Találatok a következő kifejezésre: Akik egy alszanak a babával, hogy (11 db)

Akik egy ágyban alszanak a babával, hogy élnek házaséletet?

Legjobb válasz: Nem túl jó dolog egy ágyban aludni a babóval,inkább a kiságy mellé a mamának egy ágyat,és ott amíg a pici el nem alszik aludhat az anyuka is.

Nem túl jó dolog egy ágyban aludni a babóval, inkább a kiságy mellé a mamának egy ágyat, és ott amíg a pici el nem alszik aludhat az anyuka is.
Oké, én ezt értem, de olyankor mit csinál a baba? Akkor a saját ágyában alszik? Tényleg nem értem. Mert akkor végülis el tud aludni a szülõk nélkül is, vagy hogy van ez?
Szerintem azért, mert egy családba baba született, még lehet normális életet élni.Nekünk szülõknek a feladatunk, hogy megtanítsuk a babáinkat a méhen kívüli életre.Amihez hozzátartozik a normális alvási szokások kialakítása is.Hogy van saját ágya, kis kuckója, vagy akár egy kis sarok csak neki leválasztva, de az a legjobb, ha saját szobája van.Amit úgy alakítunk ki, hogy õ jól érezze magát a környezetében. Szerintem nem jó dolog együtt aludni a babával, vagyis nagyon jó érzés, de nem túl okos erre szoktatni. Nem tud normálisan aludni úgy senki, és amit kérdeztél az is probléma lehet, plusz a gyereknek 8-kor ágyba a helye, a szülõnek nem feltétlenül.Nem jó, ha zavarja tv, beszélgetés, stb...Sokkal jobb neki is, ha a saját szobájában a saját ágyikójában tölti az éjszakákat. Én a 3-ik babánkat várom, jól néznénk ki, ha az összes gyerek velünk akarna aludni.Vannak néha kisebb hisztik az alvás körül, de alapjában nyugodt, kiegyensúlyozott jó alvó mindkét gyerekem, és az elsõ naptól a saját szobájukba, az ágyukba alszanak. Ezzel meg is van oldva a házaséleti probléma, vagyis nem probléma.Megvan a férjemmel a mi kis magánszféránk, megvan a gyerekeké is, és ez így van jól.Mindenki alszik egész éjszaka, így nappal nyugodtak vagyunk.
Az együttalvás szabályait betartva, a legjobb dolog a babának és a mamának. Sõt a papának is:)
Ne haragudj, de én úgy látom, hogy te még azt sem tudod értelmezni amit te magad írtál.Szerintem ezt hagyjuk is ennyiben.Egyébként így van, mindenki megnyilvánulása magát jellemzi.Levonhatod a következtetést, ha tudod. Talán olvasd el még párszor amit leírtál, és értelmezd azt, ha képes vagy rá.
szia Nálunk is az a helyzet, hogy együtt alszunk a bébinkkel. Hiába teszem át a kiságyba...azonnal felkel és ezt egyenlõre még nem sikerült megoldani. Nekünk jó nagy az ágyunk, úgyhogy amikor elaludt a csajszi szépen leteszem a szokásos helyére "közénk". Az ágy másik végében még jut nekünk is egy kis hely....ha nem akarod a baba mellett élni a sexuális életedet, akkor még van hely a földön is. Én mondjuk nem tudnék nyugodtan sexelni a lakás más pontján, amíg a kiscsajt az ágyon hagyom egyedül... Õ nem lát semmit a mi kis ügyködésünkbõl, ugyanis alszik. Nem lennék nyugodta fürdõben, meg a konyhában...hogy mikor kel fel, mert nem érzi hogy ott vagyunk vele. Így õ is nyugisan alszik, meg nekünk is jut egy kis szórakozás.
Hát nem mellette, megoldjuk:)
...Ja és szeretném üzenni kedves értelmes társainknak, hogy a marakodáson kívül inkább a kérdésre koncentráljnak és ne nevelési tanácsokba bocsátkozzanak. Minden anyuka el tudja dönteni, hogy hogy neveli a csemetéjét.
Sokszor a mi babánk is mi ágyunkban alszik el. Ha ez túl késõn történk, (nálunk ez is probléma) akkor az aznapi szeretkezésnek lõttek sajna...:( Egyébként van más hely is a lakásban, nekünk bevált a fürdõszoba (is):) Nem feltétlenül szükséges éjszaka csinálni, hétvégén pl. nappal is lehet szeretkezni, miközben a gyerkõc délután alszik...
Ne haragudj, de szerintem szövegértelmezési problémáid vannak. Nem sértegettem a gyermekeidet, ilyen szintre soha sem süllyednék, azt írtam, hogy azok a gyerekek sem lesznek alacsonyabb értelmi szinten, csak azért, mert egy ágyban alszanak a szüleikkel, mint azok / mint pl. a Te gyerekeid / akik nem. Ez nem azon múlik. Viszont amit most írtál Téged minõsít, mindenki vonja le belõle a megfelelõ konzekvenciát...
Bizony unalmas lenne, ha mindenki egyforma lenne, én is azt mondom.Azt az egyet azért leszögezném, hogy én nálad biztosan értelmesebb vagyok.A gyerekeimet pedig ne sértegesse egy ilyen szellemi szinten lévõ akárki!!!!A tieidet is csak sajnálni tudom, mert egy ösztönlény lehetsz, aki azon kívül, hogy egykupacba alszik velük nem valószínû, hogy bármi értelmesre is taníthatja õket. De én ennek ellenére el tudom fogadni, és fõleg tiszteletben tartani más gondolkodásmódját is, és nem minõsítem, ha nem kérnek meg rá.Sõt, azt is el tudom fogadni, hogy vannak olyan tapló emberek is mint amilyen te is vagy.Ezek az oldalak pedig azért vannak, hogy ki ki leírja a maga tapasztalatait, szokásait. Amit mások vagy megszívlelnek, kipróbálhatnak esetleg, vagy figyelmen kívül hagyhatják. Itt az emberek azért kérdeznek, mert kíváncsiak arra, hogy mások mit hogyan csinálnak.
Az elzö válaszoónak. ennek mi köze a szeretkezéshez??
Kedves harmadik gyermekét váró anyuka!Nem értem meg, hogy miért nem fogadod el, hogy vannak emberek, akik másképp gondolkoznak a gyereknevelésrõl. Attól még õk is lehetnek jó anyák és lehet, hogy a gyerekeik is sokkal kiegyensúlyozottabbak és értelmesebbek lesznek, mint a Te gyermekeid. Ha mindenki mindent egyformán csinálna elég unalmas lenne a világ! Ez egy meddõ vita. A kérdésre válaszolva: Soha, semmilyen körülmények között nem szeretkeznék a párommal a gyerekkel egy ágyban v. egy szobában, ezt perverz dolognak tartom. Mi megoldjuk más helyiségben, mikor a gyerkõc már mélyen alszik.
Nálunk fürdés után evés, majd elalszik közben és betesszük az ágyába. Kb éjfélig 1-ig alszik addig mi a lakás bármely pontján tudunk szexelni. Majd az elsõ ébredés után, magam mellé veszem szopizni és mindketten elalszunk. Ez így megy reggelig, és én sem vagyok emiatt kialvatlan. Ha babám csak komfort szopizni akar vagy csak éhes, megteheti...
A kérdező hozzászólása: De én valami konkrét válaszra gondoltam. Nem arra, hogy megoldjuk, meg ez a legjobb, hanem arra, hogy hogyan. A baba elõtt? Vagy akkor máshova teszitek?
Annak írom, aki egy ágyba alszik a babával. Mi van, ha 3 gyereked van és a nappali foglalt, a zuhany is?

Fogzásnál egyáltalán nem alszanak a babák? Vagy csak akkor amikor jön? Csak este vagy hogy van ez? Nem alszik egy két napig-hétig aztán alszik megint?

Legjobb válasz: Ez teljesen baba függõ.Vannak,akiket borzasztóan megvisel és egész nap nyûgösek; este pedig nyugtalanul alszanak vagy éppen sehogy és jó sokat sírnak mellé. Másoknál meg észre sem lehet venni,hogy éppen fogzik. Általában akkor jelentkezik ez,ha már nagyon bújna ki a fogacska és töri át az ínyét. De olyan is van,hogy még csak mélyen mozgolódik a fogkezdemény és már az kikészíti szegény babát.Ez is teljesen változó.Általában akkor múlik el,ha már kibújt....aztán kezdõdik elõrõl mert jön a következõ. :/

Ez teljesen baba függõ.Vannak, akiket borzasztóan megvisel és egész nap nyûgösek; este pedig nyugtalanul alszanak vagy éppen sehogy és jó sokat sírnak mellé. Másoknál meg észre sem lehet venni, hogy éppen fogzik. Általában akkor jelentkezik ez, ha már nagyon bújna ki a fogacska és töri át az ínyét. De olyan is van, hogy még csak mélyen mozgolódik a fogkezdemény és már az kikészíti szegény babát.Ez is teljesen változó.Általában akkor múlik el, ha már kibújt....aztán kezdõdik elõrõl mert jön a következõ. :/
Szerencsére a lányomat nem zavarta az alvásban a fogzás, pedig elég korán kezdte, 4hónaposan jött ki neki az alsó 2 fog.Most 15 hónapos és 14foga van, a szemfogakból már kettõnek a hegye kint van, de ezek voltak amik miatt néha álmában felsikított, a többi ehhez képest szinte észrevétlen volt.
A miénk ilyenkor többet aludt, egyéb tünet nem volt, se sírás, se semmi. Babafüggõ.
Nekünk nagyon rosszul viseli a fiúnk.1 éves és 6 foga van, de mindnél nyûgös volt, rettentõen nyálzott és az éjszakák is rémesek voltak, addig amíg át nem törte az ínyét... Már a sírásából meg tudjuk állapítani, hogy ez fogfájós sírás, mert nagyon sikítós és rettentõen keserves...
Nálunk a legelsõ 2 fog eléggé megviselte, 2 és fél hétig óránként kelt éjjel, de nappal egész jól aludt és nem volt nyûgös sem. Most a felsõ kettõ jön amikor áttörte és az egyik meg másik 1-1 éjszaka volt hogy fent volt 1-2 órát de nem volt vészes. Inkább a nappali alvásoknál zavart kicsit be, de az a kisebb rossz. Remélem a következõket már meg sem érzi majd!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor végülis nem folyamatosan nem alszanak. Hanem ameddig kint nincs vagy valami ilyesmi.
16 hónapos is érdekel? :)
2 eves kislanyunk van. mindig problema volt az elaltatas ezert 1.5eves kora ota vele aludtam egy szobaban.o a kisagyban en egy normal agyon.mindig igenyelte a simogatast es faraszto volt behajolni a ketrecben.ezert kevettuk az egyik oldalt es osszetoltuk az agyat. igy mar konnyebb volt es jobb mindkettonknek.aztan ahogy 2 eveskorul lett azaz 2 honapja mar nagyon apas kezdett lenni es nem akar aludni csak sirt mindig ki akart menni az apjahoz. ok , akkor a kiagyatattetuk a mi halonkba a francia agy melle. igy 3-an alszunk egyutt. nincs altatas akkor alszik el amikor beajul. en egesz nap dolgozok szinte sosincs velem , ha lefektetnem 9-kor akkor napi egy orat lennek vele csak es akkor is csak a furdes es altatas idejen. van hogy 11-kor alszik el vagy kesobb. addig jatszunk az agyban , szeretgetem , hancurozunk. mi igy csinaljuk!
2/2 vagyok. a hetvegeket es az unnepeket imadom legjobban mert akkor delben a ñappaliban alszunk , lefekszek a heverore o es jatszogat , meset nez en szunyokalok.ha elamosodik felmaszik mellem vagy ramfekszik, es alszunk egyutt. van hogy en hamarabb alszom el mint o es csak arra ebredek hogy ott szuszog mellettem! nagyon jo mindkettonknek!
A kérdező hozzászólása: Érdekel a nagyobb babával is, de inkább várnám még azok válaszát, akiknek kisebb van. Enyém 6 hónapos. Az is érdekel ahol kicsi és nagyobb is van. Nálunk a nagy 4 éves, együtt nem lehet õket altatni...
6hónapos a fiam.Közöttünk alszik már 2 hónapja.Mi este 8 kor fürcsizünk, utána van a vacsi és utána alszik. Az ágyat ugy csinálom, hogy apától párnákkal választom el és jobban magam felé fektetem. Bár sokszor keresztbe fordul, arrébb kúszik. Attól nem tartok, hogy ráfekszünk, mert sokkal óvatosabban fordulunk. Biztos a tudat hogy köztünk van.Amúgy engem nagyon megnyugtat hogy hallom szuszogni magam mellett.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! A vacsi már fekve van, vagy ölben eszik? Utána mikor ébred legközelebb? És éjjel hányszor kel? Nem ébred fel könnyen a zajokra, amíg ti nem alszotok?
Vacsi az ölben zajlik utána büfi, majd lerakom és szinte egybõl alszik is. Ritkán átalussza az éjszakát de általában még hajnal 2 kor felszokott kelni. Olyankor eszik, büfizik és már alszik is.Nem kell fel zajokra, viszont ha nyûgösen alszik én jobban odatudok figyelni rá.


Hogy lehet megtanítani a babát egyedül elaludni? Még csak 3hetes, éjjel cici után rögtön lerakom akkor alszik is 3-3órákat, de nappal nem tud elaludni csak ha babusgatjuk, altatjuk. Túl kicsi még, vagy lehet már tenni valamit az ügy érdekében?

Ha leteszem aludni azonnal sír,hiába nyugtatom,addig csönd van,de ahogy távolodom újrakezdi.

Legjobb válasz: Mi 2,5 hósak vagyunk, de sétálni kell vele, napközben, csak így tud elaludni, éjjel nincs ilyen gond. Állítólag mi rontottuk el, de szerintem vannak ilyen babák, akiknek nem megy olyan könnyen, hogy csak úgy lecsukódjon az álmosságtól a szemük. A mienk is sír, ha álmos. Eddig én még nem kaptam használható tanácsot. Nálunk az sem mûködik, hogy a nagy ágyba magam mellé veszem, akkor is sír. Csak a séta, na meg autóban és babakocsiban. Idõvel én bízom benne, hogy változni fog, ahogy nõ. Ha elaludt, várj még 10-20 percet, amíg mély álomba kerül, aztán tedd le, vagy hagyd ott. Én nappal hasra teszem, csak így tud nyugodtan aludni, vagy így sem. De háton felébred 5 perc után. Vagy még nem alszik, úgy értetted a kérdésedben, hogy távolodsz és sír?

Mi 2, 5 hósak vagyunk, de sétálni kell vele, napközben, csak így tud elaludni, éjjel nincs ilyen gond. Állítólag mi rontottuk el, de szerintem vannak ilyen babák, akiknek nem megy olyan könnyen, hogy csak úgy lecsukódjon az álmosságtól a szemük. A mienk is sír, ha álmos. Eddig én még nem kaptam használható tanácsot. Nálunk az sem mûködik, hogy a nagy ágyba magam mellé veszem, akkor is sír. Csak a séta, na meg autóban és babakocsiban. Idõvel én bízom benne, hogy változni fog, ahogy nõ. Ha elaludt, várj még 10-20 percet, amíg mély álomba kerül, aztán tedd le, vagy hagyd ott. Én nappal hasra teszem, csak így tud nyugodtan aludni, vagy így sem. De háton felébred 5 perc után. Vagy még nem alszik, úgy értetted a kérdésedben, hogy távolodsz és sír?
Én ennyi idõs korában az ágyába tettem, símogattam a buksiját, és mellette ültem, míg nem éreztem, hogy tényleg alszik. Cumit is kapott, ha már nem szívta, akkor már aludt, akkor ott hagytam. Egy idõ után már nem igényelte a símogatást, csak a cumit. Most már (3 hónapos) csak akkor van simike, ha valami miatt zaklatott, és egyszerûen nem bír elaludni.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy õt megnyugtatni csak úgy lehet ha felveszem, különben sír és ahogy visszateszem bömbõl.Próbáltam magamon altalni járkálok, ringatom..ahogy visszateszem újra sír.Telejesen el vagyok keseredve.

Akinek az újszülött babája külön szobában alszik azok hol szopiztatják és miben a babát? Értem itt hogy a szobában ülve egy fotelban, vagy fekve egy külön heverön.

Legjobb válasz: Mi most még csak egy 1,5szobás lakásban lakunk.Itt még velünk alszik majd a baba.De már készül a másik lakásunk,ott külön lesz.Sajnos heverö igysem fog beférni a szobájába ezért szerintem a nappaliban lesznek az etetések(ott lesz a kanapé a babaszob ajtaja mellett.Nekem anyukám azt tanácsolta h az elején pólyába etessek mert az jobban tartja a pici hátát.:)jó babavárást nektek!!:)36hkm

Mi most még csak egy 1, 5szobás lakásban lakunk.Itt még velünk alszik majd a baba.De már készül a másik lakásunk, ott külön lesz.Sajnos heverö igysem fog beférni a szobájába ezért szerintem a nappaliban lesznek az etetések(ott lesz a kanapé a babaszob ajtaja mellett.Nekem anyukám azt tanácsolta h az elején pólyába etessek mert az jobban tartja a pici hátát.:) jó babavárást nektek!!:) 36hkm
Öm, még egy dolog: a naggyal egy szobában aludna a kicsi is? Vagy rosszul olvasom?
Mėg nincs kész a szoba, de beteszünk egy kisebb kanapét. Ha úgy adódik, vele tudok aludni éjszaka.
A kérdező hozzászólása: Mindkét gyerek külön szobában fog aludni.Elsõ babámnál nem volt probléma az éjszakai átjárással, mivel 2 hónaposan tápszeres lett, este 9 kor evett és reggelig nem kelt fel.A kérdést azért tettem fel hogy megint vegyünk egy külön ágyat a kicsi szobájába, amivel utánna nem tudunk mit kezdeni, vagy egy fotel elég lesz, ha sikeres lesz egyáltalán a szoptatás.Az elsõnél sajnos kevés ideig tartott.
Nálunk egy kanapé van berakva a szobájába, éjszaka fekve azon szoptatok. Az átjárkálást nem sokáig bírtam talpon így ott ragadtam, az elsõ ébredéstõl ott alszunk és szopizunk reggelig. A baj az, hogy megszokta hogy vele alszom és nem sokáig alszik a kiságyban. De így hangja sincs és mindenki nyugodtan tud aludni. Most nyolc hetes még mindig sûrûn szopik éjjel.
Épp most olvasom Csóka Szilvia: Korai kötõdés c. írását, nagyon tanulságos. Ha szeretnéd, szívesen elküldöm neked is.
A kérdező hozzászólása: Van egy 4 éves kisfiam õt születése óta külön szobában hagytam, én ott aludtam egy ágyon vele a szobában.Etetés után mindig visszatettem, hogy azt szokja meg.Nagyon jó alvó gyerek lett belõle, szoptatni sajnos csak 1 hónapig tudtam, nem volt tejem és neki is elég nehezen ment.Nem akarunk egy újabb ágyat venni, de most szeretném ha sikerülne a szoptatás, és ezért kértem ötleteket tõletek.
7 hetese koráig volt velünk utána külön szobában. Mi vettünk egy kényelmes fotelt, azt tettük be a szobájába és abban ülve etettem!
A gyerekszobábsn fotelban ülve. Ez olyan fotel, aminek ki lehet nyitni lábtartót, és hátra lehet dönteni a támláját, így szinte fotelágyként is használható, de sosem nyitottam ki. Sosem kellett a gyerekszobában aludnom, szoptatás/etetés után kijöttem a mi szobánkba. Nappal elõfordult az is, hogy a nappaliban ettek a gyerekek (tápszert is kaptak cumisüvegbõl).
Én átjártam hozzá, egy hónapig bírtam:D, akkor hintaszékben szoptattam. (Azután az elsõ ébredésnél jött hozzánk).
hát én kb két hónapos koráig a szobájában aludtam, a földön egy szivacson, akkor még nagyon sokat kellett hozzá kelni. Amióta éjjel már csak egyszer ébred, nem alszom vele, de nyitva van köztünk az ajtó. Így az apróbb nyöszörgésekre nem riadok fel, de a komolyabbakra már igen. Van a szobájában egy fotel, abban szoptatok mindig, nappal is éjjel is. Mindig ülve, nekem a fekve szoptatás nem jött be, nekem kényelmetlen volt.
Nem kizárt, hogy ezért is.

8 hónapos lesz a babám 10. -én és azt vettem észre hogy ha hason alszik akkor nem teszi le az arcát csak az egyik oldalra! Mit tegyek?

ha fel is emeli szétnéz és újra vissza csapja ugyan arra az oldalra!De ha ül vagy a hátán fekszik akkor szépen forgatja a fejét és most nagyon meg vagyok ijedve hogy valami nagy baj lehet belõle ezen lehet valahogyan segíteni?Nem lesz következménye a késõbbiekben?Valamint még mindig nem tud a hasáról a hátára fordulni!Mit tegyek?Nagyon aggódok!

Legjobb válasz: Érdemes lehet egy gyógytornásszal megnézetni, hátha egyik oldalon picit le vannak tapadva az izmai. A forgáson tudsz úgy segíteni, hogy egy takarón görgeted (mármint magát a takarót húzod, apuka vagy valaki fogja a másik oldalon és lassan átfordítjátok, az én fiam nagyon élvezte és hamar meg is tanult így forogni :)) Magától tanult meg ülni, ugye? Mert ha ültetted (amit amúgy nagyon nem lenne szabad), akkor elveszti a motivációt a forgásra, kúszásra, mászásra és a késõbbiek során akár tanulási nehézségeket is okozhat, ha ezek a fontos mozgásformák kimaradnak!

Érdemes lehet egy gyógytornásszal megnézetni, hátha egyik oldalon picit le vannak tapadva az izmai. A forgáson tudsz úgy segíteni, hogy egy takarón görgeted (mármint magát a takarót húzod, apuka vagy valaki fogja a másik oldalon és lassan átfordítjátok, az én fiam nagyon élvezte és hamar meg is tanult így forogni :) ) Magától tanult meg ülni, ugye? Mert ha ültetted (amit amúgy nagyon nem lenne szabad), akkor elveszti a motivációt a forgásra, kúszásra, mászásra és a késõbbiek során akár tanulási nehézségeket is okozhat, ha ezek a fontos mozgásformák kimaradnak!
Mindenképpen fordulj szakemberhez. Ha tudsz a környéken Dévény tornát, szerintem az lenne a legjobb. Ha nincs, akkor vidd el ortopédiára/neurológiára, vagy kérdezd meg a védõnõt, hogy kihez lehet ilyenkor fordulni. Ne aggódj, ha idõben észreveszik, hogy szükség van fejlesztésre, és azt elkezdik, nagyon hamar meg szokott oldódni a probléma. Lehet, hogy egy-két alkalommal elviszed gyógytornára, és megtanul forogni.
szia! Keress egy Dévény tornászt.Valószínûleg egyik oldalon van egy kis izomletapadása a babádnak.Nyugi, pár alkalom torna és minden rendben lesz :-) Off: Védõnõ, gyerekorvos nem küldött Titeket sehova, hogy miért nem forog a babád?
6hos babam szinten nem forog hasrol hatra, viszont forditva (hatrol hasra) fel mp alatt... Elvittem Devenyeshez, azt mondta, gond egy szal sem, mivel a nehezebbiket csinalja. Egyszeruen nem akar haton hevereszni, minek tenne, amikor hason tud jatszani. Valoszinuleg csak nem akar hatra fordulni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!A védõnõ azt mondta semmi gond ha még nem fordul a hátára de 2 hét múlva megyünk megint hozzá, a doktornõ pedig azt mondta van akinek kimarad valamilyen mozgásforma!Nem tud még magától fel ülni csak ha a kezemet fogja akkor fel húzza magát!Nem sokat ültetem, a védõnõ azt is mondta hogy 20 percig ha nem dõl el ülhet!Igazatok van felkeresek egy Dévényest állapotfelmérésre!Köszönöm még egyszer!

Normalis hogy a 4 hetes babam egesznap alszik ? Ejszaka fel kel akkor kb egy orat fent van kaja utan, de napkozben eszik utanna visza is alszik? !

Legjobb válasz: Normális. Akár 20 órát is alhatnak a 24-bõl. Nincs szabály. Minden gyerek más. Eszik, alszik. Egészséges, jóllakott baba így csinálja. Legjobbakat nektek!

Normális. Akár 20 órát is alhatnak a 24-bõl. Nincs szabály. Minden gyerek más. Eszik, alszik. Egészséges, jóllakott baba így csinálja. Legjobbakat nektek!
Lányom 6 hetes koráig ilyen volt. föleg délelött és kora délután, majd késö estig akart fent lenni, de ezt nem engedtem, délután kezdtem kicsit ébren tartani majd ment aludni és csak 1x kelt. de szinte egész nap aludt. ja és örülj, most másfél és mindig is jó alvó volt, alvási gondjaink nem votlak, babakocsi, lakás, más lakása, nyaralás, repülögép, auto mindenhol alszik még most is.
Örülj neki, hogy ilyen jó alvókája van, az én elsõ fiam egész nap nem aludt szinte semmit. Egyébként ez a normális, ha szinte egésznap alszik és csak szopizni kel fel.
abszolut normalis ilyen kicsin az en fiam is csak 2honap 1.5 korul kezdett napkozben tobbet ebren maradni most majdnem 4 honaposan 3-4szer alszik fel orat.

Miért van az hogy babám aki 11hetes délelőtt alszik egyedül utána dél körül elkezd nyügösködni és csak velem alszik el. Nem tudok kimenni a szobából még a fürdöbe se mert rögtön elkezd nagyon sirni. Ha felveszem egyböl megnyugszik és elalszik?

Legjobb válasz: Nekem nappal csak olben aludt el, egyedul ejjel tudtam lerakni. En sem ertettem miert van ez igy. Olyan 10 honaposan valtozott ez meg. Kifordult a kezembol, mar nem volt neki kenyelmes. Viszont a mai napig mellé kell fekudnom, delutan es este is. Sokszor, ha ki akarok maszni felebred. Most 19 hos.

Nekem nappal csak olben aludt el, egyedul ejjel tudtam lerakni. En sem ertettem miert van ez igy. Olyan 10 honaposan valtozott ez meg. Kifordult a kezembol, mar nem volt neki kenyelmes. Viszont a mai napig mellé kell fekudnom, delutan es este is. Sokszor, ha ki akarok maszni felebred. Most 19 hos.

Miért van az hogy ha babám velem van napközbe, alig alszik, egyfolytában nyűgi, ha ott hagyom sir? Ha itt van valaki, vagy itthon a férjem olyan mint egy kisangyal. Pedig akkor sem folglakozunk vele egyfolytában.

Unatkozik velem?9hetes

Legjobb válasz: Gondolom nyugodtabb vagy ha a férjed is ott van veletek, babád megérzi. Ennyi. Egyébkénk nagyon kicsi még, nem kell messzemenõ következtetéseket levonni a viselkedésébõl, hidd el hétrõl hétre könnyebb lesz.

Gondolom nyugodtabb vagy ha a férjed is ott van veletek, babád megérzi. Ennyi. Egyébkénk nagyon kicsi még, nem kell messzemenõ következtetéseket levonni a viselkedésébõl, hidd el hétrõl hétre könnyebb lesz.
Azt hittem, 9 hónaposról irsz...nagyon kicsi még!:)
Jobban észreveszed, ha ketten vagytok. Foglald el magad!

Meddig szól az élet a szoptatásról? Babóm 3hetes és gyakran egy-másfél órákig szopik, viszont utánna van, hogy 3órát alszik. Mikorra áll be a rendszeresség? Ha mohón eszik akkor bukik? ő bukik, de nem sokat! Az ugye nem betegség?

Legjobb válasz: Csak azért kérdeztem,mert én is bimbóvédõvel szoptattam,mert máshogy nem tudtam,és az jutott eszembe hogy köze lehet hozzá esetleg,nehezebben tudja szivni,vagy lassaban vagy valami.

A kérdező hozzászólása: vettem mini aventes kiemelõt, azóta 20perc a kaja.Ez volt a gond szerintetek?
A kérdező hozzászólása: aventeset
Csak azért kérdeztem, mert én is bimbóvédõvel szoptattam, mert máshogy nem tudtam, és az jutott eszembe hogy köze lehet hozzá esetleg, nehezebben tudja szivni, vagy lassaban vagy valami.
Másfél óra szerintem sok.Én 20 hónapig szoptattam, fél évig kizárólag, de amíg pici és úgymond nagyobb meló-nekik, akkor is félóra, késöbb 20-10 perc volt a szopi nálunk.Egy háromhetes baba szopik, alszik és igen ez az élet még neki.A bukás természetes, sõt büfiztetni kell hogy a lenyelt levegõ ki jöjjön.Mi konkrétan a kérdés?A renszer magától fog beállni, de szerintem kevesebb ideig tartson a szopi-idõ.Remélem segítettem :)
Milyen védõt használsz?
A minit? Pedig az nagyon hasonlít a cicire, nekem simán szopizott cicibõl utána. Igaz, nem 3 hetesen. Egyébként én úgy emlékszem, hogy a 6 hetes fejlõdési ugrás után állt be nálunk egyfajta rugalmas rendszer, szóval türelem :)
Dehogy gond. Ha egyébként jól érzi magát, szépen fejlõdik (minden értelemben, nemcsak súlyra!), akkor minden oké. Õ tudja, hogy mire van szüksége. Ha ennyi idõ kell neki, hogy teleegye magát és nagyot aludjon, akkor ez így pont jó. Ilyenért nem aggódunk ám, sõt! Inkább olyanért fogsz majd te is, hogy már megint miért nem alszik vagy miért ilyen keveset.. ;)
Én is Aventeset használtam.A 4óra alvás nem gond, nekem azt mondták, 5-6 óránál tovább ne hagyjam nappal aludni.
Csatlakozom a második válaszolóhoz. Az én babám is ilyen hosszan szopizott. A kórházban nekem is mondták, hogy 20 perc után vegyem el tõle, mert a cici nem játék, szokja meg, hogy enni kell belõle. Na, ezek a komfortszopiról soha nem hallottak még? De ha elvettem 20 perc után, még tényleg csak 20 gr-nál tartott. Kb 3 hónapos koráig ilyen nagyon sokáig tartott a szopi. Az elsõ gyerekemnél ugyanez volt, úgy látszik családi örökség. Akkor nem bántam, mert fekve szoptatok, így legalább én is tudtam pihenni. A másodiknál már nagyon gáz, be kellett vetnem az elektronikus babysittert (tv), hogy a nagyobbat lekösse. Akkor én is azt hittem, hogy ez egy örökkévalóság, de pár hónap alatt elmúlik. A bukás nem gond, ha szépen fejlõdik a baba.
A kérdező hozzászólása: akkor az, hogy eltelik 4, négy és fél óra két szopi között az nem gond?
Szerintem próbáld azért idõnként nélküle is, hátha sikerül, mert az lenne a legjobb. (Pl. félálomban, éjjel vagy amikor nem éhes és inkább csak cumizni szeretne.) Ha sikerülne, az jó, de ha nem, attól még lehet próbálgatni idõnként. Akkor legközelebb majd akkor lesz rá nagy esély, ha elkezdi rágni a kezét és utána elfogadja már a sima bõrt is.
Elõzõ vagyok.Nekünk a befelé forduló mellbimbó miatt kellett.Amugy az hogy utána 3 órát alszik az teljesen rendben van.
A kérdező hozzászólása: nem megy neki nélküle:(
Nekem max 10-20 perc volt a szoptatás bimbóvédõvel és rengeteg tejem volt, de lehet, hogy nálatok nem tud így hatékonyan szopizni. Próbáltad nélküle? Sebes a cicid?
Szerintem ne használd a védõt, ha nem muszáj!!! Az is nehezítheti, nyújthatja a szopást és a tejtermelésre is rossz hatással lehet, mert a mûanyagon keresztül nem éri annyi inger a melled, mint sima szopásnál. Ha fájó vagy sebes mellbimbó miatt használod, akkor pláne nem kell, mert nem ez a legjobb "gyógymód", hanem a helyes szoptatási póz megtalálása. (Idõvel úgyis hozzáedzõdik a melled ehhez a terheléshez.)
A kérdező hozzászólása: viszont utánna vagy, hogy 3órát is alszik.ez normális?
A kérdező hozzászólása: igen azzal, csak azzal tud még?azért tart tivább?
Az esetek nagy részében ha eddig tart egy szoptatás, akkor a baba már csak cumizik, játszik rajta.Állitólag 20 percig kéne tartania egy szoptatásnak...mi voltunk a kivétel.A csecsemõsnõvérrel a kórházban, amikor 4 hetes volt a babám, azon vitatkoztunk, hogy aztmondta csak 20 percig szoptassak, mert utána már nem is szopik, csak szórakozik.Mondtam hogy nem, õ tényleg 1, 5órát szopik.Lemértük etetések után, olyan 80at, 100 at leszivott.Aztmondta hogy ezt biztos hogy leszivja még az elsõ 20 percben.Hát nem ugy volt, 20 perc után levettük a cicirõl, és akkor tartott 30 ml nél, ugyhogy tényleg vannak babák akiknek eddig tart!Olyan fél éves korára csökkent le 40 percre, egy órára.Az elsõ 2-3 hónapban volt olyan húzós hogy 1, 5 órát tartott egy evés.Bimbóvédõvel szoptatsz?
Nem lehet tudni. De az biztos, hogy a kiemelõ sokkal ártalmatlanabb, mint a védõ. (És akinek lapos a mellbimbója, annak meg fõleg nem a védõ való...!)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!