Találatok a következő kifejezésre: Akinek pályakezdőként kötelező (1 db)

A kérdező hozzászólása: Javítás: ha ki lehet lépni :)
nem. az most is kötelezõ. a befizetett járulék csak kis része megy az államiba, a többinek magánba kell mennie.
A kérdező hozzászólása: szívás :( minimálbéres vagyok, 100%, hogy nyugdíjas koromig az is maradok. Sajnos. Pluszban befizetni rá nem tudunk. Így nem járok majd rosszabbul, mintha nem lenne magánny.pénztáram?
igazából nem, mert mire te odajutsz, nem lesz olyan, aki nem az. A különbség abban fog állni, hogy melyik pénztárral szerzõdtél, mert ugyan kicsik a különbségek az egyes pénztárak hozamai között, de a kicsi 30 évalatt már nem kicsi, hanem hatalmas.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az is lehet, hogy nem lesz ilyen gondom, mert addigra 90 év lesz a nyugdíjkorhatár. :(
Nem léphetsz ki, hacsak egyszer nem hoznak erre vonatkozóan törvényt. Azt nem tudni hogy rosszabul vagy jobban jársz-e mint a mostani nyugdíjjasok, hiszen õk abból kapnak nyugdíjjat, amit a most dolgozók járulékként befizetnek, a magánnyugdíjpénztár lényege, hogy azt a te számládra teszik és jó esetben gyarapszik, az csak a tied és nem kapja meg más (pl a mai nyugdíjjasok), így ott gyarapszik, aminek a mérték attól függ, hogy azok a bafektetések hosszútávon hogyan alakulnak amiket a pénztárak alkalmaznak, elvileg hosszútávon ez jövedelmezõ lehet.
Még egy elõnye hogy örökölhetõ!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Aki meghal még az előtt hogy nyugdíjba menne, de egész életében fizette a járulékokat, ott az örökösök kapnak valamit?

17

Szimba tanuló biztosító fizet császármetszéses szülésre?

1

Ahhoz milyen biztosítást kell kötni, hogyha netán betegszabadságra megyek, akkor ne legyen keresetkiesésem?

és ennek mi a havi díja? Merthát ha most egy hétre kórházba kerülnék, akkor TB miatt csődbe is mehetnék

2

Biztosítás befizetésének elmaradása mit eredményez?

Van egy autónk, utoljára 2009-ben volt rá megkötve a biztosítás. Azóta áll és nem lett befizetve semmi... Plussz költséget ekkor számít fel a biztosító ?

4

Meg szeretném szüntetni az életbiztosításomat, kikérném a pénzt, aznap már át is utalják a folyószámlámra? Vagy kézbe adják?

3

Mit gondoltok a Nyíregyházi Uniqa biztosítóról?

Nemrég felajánlottak egy állást(biztosítási tanácsadó),ahol van fix fizetés is.De szerződéseket kell kötnöm,így nem tudom,hogy megéri-e bevállalni?!Lenne e rá kereslet?

0

Ha nem fizetem a kötelező felelősségbiztosítást motorkerékpárra, akkor felmondják azt? Van jogi következménye, annak ha ezt teszem?

125ccm motoromra kötöttem kötelező felelősségbiztosítást tavaly. Éves szinten 6800ft-omba került, negyedévre lebontba 1700Ft tökéletes volt. Idén küldtek 1 papírt, hogy az éves biztosításom 17.000Ft- körüli lesz, szerettem volna lemondani és újrakötni, de már lekéstem a dolgot.
Most jött egy 5.000ft-os számla.
Milyen jogi következménye lehet, ha nem fizetem be?
Szeretnék egy másik biztosító társasághoz elmenni, de ezt nem tudom már lemondani. Megoldhatja a problémát, ha nem fizetem be? Milyen megrovásra számíthatok?

2

Mit biztosít a valuta alapú hitellel egybekötött életbiztosítás?

A bank olyan euro alapú kölcsönt adott, aminek feltételeként életbiztosítást kellett kötni. Úgy működik, hogy az életbiztosítás forintban gyűlik 20 évig, amivel ki lehet majd váltani az euroban nyilvántartott tőketartozást.
A hitel lejárata is 20 év s a futam idő alatt csak a kamatokat fizetem, a tőketartozás mindvégig ugyan az az összeg, ezt az összeget kell majd az akkori aktuális árfolyamon fedeznie az életbiztosításnak.

Beperelhetem e a bankot azért, mert a biztosító a biztosítást úgy szedi be, hogy nem biztosítja azt, hogy a végén biztos fedezet lesz?

Azért fizetek biztosítást, hogy biztosítson, pont a rendeltetésének nem felel meg, mert nem tudják még azt sem, hogy holnap milyen lesz az árfolyam, nemhogy húsz év múlva.
Ezt csak később volt alkalmam átgondolni, mert megbíztam a banki ügyintézőben aki szakember és tudta mi kell nekem.

7

Érhet e bármiféle retorzió bankom részéről, ha hitelfedezeti biztosításommal élek?

Hitelfedezeti biztosításra jogosult lettem munkanélkülivé válásomból kifolyólag .
Van egy Budapest bankos áruhitelem, egy oney hitelkártyám, és egy cetelem kártyám. Mindháromra van biztosításom, mely munkanélküliség esetén x hónapig átvállalja a havi törlesztőmet.
Igazság szerint a részleteket tudnám fizetni, de ha már évek óta fizetem a biztosításokat, jó lenne élni a lehetőséggel.
Azt viszont nem szeretném, ha a hitelkártyáimat zárolnák a munkanélküliségem miatt.
Értelmes, kielégítő válaszokat megköszönném!

1

Axánál fürdetőkádat állvánnyal elszámolnak egészségpénztárra? ?

Fürdetőkádat állvánnyal elszámolnak egészségpénztárra??Tegnap vettük,kértünk róla számlát,csak nem tudom hogy egyáltalán elszámolják-e.

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!