Találatok a következő kifejezésre: Akinek pályakezdőként kötelező volt magánnyugdíjpénztárba lépnie, (1 db)

A kérdező hozzászólása: Javítás: ha ki lehet lépni :)
nem. az most is kötelezõ. a befizetett járulék csak kis része megy az államiba, a többinek magánba kell mennie.
A kérdező hozzászólása: szívás :( minimálbéres vagyok, 100%, hogy nyugdíjas koromig az is maradok. Sajnos. Pluszban befizetni rá nem tudunk. Így nem járok majd rosszabbul, mintha nem lenne magánny.pénztáram?
igazából nem, mert mire te odajutsz, nem lesz olyan, aki nem az. A különbség abban fog állni, hogy melyik pénztárral szerzõdtél, mert ugyan kicsik a különbségek az egyes pénztárak hozamai között, de a kicsi 30 évalatt már nem kicsi, hanem hatalmas.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az is lehet, hogy nem lesz ilyen gondom, mert addigra 90 év lesz a nyugdíjkorhatár. :(
Nem léphetsz ki, hacsak egyszer nem hoznak erre vonatkozóan törvényt. Azt nem tudni hogy rosszabul vagy jobban jársz-e mint a mostani nyugdíjjasok, hiszen õk abból kapnak nyugdíjjat, amit a most dolgozók járulékként befizetnek, a magánnyugdíjpénztár lényege, hogy azt a te számládra teszik és jó esetben gyarapszik, az csak a tied és nem kapja meg más (pl a mai nyugdíjjasok), így ott gyarapszik, aminek a mérték attól függ, hogy azok a bafektetések hosszútávon hogyan alakulnak amiket a pénztárak alkalmaznak, elvileg hosszútávon ez jövedelmezõ lehet.
Még egy elõnye hogy örökölhetõ!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Jövedelemkiesés biztosításról vélemény? Megéri?

50 feletti rokonnak lehet megszűnik a munkahelye,lehet hogy 2 hónap múlva,lehet hogy 2 év múlva.
Minimálbér felett keres egy kicsivel.

2

Igazolnom kell az APEH-nak, hogy Ausztriában fizetem a TB-t. Hová kell mennem itt kint a nyomtatványokért?

Mi a teendő? Azt olvastam, hogy kell kérnem egy E106 és E104 nevű nyomtatványt, amit ki kell töltenem, és hazaküldenem. Kitöltésem után az lepecsételik, és úgy igazolják? Vagy hogy működik ez?
Tud valaki ehhez hozzászólni?

1

Kockázati életbiztosítás! Van-e esetleg valakinek konkrét információja, hogy melyik biztosítónál érdemes most kockázati jellegű életbiztosítást kötni?

Továbbá, hogy egy 53 éves férfi biztosítottra ( 15 évre, kb. 8. 000. 000 - 10. 000. 000 Ft-os biztosítási összegre ) mekkora lehet most a havidíja az ilyen módozatú biztosításoknak? Azért kérdezem itt, mert biztosítónál még nem jártam, a net-es kalkulátorok pedig nem igazán működnek.

9

Hol tudnék tb csekk igénylőlapot szerezni?

A NAV honlapján nem tudok sehogy sem kiigazodni. :S

2

Van értelme biztosítást kötni vagy csak pénzkidobás?

A lakásbiztosításomhoz adtak egy kb 30 oldalas kiskönyvet, ami csak abból áll, hogy mikor nem fizetnek. A casconál detto ez van, sőt ott még önrészt is levonnak.

Ez az egész úgy néz ki, hogy ők ha fizetni kellene kihúzzák magukat mindenből, hogy ne kelljen fizetni én meg azért fizetek évente több tizezer forintot, hogy hízlaljam a kasszájukat. Van így értelme a kötelezőn kívül biztosítást kötni?

3

Kb. fél éve nem fizetem a TB-t mert nincs munkahelyem, mennyibe fog kerülni az utólagos ára?

12

Kotelezo a TB-t fizetni, ha kulfoldon tartozkodsz egy evre? Ugy hogy kulfoldon nem fizetek egeszsegugyi biztositast.

Au-pairkent dolgozom amsterdamban, es most jutott eszembe hogy lehet hogy MO-n kene TB-t fizetni.
olvasgattam jogszabalyokat es ezt talaltam:

Szünetel a biztosítás:
a.) a fizetés nélküli szabadság ideje alatt, kivéve
– ha a fizetés nélküli szabadság idejére gyermekgondozási díj, gyermekgondozási segély vagy gyermeknevelési támogatás kerül folyósításra.

– a fizetés nélküli szabadságot tizenkét évesnél fiatalabb beteg gyermek ápolása címén veszik igénybe..
b.) az igazolatlan távollét időtartama alatt,
c.) a munkavégzési (szolgálatteljesítési) kötelezettség alóli mentesítés ideje alatt, kivéve ha a munkavégzés alóli mentesítés idejére a munkaviszonyra vonatkozó szabály szerint átlagkereset jár, vagy munkabér (illetmény), átlagkereset (távolléti díj), táppénzfizetés történt,
d.) az előzetes letartóztatás, szabadságvesztés tartama alatt, kivéve, ha a letartóztatottat az ellene emelt vád alól jogerősen felmentették, vagy a büntetőeljárást megszüntették, továbbá, ha az elítéltet utóbb a bíróság jogerősen felmentette,

e.) az ügyvéd, a közjegyző, a szabadalmi ügyvivő kamarai tagságának szüneteltetése alatt,

f.) az egyéni vállalkozói tevékenység szünetelésének ideje alatt.

itt:

2

Hol van az életbiztosításotok? És milyen érvek szólnak mellette?

Csak mert két hete lejárt a Groupama Zrt.-nél, egy férfi hívott fel, hogy szeretnénk e meghosszabbítani, mondtuk, persze, nem szeretnénk egy napot sem eltölteni életbiztosítás nélkül. És azóta is jön. KÉT HETE!!!!
Pedig címet, időpontot egyeztettünk.
Hát köszönöm szépen, de ilyen felelőtlen emberekből, üzletkötőkből nem kérünk.

4

Műszaki anyagi kárt okoztak mit csináljak?

Egyik ismerősöm leöntötte a laptopomat borral. A szervíz a laptop árának kétszeresében határozta meg a javítási költséget ( 220 ezer FT ). A károkozó letétbe helyezte a laptopját ( ami nem ér fel az én laptopommal ). Írjunk egy letéti szerződést, kölcsönadási szerződést? Mit csináljak ez esetben? Hogy jól jöjjek ki a dologból. Úgy egyeztünk meg, hogy addig nálam marad amíg nem fizet.
Szeretnék írni egy szerződést, kölcsönadást (letéti szerződést), tudnátok segíteni PDF, WORD fájlt küldeni ( privátban v. itt ).
Mit csináltok ez esetben? Hogy jól jöjjetek ki?

7

A gépjármű kötelező biztosítási kárügyében a káridőponti forgalmi érték ellen fellebbezhetek?

A károkozó biztosítójánál vagy csak magánperes eljárásban?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!