Találatok a következő kifejezésre: Akinek gyermekkori van, (7 db)

Van itt olyan, aki felnőttként olyan emberrel jött össze, akivel gyermekkorában utálták, cikizték egymást?

Csak úgy megfordult ez most a fejemben...

Legjobb válasz: Lehet, hogy a részérõ az akkori piszkálódás egyféle tetszés volt :). Megesik, hogy nem tudják máshogy kifejezni a "szeretetükat", viszont így vele foglalkozol. Bár ha megnézak olyan embereket akikkel 5 éve még iskolástársak voltunk, és nem taliztunk ,ár most nagyon sokat változtak ... szóval a gyerekkor annyira nem számít szerintem :)

Lehet, hogy a részérõ az akkori piszkálódás egyféle tetszés volt :) . Megesik, hogy nem tudják máshogy kifejezni a "szeretetükat", viszont így vele foglalkozol. Bár ha megnézak olyan embereket akikkel 5 éve még iskolástársak voltunk, és nem taliztunk , ár most nagyon sokat változtak ... szóval a gyerekkor annyira nem számít szerintem :)
Az általános iskolai gyökerek ma is gyökerek. De! A középsuli végén a mostani férjem folyton piszkált, idegesített, kötekedett velem.Kiderült, azért mert szeret és így akarta magára vonni a figyelmet, hogy észrevegyem és foglalkozzak vele.Elérte a célját :DD
Épp tegnap kérte meg a kezem. :) Mi munkahelyen ismertük meg egymást. nagyon ellenszenvesek voltunk egymásnak. Amikor jobban megismertük egymást kicsit csökkent az ellenszenv, de folyamatosan piszkáltuk a másikat. Ha akkor valaki azt mondja, hogy ez lesz a vége, hát minimum jót kacagok.
En nem tudom elkepzelni. Szerintem az elsö latasra szimpatia, az szimpatia, az megmarad. Mar elsöre is erzed, hogy szimpi vagy unszimpi, es ö is. Nekem legalabbis a 40 ev alatt ez az "alapszimpatia" nem valtozott, amellett, hogy mindenkinek a jelleme sokat valtozik/hat. Ha persze azert piszkalja, mert szexualisan erdeklödik feleje, a masik meg emiatt menekül, az mas kategoria, itt lehet kesöbb tisztazni, meg "benö a feje lagya", es ebböl lehet valami.
:) képzeld velünk ez történt.Általános iskolába halálra piszkált, mindig betudott valami sértõt szólni, én a típus lány voltam akinek még 7.be nem nagyon volt cicije meg olyan fiús lány voltam stb......Õ mint 8.os nagy fiú mindig bele kötött a kisebb lányokba(amúgy 9 hónappal idõsebb tõlem)Aztán közép suliba kerültünk, de egy busszal jártunk.Én már nem nagyon foglalkoztam vele.... Majd 23 évesen össze találkoztunk, az internet segítségével.Elkezdtünk találkozgatni, de mivel ö Pesten melózott én meg 130km re tõlem laktam így csak hétvégén találkoztunk...De nem sokra rá "haza"jött dolgozni és azóta is együtt vagyunk.Van 2 gyerekünk 5és fél éves fiú és 15 hónapos kislány...
nagyon nehezen bocsátom meg, ha valaki szemét velem ok nélkül. volt a középsuliban egy ilyen fiú. azóta is legszívesebben leköpném, ha találkozok vele. az élet már kamatostul visszaadta neki, amit adott nekem, szóval még ha szemétségnek is hangzik, de azóta túlléptem a mocsokságain.
Mi nem jöttünk össze, de volt egy srác, aki a halálba cikizett általánosban, mindig piszkált valamiért, és nem azért, mert tetszettem neki...azóta eltelt több, mint 10 év, pár hónapja volt egy osztálytalálkozónk (amire többek között miatta nem is akartam elmenni, mondván ki kíváncsi rá), és meglepõdtem, mennyire kicserélték. Szinte vele beszélgettem a legtöbbet, és azóta is többször összefutottunk egy sörre. Benõtt a feje lágya. :)
Hármassal értek egyet, néhány kivételtõl eltekintve a gyökér az gyökér marad.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Érdekes olvasni az ilyen történeteket. Én azt hiszem, nem tudnék komoly kapcsolatba kezdeni olyannal, aki valaha bántott, mert bennem is megvan az a gondolat, hogy a gyökér gyökér marad.Szóval azt hiszem, nem nagyon tudnék bízni benne.De a barátkozásra talán tennék egy próbát.

Akinek gyermekkori cukorbetegsége van, nagyobb eséllyel vetél el?

Valaki tapasztalatára lenne szükségem, akinek gyermekkori cukorbetegsége van, és terhes, vagy már szült? Volt-e vetélése? Milyenek voltak a cukrai!

Legjobb válasz: Szia ! Saját tapasztalatom nincs, de egy könyvben utánanéztem neked.Ugyanolyan egészséges kisbabád lehet mint másnak, mivel folyamatos szakorvosi ellátás alatt leszel.Állandónak kell maradnia a vércukorértéknek, és akkor tudod veszélytelenül kihordani a babát.Gondolom Te is szoktad otthon mérni a cukrodat.Sokkal pontosabban meg kell tartani az orvosi utasításokat, diétát.Lehet hogy nem segítettem sokat, de szerintem ne aggódj az orvosok tudják, mikor mit kell tenni.

Szia ! Saját tapasztalatom nincs, de egy könyvben utánanéztem neked.Ugyanolyan egészséges kisbabád lehet mint másnak, mivel folyamatos szakorvosi ellátás alatt leszel.Állandónak kell maradnia a vércukorértéknek, és akkor tudod veszélytelenül kihordani a babát.Gondolom Te is szoktad otthon mérni a cukrodat.Sokkal pontosabban meg kell tartani az orvosi utasításokat, diétát.Lehet hogy nem segítettem sokat, de szerintem ne aggódj az orvosok tudják, mikor mit kell tenni.

Van koztunk olyan, akit gyermekkoraban megeroszakoltak? Ha igen, az elmeselne az egesz sztorit? Feljelentettetek az illetot? 13/L

Legjobb válasz: Ha valakivel ilyesmi történik,nem hinném,hogy szívesen részletezné neked...

Ha valakivel ilyesmi történik, nem hinném, hogy szívesen részletezné neked...
engem csak majdnem (kb 3 éve, 13 voltam), nem lett belöle semmi, mert megkértem a szüleimet, hogy ne verjék nagydobra nem azt mondom, hogy nem viselt meg, de lelkileg rendben vagyok, azóta jobban féltenek, én meg jobban figyelek, ennyi
ismerõs körben volt. feljelentette, elítélték. de nem kellene, megvárni :-(
Budapesten vagy? Mert akkor a fickónak annyi!!!!
Szólj nekem aszt kiverem a fogait az öregnek XD 17f
A kérdező hozzászólása: Szolt mar a szuleinek, azt mondtak hogyha megegyszeer megtorteik akkor feljelentik.
Basszus ez komoly szóljon felnõttnek. Különben viszlát a híradóban!
A kérdező hozzászólása: Nem velem tortent, hanem a velem egykoru baratnommel. De nem eroszakoltak meg, még..... A sulibol minden nap busszal jon haza, es a buszmegalloban minden nap ott all egy idosebb ferfi, fogdossa, puszilgatja.. Ez mar megtortent vagy 10x.
Veled is ez történt?? Semmiképp ne hagyd szó nélkül, az ilyeneknek börtönben a helyük!! Ki se kéne engedni õket!! Az elkövetõt mindenesetre kerüld, ne tudjon a szándékodról. De siess, nehogy mégegyszer... Bár remélem, hogy ezt csak kíváncsiságból kérdezed...
A kérdező hozzászólása: Nem Budapesten, hanem Érden.


Van olyan magyar költő, akit/akiket az édesanyja gyermekkorában elkényeztetett?

Legjobb válasz: Abban az idõben szerintem nem sok ilyen lehetett, sõt egyáltalán nincs. A mai költõket meg nem ismerem.

Abban az idõben szerintem nem sok ilyen lehetett, sõt egyáltalán nincs. A mai költõket meg nem ismerem.
Mai költõt ismerek egyet.

Hogyan nőnek/nőttek fel azok, akiknek értelmileg fogyatékos testvérük van? Milyen / milyen volt a gyermekkoruk?

Legjobb válasz: Szomszéd családban volt egy idõsebb gyerek, õ elmenekült otthonról, mert nem bírta tovább. A szülõkön is látszik már, hogy belefásultak, sokszor visszaesik a beteg gyerek, hiába sikerül megtanulnia új dolgokat. Lehet szívtelen vagyok, de aki tudja, az adja intézetbe, ahol szakértõk figyelnek rájuk, egy egész családot tönkre tehetnek sajnos a beteg gyerekek, nem direkt teszik, de mellettük nem egyszerû az élet, láttam a szomszédaimon is.

Értelmes embereknél ez nem probléma. Megtanulják hogy kezeljék, hogy fejlesszék.
A bátyám értelmi fogyatékos. Nagyon jólelkû, kedves, dolgos, sose bántana senkit (mint sok egészséges). Mindig is nagyon szerettem. Gyerekként sokszor egy kalap alá vontak vele, de nem zavart. Ettõl még lediplomáztam néhányszor.:) A szüleim életét is megváltoztatta. Az emberek egy része nagyon negatív a fogyatékosokkal. Apu szégyellte is azt hiszem. Nekem természetes, hogy én gondoskodom majd róla, ha a szüleink már nem élnek. De megértem azt is, ha valakinek nagyon súlyosan fogyatékos a testvére, és ezt tehernek érzi. Bár azt gondolom, akkor is mindent megtennék, hogy szép élete legyen, és emberhez méltóan gondoskodjanak róla pl. egy szakellátó helyen.
Szomszéd családban volt egy idõsebb gyerek, õ elmenekült otthonról, mert nem bírta tovább. A szülõkön is látszik már, hogy belefásultak, sokszor visszaesik a beteg gyerek, hiába sikerül megtanulnia új dolgokat. Lehet szívtelen vagyok, de aki tudja, az adja intézetbe, ahol szakértõk figyelnek rájuk, egy egész családot tönkre tehetnek sajnos a beteg gyerekek, nem direkt teszik, de mellettük nem egyszerû az élet, láttam a szomszédaimon is.
Ismerõsnél 2 helyen is van ilyen. Nincs semmi gond, az egészséges gyerekek szeretik a testvéreiket, de attól még õk ugyan olyanok mint bárki más, nincs különbség
Azért pontoztak le, mert aki sosem élt ilyen helyzetben, az el sem tudja képzelni, hogy milyen. Nem minden értelmi fogyatékos egyforma. Elõttem kommentelõnek szerencséje van. Az én bátyám sokszor agresszív, és közepesen értelmi fogyatékos. Emellett nagyon komoly epilepsziás. A rohamai kigyerekként halálosan félelmetesek volta, ma sem bírom õket jobban. A sokszor követelõzõ, agresszív stílusa általában kiborít. Mivel egy 5-6 éves gyerek szintjén van a legtöbb esetben, ezért (mint minden ilyen kisgyereknek) nehéz elmagyarázni, hogy mit miért nem lehet. A testi ereje pedig egy 34 éves férfié, ezért igen érdekes, mikor dühös vagy hõzöng... megnézném azokat a kommentelõket, hogy miként éreznék magukat, akik szerint minden esetben a családban a helye a beteg embernek, és angyali kapcsolatban kell vele lenni. ÉN szeretem a bátyámat, de halálosan felháborít, amikor olyan kommentelnek ilyenrõl, akiknek nincs saját kézbõl tapasztalatuk. A szüleim teljesen belefáradtak a gondozásába, idegileg kikészíti õket, amikor agresszívabban lép fel, vagy épp rosszul van. A második otthonunk a kórház... gondolom az itt kommentelõk szívesen rohangálnak minden évben pár hónapon át nap mint nap kórházba... nem arról van szó, megteszi az ember, de had ne kelljen már élvezni. Ha nekem beteg gyerekem lesz (súlyos értelmi fogyatékos), én intézetbe adom. Lehet szívtelennek nevezni, de nekem tönkretette a gyerekkoromat a testvérem, nincs jogom egy egészséges gyereket ennek kitenni. Az más kérdés, hogyha elõszörre csúszik be a beteg gyerek, akkor lehet nem szülnék többet... de akkor is az intézet mellett döntenék. Undorítónak és álságosnak tartom, hogy az orvostudomány megment olyan komoly beteg újszülötteket, akik utána egész életükben súlyos! nyomorrékként, súlyos! értelmi fogyatékosként vegetálnak. Persze utána a szülõknek már nem segítenek, ápolja õ, essen ki a munkából õ egy életre, dolgozza fel egyedül a szülõ... az intézetek nyomorúságosak, megalázóan bánnak ott velük. MOndjuk a legtöbb ottani embert hasonlóan megaláznám, aztán kirúgnám. Ma az intézetek vannak azért, hogy õk munkát kaphassanak, és nem õk vannak azért, hogy betegeket ápoljanak. De sajnos még így is ez a legracionálisabb megoldás. És mielõtt bárki nekem támad az intézet miatt: a napi 24 órás ápolást igénylõ idõseket is ápoló intézetekbe, idõsek otthonába adják az emberek... ugyanaz a kettõ.
Normális családban ez nem gond. Schubert Éva színésznõnknek Down-kóros öccse volt. Õ csak olyan férfival kezdett, aki elfogadta ezt a tényt (mivel õvele élt). Lehet példát venni róla. http://www.citytv.hu/hir_reszletezo.php?k=135
A barátomnak értelmileg fogyatékos testvérei vannak az, hogy õk fogyatékosak nem befolyásolta az õ gyerekkorát. Sokat tudott velük játszani, mert ugye amikor õ 3éves volt kb. a tesói 10-en pár évesen ugyanezen a szinten voltak. Ez késöbb jelenthet gondot. Mikor a szülõk már nem lesznek, az értelmes testvérnek illene magához venni és foglalkozni velük.
nem értem miért vagyok embertelen.Miért kell lepontozgatni?Nekem a férjemnek van egy beteg bátyja, ott lakik a szüleivel még, már teljesen belefáradtak nagyon öregek a korukhoz képest, férjemnek sem volt a szíve csücske az otthon élés..meg tudom érteni.És nekem spec nem hiányzik az, hogy mikor meghalnak a szülei 3 gyerekünk mellé õt is befogadjuk.Hála a jó égnek férjemnek sem ez a terve.Az õ testvére is állandóan visszaesõ.
Elég szomorú az egészséges testvér nyakába varrni a betegeket. Nem az õ gyerekei.
17:47, nem varrásról van szó. Erre senki sem köteles, csak jóérzésbõl, testvéri szeretetbõl.... Ami látom hiányzik belõled. Szerencsére nem vagyok a testvéred......
Utolsó én egyetértek veled!!!!!
Nekem is van egy elmebeteg testvérem , paranoid skrizoféniában szenved. Anyám és apám teljesen kikészíti idegileg, állandóan dühöng, a lakásban szétveri a bútorokat, csillagászati rezsiszámlákat csinál! Kinyissa a vizet és nem zárja el, az órákig folyik, az összes villanyt felkapcsolja éjszaka, amikor anyuék lefekszenek, volt, hogy egy hónapban 40.000 Ft volt csak a vízdíj! Anyám és apám nyugdíja rá is megy a pazarlásra! Képzeljétek el, hogy van egy fogyatékos testvéretek, aki éjszaka kinyissa a csapokat és az reggelig folyik! Volt, hogy vagy 3 órát állt a zuhany alatt és engedte teljes keresz metszetben, ami csak a csövön kifért! A végén úgy kellett rátörni az ajtót! Ha nem ordibálunk vele, másnap is még a zuhany alatt állt volna! Ti mit tennétek, ha ilyen fogyatékos gyereketek lenne? Sajnos a lipótmezei diliházat bezárzák....

Van olyan akit molesztált az apukája gyermekkorban vagy tini korban?

Legjobb válasz: Engem igen,és felvenném a kapcsolatot hasonló cipõben járóval, hogy hogy élte õ akkor meg ezt és kihat -e a jelenlegi életére, szexuális életére? 28/L

A kérdező hozzászólása: Engem igen, és felvenném a kapcsolatot hasonló cipõben járóval, hogy hogy élte õ akkor meg ezt és kihat -e a jelenlegi életére, szexuális életére? 28/L
engem még tinilány vagyok
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ
Szerintem mindenképp menj el pszichológushoz, biztosan segíteni fog!!! Sajnos nagyon sok ilyen esetet hallani (én szerencsére nem éltem át), de borzasztó lehet. Egy orvos segítene neked igazán feldolgozni ezt a dolgot + ha többet az életedben a környékére sem mennél annak a vadállatnak...Már bocs a kifejezésért.
A kérdező hozzászólása: ebbõl látszik, hogy nem tudjátok, ez milyen komoly dolog.
csak egy kis tapi volt xD
De kislányom nem is molesztáltalak xD
A kérdező hozzászólása: szóval mi is folyik itt?
Valahogy nem tud érdekelni, hogy miben hiszel :S
úgyse hiszem el
Hát ne haragudj de a részletekbe nem mennék bele...
persze.és h?
Én molesztáltam apukámat. Ez komoly.
A kérdező hozzászólása: kérem csak olyan válaszoljon, aki hasonló cipõben járt! Köszönöm.
te jó ég mit csinált?:S
Talán ha elmondanád könnyebb lenne feldolgozni :)

Vannak itt olyan emberek akik felnõttkorukra megszakították a kapcsolatot a szüleikkel? (pl: rossz gyermekkoruk miatt stb)

HA igen, hogyan zajlott, mi volt a reakció? stb. Én pl most ebben a cipõben járok.

Legjobb válasz: Apám nekem mindig volt, de mégse. Egy önzõ ember, anyukámat mindig megcsalta, verte. Amikro végre siekrült elköltözünk tõle, anyukám nem sokkal rá megbetegedett. Ekkor töltöttem be a kb. 15. életévemet. 16 éves koromra anyukám meghalt, apámhoz kerültem. Õt csak a különbözõ járadékaim érdekelték. Fél éven keresztül laktam nála, utána nem bírtam tovább, hogy õ csak a hasznot látja bennem. Most 17 éves vagyok.

Apám nekem mindig volt, de mégse. Egy önzõ ember, anyukámat mindig megcsalta, verte. Amikro végre siekrült elköltözünk tõle, anyukám nem sokkal rá megbetegedett. Ekkor töltöttem be a kb. 15. életévemet. 16 éves koromra anyukám meghalt, apámhoz kerültem. Õt csak a különbözõ járadékaim érdekelték. Fél éven keresztül laktam nála, utána nem bírtam tovább, hogy õ csak a hasznot látja bennem. Most 17 éves vagyok.
Szüleim elváltak, apám újra nõsült. Született ott is egy gyerek. találkozgattunk utána is, de attól fogva a féltestvérem volt a gyerek. Aztán kértem apámat, hogy segítsen elhelyezkedni ahol dolgozik. Azt hallottam vissza, hogy ne engedjenek oda dolgozni, mert szégyent hoznék rá. Soha nem ittam, nem drogoztam, semmi ilyesmi, csak elégedetlen voltam az elõzõ munkahellyel. Ezért megszakadt a kapcsolatunk. Amikor megnõsültem, a nejemék erõltették, hogy vegyük fel a kapcsolatot. Ez addig tartott, amíg nem kaptam apai nagymamámtól elköltözésekor pár ezer forint értékû holmit, és még akart nekem szánni valamit, de azt apám zsebre tette, és amikor megkérdeztem, hogy hol van az a pénz, azt mondta, hogy odaadta a fiának (mert én ugye nem voltam az, ezt meg is jegyeztem). Aztán mondta, hogy én hozzá csak vendégként mehetek, nem a fiaként. Itt zárult le a kapcsolatunk. Többé nem mentem " vendégként" hozzá. Aztán meghalt, hatalmas házuk volt, természetesen a "fia" és a felesége nevén. "Szegényen" halt meg. Nem volt reakció, örült, hogy többé nem lát. Nekem nagyon nehéz volt feldolgoznom, de sikerült.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!