Találatok a következő kifejezésre: Akinek pályakezdőként kötelező volt magánnyugdíjpénztárba lépnie, (1 db)

A kérdező hozzászólása: Javítás: ha ki lehet lépni :)
nem. az most is kötelezõ. a befizetett járulék csak kis része megy az államiba, a többinek magánba kell mennie.
A kérdező hozzászólása: szívás :( minimálbéres vagyok, 100%, hogy nyugdíjas koromig az is maradok. Sajnos. Pluszban befizetni rá nem tudunk. Így nem járok majd rosszabbul, mintha nem lenne magánny.pénztáram?
igazából nem, mert mire te odajutsz, nem lesz olyan, aki nem az. A különbség abban fog állni, hogy melyik pénztárral szerzõdtél, mert ugyan kicsik a különbségek az egyes pénztárak hozamai között, de a kicsi 30 évalatt már nem kicsi, hanem hatalmas.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az is lehet, hogy nem lesz ilyen gondom, mert addigra 90 év lesz a nyugdíjkorhatár. :(
Nem léphetsz ki, hacsak egyszer nem hoznak erre vonatkozóan törvényt. Azt nem tudni hogy rosszabul vagy jobban jársz-e mint a mostani nyugdíjjasok, hiszen õk abból kapnak nyugdíjjat, amit a most dolgozók járulékként befizetnek, a magánnyugdíjpénztár lényege, hogy azt a te számládra teszik és jó esetben gyarapszik, az csak a tied és nem kapja meg más (pl a mai nyugdíjjasok), így ott gyarapszik, aminek a mérték attól függ, hogy azok a bafektetések hosszútávon hogyan alakulnak amiket a pénztárak alkalmaznak, elvileg hosszútávon ez jövedelmezõ lehet.
Még egy elõnye hogy örökölhetõ!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Életbe lép a törlesztési biztosításom?

Elvesztettem a munkám, van személyi kölcsönöm az otp-nél. Szerencsére van rajta törlesztési biztosítás. Ha látják, hogy álláskeresési támogatást kapok, életbe lép a biztosítás, vagy kérelmeznem kell? Ha érkezik pénz a számlámra a törlesztés esedékessége és a hónap utolsó napja között, akkor automatikusan levonják a törlesztést?

1

Molyen bűntetést kaphat az aki a robogójára nem kötött kötelező biztosítást?

2

Varrónő által készített ruhára meddig van garancia?

Szalagavatóra csináltattunk ruhát, de az nem lett jó, egyik része sem, akkor felhívtuk a varrón?t-illetve csak próbáltunk, mert egyszer sem vette fel. Most jelentkezett, 2 hónap után, hogy fizessük ki. Ilyenkor mit lehet tenni? Vissza akarom adni a ruhát, ha akkora nem csinálta meg rendesen, nem lehetett elérni... Most kifizettetheti?

3

Mi történik, hogyha nem fizetem az életbiztosításosításomat tovább?

6

Pályakezdő magánnyugdíjpénztári tag illetményéből átutalt nyugdíjjárulék a levonástól és átutalástól számítva hány hónapon belül kell hogy megjelenjen a magánnyugdíjpénztári saját számláján? Létezik, hogy egy fél évig semmi sem jelenik meg a számlán?

2

Szerintetek melyik a legjobb?

lakásbiztosítást szeretnék kötni, teljesen alap biztosítás, semmi faxni,csak a legszükségesebbre.

7

Uniqua MED HELP biztosításhoz ért valaki?

Elnyelte a Föld az emberemet, és lenne pár kérdésem!

8

Magánnyugdíjpénztár vagy állami? (Pályakezdőknek) + Másfél éven belül pedig külföld van kilátásban. )

(2008-2010-aug.-ig voltam pályakezd? ,szeptember óta pedig újra tanulok...)Szívem szerint maradnék az ING-nél...Sztem nem csak én vagyok így ezzel..ráadásul a mai kormányban nem nagyon bízok.

4

Jan 1. től tényleg visszafizetik az eddigi bennt lévő nyugdíj pénzemet? Ha nem reagálok, akkor automatikusan visszaraknak az államiban? És ez nekem jó?

4

Mi a véleményetek az Aviváról?

Sziasztok!

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!