Találatok a következő kifejezésre: Akinek pontos a terhesség (26 db)

Ha valakinek hátrahajló méhe van, azt érzi az orvos kézi vizsgálattal is vagy csak ultrahang után? És mit is jelent ez pontosan? A terhesség előtt is hátrahajló, akinek az?

Legjobb válasz: Szia. 16 éves voltam amikor azt mondta a doki,hogy hátra hajló méhem van és emiatt csak nagy nehézségek árán eshetek teherbe. Hát 19 évesen én bizony ott álltam a võlegényemmel a mosdó ajtajában és néztük a pálcikán a 2 csíkot.Egyetlen egyszer fordult elõ,hogy hanyagok voltunk a védekezésnél.:)Na õ lett a lányom. Ami a méhem állapotát illeti nem estem nehezen teherbe,DE 14.hétig hason kellett feküdnöm amennyit csak bírtam,hogy kiessen a méhem a hasfalamhoz,mert egyébként a doki emelte volna elõre.Azóta van még egy kisfiam:)és most várom a 3.gyermekünket jelenleg 6.hetes vagyok:)) Tehát nem kell emiatt izgulni egy alkati eltérés.És nem vitatom biztos nem légbõl kapta az orvosom,hogy nehezebb teherbe esni valószínûleg többeknél így is van,de nem törvényszerû.

Szia. 16 éves voltam amikor azt mondta a doki, hogy hátra hajló méhem van és emiatt csak nagy nehézségek árán eshetek teherbe. Hát 19 évesen én bizony ott álltam a võlegényemmel a mosdó ajtajában és néztük a pálcikán a 2 csíkot.Egyetlen egyszer fordult elõ, hogy hanyagok voltunk a védekezésnél.:) Na õ lett a lányom. Ami a méhem állapotát illeti nem estem nehezen teherbe, DE 14.hétig hason kellett feküdnöm amennyit csak bírtam, hogy kiessen a méhem a hasfalamhoz, mert egyébként a doki emelte volna elõre.Azóta van még egy kisfiam:) és most várom a 3.gyermekünket jelenleg 6.hetes vagyok:) ) Tehát nem kell emiatt izgulni egy alkati eltérés.És nem vitatom biztos nem légbõl kapta az orvosom, hogy nehezebb teherbe esni valószínûleg többeknél így is van, de nem törvényszerû.
Az enyém hátrahajló, terhesség elõtt is, után is az volt. Az orvos érezte amikor vizsgált és õ mondta. Négy gyermeket hordtam ki és szültem. Elvileg nehezebb teherbe esni. Én ez részemrõl cáfolom, nagyon hamar fogantak a babáim. Terhesség közben nekem mindig kiegyenesedett így nálam ez sem volt gond (a hátrahajló méh az esetek 99%-ában terhesség alatt elõrehajlik a maradék 1%ban az orvos segíti rendes pozícióba). Elvileg az elsõ három hónapban nagyobb a vetélés arány a hátrahajló méhû nõknél, így jobban kell kímélni magad. Nekem hál' istennek ezt sem kellett megtapasztalnom, négy terhességbõl négyszer szültem idõre. Ezen kívül erõsebbek lehetnek a mensis görcsök. Nekem semmilyen hátrányom nem volt belõle.
Nekem is hátrahajló méhem van, mindkétszer könnyen terhes lettemA lányommal 4 hónap után, a pocaklakóm egyetlen védekezés nélküli alkalomkor fogant :)
Második vagyok. A harmadik gyermekem egyszeri alkalomból fogant és a negyedik is. Jó lenne, ha még írnának néhányan, mert kezdem azt hinni, hogy nem is fogan nehezebben a baba ha hátrahajló a méh, hanem inkább könnyebben.
Szia Nekem is hátrahajló, mégis mindhárom gyermekem az elsõ próbálkozós hónapban összejött. Nekem sem kellett jó pozícióba állítani, magától beállt, szülés után meg vissza :-D Szerintem semmi hátránya nincs, legalábbis én nem tapasztaltam. Vetélésem sem volt.
SziA! Nekemis hátrahajló méhem van!Nekünk azt tanácsolta a doki, ha babátakarunk hátulról szeretkezzünk! Mindkét lányunk elsõ hónapban fogant!igaz betartottuk az orvos javaslatát! Azelsõvel voltak vérzések azelején...De megmaradt! :) Amásodiknál nem volt ilyen probléma... 2 éves kislány és 38 hetes pocakcsajszi anyuja
Nekem az elsõ gyerek nem volt tervezve, a második elsõre sikerült Hála Istennek. Nekem viszont késõbb voltak gondok az elsõ babám 34 hétre született a második 28 hetesen akart világra jönni de vissza tudták tartani és 9 hetet kórházban voltam, végül 40+2napra született a fiam. A dokim nem tudja az okát hogy miért vagyok koraszülésre hajlamos, de a hátrahajló méh is befolyásolhatja. Mondjuk ez csak találgatás, lehet hogy kicsi a méhem rossz a méhszáj, fertõzés stb

Most akkor pontosan h szamoljak a terhessegi heteket?

Pl ha nekem mondjuk januar 17.-en volt meg utoljara,vagyis akkor mult el,akkor mikor leszek 5 hetes? Tehat az elso het az pontosan mikor van? 25.-en? Tehat a peteeres napja az elso het? Nemertem.

Legjobb válasz: Az elsö hét az utolsó menzesz elsö napjával indul - mivel ez az egy, amit pontosan lehet tudni. Sem azt, hogy mikor volt peteérés, sem azt, hogy éppen mikor lettél terhes, nem lehet tudni.

Az elsö hét az utolsó menzesz elsö napjával indul - mivel ez az egy, amit pontosan lehet tudni. Sem azt, hogy mikor volt peteérés, sem azt, hogy éppen mikor lettél terhes, nem lehet tudni.
A kérdező hozzászólása: Ahhhh ertem maaaaar. Koszonom :)
Ha teherbe estél, akkor az elmaradó menstruációd napján vagy 4 hetes terhes. Ha már egy hete nem jött meg terhesség miatt, 5 hetes és így tovább. Így számolják.
A számítás lényege, hogy az utolsó menstruáció elsõ napja ismert, vagyis ezt a napot számítják a terhesség elsõ napjának. Mikor teherbe esel, addigra már nagyjából 2 hetes terhes vagy ( a számítás alapján).
Ezen én is sokat gondolkodtam :) ! Például én pontosan tudom a fogantatás napját, de viszont nem az alapján volt számolva a terhességem, hanem az utolsó menzesz elsõ napjától. Tehát mondjuk én a fogantatás napján már 2 és fél hetes terhes voltam. Érdekes :) ! 40hkm
Nekem is napra pontosan jött, de csak 1-1 napig tartott!
Napra pontosan a mensi idejében.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Nekem egy héttel korábban jött meg, elõször azt hittem beágyazódásos vérzés, mert barnáztam két napig, ami nálam mensikor nem jellemzõ.Aztán utána kezdett pirosra változni.Viszont a mellbimbómon elõjöttek az apró mirigyek, volt émelygés is több napon át.Tesztet még nem akarok venni, mert szerintem még túl korai lenne.

Ha terhes vagyok, és úgy szeretkezünk a párommal és nem veszi ki, akkor mi van? Nem veszélyezteti a babát? Illetve a terhesség mikor mutatható ki pontosan?

Legjobb válasz: Mivel már megfogant a gyerek, így ez már nem befolyásol semmit. Szexelni úgy tudom terhesség alatt is lehet, kivéve ha veszélyeztetett terhes valaki. A tesztek kb. 2 hét elteltével mutatják ki a terhességet, de ez rájuk van írva.

Mivel már megfogant a gyerek, így ez már nem befolyásol semmit. Szexelni úgy tudom terhesség alatt is lehet, kivéve ha veszélyeztetett terhes valaki. A tesztek kb. 2 hét elteltével mutatják ki a terhességet, de ez rájuk van írva.
A fogamzás után nyákdugó alakul ki a méhnyaknál, ami lezárja a méhet. A peteérés és a menstruáció leáll a szülésig. Ha beléd élvez az ég világon semmi bajod nem lesz és a babának sem. A kilenc hónap lejárta után a szülés megindítására is alkalmazzák a szexet. 28F
Nem veszélyezteti! Két gyermekem van, mind a kettõnél még a szülés elõtti napon is szerelmeskedtünk :) Semmi bajuk nem lett :)
A kérdező hozzászólása: Értem. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! És mivan, akkor ha, többször probálkozunk, de még ugye nem tudom, hogy terhes vagyok e, ha még nem fogant meg és úgy megy el belém többször, akkor sincs semmi ugye?! Bocsi, ha hülyén hangzik a kérdés, csak azért szeretnék midnent tudni. Remélem, hogy azért érthetõen kérdezem a dolgokat! :)
Nem lesz semmi baj :) Drukkolok!!!
Szerintem ha nálad ez a helyzet, akkor nincs terhesség. Valami tünetnek kéne lennie.
Szerintem lehetséges! Nekem mindig napra pontosan akkor jött meg, amikor "kellett". Amikor nem jött meg aznap mire vártam, már sejtettem, hogy baby van a háttérben! Ma már 3, 5 hónapos tündéri kisfiú! :) Nagyon sok kismamától hallottam, hogy a terhessége elején folyamatosan olyan érzése van, mintha meg akarna jönni neki. Én mondjuk ilyet nem éreztem. Szerintem csinálj egy tesztet, és majd írd meg, hogy mi lett az eredmény! Én szurkolok! :)
Én megálmodtam a terhességemet. Egy kétcsíkos teszttel álmodtam és másnap pozitívat teszteltem :)
Szia! igen én is álmodtam babával mielõtt pozi lett a tesztem :) úgy hogy meglehet érezni :) a terhesség bármikor lehetséges, még akkor is ha vérzel, persze nem bõ vérzésre gondolok, ha nem mondjuk pecsételésre, ha azért kérded mert most kéne megjönnie, akkor várj még pár napot még tesztelsz, mert mutathat tévesen negatívat. A pocin szerintem leghamarabb a 12.héten észlelhetsz valami változást, kicsit keményebb lesz alul és érzékenyebb nyomásra, de nõni nekem például csak a 15.héttõl kezdett el egy picit, egyáltalán nem látványosan csak én láttam magamon :) 20h km

Lehet, hogy terhesség? 3 napot késett, pedig mindig pontos volt, viszont már 2 napja megvan, de elég egy tisztasági betét egész napra. Volt, aki picit vérzett a terhesség elején?

40 leszek ,és van 7,és 3 éves csemetém.Ha beigazolódik örülök is,meg félek is.Bár nem érzem magam öregnek,és le is tagadhatnék pár évet,de már nem terveztünk több babát.köszönöm a hozzászólásokat,és a bátorítást,ha kapok!!!

Legjobb válasz: Én tuti csinálnék tesztet! Az megmutatja mi a helyzet :D

Én tuti csinálnék tesztet! Az megmutatja mi a helyzet :D
mindenképpen csinál egy tesztet.nekem is így volt.mindig napra pontosan megjött.aztán egyszer csak késett 2 napot majd elkezdtem barnázni egy kicsit.nagyon sírtam hogy megint nem jött össze a baba.aztán csak csináltam egy tesztet és pozitív lett.most 1 éves a kisfiam :) ja és nem vagy öreg még egy babához.
Szerintem is csinálj egy tesztet...kíváncsi vagyok!:)

Holnap leszek 23 hetes. Akkor ez pontosan hány hónapos terhességet jelent? Mert ugye a terhesség 40 hetes, arra jön ki a 9 hónap.

Legjobb válasz: én úgy számolok, hogy egy hónap 4 és fél hét. Ezek szerint te 23/4,5= 5 + (egy pici) hónapos terhes vagy. én 29hetes vagyok most, vagyis 6,5 hónapos. Remélem segitettem.

én úgy számolok, hogy egy hónap 4 és fél hét. Ezek szerint te 23/4, 5= 5 + (egy pici) hónapos terhes vagy. én 29hetes vagyok most, vagyis 6, 5 hónapos. Remélem segitettem.
utolsó vagyok, az elõbb hülyeséget mondtam, de jól számoltam. 40 hét az 10, és nem 9 holdhónap. A lényeg nem változik: 5 és fél hónapos vagy (vagy legalábbis leszel pár napon belül)
én úgy számolom, hogy öt és fél hónapos vagyok, mert holnap leszek 24 hetes. Ápr. 23-án jött meg utoljára, május 23-án 1, június 23-án 2, július 23-án 3, augusztus 23-án 4, szeptember 23-án 5 hónapos voltam. Ha valaki megkérdezi, azt mondom, 5 és fél hónapos vagyok. A 40 hét az holdhónapban van, vagyis 28 napos holdhónapokkal számolva. Ha így 9 hónap a terhesség, akkor 20 hetesen vagy 4, 5 hónapos, 24 hetesen pedig 5, 5 hónapos. Pár nap ide vagy oda nem számít. 5 és fél hónapos vagy.
5 hónapos.
Utolso valaszolo vagyok: egyebkent te a hatodikban vagy, kb ket hettel vagy nagyobb terhes, mint en, tehat te mar betoltotted az ot (naptari) honapot, a hatodikban vagy.
23 hetes az 6 hónapos. 21-tõl 24-ig 6 hónapos terhesség.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
En azt szoktam nezni, hogy az utolso mensim ota hany (naptari) honap telt el. Peldaul nekem majus kozepen volt az utolso mensim elso napja, tehat oktober kozepen leszek ot honapos terhes, akkor lepek a hatodik honapba. A holdhonapokkal en egyaltalan nem szamolok, mert altalaban "kulsosok" kerdezik honapokban a terhessegi koromat es ciki lesz nekik az utolso negy hetben azt mondani, hogy a tizedik honapban vagyok (ha holdhonappal szamolnek). Naptari szerint meg akkor pont a kilencedikben leszek es igy nem fognak az akkor kerdezoskodok sem furcsan nezni ram...

Ha pontosan tudom a fogantatás napját, akkor onnan számolják a terhességi kort?

A férjem külföldön dolgozik és az utolsó mensim június 20 volt. Viszont a férjem csak július elején jött haza. Tudom, hogy július 5-én jött össze a baba, mert akkor volt nyúlós nyákom, meg akkor voltunk azokban a napokban együtt csak. Akkor ezt mondjam el a dokinak? Mert jún. 20-tól számolva lassan 6 hetes, júl. 5-t?l számolva meg csak 3. Van ennek jelent?sége???

Legjobb válasz: A terhesség a fogamzás napjától számítva 266 nap, ehhez adj hozzá annyi napot, amennyivel eltér a ciklusod az átlagos 28 napostól. Tehát ha 30. napra szokott megjönni, akkor fogamzás napja + 266+2 nap.

A terhesség a fogamzás napjától számítva 266 nap, ehhez adj hozzá annyi napot, amennyivel eltér a ciklusod az átlagos 28 napostól. Tehát ha 30. napra szokott megjönni, akkor fogamzás napja + 266+2 nap.
A babád tökéletesen félidõben fogant tehát 6hetes vagy .akkor is ha a fogantatástól csak 3-4hét telt el, mert ezt ÍGY számolják, Sosem a pontos fog. idõtõl, hanem az utsó mensi elsõ napjától és valójában MINDEN terhesség 2-3 héttel fiatalabb, ez bele van kalkulálva.
Hát a dokinak mond meg hogy tuti akkor jött össze a baba, de attól független az utolós menszi szerint fog számolni!
Mindenképpen az utsó mensi elsõ napjától számolják a terhesség 40.hetét. Gratulálok!!

Mennyire pontosan lehet megállapítani a baba korát UH-val? Pl: ha valakinek megvolt a terhesség első 2 hónapjában és utána vette észre valaki h terhes akkor hány hét különbséggel lehet megállapítani a terhesség korát?

Hány hetet tévedhet a UH? köszi

Legjobb válasz: Többnyire 10-15 napot tud "késni". Nálam mikor mérik a fejkörfogatot pl. akkor mindig kidobja a gép, hogy +/- 10-15 nap.

Többnyire 10-15 napot tud "késni". Nálam mikor mérik a fejkörfogatot pl. akkor mindig kidobja a gép, hogy +/- 10-15 nap.
Én úgy tudom, hogy a terhesség elején, mivel még többnyire azonosan fejlönek a babák, majdnem napra pontosan is meg tudják mondani a korát. Pl: mikor én voltam, a doki pontosan rávágta, hogy 6 hetes és kb 4 napos. De a baba úgyis maga dönti majd el, hogy pontosan mikor is érkezik..:-)
Az ultrahanggal szerintem pontosan meg tudják állapitani a baba korát, mivel egyformán nõnek, és ebbõl tutira lehet következtetni. 21 hetes kismama

32 hetes terhes vagyok, és idáig napra pontosan stimmeltek a heteim a baba méreteivel és a terhesség idejével. Most viszont azt mondta a doki, hogy egy hetet le vagyunk maradva. Akkor melyik adat, azaz terhességi hét a jó?

Amit idáig mértek és mondtak,vagy a mostani?

Legjobb válasz: Egy hét nem sok idõ,gondolom a mostanihoz fog számolni,de a baba tudod akkor jön,amikor akar.Ezen ne aggódj.

Egy hét nem sok idõ, gondolom a mostanihoz fog számolni, de a baba tudod akkor jön, amikor akar.Ezen ne aggódj.
Szerintem te tudd, hogy mennyi vagy valójában, de a szülést átírják a baba méretei alapján. Ne félj, lehet pár hét mulva megy 2 hét pluszban leszel, barátnõm is így járt, azt sem tudta mikor fog szülni.) mindig a baba utolsó méretéhez igazítják a szülés várható idõpontját.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!