Találatok a következő kifejezésre: Akinek pontos a (680 db)

Segít. Enétek értelmezni a szemüvegadataimat? Hányas akkor pontosan a szemem?

A papírt amit kaptam van olyan hogy: SPH (távoli) mindkettő -2.50, CYL Jobb -1.00 Bal -0.75 Ezek közül melyik a két szemem adatai? Melyik micsoda? Először úgy gondoltam hogy az előbbi az mivel 2 éve mikor vizsgálták a szemem az volt mindkettőnek. De a CYL mi akkor? Vagy én értelmezem rosszul? Illetve kontaktlencséhez a szemüveg adataim nem elegek ugye? Mivel kell pl a görbület is. Köszönöm előre is.

Legjobb válasz: Az elsõ hülyeséget írt... Mindkét szemed -2,5-ös.

Az elsõ hülyeséget írt... Mindkét szemed -2, 5-ös.
Igaz! Bocsi, az elejét nem néztem!
A jobb szemedre-1.00-ás lencse kell, a bal szemedre, -0.75-ös. A CYL/cylinder/ fénytörési hibát jelez a szemben
Festesd meg a szaruhártyád, lehet, hogy felsértetted. Mûkönnyhöz pedig kérj tanácsot, mert nem mindegyik jó kontaktlencséhez.
A kérdező hozzászólása: Hm, lehet akkor hogy többm int 1 hónapja használom de eddig az se volt probléma. De akkor bontok ki újat, egyébként Visine szemcseppet használok, az nem elég? Mindenképp használjak mûkönnyet?
Ha a szemed adatai változnak, attól nem szúrhat a kontaktlencséd, hanem nem látsz vele elég élesen. Ha irritál a lencse, akkor régi, vagy régen volt fehérjeoldózva, vagy száraz a szemed (használj mûkönnyet).
A kérdező hozzászólása: Pedig jól kezdõdött :D Na mindegy. Amúgy van kontaktlencsém is, már 2 éve. Csak az utóbbi hónapokban folyton fáj már tõle a szemem, azért lett most szemüveg csináltatva hogy ne azzal szenvedjek. Csak nem értem miért fáj, mivel ugyan azt használom amit eddig is..Azért gondoltam hogy esetleg változtak a szem adataim azért szúr, fáj, csíp néha.
Sõt cifrázom, a cylindert különbözõ fokokra is be kell állítani. -2, 50 sph D -1, 00 cyl D 87° ax. Amúgy az orvos vagy optometrista pont azért van, hogy válaszoljon neked a kérdéseidre. Szerintem szokja meg a cylindert a szemed, majd utána kontaktlencsézz.
Mindkét szemed mínusz 2, 5 dioptriás. A jobb szemed en -1 cylinder, a balon ez 0.75. A cylinder azt jelenti, hogy nem szabályos a szemlencse görbülete, tehát nem minden pontján azonos a fénytörése. Ide másolok neked egy szakszerû meghatározást: A szaruhártya a szem elülsõ törõfelszíne, itt törik meg elõször a szembe bejutó fény. Ennek az alakja egyeseknél gömbfelszínû, míg másoknál hordó alakú. Az utóbbiaknál alkalmazunk cylinderes korrekciót, hogy az ideghártyára kerülõ kép éles legyen. A cylinderes lencsék képalkotása más, ezért megszokásuk is több idõt vehet igénybe. Az általuk alkotott kép minõsége azonban jobb, mert kontúrossá és élessé teszi a látott képet.
A kérdező hozzászólása: Huh, az nem semmi hogy akkor 2 év alatt ennyit javult a szemem. Ennek örülök. Köszi a választ! A kontaktlencse kérdésre nem tudsz segítséget adni? A görbület változhatott?
A kérdező hozzászólása: Festessem meg!? Az mi? : D Egyébként lehet a kontaktlencse miatt volt, bontottam újat és ma nem fájt egyáltalán a szemem benne. :)
A legtöbben a laktózra érzékenyek.
a laktózra szoktak érzékenyek lenni(tejcukor). a tejet lehet helyettesíteni rizstejjel vagy szójatejjel.
Szerintem semmiféle tejet nem ihatsz. Tejsavó fehérjét szerintem fogyaszthatsz mert abból kivonnak mindent, csak a fehérjét nem( tejbõl kivonják a tejsavót és abból is a fehérjét) szal az megvan szûrve. Szerintem fogyaszthatsz.

S. O. S Ha nem nyilatkoztam hogy hová szeretném a magánnyugdíj reál hozamomat akkor pontosan a címemre hozzák vagy az állam kapja? !

Beleültették a bogarat a fülembe hogy mivel nem nyilatkoztam a reál hozamomról akkor az állami nyugdíj alapba megy vissza!Ez most igaz??ugye nem?!elvileg a náluk nyilvántartásban szerepl? címre kell kipostázniuk ugye?? Köszi a választ de teljesen megzavarodtam ebben a.....ban!! Köszönöm

Legjobb válasz: A címre fogják kipostázni, ami a biztosító nyilvántartásában szerepel. Ha visszaküldted a papírt, ha nem.

A címre fogják kipostázni, ami a biztosító nyilvántartásában szerepel. Ha visszaküldted a papírt, ha nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Ha nem tudják kézbesíteni, és te sem jelentkezel érte, akkor egy idõ után az állam kapja.

Mi az hogy KHM? (pl.25 hetes khm) Illetve hogy számoljátok ki hány hetesek vagytok? Az utolsó menses első napjától? De ez nem igaz, akkor nem lehet teherbe esni? Ki lehet számolni pontosan a foganás napját?

Legjobb válasz: A terhesség korát az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, mert az egy biztos idõpont mindenkitõl. A fogamzás idõpontját senki nem tudja pontosan, azt csak sejteni lehet de teljesen pontos dátumot nem tud senki. Bár mennyire is furcsa, de a terhességed elsõ két hetében a szó szoros értelmében nem vagy terhes, sõt akár még szûz is lehet valaki akkor.

A terhesség korát az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, mert az egy biztos idõpont mindenkitõl. A fogamzás idõpontját senki nem tudja pontosan, azt csak sejteni lehet de teljesen pontos dátumot nem tud senki. Bár mennyire is furcsa, de a terhességed elsõ két hetében a szó szoros értelmében nem vagy terhes, sõt akár még szûz is lehet valaki akkor.
Az nem khm, hanem hkm.HKM= pl. 25 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: már nem egy helyen olvastam KHM-et......ezért csodálkozom.
Szia nem inkább HKM? mert az pl 25HetesKisMama rövidítése. Az orvos számolja ki, hogy hány hetes terhes vagy az utolsó menstruáció elsõ napjából- mert ugye a 40hét sem 9hónap. Az hogy a pontos fogantatást mikor volt az Te tudod, hogy akkor fogant a pici, de orvosilag az utolsó mensi elsõ napja lesz az a dátum.(az alapján vannak a mérési adatok.)
azért kell hozzáadni 7 napot , mert a menses elsõ napján nem eshet teherbe.utolsó mensi elsõ napjához adsz 7 napot és kivonsz három hónapot, Pontosan nem lehet kiszámolni a fogantatás napját, mert a baba sem pontosan érkezik.
Szerintem egyszer valaki félreírta, aztán egy másik is, végül már mindenki írja ész nélkül, anélkül, hogy tudná mit is akar ez jelenteni! :D Ha van értelmes magyarázat a "KHM"-re, akkor visszavonom az elõzõ megjegyzésemet. Addig meg csak nevetek, hogy: KIS HETES MAMA! :D
Szerelmet érzek!!
a hármas hülyeséget mondott, ha igazán szeretsz egy csajt, akkor azt nem "demegdugnád " hanem úgy igazán szereted, és attól még vonzhat, sõt, úgy vonz mint a mágnes
Há pont aztat.
vagyis a nem olyan "de megdugnám" csajba nem is tudnék szerelmes lenni. mégis hogy lehetne ez, ha egyáltalán nem vonzz? az csak barátság... :)

Most akkor pontosan h szamoljak a terhessegi heteket?

Pl ha nekem mondjuk januar 17.-en volt meg utoljara,vagyis akkor mult el,akkor mikor leszek 5 hetes? Tehat az elso het az pontosan mikor van? 25.-en? Tehat a peteeres napja az elso het? Nemertem.

Legjobb válasz: Az elsö hét az utolsó menzesz elsö napjával indul - mivel ez az egy, amit pontosan lehet tudni. Sem azt, hogy mikor volt peteérés, sem azt, hogy éppen mikor lettél terhes, nem lehet tudni.

Az elsö hét az utolsó menzesz elsö napjával indul - mivel ez az egy, amit pontosan lehet tudni. Sem azt, hogy mikor volt peteérés, sem azt, hogy éppen mikor lettél terhes, nem lehet tudni.
A kérdező hozzászólása: Ahhhh ertem maaaaar. Koszonom :)
Ha teherbe estél, akkor az elmaradó menstruációd napján vagy 4 hetes terhes. Ha már egy hete nem jött meg terhesség miatt, 5 hetes és így tovább. Így számolják.
A számítás lényege, hogy az utolsó menstruáció elsõ napja ismert, vagyis ezt a napot számítják a terhesség elsõ napjának. Mikor teherbe esel, addigra már nagyjából 2 hetes terhes vagy ( a számítás alapján).
Ezen én is sokat gondolkodtam :) ! Például én pontosan tudom a fogantatás napját, de viszont nem az alapján volt számolva a terhességem, hanem az utolsó menzesz elsõ napjától. Tehát mondjuk én a fogantatás napján már 2 és fél hetes terhes voltam. Érdekes :) ! 40hkm

Van itt olyan kismama, anyuka aki pontosan tudja mikor fogant a baba? Hányadik héten született?

Legjobb válasz: Én pontosan tudom- mivel mesterséges megtermékenyítéssel fogant (inszemináció) - 39. hétre született meg. :)

Én pontosan tudom- mivel mesterséges megtermékenyítéssel fogant (inszemináció) - 39. hétre született meg. :)
igen. 2011. május 15.-én fogant... Február 6.-án született 40. héten.
Én is tudom pontosan. A heteket nem a fogantatástól számolják, hanem az utolsó menszitõl. Nekem a kiírás elõtt egy nappal született a kisfiam 39+ 6 nap. A fogantatás pedig 2 héttel az utolsó menszi után történt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat.Én is tudom mikor fogant. :) A lányomnál nem tudtam, összevissza menstruáltam akkoriban 2 idõpont volt megadva szülés idõpontjának.Még így is elég más idõben született a csajszim.Kíváncsi vagyok, hogy így lehet-e következtetni szülés idejére. Várok még további válaszokat. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Tényleg nem nagyon lehet következtetni. :)
Hát megszületni még nem született meg, de január 7.én(szombat) készült a kis drága, de valószínûleg 10.én (kedd) fogant, mert mindig a keddet izélik nekem uh-n :D Gép szerint október 2-án fog születni, de utolsó mensi szerint szeptember 25.én kellene
Mindkettõt pontosan tudom. Elsõnél ovu teszteltem, másodiknál csak egyszer voltunk együtt, így tudom az idõpontokat. Elsõnél: aug. 8-án fogant, május 1-jére voltam kiírva és 4-én született. (40. héten) Második: okt. 23-án fogant, július 15-re vagyok kiírva.
Pontosan tudom, mert clostilbegyt+ ovuteszt után nem is volt kérdés, a kiírt elõtti napon született.

Ha nincs meg az 1 év munkaviszonyom akkor pontosan mennyi pénzt kapok a baba után havonta?

3 éve dolgoztam 1 évet, de ugye az nem számít bele mert 2 éven belül kell meglennie a szolgálati id?nek, most épp újra dolgozom de csak 5 hónapot, január végén jövök el a munkahelyemr?l.

Legjobb válasz: Pontosan gyest - 28500, kézbe 25795Ft. és családi pótlékot: 12.200Ft. Ez havonta kb. 38 ezer.

Pontosan gyest - 28500, kézbe 25795Ft. és családi pótlékot: 12.200Ft. Ez havonta kb. 38 ezer.
Ha 4 éven belül megvan a 365 nap munkaviszony, akkor jogosult lehetsz álláskeresési támogatásra. Ha megkapod, és kitart a szülésig, akkor akár a tgyás gyed jogosultságod is meglehet, mert az álláskeresési ideje is beleszámít. Érdemes lenne megkérdezni egy munkaügyi központban, mert az álláskeresési max. 270 napra járhat, de az 5 hónap munkaviszonyoddal meglehet a 365 nap. Kérdezz rá, mert ha jár, akkor jóval több pénzt kaphatsz, mint a gyes. Elsõ voltam.
Nekem is napra pontosan jött, de csak 1-1 napig tartott!
Napra pontosan a mensi idejében.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Nekem egy héttel korábban jött meg, elõször azt hittem beágyazódásos vérzés, mert barnáztam két napig, ami nálam mensikor nem jellemzõ.Aztán utána kezdett pirosra változni.Viszont a mellbimbómon elõjöttek az apró mirigyek, volt émelygés is több napon át.Tesztet még nem akarok venni, mert szerintem még túl korai lenne.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!