este megkérdezem mit enne, ha azt mondja, hogy nem tudom, akkor kitalálom én:)
Úgy látom, aki eddig "ész nélkül" mindenkit lefelé pontozott, mostmár "célirányosan" csak az én válaszaimat húzta le. Persze, hogy meg tudná-e indokolni, miért tette, azt bizony kétlem. :) )))
A kérdező hozzászólása: Kedves "jószomszéd". Nem tudom, nekem hasznosak voltak az ötleteid, én felpontozom igazából mindenkiét :) Örülök a válaszoknak!!
Köszi! Visszaolvasva a saját válaszaimat, én is úgy gondolom, hogy nagy marhaságokat csak nem írtam, már azért is, mert a gyakorlatban nemcsak nálam, ismerõsöknél is bevált. Valaki csak szórakozik, vagy éppen "pikkel rám". Ki tudja, mindegy! Köszi, örülök, ha segíthettem, továbbra is megteszem, ha tudok!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!