Találatok a következő kifejezésre: Akinek pályakezdőként kötelező volt magánnyugdíjpénztárba (1 db)

A kérdező hozzászólása: Javítás: ha ki lehet lépni :)
nem. az most is kötelezõ. a befizetett járulék csak kis része megy az államiba, a többinek magánba kell mennie.
A kérdező hozzászólása: szívás :( minimálbéres vagyok, 100%, hogy nyugdíjas koromig az is maradok. Sajnos. Pluszban befizetni rá nem tudunk. Így nem járok majd rosszabbul, mintha nem lenne magánny.pénztáram?
igazából nem, mert mire te odajutsz, nem lesz olyan, aki nem az. A különbség abban fog állni, hogy melyik pénztárral szerzõdtél, mert ugyan kicsik a különbségek az egyes pénztárak hozamai között, de a kicsi 30 évalatt már nem kicsi, hanem hatalmas.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az is lehet, hogy nem lesz ilyen gondom, mert addigra 90 év lesz a nyugdíjkorhatár. :(
Nem léphetsz ki, hacsak egyszer nem hoznak erre vonatkozóan törvényt. Azt nem tudni hogy rosszabul vagy jobban jársz-e mint a mostani nyugdíjjasok, hiszen õk abból kapnak nyugdíjjat, amit a most dolgozók járulékként befizetnek, a magánnyugdíjpénztár lényege, hogy azt a te számládra teszik és jó esetben gyarapszik, az csak a tied és nem kapja meg más (pl a mai nyugdíjjasok), így ott gyarapszik, aminek a mérték attól függ, hogy azok a bafektetések hosszútávon hogyan alakulnak amiket a pénztárak alkalmaznak, elvileg hosszútávon ez jövedelmezõ lehet.
Még egy elõnye hogy örökölhetõ!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha úgy döntök hogy kilépek a magányugdíjpénztáramból de nem akarok átmenni az államiba, mi lesz az eddigi pénz sorsa ami eddig összegyűlt? Kivehetem?

11

A Generálinál, ha on-line kötök lakásbiztosítást ugye akkor is kijönnek? Miért is kell akkor kitölteni olyan sok adatot?

1

Meddig kell lemondani a kötelezőt, ill újat kötni?

3

Befektetési élet v. baleset biztosítást keresek. Mit ajánlotok?

Most a Chartis Europenál van betegség-,baleset-, és kórházi napi biztosításom.

4

Baleset biztosítást az élete végéig kapja az ember ha maradandó károsodást szenvedett?

a munkahelyen kötötték és balesetet szenvedett egy személy mennyi a baleset biztosítás összege?

2

Biztosító cégnél elvállalnátok ügynöki munkát, ahol azután kapnátok pénzt, hogy hány darab ügyféllel köttök biztosítást és címekre kellene kimenni?

Milyen hátulüt?i vannak a biztosítói ügynöki munkának?

3

Motorkerékpárra is át lehet most kötni a biztosítást, vagy csak személykocsira?

1

Biztosító cégnél milyen feladatai vannak egy manager és ügyfél kapcsolattartó munkatársnak?

Mi a véleményetek ezekr?l az állásokról?

1

Emelkedni vagy csökkenni fog a kötelezőm jövőre?

Augusztus végén lesz az évfordulóm. Az AEGON-nál vagyok,és most 11220-at fizetek negyedévente a 3 éves Suzukimra,ami 1490cm3-s és 75kW-os teljesítmény?.Vajon az évfordulómig maradni-,csökkenni-, vagy emelkedni fog a kötelez?m? Ha változik,akkor mennyivel? A biztosítónál azt mondta az ügyintéz?,hogy még nem tudják.Lehetséges ez?

3

Hogyan lehet akár 60%-ot megtakarítani a kötelező biztositási díjból 2011-re?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!