Találatok a következő kifejezésre: Aki szülés táppénzen van (11 db)

Aki táppénzen van szülésig, annak a háziorvos mely dátummal zárja le a táppénzt? Ha a baba mondjuk 10-én születik meg, akkor 10. lesz a táppénz lezárásának napja is?

Legjobb válasz: A szülést megelõzõ nappal zárják le utólag a táppénzt, mert a szülsé napjától TGYÁSra mész át :-) Ezért kell a háziorvost is egybõl éresíteni a szülés tényérõl, nem csak amikor hazajöttél.

A szülést megelõzõ nappal zárják le utólag a táppénzt, mert a szülsé napjától TGYÁSra mész át :-) Ezért kell a háziorvost is egybõl éresíteni a szülés tényérõl, nem csak amikor hazajöttél.
A háziorvos a kórházba kerülésed napjával zárja le a táppénzt. Ha bekerülsz attól kezdve más ellátásban részesülsz, arról a kórház ad papírt. Én ezért nem kaptam meg soha elõre a táppénzes papíromat (pedig néha jól jött volna), mert ha valami miatt elõbb befektetnek, attól kezdve már nem a háziorvos ír ki táppénzre.
Szülési szabi lesz belõle nem??Legalábbis nekem ezt mondta a doki.Aznap telózzak neki amikor megyek szülni.
Szóval a háziorvos a "rózsaszín papíros" táppénzt a kórházba kerülésed elõtti nappal zárja. Ha kórházba kerülsz szülés elõtt, akkor a szülés napja elõtti napig is természetesen táppénzen vagy, de arról már a kórház adja a "fehér papírt". (Ez akkor is így van, ha bármi más betegséggel ír ki az orvos ill. kerülsz kórházba.) Szülési szabin/TGYÁS-on pedig a szülés napjától vagy. Nyilván, ha a kórházba kerülésed napján megszülsz, akkor kimarad a kórházi táppénz, de akkor is "fehér papíros" igazolást kapsz, amit a TB-nek kell leadni.
A TGYÁS és a szülész szabadság ugyanaz.
Szia! Végül is igen.Ha az nap is mész be szülni. én 11-én mentem be de 12-én lett meg.11-vel zárták a táppénzt.Könnyü szülést!
bocs szülési :-)
Igen, szülés napjával zárják le.

Szülési szabadság akkor is jár, ha valaki február óta táppénzen van (veszélyes munka miatt)?

Legjobb válasz: Persze hogy jár, én is végig táppénzen voltam, mert egy gyorsétteremben voltam zárós, éjjel egykor zártunk, pakolni, emelgetni kellett, ezért táppénzre mentem, de fél évig szülés után szülési szabin voltam.

Persze hogy jár, én is végig táppénzen voltam, mert egy gyorsétteremben voltam zárós, éjjel egykor zártunk, pakolni, emelgetni kellett, ezért táppénzre mentem, de fél évig szülés után szülési szabin voltam.
és a szülés kiírt idõpontja elött egy hónappal igénybe is veheted.szóval a 36.héttõl.
Vedd ki a benn maradt szabadságaidat és utána menj táppénzre szülésig.
Még valami eszembe jutott. Nem tudom, hogy tudod-e, inkább leírom :) Tegyük fel, hogy már ott van a ketteske a pocakodban. Mivel nem mész vissza ténylegesen dolgozni a két gyerek között, ezért nem lesz meg a tgyás igénylésekor a megelõzõ évbõl 180 bérezett napod. Ezért ebben az esetben a tgyásnak is lesz maximuma, ami megegyezik a gyed maximummal, azaz a mindenkori minimálbér kétszeresének a 70%-a (2010-ben ez 102900 Ft). Ha azonban a szerzõdésed szerinti bér kevesebb, mint a minimálbér kétszerese (2010-ben 147eFt), akkor a szerzõdésed szerinti bérbõl fogják a tgyást (és a gyedet) számolni.
A kérdező hozzászólása: oké! köszönöm szépen!
Szia megint! Jól is, meg rosszul is értelmezted a dolgokat :) Valóban igaz, ha fizetés nélküli szabadságon vagy, akkor nem lehetsz táppénzen is, a kettõ egyszerre nem megy. DE! Mennyibõl tart visszamondani a fizetés nélküli szabit? Egy levél, vagyis egy mondat az egész :) T. Cégvezetõ! A mai nappal a fizetés nélküli szabadságomat megszüntetem. Ha ez megvan, már másnaptól igényelheted a táppénzt. Arra figyelj, hogy ugyanezzel a nappal a mák-nak is írj egy levélkét, hogy a gyes-t lemondod és ennek a levélnek a másolatát kell a táppénzes lapodhoz csatolni. Ennek is az "egyszerre csak egy ellátás járhat" az oka. Ja, és másnaptól apa kérje meg a gyest.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat most néztem elírtam majd csak le fog járni a gyesem. csak a kisfiam itt volt az ölembe és segített az írásban.
Szia! Lehet én értem rosszul, de azt írod, hogy lejárt a gyesed, a fizetésnélküli szabi csak a (teljes gyes v.gyed idejére vonatkozik), ha lejárt a gyes, utána elmehetsz táppzre, mert van munkaviszonyod, csak keresõképtelen vagy.Szerintem irasd ki magad és küld el a táppénzes papírokat a munkahelyednek, majd szülés elõtt 4 héttel igényeld a tgyst.
A kérdező hozzászólása: köszönöm kedves utolsó! a 4 oldalon oda van írva, hogy mikor nem jár táppénz. ész is oda van írva, hogy fizetés nélküli szabadságnál nem jár. azért kérdeztem rá, mert ezt olvastam!
Akkor más a helyzet. Mivel a biztosítási jogviszonyod nem szûnt meg, így bármikor mehetsz a szülésig táppénzre, mert több a munkaviszonyod, mint 5, 5 hónap. Abból a szempontból van jelentõsége, hogy gyed-en, gyes-en voltál, hogy mekkora lesz a táppénzed összege. De ez is sok verzió lehet, attól függõen, hogy mikor igényled a táppénzt. Itt nagyon jól le van írva, hogy milyen esetben mibõl számolják a táppénzt: http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE..
A kérdező hozzászólása: a szabijaimat már kivettem gyed után, de nem tudtam visszamenni a munkahelyemre. még csak informálódók mi van ha terhes lennék, mert lehet az vagyok/leszek!
Szia! Nincs olyan, hogy azért nem mehetsz el táppénzre, mert fizetés nélküli szabin voltál a gyes miatt. A kettõnek semmi köze nincs egymáshoz. Ha még tart a gyes idõszaka, akkor azt visszamondva kell igényelni a táppénzt (illetékes szerv: oep, ha nem tb. kifizetõhely a munkáltatód). Ekkor érdemes apának megigényelnie a gyest (ha már elmúlt egy éves a gyerek, 8 órában lehet mellette dolgozni). Ha pedig teljesen kimerítetted a gyes idõszakot (ergo: három éves a gyerek), akkor vissza kell menni dolgozni, ami úgy kezdõdik minden esetben, hogy a bent maradt szabadságokat ki kell venned, ezt követõen elmehetsz táppénzre. Mivel nincs egy éves munkaviszonyod sem (azért megjegyzem, az, hogy fizetés nélküli szabin vagy, munkaviszonynak számít, így 5, 5 hónap a munkaviszonyod?) ezért csak annyi ideig jár táppénz, amennyit dolgoztál, vagyis ha ez 5, 5 hónap, akkor 5, 5 hónap táppénzre vagy jogosult. Ha ez lejárt de még nem szültél meg, akkor elméletileg nem vagy jogosult semmire, illetve hivatalosan vissza kéne menned dolgozni. Nem derült ki, mennyi idõs terhes vagy, de ha korai terhes, akkor a másodikkal lehet, hogy fog már tgyás, gyed is járni. Ha igen, akkor nyertél még 28 napot, mert a tgyást a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal lehet igényelni.
A kérdező hozzászólása: köszi!

Igaz az, ha valaki mondjuk július 30-tól táppénzen van, akkor 70% jár neki a szülésig? Mit tudtok erről?

Legjobb válasz: Na jó megint helyesbítek mert mindjárt lepontoznak:) Nem addig jár hanem az addig táppénzre menõknek jár a 70%.

Na jó megint helyesbítek mert mindjárt lepontoznak:) Nem addig jár hanem az addig táppénzre menõknek jár a 70%.
Ha van még betegszabadságod (15 nap/év), annak le kell járnia aug. 1. elõtt. Ha átcsúszik, akkor már nem leszel jogosult 70 %-ra!
Bocsi azt akartam írni július 31-ig jár a 70%.
Miért ne lenne igaz?! Az új törvény július 1-tõl lépett érvénybe.
A kérdező hozzászólása: Nem augusztus 1-tõl lép érvénybe?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Szia! Én úgy tudom, hogy ha még júliusban elmegy valaki táppénzre, akkor a 70%-ot fogja kapni szülésig. Teljesen mindegy, hogy átcsúszik-e augusztusra a betegszabi vagy nem. Azt nézik, hogy mikotórtól keresõképtelen valaki. A betegszabadság is keresõképtelen állapot. Én így tudom, több helyen is érdeklõdtem.Remélem, hogy jól tudom:-)
bocs...mikortól

Aki szülés előtt táppénzen van otthon, az mit csinál egész nap?

Nem unatkoztok? nem érzitek egyedül magatokat? Nekem nagyon sokat dolgozik a párom, reggel elmegy és este ér csak haza, és pár napja nagyon egyedül érzem magam.

Legjobb válasz: Mondjuk ezt én sem értem, tudom. Ma írta valaki, hogy egybõl megy táppénzre, miért ha nincs baj? Az elsõ terhességemnél otthon voltam, majd bediliztem, most dolgozom, igaz, hogy csak 4-6 órában és irodai munkát, de legalább valamit. Nem bírnám itthon :-)

Mondjuk ezt én sem értem, tudom. Ma írta valaki, hogy egybõl megy táppénzre, miért ha nincs baj? Az elsõ terhességemnél otthon voltam, majd bediliztem, most dolgozom, igaz, hogy csak 4-6 órában és irodai munkát, de legalább valamit. Nem bírnám itthon :-)
Szia! Én más oldalról szeretnélek vigasztalni, én a 30. hétben járok és sajna még kb. 5 hetet mindenképp le kell húznom, mert a munkáltatóm onnantól kezdve tudja megoldani a helyettesítésemet és mikor bejelentettem, hogy április 1-tõl szeretnék táppénzre menni, hát mit mondjak nem nyertem hangszórót vele. Úgyhogy minden reggel 5 óra 20-kor kelek egész nap dolgozom és szinte semmit nem tudok pihenni, se olvasni, se tévézni, mert mikor ágyba kerülök annyira fáradt vagyok, hogy azonnal elalszom. Úgyhogy tudd én nagyon szeretnék a helyedben lenni! :(
Szia, Én nagyon élevezem az itthon létet.12 hetesen mentem el táppénzre, mert nagykerbe dolgoztam és mindig felfáztam, de sosem unatkozok.Itthon vagyok, felkelek, eszek iszok fõzök takarítok mindent szortírozok rajzolok, tervezek, alig várom, hogy jó idõ legyen huzamosabban akkor megkezdõdik a kerti munka, játszok a 2 kutyával...Imádok itthon lenni....Kertes ház vagy lakás? Biztosan találsz magadnak valami elfoglaltásgot, esetleg interneten kreatív hobby után nézni és gyártani a babának vmi hasznos dolgot, annyira jópofa dolgok vannak.Még csak egy hónapja vagyok itthon, remélem nálam nem fog elõjönni ez a halálra unom magam állapot, mindenki ezzel riogatott.Azt hiszem ez típus kérdése. Én állítom, hogy hülyék voltak azok a nõk akik az egyenjogúságért harcoltak anno, mert miért ne lenne egyenjogú az a nõ a férfivel aki otthon fõz mos takarít és rendbe tartja a kertet.sokkal nagyobb meló és kihívás mint egy melóhelyen betanulni és utána könyökbõl végezni a munkát.De ez az én véleményem.Legyél maximalista.Legyen mindenhol rend, tisztaság, lehet, hogy betegesen hangzik de nekem bejön. Mielõtt bárki azt hinné hogy nekem munkaundorom van, az téved.A munkában is maximalista vagyok, voltam és általában én jeleskedtem mindenben a többiek között.De most rólad van szó és a babátokról, akinek nyugi kell és teljesn összhang.Remélem te is megtalálod a magad elfoglaltságát. 16 hetes kismami
Szia! Énpéldául nagyon élvezek itthon lenni...akkor alszok, eszek, amikor akarok, idegeskedés nélkül. Mellesleg nyelvvizsgára készülök, tanulmányokat írok, szóval egész nap "fel vagyok töltve". Próbálj meg pl. elvégezni egy levelezõ tanfolyamot pl. Elo-levelezõ, vagy ilyesmi!!Kicsit eltereli a gondolataidat, és az idõ is gyorsabban telik. Hasznos, értelmes és érzelmes babavárást kívánok!
Háát én pont az ellen példát tudom felhozni nektek.Kirúgtak 7hetesen.., aztán rögtön jelentkeztem egy céghez ahová fel is vettek, közöltem , hogy 8hetes vagyok s kb májusig tudok dolgozni-ha nincs baj junius, de inkább május.Most április30ig van munkaviszonyom és sajna utánna álláskeresési támogatásra kell jelentkezzek, tehát szerintem csak örüljön az akinek van bejelentett munkaviszony és így mondjuk úgy akadálymentesen lehetsz táppénzen.Amúgy én is olyan munkát végzek , hogyha mások lettek volna a lehetõségeim mentem volna rögtön táppénzre, mert eüben vagyok és mint tudjuk a fertõzés veszély itt lényegesen nagyobb, de nem tudok mit tenni, hogy legyen gyedem csak 100szor jobban figyelek a higiéniára és bízom benne semmi baj nem lesz.Ha pedig itthon lehetnék -sõt ha 2hónap mulva sikerül, akkor egyész nap csak varrogatni fogok a babámnak, jelzem most tanulgatom a varrást, de tele vagyok ötletekkel..s mint tudjuk iszonyat árak vannak..plusz keresztszemesezek, ha pedig ezeket is unom a takarításon is túl vagyok a kutyimmal sétálgatunk vagy pihizünk itthon..szerintem ha valakinek van egy kis kreativitása egy csomó dolgot tud csinálni.., hogy lefoglalja magát és hasznosan is telljen a napja.Remélem megjön a kedved akár egy kis kézimunkához is és sikerélményeid lesznek s meglátod jobb napod lesz.Üdv egy 21hetes kismama
Csak a 30. héttõl vagyok itthon, de így is elég rossz egész nap egyedül, a férjem külföldön dolgozik. Lassan a házi munkába õrülök bele, soha nem volt ennyi szabadidõm, most bõven jut pihenésre, olvasásra is, bár már mindent unok. Nekem már csak 7 hét ez vigasztal...
Én teljesen átérzem a problémádat. Én beteg emberekkel dolgozom, veszélyes helyen, ezért mentem rögtön tpénzre, aztán nemsokra rá kórházba kerültem 2X mert véreztem, most a cukorterhelésem lett magas, és inzulin, 3 diéta, mindemellett, én is halálra unom magam. Az én párom is sokat dolgozik, és rajtam pedig nem telik az idõ. Még 10 hetet kell valahogy kibírnom!
Szia! Gondolj arra, hogy van, akiknek még ennél is rosszabb. Nekem pélául az elsõ 3 hónapot teljesen végig kellett feküdnöm (szigorú fekvés). Te legalább el tudsz menni boltba, teszel-veszel otthon :) Mindig gondolj arra: lehetne rosszabb is :) És nem sokára jön a jó idõ, tavasz, vidámság stb...
A kérdező hozzászólása: Kénytelen voltam mert megszûnt a munkahelyem, és mondj egy munkátatót, aki 15 hetesen felvesz azért, hogy 4 hónap mulva szülni menj... ? Amúgy elvagyok, elmennek a napok, de ma depis vagyok és egy kis tanácsra vágytam:-) Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, aranyosak és megértõek vagytok.-) Tegnap nagyon depi napom volt, de mára elmúlt, süt a nap is.-) Általában azért jól elvagyok, elfoglalom magam, na és épp szakdogát is írhatnék....-) Sajnálom azokat, akik dolgoznak és nem tudják kiélvezni a terhességet.-( Amúgy lehet még én is dolgoznék, ha nem szûnt volna meg a munkahelyem, ezért kerültem tápra... Mindenkinek szép babavárást.-)

A TGYÁST és a GYEDET is az szülést megelőző év jövedelméből nézik, és nem számít bele a táppénz, ugye? A TGYÁS miért több nettóban, még akkor is, ha van maximuma?

TGYÁSnak jól tudom, van maximuma, ha nincs 180 ledolgozott napom?

Legjobb válasz: A GYED-nek van maximuma, a TGYÁS-nak nincs!

A GYED-nek van maximuma, a TGYÁS-nak nincs!
Én is biztosított napot írtam. Amúgy a válaszom nem csak a kérdezõnek szólt, hanem annak a válaszolónak is, aki feltételes módban írt. Õk gondolom még tervezik csak a gyereket. A kérdezõnek, mivel ahogy írta nincs meg 180 napja, így esélye sincs az 562 napra.
Nem munkanap kell 562, hanem biztosításban töltött nap, ami nem feltétlenül ugyanaz. A táppénz sem olyan nap, amikor munkabért kapsz, de ettõl még, mivel van mögötte munkaviszony, biztosításban töltött napnak számít, így az 562/365 napba beleszámít.
Viszont célszerû minél több munkanapot szerezni a szülés elõtt. Ha csak 365 nap biztosított nap van a szülés napjáig a szülést megelõzõ két évben, akkor a tgyás lejárta után csak egy évig fogod kapni a gyed-et, tehát nem lesz a gyermeket másfél éves, amikortól a gyes-re (25000 Ft kb. nettóban) kell áttérni. Ahhoz, hogy a gyerek 2 éves koráig gyed-en lehess, 562 biztosított nap kell legyen.
Ettõl ne félj, kedves utolsó, mert egyik ellátás sem lehet alapja a másiknak. Táppénzbõl nem tudnak gyed-et, tgyás-t számolni.
utolsó elõtti vagyok. azért kérdeztem, mert az elõzõ évet veszik. 2012-ben szülök mondjuk akkor februárban. akkor 2011. évet nézik. nyilván már október-novembertõl táppénzen lennék. sõt lehet már most is. és akkor a táppénzem az csak 60 %! szal van (ha mostantól megyek el tp-re) 5 olyan hónapom, amikor csak 60%-ot kapok! nem azért kérdezem mert okoskodok, -akkor nem kérdezném- hanem mert NEM ÉRTEM! :P és szeretném tisztán látni, ha már felvetõdött egy ilyen kérdés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok segítséget! Még egy kérdés: a GYED alapja lehet-e a tgyás is?
Miért szívnád meg? Január elõtt nincsen másik év? A szülés elõtti évben elért jövedelem az alapja. Mindegy, hogy 2012 januárban, vagy decemberben szülsz, akkor is 2011 lesz az igénylést megelõzõ év. Kérdezõ, a gyedet nem a szülést megelõzõ év jövedelmébõl, hanem az IGÉNYLÉST megelõzõ év jövedelmébõl számolják. Vagyis akár a szülés éve is lehet az alapja.
én nem értem ezt most.. ha januárban szülök akkor megszívom? :S
Igen, nem számít bele a táppénz, és a tgyásnak valóban van maximuma, ha nincs 180 bérezett napod. Azért magasabb a tgyás összege, mert kevesebb belõle a levonás. A tgyásból szja-t, a gyedbõl meg szja-t és nyugdíjjárulékot is vonnak.
Bocs, én az elsõ mondatodra reagáltam, amiben azt írtad, célszerû minél több munkanapot szerezni.

2008. októberére vagyok kiírva. Ha jól tudom szülés után jár 168 napig a tgyás, így gyedet majd csak 2009-ben kapok először. Akkor a gyedet a 2008-as évem után számolják? De ha táppénzen vagyok nem lesz meg 2008-ban a 180 napom. HOgy van ez?

Legjobb válasz: Hogyha a táppénz miatt nincs meg a ledolgozott 180 napod 2008 ban akkor a 2007es évet nézik.Nálam is detto ez van, már utána jártam.Ez 100%, hogy így van.

Hogyha a táppénz miatt nincs meg a ledolgozott 180 napod 2008 ban akkor a 2007es évet nézik.Nálam is detto ez van, már utána jártam.Ez 100%, hogy így van.
Ha 2008-ban szülsz, akkor a 2007-es év számít, és ez a tuti! A 180 nap ledolgozott munkaviszonynak nem kell folyamatosnak lennie, csak legyen meg, és akkor jár a TGYÁS és a GYED. A lényeg, hogy a 2007-es fizudból fognak számolni, mert így szól a szabály, hogy a szülést megelõzõ év fizetése számít. Ha életedben dolgoztál már összesen 180 napot (bejelentve!), akkor nem kell aggódnod, nyugodtan maradj táppénzen!
Nem a szülés idejétõl számolják, hanem a jogosultságtól. Tehát, ha 2009ben leszel jogosult GYEDre, akkor azt a 2008-as évbõl fogják számolni.
A szülési szabadság az a TGYS.Igen meg kell igenyelned különben ellátás nelkül maradsz.
Én is táppénzrõl mentem szülni. Elõtte megküldte a munkahelyem a nyomtatványokat, amiket ki kellett töltenem, õk intéztek mindent, elõször Tgyás-on voltam, aztán jött a Gyed.
A szülési szabadság az 28 nap. Kiirási dátum elötti 28 nap. Ha hamarabb szülsz semmi gond, utána 168 nap tgyás. Nem kötelzõ kivenni a szülési szabit... akkor tp rõl mész egybõl tgyásra.
Bár furcsa hogy a munkáltató errõl miért nem ad tájékoztatást...
Én is szülésig táppénzen voltam, aztán utána TGYÁS-on. Nekem is a munkahelyem intézte el.
Én szülési szabiról nem is hallottam! Én a rendes szabimat használtam el, táppénzre nem is mentem, aztán szültem (kicsivel idõ elõtt), majd TGYÁS. Anyagilag így jártam a legjobban.
nem feltétlen jó a cikk mert szerintem a szülési szabadság és a tgyás (terhességi gyermekágyi SEGÉLY) nem ugyanaz...Kicsit keverednek az iró tolla által a fogalmak!:D
a szülési szabadság idejére jár a TGYÁS....csak szólok kedves utolsó hozzáértõ! :D

9 hetes terhes vagyok. Ha most elmegyek táppénzre, a szülésig, akkor tényleg kevesebb gyest kapok? Vagy hogy van ez?

Legjobb válasz: hat mivel a táppénz alatt kevesebb lesz a fizud, es az utolso 180 napot szamoljak, ezert igen.

hat mivel a táppénz alatt kevesebb lesz a fizud, es az utolso 180 napot szamoljak, ezert igen.
Ez szerintem nem így van. DE! lehet, hogy tévedek. (ez esetben bocsi) Szerintem a fizetésed ugyanannyi, csak ebbõl táppénzt kapsz. Én is táppénzen vagyok, de nekem a fizupapíromra hivatalos fizetésnek 150 000 brutto van írva, melybõl a táppénz x összeg...
Elõzõ vagyok. Azért jó lenne, ha valaki egy hivatalos linket be tudna errõl illeszteni, mert ez mindig nagy vitákat vált ki. ki ezt mondja, ki azt.
Megint 2. vagyok. Találtam valamit. A cikk végén keresd! Ezek szerint van amikor befolyásolja, van, mikor nem . Nekem szerencsére nem fogja, de e szerint a cikk szerint te jobban tennéd, ha kihúznád a táppénzt januárig. http://209.85.135.104/search?q=cache:jgl0pUv1TGwJ:www.kismam..
Ja, és ez a tgyás és gyed a gyes az mindenkinek azonos összeg: az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összege
Igen kevesebbet fogsz kapni, de nem gyest, hanem gyedet és ez nem mindegy. Talán utolsó 1 v. 2év átlagkeresetét nézik és ez alapján állapítják meg a gyedet. A 180 nap arra vonatkozik hogy az elmúlt 1 v. 2 évben meg volt e 180 nap munkaviszonyod. De ha meg van a 180 nap, akkor még tgyásra is jogosult vagy 168 napig, ami kicsit több lesz a gyednél, mert ebbõl még nem vonnak nyugdíjjárulékot, meg még vmit. De a http://www.oep.hu, http://www.magyarorszag.hu oldalakon pontos adatokat találsz.

Ha nem tudjuk a fogantatás időpontját csak az uh-s méretekből derül ki hány hetes vagyok és mikor van a szülés várható időpontja, akkor mikortól menjek szülési szabadságra? Onnantól ha a baba megszületik? Most táppénzen vagyok, 27 hetes.

Legjobb válasz: Attól ugyanúgy elmehetsz a kiírt dátum elõtt 28 nappal vagy hogy van ez. Attól,h. nem tudod mikor volt az utolsó menzeszed még tudod,h. 27 hetes vagy.

Attól ugyanúgy elmehetsz a kiírt dátum elõtt 28 nappal vagy hogy van ez. Attól, h. nem tudod mikor volt az utolsó menzeszed még tudod, h. 27 hetes vagy.
Valamilyen dátumod gondolom azért van a szülés várható idõpontjáról, és ehhez kellene számolni. Ha kereseted alapján maximális gyedre leszel jogosult akkor jobban jársz, ha nem veszed ki elõre. Maradhatsz nyugodtan táppénzen végig és majd csak a szülés napjától ketyeg a szülési szabadság.
A szülési szabadság a várható szülés elõtti 4-6 hétben már igényelhetõ. Nos nehezebb, ha nincs pontos dátum. Én is így vagyok. :) A mensi alapján 31 hetesek lennénk, de az uh alapján 22 hetes. (maradt ki mensim) Így is tudnak mondani várható idõpontot. Nekem is mondtak már az elején. Tartom magam ahhoz, bár én szerintem kicsit hamarabb fog jönni a babó. Nehéz elmagyarázni, de ha az uh alapján 22 hetes (ami azt jelenti, hogy a fogantatásától számítva 22), akkor két hét csúszás van. Szóval szerintem ha adnak idõpontot, ahhoz tarthatod magad. Amúgy meg hiába van mindenkinek idõpont, a baba dönti el, mikor jön! :) Minden jót! 22 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Hát akkor akkor járok jól ha onnantól megyek mikor megszületik.Köszi a válszokat.
Igen, anyagilag mindenképpen így jársz a legjobban!
Igen, sokkal jobban jársz ha szülés után használod ki ezt a lehetõséget így tovább fog tartani.:) A barátnõm is így csinálta és én is így fogom mert így egyszerübb is, mert azért tényleg pontosan nem lehet tudni mikor gondolja a babó hogy már szûkös neki a hely és keres egy tágasabbat ide ki:XD Üdv 36 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszi a válszokat, ha leírom az okot mért nem tudom talán meg is értitek:máj. 2-án hagytam abba a fogamzásgátlót és aztán nem jött meg egyszer sem csak a terhességi tünetek jöttek, és már 3x monták nagyobbnak a számított hétnél és ugye minden forint számít.Mindenkinek minden jót!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!