Találatok a következő kifejezésre: Akinek pályakezdőként kötelező volt (1 db)

A kérdező hozzászólása: Javítás: ha ki lehet lépni :)
nem. az most is kötelezõ. a befizetett járulék csak kis része megy az államiba, a többinek magánba kell mennie.
A kérdező hozzászólása: szívás :( minimálbéres vagyok, 100%, hogy nyugdíjas koromig az is maradok. Sajnos. Pluszban befizetni rá nem tudunk. Így nem járok majd rosszabbul, mintha nem lenne magánny.pénztáram?
igazából nem, mert mire te odajutsz, nem lesz olyan, aki nem az. A különbség abban fog állni, hogy melyik pénztárral szerzõdtél, mert ugyan kicsik a különbségek az egyes pénztárak hozamai között, de a kicsi 30 évalatt már nem kicsi, hanem hatalmas.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az is lehet, hogy nem lesz ilyen gondom, mert addigra 90 év lesz a nyugdíjkorhatár. :(
Nem léphetsz ki, hacsak egyszer nem hoznak erre vonatkozóan törvényt. Azt nem tudni hogy rosszabul vagy jobban jársz-e mint a mostani nyugdíjjasok, hiszen õk abból kapnak nyugdíjjat, amit a most dolgozók járulékként befizetnek, a magánnyugdíjpénztár lényege, hogy azt a te számládra teszik és jó esetben gyarapszik, az csak a tied és nem kapja meg más (pl a mai nyugdíjjasok), így ott gyarapszik, aminek a mérték attól függ, hogy azok a bafektetések hosszútávon hogyan alakulnak amiket a pénztárak alkalmaznak, elvileg hosszútávon ez jövedelmezõ lehet.
Még egy elõnye hogy örökölhetõ!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha 1 napig szabályosan be voltam jelentve egy munkahelyen akkor utána megint jár a passzív 45 nap?

4

A brókernettel kötöttél szerződést?

10

Lakásbetörést követően mennyi időn belül köteles fizetni a biztosító?

...vagy akár csak megállapodást kötni? Volt egy kárfelmérésem az eset után nem sokkal, de megegyezés nem született. Azóta már több mint egy hónap eltelt, senki sem jelentkezett a társaságtól.

2

Ha egy ING partner kilép a cégtől, az alapjutalékot, tényleg behajtják rajta?

8

A házasságom előtt vett autómra kötöttem egy cascot. Szétköltözésünk után egy káresemény összegét nem a szervíznek utalták, hanem a válófélben lévő feleségemnek, aki azt felvette és elköltötte. Ilyen esetben ki a felelős, kinek kell visszafizetni?

Négy éve, a házasságom el?tt vásároltam egy személygépkocsit. Az akkor még barátn?m mint biztosítós üzletköt? kötött velem egy kötelez?t és egy cascot. A házasságunk utolsó napjaiban 2010 tavaszán a gépkocsimon kár keletkezett. Elvitettem egy nagy szervizbe, ahol megcsinálták. Viszont a biztosítást a feleségem rosszul kötötte meg, így a kár összegét azaz a javítási költséget (kb 250. 000) nem az szerviznek küldték, hanem a tudtom nélkül a feleségem számlájára – akivel akkor már külön éltünk. Azt is csak kés?bb tudtam meg, hogy a feleségem ezt az összeget felvette, és nem adta át az szerviznek.

4

Melyik az a géppjármű biztosító (kgfb) amelyiknek kedvezmény limite 70%-ig elmegy?

1

Milyen életbiztosítást kössek és melyik biztosítót ajánljátok hozzá?

10

Ha a szüleim megszüntetik a lakásbiztosítást, kapnak vissza pénzt?

Úgy értem: Van-e ez esetben ilyen,hogy Reál hozam,vagy ehhez hasonló?

4

Chartis biztosítóról mi a véleményetek?

Kórházira kötöttem, havi 433Ft. valakinek van már ilyen?

1

Nem rég regisztráltam a m2-re (metin 2) de azt írja ki, hogy: Hibás felhasználónév vagy Jelszó. Pedig teljesen ugyanazt írom be. Azzal is próbáltam, hogy kimásolom az emailomból mindent és beillesztem. De semmi. Ezt mért csinálja?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!