Találatok a következő kifejezésre: Aki szülés táppénzen (36 db)

Az 1 éves munkaviszonyom jövő március 5-én lenne meg, de ha teherbe esek 2 hónap múlva és eljövök a szülésig táppénzre, akkor a táppénz is beleszámít a GYED-be?

Ugyan úgy veszik a táppénzt mintha dolgoznék?

Legjobb válasz: Ha elõtte nem volt munkaviszonyod akkor a táppénzen töltött idõbe azt is kalkuláld bele, hogy nem lehetsz több idõt táppénzen mint amennyi idõt ledolgoztál elõtte.

Ha elõtte nem volt munkaviszonyod akkor a táppénzen töltött idõbe azt is kalkuláld bele, hogy nem lehetsz több idõt táppénzen mint amennyi idõt ledolgoztál elõtte.
Igen, beleszámít. A gyed számítás alapja a baba születése elõtti évben szerzett jövedelmed, ami nálad kb csak 10 hónap. A gyed számítás a kapott jövedelmed alapján történik, ami táppénz esetén 50%-os bért jelent. Bár miért is kellene azonnal táppénzre menni? Vagy a munkaköröd olyan, hogy nem tudnál tovább dolgozni? Ha meglesz a 365 nap biztosított idõd, 1 évig fog járni Neked a gyed. Ha 562 nap lenne meg, akkor 2 évig kaphatnád.
A kérdező hozzászólása: Ennél a cégnél most vagyok 2 hónapja..elõtte dolgoztam összesen 7 hetet, de ebbõl sajnos az egyik helyen nem voltam bejelentve, így csak 2 hetet dolgoztam hivatalosan.Tehát akkor ha júliusba teherbe esnék, és dolgoznék még aug. elejéig, akkor csak 5és fél hónap táppénzre mehetnék?
A kérdező hozzászólása: De akkor eljöhetnék táppénzre teljesen a szülésig amikor kiderül h terhes vagyok??Az elsõ hozzászóló azt írta, h csak addig lehetek táppénzen, amennyi idõt ledolgoztam.Sajnos nem tudtam sok idõt dolgozni.Nyáron lesz 1 éve h kikerültem a suliból és sajnos sokáig voltam m.nélkülin mert nem találtam munkát :( Sajnos fizikailag terhelõ munkát végzek nem bababarát környezetben, és nem szeretném kockáztatni a babám egészségét!!Zajban és porban dolgozom, ráadásul a házi porra allergiás is vagyok.
Ha 5 és fél hónap munkaviszony után eljössz táppénzre, akkor bármeddig maradhatsz otthon, akár szülésig is, de ellátást valóban csak 5 és fél hónapig kaphatsz. A táppénz ideje akkor is beleszámít a gyedhez szükséges 365 napba, ha nem kapsz ellátást. Ha 2 hónap múlva esel teherbe, akkor augusztusban még alig leszel 4 hetes, tényleg ilyen hamar el akarsz jönni táppénzre? Mert ha igen, akkor eléggé kicentized a dolgokat, i van ha hamarabb jön a baba, akkor nem kapsz se tgyást, se gyedet. És táppénzt sem kapsz végig. Szerintem inkább várd ki a nyarat, és utána ess teherbe, addigra lesz annyi munkaviszonyod, hogy a táppénz kitartson a terhességed végéig.

Ha most 11 hetes terhességtől a szülésig táppénzen vagyok, akkor a GYED-em a teljes fizetési átlag 70%-a lesz, vagy a 70%nak a 70%-a?

Azt tudom, hogy a szülést megel?z? év átlagát veszik, csak azt nem, hogy a brutto, vagy a nettót.

Legjobb válasz: Én amikor a táppénzen gondolkodtam utánaérdeklõdtem, ott azt mondták, hogy a táppénz nem számít bele az átlagba, csak a betegszabadság, ami az elsõ 15 munkanap, és az összege több mint a táppénznek.

Én amikor a táppénzen gondolkodtam utánaérdeklõdtem, ott azt mondták, hogy a táppénz nem számít bele az átlagba, csak a betegszabadság, ami az elsõ 15 munkanap, és az összege több mint a táppénznek.
A kérdező hozzászólása: Köszönom szépen a választ! Ez azt jelenti, hogy a rendes fizetésem után fogják megállapítani a GYED-et (mintha azt kaptam volna végig)?
Igen. Én az elsõ gyerekkel az 5. héttõl, most a másodikkal a 9. héttõl végig táppénzen voltam. A Tgyás-t, és a GYED-et is a fizetésem alapján számolták.
Szia! A tényleges fizetés alapján van számolva. A táppénz kiesõ idõnek számít, tehát ezzel nem számolnak, csak a betegszabadsággal, amit a munkáltató fizet, ez a táppénz elsõ 15 napja és a bruttó kereset 80%-a. Mindig a bruttóból számolnak, a tgyás (terhességi gyermekágyi segély) a bruttó átlagkereset 70%-a és csak szja-t vonnak belõle és 168 napig jár. Utána jön a gyed (a gyermek 2 éves koráig) ennek összege maximálva van (olyan 85.000 Ft körül, bruttó), ebbõl nyugdíjjárulékot és szja-t vonnak. Aztán a gyerek 3 éves koráig van a gyes, ami nagyon kevés.

Ha két hónappal a szülés előtt táppénzre megyek akkor mennyi táppénzt fogok kapni illetve beleszámít ez az összeg a gyes vagy gyed kiszámításába majd?

Legjobb válasz: A GYES fix összeg, a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb értékéhez igazítják. A GYED-et számítják ki a fizetésed alapján. Abba pedig sajnos az utolsó fél év keresete számít bele. Így ha hosszabb táppénzre mész, akkor elég kevés GYED-et kapsz majd. Saját tapasztalatból mondom.

A GYES fix összeg, a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb értékéhez igazítják. A GYED-et számítják ki a fizetésed alapján. Abba pedig sajnos az utolsó fél év keresete számít bele. Így ha hosszabb táppénzre mész, akkor elég kevés GYED-et kapsz majd. Saját tapasztalatból mondom.
Én úgy tudom hogy a gyedet, a szülést megelõzõ év átlagának a 70%-a. Az én kolleganõm már 5-6 hónapos terhesen el ment táppénzre, és a gyede 73000ft. A táppénze persze nem volt jó.De 2 hónapot kibirsz, sõt a szûlés elõtt igényelheted a tgyást ami jobb lessz mint a gyed, és azt 5 hónapig kapod. És azt is a szülés elõtti év átlagából számolják.24 hetes kismama


Aki szülés előtt táppénzen van otthon, az mit csinál egész nap?

Nem unatkoztok? nem érzitek egyedül magatokat? Nekem nagyon sokat dolgozik a párom, reggel elmegy és este ér csak haza, és pár napja nagyon egyedül érzem magam.

Legjobb válasz: Mondjuk ezt én sem értem, tudom. Ma írta valaki, hogy egybõl megy táppénzre, miért ha nincs baj? Az elsõ terhességemnél otthon voltam, majd bediliztem, most dolgozom, igaz, hogy csak 4-6 órában és irodai munkát, de legalább valamit. Nem bírnám itthon :-)

Mondjuk ezt én sem értem, tudom. Ma írta valaki, hogy egybõl megy táppénzre, miért ha nincs baj? Az elsõ terhességemnél otthon voltam, majd bediliztem, most dolgozom, igaz, hogy csak 4-6 órában és irodai munkát, de legalább valamit. Nem bírnám itthon :-)
Szia! Én más oldalról szeretnélek vigasztalni, én a 30. hétben járok és sajna még kb. 5 hetet mindenképp le kell húznom, mert a munkáltatóm onnantól kezdve tudja megoldani a helyettesítésemet és mikor bejelentettem, hogy április 1-tõl szeretnék táppénzre menni, hát mit mondjak nem nyertem hangszórót vele. Úgyhogy minden reggel 5 óra 20-kor kelek egész nap dolgozom és szinte semmit nem tudok pihenni, se olvasni, se tévézni, mert mikor ágyba kerülök annyira fáradt vagyok, hogy azonnal elalszom. Úgyhogy tudd én nagyon szeretnék a helyedben lenni! :(
Szia, Én nagyon élevezem az itthon létet.12 hetesen mentem el táppénzre, mert nagykerbe dolgoztam és mindig felfáztam, de sosem unatkozok.Itthon vagyok, felkelek, eszek iszok fõzök takarítok mindent szortírozok rajzolok, tervezek, alig várom, hogy jó idõ legyen huzamosabban akkor megkezdõdik a kerti munka, játszok a 2 kutyával...Imádok itthon lenni....Kertes ház vagy lakás? Biztosan találsz magadnak valami elfoglaltásgot, esetleg interneten kreatív hobby után nézni és gyártani a babának vmi hasznos dolgot, annyira jópofa dolgok vannak.Még csak egy hónapja vagyok itthon, remélem nálam nem fog elõjönni ez a halálra unom magam állapot, mindenki ezzel riogatott.Azt hiszem ez típus kérdése. Én állítom, hogy hülyék voltak azok a nõk akik az egyenjogúságért harcoltak anno, mert miért ne lenne egyenjogú az a nõ a férfivel aki otthon fõz mos takarít és rendbe tartja a kertet.sokkal nagyobb meló és kihívás mint egy melóhelyen betanulni és utána könyökbõl végezni a munkát.De ez az én véleményem.Legyél maximalista.Legyen mindenhol rend, tisztaság, lehet, hogy betegesen hangzik de nekem bejön. Mielõtt bárki azt hinné hogy nekem munkaundorom van, az téved.A munkában is maximalista vagyok, voltam és általában én jeleskedtem mindenben a többiek között.De most rólad van szó és a babátokról, akinek nyugi kell és teljesn összhang.Remélem te is megtalálod a magad elfoglaltságát. 16 hetes kismami
Szia! Énpéldául nagyon élvezek itthon lenni...akkor alszok, eszek, amikor akarok, idegeskedés nélkül. Mellesleg nyelvvizsgára készülök, tanulmányokat írok, szóval egész nap "fel vagyok töltve". Próbálj meg pl. elvégezni egy levelezõ tanfolyamot pl. Elo-levelezõ, vagy ilyesmi!!Kicsit eltereli a gondolataidat, és az idõ is gyorsabban telik. Hasznos, értelmes és érzelmes babavárást kívánok!
Háát én pont az ellen példát tudom felhozni nektek.Kirúgtak 7hetesen.., aztán rögtön jelentkeztem egy céghez ahová fel is vettek, közöltem , hogy 8hetes vagyok s kb májusig tudok dolgozni-ha nincs baj junius, de inkább május.Most április30ig van munkaviszonyom és sajna utánna álláskeresési támogatásra kell jelentkezzek, tehát szerintem csak örüljön az akinek van bejelentett munkaviszony és így mondjuk úgy akadálymentesen lehetsz táppénzen.Amúgy én is olyan munkát végzek , hogyha mások lettek volna a lehetõségeim mentem volna rögtön táppénzre, mert eüben vagyok és mint tudjuk a fertõzés veszély itt lényegesen nagyobb, de nem tudok mit tenni, hogy legyen gyedem csak 100szor jobban figyelek a higiéniára és bízom benne semmi baj nem lesz.Ha pedig itthon lehetnék -sõt ha 2hónap mulva sikerül, akkor egyész nap csak varrogatni fogok a babámnak, jelzem most tanulgatom a varrást, de tele vagyok ötletekkel..s mint tudjuk iszonyat árak vannak..plusz keresztszemesezek, ha pedig ezeket is unom a takarításon is túl vagyok a kutyimmal sétálgatunk vagy pihizünk itthon..szerintem ha valakinek van egy kis kreativitása egy csomó dolgot tud csinálni.., hogy lefoglalja magát és hasznosan is telljen a napja.Remélem megjön a kedved akár egy kis kézimunkához is és sikerélményeid lesznek s meglátod jobb napod lesz.Üdv egy 21hetes kismama
Csak a 30. héttõl vagyok itthon, de így is elég rossz egész nap egyedül, a férjem külföldön dolgozik. Lassan a házi munkába õrülök bele, soha nem volt ennyi szabadidõm, most bõven jut pihenésre, olvasásra is, bár már mindent unok. Nekem már csak 7 hét ez vigasztal...
Én teljesen átérzem a problémádat. Én beteg emberekkel dolgozom, veszélyes helyen, ezért mentem rögtön tpénzre, aztán nemsokra rá kórházba kerültem 2X mert véreztem, most a cukorterhelésem lett magas, és inzulin, 3 diéta, mindemellett, én is halálra unom magam. Az én párom is sokat dolgozik, és rajtam pedig nem telik az idõ. Még 10 hetet kell valahogy kibírnom!
Szia! Gondolj arra, hogy van, akiknek még ennél is rosszabb. Nekem pélául az elsõ 3 hónapot teljesen végig kellett feküdnöm (szigorú fekvés). Te legalább el tudsz menni boltba, teszel-veszel otthon :) Mindig gondolj arra: lehetne rosszabb is :) És nem sokára jön a jó idõ, tavasz, vidámság stb...
A kérdező hozzászólása: Kénytelen voltam mert megszûnt a munkahelyem, és mondj egy munkátatót, aki 15 hetesen felvesz azért, hogy 4 hónap mulva szülni menj... ? Amúgy elvagyok, elmennek a napok, de ma depis vagyok és egy kis tanácsra vágytam:-) Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, aranyosak és megértõek vagytok.-) Tegnap nagyon depi napom volt, de mára elmúlt, süt a nap is.-) Általában azért jól elvagyok, elfoglalom magam, na és épp szakdogát is írhatnék....-) Sajnálom azokat, akik dolgoznak és nem tudják kiélvezni a terhességet.-( Amúgy lehet még én is dolgoznék, ha nem szûnt volna meg a munkahelyem, ezért kerültem tápra... Mindenkinek szép babavárást.-)

Májusban lejár a gyedem, jön a kistesó összel. Ha utána rögtön visszavesznek dolgozni ( szabikat letölteni), majd szülésig táppénz, akkor a tgyás és a a gyedet miből számítják?

Tgyás 2009 összjövedelme ( azaz a korábbi gyedem) vagy a munkabérb?l? Gyednél ugyanez a kérdés, mert akkora már 2011 lesz mire kapnám, azt mib?l számítják a 2010-es évb?l?

Legjobb válasz: Ha nincs 180 bérezett nap (értsd: vagy dolgozol vagy szabin vagy), akkor ugyanúgy a szerzõdésed szerinti bérbõl számolnak, mint ha egy napot sem mentél volna vissza. Viszont ebben az esetben tgyásnak is maximuma van, ugyanannyi, mint a gyed-é: minimálbér kétszeresének 70%-a.

Ha nincs 180 bérezett nap (értsd: vagy dolgozol vagy szabin vagy), akkor ugyanúgy a szerzõdésed szerinti bérbõl számolnak, mint ha egy napot sem mentél volna vissza. Viszont ebben az esetben tgyásnak is maximuma van, ugyanannyi, mint a gyed-é: minimálbér kétszeresének 70%-a.
A kérdező hozzászólása: Nos, ha jól tudom ez a 180-os álomhatár ápr.30-tól már 365 nap. Viszont ha a szerzõdött bérem az alap, akkor meg vagyok nyugodva, mert eddig azt mondták hpgy ebben az esetben a bérem a gyed, tehát annak kapom majd a 70 %-át, ami még a rezsire se lenne elég..... :S

Aki táppénzen van szülésig, annak a háziorvos mely dátummal zárja le a táppénzt? Ha a baba mondjuk 10-én születik meg, akkor 10. lesz a táppénz lezárásának napja is?

Legjobb válasz: A szülést megelõzõ nappal zárják le utólag a táppénzt, mert a szülsé napjától TGYÁSra mész át :-) Ezért kell a háziorvost is egybõl éresíteni a szülés tényérõl, nem csak amikor hazajöttél.

A szülést megelõzõ nappal zárják le utólag a táppénzt, mert a szülsé napjától TGYÁSra mész át :-) Ezért kell a háziorvost is egybõl éresíteni a szülés tényérõl, nem csak amikor hazajöttél.
A háziorvos a kórházba kerülésed napjával zárja le a táppénzt. Ha bekerülsz attól kezdve más ellátásban részesülsz, arról a kórház ad papírt. Én ezért nem kaptam meg soha elõre a táppénzes papíromat (pedig néha jól jött volna), mert ha valami miatt elõbb befektetnek, attól kezdve már nem a háziorvos ír ki táppénzre.
Szülési szabi lesz belõle nem??Legalábbis nekem ezt mondta a doki.Aznap telózzak neki amikor megyek szülni.
Szóval a háziorvos a "rózsaszín papíros" táppénzt a kórházba kerülésed elõtti nappal zárja. Ha kórházba kerülsz szülés elõtt, akkor a szülés napja elõtti napig is természetesen táppénzen vagy, de arról már a kórház adja a "fehér papírt". (Ez akkor is így van, ha bármi más betegséggel ír ki az orvos ill. kerülsz kórházba.) Szülési szabin/TGYÁS-on pedig a szülés napjától vagy. Nyilván, ha a kórházba kerülésed napján megszülsz, akkor kimarad a kórházi táppénz, de akkor is "fehér papíros" igazolást kapsz, amit a TB-nek kell leadni.
A TGYÁS és a szülész szabadság ugyanaz.
Szia! Végül is igen.Ha az nap is mész be szülni. én 11-én mentem be de 12-én lett meg.11-vel zárták a táppénzt.Könnyü szülést!
bocs szülési :-)
Igen, szülés napjával zárják le.

Ha szülés elött pár nappal igényelem meg a Tgyás-t, akkor azt onnantól is fogom kapni vagy csak majd a szüléstől számolják? Ill. most táppénzen vagyok, és akkor az is megszűnik a Tgyás igénylésével?

Legjobb válasz: Amikor megigényled, akkortól jár. Be kell írni a papírra, hogy melyik naptól kéred. De ha a szülés elõtti dátum az igénylés dátuma, akkor más dokumentumok kellenek hozzá, mint ha a szülés után igényelnéd meg. A táppénz és a tgyás nem megy együtt, vagy ez vagy az. Ha megigényled a tgyást, a táppénz nem jár. Azért, mert mindkettõ a kiesõ jövedelmet hivatott pótolni.

Amikor megigényled, akkortól jár. Be kell írni a papírra, hogy melyik naptól kéred. De ha a szülés elõtti dátum az igénylés dátuma, akkor más dokumentumok kellenek hozzá, mint ha a szülés után igényelnéd meg. A táppénz és a tgyás nem megy együtt, vagy ez vagy az. Ha megigényled a tgyást, a táppénz nem jár. Azért, mert mindkettõ a kiesõ jövedelmet hivatott pótolni.

Szülési szabadság akkor is jár, ha valaki február óta táppénzen van (veszélyes munka miatt)?

Legjobb válasz: Persze hogy jár, én is végig táppénzen voltam, mert egy gyorsétteremben voltam zárós, éjjel egykor zártunk, pakolni, emelgetni kellett, ezért táppénzre mentem, de fél évig szülés után szülési szabin voltam.

Persze hogy jár, én is végig táppénzen voltam, mert egy gyorsétteremben voltam zárós, éjjel egykor zártunk, pakolni, emelgetni kellett, ezért táppénzre mentem, de fél évig szülés után szülési szabin voltam.
és a szülés kiírt idõpontja elött egy hónappal igénybe is veheted.szóval a 36.héttõl.
Vedd ki a benn maradt szabadságaidat és utána menj táppénzre szülésig.
Még valami eszembe jutott. Nem tudom, hogy tudod-e, inkább leírom :) Tegyük fel, hogy már ott van a ketteske a pocakodban. Mivel nem mész vissza ténylegesen dolgozni a két gyerek között, ezért nem lesz meg a tgyás igénylésekor a megelõzõ évbõl 180 bérezett napod. Ezért ebben az esetben a tgyásnak is lesz maximuma, ami megegyezik a gyed maximummal, azaz a mindenkori minimálbér kétszeresének a 70%-a (2010-ben ez 102900 Ft). Ha azonban a szerzõdésed szerinti bér kevesebb, mint a minimálbér kétszerese (2010-ben 147eFt), akkor a szerzõdésed szerinti bérbõl fogják a tgyást (és a gyedet) számolni.
A kérdező hozzászólása: oké! köszönöm szépen!
Szia megint! Jól is, meg rosszul is értelmezted a dolgokat :) Valóban igaz, ha fizetés nélküli szabadságon vagy, akkor nem lehetsz táppénzen is, a kettõ egyszerre nem megy. DE! Mennyibõl tart visszamondani a fizetés nélküli szabit? Egy levél, vagyis egy mondat az egész :) T. Cégvezetõ! A mai nappal a fizetés nélküli szabadságomat megszüntetem. Ha ez megvan, már másnaptól igényelheted a táppénzt. Arra figyelj, hogy ugyanezzel a nappal a mák-nak is írj egy levélkét, hogy a gyes-t lemondod és ennek a levélnek a másolatát kell a táppénzes lapodhoz csatolni. Ennek is az "egyszerre csak egy ellátás járhat" az oka. Ja, és másnaptól apa kérje meg a gyest.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat most néztem elírtam majd csak le fog járni a gyesem. csak a kisfiam itt volt az ölembe és segített az írásban.
Szia! Lehet én értem rosszul, de azt írod, hogy lejárt a gyesed, a fizetésnélküli szabi csak a (teljes gyes v.gyed idejére vonatkozik), ha lejárt a gyes, utána elmehetsz táppzre, mert van munkaviszonyod, csak keresõképtelen vagy.Szerintem irasd ki magad és küld el a táppénzes papírokat a munkahelyednek, majd szülés elõtt 4 héttel igényeld a tgyst.
A kérdező hozzászólása: köszönöm kedves utolsó! a 4 oldalon oda van írva, hogy mikor nem jár táppénz. ész is oda van írva, hogy fizetés nélküli szabadságnál nem jár. azért kérdeztem rá, mert ezt olvastam!
Akkor más a helyzet. Mivel a biztosítási jogviszonyod nem szûnt meg, így bármikor mehetsz a szülésig táppénzre, mert több a munkaviszonyod, mint 5, 5 hónap. Abból a szempontból van jelentõsége, hogy gyed-en, gyes-en voltál, hogy mekkora lesz a táppénzed összege. De ez is sok verzió lehet, attól függõen, hogy mikor igényled a táppénzt. Itt nagyon jól le van írva, hogy milyen esetben mibõl számolják a táppénzt: http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE..
A kérdező hozzászólása: a szabijaimat már kivettem gyed után, de nem tudtam visszamenni a munkahelyemre. még csak informálódók mi van ha terhes lennék, mert lehet az vagyok/leszek!
Szia! Nincs olyan, hogy azért nem mehetsz el táppénzre, mert fizetés nélküli szabin voltál a gyes miatt. A kettõnek semmi köze nincs egymáshoz. Ha még tart a gyes idõszaka, akkor azt visszamondva kell igényelni a táppénzt (illetékes szerv: oep, ha nem tb. kifizetõhely a munkáltatód). Ekkor érdemes apának megigényelnie a gyest (ha már elmúlt egy éves a gyerek, 8 órában lehet mellette dolgozni). Ha pedig teljesen kimerítetted a gyes idõszakot (ergo: három éves a gyerek), akkor vissza kell menni dolgozni, ami úgy kezdõdik minden esetben, hogy a bent maradt szabadságokat ki kell venned, ezt követõen elmehetsz táppénzre. Mivel nincs egy éves munkaviszonyod sem (azért megjegyzem, az, hogy fizetés nélküli szabin vagy, munkaviszonynak számít, így 5, 5 hónap a munkaviszonyod?) ezért csak annyi ideig jár táppénz, amennyit dolgoztál, vagyis ha ez 5, 5 hónap, akkor 5, 5 hónap táppénzre vagy jogosult. Ha ez lejárt de még nem szültél meg, akkor elméletileg nem vagy jogosult semmire, illetve hivatalosan vissza kéne menned dolgozni. Nem derült ki, mennyi idõs terhes vagy, de ha korai terhes, akkor a másodikkal lehet, hogy fog már tgyás, gyed is járni. Ha igen, akkor nyertél még 28 napot, mert a tgyást a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal lehet igényelni.
A kérdező hozzászólása: köszi!

Október elejéig szeretnék dolgozni, jobban járok ha akkor kiiratom magam táppénzre vagy inkább szülési szabit vegyek ki?

November közepén fogok szülni.

Legjobb válasz: Szerintem szülési szabira menj mert a táppénz leronthatja a gyesedet!! Kérdezz meg egy könyvelöt is.Én november 12-re vagyok kiirva és én is október közepén megyek szülési szabira! Ha akarsz irj privit! Szivesen beszélgetnék...28 hetes kismama

Szerintem szülési szabira menj mert a táppénz leronthatja a gyesedet!! Kérdezz meg egy könyvelöt is.Én november 12-re vagyok kiirva és én is október közepén megyek szülési szabira! Ha akarsz irj privit! Szivesen beszélgetnék...28 hetes kismama
szia! viszont, a szülési szabit ráérsz elkezdeni a szülés napján is, és akkor onnantól fél év. és csak utána jön az alacsonyabb gyed. Én szülésig táppénzen leszek, utána fél év tgyás, hiszen így tovább kapok magasabb összeget.
szerintem is elõször táppénz, de ha maradt szabid, a legjobb, ha azt kiveszed elõször egybe. az én könyvelõm azt mondta, hogy a gyesbe a táppénzes idõszak nem számít bele.
Szia! Szerintem is érdemesebb a szabikat kivenni, utána táppénz, és a szülés napjától kivenni a szülési szabadságot! Én is így fogom csinálni, december végére vagyok kiírva. Izgalmas utolsó hónapokat! Jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! A szabi elfogyasztásával nincs gondom, mert már csak 3 napom van.:) Akkor az lesz hogy október elejétõl elmegyek táppénzre, a szülés után pedig a szülési szabit veszem majd igénybe! További szép napot Mindenkinek és boldog babavárást!;)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!