Találatok a következő kifejezésre: Akinek nincs annak is ugyan (6 db)

Akinek nincs ovulációja, annak is ugyan olyan a nyákja a megfelelő időben, mint annak akinek van?

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy nem. Hosz ha megtörténik az ovuláció, egy hormon szabadul fel, és ez indítja el a megfelelõ méhnyákot. Szóval, akinek nincs ovulációja, annak nem olyan a méhnyákja sem, mint amilyennek lenni kéne.

Úgy tudom, hogy nem. Hosz ha megtörténik az ovuláció, egy hormon szabadul fel, és ez indítja el a megfelelõ méhnyákot. Szóval, akinek nincs ovulációja, annak nem olyan a méhnyákja sem, mint amilyennek lenni kéne.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! :-) Végre valaki megtette :P

Akinek nincs peteérése, annak is ugyan olyan a nyákja a megfelelő időben, mint annak akinek van?

Tehát ha úgy történik minden ahogy meg van írva, el?ször nys?r?bb, majd egyre nyúlósabb, végül vízszer?, akkor peteérés is van, vagy csak stimulál a szervezet?

Legjobb válasz: Ez egy nagyon jó kérdés!Engem is érdekelne:)

Ez egy nagyon jó kérdés!Engem is érdekelne:)

Szerintetek ha valakinek nincsenek igazán barátai, és úgy érzi, h semmit nem ért el és soha nem volt senkije, és mélyen belül úgy érzi, h soha nem is lesz, akkor annak van egyáltalán értelme, hogy éljen?

17/f

Legjobb válasz: én is totál így érzem az életem! Semmi értelmét nem látom. Most próbálom anyámat befûzni h vigyen pszichológushoz (NEM CIKI!!!!) hátha tud kezdeni velem vmit egy pszichológus. Neked is ajánlom az ilyesmit. Meg ha van célod, hogy hova akarsz továbbmenni (egyetem,fõsuli) akk csak az lebegjen a szemed elõtt h oda bekerülj és ott nincs olyan h ne legyen társaságod. Ha nincs célod... érdemes valamit kitalálni mert bele lehet kapaszkodni! Meg tudlak érteni! :( Ha szeretnél beszélgetni írj! 16/L

én is totál így érzem az életem! Semmi értelmét nem látom. Most próbálom anyámat befûzni h vigyen pszichológushoz (NEM CIKI!!!!) hátha tud kezdeni velem vmit egy pszichológus. Neked is ajánlom az ilyesmit. Meg ha van célod, hogy hova akarsz továbbmenni (egyetem, fõsuli) akk csak az lebegjen a szemed elõtt h oda bekerülj és ott nincs olyan h ne legyen társaságod. Ha nincs célod... érdemes valamit kitalálni mert bele lehet kapaszkodni! Meg tudlak érteni! :( Ha szeretnél beszélgetni írj! 16/L
Igen, én is javasolnám a pszichológust. Hidd el, tényleg segít. Tanácsokkal fog ellátni, amelynek a birtokában sokkal nyitottabb lehetsz. De ha szeretnél beszélgetni valakivel, dobj egy privit, azt mondják, elég jó tanácsokat adok:)
Elõbb-utóbb lesznek barátaid, ha keresed õket; még elõtted az élet. Középsuliban én is így éreztem, sõt engem még szivattak is, talán azért, mert csendes alkat voltam. Az egyetemen lettek barátaim, pedig nem is én kerestem õket, eleinte csak õk hívtak közös programokra, utána már én is elkezdtem ilyeneket szervezni. Ha valami kérdésed van nekem is írhatsz privit. Fel a fejjel!:)
Én is így érzek :'(
Hát ilyen gondolkodással semmi értelme, hogy éljen! De te választod meg az életed: vagy engeded, hogy magaddal sodorjon az ár, vagy kikapaszkodsz a partra és visszamész oda, ahol lenni akarsz...
valtoztass magadon, nyilj meg a tobbiek elott es ne feledd soha, hogy ha hiszel valamiben, az mar felig megvan, es mindent lehet, csak akarni kell.es minden ember eletenek van valami ertelme, nem hiaba elsz te es en sem, ugy, hogy csak valtoztatni kell a rossz szokasokon, megkell oldani a problemakat, es akkor happy end lesz a vege.es hiddel majd ha szerelmes leszel, es beled is szerelmes lesz valaki, akkor nagyon boldog leszel, es banni fogod, hogy egyaltalan megkerdezted, hogy van e ertelme annak, hogy elj. En azt is tudom meg ajanlani, hogy itt a tavasz, csinaltass vagy csinalj uj frizurat, vegyel uj cuccokat magadnak, sportolj, neha egykis futas nem art meg es lasd mindenben amiben lehet a jot, es akkor igy boldog leszel.probald ki, mert megeri, es igy lesznek barataid is es megfogod talalni a nagy ot! Ha meg csunyanak erzed magad, akkor erezd magad szepnek, mert akik meg nem ismernek, ok csak a kulsot latjak es nem azt ami a szivedben rejlik.
szerintem nem lenne muszaj ilyen koran feladni..
Hidd el nem csak te vagy ezzel így, és másoknak is sikerül élni. Lehet felnõtt korodban ennek az ellentéte lesz, de ne csak tétlenül üldögélj(és ha úgy érzed nem is lesz, akkor nem is lesz...) szóval akard, mert neked van lehetõséged arra, hogy kapcsolatokat teremts és stb. (ugyanis én süket vagyok... örülj neki, hogy te nem kínylódsz ilyennel) én komolyan irigyellek...
Ha Te vagy ez az illetõ, akkor van értelme élni igen. Mert csak 17 éves vagy és van lehetõséged ezeken változtatni.
van, természetesen
Mi is van a kérdésben? "...úgy érzi..." Ez a kulccsszó! Csak "úgy érzed", de nincs így, pillanatnyi sikertelenség miatt nem szabad feladni. A mostani dolgokon meg úgy gondolom lehet változtatni, voltam én is hasonló helyzetben. Két hónap tömény önsajnálat után megpróbáltam a saját kezembe venni az irányítást, és ha nem 100%-osan, de sikerült is, és sokkal jobb volt. Hogy is szól a mondás? "Segíts magadon, Isten is megsegít!" :)


Aki "bezabál" és nincs epéje, annak görcse lesz. Mert ugye nincs hol raktározni az emésztő enzimet (vagy mit. ). Aki szódabikarbónát vesz be evés közben, azzal is ugyanez lesz?

És mi is történik, mitől fáj a has? Az emésztetlen étel feszíti a beleket? Vagy milyen oka van?

Legjobb válasz: A szódabikarbóna nem segít epepanaszokon,mert a gyomorban hat, a gyomorsav hatását csökkenti. A has rengeteg mindentõl fájhat. Pl. nagy mennyiségû étel emésztéséhez sok emésztõenzim szükséges,aminek termelése megterheli a szerveket (gyomor,hasnyálmirigy,epe),de természetesen feszíti is a beleket,ami szintén okozhat fájdalmat.

A szódabikarbóna nem segít epepanaszokon, mert a gyomorban hat, a gyomorsav hatását csökkenti. A has rengeteg mindentõl fájhat. Pl. nagy mennyiségû étel emésztéséhez sok emésztõenzim szükséges, aminek termelése megterheli a szerveket (gyomor, hasnyálmirigy, epe), de természetesen feszíti is a beleket, ami szintén okozhat fájdalmat.
"Aki "bezabál" és nincs epéje, annak görcse lesz." Epéje van csak epehólyagja nincs... ülj le kettes alá.
Attól függ mit eszel. Kókuszzsírt pl. epe nélkül is meg tudod emészteni. Lehet evés elõtt is emulgeálni a zsírokat.
A kérdező hozzászólása: Na még egyszer: Arra vagyok kíváncsi, hogy mi okozza a fájdalmat, görcsöt egy epe HÓLYAG(gyengék kedvéért ki kell írnom teljesen) nélküli embernél? Nem azt várom, hogy ne egyen ezt, meg azt, hanem mi történik, ha bezabál, mi játszódik le a gyomorban, májban, vagy hasnyálmirigyben, ami a fájdalmat okozza? A szódabikarbónával pedig nem enyhíteni akarom, hanem az egy másik kérdés. Vagyis, ha csökkenti a gyomorsav mennyiségét, akkor nagy adag szódabikarbónától nem lesz emésztés. Ekkor mi történik? A kaja kijön egyben? Vagy a belekben emésztõdik? És az emésztetlen étel haladása okozza a fájdalmat? A kókuszzsírral nem tudom mit akart az írója...
1. nem tudom konkrétan mi generálja a fájdalmat, amit epegörcsnek nevezünk 2. ha lúggal (szódabikarbóna) közömbösíted a gyomorsavat, a gyomortartalom pH-ja emelkedik, akkor: - nem lesz elég savas, hogy a fehérjéket denaturálja - nem lesz elég savas, hogy a fehérjebontó pepszinogén enzim pepszinné alakuljon 'aktiválódjon' tehát a fehérjeemésztés teljes gellert kap. Se nem denaturálódik, se nem kezd el kisebb részekre bomlani. Tovább halad a vékonybélbe, de mivel nincs megfelelõen elõkészítve így a patkóbélbe ürülõ enzimek sem tudják már megfelelõen tovább bontani, így fehérjék haladnak a bélben lebontott aminosavak helyett, nem szívódik fel. A vastagbélben ez majd baktériumok által kerül lebontásra. Mi a saját enzimjeinkkel emésztenénk, a vastagbélben viszont rothadás történik, ha véletlenül nem szívódna fel a tápanyag. Mi emésztünk 'szépen', a bélbacik meg gázosan, sok nem túl kedvezõ anyagcseretermékkel. Mérgezõ is, nem is jutunk aminosavakhoz.. lehet tõle jó kóros széklet és hasfájás. És persze a gyomorsav mennyiségének (koncentrációjának) csökkenése étellel együtt bevitt kórokozók életbenmaradási esélyét is növeli. Azaz gyomorsav nélkül jönnek a fertõzések, de akár egy mikrobás eredetû reflux betegség.. A kókuszzsírral az van, hogy nem feltétlen kell hozzá epe. Az epe a zsírok emésztésében játszik fontos szerepet, de a kókuszzsírban olyan zsírsavakból van igen sok, amikhez eleve nem nagyon kell epe, gond nélkül felszívhatók. Nem sokat kell emészteni rajtuk, nem kell átalakítani. 'Könnyen emészthetõ'. Akinek kiveszik az epehólyagját, lehet, hogy nem tud már szalonnát enni. De zsírt kell ennie, kókuszzsír a javasolt ilyenkor, és ezt is lehet még emulgeálni, hogy abszolút ne kelljen hozzá epe.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A kérdésedre a rövid válasz az, hogy ha nagy adag ételt eszünk meg, természetesen feszíti a gyomrot, beleket, amitõl fájhat a has. Ennek emésztéséhez több idõ szükséges és természetesen több emésztõ enzim és gyomorsav is. Ha szódabikarbónát vesz be ilyenkor valaki csökkenti a gyomorsav hatását, tehát nem tesz jót vele. A szódabikarbóna akkor hatásos, ha a kellõnél több gyomorsav termelõdik. Akinek eltávolították az epehólyagját az epetermelése normális marad. Az epehólyag szerepe az, hogy "összegyûjti" a termelõdött epét és annak függvényében, hogy mennyi zsír jut a vékonybélbe kisebb vagy nagyobb mennyiséget ürít bele. Ha nincs epehólyagja valakinek és nagy mennyiségû zsíros ételt eszik az epe, ami a májutakból közvetlenül ürül nem olyan mennyiség, ami ezt a zsírtömeget megemésztené. Ezért szabad csak kevés zsírt enni. Tehát tulajdonképpen az étel mennyisége és a csökkent emésztés okozza a fájdalmat. Ha valaki "bezabál"(egészséges ember is) nem a szódabikarbóna a megoldás, hanem pl. a Bilagit, ami az epesavban található emésztõenzimeket tartalmaz, ezáltal segíti az emésztést.
Napi fél óra is elég. Én is napi fél órát futok. És használ. Fuss akkor napi fél órát!
Vagy ha nem szeretsz futni, akkro a gyors gyaloglás is jó.

Úgy hallottam, hogy aki terhesvitamint szed annak nagyobb lesz a babája? Igaz ez? Én nem szedek és nem is szedtem vitamint és azt mondják, hogy nincs baj, de elég pici babám lesz? Lehet, hogy a vitamin miatt?

33hetes kismama

Legjobb válasz: szia,régen szüleink korában is születtek nagy gyerekek,pedig nem szedtek vitamint.Hát igen elég kis vitamingolyok születnek mostanában,de ez régen is igy volt,nem hinném hogy azért lesz a tied pici.27 hetes kismama.

szia, régen szüleink korában is születtek nagy gyerekek, pedig nem szedtek vitamint.Hát igen elég kis vitamingolyok születnek mostanában, de ez régen is igy volt, nem hinném hogy azért lesz a tied pici.27 hetes kismama.
Szia, Egyik ismerõsöm végig szedte az elevitet és 53 cm-rel 2.5 kg-s babát hozott a világra.mondanom se kell, h ogy még hízhatott volna a pici.De õ ilyen tipus. Nyugi a doki amúgy is mondta volna hogyha bármiféle vitaminhiányba szenvedsz.Én is csak minden másnap szedem, mert szorulásom van tõle... Boldog babavárást 17 hetes kismami
A természet nagyon jól tudja, mekkorának kell lennie a babának. Sok olyan ismerõsöm van, aki szedett Elevitet, és akkora lett a babája (a csípõjéhet képest), hogy nem tudta megszülni, vagy csak nagyon nehezen. Nem baj az, ha pici a baba, majd megnõ idekint. A lényeg, hogy egészséges legyen. Én nem pártolom a terhesvitamin szedését. Ha elég gyümölcsöt, zöldséget eszel, és változatosan étkezel, egyáltalán nincs szükség ilyesfajta vitaminokra.
Én is azt vallom, és az irodalom is, hogy ha egészségesen és változatosan eszel, akkor nem kell plusz vitamin. A terhesvitaminok sok esetben megnövelik a babát, de sokaknál nem-ahogy itt olvasom. Az biztos, hogy nem emiatt lesz kicsi a babád, és még ki tudja mekkora lesz... Még van 2 hónapod, nõl az még.-) És a lényeg, hogy egészséges legyen, ne izgulj:) Én sem szedtem, csak Aloe Vera gélt és Aloe vera B12 vitamint.
Szia! Nem befolyásolja a vitamin, hidd el.Sõt, ha nem lesz nagy babád, csak könnyebb szülésed lesz, ne aggódj.Boldog babavárást!
Szia! Nekem a doki mondta, de anélkül is szedtem volna, mert szerintem nem tudok annyit és annyifélét enni a fontos dolgokból. És ha nagy lesz? Hát Istenem, akkor nagy lesz. De ahogy látom te már megtudod nemsokára, ne aggódj, rendben lesz minden! 18 hetes kismama
32 hetes kismama vagyok.Én már szedtem az elevitet akkor is mikor csak próbálkoztunk a férjemmel, az orvosom ajánlotta.Azóta szedem folyamatosan, sõt még a szülés után is szedni fogom.Múlt héten voltam orvosnál azt mondta nagy babám lesz, de nem lehet a vitaminra fogni ez tuti.Megnõl a babucid majd itt kint.Boldog babavárást!!!
Hülyeség, hogy ettõl lenne nagy a baba!GENETIKA!!!!!Vitamin jó mindkettõtöknek. 13hetes Elevites boldog kismama
Az én anyukám se szedett semmilyen vitamint és én mégis 4, 5 kg mal születtem.Nem a vitamin csinálja , hisz akkor a túlzott gyümölcs és zödségfogyasztástól is hizni kellene , én meg ilyenrõl nem hallottam.A vitaminok és ásványi anyagok az egyes szervek megfelelõ mûködését és kifejlõdését szolgálják.És ezt nem csak a kisujjamból szivtam ki , hanem tanultam.Én szedem a terhesvitamint pont ezért, elég egy kis utánnajárás elvégre az interneten mindent megtalálhatsz.Norbi és Alexandra talán a vitaminokat vonták meg a fogyókúrázóktól? Volt aki a szénidrátokat, zsirt , cukrot de nem a vitaminokat.Személyes véleményem , hogy nevetséges feltételezés , hogy a vitaminoktól lesz túl nagy a baba. 22 hetes kimama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!