Találatok a következő kifejezésre: Akik egy alszanak a babával, (18 db)

Fogzásnál egyáltalán nem alszanak a babák? Vagy csak akkor amikor jön? Csak este vagy hogy van ez? Nem alszik egy két napig-hétig aztán alszik megint?

Legjobb válasz: Ez teljesen baba függõ.Vannak,akiket borzasztóan megvisel és egész nap nyûgösek; este pedig nyugtalanul alszanak vagy éppen sehogy és jó sokat sírnak mellé. Másoknál meg észre sem lehet venni,hogy éppen fogzik. Általában akkor jelentkezik ez,ha már nagyon bújna ki a fogacska és töri át az ínyét. De olyan is van,hogy még csak mélyen mozgolódik a fogkezdemény és már az kikészíti szegény babát.Ez is teljesen változó.Általában akkor múlik el,ha már kibújt....aztán kezdõdik elõrõl mert jön a következõ. :/

Ez teljesen baba függõ.Vannak, akiket borzasztóan megvisel és egész nap nyûgösek; este pedig nyugtalanul alszanak vagy éppen sehogy és jó sokat sírnak mellé. Másoknál meg észre sem lehet venni, hogy éppen fogzik. Általában akkor jelentkezik ez, ha már nagyon bújna ki a fogacska és töri át az ínyét. De olyan is van, hogy még csak mélyen mozgolódik a fogkezdemény és már az kikészíti szegény babát.Ez is teljesen változó.Általában akkor múlik el, ha már kibújt....aztán kezdõdik elõrõl mert jön a következõ. :/
Szerencsére a lányomat nem zavarta az alvásban a fogzás, pedig elég korán kezdte, 4hónaposan jött ki neki az alsó 2 fog.Most 15 hónapos és 14foga van, a szemfogakból már kettõnek a hegye kint van, de ezek voltak amik miatt néha álmában felsikított, a többi ehhez képest szinte észrevétlen volt.
A miénk ilyenkor többet aludt, egyéb tünet nem volt, se sírás, se semmi. Babafüggõ.
Nekünk nagyon rosszul viseli a fiúnk.1 éves és 6 foga van, de mindnél nyûgös volt, rettentõen nyálzott és az éjszakák is rémesek voltak, addig amíg át nem törte az ínyét... Már a sírásából meg tudjuk állapítani, hogy ez fogfájós sírás, mert nagyon sikítós és rettentõen keserves...
Nálunk a legelsõ 2 fog eléggé megviselte, 2 és fél hétig óránként kelt éjjel, de nappal egész jól aludt és nem volt nyûgös sem. Most a felsõ kettõ jön amikor áttörte és az egyik meg másik 1-1 éjszaka volt hogy fent volt 1-2 órát de nem volt vészes. Inkább a nappali alvásoknál zavart kicsit be, de az a kisebb rossz. Remélem a következõket már meg sem érzi majd!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor végülis nem folyamatosan nem alszanak. Hanem ameddig kint nincs vagy valami ilyesmi.

Akik egy ágyban alszanak a babával, hogy élnek házaséletet?

Legjobb válasz: Nem túl jó dolog egy ágyban aludni a babóval,inkább a kiságy mellé a mamának egy ágyat,és ott amíg a pici el nem alszik aludhat az anyuka is.

Nem túl jó dolog egy ágyban aludni a babóval, inkább a kiságy mellé a mamának egy ágyat, és ott amíg a pici el nem alszik aludhat az anyuka is.
Oké, én ezt értem, de olyankor mit csinál a baba? Akkor a saját ágyában alszik? Tényleg nem értem. Mert akkor végülis el tud aludni a szülõk nélkül is, vagy hogy van ez?
Szerintem azért, mert egy családba baba született, még lehet normális életet élni.Nekünk szülõknek a feladatunk, hogy megtanítsuk a babáinkat a méhen kívüli életre.Amihez hozzátartozik a normális alvási szokások kialakítása is.Hogy van saját ágya, kis kuckója, vagy akár egy kis sarok csak neki leválasztva, de az a legjobb, ha saját szobája van.Amit úgy alakítunk ki, hogy õ jól érezze magát a környezetében. Szerintem nem jó dolog együtt aludni a babával, vagyis nagyon jó érzés, de nem túl okos erre szoktatni. Nem tud normálisan aludni úgy senki, és amit kérdeztél az is probléma lehet, plusz a gyereknek 8-kor ágyba a helye, a szülõnek nem feltétlenül.Nem jó, ha zavarja tv, beszélgetés, stb...Sokkal jobb neki is, ha a saját szobájában a saját ágyikójában tölti az éjszakákat. Én a 3-ik babánkat várom, jól néznénk ki, ha az összes gyerek velünk akarna aludni.Vannak néha kisebb hisztik az alvás körül, de alapjában nyugodt, kiegyensúlyozott jó alvó mindkét gyerekem, és az elsõ naptól a saját szobájukba, az ágyukba alszanak. Ezzel meg is van oldva a házaséleti probléma, vagyis nem probléma.Megvan a férjemmel a mi kis magánszféránk, megvan a gyerekeké is, és ez így van jól.Mindenki alszik egész éjszaka, így nappal nyugodtak vagyunk.
Az együttalvás szabályait betartva, a legjobb dolog a babának és a mamának. Sõt a papának is:)
Ne haragudj, de én úgy látom, hogy te még azt sem tudod értelmezni amit te magad írtál.Szerintem ezt hagyjuk is ennyiben.Egyébként így van, mindenki megnyilvánulása magát jellemzi.Levonhatod a következtetést, ha tudod. Talán olvasd el még párszor amit leírtál, és értelmezd azt, ha képes vagy rá.
szia Nálunk is az a helyzet, hogy együtt alszunk a bébinkkel. Hiába teszem át a kiságyba...azonnal felkel és ezt egyenlõre még nem sikerült megoldani. Nekünk jó nagy az ágyunk, úgyhogy amikor elaludt a csajszi szépen leteszem a szokásos helyére "közénk". Az ágy másik végében még jut nekünk is egy kis hely....ha nem akarod a baba mellett élni a sexuális életedet, akkor még van hely a földön is. Én mondjuk nem tudnék nyugodtan sexelni a lakás más pontján, amíg a kiscsajt az ágyon hagyom egyedül... Õ nem lát semmit a mi kis ügyködésünkbõl, ugyanis alszik. Nem lennék nyugodta fürdõben, meg a konyhában...hogy mikor kel fel, mert nem érzi hogy ott vagyunk vele. Így õ is nyugisan alszik, meg nekünk is jut egy kis szórakozás.
Hát nem mellette, megoldjuk:)
...Ja és szeretném üzenni kedves értelmes társainknak, hogy a marakodáson kívül inkább a kérdésre koncentráljnak és ne nevelési tanácsokba bocsátkozzanak. Minden anyuka el tudja dönteni, hogy hogy neveli a csemetéjét.
Sokszor a mi babánk is mi ágyunkban alszik el. Ha ez túl késõn történk, (nálunk ez is probléma) akkor az aznapi szeretkezésnek lõttek sajna...:( Egyébként van más hely is a lakásban, nekünk bevált a fürdõszoba (is):) Nem feltétlenül szükséges éjszaka csinálni, hétvégén pl. nappal is lehet szeretkezni, miközben a gyerkõc délután alszik...
Ne haragudj, de szerintem szövegértelmezési problémáid vannak. Nem sértegettem a gyermekeidet, ilyen szintre soha sem süllyednék, azt írtam, hogy azok a gyerekek sem lesznek alacsonyabb értelmi szinten, csak azért, mert egy ágyban alszanak a szüleikkel, mint azok / mint pl. a Te gyerekeid / akik nem. Ez nem azon múlik. Viszont amit most írtál Téged minõsít, mindenki vonja le belõle a megfelelõ konzekvenciát...
Bizony unalmas lenne, ha mindenki egyforma lenne, én is azt mondom.Azt az egyet azért leszögezném, hogy én nálad biztosan értelmesebb vagyok.A gyerekeimet pedig ne sértegesse egy ilyen szellemi szinten lévõ akárki!!!!A tieidet is csak sajnálni tudom, mert egy ösztönlény lehetsz, aki azon kívül, hogy egykupacba alszik velük nem valószínû, hogy bármi értelmesre is taníthatja õket. De én ennek ellenére el tudom fogadni, és fõleg tiszteletben tartani más gondolkodásmódját is, és nem minõsítem, ha nem kérnek meg rá.Sõt, azt is el tudom fogadni, hogy vannak olyan tapló emberek is mint amilyen te is vagy.Ezek az oldalak pedig azért vannak, hogy ki ki leírja a maga tapasztalatait, szokásait. Amit mások vagy megszívlelnek, kipróbálhatnak esetleg, vagy figyelmen kívül hagyhatják. Itt az emberek azért kérdeznek, mert kíváncsiak arra, hogy mások mit hogyan csinálnak.
Az elzö válaszoónak. ennek mi köze a szeretkezéshez??
Kedves harmadik gyermekét váró anyuka!Nem értem meg, hogy miért nem fogadod el, hogy vannak emberek, akik másképp gondolkoznak a gyereknevelésrõl. Attól még õk is lehetnek jó anyák és lehet, hogy a gyerekeik is sokkal kiegyensúlyozottabbak és értelmesebbek lesznek, mint a Te gyermekeid. Ha mindenki mindent egyformán csinálna elég unalmas lenne a világ! Ez egy meddõ vita. A kérdésre válaszolva: Soha, semmilyen körülmények között nem szeretkeznék a párommal a gyerekkel egy ágyban v. egy szobában, ezt perverz dolognak tartom. Mi megoldjuk más helyiségben, mikor a gyerkõc már mélyen alszik.
Nálunk fürdés után evés, majd elalszik közben és betesszük az ágyába. Kb éjfélig 1-ig alszik addig mi a lakás bármely pontján tudunk szexelni. Majd az elsõ ébredés után, magam mellé veszem szopizni és mindketten elalszunk. Ez így megy reggelig, és én sem vagyok emiatt kialvatlan. Ha babám csak komfort szopizni akar vagy csak éhes, megteheti...
A kérdező hozzászólása: De én valami konkrét válaszra gondoltam. Nem arra, hogy megoldjuk, meg ez a legjobb, hanem arra, hogy hogyan. A baba elõtt? Vagy akkor máshova teszitek?
Annak írom, aki egy ágyba alszik a babával. Mi van, ha 3 gyereked van és a nappali foglalt, a zuhany is?
16 hónapos is érdekel? :)
2 eves kislanyunk van. mindig problema volt az elaltatas ezert 1.5eves kora ota vele aludtam egy szobaban.o a kisagyban en egy normal agyon.mindig igenyelte a simogatast es faraszto volt behajolni a ketrecben.ezert kevettuk az egyik oldalt es osszetoltuk az agyat. igy mar konnyebb volt es jobb mindkettonknek.aztan ahogy 2 eveskorul lett azaz 2 honapja mar nagyon apas kezdett lenni es nem akar aludni csak sirt mindig ki akart menni az apjahoz. ok , akkor a kiagyatattetuk a mi halonkba a francia agy melle. igy 3-an alszunk egyutt. nincs altatas akkor alszik el amikor beajul. en egesz nap dolgozok szinte sosincs velem , ha lefektetnem 9-kor akkor napi egy orat lennek vele csak es akkor is csak a furdes es altatas idejen. van hogy 11-kor alszik el vagy kesobb. addig jatszunk az agyban , szeretgetem , hancurozunk. mi igy csinaljuk!
2/2 vagyok. a hetvegeket es az unnepeket imadom legjobban mert akkor delben a ñappaliban alszunk , lefekszek a heverore o es jatszogat , meset nez en szunyokalok.ha elamosodik felmaszik mellem vagy ramfekszik, es alszunk egyutt. van hogy en hamarabb alszom el mint o es csak arra ebredek hogy ott szuszog mellettem! nagyon jo mindkettonknek!
A kérdező hozzászólása: Érdekel a nagyobb babával is, de inkább várnám még azok válaszát, akiknek kisebb van. Enyém 6 hónapos. Az is érdekel ahol kicsi és nagyobb is van. Nálunk a nagy 4 éves, együtt nem lehet õket altatni...
6hónapos a fiam.Közöttünk alszik már 2 hónapja.Mi este 8 kor fürcsizünk, utána van a vacsi és utána alszik. Az ágyat ugy csinálom, hogy apától párnákkal választom el és jobban magam felé fektetem. Bár sokszor keresztbe fordul, arrébb kúszik. Attól nem tartok, hogy ráfekszünk, mert sokkal óvatosabban fordulunk. Biztos a tudat hogy köztünk van.Amúgy engem nagyon megnyugtat hogy hallom szuszogni magam mellett.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! A vacsi már fekve van, vagy ölben eszik? Utána mikor ébred legközelebb? És éjjel hányszor kel? Nem ébred fel könnyen a zajokra, amíg ti nem alszotok?
Vacsi az ölben zajlik utána büfi, majd lerakom és szinte egybõl alszik is. Ritkán átalussza az éjszakát de általában még hajnal 2 kor felszokott kelni. Olyankor eszik, büfizik és már alszik is.Nem kell fel zajokra, viszont ha nyûgösen alszik én jobban odatudok figyelni rá.


Tényleg nem ébrednek fel éjjel azok a babák, akik egyedül alszanak el este?

Legjobb válasz: De igen, felébrednek. Mindenki felébred éjjel nagyon rövid idõszakokra, még a felnõttek is, csak nem emlékszünk rá. Miért olyan fontos, hogy egy baba ne ébredjen fel éjjel?

Ez butaság, ha egy baba megéhezik éjszaka, felébred attól függetlenül hogy ki altatta vagy nem altatta el.
De igen, felébrednek. Mindenki felébred éjjel nagyon rövid idõszakokra, még a felnõttek is, csak nem emlékszünk rá. Miért olyan fontos, hogy egy baba ne ébredjen fel éjjel?
Az elsõ válasz a legjobb magyarázat, legalábbis az Én értelmezésem szerint. Ha egy baba/gyermek egyedül alszik el, nem okoz neki gondot visszaaludni, ha netán megébred éjszaka. Kislányommal csak erõsíteni tudom a statisztikát, 3 hónapos kora óta egyedül alszik el, most 20 hónapos, és soha nem észlelem, hogy felébredne éjjel (csak olyankor fordult elõ, mikor párszor nagyon náthás volt, és nem kapott az orrán levegõt).
Szerintem is minden baba felébred atol fuggetlenül hogy egyedül aludt el vagy altatva volt.Az én kislányom 3 hónapos kora ota egyedül alszik el minden éjszaka hallom hogy felébred pár percre.Most szinte 8 hós, még együt alszunk vele és szoktam néha figyelni mit csinál de hamar vissza is alszik.
Errõl még nem is hallottam. A kislányom most másfél éves, és 3 hónapos korától egyedül alszik el-úgy hogy ébren van még, amikor beteszem az ágyába. Idõnként bezizzen éjjel a bébiõr, néha hallom is beszélni, sõt olyan is volt, hogy felállt, és szólt, de közben állva elaludt és visszaesett, aludt tovább. :) Szóval õ ébredezik néha, de igazából nem hiszem, hogy teljesen magához tér erre a pár percre.:)
Nekem 2 hós korától egyedül alszik el. A saját szobájában és azóta alussza át az éjszakákat. Néha megébred, nyöszörög, de alszik tovább. Most 10 hós és azóta is vannak ilyenek. De nekünk felnõtteknek is vannak ilyenek. Sokat megébredek este, hacsak megfordulok az ágyban.
az én fiam 1éves és fél éve egyedül alszik el, nem altatom leteszem kicsit simogatom az ágyban és kijövök, szépen elalszik egyedü, nem mondom megvárom az ágy szélén amig elcsendesedik de nem altatom, erre gondoltál hogy egyedül?mármint hogy ringatás nélkül?mert hogy az én fiam kel éjszaka, 1x szinte mindig mert éhes , ez kb hajnali 4 kor van.szóval én megcáfolnám ezt az állitást.
A kutatások szerint de igen, csak megtanulják egyedül visszaaltatni magukat.
A kérdező hozzászólása: Én tegnap éjjel állva találtam a babám, sõt verte az ágya végét, visszafektettem, betakartam és már aludt is, mintha mi sem történt volna. Van amikor így át kell menni hozzá. 9 hós egyébként.
A kérdező hozzászólása: Egyébként és még gimiben is álmodtam olyan szörnyût, hogy bebújtam anyukám mellé éjjel, annyira féltem.
A kérdező hozzászólása: Itt olvastam már többször, hogy ezt írták.
az én kislányom 20 hós koráig ha megébredt (és nem egyszer, persze a vége felé már ritkábban), akkor cicit kért, minden esetben. aztán hirtelen úgy gondolta, hogy nem fog cicit kérni. van bébiõr, és hallom, hogy ugyanúgy megébred éjjel, mint eddig, csak most már átfordul a msik oldalára, tekereg egyet, és alszik tovább. van hogy közben mondja hogy babi (így hívja magát), van hogy azt mondja api (apa) vagy kiabál egyet hogy anya! de már nem kell hozzá bemenni visszaaltatni. ettõl függetlenül tudom, hogy az is felébred, aki egyedül alszik el. a barátnõm kisfia a kiságyban egyedül alszik el már 3 hós kora óta, és õ is megébred, de nem kell odamenni hozzá, alszik tovább.
Én költöztem be a babaszobába :)
Nem tudom mekkora a baba, de ha még egészen kicsike átmenetileg a mózeskosár is megteszi.
Bölcsõ? Az kisebb mint egy normál kiságy.
Vannak kisebb kiságyat is, pl. IKEA. De sokan át rendezik a azobát, kiraknak egy két bútort, hogy beférjen a kiságy!
5. vagyok! Köszi a lepontozást! Én csak leírtam a véleményemet ezzel a témával kapcsolatban... Mások vagyunk, más véleményen! Az én lányom születésétõl fogva külön alszik és 8hetes kora óta átalussza az éjszakát! este 7-tõl reggel 8ig! :) Igazatok van, szoktassuk a gyereket magunkhoz, had keljen az a gyerek éjjel és had szokjon anyuhoz, h utána még 5-6 évesen is velünk aludjon... Nem tudom... De szerintem a különlét sokkal jobb, mint együtt én is és a baba is jobban alszik... Nem hiszem, h bármi köze lenne a kötõdéshez, a lányomat imádom és õ is engem, ugyan úgy összebújunk a mai napig napközben és szeretgetjük egymást! Az éjszaka a pihenésrõl szól, nem arról, h rettegjek, h felkeltem, vagy összenyomom, vagy én nem alszok jól... Na és a szexuális életem sem szeretném ha tönkre menne! Bocsi, lehet önzõnek hangzik, és le fogtok cseszni, de én így gondolom és ez az egészséges!!!!!
Velem alszik :-)
Miért akarod, h veletek aludjon??? Miért nem teszed külön szobába? Vagy nincs másik szoba? Mert ha nincs, én biztos inkább a nappaliba kihúzható ágyon aludnék és a gyereknek pedig megcsinálnám a szobánkat! A lányom az elejétõl külön szobában alszik... Van légzésfigyelõnk, így nem aggódtam/aggódok! Szerintem a babának is jobb a külön szoba!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Én nem pontoztam le senkit. Van külön szoba, de ott a nagyobbik gyerköc alszik és nem szeretném ha éjjel zavarná õt a kicsi. Amúgy én sem az ágyamban altatnám , mert félek hogy megütöm vagy megnyomom alvás közben, meg nem is kényelmes. Az ágyam mellett altatom. A mózeskosár nagyon jó ötlet, KÖSZI!
A kérdező hozzászólása: Jah, 4 hetes a babám. Igény szerint szopizik, így párszor kelünk éjszaka :) !
5, 8. válaszadó: olvasd el a kérdést, és rájössz miért lettél lepontozva. Nem azt kérdezte a kérdezõ, hogy "mit gondoltok, melyik a jobb: külön, vagy egy szobában aludni". Igazi fájdalom, amikor a butaság agresszióval és szorgalommal párosul :D

Hogy lehet megtanítani a babát egyedül elaludni? Még csak 3hetes, éjjel cici után rögtön lerakom akkor alszik is 3-3órákat, de nappal nem tud elaludni csak ha babusgatjuk, altatjuk. Túl kicsi még, vagy lehet már tenni valamit az ügy érdekében?

Ha leteszem aludni azonnal sír,hiába nyugtatom,addig csönd van,de ahogy távolodom újrakezdi.

Legjobb válasz: Mi 2,5 hósak vagyunk, de sétálni kell vele, napközben, csak így tud elaludni, éjjel nincs ilyen gond. Állítólag mi rontottuk el, de szerintem vannak ilyen babák, akiknek nem megy olyan könnyen, hogy csak úgy lecsukódjon az álmosságtól a szemük. A mienk is sír, ha álmos. Eddig én még nem kaptam használható tanácsot. Nálunk az sem mûködik, hogy a nagy ágyba magam mellé veszem, akkor is sír. Csak a séta, na meg autóban és babakocsiban. Idõvel én bízom benne, hogy változni fog, ahogy nõ. Ha elaludt, várj még 10-20 percet, amíg mély álomba kerül, aztán tedd le, vagy hagyd ott. Én nappal hasra teszem, csak így tud nyugodtan aludni, vagy így sem. De háton felébred 5 perc után. Vagy még nem alszik, úgy értetted a kérdésedben, hogy távolodsz és sír?

Mi 2, 5 hósak vagyunk, de sétálni kell vele, napközben, csak így tud elaludni, éjjel nincs ilyen gond. Állítólag mi rontottuk el, de szerintem vannak ilyen babák, akiknek nem megy olyan könnyen, hogy csak úgy lecsukódjon az álmosságtól a szemük. A mienk is sír, ha álmos. Eddig én még nem kaptam használható tanácsot. Nálunk az sem mûködik, hogy a nagy ágyba magam mellé veszem, akkor is sír. Csak a séta, na meg autóban és babakocsiban. Idõvel én bízom benne, hogy változni fog, ahogy nõ. Ha elaludt, várj még 10-20 percet, amíg mély álomba kerül, aztán tedd le, vagy hagyd ott. Én nappal hasra teszem, csak így tud nyugodtan aludni, vagy így sem. De háton felébred 5 perc után. Vagy még nem alszik, úgy értetted a kérdésedben, hogy távolodsz és sír?
Én ennyi idõs korában az ágyába tettem, símogattam a buksiját, és mellette ültem, míg nem éreztem, hogy tényleg alszik. Cumit is kapott, ha már nem szívta, akkor már aludt, akkor ott hagytam. Egy idõ után már nem igényelte a símogatást, csak a cumit. Most már (3 hónapos) csak akkor van simike, ha valami miatt zaklatott, és egyszerûen nem bír elaludni.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy õt megnyugtatni csak úgy lehet ha felveszem, különben sír és ahogy visszateszem bömbõl.Próbáltam magamon altalni járkálok, ringatom..ahogy visszateszem újra sír.Telejesen el vagyok keseredve.

Akinek az újszülött babája külön szobában alszik azok hol szopiztatják és miben a babát? Értem itt hogy a szobában ülve egy fotelban, vagy fekve egy külön heverön.

Legjobb válasz: Mi most még csak egy 1,5szobás lakásban lakunk.Itt még velünk alszik majd a baba.De már készül a másik lakásunk,ott külön lesz.Sajnos heverö igysem fog beférni a szobájába ezért szerintem a nappaliban lesznek az etetések(ott lesz a kanapé a babaszob ajtaja mellett.Nekem anyukám azt tanácsolta h az elején pólyába etessek mert az jobban tartja a pici hátát.:)jó babavárást nektek!!:)36hkm

Mi most még csak egy 1, 5szobás lakásban lakunk.Itt még velünk alszik majd a baba.De már készül a másik lakásunk, ott külön lesz.Sajnos heverö igysem fog beférni a szobájába ezért szerintem a nappaliban lesznek az etetések(ott lesz a kanapé a babaszob ajtaja mellett.Nekem anyukám azt tanácsolta h az elején pólyába etessek mert az jobban tartja a pici hátát.:) jó babavárást nektek!!:) 36hkm
Öm, még egy dolog: a naggyal egy szobában aludna a kicsi is? Vagy rosszul olvasom?
Mėg nincs kész a szoba, de beteszünk egy kisebb kanapét. Ha úgy adódik, vele tudok aludni éjszaka.
A kérdező hozzászólása: Mindkét gyerek külön szobában fog aludni.Elsõ babámnál nem volt probléma az éjszakai átjárással, mivel 2 hónaposan tápszeres lett, este 9 kor evett és reggelig nem kelt fel.A kérdést azért tettem fel hogy megint vegyünk egy külön ágyat a kicsi szobájába, amivel utánna nem tudunk mit kezdeni, vagy egy fotel elég lesz, ha sikeres lesz egyáltalán a szoptatás.Az elsõnél sajnos kevés ideig tartott.
Nálunk egy kanapé van berakva a szobájába, éjszaka fekve azon szoptatok. Az átjárkálást nem sokáig bírtam talpon így ott ragadtam, az elsõ ébredéstõl ott alszunk és szopizunk reggelig. A baj az, hogy megszokta hogy vele alszom és nem sokáig alszik a kiságyban. De így hangja sincs és mindenki nyugodtan tud aludni. Most nyolc hetes még mindig sûrûn szopik éjjel.
Épp most olvasom Csóka Szilvia: Korai kötõdés c. írását, nagyon tanulságos. Ha szeretnéd, szívesen elküldöm neked is.
A kérdező hozzászólása: Van egy 4 éves kisfiam õt születése óta külön szobában hagytam, én ott aludtam egy ágyon vele a szobában.Etetés után mindig visszatettem, hogy azt szokja meg.Nagyon jó alvó gyerek lett belõle, szoptatni sajnos csak 1 hónapig tudtam, nem volt tejem és neki is elég nehezen ment.Nem akarunk egy újabb ágyat venni, de most szeretném ha sikerülne a szoptatás, és ezért kértem ötleteket tõletek.
7 hetese koráig volt velünk utána külön szobában. Mi vettünk egy kényelmes fotelt, azt tettük be a szobájába és abban ülve etettem!
A gyerekszobábsn fotelban ülve. Ez olyan fotel, aminek ki lehet nyitni lábtartót, és hátra lehet dönteni a támláját, így szinte fotelágyként is használható, de sosem nyitottam ki. Sosem kellett a gyerekszobában aludnom, szoptatás/etetés után kijöttem a mi szobánkba. Nappal elõfordult az is, hogy a nappaliban ettek a gyerekek (tápszert is kaptak cumisüvegbõl).
Én átjártam hozzá, egy hónapig bírtam:D, akkor hintaszékben szoptattam. (Azután az elsõ ébredésnél jött hozzánk).
hát én kb két hónapos koráig a szobájában aludtam, a földön egy szivacson, akkor még nagyon sokat kellett hozzá kelni. Amióta éjjel már csak egyszer ébred, nem alszom vele, de nyitva van köztünk az ajtó. Így az apróbb nyöszörgésekre nem riadok fel, de a komolyabbakra már igen. Van a szobájában egy fotel, abban szoptatok mindig, nappal is éjjel is. Mindig ülve, nekem a fekve szoptatás nem jött be, nekem kényelmetlen volt.
Nem kizárt, hogy ezért is.

Rossz anya vagyok szerimtem! Babám egy hónapos lesz, és ha evés előtt nem úgy alszik, felkeltik stb, akkor nagyon hosszú a szoptatás idő?

Néha azt veszem észre,hogy elfogy a türelmem,persze utánna sajnálom ?t,meg szeretgetem,de a lelkiismeretfurdalás,hogy el?tte milyen voltam majd megöl egész nap.Anyósom miatt is feszült vagyok,utálom ?t,görcsbe vagyok t?le,de err?l nem a babám tehet.Miattam lesz a babóm ideges majd kés?bb?Szar anya vagyok,pedig imádom ?t,nagyon vágytam is rá,és mégis.Talán ha anyósom nem a szomszédba lakna egyszer?bb lenne.Szerintetek?Megfogok változni?Meddig tart ez az id??

Legjobb válasz: Ez az önmarcangolás nem tesz jót neked sem, meg a babádnak sem. Nagyon kevés idõ telt még el a szülés óta, neked is regenerálódnod kell. Adj idõt magadnak, mert a lelkiismeret furdalástól csak még feszültebb leszel, és ez így már ördgi kör. Pihenj amennyit tudsz, az anyósodat meg próbáld bevonni olyan dolgokba, ami a segítségedre van! Türelem! Idõvel jobb lesz minden!!

Ez az önmarcangolás nem tesz jót neked sem, meg a babádnak sem. Nagyon kevés idõ telt még el a szülés óta, neked is regenerálódnod kell. Adj idõt magadnak, mert a lelkiismeret furdalástól csak még feszültebb leszel, és ez így már ördgi kör. Pihenj amennyit tudsz, az anyósodat meg próbáld bevonni olyan dolgokba, ami a segítségedre van! Türelem! Idõvel jobb lesz minden!!
még csak 1 hónapos a babád, korai a kiborulás- nézd, én a férjemmel vagyok nem túl jó viszonyban már egy ideje, ami nagyon megvisel. de a kislányomnak nem mutatok belõle semmit, nem éreztetem vele, mert õ nem tehet semmirõl. attól érezném csak igazán szarul magam, ha õrajta verném el a port (persze képletesen). nehéz, de én mindig arra gondolok, mennyire imádom én õt, milyen kis cukorbogárkám õ nekem. te is gondolj erre, szedd össze magad, menni fog, ha akarod! anyósodat meg tojd le nagy ívben. az enyém 20 hónapos
Természetes, hogy el vagy fáradva, türelmetlen vagy, stb. hiszen még csak 1 hós a babád. Az elsõ hónapok kemények. Nálunk 3 hósan állt be a rendszer, onnantól könnyebb volt minden. Szerintem azért próbáld az anyóssal rendezni a helyzetedet, hidd el, sokat segithet a babánál, amig te ki tudod magad pihenni valamennyire.

8 hónapos lesz a babám 10. -én és azt vettem észre hogy ha hason alszik akkor nem teszi le az arcát csak az egyik oldalra! Mit tegyek?

ha fel is emeli szétnéz és újra vissza csapja ugyan arra az oldalra!De ha ül vagy a hátán fekszik akkor szépen forgatja a fejét és most nagyon meg vagyok ijedve hogy valami nagy baj lehet belõle ezen lehet valahogyan segíteni?Nem lesz következménye a késõbbiekben?Valamint még mindig nem tud a hasáról a hátára fordulni!Mit tegyek?Nagyon aggódok!

Legjobb válasz: Érdemes lehet egy gyógytornásszal megnézetni, hátha egyik oldalon picit le vannak tapadva az izmai. A forgáson tudsz úgy segíteni, hogy egy takarón görgeted (mármint magát a takarót húzod, apuka vagy valaki fogja a másik oldalon és lassan átfordítjátok, az én fiam nagyon élvezte és hamar meg is tanult így forogni :)) Magától tanult meg ülni, ugye? Mert ha ültetted (amit amúgy nagyon nem lenne szabad), akkor elveszti a motivációt a forgásra, kúszásra, mászásra és a késõbbiek során akár tanulási nehézségeket is okozhat, ha ezek a fontos mozgásformák kimaradnak!

Érdemes lehet egy gyógytornásszal megnézetni, hátha egyik oldalon picit le vannak tapadva az izmai. A forgáson tudsz úgy segíteni, hogy egy takarón görgeted (mármint magát a takarót húzod, apuka vagy valaki fogja a másik oldalon és lassan átfordítjátok, az én fiam nagyon élvezte és hamar meg is tanult így forogni :) ) Magától tanult meg ülni, ugye? Mert ha ültetted (amit amúgy nagyon nem lenne szabad), akkor elveszti a motivációt a forgásra, kúszásra, mászásra és a késõbbiek során akár tanulási nehézségeket is okozhat, ha ezek a fontos mozgásformák kimaradnak!
Mindenképpen fordulj szakemberhez. Ha tudsz a környéken Dévény tornát, szerintem az lenne a legjobb. Ha nincs, akkor vidd el ortopédiára/neurológiára, vagy kérdezd meg a védõnõt, hogy kihez lehet ilyenkor fordulni. Ne aggódj, ha idõben észreveszik, hogy szükség van fejlesztésre, és azt elkezdik, nagyon hamar meg szokott oldódni a probléma. Lehet, hogy egy-két alkalommal elviszed gyógytornára, és megtanul forogni.
szia! Keress egy Dévény tornászt.Valószínûleg egyik oldalon van egy kis izomletapadása a babádnak.Nyugi, pár alkalom torna és minden rendben lesz :-) Off: Védõnõ, gyerekorvos nem küldött Titeket sehova, hogy miért nem forog a babád?
6hos babam szinten nem forog hasrol hatra, viszont forditva (hatrol hasra) fel mp alatt... Elvittem Devenyeshez, azt mondta, gond egy szal sem, mivel a nehezebbiket csinalja. Egyszeruen nem akar haton hevereszni, minek tenne, amikor hason tud jatszani. Valoszinuleg csak nem akar hatra fordulni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!A védõnõ azt mondta semmi gond ha még nem fordul a hátára de 2 hét múlva megyünk megint hozzá, a doktornõ pedig azt mondta van akinek kimarad valamilyen mozgásforma!Nem tud még magától fel ülni csak ha a kezemet fogja akkor fel húzza magát!Nem sokat ültetem, a védõnõ azt is mondta hogy 20 percig ha nem dõl el ülhet!Igazatok van felkeresek egy Dévényest állapotfelmérésre!Köszönöm még egyszer!

1 hetes a babám és napközben kibírja a 3órát de éjjel szinte óránként enne. Fáj a mellbimbóm és félek nem elég neki a tejem, simán meg tud enni 80-at egy étkezésnél és akkor alszik 4 órát. Adhatok neki kiegészítésként tápszert?

Ehetek paradicsomlevest szoptatás alatt?

Legjobb válasz: Sajnos az elején ilyen hogy szinte óránként enne a baba. Tedd minél többet cicire, úgy termelõdik a tej is. Ne félj hogy nem lesz elég. Ha fáj a mellbimbód, akkor használj bimbóvédõt. Én kezdettõl használom mert a kis törpim eléggé harapós, és nem volt semmi gond, megszokta.

Sajnos az elején ilyen hogy szinte óránként enne a baba. Tedd minél többet cicire, úgy termelõdik a tej is. Ne félj hogy nem lesz elég. Ha fáj a mellbimbód, akkor használj bimbóvédõt. Én kezdettõl használom mert a kis törpim eléggé harapós, és nem volt semmi gond, megszokta.
-Ehetsz paradicsomlevest. -Ha eleget gyarapszik a súlya, és van elegendõ tejed, akkor semmiképp ne adj neki tápszert kiegészítésképpen, mert attól fogva meg fog csappani a tejed mennyisége!!! Az igény szerinti szoptatás lényege, hogy a baba igényei szerint van mellen.
A tejed biztos elég. Ha éjjel kér, adj neki. Majd 3 hónapos kora körül áll rá a szervezete az éjjel és nappal közti különbségre.
Az enyém 3 hónapos koráig szopott éjjel, utána átaludta az éjszakát. Éjjel volt, hogy 2x is szopott, meg hajnalban is. Felsírt, cicire raktam, visszaaludt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!