Találatok a következő kifejezésre: Akinek nincs annak (213 db)

Meg. :(
mindent megtehet...
mivel a szabadsagod nagyreszevel rendelkezhet, jovore nem viheted at, kifizetni maceras, ugyhogy siman... de orulj neki, mert igy kifizetik, ha csak sima pihenonap, akkor nem keresel...
ha megvan a heti pihenõnapod, csak akkor pihenõnap helyett nem lehet szabin lenni ez olyan, mintha hétvégére nem hétvégéd lenne, hanem szabid( ha csak hétköznap dolgozol)

Anyukák vannak barátnőitek akikkel minimum hetente 2 szer beszéltek vagy telefonon tartjátok a kapcsolatot? Akinek nincs annak nem hiányzik?

én mindig rosszul csinálok valamit mert nincs.remélem ha dolgozni fogok most már nem sokára lesz.

Legjobb válasz: Nekem van. Sõt, hetente egyszer beülünk egy kávézóba- négyen vagyunk barátnõk-, és beszélgetünk 1-2 órát. Olyankor a férjem vigyáz a kislányunkra. De amúgy több olyan barátnõm is van -anyukák és nem anyukák is-, akikkel többször beszélek egy héten.

Nekem van. Sõt, hetente egyszer beülünk egy kávézóba- négyen vagyunk barátnõk-, és beszélgetünk 1-2 órát. Olyankor a férjem vigyáz a kislányunkra. De amúgy több olyan barátnõm is van -anyukák és nem anyukák is-, akikkel többször beszélek egy héten.
4 olyan barátnõm van, akikkel elég régi a kapcsolat, velük úgy beszélünk, hogy egyikkel kb. 2-3 hetente, kettõvel hetente, és a 4-el hetente 3-4 alkalommal. Plusz kb. egy éve összebarátkoztunk a játszón egy anyukával, vele naponta beszélünk, és általában találkozunk is.
Van, több is. Külföldön élek, így az otthoni barátnõimmel beszélek a legritkábban, mert nehezen egyeztetjük össze, hogy mikor ülünk le mindketten a Skype elé és beszélünk. De a helyi barátnõimet fel tudom hívni a holtidõkben is, gyakran hívok vacsoravendéget (nem kell nagy dologra gondolni, csak annyi hogy eggyel több teríték kerül az asztalra), vagy elmegyünk kávézni. Muszáj, különben be is kattannék.
Nincs, e-mail-en van 1 lány akivel rendszeresebben levelezünk, mondjuk heti 1 levélváltás. Nem mondom hogy hiányzik, valószínûleg ez alkati dolog. Mindig van akivel beszélhetek egy keveset, ha nem is rendszeresen, pl. játszón az anyukák, jártam suliba, onnan 1-2 csoporttárs, szmszédok, ill. nagynéha elõkerülnek régi kollégák is. Senkivel sem rendszeres, mégis minden hétre jut valaki :) Amúgy annyi dolgom van, meg van hogy nem is történik semmi extra hetekig, vagy mondjuk beteg, nyûgös a gyerek én meg zombi vagyok (télen folyamatosan ez volt), ilyenkor nincs is mirõl beszélnem, nemhogy hetente 2x :) Úgy megváltozott az életem, most a gyerek és a háztartás körül forog, gondolom ez elég unalmas is lenne másoknak :) .
nem vagyunk egyformák. Én belehalnék, ha annyit beszélnék telefonon a barátnõimmel, mint a 2. válaszoló. Engem nagyon leterhel az ilyesmi.Van egy barátnõm, nagyon szeretem, de 3-4 hetente beszélünk telefonon fél órát, ennyi nekem épp elég. Meg van egy lány, akivel e-mailben beszélgetek - mondhatom, barátnõm - de az a legjobb az e-mailben, hogy csak akkor válaszolok, ha lelkileg úgy érzem, tudok. Ha éppen nincs idõm akkor válaszolni, mikor ír, majd válaszolok késõbb, ha összeszedtem a gondolataimat. Sokszor a kedves barátnõmet is kinyomom, ha hív, mert nem vagyok ráhangolódva a beszélgetésre. Ez nekem bõven elég. Nem szeretem, ha a fenekemben vannak, szeretem a magányt. Igazából a legjobb barátom a férjem. Volt még egy barátom, az apám lehetett volna, egy kollégám, míg dolgoztam, minden nap kávéztunk együtt kb. 20 percet. Azóta csak ritkán beszélünk. Az hiányzik.
Amióta összejöttem a párommal, egyre kevesebbet találkoztunk (nem én akartam!), és amikor terhes lettem, még ritkábban, amióta megszültem, vagy 2* találkoztunk a barátnõmmel. Néha SMS, telefon, de nem nagyon érdeklem. Nincs gyereke, nem is akar, gondolom ez az oka. Pedig továbbra is szívesen beszélgetek mindenrõl, nemcsak gyerekekrõl! Sõt... :) A többiek messzire kerültek, ritkán beszélünk. Újakat beszerezni pedig nem könnyû, a kor elõrehaladtával szerintem egyre nehezebb. Még nem járunk játszótérre, tehát kismamákkal sem találkozom.
Van, persze, a legjobb barátnõmmel gyakorlatilag minden nap beszélünk telefonon. Találkozni sajnos kicsit ritkábban tudunk, mert õ is elég elfoglalt, meg én is, meg nem nagyon egyezik a napirendünk, de azért egy-két hetente tudunk találkozni is.
Én a neten szereztem barátnõket, egy nagyon jó kis fórumunk van, zárt, akik ott vagyunk már lassan 6 éve ismerjük egymást.Mára barátság lett belõle, ha tudunk találkozunk-ami nehéz, mert van aki vidéki, van aki külföldi-, de így is napi kapcsolatban vagyunk, segítünk egymásnak mikor hogy lehet.Nekem nagyon sokat jelentenek.:)
Nekem két barátnõm van, akikkel mindent meg tudok beszélni, de azzal egyetértek, hogy újakat találni nagyon nehéz. Ha hiányzik, akkor szerintem is a legjobb megoldás, ha csatlakozol valamelyik babás fórumhoz, ott könnyen össze lehet barátkozni másokkal, talán még jó barátnõt is lehet találni...

Akinek nincs ovulációja, annak is ugyan olyan a nyákja a megfelelő időben, mint annak akinek van?

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy nem. Hosz ha megtörténik az ovuláció, egy hormon szabadul fel, és ez indítja el a megfelelõ méhnyákot. Szóval, akinek nincs ovulációja, annak nem olyan a méhnyákja sem, mint amilyennek lenni kéne.

Úgy tudom, hogy nem. Hosz ha megtörténik az ovuláció, egy hormon szabadul fel, és ez indítja el a megfelelõ méhnyákot. Szóval, akinek nincs ovulációja, annak nem olyan a méhnyákja sem, mint amilyennek lenni kéne.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! :-) Végre valaki megtette :P

Lányok, milyen annak, akinek nincs orgazmusa? Élvezi? Beletörődött, h neki nincs?

Legjobb válasz: Attól, hogy nincs orgazmusom, még élvezem a sexet. Voltak periódusok amikor nem foglalkoztatott, ha lefeküdtem valakivel azt vártam minél elõbb menjen el. Most komoly kapcsolatom van, és dolgozunk rajta ,a párom nem engedi, hogy beletörõdjek, kötelezõen kielégít orálisan, na mondjuk ez is sok idõbe telt míg idáig eljutottunk... Annak örülök, hogy legalább így vagy pedig maszturbálás közben eltudok menni, van akinek ez sem sikerül. (22 lány)

Attól, hogy nincs orgazmusom, még élvezem a sexet. Voltak periódusok amikor nem foglalkoztatott, ha lefeküdtem valakivel azt vártam minél elõbb menjen el. Most komoly kapcsolatom van, és dolgozunk rajta , a párom nem engedi, hogy beletörõdjek, kötelezõen kielégít orálisan, na mondjuk ez is sok idõbe telt míg idáig eljutottunk... Annak örülök, hogy legalább így vagy pedig maszturbálás közben eltudok menni, van akinek ez sem sikerül. (22 lány)
Mármint hüvelyi orgazmusra gondolsz? Nekem sem volt soha, most vagyok 27. Ettõl függetlenül élvezem a szexet. ismerek más olyan idõsebb nõket is, akinek sosem volt hüvelyi orgazmusuk, ettõl nem lesz több vagy kevesebb valaki. Van akinek könnyebb, van akinek nehezebb, vagy sosem éli át. Ettõl függetlenül csiklós orgazmusom tud lenni, és valami orbitális :) Fõleg ha szex elött csinálja a párom :) 27/N
A kérdező hozzászólása: én 22 vagyok, és 5 éve, az elsõ barátommal volt orgazmusom, mindenféle. a masodikkal nem, most pedig egz alkalmi partnerem van honapok óta, nagyonjól csinálja, odafigyel rám, de akkor se megy. engem az bánt, hogy tudom, hogy volt orgazmusom, tudom, mennyire jó az, és most valamiért mégsincs. fáj is sûrûn belül valami, majdnem minden pózban. de egyik pozícióban se élvezek el... ha régen volt, most miért nincs?
Talán nem szereted õt. Sokat számít!!
A kérdező hozzászólása: az elõzõ barátomat nagyon szerettem, és nem ment úgy se. sírtam is sokat, mert nem értettem, miért nem megy, mikor szeretem... persze ez neki is rosszul esett...rá is ment a kapcsolat...

Mi értelme van megajándékozni egy olyan személyt vagy lényt, aki nincs tudatában annak, hogy megajándékozzák?

Például egy 1 éves gyereknek minek ajándékot vásárolni? Mire jó ez az ajándékozó egójának polírozásán kívül? Ami még ennél is szomorúbb, az a háziállatok megajándékozása. Miért jó ez?

Legjobb válasz: Épp ez jutott eszembe a sógornõm gyerekével kapcsolatban. Amikor megszületett és vitték haza a kórházból, az apja egy crossmotorral meg egy fél tucat hatalmas plüssel várta. Azóta 2-3 szobányi játéka van, a "nagy találmány" az, hogy ha másnak van szülinap, névnap akkor is kell neki is ajándék, látja hogy más is kap, õ is kapjon. De kapott pünkösdre, húsvétra is több 10ezret érõ ajándékot, vagy csak úgy. Amit vagy nem is még tud használni (az apja nagyon gazdag, már lakás is van a nevén és pénz a kocsira - viszont foglalkozni azt nem tud vele), vagy van neki ezer olyan és eldobálja vagy széttöri, mert rombolni azt imád. Mivel sok játéka van nem becsüli meg õket és nem is tanítják meg rá, kisállatai is voltak már, de szegénykék elég gyorsan meghaltak, elszöktek, vagy el lettek ajándékozva mert megunta õket. Amíg olyan dolgokat adnak egy kisgyereknek ami értelmes, hasznos, tud neki örülni annak van értelme, ennek szerintem nincs. Ha egy kutya a szülinapjára kap egy zacskó prémium tápot vagy egy sült csirkét, akkor legalább örül mert finom. Ha csokitortát kap, azt meg úgyis a gazdi eszi meg. :)

Épp ez jutott eszembe a sógornõm gyerekével kapcsolatban. Amikor megszületett és vitték haza a kórházból, az apja egy crossmotorral meg egy fél tucat hatalmas plüssel várta. Azóta 2-3 szobányi játéka van, a "nagy találmány" az, hogy ha másnak van szülinap, névnap akkor is kell neki is ajándék, látja hogy más is kap, õ is kapjon. De kapott pünkösdre, húsvétra is több 10ezret érõ ajándékot, vagy csak úgy. Amit vagy nem is még tud használni (az apja nagyon gazdag, már lakás is van a nevén és pénz a kocsira - viszont foglalkozni azt nem tud vele), vagy van neki ezer olyan és eldobálja vagy széttöri, mert rombolni azt imád. Mivel sok játéka van nem becsüli meg õket és nem is tanítják meg rá, kisállatai is voltak már, de szegénykék elég gyorsan meghaltak, elszöktek, vagy el lettek ajándékozva mert megunta õket. Amíg olyan dolgokat adnak egy kisgyereknek ami értelmes, hasznos, tud neki örülni annak van értelme, ennek szerintem nincs. Ha egy kutya a szülinapjára kap egy zacskó prémium tápot vagy egy sült csirkét, akkor legalább örül mert finom. Ha csokitortát kap, azt meg úgyis a gazdi eszi meg. :)
A felesleges ajándékoknak nincs értelme, ha valaki akar játékot venni az megteheti máskor is. Viszont a mi családunkban ez úgy szokás hogy megkérdezzük a szülõt, hogy mire van szüksége a gyermeknek, így levehetünk némi terhet az anyuka s apuka válláról. (értek ez alatt: ruhát, cipõt, krémeket, fürdetõket..stb.)
A kérdező hozzászólása: A házikedvencekkel kapcsolatban a kérdés az évfordulókra vagy a névnapokra (!) irányul. Tehát nem arra gondolok, hogy adsz a kutyádnak egy jutalomfalatot.
"Jobb adni, mint kapni" Az ember ugy gondolja oromet okoz ezzel, kicsit kimutathatja a szeretetet, stb :)
A kérdező hozzászólása: Igen, ez igaz. Tulajdonképpen magunknak okozunk örömet vele.
Neme is a jobb adni mint kapni jutott eszembe. Szerintem mindegyiknél azért adunk, mert elismerjük, hogy ö is a családunk része, hozzánk tartozik, egy 1 éves gyereket már úgy kezelünk mint ahogy mi elvárjuk azt.

Az mitől lehet, hogy a válaszadásom hasznossági százaléka csökken, pedig megnéztem és sehol nem változtak a minősítései az egyes válaszaimnak? ! Aki nincs regisztrálva, annak nem is mutatja a válaszomnál, hogy mennyire hasznos vagy nem? !

csak kíváncsi vagyok ez mit?l van :)

Legjobb válasz: Aki nincs regisztrálva, annak a gép visszautasítja az értékelését. Ahhoz, hogy véleményt mondhass, be kell jelentkezned!

Aki nincs regisztrálva, annak a gép visszautasítja az értékelését. Ahhoz, hogy véleményt mondhass, be kell jelentkezned!
Regisztráció nélkül is látja a százalékokat, de értékelni nem tud.
Az nem fordulhat elõ, hogy olyan témaban pontoztak le, amit közben a moderátorok töröltek valami miatt?
A kérdező hozzászólása: köszi de akkor mitõl változhat az érték, pedig "leellenõrzöm" a válaszaimat, az emberek véleményétõl kíváncsian, és nem találok differenciát!? az most mindegy, hogy nõ vagy csökken, mert ez ellenkezõjénél sem tértem napirendre. igazából érdekel, hogy melyik témával kapcsolatban volt valakinek hasznos, illetve nem hasznos a reakcióm.
nekem is ez volt. 92rõl lecsökkent 88ra..pedig sehol se módosították.. :s
A kérdező hozzászólása: elképzelhetõ az amit írsz, lehet, hogy tényleg ez az oka :)
Még nincs 2-ik része, de külföldi oldalakon azt írják hogy még idén elkészül a folytatás.
A kérdező hozzászólása: koszi:) nekem azt mondtak hogy mar 3-ik resze is van:) )

Akinek nincs heréje annak lehet attól merevedése?

És ha merevedése lehet, akkor orgazmust tud elérni? Természetesen azzal tisztában vagyok, hogy örökítőanyag nem jön létre, hiszen ezért felelősek a herék.

Legjobb válasz: ez attól függ mióta nincs heréje ha serdülés elõtt veszítette el a heréit akkor gyakorlatilag nem érett férfivá, tehát merevedésre sem lesz képes. ha már serdülõ kora után történt akkor a másodlagos nemi jellege már kialakult igy mély marad a hangja és merevedése is lesz egy jó ideig de ma már van mesterséges hormonpótlás, igy serdülõ kora is lehet, képes lesz mindenre mintha lennének heréi, kivéve hogy nem lehet saját gyereke. éppen ezért érdemes spermát vagy ha az még nincs a here egy részét eltenni fagyiba.

ez attól függ mióta nincs heréje ha serdülés elõtt veszítette el a heréit akkor gyakorlatilag nem érett férfivá, tehát merevedésre sem lesz képes. ha már serdülõ kora után történt akkor a másodlagos nemi jellege már kialakult igy mély marad a hangja és merevedése is lesz egy jó ideig de ma már van mesterséges hormonpótlás, igy serdülõ kora is lehet, képes lesz mindenre mintha lennének heréi, kivéve hogy nem lehet saját gyereke. éppen ezért érdemes spermát vagy ha az még nincs a here egy részét eltenni fagyiba.
1-2 nagy butaságot olvastam az elsõ két válaszban .Merevedése lehet, még orgazmusa is kijövõ nedvekkel, hisz ezt a prosztata adja .Herék hiányában a libidója nagyon kicsi lesz, mert a herékben termelõdõ tesztoszteron férfi hormon termelése miatt ez is kicsi .Tesztoszteron hormont még a mellék vesék is termelnek .Here nélkül nincs mit lefagyasztani sem .A herék csak termelnek, és nem raktároznak, ezt a 2 nagyon rosszul tudja. A mellékherékben történik a spermiumok érése .

Akinek nincs segítesége (anyukája, anyós, bárki), annak mikor volt könnyebb a gyerekkel?

Mikor tudtatok újra a párotokkal eljárni kettesben, vagy mikor könnyebbültetek meg és lélegeztetek fel kicsit? Baby sitter van, de a lányomra nem vigyáz s?r?n. Így napközben nem tudom ráhagyni, azért meg nem fogok neki fizetni heti 1-2 alkalommal, h a lányom megszokja és mellettem itt legyen vele. Tanács, megnyugtatás, h lesz jobb is egyszer!!! Annyira elszomorodok,ha látok, találkozok olyannal akinek van segítsége, és anyukája, anyósa tud vigyázni legalább heti 1× a gyerekére! Jah és babám 1 éves lesz.

Legjobb válasz: Amikor megtanulnak járni, elkezdik a nagyobb teret felfedezni, akkor már könnyebb, mert lefoglalja magát. Ha akadály és veszélymentesíted a lakást, amennyire csak lehetséges, akkor már jobban elfoglalja tényleg magát. Amikor még nagyobb, akkor már sokkal többet megért. Amikor pedig elkezd beszélni, akkor meg már még sokkal könnyebb. Meg tudja mondani, mit kér enni, mije fáj, mit szeretne csinálni és nem neked kell kitalálni. Ha figyelsz a következetességre és elég türelmes vagy úgy alapvetõen, akkor pedig hisztibõl sem lesz sok. A fiúnknál 1 éves kor után lett mindig és mindig sokkal könnyebb, most lesz majd 2 és fél éves, de én már nem panaszkodom, mert nincs nagyon miért. Tényleg könnyebb, mint mikor pár hónapos volt.

Amikor megtanulnak járni, elkezdik a nagyobb teret felfedezni, akkor már könnyebb, mert lefoglalja magát. Ha akadály és veszélymentesíted a lakást, amennyire csak lehetséges, akkor már jobban elfoglalja tényleg magát. Amikor még nagyobb, akkor már sokkal többet megért. Amikor pedig elkezd beszélni, akkor meg már még sokkal könnyebb. Meg tudja mondani, mit kér enni, mije fáj, mit szeretne csinálni és nem neked kell kitalálni. Ha figyelsz a következetességre és elég türelmes vagy úgy alapvetõen, akkor pedig hisztibõl sem lesz sok. A fiúnknál 1 éves kor után lett mindig és mindig sokkal könnyebb, most lesz majd 2 és fél éves, de én már nem panaszkodom, mert nincs nagyon miért. Tényleg könnyebb, mint mikor pár hónapos volt.
Kulfoldon elek, 3-an vagyunk, en a parom, meg a lanyunk. Lanyunk 2.5 eves. 2000km-re vannak a rokonok, evente 2 hetre megyunk haza. Nincs segitsegunk. Mi meg sajnos nem ertunk oda, hogy eljarhassunk kettesben, de szerintem jo darabig meg nem is fogunk. Igazabol amugy se lenne ra idonk, de szerencsere nem is nagyon vagyunk eljarosak. Meg most anyagilag se tehetnenk meg. Viszont tudom, nalunk mi lesz a megoldas. Sajnos szombatonkent mind a ketten dolgozunk parommal. En kotelezo jelleggel, mert kedtol szombatig dolgozok, parom meg ha nagyon nem lenne vigyazo, akkor nem dolgozna, de szinte neki is kotelezo. Barat csalad lanya 16 eves, eppen gyermekgondozast tanul:D Egy kis zsebpenzert vigyaz ra minden szombaton delelott, mert csak 12-13-oraig kell vigyazni ra. Ha majd el akarunk menni valahova, ot fogom megkerni, hogy vigyazzon ra. Mikor kerdeztem tole, hogy vigyazna e a lanyomra szombatonkent, orommel mondott igent, hiszen gyakorol, s meg fizetek is erte, pont akart valamit keresni, hogy szerezzen zsebpenzt. Mashogy nem lehet megoldani, fizetned kell, ha nincs rokon. Leghamarabb 12 evesen hagynam otthon magara par orara, ha nagyon felelossegteljes, ha megbizhatok benne (hogy nem gyujtja magara a hazat) Nehez segitseg nelkul, de meg lehet szokni. Jo lenne nekunk is, ha legalabb havonta egyszer par orara mentesulnenk alola, par orara elfelejthetnenk, hogy szulok is vagyunk, de hat ez van.:D 2 honapja tudtuk elerni, hogy ne 10 orakor fekudjon le, most mar 8-kor fekszik, igy egy kicsit jut idonk egymasra. Reggel, ha nem kell menni bolcsibe, feszt felebred 6-kor, igy meg az egyetlen egy napon a heten se romantikazhatunk reggel. Az en lanyom meg nem beszel folyekonyan, a ketnyelvuseg miatt is lehet szerintem. De azert mar egesz jol elmondja, hogy mi faj, mire van szuksege. Most tervezzuk a kistesot. Egy kicsit remenykedek abban, hogy 3-5 ev mulva mar lefoglaljak egymast, s talan neha magunkra is jut majd ido (2 testverrel nottem fel, mi elvoltunk mindig, nem nagyon nyaggattuk a szuleinket:D) Majdcsak konnyebb lesz:D

Titeket is felháborít a gyermektelenségi/szingli adó terv? 24 év felett adót kellene fizetnie annak akinek nincs gyereke.

"Meghökkent? felvetéssel állt el? a napokban Boross Péter (81) volt miniszterelnök.

Legjobb válasz: Én éltem a Rákosi-korszakban! Valóban igaz,hogy volt gyermektelenségi adó,de csak a 18 év feletti férfiaknak kellett fizetnie. Az is igaz,hogy sok gyerek született,de nem emiatt. Nem voltak fogamzásgátlószerek,illetve csak minimális hatékonyságúak,és tilos volt az abortusz. Tegyük fel,hogy bevezetik ezt az adót és több gyerek születik. (Én ugyan nem hiszek ebben),de mi lesz ezután? Boross már élt a Rákosi-korban,tehát lehetnének tapasztalatai és emlékezhetne rájuk. Akkor minden nõ dolgozott( ma nagyon soknak nincs munkája)Akkor csak 3 hónap volt a szülési-szabadság,ma 2 év,ami nyilván magasabb költség az államnak. Amikor a Ratkó gyerekek bölcsibe,oviba,fõleg iskolába kezdtek járni,nem volt elég bölcsöde,ovoda,iskola sem. Bölcsödét és ovodát viszonylag gyorsan építettek, a gondozók egyrésze szakképzetlen volt. Az iskolákat,sem a tanerõt nem tudták pótolni. Még az én gyerekeim is az alsó osztályokban "váltott mûszakban" tanultak. Egyik héten délelõtt,másik héten délután jártak iskolába. A következõ héten cseréltek. A pedagógusok pedig vagy kétmûszakban tanítottak,vagy egyrészük érettségivel rendelkezõ,képesítés nélküli tanító volt. Ezeknek alapján Az államnak lesz bevétele a javasolt adóból! Kiadása: több Gyes,több ovoda,több iskola,több pedagógus. Kizártnak tartom,hogy ezeket a kiadásokat fedezné az adó. Azt már meg sem említem,hogy sok szülõ már ma sem tudja eltartani,vagy iskoláztatni a már meglévõ gyerekeket. Akiknek pedig magas a jövedelmük,és könnyen eltudnának tartani akár 10 gyereket is,nem fognak egy-kettõnél többet szülni,vagy akár egyet sem. Nekik az adó legfeljebb zsebbpénz,nem teher. Az egész ötlet nemcsk ostoba,hanem halva született is. Sehol nem akarják bevezetni,pedig a nyugati országokban is csökken a népesség.

Én éltem a Rákosi-korszakban! Valóban igaz, hogy volt gyermektelenségi adó, de csak a 18 év feletti férfiaknak kellett fizetnie. Az is igaz, hogy sok gyerek született, de nem emiatt. Nem voltak fogamzásgátlószerek, illetve csak minimális hatékonyságúak, és tilos volt az abortusz. Tegyük fel, hogy bevezetik ezt az adót és több gyerek születik. (Én ugyan nem hiszek ebben), de mi lesz ezután? Boross már élt a Rákosi-korban, tehát lehetnének tapasztalatai és emlékezhetne rájuk. Akkor minden nõ dolgozott( ma nagyon soknak nincs munkája)Akkor csak 3 hónap volt a szülési-szabadság, ma 2 év, ami nyilván magasabb költség az államnak. Amikor a Ratkó gyerekek bölcsibe, oviba, fõleg iskolába kezdtek járni, nem volt elég bölcsöde, ovoda, iskola sem. Bölcsödét és ovodát viszonylag gyorsan építettek, a gondozók egyrésze szakképzetlen volt. Az iskolákat, sem a tanerõt nem tudták pótolni. Még az én gyerekeim is az alsó osztályokban "váltott mûszakban" tanultak. Egyik héten délelõtt, másik héten délután jártak iskolába. A következõ héten cseréltek. A pedagógusok pedig vagy kétmûszakban tanítottak, vagy egyrészük érettségivel rendelkezõ, képesítés nélküli tanító volt. Ezeknek alapján Az államnak lesz bevétele a javasolt adóból! Kiadása: több Gyes, több ovoda, több iskola, több pedagógus. Kizártnak tartom, hogy ezeket a kiadásokat fedezné az adó. Azt már meg sem említem, hogy sok szülõ már ma sem tudja eltartani, vagy iskoláztatni a már meglévõ gyerekeket. Akiknek pedig magas a jövedelmük, és könnyen eltudnának tartani akár 10 gyereket is, nem fognak egy-kettõnél többet szülni, vagy akár egyet sem. Nekik az adó legfeljebb zsebbpénz, nem teher. Az egész ötlet nemcsk ostoba, hanem halva született is. Sehol nem akarják bevezetni, pedig a nyugati országokban is csökken a népesség.
Felháborít engem is. Mondjuk a volt miniszterelnök úr kezdhetné mindjárt a saját apanázsából pótolni a büdzsé hiányát. Meg az összes többi nagykutya... A repülõgép meg a luxusjachtok adóját bezzeg eltörtölték! Igaz nekem két gyerekem van, de nehogy már ebbõl akarjanak lyukat tömni a költségvetésben. A gyermeket nem szülõk minden bizonnyal dolgoznak és fietnek adót, járulékot rendesen. És miért pont 24 év a határ? Egy egyetem elvégzése után még dolgozni nem tud a szerencsétlen 24 évesen, ha nem dolgozik legalább 2 évet, nem kap gyedet a jelenlegi szabályozás szerint, tehát minden bizonnyal valamilyen segély után fog folyamodni. Na bravo. Még hosszan hõbörögnék, de nem érdemes.
Inkább nem írom le, mekkorát káromkodtam. 36 éves, elvált nõ vagyok, full hiteles házzal, pasi nélkül. Szültem volna a férjemnek, mert a rengeteg adósság mellett nem számít a gyerek? Szüljek most - egyedülállóként - valakitõl, aztán majd csak felnõ apa nélkül? Másrészt, lehet, hogy nem is eshetek teherbe. Eszem megáll!
Mekkora hülyeség! Édesanyámmal pont ezt beszéltük, hogy senkinek nincs joga megszabni, hogy vállal-e gyereket vagy sem. A kevés születést pedig nem azzal kellene kompenzálni, hogy lehúzzák a gyermekteleneket. Inkább több munkahely kellene és lakhatás hogy legyen hol és miböl felnevelni azt a szegény gyereket. Mert ez így igazságtalan és felháborító. Szerencsére nem tudják megvalósítani dehát eleve ez a felvetés... Igaz, engem nem érintene mert 22 éves vagyok és most várom az elsö kislányunkat dehát nekünk sem adottak az ideálisnak mondható körülmények, és mivel 20 éven belül ez biztosan nem fog változni, ez 100%, ezért úgy voltunk vele, hogy inkább fiatal anyuka leszek. Bocsi ez már nem ide tartozik, a lényeget az elején leírtam. Inkább feltünést akartak kelteni ezzel, mintsem komolyan bevezettetni ezt az adót.
elsõ vagyok, én viszont jót nevettem:) Egy betokosodott vén p.cs, aki úgy gondolja, hogy a szertelen fiatalokat így lehet megregulázni:) Szenilitás felsõfokon:)
Ez egy baromság:) Kiváncsi leszek, hogyan magyarázzák meg ezt a nevetséges diszkriminációt. Komolyan mondom, ez is jó sokáig forgolódhatott éjszaka álmatlanul, mire ezt a bõdületes baromságot kitalálta:) ) Ne aggódj, majd szólnak neki, hogy ezt itt egy jogállam, ha eddig nem vette volna észre, nem pedig a Kínai Népköztársaság:) )
Engem is nagyon felháborít a gyermektelenségi adó ötlete! Én sem tehetek róla, hogy nem találtam eddig megfelelõ partnert, arra pedig senki sem káényszeríthet, hogy egyedülálló nõként vállajak egy gyereket. Hogy jut valakinek ilyen egyáltalán az eszébe is? A legtöbb gyermektelen nõnek önhibáján kívül nincs gyereke. Azt hiszem, hogy akkor fogom itt hagyni ezt az országot, ha ezt bevezetik. Engem ne büntessenek olyan dologgal, ami egyébként is fájó pontom.
Ügyes vagy, tanulsz, valsz már nem államin, magad fizeted a tandíjad, nem kapsz munkát, regisztrált munkanélküli, kapásból két mentesség. Szerencsétlen a szerelemben, ugyan hagyjuk már... Kifogás, mint amit mindig is keresünk, és egy másik példa arra, hogy ha valamit áldozni kell, akkor nem. se ez de se az. És én sem azt mondom fizessen aki nem szül, bár mondhatnánk ez az ára a szabadságnak. Hanem azt, hogy vegyük már észre, magunknak köszönhetjük ezeket a jobbnál jobb ötleteket amibe beledöglünk. kezdetben volt a vagyonadó, most a gyerekadó, holnap a levegõ. És csak pampogás megy, hogy nem akarom. És itt a gáz, hogy se te kedves kérdezõ se senki más nem vállalja a felelõsséget. Pl behoznák, egybõl deénnemakarokfizetni lesz, meg a kiskapuk keresése. És az állami bevételeket képezõ dolgok 90%kiskapukkal megkerülik, akár magánember, akár vállalat, akár. Ha ennyi [email protected] kell, hogy végre mindenki fair play legyen, akkor legyen ez a [email protected] Vagy ne azon hápogjon mindenki, hogy milyen kitolást akarnak megint, hanem valóban megszégyeníteni azokat akik a mostani rendszer alól bárhogy is kibújnak, elsumákolt számláért vett fizetések, és egyebek. Így remélem érthetõbb. És itt most függetlenül attól, hogy gyermektelenségi adóról vagy bármirõl is beszélünk, mindig van valami, amikor se ezt nem akarja az ember se azt. Pl pénzt akar, de adózni nem, dolgozni kéne de nem alkalmaz, tiszta edény kéne de nem mosogat stbstbstb.
A kérdező hozzászólása: Igen is van olyan, hogy valaki egyedül marad egy életre, apám unokatestvére például 50 éves egyedülálló nõ, soha nem volt férjnél, mi az, hogy hagyjuk már, igenis nem mindenkinek van párja, sajnálom, hogy ez van, de hidd el sokan vannak így ez nem olyan pitiáner probléma, nem csak egy legyintés, nem tudom, hogy lehetne elvárni valakitõl, hogy férj nélkül, pár nélkül csak úgy egyedülállóként egy idegentõl szüljön gyereket, vagy csak ezért álljon össze valakivel, akit nem szeret... Az az én magánügyem, hogy mikor vállalok gyereket, ebbe az államnak semmi beleszólása nincsen, inkább segítenék a fiatalokat, hogy több gyerek születhessen, tisztában van azzal például, hogy egy orvos a szülésért több százezret elkér, ha nem fizetsz otthagyna a [email protected] szenvedni, rád se néznek, mennyibe kerül a pelenka stb., nem olyan egyszerû, mint ahogy Te azt gondolod, inkább támogatást kéne adni. NEVETSÉGES, hogy van aki ezt támogatja!!!! A vitát lezártam, mert csak felidegesítem magam.
Azt gondolom, hogy egyik oldal sem tökéletes. Az állam próbálkozik minél több bevételhez jutni, kitalál mindenféle adót, hogy fizessen a nép. Erre mit csinál az aki nem akar fizetni? Megkeresi a kiskaput. És meg is találja!! Pár éve amikor az áfát visszaemelték, szerintetek mit csinált az aki addig se nagyon akart fizetni? Megoldotta, számlát vásárolt például. Elõrébb jutott az állam? Nem. Be akarják vezetni a gyermektelenségi adót, de megmondják!!! hogy ki képez alóla kivételt. Ha elfogadják mit fog csinálni az a magyar aki nem akar fizetni? Inkább papíron továbbtanul, inkább köt eltartási szerzõdést az idõs szüleivel, vagy bármi, de megoldja hogy ne kelljen!! Élelmes a magyar ám! Elõrébb jutna vele az állam? Nem. És egyszerû magánemberként még bele se látunk, hogy igazán mi folyik a háttérben, csak elképzelni tudjuk, és érezzük hogy itt valami nem oké. Az állam próbálkozik, aki nem akar fizetni megoldja, pont sehova nem jutunk igy, és ez senkinek nem tünik fel??
A második babámat várom, úgy, hogy a fõiskoláért is kemény pénzeket fizetek, mellette a számlákat. És én két gyerekkel maradnék egyedül. Magánügyem, hogy 23évesen bevállaltam a gyerekeket, mert ha nem most, akkor késõbb nem akarnám otthagyni a munkám. Hogy nincs párja valakinek, szerintem azt csak magának köszönheti az ember, a rossz házasságtól kezdve mindent magának csinál az ember. Az a barátnõm aki mindenrõl letett, most 1m a föld felett jár lassan két éve, mert megtalálta akit keresett. Hozzám és a többi olyan lányhoz, nõhöz nézte magát, akik mellett valóban labdába sem rúghatna, és a saját értékeit lebecsülte. Jól megmostam a fejét, és láss csodát... Ennyi a nekem úgyse lesz párom. Szóval ez is csak egy kibújó. Vagy túl magas az elvárás, vagy ez vagy az. És itt szó sem esett arról, hogy húzz bebaszcsizvamegdugatnimagadnemszerelembõlszülnigyereket. Ha neked könnyebb az ilyesmire fogni, meg nem kitûzni célokat, akkor fizesd meg az árát. Ennyi. Kötelezettség a társadalom felé. Mert jó, hogy hangoztatod, támogassanak minket állami szinten, de MIBÕL, abból az adóból amit megkerülnek? És a támogatásról annyit, hogy egyedül kell megküzdeni minden fillérért, se szülõk, se állambácsi, sem semmi. Ketten vagyunk, hogy majd a két csöpséget fel tudjuk anyagilag is nevelni, úgy, hogy se bölcsi, se ovi, se nagyszülõk, se se se... Már az támogatás lenne, ha lenne egy bölcsi a városunkban, de nincs, Pest vonzáskörzete, az összes nyugira vágyó család ide jön, annyi kicsi van, mint égen a csillag, de bölcsi nincs, aki menne dolgozni pl csalással tudja csak beadni a gyerekét Pesti bölcsibe, útban a munkahelyre, ha be tudja adni, vagy a fizetése fele a magánbölcsire megy, ami itt 70e/hó, és a gyerekre csak ránéznek, meg megetetik, ebben nincsenek a külön foglalkozások, és tudod mit támogatnak önkormányzati szinten, semmit, mert nincs mibõl. Mert az IPÁt pl Csömörnek fizeti az Auchan a Dechatlon, a Suzuki, a soroljam... Én meg osztódással is próbálok szaporodni, hogy suli, gyerekek, és mellettük munkahely. És tudod mit, ha lenne ilyen adó inkább befizetném, még akkor is, ha 40évesen jönne a lovagom. Nem pedig a számat húznám. Mert valamit valamiért. Mert most ÓÓÓÓ ÉN SZEGÉNY SANYARÚ SORSÚ, de ha majd ott leszel, hogy a szemed alá a monoklit azt kaphatsz, de semmi mást, akkor persze megint lesz a sírás, miért is nem kapsz. Adott esetben fogják és visszahozzák a 3hónapig élhetsz az állam nyakán, nem két évig, se bölcsi nem lesz se se, és egy fitying nélkül tengõdhetsz hónapról hónapra, mert ugye a gyereked ha lesz nem hagyhatod egyedül... Na szép kilátások. Azért kapok most ellátmányt, mert eddig adóztam, látod az összefüggést. Elméletben ebbõl fizetnék azt, hogy amikor a szingli is gyereket vállal, addigra legyen helye a kicsinek, ne keljen a családok apanázsát tovább csökkenteni, hogy legyen valami. Plusz az ellátmányod Gyed/gyes/tgyás/gyethez elég legyen az, hogy dolgoztál és szültél.
Jah és nem volt fogadott dokim, mégis lelkiismeretesen levezette a szülést, bejött hozzám a kórterembe megkérdezni minden rendben e, egy fillérembe sem került az orvos. Szóval nekem errõl ne csipogj, majd ha tapasztalatból, SAJÁTBÓL írod akkor ok.
Persze nézheted az érem másik oldalát is, azoknak az embereknek, akik gyermeket vállaltak 10%-kal kevesebb adót kell befizetniük ennyivel is csökkentve terheiket, amit egy gyerek felnevelése okoz. Mert bárhonnan nézem ha te szingliként ugyanazt a jövedelmet kapod, mint én- márpedig ugyanazt és te egyedül vagy rá, mi meg a két gyerekemmel együtt hárman- akkor a rám esõ jövedelem harmada a tiednek- úgyhogy a 10 mégcsak méltányosnak sem tekinthetõ, az egyenlõ köztehetviselésrõl mégcsak nem is beszélhetünk. És ha nem vállalsz gyereket (akármilyen okból), akkor elõbb utóbb az én gyerekem fog eltartani téged, tehát bárhonnan nézem jogos a felvetés.
Már elnézést, de ez nagyon felháborít! Elõször is...én sem értem h miért pont 24 év a korhatár?! Dolgozni, sõt tanulni sem tud addig az ember. Mondom az én példám: 18 évesen végeztem az érettségivel(mondanom sem kell:3-4es érettségivel nem tudok sehol elhelyezkedni) szeptembertõl 2 éves tanfolyam(tehát 20 évesen végzek) Egyetem 4 év->24 éves leszek amikor elvégzem. És akkor még nincs házam, vagy esetleg egy kis lyuk, h a szerencsétlen gyermekemet haza tudjam szülés után vinni. Teljesen ellent mond minden ebben az országban. Tudjuk h egy érettségi már nem sokat ér...egy szakmunka sem... Ha valakinek nincs jó ismerõse, akkor nem megy semmire sem. Ráadásul a legfontosabb...sajnos amint kiderült...nem fog könnyen menni a teherbeesésem sem.:( könnyen veri a nyálát egy olyan aki esetleg milliókat keres.Miért nem szívatják azokat, akik annyit keresnek h 5 gyereket is eltarthatnának...de vigyáz a "vonalaira". Igaza van az elöttem szólóknak.
nekem van egy jobb ötletem. Miért nem adóztatjuk meg a nyugdíjas korú, még mindig dolgozó politikusokat. Õ már kinevelte a gyerekét, nemsoká meghal, ne szívja az állam pénzét, adja a fiataloknak. És menjen a fenébe. Hülye barom. Amennyi fizetést adnak, örül az ember, hogy nem hal éhen. ÉS még neveljen gyereket, vagy plusz adó....? Zárja be valaki ezt az idiótát, de gyorsan. Mi ketten vagyunk testvére, a szüleim minimálbért keresnek. Elég rossz volt iskolába járni, mert 2-3 váltás ruhám volt egy évszakra. Tavaszra pl. volt 2 farmerom, egy pulcsim, és minden nap ehhez vettem fel másik, 300 ft-os kínais pólót. Ma sárga, holnap kék, utána piros stb... Nem egyszer a képembe vágták, hogy nincs más ruhám, vagy ki lehet számolni, mi lesz rajtam másnap.... Én ilyet nem akarok a gyerekemnek, inkább nem szülök. Azért pedig ne engem büntessenek még joban, meg kevés a fizetésem...
Nekem van 2 gyrekem, egy 10 éves é egy 16 hós, jómagam 38 vagyok. A fenti adóterv szerintem sem a legjobb. Viszonta akinek van 1, 2 gyereke annak is kevesebb adót kellenne fizetnie. A 3 Tehát ne csak az kapjon adókedvezményt, akinek 3 vagy több van, hanem akinek 1 vagy 2. Nekem ugye van kettõ, leviszik az adómat 18-ról 16%-ra, elveszik az adójóváírást, úgyhogy baromi szarul fogok járni. Ellenben az akinek nincs gyereke, sokat keres, ugyanúgy 16%-os adót fog fizetni, az adójóváírástól sem esik el, mert elõtte sem járt neki, szóval õ nagyon jól jár. Itt leginkább az 1 vagy 2 gyerekesek vannak leszärva:-(((
A kérdező hozzászólása: Gondolkodj már egy kicsit, és ha egyedül maradok (vénlányként), netán öröklök egy lakást (ami sajnos várható), akkor fizessek adót azért, mert szerencsétlen vagyok a szerelemben és nem kívánom magam felcsináltatni az elsõ discoban???? Arról nem beszélve, hogy munkát nem kapok, így tovább tanulok, talán a szüleim és én a diákmunkából tartsam el a gyerekem??
Olvastátok végig? Vannak mentességek pl. Az adó alól javaslatuk szerint csak a regisztrált munkanélküliek, az idõs szüleiket eltartók, önálló lakással nem rendelkezõ fiatal párok, a már várandós kismamák és a saját képzésüket fizetõ továbbtanulók (30 éves korig) mentesülnének. Valószínû az orvosi igazolással a meddõ párok is. Ezen szerintem nem háborogni kéne. Sehol sincs nemzeti összefogás, max ha háborogni kell. Az utca embere is átnéz a másikon, a munkáltató és a munkavállaló, a képviselõ és a miniszterek is csak önös érdekeket néznek. Ha az utolsó üveg paradicsomért egy idõs mamóka meg egy fiatal elindul biztos, hogy az egyik a másikba üt, csak azért, hogy megszerezze. Ha nekem szar, neked miért legyen jó, így él a magyar. Ebben az országban senki semmit nem akar. Se dolgozni(hivatalosan), se adózni, se alkalmazni(hivatalosan), se gyereket vállalni, de mindig minden kéne, meg kell. Hápogtunk a gyed/gyes miatt, hápognának a gyermekltelen adó miatt. De azt nem vesszük észre, hogy széthúzunk, és ha nem csak katasztrófák, lásd esõzés miatti árvizek, alkalmával próbálnánk összefogni, hanem nemzetként élnénk nem kéne ilyen hülyeségek miatt pampogni. Ha a kismiskát nem feketén vagy szürkén alkalmaznák, ha a bétacég nem csak szürkén adózna, ha azok akik családot alapítanak nem attól rettegnének, most mi lesz, akkor nem 40évesen szülnének, hanem a fõiskola alatt, mert még a szülõknek is maradna mibõl támogatni a kezdést, az állam is tudna támogatni, de nincs mibõl adni:S Azzal kéne kezdeni, hogy pl az állami beruházásokat nem 200cégen keresztül bonyolítanák, hanem kapásból biztosítva józsibácsinak a felszerelést csinálnák az autópályát is pl. Egybõl maradna pénz, vagy már az ország egy autópálya lenne, na nem mutyizna mindenki. Mindenki nézzen magába, hogy adott esetben hol megy a mutyizás, persze nem mindenki, és sajnos a fehéren élõk a kevesek, akiknek szívják a vérét. Igen, lehet jönni, h én mennyi ideje bejelentve dolgozok, nem is azokkal van a baj, lehet a fõnök sumákol máshol vagy a gizike a titkárnõ kap csak fele fizut fehéren.... Ennyi. Ezek az emberi kicsinységek nem lennének, nem lennének ezek a baromságok, talán jutnánk egyrõl a kettõre is. lenne gyerek, lenne bevétel lenne minden, de nincs. Jól felhúzott mind a tervezett, mind a reakciók.
A kérdező hozzászólása: Attól nem félek, hogy beveztik, nem diktaturában élünk, csak nem hagynák, ezt a baromságot! Egyszerûen csak mélységesen felháborított!!
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnék politizálni még véletlenül sem, de vannak még a parlamentben, akik úgy gondolják, hogy a szingliséget az szinglik többsége választja, nem balszerencse viszi bele (meg persze a fiatalok zenei ízlését is kritizálja egyúttal). http://index.hu/belfold/mik0323p/ Nem tudom milyen alapon próbál az állam beleszólni az emberek családi és magánügyébe...
A kérdező hozzászólása: Egy kis érdekesség: Még én is délután jártam iskolába 2. osztályban (1995-96), télen teljes sötétségbe kellett hazamennem, mert ugye az iskolabusz nem visz el a házkapuig, és paneltelepen nem volt túl biztonságos... Azért az '50-es évek egy kicsit más helyet volt, fõleg falun, a dédim például háztartásbeli volt 2 gyerekkel (16 évesen házasodott 1939-ben), a nagymamámat férjhez adták szintén 16 évesen, a legtöbb nõ nem dolgozott, inkább a család földjein, esetleg napszámban, a ház körül és gyereket nevelt (falun óvoda, bölcsõde nem volt, csak elemi iskola, lányokat nem taníttatták).
A kérdező hozzászólása: Hát igen, én is fiatal anyuka lennék szívem szerint, nem 40 évesen szeretnék szülni (anyukámnak daganata volt 35 évesen "kipakolták", így én is tartok ettõl), de sajnos nincs rá lehetõségem, szeretem a gyerekeket is, a szüleim is 18 évesen házasodtak, 21 volt anyukám amikor születtem, tervezetten, de hát õk akkor kaptak a bányától lakást, amit késõbb megtudtak venni (aztán eladni, és abból építkeztünk), de ez a rendszerváltás elõtt volt, úgy érzem akkoriban könnyebb volt a gyerekvállalás, az emberek szívesebb elkötelezték magukat egy gyerek mellett, mindenkinek volt biztos munkája, megélhetése. Nem értem miért csodálkoznak, hogy csökken a népesség, nincs munka, nincs pénz...
Én akkor 7 évig fizethettem volna...
Hát komolyan a képem leszakad... Baromira ráérhet ez a vén f.sz, hogy ilyeneket talál ki. És mi van azokkal akik sajnálatos módon meddõk? Nem értem hogy miért gondolják, hogy az emberek csupán önzõségbõl nem vállalnak gyereket 24 éves kor felett. Talán elõbb teremtsenek itthon olyan gazdasági helyzetet, amiben nem 1000szer gondolják végig, hogy merjenek-e egyáltalán gyereket vállalni. Szörnyû hogy mindent ránk akarnak hárítani, õk meg zsebelik be a nagyobbnál nagyobb pénzeket. Bízom benne, hogy sürgõsen elfelejtik ezt a baromságot, nem az ókorban élünk és diktatúra sincs... (elméletileg...)
Ha csak azért nem félsz attól, hogy bevezetik, mert nincs diktatúra, akkor kezdhetsz félni, mert az van. Nekik pénz kell, és így is hozzá lehet jutni. Nem félek én attól, hogy ez sokáig terv marad... ha nem így, akkor majd kitalálnak valami mást. EGy a fontos, fizess! Hogy miért, csak részletkérdés. L27
Tényleg szemétség lenne, mert így is elég kegyetlen dolog az élettõl, hogy nem lehet gyerekem. Ezek pedig még büntetnének is érte! Ettõl nem jutunk elõbbre. Inkább tegyék teljesen ingyenessé a lombikot, inszemet és minden gyógyszert hozzá. Támogassák a gyerekvállalást, javítsák az anyagi hátterét azoknak, akiknek csak ezek hiánya miatt nincs babájuk. Miért kell mindig Mo-n elvenni a bevétel érdekében, mikor lehet ha adnának, az hosszú távon többet termelne vissza.
11.33-as rátapintott a lényegre.... :(( Felháborító az egész...
Ezt tényleg ki kell fizetni? Melyik 24 évesnek lesz a diploma megszerzése után munkája, hogy ilyen hülyeséget tudjon kifizetni?
Ezért kellett volna a népszavazáskor a Jobbikra szavazni nem a Fideszre. Aki meg a Fideszre szavazott az most ne hõbörögjön.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!