Találatok a következő kifejezésre: Akinek ciszta nem (48 db)

Ciszta? Ha igen, akkor normális, hogy kemény? Mindegyik ciszta felszívódik egy idő után? Ugye egy ciszta nem rákosodhat el?

Két éve találtak egy cisztát a jobb mellemben, de azt mondták ez semmi komoly, nem is foglalkoztam vele. Viszont most felfedeztem egy kemény csomót a ugyanabban a mellemben, ami valószín?leg ugyan az. De ha ciszta volt, nem kellett volna elt?nnie, felszívódnia? Lehet, hogy valami más, és azért lett most kemény mert meg fog jönni? Egyébként nem fáj egyáltalán. Bejelentkeztem mellultrahangra,de nagyon aggódom, bár azt mondják, nem lehet daganat, mert ahhoz fiatal vagyok. 16/L

Legjobb válasz: Szia! Elõfordulhat, hogy tényleg csak a menstruáció miatt kemény, de jól tetted, hogy bejelentkeztél egy ultrahangos vizsgálatra. Nem árt megnézetni. Azt hülyeségnek tartom, hogy az életkoron múlna, hogy daganatod lesz-e vagy nem. Valamilyen szinten persze közre játszhat, de fiatal, öreg, nõ, férfi is szenvedhet tõle, nem nagyon válagot. Nekem is volt cisztám, a jobb petefészkemen (5x3 cm). 18 évesen megmûtöttek vele, gondolom, mert nem szívódott volna fel. Nekem jó indulatú volt, ebbõl gondolom logikus, hogy lehet rosszindulatú is. Amíg kicsi, addig van, hogy felszívódik magától vagy gyógyszeres kezeléssel elmúlik. De ha nagy akkor többnyire mûteni kell. Ne aggódj, remélhetõleg semmi komoly bajod nincs. 21/L

Szia! Elõfordulhat, hogy tényleg csak a menstruáció miatt kemény, de jól tetted, hogy bejelentkeztél egy ultrahangos vizsgálatra. Nem árt megnézetni. Azt hülyeségnek tartom, hogy az életkoron múlna, hogy daganatod lesz-e vagy nem. Valamilyen szinten persze közre játszhat, de fiatal, öreg, nõ, férfi is szenvedhet tõle, nem nagyon válagot. Nekem is volt cisztám, a jobb petefészkemen (5x3 cm). 18 évesen megmûtöttek vele, gondolom, mert nem szívódott volna fel. Nekem jó indulatú volt, ebbõl gondolom logikus, hogy lehet rosszindulatú is. Amíg kicsi, addig van, hogy felszívódik magától vagy gyógyszeres kezeléssel elmúlik. De ha nagy akkor többnyire mûteni kell. Ne aggódj, remélhetõleg semmi komoly bajod nincs. 21/L
Nem tudni ennyibõl mi lehet ez. De olyat mondani, hogy 16 évesen nem lehet daganat tirpákság. Akkor miért halnak meg akár csecsemõk, kisgyerekek rákban?
A kérdező hozzászólása: Huh, ma voltam ultrahangon, és csak egy ciszta, és semmi baj nincs vele :) Köszi a válaszokat! :)
Szerencséd van.

Inszeminációra megyünk. Sajnos eddig sokszor volt huzamosabb ideig cisztám (ezzel műtöttek pár hónapja, felszívódós fajta volt mindegyik). Ha a doki megvizsgál, és talál megint csiztát, akkor addig nem kezdik el az inszemet, míg fel nem fog szívódni?

Mert nekem volt, hogy 6 hónap alatt 1 hónap volt, mikor nem volt. Vagy kapok olyan hormont, amitől elmúlik?

Legjobb válasz: Szia! Nem vagyok járatos az inszemben, de úgy tudom, hogy semmilyen stimulációt nem kezdenek el addig, amíg ciszta van. Azt hiszem, hogy az inszemnél is alkalmaznak bizonyos tüszõérlelõ vagy tüszõrepesztõ terápiát, amit ciszta mellett nem ajánlott. Elõször a cisztát kell eltüntetni vagy gyóygszerrel vagy mûtéttel. Biztosat viszont csak az orvos tud mondani. Kitartást és sikeres inszemet kívánok!

Szia! Nem vagyok járatos az inszemben, de úgy tudom, hogy semmilyen stimulációt nem kezdenek el addig, amíg ciszta van. Azt hiszem, hogy az inszemnél is alkalmaznak bizonyos tüszõérlelõ vagy tüszõrepesztõ terápiát, amit ciszta mellett nem ajánlott. Elõször a cisztát kell eltüntetni vagy gyóygszerrel vagy mûtéttel. Biztosat viszont csak az orvos tud mondani. Kitartást és sikeres inszemet kívánok!

Mennyi idő alatt alakulhat ki a PCO? Kb.3 hónapja voltam uh-on, akkor még nem volt ciszta.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem errõl nem készült vizsgálat, felmérés, de persze lehet, hogy tévedek. Az viszont, hogy nincsenek/nem voltak cisztáid, nem jelenti, hogy akkor nem voltál/vagy pco-s, de a ciszták sem jelentik automatikusan, hogy pcos-d van. Mibõl gondolod, hogy errõl van szó? Voltál hormonlaboron? Mik lettek az eredmények? www.pco-szindroma.hu - itt nagyon sok mindenrõl olvashatsz, a pcos-val kapcsolatban.

Szia! Szerintem errõl nem készült vizsgálat, felmérés, de persze lehet, hogy tévedek. Az viszont, hogy nincsenek/nem voltak cisztáid, nem jelenti, hogy akkor nem voltál/vagy pco-s, de a ciszták sem jelentik automatikusan, hogy pcos-d van. Mibõl gondolod, hogy errõl van szó? Voltál hormonlaboron? Mik lettek az eredmények? http://www.pco-szindroma.hu - itt nagyon sok mindenrõl olvashatsz, a pcos-val kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: Nem voltam még laborban, és semmilyen vizsgálaton, de már sajnos 2x elvetéltem és már ilyenkor mindenre gondolok.
Elméletileg, ez egy velünk született genetikai anyagcsere rendellenesség(legalább is nekem a doki ezt mondta) nekem a hüvelyi uh-n azonnal látszott.neked volt H-uh?

Ha multhonapban volt cisztám akkor most nem lesz?

Legjobb válasz: Ha a múlt hónapban nyertél a lottón,ebben a hónapban is nyerhetsz? Talán a cisztának kicsit nagyobb a valószínûsége.Meg különben is,honnét tudjuk,hogy múlt hónapban kifakadt az a ciszta?

Ha a múlt hónapban nyertél a lottón, ebben a hónapban is nyerhetsz? Talán a cisztának kicsit nagyobb a valószínûsége.Meg különben is, honnét tudjuk, hogy múlt hónapban kifakadt az a ciszta?
Menj el orovoshoz és Õ megmondja. Persze a ciszta olyan ami felrobbanhat kozbe és etünik, de ezt csak orvos látja ultrahanggal. Nekem is volt, sõt mikor teherbe estem ez volt az elsõ kérdésem a dokinál, hogy most mi lesz és akkor a doki már semmilyen cisztát nem látott.

Tünetek nélkül lehetek terhes? Már 35 napja késik, 3 hete voltam orvosnál, aki nem látott terhességet, cisztát sem és a tesztjeim is negatívak lettek akkor. Azóta nem foglalkoztam vele, gondoltam, majd a következő ciklusban lesz valami.

Vérzésem azóta sincs, pedig eddig pontosan 28 naponta jött meg, 30 éves vagyok. Nem fáj a mellem és hányingerem sincs. Ha hormonzavaros lennék, annak lenne valamilyen más tünete?

Legjobb válasz: Miért nem csinálsz új tesztet? Lehetsz terhes tünet nélkül. Lehet, hogy három hete még nem látta a doki, de most már biztosan meg tudja állapítani, ha tényleg terhes vagy. Ha meg nem, akkor is orvoshoz kellene menned.

Miért nem csinálsz új tesztet? Lehetsz terhes tünet nélkül. Lehet, hogy három hete még nem látta a doki, de most már biztosan meg tudja állapítani, ha tényleg terhes vagy. Ha meg nem, akkor is orvoshoz kellene menned.
szerintem teszteljél, a tünetek nem kötelezõek, és menj vissza orvoshoz mindenképpen, hogy megnézze, mi bajod van.
Szerintem menj el újra orvoshoz! Bármi lehet!
A kérdező hozzászólása: Én is a "bármitõl" félek, nem a terhességtõl.
Szia! Én is hasonlóan vagyok mint te, kivéve, hogy volt 2-3nap barnázásom... A dokim szerint ha nem jön meg még októberben is, akkor menjek vissza... Hát én a héten megyek egy másik dokihoz.
Félsz a bármitol ? Bátorság !!!! Ha homokba dugod a fejed attól még ott a probléma csak most még esetleg idoben orvosolható és mellesleg lehet hogy nem is akkora a baj és minél elobb megoldható bár lehet hogy csak kilenc hónap múltán igényel orvosi segítséget a dolog :o) Tehát akkor most : teszt, aztán irány a doki mivel ha gond van akkor úgyse fogod tudni elkerulni csak így még esetleg idoben lesz ha meg minden rendbe legalább megnyugszol ! Tudom azt is hogy mondani konnyu de gondolkozz reálisan! Bátorság !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a bíztatásokat! Mindenképpen csinálok tesztet, utána orvoshoz megyek. A poén az, hogy mióta azt hittük, hogy babát várunk, egyáltalán nem védekezünk...
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :) (:
Szia, igen azt észre kellett volna venni!
A kérdező hozzászólása: már 3mat is csináltam. egyet amikor augusztusban 2hetet késett...mindkettõ negatív. 1-et pedig 3hete, az is negatív lett.szóval gondolom nem, de akkor csak azért késik meg fiatal vagyok!? de ennyit!??
Ha augusztus óta nem volt aktus, akkor nem valószínû hogy terhes lehetsz. Csinálj egy terhességi tesztet ha az megnyugtat.
A kérdező hozzászólása: de kedves Válaszoló az imént említettem, hogy november 13-a óta nem jött meg, és még nem állt be teljesen a mensim. eddig mindig max 2hetet késett, és ezért ijedtem meg egy kicsit.
A kérdező hozzászólása: csak olyan sok olyan esetrõl hallottam h terhesen is menstruál meg ilyenek... :O
Ha nem szedtél semmilyen hormon tartalmú gyógyszert, és már beállt a mesnid, akkor nem normális, hogy pár hónapig elfelejt megjönni! És ahogy már elõttem írták, egy 4-5 hónapos terhességet már Neked is észre kell hogy vegyél, mert akkor már mocorogna benned a baba.
Augusztusi szexbõl lenne a baba és azóta 3-szor megjött? Hát kb. 1:1000000-hoz az esélyed rá. Már te is éreznéd hogy mocorog, nemhogy a doki?! Esetleg ha késõbb volt aktus, akkor abból lehetnél terhes, de az augusztusiból szerintem nem.
A kérdező hozzászólása: szóval mit gondoltok??
A kérdező hozzászólása: neeem. augusztusban történt az eset, de nagyon kicsi az esélye, de aztán megjött 3x és most november 13-a óta nem. de ez még állítólag belefér , mert fiatal vagyok.
A 4-5 hónapos terhességet már neked is észre kellett volna venned, nemhogy az orvosnak, ugyanis az már szabad szemmel is látható.
4-5 hónapja késik??? És mikor mondta ezt az orvos?
Nagyon durva egy doki az, aki egy 4-5 hónapos terhességet nem venne észre az ultrahangon! Tehát valószínû, hogy nem vagy az. Azért nem ártana még egy uh, hogy esetleg a méhen kívüli eshetõségét is kizárják. És mennyit késik a menstruációd? Már hónapok óta kimaradt?
Lehet hogy valami felborította a hormonjaid. Ha pár hét múlva sem jön meg, akkor menj el nõgyógyászhoz vagy endokrinológushoz. Vizsgáltasd ki magad, ne hagyd ennyiben a dolgot.

Akinek ciszta miatt nem jön meg a mensije, ő is érez mensi tüneteket? (vizes folyás, mellfeszülés, hasfájás)

Legjobb válasz: nekem midkét petefészkem policisztás volt, de csak miután megmûtöttek, azután éreztem a mellféjést és az erõsebb görcsöket. addíg is görcsöltem, de nem annyira

nekem midkét petefészkem policisztás volt, de csak miután megmûtöttek, azután éreztem a mellféjést és az erõsebb görcsöket. addíg is görcsöltem, de nem annyira

7 hete volt az utolsó mensim. Voltam nődokinál, aki szerint nem valószínű, hogy terhes vagyok, a teszt is negatív volt (2 hete). A doki előtt szúrt a hasam a petefészkeimnél, azóta viszont elmúlt. Lehet, hogy cisztám volt?

7 hete volt az utolsó mensim. Voltam n?dokinál, aki szerint nem valószín?, hogy terhes vagyok, a teszt is negatív volt (2 hete). A doki el?tt szúrt a hasam a petefészkeimnél, azóta viszont elmúlt. Ha esetleg "kipukkasztotta" a doki, akkor annak lenne valami tünete? Egyáltalán lehetséges ilyen? Ráadásul mindkét oldalon? Vizsgálat közben nem éreztem semmit. És ez okozhatja, hogy nem jön meg?

Legjobb válasz: Egy átlagos nõi ciklus 28-32 napig tart. A ciklust a vérzés elsõ napjától számítjuk. De ezek csak arányszámok. Egy nagyobb rakás dolog befolyásolhatja a ciklus hosszát. ( pl. hosszabb stesszre - idegfeszültség, hireten fogyás, hízás, nagy fizikai megterhelés pár napig, fényhiány )olyan hormont termel a szervezet, ami un. ösztrogén termelést gátló hatású - nem engedi megérni a tüszõt - így elhúzódik a ciklus. A doki nem pukkasztot ki semmit. ( Vizsgálattal lehetetlen. :) ) Természetesen lehet egyszerre mindkét petefészekben tüszõérés, így lesznek pl. a kétpetéjû ikrek. Ami veled történik teljesen normálisnak tûnik, fiatal nõknél nagyon gyakori, hogy kicsit szétcsúszik a cilkusuk. Nyugi.

Egy átlagos nõi ciklus 28-32 napig tart. A ciklust a vérzés elsõ napjától számítjuk. De ezek csak arányszámok. Egy nagyobb rakás dolog befolyásolhatja a ciklus hosszát. ( pl. hosszabb stesszre - idegfeszültség, hireten fogyás, hízás, nagy fizikai megterhelés pár napig, fényhiány )olyan hormont termel a szervezet, ami un. ösztrogén termelést gátló hatású - nem engedi megérni a tüszõt - így elhúzódik a ciklus. A doki nem pukkasztot ki semmit. ( Vizsgálattal lehetetlen. :) ) Természetesen lehet egyszerre mindkét petefészekben tüszõérés, így lesznek pl. a kétpetéjû ikrek. Ami veled történik teljesen normálisnak tûnik, fiatal nõknél nagyon gyakori, hogy kicsit szétcsúszik a cilkusuk. Nyugi.

Ha ovulációkor nem reped meg a tüszőm, akkor mindenféleképpen ciszta lesz belőle? Nagyon fáj a bal oldalam, az alhasam, a hüvely. Cn25. Kétségbevagyok esve. Beágyazódás lenne azt lehetne ilyen fájdalmakkal érezni?

Legjobb válasz: Szia! Ha nem reped meg a tüszõ abból tényleg ciszta lesz. Ennek többféle változata van. Nekem is volt régen. Mûteni is kellett, mert hatalmas volt. Ez nálam 2-3 napos fájdalommal járt és fel voltam fújódva, mert már a beleimet is nyomta a ciszta. utána magától kidurrant. Állítólag minden 3. nõnek van csak észre sem veszi. WEz nmind a fogamzásgátlók hatása. Mióta nem szedem nincs panaszom. Nem hinném hogy az van Neked, de ha nagyon zavar pé után kérj idõpontot uh-ra. Az mindent kimutat. Mondjad hogy ciszta gyanúd van. De ha babát szeretnél se aggódj. Nekem extrém nagy volt. Más meg simán babát is kihord ciszta mellett. Sok sikert

Szia! Ha nem reped meg a tüszõ abból tényleg ciszta lesz. Ennek többféle változata van. Nekem is volt régen. Mûteni is kellett, mert hatalmas volt. Ez nálam 2-3 napos fájdalommal járt és fel voltam fújódva, mert már a beleimet is nyomta a ciszta. utána magától kidurrant. Állítólag minden 3. nõnek van csak észre sem veszi. WEz nmind a fogamzásgátlók hatása. Mióta nem szedem nincs panaszom. Nem hinném hogy az van Neked, de ha nagyon zavar pé után kérj idõpontot uh-ra. Az mindent kimutat. Mondjad hogy ciszta gyanúd van. De ha babát szeretnél se aggódj. Nekem extrém nagy volt. Más meg simán babát is kihord ciszta mellett. Sok sikert

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!