Találatok a következő kifejezésre: Akinek pályakezdőként kötelező volt (1 db)

A kérdező hozzászólása: Javítás: ha ki lehet lépni :)
nem. az most is kötelezõ. a befizetett járulék csak kis része megy az államiba, a többinek magánba kell mennie.
A kérdező hozzászólása: szívás :( minimálbéres vagyok, 100%, hogy nyugdíjas koromig az is maradok. Sajnos. Pluszban befizetni rá nem tudunk. Így nem járok majd rosszabbul, mintha nem lenne magánny.pénztáram?
igazából nem, mert mire te odajutsz, nem lesz olyan, aki nem az. A különbség abban fog állni, hogy melyik pénztárral szerzõdtél, mert ugyan kicsik a különbségek az egyes pénztárak hozamai között, de a kicsi 30 évalatt már nem kicsi, hanem hatalmas.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az is lehet, hogy nem lesz ilyen gondom, mert addigra 90 év lesz a nyugdíjkorhatár. :(
Nem léphetsz ki, hacsak egyszer nem hoznak erre vonatkozóan törvényt. Azt nem tudni hogy rosszabul vagy jobban jársz-e mint a mostani nyugdíjjasok, hiszen õk abból kapnak nyugdíjjat, amit a most dolgozók járulékként befizetnek, a magánnyugdíjpénztár lényege, hogy azt a te számládra teszik és jó esetben gyarapszik, az csak a tied és nem kapja meg más (pl a mai nyugdíjjasok), így ott gyarapszik, aminek a mérték attól függ, hogy azok a bafektetések hosszútávon hogyan alakulnak amiket a pénztárak alkalmaznak, elvileg hosszútávon ez jövedelmezõ lehet.
Még egy elõnye hogy örökölhetõ!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Írhatok felhatalmazást, hogy a testvérem intézhesse el nekem a TB-t?

Lassan fizetnem kell a TB-m, mert már nincs suli, állásom pedig szintúgy. Külföldre megyek és csak most kaptam észbe, hogy ez kimaradt. Írhatok felhatalmazást a testvéremnek, vagy ehhez személyes intézkedés kell? Csak annyit szeretnék, hogy csekken küldjék havonta.

2

Ilyen helyzetben mit lehet tenni?

Kötöttem egy életbiztosítást, de a kiküldött kötvény nem azt tartalmazza, amiben megegyeztünk.
A 15 nap letelt, mivel külföldön voltam, ma tudtam elolvasni, ami 22 napot jelent.
Szal a lényeg, h ebben a formában nem szeretném a biztosítást, h tudom felbontani anélkül, h buknám a pénzt.

5

Miképp lehetne több pénzt keresni becsületes munkával? Hogy legyek elismert és sikeres?

11

Mi alapján számoljam ki a GYED-et, ha tavaly heti 2 x 6 órát dolgoztam egészen idén áprilisig, előtte TGYÁSon voltam, és azelőtt (2011 aug-ig) volt teljes munkaidős állásom?

1

Én érvényesíthetem továbbra is a családi kedvezményt? Táppénzre, tgys, gyedre megyek!

2

Ha valaki meghal, és volt személyi biztosítása, arról nem szól a biztosító az örökösnek?

A párommal elváltunk, van egy kisfiunk. Õ egy éve meghalt balesetben. Az édesanyja felkeresett, hogy volt a házukon (amit már eladtak) a személyi biztosítása a volt férjemnek. Én mondtam neki, hogy adjon papírokat, mert a gyámhatóságot nekem ilyenekről értesítenem kell, mert el voltunk válva, én nem örökölhetek és vehetek át semmit, csak a kisfiam. De ő ezt nem akarja. Valószínű a pénzt sem adná ide. A biztosító nekem miért nem szól, hogy ott van a kisfiamnak valami amit esetleg örökölt?? Ez után nekem kell utánanézni? Menjek minden biztosítóhoz, hogy nem e van valami:? ez nevetségesen hangzik...de ezt csinálják? Ha nem megyek utána, akkor nem szólnak?

12

Értékcsökkenéssel, autóval kapcsolatban van valakinek tapasztalata vagy inofja?

Hello!

Parkolo autonkba belerohant egy masik..
A biztosito a kart 97O ezerre ertekelte. Ez vagy a gazdasagi total. Szervizbe vittuk, "uj" panelek kerultek fel, mas szin miatt atfujtak a mienkre.
Az auto egy Bmw, 9 eves es 155 ezret futott. Nagyon jo allapotban van../volt. Velemenyem szerint legalabb 3-4OO ezerrel kevesebbet er. Van ertelme ertekcsokkenest kerni?

koszi!

1

Jutalék visszaírás miatt fizetési meghagyást kaptam. Természetesen ellentmondással fogok élni. Érdemes fizetnem közben?

Úgy értem, a 15 napon belül ellentmondok, azonban - fizetési hajlandóságomat mutatván - x összeget utalok a biztosítónak. Üti a kettő egymást? Az, hogy a jog- és összegszerűségét vitatom, de mégis fizetek? Tul.képp az a kérdésem, hogy ha már ilyen formában látják a fizetési szándékom, nem lehetséges, hogy elkerülöm a pert?

2

A táppénz biztosított időnek számít ha t gyásra illetve gyedre szeretnék menni?

Az lenne a kérdésem második babámat várom, vissza mentem dolgozni de csak 365 biztosított nap után jár nekem a gyed és a t-gyás, ez decemberbe lesz meg viszont december 14 re írtak ki szülésre, nem gondolom hogy dec 3 ig nagy pocakkal tudnék álló munkát végezni ezért lenne nagyon fontos nekem hogy a táppénz ugyan úgy bele számít e a biztosított időbe illetve hogy akkor a táppénz összegéből számolják ki a t-gyást és gyedet vagy a bejelentett bruttó bérem 70% át veszik alapul? Előre is köszönöm a válaszokat

2

Szeretnék egy biztosítási életjaradékot befizetni, vagy erre egy alapot képezni. Hol célszerű ez?

Egy alapot szeretnék befizetni a fiam javára, hogy 10 év múlva ebből bizonyos havi járadékot kapjon. Hol kell ezt eszközölni?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!