Találatok a következő kifejezésre: Akik kemoterápián azok (7 db)

Akik kemoterápián vannak, azok parókát viselnek azon idő alatt?

Legjobb válasz: Ha elkezd hullni a hajad és már nagyon látszik, de nem kell még az elsõ kezelés után.

Ha elkezd hullni a hajad és már nagyon látszik, de nem kell még az elsõ kezelés után.
Nekem a 8. után hullott ki teljesen kb. De nekem visszataszító a paróka, így nem hordok. 29/L
Az én édesanyám most fejezte be a sugárkezelést és annyira jól viselte hogy még a bõre sem égett meg. Pedig elég nagy adagban kapta.Aztán azt mondják , hogy 1 hét múlva jelentkeznek a mellékhatások hányinger hasmenés stb... reméljük nem . Egész idõ alatt flavonoid és apigenint szedett...
Én ha rákos lennék, nem szivesen hordanék parókát, mert sztem béna, én inkább sapkát vagy kendõt hordanék. A parókás emberekrõl az jön le, hogy nem tudják elfogadni, hogy a hajuk kihullott, és ettõl az emberekben sajnálkozást keltenek (akár tudat alatt). Amúgy szerintem nem néz ki bénán ha valakinek nincs haja (szemöldöke stb), még akkor se ha lány!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
ja, még valami én az elsõ kezelés elõtt 1cm.re levágattam, így könnyebb volt elviselni
így igaz, ... ellöttem szóló... én végig csináltam sugárkezelésnél nem hullik a haj, megég ahol kapja a sugarat kemoterápiánál, , a második kezelés elõtt hullik ki a haj de nekem mindig nõt mire megint mennem kellett e ez legyen a legnagyobb gondja, annak kinek ez a betegséga
Az elõttem hozzászólónak üzenem, a kemoterápián nem sugárral kezelnek. Azt sugárkezelésnek hívják. A kemoterápia alatt citosztatikumokat juttatnak a szervezetbe infúzión, amivel megpróbálják elpusztítani a daganatos sejteket.
Édesanyámnak kb. 30%-al ritkult meg a haja a kemoterápia alatt. Zavarta, így parókát hordott. Nem mindegyik fajta kezelésnél, nem minden embernek hullik ki a haja.
A kemoterápiánál olyan sugárral kezelnek amitõl csomókba hullik a haj.Ritka esetben teljesen khullik de késõbb visszanõl.Van aki leborotválja a haját hogy ne kelljen végigszenvednie hogy csomókban esik ki a haja.De ilyen esetekben jó a paróka.
attól függ milyen kezelést kap sok rák fajtánál nem
2009-06-02 16:26-el teljesen egyetértek, azt se értem aki szégyenli, hogy nincs haja. 29/L nekem most nincs hajam kemó miatt

Az orvosok minden daganat esetében megkezdik a kemoterápiát, vagy ha úgy látják, hogy már nem segítene, akkor nem erőltetik?

Legjobb válasz: Az orvosok elmondják a kezelési lehetõségeket, elõnyöket és hátrányokat és a gyógyulás esélyeit, a betegnek pedig joga van az információk alapján dönteni. Az az orvostól függ, hogy mennyire próbálja rábeszélni a beteget a kemoterápiára. Nyilván az õ kötelessége a gyógyítás, tehát lebeszélni senkit nem fog róla.

Az orvosok elmondják a kezelési lehetõségeket, elõnyöket és hátrányokat és a gyógyulás esélyeit, a betegnek pedig joga van az információk alapján dönteni. Az az orvostól függ, hogy mennyire próbálja rábeszélni a beteget a kemoterápiára. Nyilván az õ kötelessége a gyógyítás, tehát lebeszélni senkit nem fog róla.
A kérdező hozzászólása: Értem, kösz!
Daganat függõ. Van ahol egyáltalán nem kell, van viszont olyan daganat is, ahol a kemo az egyetlen megoldás. Megjegyzem a beteg el is utasíthatja a kezelést, ilyenkor a jó orvos próbál más módszert keresni, azonban daganatos betegségek esetén ilyen sokszor nincs....
Egy eset alapján tudok válaszolni: Ha úgy látják, hogy már az sem segítene, akkor nem eröltetik.
A kérdező hozzászólása: Köszi mendegyõtöknek. Apámról volna szó, már kemot kapott, de most sugarat is írtak ki neki. Csak most van benn az utolsó kezelésén, nem engedték haza, azt mondták a saját érdekében.11.-én kezdené a sugarat.Csak arra gondoltam, hogy lehet nem is segít rajta csak az orvosnak kötelessége kezelni.De akkor ezek szerint ha úgy látnák, hogy "felesleges", akkor nem erõltetnék.Én úgy látom(bár nem értek hozzá), hogy folyamatosan fogy, a daganat az arcüregében van, ami két kemo között folyton feldagad, kezelés után megint visszaáll a normálisra.De mielõtt menne kezelésre, már látni, hogy megint be van dagadva.Bizonytalan vagyok a gyógyulásában.Egyébként a kezelés, hogy úgy mondjam, meg se kottyan neki.Nincs rosszul, nincs hányingere, a közérzete is jó.Talán kicsit legyengíti de ami megszokott volna, a rosszullétek az neki egyáltalán nem jelentkezik. Köszi mindenkinek.
Nagyon sajnálom. Én írtam utoljára. Édesapámnak nem is ajánlottak sem kemot sem sugarat.Nem segített volna rajta egyik sem.
A kérdező hozzászólása: Ma mondta, hogy a fehérvérsejt száma miatt nem jöhetett haza.Nagyon alacsony.Egyébként Non-Hodkin limfomája van, de lehet nem jól írtam.Köszi, hogy írtál.

Kérem csak az válaszoljon aki e. ü dolgozó vagy ért ezekhez. Ha valaki kemoterápiát kap azon belül a "" TAX+CBP+Avastin "" kombinációt kapja, az utalhat a tüdőrák súllyosságára, illetve stádiumára?

azt mondták nem m?thet? nem sugarazható.

Legjobb válasz: A prognózis nem az alkalmazott kemoterápiás szerektõl függ, hanem a klinikai stádiumtól (mennyire kiterjedt: hány nyirokcsomót érint, van-e távoli metasztázis) és a szövettani típustól. De ha "nem mûthetõ" (ez a kulcskifejezés) és sugárrezisztens (vagy már nincs értelme a sugárterápiának), az sajnos, nem sok jót ígér. A kissejtes tüdõrák "alapból" nem mûthetõ, csak sugarazható és kemoterápiával kezelhetõ (de a "gyógyítható" szó erõs lenne), a nem-kissejtes tüdõrákok pedig a késõi stádiumokban nem mûthetõek. Mindkettõ eshetõségnek nagyon rossz a prognózisa.

A prognózis nem az alkalmazott kemoterápiás szerektõl függ, hanem a klinikai stádiumtól (mennyire kiterjedt: hány nyirokcsomót érint, van-e távoli metasztázis) és a szövettani típustól. De ha "nem mûthetõ" (ez a kulcskifejezés) és sugárrezisztens (vagy már nincs értelme a sugárterápiának), az sajnos, nem sok jót ígér. A kissejtes tüdõrák "alapból" nem mûthetõ, csak sugarazható és kemoterápiával kezelhetõ (de a "gyógyítható" szó erõs lenne), a nem-kissejtes tüdõrákok pedig a késõi stádiumokban nem mûthetõek. Mindkettõ eshetõségnek nagyon rossz a prognózisa.
A rák elleni kezelések meghatározott protokoll szerint zajlanak, tehát ugyanazon betegséget mindenkinél ugyanúgy kezelnek.
A kérdező hozzászólása: de ezek a daganatok a tüdõ mindkét felén 0, 5 mm-es -ek , tehát kicsik, mégis csak kemoterápiát javasoltak.
Sajnos, a "kicsi" áttét is áttét. Akkor szoktak mûteni, ha csak a primer daganat van, esetleg még akkor ha maximum egy darab magányos áttét van valahol. De ha már mindkét tüdõben vannak elszórt gócok azokkal mûtétileg nem lehet mit csinálni. Ilyenkor csak abban lehet bízni, hogy jól fog reagálni a kemoterápiára.
Kíváncsiságból megkérdezhetem, hogy a 0, 5mm-es daganatokat milyen módszerrel mutatták ki?
A kérdező hozzászólása: biopsiával, mintát vettek a tüdõbõl.
Ez nem változtat semmin, csak a tisztánlátás miatt írom le, hogy biopsziával nem lehet megtudni, hogy hol van daganat, hanem csak azt, hogy egy adott (pl. CT-n látható) elváltozás daganat-e (és ha igen, akkor milyen szövettani típusba tartozik, ami fontos információ). A 0, 5mm-t azért kérdeztem, mert tudtommal még a PET-CT és semmilyen más képalkotó sem tud ilyen kicsi daganatot kimutatni. Azt pedig elfelejtettem korábban leírni, hogy inkább a kezelõorvostól érdeklõdj és azt vedd biztosnak, amit õ mond, mert mi itt félinformációk alapján csak találgatni tudunk.
Érdeklõdnék, hogy van az illetõ, akivel kapcsoltban feltetted a kérdést?


Jó napot kívánok! Szeretném megkérdezni, hogy aki folyamatos kemoterápia alatt áll, elsődleges daganat az emlőben alakult ki, jelenleg több helyen van metastasis, melyek a kezelésre jelenleg nyugvó állapotban vannak, így nekem is alkalmazható-e a Cikatrid

Jó napot kívánok! Szeretném megkérdezni, hogy aki folyamatos kemoterápia alatt áll, elsődleges daganat az emlőben alakult ki, jelenleg több helyen van metastasis, melyek a kezelésre jelenleg nyugvó állapotban vannak, így nekem is alkalmazható-e a Cikatridina hüvelykúp.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Cikatridina kúpot a kemoterápia alatt is alkalmazhatja! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Cikatridina kúpot a kemoterápia alatt is alkalmazhatja! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Jó napot kívánok! Szeretném megkérdezni, hogy aki folyamatos kemoterápia alatt áll, elsődleges daganat az emlőben alakult ki, jelenleg több helyen van metastasis, melyek a kezelésre jelenleg nyugvó állapotban vannak, így nekem is alkalmazható-e a Cikatrid

Jó napot kívánok! Szeretném megkérdezni, hogy aki folyamatos kemoterápia alatt áll, elsődleges daganat az emlőben alakult ki, jelenleg több helyen van metastasis, melyek a kezelésre jelenleg nyugvó állapotban vannak, így nekem is alkalmazható-e a Cikatridina hüvelykúp.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Cikatridina kúpot a kemoterápia alatt is alkalmazhatja! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Cikatridina kúpot a kemoterápia alatt is alkalmazhatja! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Miután felfedezték a bőrrákot (és ki is vágták mondjuk a fertőzött területet) , mindenképp van utána kemoterápia? Akkor is ha kivágták azt a részt, és elvileg nem áttétes?

Legjobb válasz: az nem fertözö. de nincs a páromnak több mint egy éve találtak egy anyajegyet a lábám kivágták és megállapították hogy rosszindulatu. na akkor egy jó nagyot vágtak rajta. aztán elküldték specialistához és az egész testét átvizsgálták nincs-e másik szerven akárhol még. a fején találtak egyet ami nem tetszett még nekik de az már nem volt rosszindulatu. a testén sehol máshol nem volt. most félévnte kell eljárnia kontrolra aho, átvizsgálják. de semmi más kezelést nem kapott. ja és ö német ott is volt az egész mütét, vizsgálkatok.

az nem fertözö. de nincs a páromnak több mint egy éve találtak egy anyajegyet a lábám kivágták és megállapították hogy rosszindulatu. na akkor egy jó nagyot vágtak rajta. aztán elküldték specialistához és az egész testét átvizsgálták nincs-e másik szerven akárhol még. a fején találtak egyet ami nem tetszett még nekik de az már nem volt rosszindulatu. a testén sehol máshol nem volt. most félévnte kell eljárnia kontrolra aho, átvizsgálják. de semmi más kezelést nem kapott. ja és ö német ott is volt az egész mütét, vizsgálkatok.
Ha még nem adott áttétet, tudomásom szerint nem kapsz kemoterápiás kezelést.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!