Találatok a következő kifejezésre: Akinek nem aktuális (31 db)

Ha e - mailben közlitek, hogy "Sajnos nem aktuális az Ön által felkínált állásajánlat", akkor mit írtok a levél tárgyához?

Ez helyes így:

Legjobb válasz: Szerintem helytelen, mert az allasajanlat nem inaktiv, csak egyszeruen nem aktualis. Siman eleg, ha "Allasajanlat" a targy, aztan a levelbol majd kiderul a tobbi. A targy csak a temat jelolje meg, ne tartalmazza az uzenet lenyeget.

Szerintem helytelen, mert az allasajanlat nem inaktiv, csak egyszeruen nem aktualis. Siman eleg, ha "Allasajanlat" a targy, aztan a levelbol majd kiderul a tobbi. A targy csak a temat jelolje meg, ne tartalmazza az uzenet lenyeget.

Az utrogestantól késhet a vérzés? Ugyebár az egy sárgatest hormon. Ha alkalmazza valaki, akkor amikor aktuális lenne a mensi nem tud leesni a sárgatest ami megindítja.

Legjobb válasz: Ha nem sikerült az inszem, és a doki azt mondja, hogy hagyd abba, akkor utána egy pár nap múlva meg fog jönni.

Ha nem sikerült az inszem, és a doki azt mondja, hogy hagyd abba, akkor utána egy pár nap múlva meg fog jönni.
Nekem is volt inszemem. Az én dokim azt mondta, hogy a beavatkozás utáni 14. napon teszteljek. Ha negatív, rögtön álljak le az Utrogestannal, mert különben nem tud megjönni, ha meg pozitív, folytassam a szedését. Sajnos mindkétszer le abba kellett hagynom a szedését. :( 3 napra rá jött meg a menstruációm.
Az utrogestan terhességi tüneteket okoz: álmosság, mellfeszülés stb. Ezt a terhesség "megtámogatására" szokta adi a doki. Én lombikos voltam, mindaddig szednem kellett, mig ki nem derült, hogy nem sikerült. Utána megjött, de elég rendesen....
Jól látod a dolgot.
A kérdező hozzászólása: Inszemem volt, 2 nap múlva lesz a 28. napom, a 14. nap volt az inszem, akkor is repedt meg a tüszõ. Vannak inszemes ismerõseim, egyiküknek megjöt, másikuknak nem, csak amikor abbahagyták a gyógyszert...
A kérdező hozzászólása: Az utro okozhat olyan fájdalmat mint amikor megjön? Ezt is olvastam valahol...

Aki nem fogad orvost azt automatikusan az aktuális kerület kórházába viszik szülni?

Legjobb válasz: Igen! Ha van orvosod, akkor meg a diszpécsernek már közölheted, hogy ki az és melyik kórházban van, hogy õk is értesítsék az orvost és a kórházat. Illetve, amíg várod a mentõt, addig csöröghetsz a dokidra, hogy számíthat az érkezésetekre.

Igen! Ha van orvosod, akkor meg a diszpécsernek már közölheted, hogy ki az és melyik kórházban van, hogy õk is értesítsék az orvost és a kórházat. Illetve, amíg várod a mentõt, addig csöröghetsz a dokidra, hogy számíthat az érkezésetekre.
Nekem azt mondták a mentõ csak abba a kórházba visz ahová tartozol!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Mindenki azt javasolta h fogadjak orvost, de eddig nem találtam olyat aki megfizethetõ.De a dokik az sztkba úgy bánnak az emberrel mint a kutyával.Gondolom várják h csúsztassak egy kis pénzt a zsebükbe..
Ugy van ahogy az elsõ leírta! Merre laksz? Hátha tud vki segiteni orvos ügyileg.
Esetleg ha az istván kórház megfelel neked , ott tudok egy nagyon jó dokit aki abszolút megfizethetõ!nincs konkrét tarifája a szülésért sem a terhesgondozás pedig 5500 ft!
A kérdező hozzászólása: szent istván kórház?hallottam már róla.én 10kerben lakom
Igen szent istván kórház a nagyvárad téren az kõbányáról nincs is messze...ha érdekel az elérhetõség szólj!
nemtudom
érdekes, de azért nem gondolok róla semmi különöset :)
Attól függ, hogy mi a csupasz, és mi a természetes neki.
Hát én még örülnék is neki hogy leglább nem várja el hogy mindig koppra szörtelen legyek :D Persze magamtól leszörteleníteném magan, mert az hogy én hogy érzem magam jól fontosabb lenne a barátom véleményénél, esetleg az hogy intimben nem teljesen hanem fazonra. Szóval érdekesnek találnám, de örülnék neki.
Az én párom így is, úgy is szeret. Ha le vagyok szedve, úgy is tetszik neki, de ha nem, úgy is. Szerintem mindkettõ normális. És a "természetes" pontosan mit takar? Mindenhol meghagyni szõrt, lábon is? Vagy csak az intim területen?
és akkor mi van ha úgy szereti? kitör a 3. világháború? -.-' ez most olyan, hogy "mit gondoltok egy olyan fiúról, akinek nem jön be a vaníliafagyi, hanem a csokit szereti?" -.-' egyébként nekem nem férne bele, de ez egyéni dolog, mert én pl nem tudom elviselni magamon a szõrt. de vannak lehet olyan lányok, akiknek meg ez tetszik. izlések és pofonok. :D
A kérdező hozzászólása: A természeteset csak intim részre gondoltam. A kérdést csak azért tettem fel, mert a környezetemben mindenkinek "cska a csupasz jön be", nekem meg nem. Kiváncsi vagyok másokra is.
Így már érte:) Én is úgy olvasom, hogy most a teljesen csupasz a nyerõ mindkét nemnél, én rosszul lennék tõle, de a teljesen bozontot sem csípem, úgyhogy azért a fazont gyantázom, a férjemet meg ki is röhögném csupasz szerszámmal.
Szerintem jó. Én sosem szedem le teljesen csupaszra, mert az nekem nem jön be, csak rövidre nyírom, szóval örülne nekem:D

Ha úgy fáj a mellem mint mesi előtt, de az még nem aktuális, akkor a fájáska lehet a peteérés jele?

Legjobb válasz: Félidõ környékén lehet peteéréstõl.Nekem mindig akkor kezdõdik és a mensiig tart.

Félidõ környékén lehet peteéréstõl.Nekem mindig akkor kezdõdik és a mensiig tart.
Szia nekem is félidõ után volt pár nappal, de csak akkor tapasztaltam ilyen tüneteket, mikor már élesben próbálkoztunk.elõtte sosem volt ilyen..de nekem csak a mellbimbóm fájt veszettül.

Akik nem kérték a Prevenar védõoltást amikor az aktuális lett volna, azoknak be kell adatni visszamenõleg? Mi az a korhatár ami alatt be kell adatni visszamenõleg?

2014 januárjától kötelezõ lesz a Prevenar (PCV-13, a Streptococcus pneumoniae elleni védõoltás), ami eddig csak ajánlott volt.

Legjobb válasz: Mi ne adattuk be, és a héten kaptuk meg a 18 hónapi kötelezõ védõoltást. A doktornõ most azt mondta, még nem tudja, hogy mikor teszik tényleg kötelezõvé, de azt mondta, hogy 2 éves kor alatti gyermekeknek csak lesz kötelezõ!

Mi ne adattuk be, és a héten kaptuk meg a 18 hónapi kötelezõ védõoltást. A doktornõ most azt mondta, még nem tudja, hogy mikor teszik tényleg kötelezõvé, de azt mondta, hogy 2 éves kor alatti gyermekeknek csak lesz kötelezõ!

A MÁV kórházban, aki nem fogadott orvost a szüléshez, azzal hogy bántak? Milyen volt az éppen aktuális ügyeletes orvos? (Főleg szakmailag érdekelne, de emberileg is! )

Nekem ugyan van orvosom, akihez terhesgondozásra járok, de ő már nem tud vállalni. Kíváncsi vagyok, mire számíthatok így...? Mennyi az esélye, hogy jó, vagy hogy rossz orvost fogok ki? Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: 2010. júliusába szültem ott ügyeletesnél. Nagyon jó volt az ügyeletes, szakmailag és emberileg is. Ha lenne még egy babám, nála szülnék megint. Szakmailag szerintem mindegyik nagyon jó, emberileg nem mindegyik volt szimpatikus. 2 hetet feküdtem szülés elõtt benn, volt idõm az összes orvost megismerni :-(

2010. júliusába szültem ott ügyeletesnél. Nagyon jó volt az ügyeletes, szakmailag és emberileg is. Ha lenne még egy babám, nála szülnék megint. Szakmailag szerintem mindegyik nagyon jó, emberileg nem mindegyik volt szimpatikus. 2 hetet feküdtem szülés elõtt benn, volt idõm az összes orvost megismerni :-(
Igaz nekem volt fogadott orvosom, de a 37. héten amikor bekerültem pont elment egy hét szabira, így az egy hét alatt amíg vissza nem jött volt idõm megismerni a többit is. Ahogy az elsõ válaszoló is leírta, szakmailag jók viszont emberileg nem mindegyik volt szimpi, de ugye nem vagyunk egyformák, nekik sem biztos hogy jó napjuk volt.. szóval... Megkérdezhetem kihez jársz terhesgondozásra? A szülés, szülészet miatt ne aggódj, az egyik legjobb gárda van ott!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat, várok még tapasztalatokat! Kedves 2., Bálint Koppány doktor úr nem tudta elvállalni a szülést, így csak terhesgondozásra járok hozzá. Nagyon rendes, és jó orvosnak tûnik. :) Még az elején vagyok a terhességnek, de remélem, most is minden rendben lesz, mint a lányommal, aki teljesen természetes úton született, semmi segítség és ilyesmi nem kellett a szüléshez. Így reménykedem, hogy most is könnyû dolgom lesz... Szóval ezek miatt annyira nem vagyok megijedve, de azért egy kicsit jól esne tudni, hogy így is jó kezekben leszek! :)
Bálint Koppány nekem is szimpi volt, nagyon lelkiismeretesnek tûnt nekem, velem, a párommal (volt nálunk egyéb más gond is, ami miatt az összeomlás körül jártam) õ nagyon rendes volt, többször beszélt velünk stb. Éles helyzetben szerintem értik a dolgukat, az már egy más kérdés hogy valaki furcsa emberileg, meg elsõre olyan hidegnek tûnik, meg olyan érdektelennek, de ha arról van szó, akkor ugranak õk is. Remélem minden rendben lesz Veletek! :) Májusban megyek újra, majd utána tudok írni, hogy mi az aktuális helyzet ott. :) Szép babavárást! (2es voltam)
A kérdező hozzászólása: Kedves 2-es, köszönöm szépen a válaszodat! :) Remélem én is, hogy mindeen rendben lesz velünk, de ha Te májusban mész, akkor menjen veletek is minden jól!!! :) Majd írj, hogy mi volt! Neked se lesz fogadott orvosod?
Szia! Én 2 éve szülte ott, és bár volt fogadott orvosom, azt vettem észre, hogy 1 dokin kívül (aki az orvosom kérésére kiszedte a csövet császár után a hasamból) le sem tojtak :( a reggeli vizitrõl nem is tudtam, hogy lesz... kimentem reggelizni, majd mikor mentem vissza a szobába, pont jött ki az ügyeletes doki, és letolt, hogy mit képzelek magamról, hogy vizit ideje alatt nem a szobában vagyok, és ez nem egy hotel :( nagyon rosszul esett. Sajna pénteken császároztak, a dokimat, onnantól nem láttam, és hétfõn sem, amikor mehettünk du-án haza, mert lebetegedett... pedig jó lett volna! Egyébként szerintem az egész osztályon mindenki nagyon rendes, és 1-2 doki kivételével, emberileg nincs is gond, szakmailag meg senkivel sem volt probléma :) Én jövõ hónapra várom a 2. babámat! És te??
Ne foglalkozz vele, nem is kell elolvasni a priviket, töröld egybõl.
Nem, írj a moderátornak és õ tudja törölni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, erre voltam kiváncsi. Az elõbb egy "úriember" rám írt privátban, kioktatott. Pedig azért írom ki a kérdést mert nem tudom és érdekelne a válasz, tudtommal erre van az oldal. Üzenem neki mûködik a keresõm, köszönöm az aggodalmát. De ha bármilyen problémám lesz megkérdezem egyszer tõle, hogy nem zavarja-e õt a kérdésem.

Akinek nem volt aktuális hónapban peteérése, annak is leesik a hője mensi előtt vagy annak mindig egyenletes?

Legjobb válasz: A napi hõingás 0.5 fok Celsius minden esetben. A peteérés ezt egy kicsi kihangsúlyozza csak. Magasabb az induló hõd. Szóval senki nemteljesen egyenletes. Még a ffiak is ingadoznak!

A napi hõingás 0.5 fok Celsius minden esetben. A peteérés ezt egy kicsi kihangsúlyozza csak. Magasabb az induló hõd. Szóval senki nemteljesen egyenletes. Még a ffiak is ingadoznak!

Fősulin, ha valakinek nem sikerült egy tárgy, és köv. Félévben megcsinálja, akkor a kredit beleszámít ugyan úgy az aktuális félévi átlaghoz?

Legjobb válasz: Igen, az AKTUÁLIS félév átlagába beleszámítják azt, amit az AKTUÁLIS félévben elvégez. Meglepõ. igaz?

Igen, az AKTUÁLIS félév átlagába beleszámítják azt, amit az AKTUÁLIS félévben elvégez. Meglepõ. igaz?
Igen, persze. De az elõzõ félév átlagába is, amikor megbuktál rajta. (értelemszerûen 0-s vagy 1-s jegyként, az átlag fajtájától függõen) Az aktuális félév átlagába is beleszámít, hiszen felvetted a tárgyat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!