Találatok a következő kifejezésre: Aki szoptat egy (29 db)

Aki szoptat muszáj fogynia? Ezt mondta ma egy doki a reggeliben! Aki nem fogy szopi alatt, ott vmi baj van! Hát én 3 hónapja egy grammot sem fogytam!

Legjobb válasz: Ez szerintem hülyeség! Nagyon sokan vannak-köztük én is- akik a szoptatás alatt hínak, visszahúzzák pl. a szüléssel lement kilókat!

Ez szerintem hülyeség! Nagyon sokan vannak-köztük én is- akik a szoptatás alatt hínak, visszahúzzák pl. a szüléssel lement kilókat!
Én is szoptatok már 4 és fél hónapja, én sem fogytam, pedig nekem is azt mondták, hogy a szoptatás sok energiát elhasznál, és ezért lehet fogyni tõle, de nem hiszem, hogy valami baj lenne velem... Meg persze arra is ügyelek most, hogy változatos legyen az étrendem, és egy étkezés se maradjon ki, hogy a tejem is tápláló legyen. Szerintem ha már nagyobb lesz a baba, és többet fog mozogni, meg persze te is/mi is vele, akkor majd talán elindul a fogyás is...
A kérdező hozzászólása: Szerintem is hülyeség!Én szülés után 2 héttel 12 kilóval lettem kevesebb (baba....meg a víz....), de azóta egy dramm sem!(sõt a húsvét plussz 3 kiló volt)Én pl kb annyirre éhes vagyok mint a terhesség alatt!A párom imád velem enni, mert ha nincs ideje(stressz) enni akkor is meghozom a kedvét olyan jóízûen tudok enni!Na meg kisgyerek mellett nincs idõ jól megrágni egy falatot....
szia. ez nem igy van teljesen azért. én is szoptattam de nemhogy fogytam volna jol feljött jopár kilo a szopi alatt. holott terhesség alatt egy gramm feleslegem nem volt. a kicsivem mindössze 6kgot hiztam, és a korházbol a terhesség kezdetekor lévõ sulyommal jöttem ki. a szopi alatt meg jol feljött plusz 15kg. hát ennyit a szopi alatti fogyásrol. most várom a második babát és eddig a 4 hónap alatt fogytam 4 kg-ot. a védõnõm ki is van akadva, de ez van. majd a szopialatt tuti feljön megint. :( :)
Én vagyok az ellenpélda:) Én sikeresen lefogytam szoptatás alatt, pedig szó szerint zabáltam, mindig éhes voltam!Most vékonyabb vagyok, mint teherbeesés elõtt.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Hány hónap alatt ment le és mennyi?folyamatos volt?
Csatlakozom az utolsóhoz. 3 hónapja szültem és már lement 5 kiló. pedig sokat eszek, folyton éhes vagyok és sajna elég sok édességet is eszek. igény szerint szoptatok éjszaka is még 1-2alkalommal eszik a babám.ritkán tornázok is egy keveset, de nem gondolom h ettõl fogyok. viszont minden nap sétálunk délelõtt is délután is van h csak fél órát de van amikor másfelet ha az idõjárás engedi.Vékonyabb vagyok már én is mint a várandósság kezdete elõtt.
Kezdtem a terhességet 60 kg-al.Szülés alatt 32 kg-ot szedtem fel. Szülés után lement 1 hét alatt 14kg, 78 kilósan mentem haza a kórházból. 7 hónapig szoptattam, egy deka se ment le, majd miután abba hagytam elkezdtem diétázni, kevesebbet eszem, mellette szûz teát iszom, 13 hónapos a lányom és már csak 68 kiló vagyok. Még 5-öt jó lenne leadni mert még vagy egy kis úszó gumim és figyegõ hasam, de a combomról fenekemrõl karomról stb. lement a felesleg. Tornára nem visz rá a lélek, ahoz lusta vagyok, inább nem eszem :) Szóval lényeg a lényeg, szerintem inkább szoptatás után mennek le a kilók, mikor már kevesebbet eszik az ember.
13:17-es vagyok.75 kg-val kezdtem a terhességet, 83 kg-val mentem szülni.Szülés után nekem csak 2 kg ment le, de a következõ kb.fél évben lement 11 kg.Most 70 kg vagyok.Tényleg nem diétáztam, nem is tudnék, mert én a kajának nem tudok ellenállni...:) Amióta meg nem szoptatok, azóta a fiam edzésben tart!

Aki csak egy mellből szoptat, annak mennyi idő kell egy evés után, hogy újra legyen benne tejcsi?

Hány óránként szopizik a babátok?

Legjobb válasz: Valószínû hogy azért sír a cicin mert nem annyi jön amennyi neki kellene!Próbáld meg pótolni valamivel!Én is egy mellbõl szoptattam, hál istennek nem volt ilyen problémám, de ha kevés neki akkor pótold!Ugyan úgy 3-4 óránként evett a lányom, és annyi idõ bõven elég volt a termeléshez.Sõt még fejtem is!

Valószínû hogy azért sír a cicin mert nem annyi jön amennyi neki kellene!Próbáld meg pótolni valamivel!Én is egy mellbõl szoptattam, hál istennek nem volt ilyen problémám, de ha kevés neki akkor pótold!Ugyan úgy 3-4 óránként evett a lányom, és annyi idõ bõven elég volt a termeléshez.Sõt még fejtem is!
3 nónapos múlt a lánykám, ált. egy mellbõl szopik, kb. 3 óránként, de van, hogy 2. (Ha alszik, akkor meg több is lehet.) Legtöbbször a következõ szopásig megtelik, tehát ez mellenként 4, vagy 6 óra (6 óra alatt mindig lesz benne elég). Ha úgy érzed, hogy nem elég neki, akkor kínáld fel a másikat is, majd a következõ szopinál az utoljra kiürítettel kezd, és hamar utoléri a tejtermelés a megnövekedett igényt.
második vagyok: én a pótlást csak a legvégsõ esetben tenném, ha a két melles szoptatás nem válik be. Az anyatej a legjobb nekik (bár nem írtad, hogy mennyi idõs).
A kérdező hozzászólása: 2 hónapos a kislányom, és már az ég világon mindenen túl vagyok ami a tejszaporítást illeti! Én is anyatej párti vagyok, és már lelkiismereti kérdést csinálok a szoptatásból! Nagyon szeretném min. 1éves koráig szoptatni, de nagyon úgy néz ki, nem lesz elég.Már kapott tápszet, de nem eszik abból sem csak min. 60ml-t.Éjjel viszont szopizik mert 4-5 óra elteltével nekem is lesz benne újra.Csak napközben 1-2 evés és este nehézkes!A másik cicibe nagyon kevés van, és nem is kell neki, pedig mindig rá teszem!Sõt azt még fejtem is, de hiába.
Ugyanez nekem is...este nehéz...a bal cicimbe meg alig van

Mennyi ideig ne egyen bizonyos ételetket aki szoptat?

A hasfájós id?szak ugye kb. 3 hónapos korig tart. Utána is megmarad az, hogy pl. babtól fáj a babám hasa is?

Legjobb válasz: Ezt így konkrétan nem lehet megválaszolni. Minden baba más. Ha elmúlik a hasfájós idõszak, akkor lehet próbálkozni az addig elkerült ételekkel, de lehet hogy a baba hasa mégis fájni fog tõle. Lehet, hogy mindaddig kerülnöd kell majd, amíg szoptatsz. Néha próbálkozni kell. Ha a babának nincs panasza, akkor eheted õket.

Ezt így konkrétan nem lehet megválaszolni. Minden baba más. Ha elmúlik a hasfájós idõszak, akkor lehet próbálkozni az addig elkerült ételekkel, de lehet hogy a baba hasa mégis fájni fog tõle. Lehet, hogy mindaddig kerülnöd kell majd, amíg szoptatsz. Néha próbálkozni kell. Ha a babának nincs panasza, akkor eheted õket.
Nyugodtan egyel barmit, ha ugy erzed, hogy valami panaszt okoz a babanal, akkor keruld.
Szerintem babafüggõ. Elsõ fiammal bármit ehettem (2 nagy tányér bableves után se volt baja), nem volt hasfájós. Most a picivel meg kell válogatnom az ételeket, mert már egy kis brokkolikrémleves is megviseli. Azt viszont észrevettem, ha laktoherb-et iszok nem fáj annyit a pocija. :) Napi 3-4 pohárnyit iszok.
próbáld ki, hogy amit nem lehetne teljesen leturmixolva eszed. pl.: krémlevesként, vagy mártásként. Sokszor így végül meg lehet enni azt, ami egyébként tiltólistás.


Van itt más is akinek az egyik mellében kevesebb a tej, legalább is én így érzem és csak az egyik melléből szoptat? 6 hetes a babám

Legjobb válasz: nekem az egyik sokkal gyengébb, mindig azzal kezdjük a szopit, aztán a másik....

nekem az egyik sokkal gyengébb, mindig azzal kezdjük a szopit, aztán a másik....
2 hónapos a kisbabám, és valóban az egyik mellem könnyebben telik, mint a másik. Viszont nem csak egy mellbõl szoptatok!! A másikat is kínálni kell, hogy szopja ki belõle a tejet, bármennyi is van, hogy termelõdjön abban is újra! És ha nem elég, akkor természetesen kínálom a másik mellemet is. Attól, hogy esetleg löttyedtnek érzem a mellemet, még van benne tej.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, igen én is ilyenek érzem a mellem plötyetnek, a másikból meg jön közbe is.eddig a másik is bekeményedett csak pár napja ilyen
Én is így voltam. A kevesebbel kezd a szopit, hogy kiegyenlítõdjön a tejtermelés. De azért vigyázz, nehogy a másik meg túl teljen és begyulladjon, azért azt is ki kell üríteni rendszeresen.

Titeket nem zavar, ha egy anyuka, aki még szoptat, egyik kezében a babáját fogja, másikban a cigit?

Tudom semmi közöm hozzá, de nekem ez egy kicsit furcsa.

Legjobb válasz: Szomorú és csúnya látvány! Nagyon zavar!Pedig hát nem az én gyerekem és nem az én bajom,de mégis!

Még nem láttam ilyet, de biztos nem állnám meg szó nélkül....
Szerencsére még nem láttam ilyet.De borzalmas látvány lehet.
Szomorú és csúnya látvány! Nagyon zavar!Pedig hát nem az én gyerekem és nem az én bajom, de mégis!
Sajnos én is láttam ilyet, a ki végig a terhesség alatt keményen szívta, utána a szoptatás alatt is, és a gyerkõc "levegõztetése" is annyi, hogy kimennek az erkélyre, míg az anyuka elszívja a cigit. Zavar engem is, de nem szólhat az ember, az õ élete, az õ gyereke. :-(
Nem zavar, mindenkinek a saját dolga mit csinál, az õ gyereke. Ennyi erõvel mindenkit le lehetne szólni ezért azért!
Persze, hogy zavar!
Úgy nem zavar mert nem az én gyerekem, csak visszataszítónak találom mondjuk azt is ha tolja a babakocsit és úgy cigizik, vagy ami még durvább, kocsival mennek apa anya szívja a cigit felhúzott ablaknál és a két kicsi a hátsó ülésen ücsükél... Én is cigiztem tudom milyen rossz is megállni, de leszoktam (a párom is velem) és nem is szándékozom vissza szokni, akarat kérdése abbahagyni is és az is hogy a gyereke érdekében nem gyújt rá ha már gyenge abba hagyni...
Mindenkinek a saját dolga, hogy mit csinál. Nem vetettem meg azért soha senkit, mert dohányzott. Dohányozni is lehet ugyanis kulturáltan. Nem a gyerek (és más nem dohányzó) közelében, zárt térben nem gyújtok rá, dohányzás után kézmosás száj öblítés stb. stb. És mindjárt más a dolog.
Na én olyat láttam hogy anyuka babakocsival, zebránál megállnak anyuka kezében cigi, aztán fújás után bepuszil a babakocsiba a babájának, hát ez undorító volt...
Láttam és nagyon zavar a dolog. én úgy vagyok vele, hogy ha már nem tudott leszokni a dohányzásról, akkor ne nyílvánosan az utcán a baba mellett tegye azt. De mondok valamit. Nagyon nagyon sok olyan gyereket láttam akivel se a terhesség alatt se utánna a szoptatásnál nem figyeltek ilyen szempontból. Okos értelmes, szép gyerekek lettek. Az más kérdés, hogy a nevelés hiánya miatt teljesen elzüllöttek. hagy ne említsem a roma kisgyerekeket. Hát majd kicsattannak egytõl egyig az egészségtõl pedig a szüleik akkora ívben tesznek rájuk... Mielõtt lehurrognátok, nem mondom, hogy ezektõl a dolgoktól egészségesek, de ezen a részén annyit gondolkodtam már.
A kérdező hozzászólása: 86%, 13: 17 igen, de a pici nem tud védekezni. én arrébb tudok állni, ha zavar a füst, de õ nem.
Még nem volt szerencsém ilyen esettel találkozni. Én leszoktam hál istennek mikor 2007 ben az elsõ babámmal terhes lettem.
De! Rettenetesen! Pedig tudom, hogy nem az én dolgom. Én panelban lakok, tele a ház a dohányzó kismamákkal. Naphosszat ülnek kint a padon, gyerek velük szemben babakocsiban és pöfékelik rájuk a füstöt. Sosem értem, tényleg azért viszik levegõzni a gyereket, hogy a bagójukat szívják? A másik, amit nem értek, hogy ezek az anyukák vajon terhesen is dohányoztak? vagy azalatt, míg várandósak voltak, meg szoptattak, nem tudtak leszokni?
Engem zavar.Szegény babát sajnálom.Én pont ezért szoktam le a cigirõl mikor terhes lettem.Ja a terhes nõknél is zavar a cigizés.:)
Biztos vagy benne, hogy szoptat? Vagy csak a baba korából következtetsz rá? Az tényleg durva, ha dohányos anyuka szoptat. Ha kint, a levegõn rágyújt, amikor vele van a gyerek, de nem megy rá a füst, az önmagában engem nem zavar, mert a gyerekét legalább nem mérgezi.

Hány pohár sört lehet egy nap meginni aki szoptat?

Legjobb válasz: Szerintem ha van eszed akkor nem iszol semennyit sem mert minden amit eszel iszol belemegy a teje.(lényegében attól van tejed amit eszel-iszol)

Szerintem ha van eszed akkor nem iszol semennyit sem mert minden amit eszel iszol belemegy a teje.(lényegében attól van tejed amit eszel-iszol)
10 hónapos a babám és kb 3 hónapos kora óta heti 3-4 alkalommal iszom sört. Nagyon jó hatással van a tejtermelésre - mióta iszom elhagytuk az esti tápszeres pótlást - és jól is esik, nagy sörös vagyok. Arra figyelj, hogy az esti szoptatás után igyál, amikor is a baba nem szopik reggelig - nálunk így van. Addigra nyoma sem marad annak a kevés alkoholnak a tejben. De ha úgy alakul, hogy utána szoptatnod kell, akkor se ess kétségbe, ilyen kis mennyiség pl a vacsora mellé nem ártalmas. A mennyiségrõl annyit: alkoholmentesbõl amennyi jól esik, ha a baba is bírja a szénsavasat - mármint a tejedben:-). Símából este, szoptatás után szerintem 3 dltõl, azaz egy pohártól semmi bajotok nem lesz.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Alkoholmentesbõl bármennyit ihatsz. Én általában azt szoktam, ill. a citromos Gösser vált be még nagyon. Annak nagyon kevés az alkoholtartalma is.
Egy pohártól (2dl) nem lesz se neked, se a babának baja, de többet semmiképpen ne igyál. Miért akarnál feltétlen sört inni?
Én is alkoholmenteset szoktam inni, amikor úgy érzem kevesebb a tej. Abból annyi ihatsz, amennyi jól esik. :)
Én is sörös vagyok, ittam az alkoholmentes söröket -de hát ugye nem az igazi... De kóstoltam a Stella alkoholmentes változatát, és ez nagyon bejött! Engem ez emlékeztet leginkább az eredetire:)

Aki szoptat annak egy kevés szénsavas üditőt se lehet innia?

Legjobb válasz: De igen, a szénsav nem megy át a tejbe, láttál már buborékos tejet:-))))? Csak arra kell ügyelni, hogy ne édesítõszeres legyen, mert az átmegy a tejbe és fájhat tõle a pocija, ill. csínján kell bánni a koffeintartalmúakkal pl. kóla, mert felpörög tõle a pici és akkor nem tud majd aludni, meg nyugtalan lesz.

De igen, a szénsav nem megy át a tejbe, láttál már buborékos tejet:-))))? Csak arra kell ügyelni, hogy ne édesítõszeres legyen, mert az átmegy a tejbe és fájhat tõle a pocija, ill. csínján kell bánni a koffeintartalmúakkal pl. kóla, mert felpörög tõle a pici és akkor nem tud majd aludni, meg nyugtalan lesz.
Nyugodtan lehet.Én csak buborékos vizet iszom.
Én viszont azt olvastam, hogy a szénsavas üdítõk elapaszthatják a tejcsit. Persze, ha egy pohárkával megiszol egy nap, szerintem semmi bajod nem lesz.

Sok helyen látom, hogy csokit inkább ne egyen aki szoptat, miért?

Legjobb válasz: Mert minimális koffein még a tejcsokiban is van.

Mert minimális koffein még a tejcsokiban is van.
Nyugodtan lehet de csak picit, nem?
Én megõrülnék ha nem ehetnék csokit 2 évig. Eddig szopott a lányom és most fél éve szopik a fiam, ki tudja meddig, remélem sokáig. Reggel pedig iszom egy koffeines kávét is... :-) jesszus
mii???hát én szoptatás alatt, fõleg az elején olyan csoki függõ voltam hogy nemigaz!Mindig mondom, hog terhesség alatt nem voltam olyan kívánós mint a szoptatás alatt.Volt, hogy 1 tábla milkát bevágtam egy ültõ helyemben.Ha kimaradt 1 nap a csoki akkor már elvonási tüneteim voltak.... Kisfiam extra hasfájós volt az elején, de nem ettõl, ezt bírta.Szerencsére:)
Tudtátok hogy a csokiba csótány is van?:DAki allergiás rá az nem a kakaó vagy egyéb adalékanyagok miatt van hanem mert a csótányra allergiások:) Persze ezt nem elrettentés képpen mondom mert ettöl fügetlenül és is szeretem a csokit!:D
Akkor az üveges bébiételek is tele vannak csótánnyal, amikor a répát, krumplit, sütõtököt... szedik. ANnyi de annyi csótány van bennük, mint a csokiban. :-)
csótány... na persze...
Igen, mert amikor a kakaót leszedik az is kerül bele...
Én is sok csokit ettem az elsõ hónapokban, aztán mikor a kislányomnál ritkultak a heti kakik, a védõnõ rákérdezett, nem eszek-e sok almát vagy csokit. Úgyhogy gondolom ezért sem ajánlják, mert székletfogó hatása van, ami a babánál is jelentkezhet.

Aki csak egy mellből szoptat, mit csinál a másikkal, feji?

A babámnak már elég az egyk mellem is. 6 hetes lesz hétvégén. Eddig kett?b?l szoptattam, két napja gyakrabban evett, így több tejem lett. Jól lakik az egyikkel is, néha a másikból nagyon picit eszik. A gondom az, hogy 4-5 órát is alszik délután, este egy-egy evés között, így akár 10 óra is eltelik ugyanaddig a mellig, ami így megint elkezdett csomósodni. HA fejem, még több tejem lesz, nem? Várjak, amíg nem fájdalmas a csomó és ne fejjem? Ti mit csináltok? Beáll ez magától egy mellre is?

Legjobb válasz: Felváltva szoptasd.egyszer az egyikbõl egyszer a másikból. Vagy úgysem jó?

Felváltva szoptasd.egyszer az egyikbõl egyszer a másikból. Vagy úgysem jó?
Húgom fejte, amíg a másikból szopott a keresztfiam. Annyi teje lett, hogy a lefolyóban végezte több tíz liter. Én meg nem csináltam semmit (nekem is 2-vel kezdte és beállt 1 cicisre), és bizony növekedési ugrásnál jól jött volna az a plusz kis lefejt tejecske... Megspóroltunk volna egy csomó sírást. De ugye ez plusz meló, ha fáradt vagy hozzá, akkor ne fejj, minden baba felnõ váltott cicin is. :)
A kérdező hozzászólása: NEm szeretnék két mellbõl szoptatni, mert akkor a hátsó tejet egyikbõl sem enné ki. Fejni meg azért, mert akkor mindig kéne fejni és csak egyre több lenne. Az elején is megszenvedtem, mire abba tudtam hagyni a fejést, amikor hirtelen meglódult egy idõben a tejem... A válaszokat köszönöm. DE a kéréds még adott: beáll-e úgy, hogy a szervezetem felismerje, ne termeljen a másikba az alatt az idõ alatt annyit, vagy muszáj lesz valamit tennem?
beáll
Arra állsz be, amit te/ti kialakítotok. Ha egy mellbõl szoptatsz, akkor arra. - Ebben az esetben arra azért figyelj, hogy ne csomósodj be és ne keményedj! Ilyenkor a csomót el kellene tüntetni, ill. igény esetén kicsit(!) fejni, hogy megkönnyebbülj. Teljesen ne fejd ki, valóban, mert akkor tényleg állandósítod ezt a plusz mennyiséget, vagy akár még több tejed is lehet. De ha csak picit fejsz, akkor jó. Ha nem lesz a továbbiakban sem csomó, sem más kényelmetlenség, akkor nem kell semmit tenned, rá fog állni pár nap alatt erre a mennyiségre. Ha viszont szükség lenne majd a két mellre, akkor arra fogsz rállni. Ne aggódj, ha folyamatosan így fogsz szoptatni, akkor úgy fog termelõdni a tej, hogy így is ki fog ürülni a hátsó rész is. (Nagyobb korban általában szükséges szokott lenni a kétmelles szopi, bár nem mindenkinél.)
Nekem csak egy mellbõl eszik, 3-4 óránként, szóval nálunk is 6-8, éjjel van, hogy 9-10 óra, mire visszajutunk ugyanahhoz a mellhez, néha már csöpög magától annyira tele van, de nem fejem le. Vagyis, annyit csinálok, hogy mielõtt szopizik, pár percig lefejem azt, amelyikbõl enni fog, mert általában úgy dõl belõle szívás nélkül is a tej az elején, hogy 30 másodpercen belül félrenyel, és akkor percekig köhögünk... ha picit lefejem, akkor már nem tódul úgy a szájába, és 20 percet szopizik.

Aki kezdettől fogva mindkét ciciből szoptat egy evés alkalmával, az mennyi ideig tudta/tudja szoptatni a babáját?

Legjobb válasz: Két hetes kora óta szopik két mellbõl a kislányom és pont ma 11 hónapos, reggel és este még szopik. www.lll.hu oldalon olvastam, hogy a hosszú szoptatás azzal érhetõ el, hogy mindkét mellbõl eszik a baba, mert így mindkét mellet éri inger.

Két hetes kora óta szopik két mellbõl a kislányom és pont ma 11 hónapos, reggel és este még szopik. http://www.lll.hu oldalon olvastam, hogy a hosszú szoptatás azzal érhetõ el, hogy mindkét mellbõl eszik a baba, mert így mindkét mellet éri inger.
Szia! Én nem csak hogy mindkét mellbõl szoptattam, de kezdetektõl tápi pótlást kapott a babám, mert úgy éreztem, hogy nem elég neki a tejem (most már másképp csinálnám), és 15 hónapos koráig szopizott.
Minkét mellbõl kezdetektõl, most 10 hós, naponta az éjjelt is beleszámítva 6-7x szopik.
5 hetes kora óta szopik két mellbõl, most 11 hónapos lesz, és még van hogy nappal is szopik az esti, hajnali és reggeli mellé.
Szia! A kezdetektõl 2 mellbõl szoptattam, most 16 hónaposan hagytuk abba, de nem azért mert nem volt tejem, hanem mert a kislányom elutasította a cicit.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!