Találatok a következő kifejezésre: Akik már otthon: Milyen (6 db)

Akik már szültek otthon: Milyen tapasztalataitok voltak? Ki segített a szülésnél?

Legjobb válasz: Az otthon szülésrõl nincs élményem, de az utolsó hozzászólónak szeretnék válaszolni: Szerintem senki nem állítja, hogy a szülés nem fáj. Az meg egyéni, hogy milyen emlékeket hagy benned a fájdalmas része. Én szülés után nem egészen egy évvel voltam nemcsak a szülõszoba környékén, hanem konkrétan abban a szülõszobában, ahol szültem. Emlékszem a fájdalmakra is, de hihetetlenül jó érzés fogott el, mikor ott voltam. "Rögtön" akartam még egy babát. :)) Hozzá kell tenni, ez egy bababarát kórházban volt. Akinek nincs a közelében ilyen kórház és minden rendben van a terhességével, megértem, hogy inkább otthon szeretné világra hozni a gyermekét. Természetesen megfelelõ kórházi "háttérbiztosítással". Szerintem érdemes felkeresni olyan szülésznõt, aki vállal otthonszülést és tõle megkérdezni a tapasztalatokat, lehetõségeket.

Az otthon szülésrõl nincs élményem, de az utolsó hozzászólónak szeretnék válaszolni: Szerintem senki nem állítja, hogy a szülés nem fáj. Az meg egyéni, hogy milyen emlékeket hagy benned a fájdalmas része. Én szülés után nem egészen egy évvel voltam nemcsak a szülõszoba környékén, hanem konkrétan abban a szülõszobában, ahol szültem. Emlékszem a fájdalmakra is, de hihetetlenül jó érzés fogott el, mikor ott voltam. "Rögtön" akartam még egy babát. :) ) Hozzá kell tenni, ez egy bababarát kórházban volt. Akinek nincs a közelében ilyen kórház és minden rendben van a terhességével, megértem, hogy inkább otthon szeretné világra hozni a gyermekét. Természetesen megfelelõ kórházi "háttérbiztosítással". Szerintem érdemes felkeresni olyan szülésznõt, aki vállal otthonszülést és tõle megkérdezni a tapasztalatokat, lehetõségeket.
Soha, de soha nem fogom megérteni azokat a nõket akik a saját nyugalmuk érdekében feláldozzák a kisbabájuk életét egy esetlegesen felmerülnõ komplikáció alatt.Tényleg ennyire fontos, hogy otthon történjen meg a szülés?Vannak baba-mama szobák, lehet kádban ülve állva mindenhogy lehet szülni, valószínû azért, hogy azok az önzõ emberek akik kényeskednek és otthon akarják világra hozni a gyermeküket esetleg meggondolják magukat, és belássák, hogy semmi nem ér annyit, minthogy az a pici élet szíve alatt biztosan életben maradjon és ki lehet bírni a kórházi körülményeket.
Egyetértek az elõttem szólóhoz. Miért veszélyezteted a saját és a baba életét?Az hogy a te életeddel mit csinálsz az egy dolog, de szerintem nincs joga senkinek a babája életét veszélyeztetni. Én tutti nem tenném, és biztos hogy megszüntetném az otthon szülést ha tehetném. Remélem ha nem tudtunk meggyõzni minden rendbe lessz veletek. 34 hetes kismama
Én nem szülnék otthon. Nagyon szép emlék volt, amikor a kezemben tarthattam végre a kisfiam, de az azt megelõzõ fájdalomra nem szívesen emlékszem vissza. Ha be kell menni a klinikára, mindig a szülõszoba elõtt kell elmenni és a mai napig görcsbe rándul a gyomrom. Ezt az otthonomban nem szeretném érezni, ahol majd késõbb is élnem kell. Oké, szép dolog a szülés, de nem értem, hogy manapság miért divat azt állítani, hogy nem is fáj. Igenis fáj. Hozzá tartozik, ki lehet bírni és megéri, de akkor is elég fájdalmas.
Húúú, mekkora idióták vagytok, azóta Geréb Ágnes már több gyereket megölt!

Ha a férfi marad otthon a gyerekkel 3 éves koráig, akkor milyen házimunkát kell elvégeznie?

A nő ugye dolgozni jár, míg a férfi otthon van a gyerekkel. Ekkor még a nő főzzön, mosson, takarítson, miután hazaért a munkából vagy ezeket a férfi végezze?

Legjobb válasz: Ez meg milyen kérdés? Ha a férfi van otthon, õ csináljon mindent!

Ez meg milyen kérdés? Ha a férfi van otthon, õ csináljon mindent!
szerintem is ö csináljon meg amit csak tud. Forditott esetben senkinek nem jut eszébe ezt megkrdezni. Bár tudok családot ahol az elsõ pár hónapban vagy rendeltek kaját vagy az apuka fözött munka után. A többi dolgot anyuka végezte.
A férfi van otthon, az õ dolga, hogy rendbe tartsa a lakást, ellássa a gyereket, ebbe beletartozik a fõzés is.Szerintem ezt simán elvárná fordított esetben is.Mi úgy oldottuk meg, hogy apuka, hordta az ételt étterembõl, menüt.Hétvégén viszont anyuka fõzött.
Pont azokat, amiket hasonló esetben a nõtõl elvárna. Nyilván ha fogzik a baba, extra nyûgös, beteg stb akkor kevesebb ideje van ezekre. Ez megbeszélés kérdése. Nálunk például ilyenkor is "segített" a férjem: mindig õ vitte le a szemetet, elmosogatott, hétvégén fõzött stb. Egész nap egy babával lehet nagyon nehéz, nem tragédia ha havonta párszor rendelünk kaját vagy nem állnak vigyázzban a tárgyak. Függetlenül attól, ki van otthon.
Ugyan azt várnám el, amit én is megtennék, ha én lennék otthon. Mivel én elvárom, hogy azért apuka is kivegye a részét a házimunkából nem várnám el, hogy mindig csili vili rend legyen. De azért az nem mûködne, hogy munka után még én fõzzek mossak takarítsak, hisz akkor mikor lennék a családommal?
ugyanazt kellene megcsinálnia mint amit neked kellene ha otthon maradnál.
Aki otthon van, az csinálja meg a napközben adódó házimunkát. Ha van mit mosogatni, akkor mosogasson el például. De persze ha délután/este adódik munka otthon, akkor az már közös. Ezt akkor is így gondolom, amikor a nõ marad otthon, és a férfi jár dolgozni, és fordítva is.
én is nagyon kíváncsi vagyok a válaszokra! 39 hkm
40+5 hétre jött a kislányom. aznap éreztem magam "furcsán" jóval hisztisebb, ingerlékenyebb voltam mint általában. meg nagyon sokat keményedett a pocakom (az is többször a szokásosnál). anyósom látta rajtam, hogy valami készülõdik, de csak utólag mondta. kedd este kezdõdött a vajúdás, szerda reggel született meg a kicsi (császárral végül). pénteken indították volna a szülést, ha addig semmi.
elõtte éjszaka éjjel fél2 kor egy erõs joslóra ébredtem, majd reggelig minden órában szabályosan 60 perc múlva. ez meg napközben is, ekkor gyanakodtam de már annyira végtelennek tûnt az idõ akkortájt hogy legyintettem, hogy úgyse lesz semmi. aztán ez este 10 re átváltott 6-8 percesre. onnan indult be a buli...ugye elsõ volt, nem tudtam még az elején ez már tutira az e, de amikor automatikusan mentem, hogy ruhát készítsek ki magamnak reggelre -amit nem szoktam- felismertem, hogy bizony ez már az...és valóban jól tettem, mert reggel a szekrényt se tudtam volna kinyitni :-D
elõtte napokban rengeteget ettem, szószerint zabáltam:o) Meg takarítottam ezerrel.
Nekem elõzõ nap este nagyon nagy étvágyam volt. Emlékszem úgy bevacsoráztam, pedig a vége felé már nem nagyon volt étvágyam.Mondtam is, viccbõl, hogy lehet reggel szülök, azért kell az energia.Így is lett. :D Éjféltõl már hasmenésem is volt. Reggel 8kor mentünk be, délután 2kor, már babáztam is. 39+4 szültem.
Nekem kb. a 37. héttõl folyamatosan voltak jóslófájások, elég sokszor. Napra pontosan 39 hetes voltam amikor mentem Nst-re és mondtam a dokinak. Megvizsgált azt mondta teljesen zárt a méhszáj. Kérdeztem, hogy akkor most nem lesz szülés, ugye? Azt mondta, hogy azt nem tudja garantálni, mert a vizsgálat miatt is beindulhat... Hazamentem még egész nap fájt, teljesen rendszertelenül. Másnap egész nap pihentem, egyáltalán nem volt semmi jóslófájás, csak a nyákdugó ment el, de ezt leszámítva nagyon jól voltam (vihar elõtti csend :-)). Éjszaka negyed 3-kor meg elfolyt a magzatvíz.
39+5hetesen elment a magzatvizem otthon...nem mondanám h volt jele...de mondjuk én veszélyeztetett voltam(nagyon kinézett a koraszülés már a 28.héttöl!:/)..szval miután betöltöttem a 37.hetet én már mindent jelnek éreztem.De tény h aznap mikor indult a szülés épp hidegfront volt és szétment a fejem.
Elõtte két éjszaka már nem tudtam aludni a jóslóktól, ezen kívül hasmenés, és étvágytalanság.
5 nappal hordtam túl a lányom. Pár nappal elõtte nagyon megnõtt az étvágyam. Este 10kor kezdõdtek a fájások és még aznap este elõtte étteremben voltunk. :D Baromira álmos voltam elõtte pár napig. 2-3 napig. Mint a várandósságom elején. Bárhol el tudtam volna aludni, állva is.
Elsõnél semmi jele se volt (délelõtt még 3000es zárt méhszáj hiába hordtam túl már vagy 8 nappal, semmi jele se volt hogy aznap éjjel szülni fogok). A második és harmadik babánál ugyanúgy zajlott, szülés napja elõtt 2 nappal jóslóim voltak egész nap de elmúltak aztán megint kezdõdtek de nem lettek rendszeresek (aludni viszont alig bírtam). Másnap mentem nst-re és vizsgálatra kiderült hogy volt haszna az egész napos görcsölgetésnek (fájdalomnak nem nevezném inkább olyan kellemetlenségnek mint az izomláz) mert 2211 lettem. Leálltak nappal a fájdalmak, teljesen, aludtam egy hatalmasat és másnap 10kor ill 14 órakor elment a magzatvizem otthon és 2 illetve 4 óra múlva kezemben volt a baba.
Én 7 hete szültem, de nem éreztem elõtte semmit. Vagyis inkább már beképzeltem mindent, mert annyira szerettem volna már túl lenni rajta, és így, pl. ha köhintettem is azt gondoltam, ez már annak a jele... :) Kitartást!!! :)


Lányok, akik otthon gyantáztok! Hogyan szeditek le a gyantamaradványokat a lábatokról a gyantázás után? Mert én akárhogy ügyeskedek egy pici (foltokban) csak marad rajta. Milyen szert ajánlanátok?

Köszi

Legjobb válasz: Van hozzá gyantaeltávolító olaj. Bár ahogy észrevettem, nem szedi le teljesen, nem "olvasztja" le, hanem csak csúszós lesz tõle, és a ruhám dörzsölésétõl kopik le.

Van hozzá gyantaeltávolító olaj. Bár ahogy észrevettem, nem szedi le teljesen, nem "olvasztja" le, hanem csak csúszós lesz tõle, és a ruhám dörzsölésétõl kopik le.
A kérdező hozzászólása: Olyan olajom nekem is van (még gyári, a csomaghoz volt). Ahogy észrevettem az csak a gyantázó szettet tisztítja (mûanyagot), a bõrt nem. Az étolajat kipróbálom. Köszönöm a válaszokat.
Kozmtikus ismerõs sebbenzint vagy babaolajat ajánlott
Én is az étolajat vagy a babaojalat ajánlom. Nekem bevált.
Étolaj, vattával:)
étolaj
egyszerû, antiszociális
Valami lelki gondot sejtenék. Csak azért, mert igaz fiú ismerõsöm, de õ is ugyanilyen (volt). Nehezen ismerkedett, nem nagyon mozdult ki. Baromi nehezen nyílt meg, de utólag megtudtam, hogy túl sok emberben csalódott, és nem akarta ismét átélni ezt, de ez teljesen visszanyúlt a gyerekkorára. Csak ugye mások esetleg bunkónak nézhették emiatt.
Antiszociális. És még rá is tesz egy lapáttal. Mi az, hogy nincs mirõl beszélni? Csak az nem talál témát, aki elzárkózik mindentõl.
Te vagy a Pestszentlõrinci csaj? :P
A kérdező hozzászólása: Az lehet, de amúgy a szülei is kicsit mellõzték neki, meg hát persze vallásos is. legalább is ezt mondta.
Nem tudom átérezni a kérdést... bárkivel bármirõl el tudok beszélgetni. Kamaszként voltak gondjaim, de kicsit erõltettem, és jött magától.
Vagy antiszociális, vagy valaki keményen megbántotta. Ha az utóbbi, akkor még lehet segíteni neki de annak nagyon közel kell állnia hozzá, hogy megbízzon benne.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!