Találatok a következő kifejezésre: Akinek nincs orvosa, melyik (5 db)

Akinek nincs fogadott orvosa, melyik kórházban szülhet? A körzetéhez tartozó, vagy bármelyik?

Lentebb olvastam, hogy vannak itt, akik nem fogadnak orvost, els?sorban az ? válaszukat várom.

Legjobb válasz: Bárhol szülhetsz. Én Tapolcán lakom, itt nincs szülészet, Ajkához tartozunk. De Keszthelyen szeretnék szülni, és lehet. BEszéltem a kórházzal. Elõfeltétele, hogy legalább 2X el kell menni viszgálatra, egyszer 30 hét körül, egyszer 36 hetesen nst-re (és a védõnõ szerint utána hetente nstre). De innen sokan Veszprémben szülnek, úgyhogy tuti lehet. Nekem még Pécs is felmerült, onnan származom, ott laknak rokonaim, párom szülei meg Gyõrben, úgyhogy lehet egy látogatás alkalmával még Pécs vagy Gyõr is lehet belõle. EGy hátulütõje van, hogy a mentõ nem vihet máshova, csak a körzetileg illetékes kórházba, ha esetleg arra kerülne majd sor. ( de erre is hallottam olyat, hogy ha a dokid ír egy paprt, hogy ott nála a kórházban szülsz, akkor odavisznek, de errõl megoszlik a vélemény)

Bárhol szülhetsz. Én Tapolcán lakom, itt nincs szülészet, Ajkához tartozunk. De Keszthelyen szeretnék szülni, és lehet. BEszéltem a kórházzal. Elõfeltétele, hogy legalább 2X el kell menni viszgálatra, egyszer 30 hét körül, egyszer 36 hetesen nst-re (és a védõnõ szerint utána hetente nstre). De innen sokan Veszprémben szülnek, úgyhogy tuti lehet. Nekem még Pécs is felmerült, onnan származom, ott laknak rokonaim, párom szülei meg Gyõrben, úgyhogy lehet egy látogatás alkalmával még Pécs vagy Gyõr is lehet belõle. EGy hátulütõje van, hogy a mentõ nem vihet máshova, csak a körzetileg illetékes kórházba, ha esetleg arra kerülne majd sor. ( de erre is hallottam olyat, hogy ha a dokid ír egy paprt, hogy ott nála a kórházban szülsz, akkor odavisznek, de errõl megoszlik a vélemény)
Ott szülsz meg, ahol rádjön.Tehát, ha cuccostól megjelensz egy kh-ban, hogy éppen erre jártál mikor elfolyt a magzatvized, és ez a kh volt a legközelebb, akkor kötelesek fogadni. Aztán van egy elõre megbeszélt dolog is, amit az elõttem válaszoló írt, de az tényleg csak akkor lehet, ha nem túlterhelt a kh szülészete, és elvállalnak.(Bp-n ilyen nincs) Amúgy az alapeset a körzetes kh. Én esetem: Nincs fogadott dokim, a vizsgáatokra inkább a helyi SZTKba járok, ctg-t is itt csinálják.Csak UHra kell a kórházba mennem.Mellesleg a kórházunk orvosai járnak ki ide is rendelni, tehát egy jelentõs részüket már ismerem.Alapeset, ha itthon jön rám a szülhetnék, akkor Vácott fogok szülni, de ha kicsit korábban gondolja úgy a kis Béka, és éppen még az ügyes bajos dolgaim után járok, akkor lehet, hogy bent Bp-n a Szt Margitban.
Szerintem ez teljesen mindegy. Én pécsi vagyok, nem volt fogadott orvosom. Itt két helyen lehet szülni, fogalmam sincs, hogy hová tartozom, csak mindig kérdezgették tõlem, hogy eldöntöttem-e már, hogy hol akarok szülni, én meg választottam egyet, és amikor itt volt az idõ, akkor bementem, hogy csókolom szülni szeretnék :) Senki nem kérdezte, hogy hová tartozom.

Ha a kiskönyvbe nincs belepecsételve, hogy melyik kórházban szülök, akkor a mentő a legközelebbi kórházba visz, vagy oda (is kérhető), ahol a terhesgondozást végző orvos van?

Legjobb válasz: Legközelebbibe visz, mert nem kockáztat és nincs egyéni kívánságmûsor. Az életével játszik, ha nem kerülsz megfelelõ idõben ellátóhelyre. Ha más helyre akarod, hogy vigyenek, irasd meg a dokival az utolsó oldalra, hogy az õ kérésére X helyre szállítsanak. Az én orvosom is ezt tette. Pecséttel, aláírással. És akkor oda visz a mentõ, ahova a dokid kérte.

Legközelebbibe visz, mert nem kockáztat és nincs egyéni kívánságmûsor. Az életével játszik, ha nem kerülsz megfelelõ idõben ellátóhelyre. Ha más helyre akarod, hogy vigyenek, irasd meg a dokival az utolsó oldalra, hogy az õ kérésére X helyre szállítsanak. Az én orvosom is ezt tette. Pecséttel, aláírással. És akkor oda visz a mentõ, ahova a dokid kérte.
Nem visz kérésre máshová, csak ha be van írva, vagy van róla papírod.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Minden terhesgondozás alkalmával mondom neki, hogy írja már be, de mire végzünk mindennel én is s õ is elfelejtjük! Persze, tudom, hogy nem kívánságmûsor, csak gondoltam megkérdezem, hátha van ilyen opció is. Mindegy, ha nem kerül be a kiskönyvbe legközelebb, mert megint elfelejtjük, akkor be BKV-zom a kórházba.
Én nem is tudtam, hogy ezt be kell íratnom a kis könyvbe, hogy hova vigyen a mentõ. Én sem ott szülök ahova tartozok. Pontosan, hova és mit kell beíratni? Bár mi vagy saját autóval vagy taxival megyünk be, de ha esetleg még is mentõ kellene akkor ez is legyen elintézve.
Az én orvosom szó szerint annyit írt, hogy Tisztelt OMSZ! Szülés megindulása esetén kérem a kismamát X kórházba szállítani. Pecsét, aláírás.
Szerintem taxizz be inkább.
Engem vetélés gyanújával vittek be anno (azt hitték, hogy a magzatvízfolyt el), és kértem, hogy abba a kórházba vigyenek, ahol a saját dokim van, és szó nélkül oda vittek, pedig az a kórház esett a legmesszebb, és vészhelyzet volt. Szerencsére szülni a férjem vitt. Inkább töltse ki a doki, az a biztos. :)

Győrben a genetikai uh-t melyik héten végzik (18-19-20? ) Ha nincs magánorvos, ha látszik-akkor is megmondják a baba nemét? Orvos végzi mindenképp-v. Csinálhatja a szonográfus is?

Legjobb válasz: Nekem magándokim van, de a genetikai UH-t csak a kórházban végezhetik el. Engem a 18ik héten küldött el. SOkat kell várni, nem túl kedvesek, de Én kifogtam egy kedves dokit, aki magától rákérdezett h akarom-e tudni a nemét. Mondom természetesen :) És akkor mondta, hogy kisfiú lesz :) Ja, és orvos kell hozzá mindenképp. 26hkm

Nekem magándokim van, de a genetikai UH-t csak a kórházban végezhetik el. Engem a 18ik héten küldött el. SOkat kell várni, nem túl kedvesek, de Én kifogtam egy kedves dokit, aki magától rákérdezett h akarom-e tudni a nemét. Mondom természetesen :) És akkor mondta, hogy kisfiú lesz :) Ja, és orvos kell hozzá mindenképp. 26hkm
Szia! Igaz nekem van magándokim, de engem a 20.héten küldött el.A baba nemét megmondják, ha rákérdezel(de ne a vizsgálat legelején mert azt nem szeretik és akkor bunkók).Orvos végezte nekem a vizsgálatot. 30hkm
Szia! Igen, úgy van ahogy az elsõ válaszoló írta. Minden esetben csak orvos csinálhatja a genetikai uh-t, és ne az elején kérdezz rá a nemére :) 31 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi Lányok!
A kérdező hozzászólása: Köszi, és gratulálok a kisfiadhoz :) Ezt egyébként nem értem, abszolút nem egységes, ismerõseim is random lettek elküldve...van aki a 18-dik hetet betöltve, van aki 19, 20, de volt aki 21...nem értem én ezt :) ..kíváncsian várom, holnap megyek dokihoz, és mivel havonta egyszer kell menni, gondolom most ad már beutalót...majd megírom a végeredményt..
Tényleg orvos válogatja, ki mikor csináltatja az UH-t, legalábbis én is így vettem észre.Azért ha szeretnétek tudni a nemét egyél elõtte csokit :D Biztos ami biztos :D Boldog babavárást! 1.válaszoló, 30hkm
A kérdező hozzászólása: 19 héten csinálják, de közben voltam priváton is, amin kisfiút mondtak... :) de jövõ héten megyek a kötelezõre, úgyhogy ott biztos kiderül :D
A kérdező hozzászólása: Õ amúgy helyettesítõként az adott kórházban szokott dolgozni. Hivatalosan a kórház orvosai közül egy.
Egy kis logika nem árt. Ha mentõt hívsz azt jelenti, hogy megindult a szülésed és nem biztos, hogy beérsz a kórházba lábon, vagy a saját kocsitokkal. Ergo a legközelebbi szülõszobába kéne menni nem? A mentõ nem fog értetlenkedni amúgy és el is fog vinni, de az õ kompetenciája megitélni, hogy beér-e veled a választott kórházba, vagy bevisz a legközelebbi szülészetre.
Heteken belül fogok szülni, az orvosom beírta a kiskönyv utolsó oldalára, hogy Szülését az XY kórházban tervezzük, aláírás, pecséttel. Szerinte a lakóhelyeden belül nem okoz gondot, hogy ne a körzetes kórházba vigyen a mentõ. Akkor érdemes beíratni, ha más városban szeretnél menni szülni. Pl.: egy budapesti kórházba mennél valahonnan vidékrõl. Nekünk eszünkbe sem jutott, hogy ne a saját autónkkal menjünk be a kórházba, pedig januárban sokkal nagyobb esély van a hóesésre, mint az év bármelyik hónapjában. A mentõben utazással kapcsolatban azért érdemes megfontolni, hogy fogalmad nincs róla, ki utazott benne elõtted. Két beteg között pedig nem igazán fertõtlenítik ezeket....
A kérdező hozzászólása: Én felmentem most az OMSZ honlapjára és rákerestem arra, hogy ki, milyen esetben hívhat mentõt és az egyik pont az a szülés megindulása volt. Nyílván ha rendszerezõdtek a fájások vagy elfolyt a magzatvíz, akkor már lehet hívni õket. A párom tud vezetni, de ha lenne kocsink, akkor is megfontolnám a mentõt, mert õ szerintem idegesebb lesz, mint én és nem biztos, hogy tud koncentrálni. Ha ideges, még a nevét sem tudja :)
Egy szüléshez ne hivjunk mentõt? volt már párszor olyan hogy a mentõben szültek meg. Akk szüljünk taxiban, buszon vagy miközben a férjünk vezet? Egy ismerõsöm elindult kocsival szülni a férje messze volt. fél uton már mentõt hivott és félreált mert nem birt tovabb vezetni. És valoban nem a rohammentõt küldik ilyenkor. Nallunk nincs korház csak 40 kmre. Marciusban fogok szülni. Eddig ugy van hogy a párom visz autoval, de ha netalán olyan állapotban lesz, pl bepanikol, vagy hatalmas havazás, inkabb mentõt hivok mert a félorás úton akármi megtörténhet és akkor a mentõs azért többet tud errõl mint én vagy apuka. És akinek nincs autoja az otthon szül?vmi?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Valóban nincs autónk. Tervezzük, csak még nem futotta rá, hitelt meg nem akarok. Mivel elsõ baba lesz, nekem kifejezetten ajánlották a mentõt, ha elfolyik a magzatvíz, vagy rendszerezõdnek a fájásaim, mivel ugye tapasztalatlan vagyok és inkább menjek be korábban, mint késve. Amúgy hála az Égnek, soha nem kellett mentõt hívni miattam, így szerintem ez az egy alkalom belefér. :-)
Utolsó, de hülye vagy! Nekünk pl. nincs autónk, akkor sétáljak be? Ráadásul tele van a net olyan sztorikkal, hogy a taxis nem vitte be a vajúdó nõt, mert félt, h. koszos lesz a kocsija. Az is köztudott, hogy ha pl. elfojt a magzatvíz, akkor feküdni kell, nehogy rátekeredjen a köldökzsinór a baba nyakára. Szerinted így sétálgasson a baba a taxihoz? Millió esetrõl tudok, mikor az idõs nyanyák taxinak használják a mentõt, az ilyeneket okkal oszthatod ki, de nehogy már egy vajúdó nõ ne merjen mentõt hívni... Tiszta idióta vagy!!!
Utolsó. A mentõ erre való. Nem biztos, hogy van autójuk és pénzük taxira. Ezért fizetünk egy vagyont, hogy normálisan ellássanak bennünket, ha szükséges. Ha már normális ellátás nincs, akkor szállítás legyen. Egy szüléshez nem a rohammentõt küldik, ha nincs baj. Senki nem fog emiatt meghalni, mert egy kismamát kórházba visznek.
Ne haragudj az offert, de mindenki tudja milyen keves a mento, es sok sulyos eletveszelyes esetben tul sokat kell varni a beteg meg is halhat! Pl szivinfarktus, agyverzes, baleset stb.. En ugy gondolom nem kene mentot hivnod, hanem vigyen be a parod a korhazba, mikor elment a magzatvized, vagy a fajasok surusodtek es tudod hamarosan szulni fogsz.. Tejlesen felesleges mentot hivni egy szuleshez!
A kórháztól kell egy befogadó nyilatkozat.
Én úgy tudom, hogy kell aláírás és pecsét az orvostól, hogy hova vigyen a mentõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Pont ezt néztem én is. Most, ha megyek hozzá még rákérdezek, mert nem ha éppen nem az adott kórház az ügyeletes, és a mentõs értetlen, akkor bajban leszek :-)
Nekem a védõnõ írta be, de mivel nem kell oda se pecsét, se aláírás, te magad is beírhatod.
A kérdező hozzászólása: Mivel elsõ szülõ nõ vagyok és 5 km-re lakom a kórháztól, nem hinném, hogy nem érne be velem a mentõ, ráadásul ez a legközelebbi kórház is, csak ugye nem mindig az az ügyeletes.

Lányok nektek melyik pénisz jön be inkább? Ami orvosi úton lelett metélve (vagyis nincs bőr a makkján), vagy akinek teljesen természetes?

Legjobb válasz: Nehogy már még azon is finnyáskodni kelljen, hogy hogyan néz ki az a [email protected] Nyilván aki körül van metélve az poénból van, hanem mert mondjuk komolyabb fitymaszûkülete volt és meg kellett csinálni, nyilván zsidókat most nem számolom ide.

Nehogy már még azon is finnyáskodni kelljen, hogy hogyan néz ki az a [email protected] Nyilván aki körül van metélve az poénból van, hanem mert mondjuk komolyabb fitymaszûkülete volt és meg kellett csinálni, nyilván zsidókat most nem számolom ide.
nekem teljesen mindegy. Nem volt még körülmetélttel dolgom, de nem zavarna.
Kérdem én akik körbe vannak metélve azok miért vannak? Biztos nem a két szép szemükért meg azért mert anyuka azt akarta!De erre õk jobban tudják a választ!:D
tökmindegy:D bár sztem a metélt jobban néz ki.(nem csak a zsidóknak csinálják)
természetes
Soha nem láttam még metéltet. A sima nagyon is bejön. Amúgy meg a metéltrõl beugrana egy s más, ami személy szerint nekem nem szimpatikus:P *idók
én körül vagyok és sztem sokkal jobb :/
jah jah zsidók (am sztem ezt nem kell kipontozni, vagy annyira csúnya? XD) Am a muzulmánok is körül vannak metélve, vagy pl ha vkinél egészségügyi okokból szûkséges volt, pl. gyulladás stb. Érdemben nem tudok válaszolni, mert fiú vagyok, úgy hogy semmilyen pénisz nem tetszik XD
z'idók:S
még gyermek korban és egészségügyi okokból szal nem divatból, vagy szexuális éclokra van kitalálva. ERngem megrémítene egy természetellenes hatású bõrtelen dákó. De lehet akár kényelmes is. Ezt már csak a pasik, vagyis körülmetélt pasik tudhatják. Más viselni és más élvezni :)
a zsidók felismerésének legegyszerûbb módja, h megnézed a faszukat

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!