Találatok a következő kifejezésre: Akinek pályakezdőként kötelező volt (1 db)

A kérdező hozzászólása: Javítás: ha ki lehet lépni :)
nem. az most is kötelezõ. a befizetett járulék csak kis része megy az államiba, a többinek magánba kell mennie.
A kérdező hozzászólása: szívás :( minimálbéres vagyok, 100%, hogy nyugdíjas koromig az is maradok. Sajnos. Pluszban befizetni rá nem tudunk. Így nem járok majd rosszabbul, mintha nem lenne magánny.pénztáram?
igazából nem, mert mire te odajutsz, nem lesz olyan, aki nem az. A különbség abban fog állni, hogy melyik pénztárral szerzõdtél, mert ugyan kicsik a különbségek az egyes pénztárak hozamai között, de a kicsi 30 évalatt már nem kicsi, hanem hatalmas.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az is lehet, hogy nem lesz ilyen gondom, mert addigra 90 év lesz a nyugdíjkorhatár. :(
Nem léphetsz ki, hacsak egyszer nem hoznak erre vonatkozóan törvényt. Azt nem tudni hogy rosszabul vagy jobban jársz-e mint a mostani nyugdíjjasok, hiszen õk abból kapnak nyugdíjjat, amit a most dolgozók járulékként befizetnek, a magánnyugdíjpénztár lényege, hogy azt a te számládra teszik és jó esetben gyarapszik, az csak a tied és nem kapja meg más (pl a mai nyugdíjjasok), így ott gyarapszik, aminek a mérték attól függ, hogy azok a bafektetések hosszútávon hogyan alakulnak amiket a pénztárak alkalmaznak, elvileg hosszútávon ez jövedelmezõ lehet.
Még egy elõnye hogy örökölhetõ!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mennyit fizet a biztosító ha koccanás történt és a lámpákat ki kellett cserélni, nem a búra tört el hanem belülről valami, volt egy kis horpadás is meg a lökhárító repedt el. Már megcsináltattuk de mégis kb mennyit kapunk rá és mikor?

1

Ha véletlenül levettem a számlámról mindent pénzt és elfelejtettem fent hagyni annyit, amennyi a biztosításra kell, akkor következő hónapban két havit vonnak vagy külön kell intézkedni az előző pótlásáról? Aegon biztosítónál vagyok.

3

Gazdasági totálkáros lett az autóm. Mi lenne a legjobb döntés? Cascom van.

Múlt héten összetörtem külföldön az autómat (Suzuki Wagon r+, 5éve újként vettem 2770000ért.) Mennyi lehet az Eurotax ára?

3

Jövedelempótló biztosítás? Valaki igénybe vette ezt a szolgáltatást? Milyen tapasztalok, észrevételek vannak ezzel kapcsolatban?

0

Az életbiztosítás után visszaigényelhető 30°-ot az adóból, tényleg visszakapom adóbevallás után, vagy hozzáteszik a biztosítási tőkéhez?

Úgy hallottam azt nem kapom kézhez, adóvisszatérítésként,hanem hozzáírják a biztosításomhoz,igaz volt már valaki így?

6

A biztosító biztosítja a saját épületeit?

Ugyebár, ha biztosítja, akkor saját magának fizet, azaz egyik kalapból a másikba teszi a pénzt, és csak egy csomó papírmunka van vele, de igazából nincs haszna.

8

Van 2 életbiztosításom és egy lakásbiztosításom az AEGON-nál, maradjak vagy váltsak?

csak azért kérdem mert mostanában sok z?rös ügye van az AEGON-nak,,

7

Milyen lehetőségeim vannak panasz tételre egy biztosítóval szemben a PSZÁF-on kívül? Esetleg van értelme ügyvédet keresni, és jogi útra vinni az ügyet?

A problémám a következ?:

10

Ezért fog fizetni? A jég elverte a kertben a lugasos uborkát ezért fizet a biztosító? Mármint ha lakás biztosításunk van.

2

Van jogom perelni? Részletek lent.

A postán elkevertek egy nagyon fontos levelet,ami miatt most nem tudok kimenni dolgozni. 60.000 buktam így és most tanácstalan vagyok. Próbálják megkeresni de azt mondták ne nagyon reménykedjek.Külföldre ment volna a levél. Perelhetem a postát?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!