Találatok a következő kifejezésre: Akinek korábban a baba (11 db)

Akik korábban szültek mennyi időre és mennyi súlyú volt a baba? És a későbbiekben volt e valami maradandó károsodása? Pl: lassú mozgásfejlődés, rövidlátás stb?

Csak úgy kérdezem. Most ismertem meg egy 5 éves kislányt aki 34 hétre született és meg nem mondanám róla. Okos, ügyes és még szép is!

Legjobb válasz: Én már nem koraszülöttként hoztam világra a kislányom, de azért hamarabb jött, 37. hétre. 2830 grammal és 50 cm-rel. Teljesen egészséges, az elsõ pár nap volt rázós, mert besárgult, de hát ez élettani és nagyon sok idõre jött baba is besárgul. Talán picit késõbb csinál mindent a mozgásban, de ez nem biztos, hogy azért van, mert 3 héttel korábban jött. Egyébként semmi gond, 9,5 kg. és 73 centis most. :) Elindulni egyedül még nem mert, szerintem csak azért nem, mert fél, egyébként már menne Neki. 14 hós kislány anyukája.

Én már nem koraszülöttként hoztam világra a kislányom, de azért hamarabb jött, 37. hétre. 2830 grammal és 50 cm-rel. Teljesen egészséges, az elsõ pár nap volt rázós, mert besárgult, de hát ez élettani és nagyon sok idõre jött baba is besárgul. Talán picit késõbb csinál mindent a mozgásban, de ez nem biztos, hogy azért van, mert 3 héttel korábban jött. Egyébként semmi gond, 9, 5 kg. és 73 centis most. :) Elindulni egyedül még nem mert, szerintem csak azért nem, mert fél, egyébként már menne Neki. 14 hós kislány anyukája.
Nekem is a 37. hétre született a kisfiam, 3800g-mal és 52 cm-el. Nagy baba volt, terhességi diabetes miatt. A mozgásfejlõdésével voltak gondok, azt soha nem fogom megtudni, hogy ettõl a 3 héttõl hypotón, vagy egyébként is az lett volna, de mi kezeltettük, (DSGM) és így ma már nem látszik rajta az égvilágon semmi. Egyébként 14, 5 hósan indult el, tehát nem az a nagyon megkésett fejlõdés, de azért késõbb, mint az átlag.
szia! Az elsõ babám 34 hétre született. járni kellett vele gyógytornára, ellenõrzésekre. Októberbe lesz négy éves. Annyi maradt a koraszülésbõl, hogy a lába görbe és lúdtalpas. Ezzel járunk dokihoz, de más szerencsére nincs. Okos ügyes.
a kislányom 35 hétre született 2580g 46 cm. minden ok
Az én lányom 24 hétre 740grammal és 31 cm-el született.Volt két agyvérzése, koraszülött tüdõbetegsége (bronchopulmonáris diszplázia)nehezen volt etethetõ az elsõ pár hétben és mûtötték a szemecskéit. Most 6, 5 hónapos, 4870gramm és 56cm, az agyvérzések felszívódtak, a tüdeje szép, a szeme kicsit még gyenge, lehet h a jobbat újra kell mûteni, de nem biztos.Kúszik, szépen emeli magát, próbálkozik a forgással, eszik zöldséget és gyümölcsöt. Nagyon vidám baba imádja a pocakját, én meg õt :)
Kislányom 35+3-ra született, de születési rendellenességgel, nyelõcsõ elzáródása volt.Nem tudták táplálni, mindent visszabukott.pont 3 hetes koráig inkubátorban feküdt, infúzióval, ami végülis segített és nem kellett mûteni.viszont rövidlátó lett, bal szemére majdnem megvakult.Most szemüveggel azért elvan, de sajnos a gyengébb szeme szemtengelyferdüléses.egészségileg viszont a topon van és jól is tanul.
Én még nem szültem, de koraszülött voltam, 8 hónapra 2800 g és 48 cm. Anyukám mesélte, hogy 10 hónaposan már mondtam szavakat, és el is indultam volna korán, csak elestem, és ezután másfél éves koromig nem voltam hajlandó egyedül menni, ma is ilyen beszari vagyok :) Szóval semmi bajom nem lett, pedig ez már 30 éve volt, ráadásul anyukám 7 hónapra született, és õ is teljesen rendben van. Épp ezért én nem is félek a koraszüléstõl, legalább nem lesz óriásbébi, és kint is meg tud nõni.

Miért van az, hogy a középhosszú szőrű cicámnak korábban semmi baja nem volt a Maltsoft szőroldó pasztától és most ha beadom neki akkor hány?

Legjobb válasz: Nem is tudom miért adsz neki ilyet!Nekem 2 hosszúszõrû macskám /perzsák/van, az egyik már 14 éves, de soha nem kapott ilyet és jól elvolt nélküle.Amikor felgyülemlik bennük a szõr,nagyon egyszerûen megszabadulnak tõle minden beavatkozás nélkül.Kihányják.

Nem is tudom miért adsz neki ilyet!Nekem 2 hosszúszõrû macskám /perzsák/van, az egyik már 14 éves, de soha nem kapott ilyet és jól elvolt nélküle.Amikor felgyülemlik bennük a szõr, nagyon egyszerûen megszabadulnak tõle minden beavatkozás nélkül.Kihányják.

27 hetes terhes kismama vagyok, kisfiam méretei alapján viszont már 30 hetes. Akinek volt ilyen különbség a terhességi hét illetve a baba méretei alapján, korábban szült?

Ma megnézettem a cukorszintem, az eredmeny jó.

Legjobb válasz: Szia! Nekem 2 héttel mondták nagyobbnak a kisfiamat,nekem is jó lett a cukorérték.Kiírt napon született.

Szia! Nekem 2 héttel mondták nagyobbnak a kisfiamat, nekem is jó lett a cukorérték.Kiírt napon született.
Mi is nagyobbak voltunk kb. 3 héttel. Azt mondta a dokim hogy nagy baba lesz vagy korábban születik. Aug. 26-ra voltam kiírva de uh szerint aug. 10 a méretei miatt. Aug. 8-án meg is született a kisfiunk 3350 g-mal és 53 cm-rel. Mi lett volna ha végig hordom.. :) Most lesz 11 hónapos a nagy fiam!Jó egészséget nektek, könnyû szülést és jó babázást!!
ja nekem is néztek cukor szintet 32 hetesen a méretei miatt de minden rendben volt, utolsó voltam
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat!
Nekem is nagyobbnak mérték a fiam és a cukrom teljesen tökéletes volt végig. Egyáltalán nem akart megszületni egyik számolt idõponton sem, a doki indította meg a kiskönyvben szereplõ idõpont után 3 nappal, mert már nem akart tovább várni a méretei miatt.
Mi is folyamatosan átlag +2 héttel járunk elõrébb, hol több, hol kevesebb. Beszéltem errõl az orvossal, és mondta, hogy nem szükséges aggódnom, elõbb kezdjük a CTG-t, és a 34. héttõl kezdve besûrûsítjük a vizsgálatokat, hogy szorosan nyomon tudja követni az eseményeket, és ha kell, befektessen a kórházba. Ha minden úgy halad, ahogy eddig, marad a kiírt idõpont. 33 hkm

14 l-es akváriumban tartunk 3 aranyhalat, akik korábban kis kerti tóban éltek. Élő növény nincs az akváriumban. Lesz-e vmi bajuk a halaknak, ha éjszaka nem megy a levegőztető (amióta az akvárium a szobájában van, éjszakánként köhög a kislányom)?

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ, azt te döntöd el, hogy nekünk, vagy a kereskedõnek hiszel.Természetesen amíg 3-4cm nagyságúak,addig elég nekik az aksid.Kérlek írd be a keresõbe, hogy( aranyhal).Ott elolvashatod, hogy mekkorára nõnek 1-2 év alatt.Ha növényeket vásárolsz, csak vastag levelût és alacsony növésût kérj.A növények tövéhez, tegyél 4-5 nagyobb kavicsot, mert különben kitúrhatják.Ha adsz a halaknak rendszeresen egy kis fõtt kukoricát,burgonyát,spenótot,zöldborsót, salátát,tököt,stb,akkor kicsi az esélye, hogy megeszi a növényeket.Fel kell aprítani az ennivalót akkorára, hogy gond nélkül megehessék,( nem biztos, hogy mindent elfogad).Elég válogatósak,ki kell tapasztalni, mit szeretnek, az enyémek ezeket megették. És ha már a halasnál jársz, kérdezd meg, hogy szerinte mekkorára nõ az aranyhal.Amúgy mi a gondotok a levegõztetõvel? Hangos és zavarja a kislányt, alvás közben? Az igazság az, hogy folyamatosan mennie kéne a szûrõnek.SN.

Kedves kérdezõ, azt te döntöd el, hogy nekünk, vagy a kereskedõnek hiszel.Természetesen amíg 3-4cm nagyságúak, addig elég nekik az aksid.Kérlek írd be a keresõbe, hogy( aranyhal).Ott elolvashatod, hogy mekkorára nõnek 1-2 év alatt.Ha növényeket vásárolsz, csak vastag levelût és alacsony növésût kérj.A növények tövéhez, tegyél 4-5 nagyobb kavicsot, mert különben kitúrhatják.Ha adsz a halaknak rendszeresen egy kis fõtt kukoricát, burgonyát, spenótot, zöldborsót, salátát, tököt, stb, akkor kicsi az esélye, hogy megeszi a növényeket.Fel kell aprítani az ennivalót akkorára, hogy gond nélkül megehessék, ( nem biztos, hogy mindent elfogad).Elég válogatósak, ki kell tapasztalni, mit szeretnek, az enyémek ezeket megették. És ha már a halasnál jársz, kérdezd meg, hogy szerinte mekkorára nõ az aranyhal.Amúgy mi a gondotok a levegõztetõvel? Hangos és zavarja a kislányt, alvás közben? Az igazság az, hogy folyamatosan mennie kéne a szûrõnek.SN.
14literes akvárium 1aranyhalnak is rettentõ kevés, nem hogy 3nak.ha 140literes lenne az ugy oké, de 14...Ez kínzás.A lányod nem hinném hogy a lalaktól kjöhög.Egy éjszakára vidd másik szobába õket.Ha köhög akkor nem ez a baj.Amugy itt a parlagfû igõszak, a lányod alergiás lehet.Ezt gondolom 17 éves fejjel.A köhögést amugy iritáció okoza a torokban, de ahoz ilyen porféle kell.A víz pedig nem poros.Max a tápjukat ha ott tartod, és este etettek és vlami nagyonb poros cucc lenne, dehát akkor is inkább a parlagfûalergiára szavazok inkább mint a halakra.
Azt, hogy a kislány az elpárolgott víztõl köhög e, nem tudom.De, ha kiviszitek az aksit a szobából, azonnal kiderül.Van ahol kimondottan hasznos a páratartalom.Ami az aranyhalakat illeti, õket vigyétek vissza a tóba, vagy vásároljatok egy, legalább 100Literes szûrõvel ellátott akváriumot.Az aranyhal 15-30cm- nagyságúra nõ.Válasszatok helyette, 2-3 guppit és esetleg egy pár törpeharcsát.A guppik hamar szaporodnak és nagyon aranyos halak.Viszont egy olcsó szivacsszûrõ, nekik is kellene és pár szál fûszerû növényke.Egy energia takarékos 15w-os normál foglalatba tekerhetõ, fénycsõ bõven elég, világításnak és némi meleget is ad télen a halaknak.Az akvárium vizének 20%-át le kell cserélni hetente klórtalanított, vagy egy napig állni hagyott vízre.Ez a legtöbb akváriumra érvényes.Ha mindenbõl az olcsót választjátok és az aranyhalakat a halasnál becserélitek, kb 2000Ft költség.
Vagy megfázott kicsit és északa folyik a trutyi a torkára és ez köhögteti(fekszik és hátracsorog)Szinte 100 hogy nem a hal, de valamit csinálj, mert nagyon evés a 14liter.én 15literben tartok 2 apró halat(meg van még 54lityós is, csak verekedõsek)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de a kérdés lényege az lett volna, hogy ki lehet-e éjszakára húzni a levegõztetõt.
Ez a halak méretétõl függ. Ha még kicsik, akkor ki.8-10 cm fölött, már elfogyhat reggelre az oxigén.De egy növénytelen aksiban, jobb lenne ha menne.Nem gonoszságból írtuk a válaszokat, csak segíteni szerettünk volna nektek és a halaitoknak, ez így, nem megfelelõ környezet a számukra.SN
A kérdező hozzászólása: Na mégegyszer utoljára:-) 3-4 cm-esek a halacskák, és elvileg szakembertõl vettem az akváriumot, aki azt mondta, elég lesz nekik ekkora hely. Õ mondta meg mi az ami feltétlenül szükséges nekik (szûrõs levegõztetõ). Az élõ növényeket szerinte megennék, de azért egy párat lehet, hogy berakok nekik.
Ne kapcsold ki a levegõztetõt! Az a baj, hha teszel be nekik növényeket is, az nem termel annyi oxigént, h ne fulladjanak meg. 3 5-8 centis halnak ez elég kicsi hely. Amúgy nem minden növényt pusztítanak el. Nekem is volt 4 különbözõ aranyhalam egy 50 l-es aksiban, és nem bántották a növényeket, ha mondjuk lemezes haltápot adsz nekik.:)

34hetes pocis vagyok. Igaz hogy annak akinek sűrűn keményedik a pocija, korábban jöhet a baba?

Legjobb válasz: szia nekem a 20 héttõl keményedett de nagyon sokszor már elviselhetetlen volt de mind a két lányommal rávittem 6 napot mégis boldog babvárást és szép szülést kívánok

szia nekem a 20 héttõl keményedett de nagyon sokszor már elviselhetetlen volt de mind a két lányommal rávittem 6 napot mégis boldog babvárást és szép szülést kívánok
Szia! Nekem kb a 32. héttõl keményedett a pocim, minden napra esett egy-egy méhösszehúzódás, 8 nappal jött elõbb a prüntyõm, viszont 7 óra alatt lezajlott a szülés az elsõ fájdalmas összehúzódástól a méhlepény megszüléséig. :)
Szia! A kislányommal már nagyon korán keményedett a pocakom és mindig olyan volt, mintha sziklát, vagy léghajót ettem volna és õ a kiírt idõben érkezett.
szia! nekem 18 hetes korom óta vannak méhösszehúzódásaim, pihenek és szedek rá magnéziumot, most vagyok a 34. hétben.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az infókat. nekem is már elég régóta keményedik a hasam (4.hónaptól). Szedek rá magneB6ot és így jobb egy kicsit. Csak azt halottam hogy mivel így jobban fel van készülve a méh, hamarabb elindulhat a szülés.

Ha korábban jön a baba és nem a fogadott dokimhoz kerülök szülés esetén akkor mi a helyzet? Mit kell vinnem meg több apró kérdés. Kieg lent

Szóval: a dokim és a szülészn?m is az Imrében van. De a doki szerint nagy valószin?sége van annak hogy korábban jönne a babóca. (Most vagyok a 34.héten,még 2 hetet legalább ki kellene odabetn birnia) Azt mondta hogy ha a következ? 2 hétben görcsölnék(fájások jönnének,vagy nyák, vagy elmenne a magzatviz) akkor azonnal a Baross utcába a Sotéra menjünk ne a Szent Imrébe. Mert ugye ott lenne a koraszülött osztály s ha az Imrében szülöm is meg akkor átklerül a Sotéra,de nélkülem..Az lenne a kérdésem,hogy milyenek ott a dokik, szlészn?k, szobák meg ugy unblock..Mit kell vinni a kórházba?. Mindent megpróbálok megtenni hogy betn maradjon,eszem a Mg-t- mweg pihenek,de félek,... (Van egy nagyobb is,? szerencsére most bölcsiben van. Vagyis nem most,de a héten... Végre mehetett,mert most sokáig beteg volt.. (3éves lesz) Köszi hogy elolvastatok..

Legjobb válasz: 4 fõs szobák vannak és két szobára jut egy fürdõ, wc Az orvosok is és a szülésznõket is jók igaz biztos van kivétel Az újszülött osztály ott a legjobb a pici biztos jó kezekben lesz A csecsemõsök nagyon gázok nem segítenek de neked már nem is kell annyira A babának: pelus, popsitörlõ, pléd, body, rugdalozó, sapi, kesztyû kell

4 fõs szobák vannak és két szobára jut egy fürdõ, wc Az orvosok is és a szülésznõket is jók igaz biztos van kivétel Az újszülött osztály ott a legjobb a pici biztos jó kezekben lesz A csecsemõsök nagyon gázok nem segítenek de neked már nem is kell annyira A babának: pelus, popsitörlõ, pléd, body, rugdalozó, sapi, kesztyû kell
Bocsi koraszülött osztályt akartam írni :)

Akinek korábban cicin aludt el a babája, de aztán elfogyott a tejci, hogy fogadta a baba?

4 hónapos kislányom este is,éjjel is cicin alszik el. Egyel?re van tejem,csak ezen gondolkodtam,hogy mi lesz,ha majd nem lesz?

Legjobb válasz: ezen én is gondolkodtam mikor még cicifüggõ volt,hogy mindig nem fogom majd így altatni nálunk a szitu az volt hogy 15 hós ,1 hete nem cicizik..mert jönnek már a rágófogai és mindig ráharapott a cicimre is,én ilyenkor rászóltam..nem szabad,hát erõteljesebben...sírt...és utánna nem kellett neki.. az altatás onnantól kezdve rémálom... sokkal kényelmesebb volt a ciciztetés.. de egyszer le kell szoknia... ringatom ha itthon vagyunk...babakocsi,vagy autóba elalszik..este is ringatás..éjszaka csak simizni kell ha felébred... a ringatásról is leakarom szoktatni mert 12 kg..

ezen én is gondolkodtam mikor még cicifüggõ volt, hogy mindig nem fogom majd így altatni nálunk a szitu az volt hogy 15 hós , 1 hete nem cicizik..mert jönnek már a rágófogai és mindig ráharapott a cicimre is, én ilyenkor rászóltam..nem szabad, hát erõteljesebben...sírt...és utánna nem kellett neki.. az altatás onnantól kezdve rémálom... sokkal kényelmesebb volt a ciciztetés.. de egyszer le kell szoknia... ringatom ha itthon vagyunk...babakocsi, vagy autóba elalszik..este is ringatás..éjszaka csak simizni kell ha felébred... a ringatásról is leakarom szoktatni mert 12 kg..
miután elválasztotta magát könnyebb lett az altatás. 10 perc alatt beveri a tápit, befordul és alszik. elõtte átlag 1 órán keresztül cicizett. 11hós
Az esti cicit, lecseréltem szándékos tápszerre 3 hónapos korában. Emellett napi 11x szoptt, szóval lehet neki fel sem tünt.:-) Megettem a karomban üvegbõl és szépen felsétáltunk a szobájába, betettem az ágyba és csodák csodája elaludt. Azóta már evés nélkül is elalszik, ezzel a taktikával is 7 hónapig ment a szoptatás. Végülis õ magától választotta el magát szép fokozatosan a 7. hónapban egy hónap alatt, így nem volt nehéz.
13 hónaposan én választottam el a kisfiamat, mert éjjel 5-6 szor is kelt, és csak a cici kellett neki. Nagyon kimerült voltam. Egyik este aztán babatejet adtam neki. 3 nap után átállt, és azóta (16 hónapos) elaltatja magát a babatejcijével, és átalussza az éjszakákat. Azóta már rendszeresen a mamiáknál is alszik gond nélkül.

Akinek korábban jön a baba kb 34-37. hét, lehet sejteni, van valami előjele, vagy csak hirtelen beindul a szülés?

Úgy mint akinek id?ben indul meg a szülés? És ugyanúgy, van van, volt el?zménye? 34. hetes kismama

Legjobb válasz: szia szerintem igazából nincs elõzménye, hacsak az orvos nem mond valamit de a barátnõm éppen ma szült és õneki azt mondta az orvos hogy a 37. héten meglesz a pici mert elöregedett a méhlepény és tessék még rá is vitt 4 napot

szia szerintem igazából nincs elõzménye, hacsak az orvos nem mond valamit de a barátnõm éppen ma szült és õneki azt mondta az orvos hogy a 37. héten meglesz a pici mert elöregedett a méhlepény és tessék még rá is vitt 4 napot
Én a 37. héten szültem, elõtte kb 1 héttel 2-3 napig émelyegtem és nem volt étvágyam. Aztán 5 nappal a szülés elõtt elment a nyákdugó.
szia! 37.héten szültem, elõtte nap állandóan nagy wc-re jártam, nem volt étvágyam, hánytam, naon fájt a derekam, sem állni, sem ülni, sem feküdni nem tudtam. Nem kívántamn magam köré az embereket. de nekem teljesen egészséges volt a méhlepényem, a babóca csak ki akart jönni, és jött is:-)) 17 napos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm csajok :D Még várom a válaszokat, nagyon szeretném felismerni a jeleket, bár tudom azt biztos felfogom, azért készülök a nagy napra!
Szia! Én a 35. héten szültem, nálam semmi elõjele nem volt. Egy csütörtöki nap reggelén arra ébredtem, hogy "bevizeltem", azaz elkezdett szívárogni a magzatvíz.A kislányom ki akart jönni már, és péntek délután 16 óra 25 perckor megszületett. Sok sikert és szerencsét nektek is. Egy 10 hónapos baba anyukája

Egy átlagos (3 kg) baba ha a 40. héten nyom ennyit, akkor ha korábban születne, mondjuk a 36-37. héten, akkor kb milyen súllyal születne?

Legjobb válasz: A védõnõ azt mondta hogy a 35. héttõl heti 300g is hízhat egy baba. Ebbõl visszaszámolva szerintem 2500 alatt. De egyénfüggõ. Nekem szülés elõtt 12 órával az uh-on 3300g mondtak, aztán 3960 lett belõle.

38.héten 3470g volt a fiam. A lányom meg 41.héten 3420g.
A védõnõ azt mondta hogy a 35. héttõl heti 300g is hízhat egy baba. Ebbõl visszaszámolva szerintem 2500 alatt. De egyénfüggõ. Nekem szülés elõtt 12 órával az uh-on 3300g mondtak, aztán 3960 lett belõle.
szerintem 2400-2500g körül 36. heti uh-on 3000g-ra becsülték a babámat, így 40. hétre 4000-4500g-os babát jósolt a szonográfus. idõre született, 3050g-al :) nem igazán tudják még szerintem kiszámolni
Nekem a 2. gyerekem 37+3 hétre született 3090 grammal.Az elsõ 40+5 hétre 3390 grammal.
nekem a 34hét+5 napos uh.-on 2510 gr volt, 39hét+6napon született a kisfiam 3300 gr-mal.
Nekem 37. hét végén 3140gr.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!
Hátha 3 kg egy baba a 40. héten, nehezen tudom elképzelni, hogy 3400 lett volna a 36.héten. Mert ennyit nem fogyhat. Olyan 2700-2800 gramm lehet, szerintem.
1.gyermekem 39. héten 3400gr lány
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm Nektek is!

Akinél az első baba korábban érkezett (1-2 hét), hogyan alakult a második babánál? Õ is előbb jött? Esetleg időre? Volt, aki a másodikat túlhordta?

Legjobb válasz: Szia! Nekem az elsõ 37 hetesen érkezett (lány), a második 41 hetesen (fiú),de akkor sem magától indult be,hanem problémák miatt megcsászároztak.

Szia! Nekem az elsõ 37 hetesen érkezett (lány), a második 41 hetesen (fiú), de akkor sem magától indult be, hanem problémák miatt megcsászároztak.
Elsõ 38+4, lány Második 39+4, fiú
Mindkettõt 37. héten szültem, ugyanúgy magzatvíz szivárgással indult.
A lányom 38+6, a fiam 39+3.
Mindket kislanyom napra pontosan 38+3 ra szuletett

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!