Találatok a következő kifejezésre: Akinek még sikerült a baba, hogy (10 db)

Én így lettem terhes :)
Nekem ugyan semmi problémám nem volt a teherbeeséssel, de két barátnõmnél is így volt. Az egyik már a lombikprogramnál tartott, amikor a férje, azt mondta hogy ez már nem házasság és nem párkapcsolat és õ nem hajlandó tovább csinálni. A barátnõm nagy nehezen belátta, hogy igaza van, abbahagyott mindent (gyógyszer, tea, minden kis tünet feljegyzése), és elmentek 1 hónapra vidékre nyaralni. A következõ hónapban teherbe esett. A másik mégcsak az idegösszeomlás határán volt, már csak azzal volt elfoglalva, hogy saját magát figyelje, amikor a munkahelyén megmondták, hogy ha így megy tovább ki fogják rugni, mert nem dolgozik rendesen. Neki ez volt a pont amikor azt mondta, hogy így nem lehet tovább csinálni és elhatározta, hogy negyon keményen fog dolgozni, elér egy elõléptetést, nagyobb lakásba költöznek és majd utána foglalkoznak a babával. 2 hónap múlva terhes volt.
Én is így estem teherbe 1, 5 év próbálkozás után.Most 39+5 hetes kismami vagyok.
Én is így lettem babás 7 hónap hiábavaló próbálkozás után.
Én is így lettem babás. 6 év hiába való próbálkozás és mégis mindig remény. Titkolózás, hogy más ne is sejtse.... Mindenki úgy tudta nem akarunk babát. Lassan 1, 5 éve azt mondtam vége, gyenge vagyok a lombikprogramhoz és nekem csak saját baba kell. Elkezdtem a párommal vadászni járni a -15C hidegekben kutyás vadászatokon. Elõtte néhányszor már annyira akartam a babát, hogy álterhesség alakult ki, ami még az orvost is megtévesztette :-( Most mikor kimaradt a havim nem is foglalkoztam vele, még párom veszekedés árán nem zavart el venni egy tesztet. Most 25 hetes babásak és nagyon boldogok vagyunk. Kívánom mindenkinek megtapasztalni ezt az érzést. Egy pillanat alatt tûnik el sok-sok év fájdalma és keserûsége :-)Most boldog könnyekkel szememben fogom növekvõ pocakom...
Én is tiszta zsúfolt hónapban lettem terhes. Csak akkor voltunk együtt, amikor akartuk, nem akkor, amikor kellett (mint elõtte). És abban a hónapban össze is jött.
Én is abban a hónapban lettem babás, amikor megbeszéltük a férjemmel, hogy "Na jó, majd a következõ hónaptól újra figyelünk mindenre, de ezt a hónapot akkor most kihagyjuk, mert borzasztóan sûrû lesz mindkettõnk számára.". Se ovuteszt, semmi. Eldöntöttem, most úgysincs rá esély. Idõm sem volt figyelni rá, tényleg annyira be voltam táblázva, plusz rengeteg stressz... És láss csodát! :) Másfél év után nekünk így sikerült! ;)
Hát én sokat tudnék írni 15év várakozás után.Mi soha nem görcsöltünk, hogy legyen.Egyedül azt az idõszakot, amikor 3x próbáltuk meg a lombikot, sikertelenül.Utána 6évig nem látott orvos, mert én is azt mondtam, ha az égiek akarják úgyis lesz.Az én sorsomba az volt megírva, hogy ne a férjemtõl legyek terhes(nála volt probléma), és most mégis a férjemmel várjuk ezt a babát.Nagyon sokat szenvedtünk érte mindketten, de most nagyon örülünk neki.20hetes km

Akinek még nem sikerült a baba, hogy csinálja, hogy nem gondol egyfolytában a babára?

Legjobb válasz: SZia.Hát ez nekem nem könnyen ment de most már tul vagyok rajta.Mi 3 éve próbálkozunk és most jutottam el odáig hogy nem gondolok rá!mindig elfoglalom magam és nem hagyok egy percet sem hogy unatkozzam és csak a babán járjon az eszem!Nem szabad rá gondolni mert annál rosszabb hidd el!Találj ki valamit ami leköt!Remélem tudtam segíteni!Sok sikert!

SZia.Hát ez nekem nem könnyen ment de most már tul vagyok rajta.Mi 3 éve próbálkozunk és most jutottam el odáig hogy nem gondolok rá!mindig elfoglalom magam és nem hagyok egy percet sem hogy unatkozzam és csak a babán járjon az eszem!Nem szabad rá gondolni mert annál rosszabb hidd el!Találj ki valamit ami leköt!Remélem tudtam segíteni!Sok sikert!
En minden percben babara gondoltam es vegre jott is..10 hetesek vagyunk
Én úgy, hogy miután megjött elhatároztam, hogy semmit nem fogok számolni, nem méregetem a hõmet és nem ezen agyalok. Vagyis most gõzöm sincsen mikor kéne megjönnie, majd valamikor hó végén elkezdek odafigyelgetni ha addig semmi eredmény. Köv. hó végén. :-)
Ezt én is szeretném tudni mert nekünk már 2 éve nem jön össze! Hogy leht nem erre gondolni.Még ha nincs is éppen eszedbe akkor is eszedbe jut mindig valamirõl.
Mindig erre gondolok...

Mensi előtti mellfájdalom ha egy ideig megvan, aztán már nem olyan erősen van meg vagy elmúlik, akkor azt jelenti, hogy nem sikerült a baba és meg fog jönni?

Legjobb válasz: Nálam a mellfájdalom enyhülése mindig a közeledõ menzeszt jelzi, abból már tudom, hogy nem sikerült a baba. Állapotos még nem voltam, így összehasonlító alapom nincs, de a húgomnál, amikor teherbe esett nem múlt el a mellfájdalom, hanem erõsödött.

Nálam a mellfájdalom enyhülése mindig a közeledõ menzeszt jelzi, abból már tudom, hogy nem sikerült a baba. Állapotos még nem voltam, így összehasonlító alapom nincs, de a húgomnál, amikor teherbe esett nem múlt el a mellfájdalom, hanem erõsödött.
Nálam elõször erõs volt, aztán lassan elmúlt.az 5.hét végén elment a baba....egyébként akkor múlik el a mellfájdalmam, mikor megjön.

Megosztanák velem olyan nők a történetüket, akiknek abortusz után sikerült a baba, vagy pont ellenkezőleg, nem estek többet teherbe? Hogy éltétek meg a már tervezett terhességet, vagy esetleg a várt teherbeesés elmaradását?

Csak saját történetek írjatok kérlek, mármint ne ismerőssel történteket.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is tavaly márciusban volt abortuszom. Idén sok minden pozitív irányba alakult az életemben, és párommal úgy döntöttünk, hogy jöhet a baba ha akar... Ez volt az elsõ hónap, hogy nem védekeztünk, és tegnap pozitívat teszteltem :)

Szia! Nekem is tavaly márciusban volt abortuszom. Idén sok minden pozitív irányba alakult az életemben, és párommal úgy döntöttünk, hogy jöhet a baba ha akar... Ez volt az elsõ hónap, hogy nem védekeztünk, és tegnap pozitívat teszteltem :)
Szia! Nekem ugyan nem mostanság volt, de 1996-ban (20 évesen) fél éves kapcsolat és gyak. nulla anyagi helyzet mellett jött az elsõ terhesség (abortusz lett, nem volt mire/hova megszülni), aztán 1998. nov-ben született a fiam (még mindig gyenge anyagiak mellé - bár már volt hová -, de úgy voltunk vele, hogy ha esetleg még egy ab-t vállalunk, akkor késõbb esetleg nem lehet gyerek), hamar vissza kellett mennem dolgozni, 7 hónaposan bölcsis lett, mintha a lelkemet tépték volna ki, mikor reggel beadtam a dadusoknak... Aztán 2000.õszén terhes lettem (mivel anyagilag akkor kezdtünk kicsit talpra állni, de a fizetésemre szükség volt, így nem vállalhattam a köv.babát), így ez is ab. lett. Utólag úgy gondolom, hál'istennek nem szültem többet annak az embernek - apaként, társként is nulla lett -... Amikor a fiam 8, 5 éves volt, elhagytam, azóta találkoztam azzal az emberrel, akinek érdemes szülni, mert a fiam pótapjaként kiemelkedõ eredményeket ért el (ide tartozik, hogy a fiam apja soha nem foglalkozott a gyerekkel, viselkedés-zavaros lett... nev.tan., pszichologusok hada...stb), nos a mostani párom mellett ezek a dolgok nagy mértékben javultak, szereti a fiam, imád engem is, és ezt minden nap érezteti is velünk :) nos... ezek után derült égbõl villámcsapás, lett egy meglepi babánk, most vagyok vele 14hetes terhes, és nagyon várjuk, de nem terveztük, viszont úgy érzem, a fiam mellett is, hogy most ÉRETTEM meg arra, hogy igazán anya legyek, nem pedig egy robot... összegezve: 1 ab, 1 szülés, 1 ab. és most egy terhesség. Üdv mindenkinek 14hkm
Szia! Tavalyelõtt márc.1-jén volt abortuszom, rossz anyagi körülmények, és megbizhatatlan társ miatt, sajnos! :(( 5 hétig véreztem. Rátaláltam azóta életem párjára, és minden helyre jött, elhatároztuk a babát! 2 hónap !! után sikerült teherbe esnem, jelenleg még pocaklakó, 32 hetes, kisfiú! Az elsõ sikertelen hónap után meg voltam gyõzödve, hogy valamit elrontottak az abortusz alatt, és nem lehet babám. :( Az, hogy veszélyeztett terhes lettem a lepény elhelyezkedése miatt, z csak az én fejemben az abortusz miatt van..doki szerint köze sincs hozzá.. Szóval nekünk hamar sikerült, viszont azt a fájdalmat lelkileg, amit akkor átéltem, SOHA senkinek nem kivánom. Utána 2 hónapig kórházban voltam, az idegosztályon! :(
nekem 2008 március 28án volt egy abortuszom rossz anyagi körülmények miatt...(29.én 1évesek voltunka párommal) decemberben pozitivat teszteltem, 30án el is mentem dokihoz, 6hetes terhes voltam, szivhanggal:) az abortusz után depressziós lettem, egészen, a fiam 1, 5éves koráig, amig nagyon nehezen gyogyszerekkel sikerült helyrehoznom...azota sokminden történt velünk, a párom is elment, egyedülállo lettem, enyhe depreszioba szenvedek ujra...
Nekem március 16-án volt abortuszom, valószínûleg terhes vagyok már :) A mensimnek pénteken meg kellene jönnie, számolások szerint, de ha aznap reggel pozitív lesz, jön majd a baba :)
Szia! Nekem 20 évesen volt abortuszom. Egy idegbeteg, bolond, undorító személy lett volna az apja, valamint semmi szín alatt nem lettem volna hajlandó feladni a fiatalságomat, ezért történt meg. Életemben az egyetlen védekezés nélküli együttlétem volt, mely max. 1 percig tartott, és õ annyira ideges volt, hogy leállt neki minden, nem élvezett el. Terhes lettem, összedõlt a világ, anyám azonnal megérezte, de nekem és annak a kis lénynek abban a helyzetben véleményem szerint ez volt a legjobb. Erõs nö vagyok, de ez mégis összetört, sokáig képtelen voltam gyerekekre ránézni, a közelükbe menni. Azóta eltelt 5 év, és tudom, jól döntöttem. Férjnél vagyok, csodálatos ember feleségeként és tervezzük a babát! Nem félek, hogy nem sikerül, hiszen szervi bajom nem lett, és igazi szerelemgyerekként születne. Az édesanyámnak is volt abortusza, majd 2 egészséges gyermeke :) Bízom a legjobbakban, sok sikert kívánok neked is!!
Nekem is fiatalon volt abortuszom, romló kapcsolat, körülmények stb. Azután mire megtaláltam a páromat, nem akart összejönni a babó.35 évesen volt lombikom, mert volt nálam némi hormoneltérés, és a férjemnél is volt gond.Elsõre hármasikreink lettek! Igaz sajnos nagyon koraszülöttek, de reméljük majd utolérik kortársaikat.
Szia!Igaz nem mostani de megírom az én történetemet! :) Terveztük a babát és rögtön össze is jött.Voltunk kb 4 hetesen ultrahangon ott még minden stimmelt rá egy hónapra kellett visszamenni 8 hetesen.Közölte velem az orvos hogy sajnálja nagyon de nem fejlõdik az embrió!Akkor azt hittem összedõl a világ körülöttem!Iszonyú voltÉjjel-nappal csak sírtam!Ez volt 2012.októberben majd mûtét után azt mondta az orvos hogy egy menstruációt várjunk meg és utána mikuláskor mehet is :) Rögtön sikerült pedig tele voltam kételyekkel és most 11 hós lesz!Terhesség mellett szedtem a duphaston-t

27. -re nem várom, viszont tegnap szúrkált a hasam és pár csepp barna folt van a bugyimon. Szerintetek már biztos meg fog jönni? Akkor most semmi esély hogy sikerült a baba?

Legjobb válasz: Lehetett beágyazódástól is. Ha csak jövõ hét szerdán kellene megjönnie, akkor a barna folt még korai lenne menzesz elõjelnek. Szóval még ne keseredj el.

Lehetett beágyazódástól is. Ha csak jövõ hét szerdán kellene megjönnie, akkor a barna folt még korai lenne menzesz elõjelnek. Szóval még ne keseredj el.
Görbéd van?
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Egyre többet olvasom hogy szájban, nyelv alatt nagyon sok nõnek nem lesz jól értékelhetõ eredménye! Igen, biztosan sok tényezõ számít hogy ébred az ember! Hát ha most nem sikerült a baba, akkor jövõ hónaptól elkezdem hüvelyben mérni! De köszönöm szépen a válaszod!Aranyos vagy!:)
Csak egy személyes megjegyzés. :) Nekem össze-vissza ugrált, amikor nyelv alatt mértem. :( Hülyén hangzik, de alacsonyabb lett a hõm, ha fázva, vagy nyitott szájjal ébredtem. :) Azóta hüvelyben mérem. Nem mondom, hogy így nem cikk-cakkol (sajna nekem van hormonbajom), de sokkal egyenletesebb. Reméljük, összejön neked a baba, és már nem kell majd ezen agyalj! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Én nyelv alatt mérem, és higanyossal! Hát remélem hogy alakulni fog mert már nem tudom mit higgyek!Egyre idegesebb vagyok!:(
Szia. Elég lehet 2 tizedes emelkedés, de utána nem eshet le, és nálad nagy cikk-cakkok vannak. Szóval, ha mostantól fennmaradna, akkor meglehetett mostanság, de ha a következõ 3-4 napig lejjebb megy, akkor még mindig nem volt.
Szerintem nem volt még peteérésed. Nem használsz ovu tesztet? Nem tudom hol méred a hõdet, én hüvelyben mértem mindig higanyos hõmérõvel, és nagyon szépen mutatta mindig a peteérést.
A kérdező hozzászólása: Most olvastam hogy 2 tizedes emelkedés elég a peteéréshez! Elvileg az nekem meg volt a 18. napon! És néztem hõgörbés oldalt is, és ott is van egy kis ingás az emelkedés után! Akkor még bizakodhatok?
A kérdező hozzászólása: Nem voltam és nem is nagyon akartam még menni! De úgy néz ki hogy muszáj lesz mennem!
Szerintem nem volt peteérésed ebben a hónapban. Megjegyzem, nem túl szép görbe...dokinál voltál már?
A kérdező hozzászólása: Az idõ fel van tüntetve, de amúgy egy helyen egy mérõvel mérem mindig! Hátha most menne felfelé lassan!
Szia. Elõrebocsátom, hogy nem vagyok görbe szakértõ. De szerintem nem volt peteérésed, legalábbis a görbe alapján úgy tûnik. Jól méred? Egyidõben, egyhelyen, ugyanazzal a hõmérõvel?
A kérdező hozzászólása: Tök el vagyok keseredve!:( Most lehet hogy elkezd felfelé menni szerinted?
A kérdező hozzászólása: http://www.ciklus.hu/images/diagramok/19b49b2b5b234cd59fbfa7..
ha nem vagy elég meleg javaslom ülj be egy atomreaktorba (de utána ne lepõdj meg ha 3 fejû lesz a baba)
Nekem is fele ilyen fele olyan. Krémes vagy nincs...
Ugyan ilyen helyzetben vagyok mint te!Nekem azt mondták várjak míg megjön, de remélem nem fog!Valakinél ez a beágyazódás jelei, de valakinél sajnos csak a menstruációt jelzi!SOK SIKERT!:)
A kérdező hozzászólása: Milyen a nyákotok? az enyém inkább néha krémes, de van nap, hogy egyáltalán nincs. de nem vizes az tutti
Nekem húzódnak a melleim és a derekam néha kicsit fáj!Hõhullámaim voltak 1-2 napja, de mára már azok elmúltak!Még néha érzek szúrásokat a bal oldalon lent, de van 1 hetem még a mensimig!Gyakori vizelésem és ingereim vannak, de ebbõl még bármi lehet sajnos!Reménykedem, hogy babám lesz!:) És abban is , hogy neked is!:D
Én is nagyon fáradt vagyok mostanság. Illetve simán elalszom pár perc alatt.
Remélem az lesz! Mostanában fog kiderülni! Neked tünet?
A kérdező hozzászólása: Annyi tünetem van még, hogy a cicim feszül, de ez a menzesz elõtt is szokott! Inkább ez a görcsölés 1 héttel elõtte a furcsa, mert mindig a menzesz napján éreztem a görcsöket! Meg fáradt is vagyok! De ezen kívül mást nem igazán érzek..
Neked baba lett belõle?El kell fogadnunk, hogy a szervezeteink nem egyformák és 100%-os választ nem adhatunk, pedig sokszor nagyon jó lenne!
Nekem is pont a megjövetel elõtt 1 héttel volt görcsölgetésem. Még ilyet nem éreztem korábban. Olyan mintha szurkálnának vmivel a hüvelyembe. Felfelé nyillaló érzés. Igen kellemetlen volt, de nem túl intezív és úgy másfél-2 napig tartott. Neke milyen konkrét tüneted volt?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, neked is sok sikert!:)
Nekem is krémes vagy nincs!sokan azt mondják az lenne a jó, ha nyúlna kicsit!Hát nagyon remélem, hogy babásak leszünk vagy már azok vagyunk!:)

Bár nem vagyok rá büszke dohányos anyuka vagyok! Most már sikerült lecsökkentenek max 2 szálra! Amit szeretnék elhagyni persze! Ha esetleg nem menne akkor van esély még arra hogy egészséges lesz a baba?

Legjobb válasz: Esély mindig van, de a kérdés az az, hogy a gyermeked egészségével kapcsolatban a szerencsében bízol, fõleg egy olyan dologban, amiben csak Te vagy a felelõs. Ha baj lesz, erre azért nagyobb az esély, hosszú távon, csak te leszel a felelõs, akkor majd mit mondasz neki? Ez a te felelõsséged és a te döntésed, neked kell majd együtt élni a tudattal, ha baj lesz. 33 hetes kismama

Én a pozitív teszt elõtt elszívtam napi egy dobozzal, ha szórakoztunk, vagy csak úgy összeültünk a barátokkal, elment másfél doboz is. Aztán négy héttel ezelõtt gyanús volt, hogy babás vagyok. Elmentem tesztet venni, és mielõtt megcsináltam volna, elszívtam még egyetlen szálat, szinte tudva, hogy úgyis az lesz az utolsó (még azt is nem kevés bûntudattal, pedig még nem tudtam, csak sejtettem). Nos, a teszt pozitív lett, én pedig azóta nem gyújtottam rá egyszer sem, pedig körülöttem mindenki dohányzik. Csak akarat kérdése!!!
Esély mindig van, de a kérdés az az, hogy a gyermeked egészségével kapcsolatban a szerencsében bízol, fõleg egy olyan dologban, amiben csak Te vagy a felelõs. Ha baj lesz, erre azért nagyobb az esély, hosszú távon, csak te leszel a felelõs, akkor majd mit mondasz neki? Ez a te felelõsséged és a te döntésed, neked kell majd együtt élni a tudattal, ha baj lesz. 33 hetes kismama
akaraterõ. Ha az nem ad erõt hogy letedd, hogy ott rugdalózik benned a babád, akkor semmi. Én dohányos voltam, 2 igen halvány csík után elmentem orvoshoz, petezsák, aztán nem cigiztem. ne magadra gondolj, hogy mert te nem tudod letenni, hanem a gyerekedre ://
Persze hogy van rá esély hogy egészséges lesz, de arra is van hogy asztmás lesz és majd idõrõl idõre befullad és arra is van esély hogy koraszülött lesz vagy retardált. Olvass utána.
Jajj, de nagyon igazad van! Én nem dohányoztam, mégis beteg a gyermekem! Ha valami baj történik, sosem fogod megbocsátani magadnak, hogy a Te hibádból történt, mert akarat gyenge vagy. Nagyon sok áldozatot kell hozni még a gyerekedért, ez a legkevesebb!!!!
Nem próbálni kell, hanem csak letenni! A gyereked fuldoklik a füstben!!!!!!
Ez egy baromság hogy nem tudod letenni. Akarat kérdése. Én nem ítélem el a dohányosokat mert én is az voltam le akartam tenni de nekem sem ment, de mikor megláttam a teszten a két csíkot azonnal letettem mert a gyermekeim a legfontosabbak.
Mi az. hogy nem ment? Amikor szívod, a babád nem jut elegendõ oxigénhez. Ettõl függetlenül sok dohányos kisamama egészséges gyereket szül, de nem tudom megérteni, hogy nõk hogy képesek cigivel kínozni egy magzatot.
Sántít a hasonlat! Dohányzással nem kockáztatsz hanem biztosan ártasz. Autóval meg "csak" kockáztatsz.
Miért ártanál biztosan? Én még semmi olyan paraméterrel nem találkoztam, amin a dohányzás (akár a láncdohányzás) biztosan, 100%-osan ront... csak olyanokkal, hogy ennek, meg annak, meg amannak a kockázatát növeli. (napi 5 szál alatt meg még olyannal se...) De mondok neked egy totál extrém példát az érme mindig meglévõ 2 oldalára... biztos ismered a Geréb-féle váll-elakadásos nagy súlyú baba esetét... ha az õ mamája a terhesség alatt eltolt volna napi másfél-két dobozzal, az a gyerek - igaz az asztma, meg a mittudoménmi x%-kal nagyobb reális kockázatával, de valszeg ma is élne, mert ennyitõl azért már kevesebb lett volna a testtömege vagy fél kilóval. Félre ne értse senki, nem a dohányzás mellett agitálok. Csak és kizárólag a másokra akár szankciókkal rákényszerített fekete-fehér látásmóddal szemben.
"Komolyan ezen mi a frász karikát lehet vitatkozni? " Ezt is én írtam. Fordítok a dolgon mennyire törõdik párja, gyermeke egészségével az az Apa, pár. Aki hagyja, hogy gyermeke anyja dohányozzon. Mert egy gyerek nem csak anyukától van. Elõttem szólónak üzenem, hogy a kocsiban lévõ gyerek ülést is szankcionálják és mégsem ettõl esett vissza a gyerek vállalás. Látom van akinek ez is lényeges, hogy ki milyen nemû így írom, apuka vagyok.
Nézzétek lányok, lehet nyugodtan lepontozni, "nemvitatkozni", lehet bármit - és lehet nézni a népesedési statisztikát, meg az egyedül maradt anyukák számát is. Lehet nyugodtan a "rendpárti, zérótoleráns" vonalat nyomni, és lehet nézni nyugodtan néhány év múlva a még alacsonyabb számokat. Amit fentebb leírtam, az nem vitatéma volt, hanem tényközlés. Nekem voltaképpen secko-jedno hogy egyik kismama hogy von felelõsségre egy másik kismamát, és a másik hogy tûri vagy hogy nem tûri... szerencsére nem vagyok nõ, így nem áll fenn a veszélye, hogy majd egy másik nõ akarja nekem kötelezõen elõírni és szankcionálni, hogy a saját lakásomban rágyújthatok-e adott esetben.
De legalábbis veszélyezteti! Legalább valaki egyetért velem :) A 4 pecsét megléte az anyaságihoz egy vicc. A pecsét a lényeg, de az hogy tett-e valamit az anya a magzatért, a kutyát nem érdekli. Megjelent a terhesgondozáson = pecsét. Egy pasival pláne nem fogok vitatkozni ezen. A vita részemrõl lezárva. 33 hetes kismama
Hány hetes vagy?
Komolyan ezen mi a frász karikát lehet vitatkozni? Dohányzás árt? ÁRT! Akkor? Akkor most kicsit, vagy nagyon ártunk a gyereknek. Ha azt írném, hogy fogj egy tût és néha találomra döfd bele a gyerekbe. Mindenki picsogna, hogy ez milyen "barbár" Pedig ott is lenne olyan gyerek akinek éppen a fenekébe döfnék bele és ezért, akkor ott nem lenne semmilyen testi baja. Igenis szankcionálnám a dohányos mamákat. Mert más életével játszik.
Kedves rendkívül intelligens és logikusan érvelni képes, ámde kissé makacs, mások véleményét enyhén felsõbbrendûként (le)kezelõ kolléga! Magad említetted az autósüléses hasonlat kapcsán, hogy annak a gyermekvállalási kedvet visszavetõ hatását csak oly módon tudnánk mérni, ha lenne egy párhuzamos univerzum, melyben nem lenne kötelezõ az autósülés. Én pedig úgy vélem, hogy azt, hogy a bármennyit is dohányzó anyukák gyermekeire milyen hatással van a magzatkori nikotinfogyasztás, valójában akkor érthetnénk meg, ha esmént csak feltételeznénk egy párhuzamos dimenziót, ahol ezek a gyerekek úgy születnek meg, hogy a jóanyjuk nem dohányzott. Vagyis míg A (dohányzó) dimenzióban a gyerek IQ-ja 98, és teszem azt asztmás, addig B dimenzióban az IQ-ja 105 és makk egészséges. Persze ez éppúgy elméleti feltevés, mint az általad hozott példa. Általánosságban elmondható, hogy minden, a cigarettához hasonló káros élvezeti cikk csupán mint kockázati tényezõ említhetõ a magzat szempontjából, de 8 hetes várandós ex-dohányosként azt kell mondanom, hogy a leszokás 0, azaz zéró lemondás ahhoz képest, hogy tudod: legalább ezt a minimumot megtetted a gyermeked érdekében. Mert bármennyire is belõled jött létre és benned fejlõdik, nem a tulajdonod, ergo nincsen JOGOD eldönteni, hogy mennyire lehet egészséges!
Hát izé, engem általánosságban baromira hidegen hagyna, hogy egy dohányzásról leszoktató terméket árusító kereskedelmi cég, amelyik ráadásul etikátlan és agresszív direktmarketing-propagandát folytat, hogy érvel a saját gazdasági érdeke mellett... mondjuk mázli, hogy lebuktatja õket a címlap is, meg a legfölsõ, bal oldali link is... De ezt most hagyjuk, mert az állítások alapvetõen igazak... csak éppen az maradt ki mellõle, hogy napi hány cigaretta elfiogyasztása után észlelik ténylegesen a kisebb súlyt, a kisebb intelligenciát, vagy éppen a gyakoribb magzati halálozást... egy korrekt statisztika (amilyet ma már nemigen találsz nyilvánosan publikálva) az kb úgy néz ki, hogy nemdohányzó, 5 szálnál kevesebbet szívó, 5-15 szál közt, és afelett - mondjuk... és ott álnának mellette a korrekt számok, mint amilyeneket én is hoztam a közlekedési eszközökre...
Tudod, én éppúgy nem hiszek a dohánygyárak propagandájának, mint az ellenlábasaiknak. Te azonban egyre inkább valamiféle bizarr gépnek tûnsz számomra, aki nem képes elfogadni, hogy az emberek nagy része nem statisztikákra és adatokra vár ahhoz, hogy megtudja, ténylegesen le kell-e tennie a cigarettát, egyszerûen leteszi, mert nem akar kockáztatni. Mert bár abban igazat adok, hogy minden csak "kockázat" és nem "bizonyosság", ha valaki más sorsáról döntesz (és most ismétlem önmagam), nincs jogod kockáztatni. Kedves kérdezõ! Én voltam, aki elmesélte, hogy amint négy héttel ezelõtt meglátta a pozitív tesztet, azonnal leszokott. Hidd el, neked is menni fog! Természetesen van esély arra, hogy egészséges lesz a baba, aki mást mond, hazudik. De mi lenne, ha egy picivel még több esélyt adnál neki? Még ha soha nem is dohányoztál, akkor is elõfordulhatnak tragédiák, de itt nem azon van a hangsúly, hogy biztosan megóvjuk a gyerekünket valamitõl. Arról van szó, hogy minél jobb feltételeket biztosítunk. Gondolom, ha választhatsz a baba számára egy jó és egy rossz gyerekorvos közül, a jót választod - és ha ez a választás például még pénzt is megtakarít a számotokra, de jár annyi lemondással, hogy tíz perccel többet kell odáig sétálnotok? Számomra nem kérdés. Fogd fel így, ne ostorozd magad, de ne tégy úgy, mintha a cigi olyan fontos lenne!
Értem, hogy a vita elsõsorban nem a dohányzásról-nemdohányzásról szól. Azonban te is értsd meg, hogy az emberek nagy része alkalmatlan arra, hogy demokráciában éljen, és bizony irányítani kell - akár különféle szankciókkal. Persze, hogy jobb lenne, ha nem szankció lenne, hanem motiváció (a dohányosok büntetése helyett a nemdohányzók jutalmazása, a jól ismert klasszikus kondicionálás), de ez sajnos nem az a világ, ahol kolbászból van a kerítés. Ez itt, kérlek, az a világ, ahol a költõ éhen hal.
... ja... a költõ éhenhal, és az emberek egyre nagyobb része nem vállal gyereket ... és máris a 10-zel feljebbi lepontozott alapvetésemnél vagyunk:) )) Én pl. biztosan nem vállalnék gyereket, hogy tizedannyi szabadsága legyen a mindennapokban mint nekem volt harmincon éve, amikor még nem dúlt a "biztonság-fétis", 16 évesen is nyugodtan vehettem magamnak egy lottót, megihattam gimi után egy sört, vehettem magamnak egy doboz cigit akár, nem fojtogattak agyonféltõ önzéssel... bár én huszonéves koromig nem dohányoztam. És mivel ezt a döntést ugye megbeszéltük a párommal is, ki abszolút gyermekvállaló korban lévõ 30 éves nõ, ez a döntés szépen vissza fog köszönni a statisztikában, többtízezer más ember döntésével egyetemben, ki a saját (fõleg) vagy a leendõ gyereke korlátozásait nem akarja vállalni. Ez ennyi... Nem kell túldramatizálni, csak tudomásul kell venni, hogy a megrendszabályozási szándékok hosszú távon mindig gorombán visszaütnek... amióta világ a világ. Szóval egyébként biztos lehet vállalni az "inkább szülessen feleannyi gyerek, de az tutin nem dohányzó családokból" álláspontot is, csak akkor, aki így gondolja, az mondja ki nyíltan, hogy a várható következmények tudomásul vételével hirdeti meg az Ordnung-ját, REND-jét
Sose írtam ilyet "Szóval egyébként biztos lehet vállalni az "inkább szülessen feleannyi gyerek, de az tutin nem dohányzó családokból"" Arról van szó, hogy minden szülõ a képességeinek és lehetõségeihez mérten tegyen meg mindent a gyerekér. Ha hõ azt tudja megtenni, hogy napi 1 doboz helyett csak 2 szálat szív, mert errõl már nem tud lemondani. Akkor elment õ is a határáig. Részemrõl arról szól, hogy árt a cigi. Mert hogy a magzatra nézve elõnye nincs az tuti.
"Ha hõ azt tudja megtenni, hogy napi 1 doboz helyett csak 2 szálat szív, mert errõl már nem tud lemondani. Akkor elment õ is a határáig." - na, ezért a mondatért téptem itt kb rongyosra a szám (billentyûzetem).
Nem gondolom, hogy az általad leírt túlszabályozottság lenne az ok és azt sem, hogy a gyerektartás jogi szabályozása az oka az abortuszoknak. Nõként igenis tisztában vagyok vele, hogy nagyon is él a közhely, hogy egy nõ 2 dolgot tesz meg a gyermek érdekében: hogy legyen vagy ne legyen. Szabályozottság ide vagy oda, nem a tartásdíj megítélésén van a hangsúly, hanem a védekezésen illetve a felvilágosításon, valamint a fogamzásgátlók "erõltetésén". Tájékozatlanok, felelõtlenek és túl fiatalok ahhoz, hogy felmérjék mit jelent egy gyerek vállalása 16 évesen. Elkanyarodtunk a kiindulási témától elég rendesen, szabályokra márpedig szükség van, viszont azokat egy normális társadalom betartja és betartatja. Ettõl nagyon messze vagyunk, akár melyik területét nézem az életnek (hosszú ideig tartó svájci tartózkodás után...) 33 hetes kismama
Kedves Elõzõ, te akartad akár szankciókkal is másokra kényszeríteni a saját véleményedet és elveidet, én meg csak elmondtam a saját véleményem és saját elveim, de eszem ágában sincs bárkit is büntetni, mert leszokott a dohányzásról:) )) Namost: Sovinizmus alatt általában a hazafiság fanatikus megnyilvánulását értik, a haza vagy nemzet elvakult imádatát, kritika nélküli csodálatát tükrözõ, annak felsõbbrendûségét hirdetõ nézeteket. A szó tágabb értelemben bármi másra irányuló fanatikus, ellentmondást nem tûrõ rajongást is kifejezhet, például nyelvi sovinizmus, nemi sovinizmus stb - írja a Wiki..
Egy kicsit eltúlzod a válaszod a véleményemmel kapcsolatban. Sajnálom, hogy ilyen volt életed elsõ 20 éve, nem vagyok az az õsanya típus, amirõl te beszélsz, 33 múltam, most jön az elsõ babánk. Az pedig, hogy egészségesen próbálok élni és a gyerekemnek is megpróbálom alapjaiban megadni ennek a lehetõségét, még nem jelenti azt az általad leírtakat. A véleményem továbbra is fenntartom. Aki felelõsen vállal gyereket azt ez nem befolyásolná a döntésben. És bocs, de egyértelmûen látszik a válaszodból, hogy férfi vagy, kissé hímsovinisztára sikerült :) 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: 28 hetes!És higyjétek el sokszor leakartam tenni, de nem ment!
A kérdező hozzászólása: Leakaró tenni!de igen akaratgyenge vagyok!és rettegek, hogy baj lesz!így is keveset mozog!hát hogyan csináljam?segítsetek ne szidjatok!
Hogyan csináld? Ami van otthon doboz dobd ki, és holnaptól ne vegyél. Ilyen egyszerû. Képzeld, láttam olyan kismamát akinek ilyen egyszerûen ment. És tudod miért? Mert a pozitív teszt után rádöbbentek hogy ANYÁK, és már nem csak magukért felelõsek!
Lepontoznak, de õszintén lesz*rom. Én dohányoztam, nem keveset. A gyerekem tökéletesen elvolt odabent, késõbb jött ki 10/10-es apgarral 2 óra alatt. Elsõ gyerek. 2 éves, makk egészséges, nyugodt és kiegyensúlyozott gyerek. Ártalmas a cigi ezt nem is vitatja senki, de azt még soha nem bizonyította be senki, hogy kifejezetten az anyuka dohányzása okoz a gyereknek eü. problémát.
Én is sokszor le akartam tenni a cigit, de nem ment.Napi 1 dobozzal elszívtam.Mikor érzetem, hogy esetleg babás vagyok azonnal le tudtam tenni.És azóta sem gyújtottam rá, és nem is hiányzik.Lassan 2 hónapja. Egyébként lehet egészséges a babád, viszont sokkal könnyebben fog elkapni minden féle betegséget.itt pl.egy megfázásra vagy egy torokgyuszira gondolok.Tudom mert él a környezetemben ilyen anyuka aki dohányzott míg állapotos volt, és most sokkal betegesebb a kislánya mint másé. 15hkm
Ennél nagyobb motiváció mi lehet, mint a pocakodban lévõ gyermeked. Nem magad miatt teszed le, hanem miatta. Azért hagyod el a cigit, hogy õ ne nikotinos, széndioxidban dúst vért kapjon, hanem "tiszta" oxigéneben dús vért. Kb 3 nap lesz rettentõ vacak, de utána már jó.
Én is kb.7 éve szívtam napi 1 dobozzal, és mikor letettem nem volt rossz egy napig sem.:) Mert a csöppségre gondoltam odabent, aki akkor még csak egy pozitív teszt volt.:)
az utolso termesztesen meg a 14. valaszolora vonatkozott, csak mire telefonrol beszerencsetlenkedtem a valaszt, mar ketten is voltak utana :)
Az a baj, hogy struccpolitikát folytatsz és máris mentegetõzöl ("ha esetleg nem menne"). Nem annyira értelek.Ha nem mozog a babád, és meg is vagy ijedve, akkor hogy a fenébe nem tudod letenni a cigit.Hát nem õ az elsõ?Egész életedben ostorozhatod magad majd magad, ha valami baja lesz, vagy betegesebb, stb.Vagy akkor is hárítani fogsz? Nem akarsz felelõsséget vállalni, aminek pedig épp itt lenne az ideje.
Egy korábbi válaszoló vagyok, 33 hetes kismama. Napi 1 dobozzal szívtam régen, már 6 éve, hogy leszoktam. Elhatároztam és minden segítség nélkül, egyik napról a másikra letettem. Azóta sem szívtam el egyetlen szálat sem. A pocakomban sem volt baba, csak le akartam tenni. Semmi más csak akarat kérdése, ha nem akarod, semmi nem fog visszatartani. Én végig csináltam, pedig szerintem még elvonásos tüneteim is voltak: remegés, éjszakai izzadás, stb. Egyetlen dekát sem híztam akkor, akarat és önkontroll. Azóta nekem senki nem mondhatja dolgokra, hogy lehetetlen. Csak akarni kell. Ja, és a férjem dohányzik a mai napig, kint az udvaron, így szoktam le.
Kedves Kérdezõ, ugye vannak vélemények és vannak ellenvélemények, van pl ilyen vélemény is: http://www.vital.hu/terhesseg_alatti_dohanyzas_veszelye_szul.. Két dolog látszik biztosnak: az egyik, hogy az erõs dohányzás ártalmas a terhességre és a magzatra... (noná, jó kis ganglionblokkoló a nikotin). A másik, hogy olyan korrekt tudományos statisztikát viszont még nem láttam, ami a napi 5-nél kevesebb cigarettát szívó kismama és a nemdohányos kismama terhessége között mutatott volna ki szignifikáns különbséget reprodukálható módon. Az egy másik kérdés, hogy a mérsékelten dohányzó kismama, ha beüt a krach, természetesen önmagát fogja vádolni, és nem onnan fog kiindulni, hogy "nem volt lényegesen nagyobb rá az esély, mint ha nem dohányoztam volna".
Nem vagyok büszke rá de dohányoztam terhesen és nem 2 szálat.A babám teljesen egészséges.Mindig úgy képzeltem akkor fogok leszokni ha terhes leszek mégsem ment.Ezzel nem azt akarom mondani hogy ez így jó de úgy gondolom 2 szál ciginél egy városi séta csúcsidõben több kárt okozhat.A neten keress rá sok cikk foglalkozik ezzel én is sokat elolvastam.A kórházban majd meglátod hány anyuka szívja a kertben a cigit nagy hassal.
Kedves Utolsó és dohányzó kismama társaik! Pont ez az, hogy mennyi kismama szívja a kórház kertjében... Én simán megvonnám az anyasági támogatás egy részét, és mindenbõl maximum a minimumot adnám egy olyan anyának, aki képes ezt megtenni a születendõ gyermekével. Talán nem véletlenül van tele a patológiai osztály a dohányzó kismamákkal! Le lehet pontozni! Ha viszont valaki bizonyíthatóan leteszi a terhessége alatt, azt ösztönözni kellene, tuti csökkennének a kórházi költségek és késõbb a gyerekek sem szorulnának gyakoribb ellátásra! Radikális, de felfordul a gyomrom az akaratgyenge, a publikációkat megmagyarázó felelõtlen kismamáktól. 33 hetes kismama
Persze, nyugodtan lehet a gyereket még vállalni szándékozókkal szemben újabb és újabb elvárásokat megfogalmazni meg szankciókkal fenyegetni õket kedves Elõzõ, csak hát akkor nem kell azon csodálkozni, hogy még kevesebben fognak gyereket vállalni... Egyébként általánosságban meg azt gondolom (és itt nem csak a dohányzás, hanem minden más témában is) hogy a szabadság/biztonság tengelyen minden döntés esetéén van egy optimum, amikor mindkét dologna a szabadságnak is és a biztonságnak is relatív legnagyobb a foka. A maximális biztonságra törekvés a szabadság mellõzésével az ma roppant népszerû álláspont sokak szemében, csak hát tapasztalat szerint hosszabb távon inkább káros... Én, pasiként, asszem sokkal nyugodtabb lennék egy olyan nõ mellett, aki mondjuk úgy reagálja le a terhessége tényét, hogy ha mondjuk addig egy doboz cigit szívott naponta, akkor utána 1-2 szálat fog, mint aki "másnaptól egy darabot se"... tudniillik az elsõn is látnám, hogy foglalkoztatja a dolog, racionális döntéseket hoz meg a gyerek érdekében, de nem kezdenék el attól parázni, hogy a terhességével egy "magna mater" lesz... amely viselkedésrõl bõségesen vannak borzalmas tapasztalataim életem elsõ 20 évébõl... na mert az õsanya-attitûd, a "nekem a gyerek az elsõ, mindent a gyerekért" az esetek többségében késõbb át szokott csapni az "ÉÉÉÉN feláldoztam ÉRTED az életem" címû elvárás-halmaz-pokolba elõbb a párjával, majd a gyerekkel szemben...
Kedves kérdezõ kiszállt a beszélgetésbõl..

Ha a nem várt mensi napján reggel esik 0, 3 tizedet a hő (37-ről 36, 7-re) akkor már biztosan meg fog jönni és kizárt, hogy sikerült volna a baba?

Akinek volt erre ellenpélda kérem írjon!

Legjobb válasz: Nem digivel, hanem higanyossal mérem szájban, nyelv alatt ált. 6-8 percen keresztül. Mindig pontos a mensim, ezért sose teszteltem még, mivel sose késett. Nagyon szeretnék már tesztelni végre! Ez a 10. próbálkozás, jó lenne már, ha sikerülne...

A kérdező hozzászólása: Nem digivel, hanem higanyossal mérem szájban, nyelv alatt ált. 6-8 percen keresztül. Mindig pontos a mensim, ezért sose teszteltem még, mivel sose késett. Nagyon szeretnék már tesztelni végre! Ez a 10. próbálkozás, jó lenne már, ha sikerülne...
szerintem nem biztos, ez még nem akkora hõ esés. Digivel méred?
elsõ vagyok, akkor tesztelj, sokkal egzaktabb, mint az a nyavalyás hõmérõ, én abszolút nem hiszek benne. Simán lehetsz terhes 37.3-mal és 36.3-mal is. Most már mutatnia kell valamit egy 10 ml/U-s tesztnek.
A kérdező hozzászólása: Ha holnapig nem jön meg és nem esik tovább a hõm, akkor talán megpróbálom a tesztet. Pregimax van otthon a szekrényben (aug. óta várja, h használatba vegyék...) 25-ös érzékenységû. Holnap leszek 15. dpo-n.
Sajnos igen...De láttam már olyan hõgörbét, ahol leesett a hõ és mégis terhesség állt fenn, de ez nagyon ritka!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!