Találatok a következő kifejezésre: Akinek pályakezdőként kötelező (1 db)

A kérdező hozzászólása: Javítás: ha ki lehet lépni :)
nem. az most is kötelezõ. a befizetett járulék csak kis része megy az államiba, a többinek magánba kell mennie.
A kérdező hozzászólása: szívás :( minimálbéres vagyok, 100%, hogy nyugdíjas koromig az is maradok. Sajnos. Pluszban befizetni rá nem tudunk. Így nem járok majd rosszabbul, mintha nem lenne magánny.pénztáram?
igazából nem, mert mire te odajutsz, nem lesz olyan, aki nem az. A különbség abban fog állni, hogy melyik pénztárral szerzõdtél, mert ugyan kicsik a különbségek az egyes pénztárak hozamai között, de a kicsi 30 évalatt már nem kicsi, hanem hatalmas.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az is lehet, hogy nem lesz ilyen gondom, mert addigra 90 év lesz a nyugdíjkorhatár. :(
Nem léphetsz ki, hacsak egyszer nem hoznak erre vonatkozóan törvényt. Azt nem tudni hogy rosszabul vagy jobban jársz-e mint a mostani nyugdíjjasok, hiszen õk abból kapnak nyugdíjjat, amit a most dolgozók járulékként befizetnek, a magánnyugdíjpénztár lényege, hogy azt a te számládra teszik és jó esetben gyarapszik, az csak a tied és nem kapja meg más (pl a mai nyugdíjjasok), így ott gyarapszik, aminek a mérték attól függ, hogy azok a bafektetések hosszútávon hogyan alakulnak amiket a pénztárak alkalmaznak, elvileg hosszútávon ez jövedelmezõ lehet.
Még egy elõnye hogy örökölhetõ!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

2002. márciusában kötöttem életbiztosítást, 2012. novemberében visszavásároltam a biztosítást. Jövőre kell utána adót fizetni és ha kell milyen mértékben?

2

Ha több biztosításom van (lakásbiztosítás) ami műtét miatt fizet, akkor műtét után mindegyik fizet ugye?

Nevemen van egy lakás amin van biztosítás, de nem ott lakom, de ahova költöztünk ott is az én nevemen van a biztosítás, plusz van egy ingóságokra, ami megint külön biztosítónál van, és van külön balesetbiztosítás is benne! Fizetne mindegyik ugye?

4

Mennyibe kerül átíratni az üzembentartót?

Az autó az én tulajdonom, de anyukám az üzemben tartó, szeretném, ha én a tulajdonos lennék az üzembentartó a kgfb kedvezmények miatt jobb lenne.

2

Ki a hibás? Vasúti felüljáróról hajtottam lefelé. Az előttem haladó Suzuki előtt váratlanul leállt az előtte haladó autó. Belehajtott, én meg az ő autójába. Az első autó a rendőr említése után azonnal elhajtott, rendszám nincs.

Az el?ttem lév? Suzuki típusú gépkocsiban jelent?s kár keletkezett,az én autómban kb 1 millió a becsült kár értéke.

3

Mi az a nyugdíjbiztosítás?

0

Melyek a kötelező-, és a nemkötelező biztosítás formái?

1

Postán 100000Ft feletti max 1kg-os csomag feladása esetén mennyi rá a biztosítás?

Szeretném hogy a csomagom biztosan célba érjen vagy ha út közben elveszne, térítsék meg a kárt.

3

Ha 6 hónapig nem fizettem tb-t és utána egybe rendeztem az egészet mennyi késedelmi kamatra számíthatok jövőre?

1

Van ilyen egészségbiztosítás?

Megszeretném magam óvni néhány dologtól a jöv?ben, legalábbis az anyagiakat tekintve. Olyanokra kellene biztositás mint pl fog elvesztése, csonttörés

2

Ha lejár a TB és nem fizetem, az hol derül ki?

Úgy értem, már egy sima vizsgálatot sem végez el az orvos, vagy elvégzi csak receptet nem ír vagy ír és esetleg a patikában köthetnek bele? Nem arról van szó, hogy nem akarom fizetni, egyszer?en mindenhol egymásnak ellentmondó infók keringenek arról, meddig él a biztosítás és mikortól kell magamnak fizetni.

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!