Találatok a következő kifejezésre: Aki terhes van valami (30 db)

9 hetes terhes vagyok és ha most elmegyek táppénzre mint veszélyeztetett terhes akkor a fizetésem hány százalékát kapom? Vagy van valami különbség aközött hogy veszélyeztetett terhes vagy sima terhesség táppénz szempontjából?

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Nincs különbség. Jelenleg a fizetés 60%-a jár. Ha TGYÁSra és GYEDre leszel jogosult, akkor ebbõl számítják azt is sajna...

Nincs különbség. Jelenleg a fizetés 60%-a jár. Ha TGYÁSra és GYEDre leszel jogosult, akkor ebbõl számítják azt is sajna...
A kérdező hozzászólása: Tehát ha kb 102000 ft kapok most kézbe akkor ennek a 60% fogom megkapni.És akkohiába volt az elmúl 15 evben bejelentett munkaviszonyom ezt a 60ezer ft. fogják alapul venni a TGYÁS illetve a GYED-nél?
Azt hiszem igen. Sajnos nem rég lett a táppénz a fizetés 60%-a, korábban 70% volt. Annyi a különbség, hogy a TGYÁS kicsit több lesz, mert abból nem kell adózni, míg a GYEDbõl igen. Nekem 135000 volt a fizetésem, a GYED kb. 76 havonta, pedig akkor még a táppénz a 70% volt, 3. hónaptól mentem táppénzre... :o(
Nem-nem! Az elsõ válaszoló kicsit tévedésben van! Táppénz nem lehet alapja a gyednek! A gyed az elõzõ év átlagkeresete alapján számolandó, mivel most 100e felett kapsz kézbe, gondolom a bruttód 160e körül van. Ez azt jelenti, hogy a max. gyedet fogod kapni, ami most 86e nettóban! A tgyást így fejbõl nem vágom. Nekem egyébként kevesebb volt a tgyás mint a gyed, max. gyedet kapok és 160e a bruttó fizum.
A kérdező hozzászólása: Jaj köszönöm kicsit megnyugtattál!:) Anyira meg ilyedtem hogy muszályból el kell mennem táppénzre és akkor 60 ezer alatt lesz a GYED-em. Köszönöm!
Utolsó hozzászóló vagyok A lényeg, hogy a baba egészséges legyen!!!! :D Szóval ne ijedezz feleslegesen! Egyébként a munkáltatódnál a bérszámfejtõk pontosan meg tudják mondani (legalábbis kéne nekik). Nekem egészen pontosan úgy volt, hogy 2008. augusztusában szültem, június közepétõl voltam táppénzen. A júniusig tartó idõszakra a bruttóm még kb. 110e Ft körül volt, júliustól papíron kaptam meg a béremelésem, így lett 160e. A tgyás fél év (50-60e körül kaptam), ezzel átcsúsztam 2009-re, akkor igényeltem a gyedet, aminek az alapja a 2008-as átlagkeresetem volt. Akkor meg megkaptam a max. gyedet, amit nem tudom igazán mibõl számítottak, a lényeg, hogy jól jártam. :) Szóval nyugi! Boldog pocakosodást, vigyázz a kisemberre! :)
a bruttó fizetésednek a 60%-át nézik és abból nem vonnak annyi mindent, így lehet, még több is lesz a táppénzed, mint a fizud(nekem így volt).és a táppénz nem alapja a gyednek.
Kis kiegészítés: a táppénz csak akkor 60% ha már megvan a 2 év munkaviszonyod! Egyébként csak 50%!
Jót, biztos, hogy nem jelent, lehet, hogy spontán vetélésed van. Mindenféleképp menj orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: jajj... :(
Igen, a legvalószínûbb a vetélés. Sajnos.
A kérdező hozzászólása: :((

Azt hiszem nagyon sokat streszelek 25 hetes kismama vagyok. Aki sokat idegeskedett terhesen lett valami baja a babának? Tudom, hogy nem kéne, de mindig van valami.

Anyós bajok....a férjem németbe dolgozik...és még sok apróság amit én túl reagálok mostanában túl érzékeny vagyok.Mindenen kiakadok és sírok.

Legjobb válasz: Én is képes voltam mindenen felpörgetni magam, stresszelni. És olyan nyugisak voltak (illetve a pici még csak fél éves) kisbabának a fiaim, hogy ihaj! Nagy változás elõtt állsz, a reakciók természetesek, de túlzásba sem kell vinni ám :) Sok boldogságot! :) @--,-- (stresszûzõ virág)

Én is képes voltam mindenen felpörgetni magam, stresszelni. És olyan nyugisak voltak (illetve a pici még csak fél éves) kisbabának a fiaim, hogy ihaj! Nagy változás elõtt állsz, a reakciók természetesek, de túlzásba sem kell vinni ám :) Sok boldogságot! :) @--, -- (stresszûzõ virág)
Szia! Nyugodj meg, a kicsinek ettõl nem lesz semmi baja. Én is aggódtam, mert én is végig idegeskedtem a terhességemet. A nagypapámmal orvostól orosig járkáltunk, kiederült, hogy hasnyálmirigyrákja van, újabb orvosok... A munkahelyemen a fõnökségben hatalmasat csalódtam, miután megtudták, hogy baba lesz, onnantól kezdve minden rossz volt amit csináltam, megpróbálták elérni, hogy felmondjak... Az építkezéssel elakadtunk... Életem legpocsékabb idõszaka volt. A kicsi teljesen egészséges lett, vidám, örökmozgó és egyszerûen tökéletes! A 39. héten született meg, így még a dédi papa is megismerhette. Hamarosan 2 éves lesz, nyoma sincs annak, hogy a sok idegeskedés bármilyen hatással lett volna rá.
Én az elsõ terhességemkor sokkal nyugodtabb voltam, mint a másodiknál és a babáknál ez meg is mutatkozott! Az elsõ babám sokkal nyugisabb volt....vagy ez véletlen?!
a második válaszoló engem is megnyugtatott egy picit. Én is nagyon sokat idegeskedem fõleg félidõtöl. Nem így képzeltem el a terhességet de nekem is egy elég negatív idõszak ez. Pedig ilyenkor kellene a legboldogabbnak lennünk. De tényleg mindig van valami. Én alapbol egy stresszes fajta is vagyok. 32+5 hetes kismami.
Ehh! Én is hasonló cipõben járok! 28 hetes vagyok, a párom már valamelyik este szóvá is tette, hogy de jó lesz már ha megszületik a bébi, mert hátha visszaugranak az agykerekeim a helyükre! :) Én is mindenen felhúzom magam, mindenen idegeskedek, sõt a párommal is sokszor ok nélkül veszekszem. Lányomnál is sokat idegeskedtem, bár ott volt "igazi" oka is, de nem lett semmi baja. Ezen az egyen ne aggódj, ne rágódj, attól nem lesz baja ha idegeskedsz. A környezetednek nehéz téged elviselni! :D Ezek csak a hormonok, idõvel helyre áll minden. Már én is azt várom! :D

Tegnap kellett volna megjönnie de semmi. Nem rég kimentem wc-re és amikor kitöröltem a nuncim valami rózsaszínes dolog volt a papíron. Ezután csináltam egy tesztet, amin a második csík halványan ott van. Most akkor terhes vagyok szerintetek?

Már 4 hónapja próbálkozunk,szeretnénk babát nagyon.Az igazat megvallva csekély lenne rá az esély,mert ebben a hónapban nagyon de nagyon ritkán voltunk együtt......szinte nem is...Kérlek segítsetek!

Legjobb válasz: A második csík semmi mástól nem színezõdik el, csak HCG hormontól, ami meg csak terhesség esetén termelõdik. Szóval biztos, hogy baba van a dologban. :-) Ne dobd ki a tesztet, hanem tedd el. Holnap vagy pár nap múlva ugyanazzal a típusú és érzékeységû teszttel tesztelj újra. Ha erõsödik a második csík, akkor megmaradt a baba. :-)

A második csík semmi mástól nem színezõdik el, csak HCG hormontól, ami meg csak terhesség esetén termelõdik. Szóval biztos, hogy baba van a dologban. :-) Ne dobd ki a tesztet, hanem tedd el. Holnap vagy pár nap múlva ugyanazzal a típusú és érzékeységû teszttel tesztelj újra. Ha erõsödik a második csík, akkor megmaradt a baba. :-)
A kérdező hozzászólása: Szia! Ma fog kiderülni!:)
Megírni ám! Drukk!
Drukk!!!
NA????
????
A kérdező hozzászólása: ott a baba, de a saccolt 6 hetes helyett 5 hetes , mert olyan picike. Õ a bal oldalon van, sajnos a jobb oldalon meg va egy ciszta.:(Remélem nem okoz majd gondot. Viszont nagyon boldog vagyok, csak a vérvételektöl félek.
Húú gratula. Én is cisztával lettem terhes - nem is tudtam róla, hogy van, sõt nem is nagyon értettem az UH-s szavait, mert külföldön laktunk és hát az orvosi nyelv nem az erõsségem. Nem kaptam rá semmit, elég sokat görcsöltem a 12. hétig, de utána teljesen problémamentes terhesség volt egészséges kisbababával. Sok sikert, biztosna rendben lesz minden!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a jókívánságokat!
Szia! Kiderült már, hogy babás vagy-e?
az se mindegy, a ciklus melyik felében van az a 3nap.igy nem nagyon tudunk neked tanacsot adni
A kérdező hozzászólása: De voltunk együtt, csak ritkán. 3 napig(péntek, szom.vas.) volt 36.7 a höm....ma teszt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ...nagyon félek amúgy, hogy nem is vagyok az..és mégis megjön majd...
A babához egy jól sikerült fél együttlét is elég. Menj el gyógyszertárba és vegyél 2 másik különbözõ tesztet. Ha csíkos, akkor nem kérdés... Én nem várnék - nem bírnám ki. Szerintem terhes vagy. Szorítok!!
Ez baba lesz :)
Csak NE Medilabot vegyél, mert nekem terhességet mutatott, és nem vagyok az. Vegyél olyat ami 10-es érzékenységû, és megbízható!
A kérdező hozzászólása: Pregnasens a neve a tesztnek...és 25-ös érzékenységû
Bocsi, de dobd ki azt a tesztet! Vegyél Gabrielt, Corax-ot, vagy ClerBlue-t. Sajna ez a teszt nem megbízható!
A kérdező hozzászólása: Miért nem?
Ha nem voltatok együtt, biztosan nem vagy terhes. Högörbe?
szuper! Gratula!

Érdemes magzatvédő vitamint szedni anélkül hogy terhes lennék? Dr. Czeizel Endre nyilatkozta, hogy Õ is szedi a magzatvédő vitamint. Ha Õ beszedi akkor csak van benne valami. Azt mondta megelőzi a strokot és az érelmeszesedést.

Legjobb válasz: Úristen :D azért ez vicces, hogy szedi :D Szerintem nem kell szedni, max. ha terhességet tervezel akkor elõtte egy hónappal vagy hasonló... de amúgy szerintem meg lehet lenni nélküle én még nem is fogtam a kezemben életemben se ilyet, mégis tudok írni ide is :D Az lehet, hogy megelõz dolgokat de szerintem biztos van negatív hatása is, meg nem tudom mennyire jó dolog mindenfélét beszedni csak úgy. Ha akarod szedd, de szerintem nem kell.

Úristen :D azért ez vicces, hogy szedi :D Szerintem nem kell szedni, max. ha terhességet tervezel akkor elõtte egy hónappal vagy hasonló... de amúgy szerintem meg lehet lenni nélküle én még nem is fogtam a kezemben életemben se ilyet, mégis tudok írni ide is :D Az lehet, hogy megelõz dolgokat de szerintem biztos van negatív hatása is, meg nem tudom mennyire jó dolog mindenfélét beszedni csak úgy. Ha akarod szedd, de szerintem nem kell.
Nekem a fodrász mondta, hogy próbáljam ki, mert eléggé törik a hajam.Még nem vettem, mert multi tabs-ot szedek, de lehet megpróbálom.:-)
Vitamint orvosi vizsgálat után és ellenõrzés alatt édemes csak rendszeresen szedni. Okozhat problémákat. Czeizel Endre nyilván elvégezte ezeket a vizsgálatokat.
Te jó ég, ez vitamin! Miért rettegtek ennyire tõle??? A kismamáknak és a babájuknak ajánlják, akkor miért ne lehetne szedni.

Lehet a stressz miatt van? És ha netán mégis terhes lennék akkor szerintem kb. 1 hete lennék az.. akkor már éreznék valami változást?

Mindig pontosan jön meg a menstruációm viszont most késik kicsit... igaz még csak 1 napja de azért bennem van a félelem h mivan ha....:S

Legjobb válasz: szia egy hét után még nem érezni ilyeneket, nagyon ritka . az elsö jel ha nem jön meg vagy fáj a melled nagyon, ha pénteken nem jön meg tesztelj. az együtt léttöl 14 napra már kimutatja. 32

szia egy hét után még nem érezni ilyeneket, nagyon ritka . az elsö jel ha nem jön meg vagy fáj a melled nagyon, ha pénteken nem jön meg tesztelj. az együtt léttöl 14 napra már kimutatja. 32

Aki terhes annak van valami különleges a testhőmérsékletében? Ugy értem magasabb vagy ilyesmi, vagy mennyinek kell lenni?

Legjobb válasz: Én nem hallottam arról, hogy magasabb lenne (hivatalosan). Nekem kicsit magasabb volt, 37 fok körül, amit én azzal magyaráztam, hogy nagyon rosszul voltam hetekig, fõleg a 6. héttõl a 14-ig, hánytam, öklendeztem, és ha nem akkor aludtam. A doki mondta hogy vegyek be Algopirint, mert a kora terhességben veszélyes a hõemelkedés. 1-2 szemet szedtem csak be, aztán már nem foglalkoztam a hõemelkedéssel. Úgy "éreztem", hogy nem tenne jót a gyógyszer.

Én nem hallottam arról, hogy magasabb lenne (hivatalosan). Nekem kicsit magasabb volt, 37 fok körül, amit én azzal magyaráztam, hogy nagyon rosszul voltam hetekig, fõleg a 6. héttõl a 14-ig, hánytam, öklendeztem, és ha nem akkor aludtam. A doki mondta hogy vegyek be Algopirint, mert a kora terhességben veszélyes a hõemelkedés. 1-2 szemet szedtem csak be, aztán már nem foglalkoztam a hõemelkedéssel. Úgy "éreztem", hogy nem tenne jót a gyógyszer.
Egy -két tized (!) fokkal emelkedik csak meg a testhõmérséklet a peteérés napján, és ha teherbe esel, akkor ez így is marad, a szervezet ugyanis "inkubátorként" mûködik ilyenkor. Ezt az egy-két tizedet észre sem lehet venni szerintem, ha nem méred.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat..:)
36.6 helyett kb. 37 lesz, tenyleg alig par tized.
Hány éves vagy és mióta menstruálsz?
A kérdező hozzászólása: 16 vagyok es 14eves korom ota, de mar megjott azota, azert koszi
bármikor lehet, én fõleg este hánytam, de pl. reggel sose
nálam így alakult a 3 gyerekkel: 1) 2 hónap egyfolytában 2) délutántól reggelig minden nap 3) nagyjából kétnaponta
nekem reggel és este jön elõ intenzívebben. napközben meg akkor ha rég nem ettem és kiürül a gyomrom. 10 hetes

15 hetes vagyok, és néha úgy érzem, hogy nem is vagyok terhes, mert nem érzek "semmit". Időnként pedig olyan rossz érzésem van, hogy már nem él a baba. Ha elhalna, akkor annak lenne valami jele, vagy normális az ha ilyeneket érzek?

Legjobb válasz: Szerintem ha elhalna, annak lennének jelei. Na de azért mondják, hogy a második trimeszter a legszebb, mert nincsenek már (általában) meg a rosszullétek. Természetes, hogy aggódsz, de amint megmozdul, meg fogsz nyugodni. Addig is élvezd ki, hogy jól érzed magad. Sétálj nagyokat, járj el kismamatornára. Minden jót! 20 hetes kismami

Szerintem ha elhalna, annak lennének jelei. Na de azért mondják, hogy a második trimeszter a legszebb, mert nincsenek már (általában) meg a rosszullétek. Természetes, hogy aggódsz, de amint megmozdul, meg fogsz nyugodni. Addig is élvezd ki, hogy jól érzed magad. Sétálj nagyokat, járj el kismamatornára. Minden jót! 20 hetes kismami
Ne terheld magad ilyen negatív gondolatokkal.Hamarosan érezni fogod a pocaklakódat és akkor megnyugszol, mert onnantól kezdve nap, mint nap biztosít téged afelõl, hogy õ bizony ott van és jól van!Ha elhalt volna, akkor vérezgetnél, görcsölnél, de legalábbis nem éreznéd jól magad!Próbáld megkérni a védõnõdet, hogy hallgassa meg a picur szívhangját, hátha lehet már hallani, bár ezt úgy tudom a 16. héttõl nézik csak.
Hát az én elhalt terhességemnek semmi jele nem volt. Az elejétõl kezdve nagyon rossz érzésem volt, nem is tudtam felhõtlenül örülni. Egyik nap elmentem dokihoz, aki csinált UH-t és közölte, hogy valószínû már nem él a baba. 4napra rá kezdtem el vérezni. Igaz én 8hetes voltam. 15hetesen már kisebb a kockázat, de nyílván az egész terhesség alatt van rá esély. De nem megijeszteni akarlak! Nyugodj meg és ne stresszeld magad. Próbáld pozitív energiával telebombázni magad:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat !
én 12 hets vagyok. Pénteken derült ki, hogy már nincs szívverés. Van egy 2 éves kislányunk, mikor vele voltam terhes az más volt. Ennél a terhességnél valahogy nem voltak ilyan erõs belsõ érzésim, mondhatom úgy, hogy nem éreztem, hogy terhes vagyok..Éreztem, hogy vmi nem stimmel. Aztán megörültünk a szívhangnak, de a köv. UH-on már nem volt szívhang. :(
Félre a negatív gondolatokkal! Mindazonáltal kérdésedre válaszolva elõfordulhat, hogy nincs jele. Nekem a 9. héten halt el és a 12. héten az UH mutatta ki. Semmi jele nem volt, néha nekem is olyan érzésem volt, hogy nem is vagyok terhes. azért a 15. héten már ennek lényegesen kevesebb a kozkázata, úgy tudom

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!