Találatok a következő kifejezésre: Aki nem szülésznőt azt (23 db)

A szülésznőnek pontosan mi a feladata? Van fogadott orvosom, akkor ha itt az idő, de ép nem lesz bent a szülésznő szól neki? Addig ki lát el?

Legjobb válasz: Az ügyeletes szülésznõ megy be hozzád, illetve azokhoz a kismamákhoz, akik akkor szülnek. Szerintem vannak páran ügyeletben. Nekem fogadott volt. Õ jött, csak velem foglalkozott, még a páromnak is biztosított fekhelyet. :D Engem megnyugtatott a tudat, hogy csak rám koncentrál, és ott van velem, nem bántam meg. Sorra kötötte be az oxitocint, tágított, megvizsgált, nem kellett várnom, én voltam az elsõ a sorban, és nem rohangált és nem is tûnt el, pedig az összes szülõszobában szültek aznap éjjel..:) Persze ez pénztárcafüggõ is, nem pedig csak annak függvénye, hogy akar-e valaki.

Az ügyeletes szülésznõ megy be hozzád, illetve azokhoz a kismamákhoz, akik akkor szülnek. Szerintem vannak páran ügyeletben. Nekem fogadott volt. Õ jött, csak velem foglalkozott, még a páromnak is biztosított fekhelyet. :D Engem megnyugtatott a tudat, hogy csak rám koncentrál, és ott van velem, nem bántam meg. Sorra kötötte be az oxitocint, tágított, megvizsgált, nem kellett várnom, én voltam az elsõ a sorban, és nem rohangált és nem is tûnt el, pedig az összes szülõszobában szültek aznap éjjel..:) Persze ez pénztárcafüggõ is, nem pedig csak annak függvénye, hogy akar-e valaki.
Amíg nincs ott az orvosod, addig a szülésznõ és az ügyeletes orvos lát el. De fõleg a szülésznõ. A pontos feladatait hosszú lenne meghatározni a "beteg" felvételtõl egészen a kitolási szakaszig, a baba megszületéséig. Figyel Téged a vajúdás alatt, persze, nem folyamatosan, ha nincs semmi probléma, figyel a babára, a méhösszehúzódásokra, a tágulásra, õ készít elõ a szülésre (beöntés, zuhany, borotválás), és magát, a szülést is aktív közremûködéssel követi. Egy anya és szülésznõ :)
Nálam ügyeletes szülésznõ volt, csak a dokim volt fogadott. Mérte a méhösszehúzódásokat, oxit kötött be, kicsit beszélgetett is velem és a férjemmel, nagyon hálás vagyok neki mert nagyon profi és kedves volt. 2-re értem be a kórházba, a dokim 7-re, a szülésznõ is ott volt a szülésnél is, sõõt õ vette le a köldökzsinórvért, várta meg a méhlepény születését és még vajúdásnál asszisztált az epidurál beadásához is. Bár nem volt fogadott de nagyon lelkiismeretes volt. Ha elindul a szülés felhívod a dokid, és amíg nem ér be addig ügyeletes szülésznõ lesz veled és a szülésnél is segíteni fog.
Nekem volt fogadott orvosom, és szülésznõm is. Én elõször neki telefonáltam, Õ hívta a dokit mikor jónak látta. Magdi volt velem kb. 1-tõl, a dokit csak 4 körül hívta be. Amit elõttem leírtak, figyelt ránk, de nem volt tolakodó. Amikor már semmire nem tudtam koncentrálni (inkább magam szerettem volna "szenvedni" ) szóval tartotta a páromat, tök jól elbeszélgettek, tv-t néztek....

Szülésznő szeretnék lenni, viszont nekem egyáltalán nem szimpatikus az otthonszülés, sőt talán még le is beszélném róla azt aki ilyen kérdéssel fordulna hozzám. Lehet akadály ez, hogy jó szülésznő legyek?

Legjobb válasz: Persze, mi 40-en vagyunk a csoportban és csupán ketten támogatják az otthonszülés. Semmit hátrányt nem jelent ha nem támogatod. sok sikert a pályához!

Persze, mi 40-en vagyunk a csoportban és csupán ketten támogatják az otthonszülés. Semmit hátrányt nem jelent ha nem támogatod. sok sikert a pályához!
A szülési hely megválasztása a szülni kívánó joga. Ebbe nem szólhat bele egy szülésznõ, hogy hol szüljön a kismama. Ha otthonszülés ötletével áll elõ valaki, elmondhatod az agályaidat neki, de kötelességed máshoz irányítani aki vállalja a levezetést. Ettõl még lehetsz jó szülésznõ. Nekem olyan jós zülész orrvosom, meg szülésznõm volt, hogy ott sem voltak mellettem mikor szültem. És nekem pont erre volt szükségem. Csak ellenõrizni jöttek, meg a végén.
Nem akadály. Nem "bába" leszel, hanem szülésznõ egy kórházban. A "bába" vagy "dúla" megy ki házhoz, neked nem kell, hiszen te a kórházban fogsz dolgozni, az ott vajúdó nõkért felelsz majd, ne aggódj emiatt!

Aki nem fogad szülésznőt azt egyedül hagyják?

Nem tudom elképzelni, hogy miért olyan fontos a szülészn? fogadása, hiszen nem hagyhatnak egyedül....nem tudom mi tév? legyen, de azt hittem, hogy minden szül? n? mellett van egy szülészn? akár fogadva van akár nem.Tulajdonképpen azt sem tudom, hogy aki másnak megfelel az nekem jó lenne-e ezért nem értem ezt a nagy szülészn?fogadási rohamokat.Nagyon örülnék, hogyha beszámolnátok nekem tapasztalatokról.

Legjobb válasz: Akiknek sok pénzük van, vagy azt hiszik, hogy ha fizetnek, akkor nem lesz semmi baj, azok adnak az orvosnak, a szülésznek, a csecsemõsnõvérnek, az öltöztetõnek, a takarítónak, sõt még a mellettük fekvõ kismamának is....:-( Nem, teljesen igazad van, nem kell adni. Éppúgy fogadható szülésznõ, ahogy orvos is. Sokan azért teszik, sõt van aki csak szülésznõt fogad, orvost nem, mert a szülésznõ van végig veled vajúdás alatt, õ segít neked, õ támogat, õ mondja, hol tartasz, mennyi van még vissza. A doki csak a kitolási szakaszra jön be. És természetesen éppúgy nem leszel magadra hagyva pénz nélkül, ahogy a doki is bent lesz, ha nem fizetsz neki. A pincér is kiszolgál, ha nem is kap borravalót! :-) Ne félj, azt a pénzt inkább költsd a babádra!!Én is ezt teszem!

Akiknek sok pénzük van, vagy azt hiszik, hogy ha fizetnek, akkor nem lesz semmi baj, azok adnak az orvosnak, a szülésznek, a csecsemõsnõvérnek, az öltöztetõnek, a takarítónak, sõt még a mellettük fekvõ kismamának is....:-( Nem, teljesen igazad van, nem kell adni. Éppúgy fogadható szülésznõ, ahogy orvos is. Sokan azért teszik, sõt van aki csak szülésznõt fogad, orvost nem, mert a szülésznõ van végig veled vajúdás alatt, õ segít neked, õ támogat, õ mondja, hol tartasz, mennyi van még vissza. A doki csak a kitolási szakaszra jön be. És természetesen éppúgy nem leszel magadra hagyva pénz nélkül, ahogy a doki is bent lesz, ha nem fizetsz neki. A pincér is kiszolgál, ha nem is kap borravalót! :-) Ne félj, azt a pénzt inkább költsd a babádra!!Én is ezt teszem!
Az elõttem szólóval egyet értek 100%-ig!
Én sem fogadtam szülésznõt. 100%-ig meg voltam elégedve az ügyeletes szülésznõvel. Persze szerintem ez szerencse kérdése is. Bár én még nem hallottam bunkó szülésznõrõl. Ne izgulj, és ne hallgass senkire, nem kell megfelelni senkinek csak magadnak, és menj az érzéseid után, ha nem akarsz szülésznõt fogadni ne fogadj! Kellemes babavárást!
Szia! Mi is filóztunk , hogy kell e majd arra jutottunk, hogy a férjem úgyis velem lesz és elvileg az ügyeletes sznõnek is kötelessége rád nézni ezért nem fogadunk.Dokink az van de éna kház miatt választottam orvost, mert nem akartam a sajátomban szülni.Nem divatból.Szval szerintem az sem különb ha megfogadsz egy sznõt és kb 1-2látod vagy ott látod elõször.Úgysem azzal fogsz foglalkozni sztem.
Én senkinek sem fizettem, de egy percig nem voltam egyedül. A doki is végig bent volt. A szülésznõt nem sokat láttam, de körülöttem volt 6 szülésznõ (és fiú) tanuló, akik nagyon ügyesek voltak. Teljesen meg voltam elégedve velük is és az orvossal is.
Én nem fogadtam szülésznõt, de végig velem voltak, segítettek. A barátnõm (egy másik kórházban szült) szintén nem fogadott szülésznõt, de õ nem járt ilyen jól. Rá se néztek, és a vajúdás ideje alatt ki akarták küldeni a szobából, mert volt olyan "ügyfelük", aki fizetett, és kellett neki a hely. :-(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Hogyha biztosan tudnám, hogy melyik az a szülésznõ aki nekem megfelelne, fogadnék, de ki tudja tényleg, hogy kinek mi az elvárása.Nagyon remélem, hogy nem pénzéhesek a dolgozók, mindenesetre én úgy gondoltam, hogy majd maximum összeállítok itthon egy kisebb ajándékcsomagot, hogy elégedett leszek a hölygel...ha nem akkor meg nem...
Szia! Nekem se volt fogadott szülésznõm. Viszont mivel egyszerre nagyon sokan szültünk, bizony volt, hogy ott hagyott 10-20 percre. De mindig rohant vissza és amúgy maximálsan segített amikor kellett. Szerintem ha fogadott lett volna, akkor sem biztos, hogy végig ott maradt volna, pláne ha õ van éppen szolgálatban. Én is utólag adtam neki ajándékot.
Ez is jó ötlet amit legutóbb írtál. Ha ennyire filózol, akkor azt is csinálhatod, hogy elõre nem fizetsz, csak miután megszültél és elégedett vagy a sznõvel és orvossal. De én sem hiszem hogy fizetni kéne, én sem fizettem, és ennél tökéletesebb nem is lehetett volna, persze elõször szültem, de nem éreztem semmiben hiányt. (Csak egy volt, ha esetleg meg akarod szopiztatni majd már a szülõszobán szólj, mert én annyira nem voltam magamnál, hogy nem szóltam, õk meg nem adták:( De gondolom kórháza válogatja...) De ezen kívül végig mellettem voltak, segítettek.


Szigetszenmiklóson lakom, oda is járok terhesgondozásra Horváth Gáborhoz, aki nem vezet szüléseket, nem szeretnék fogadott orvost, az I. számú Női Klinikán szerenék szülni. (elvileg területileg oda tartozom) Lehet ott csak szülésznőt fogadni?

Vagy csak akkor ha fogadott orvosom is van. Oda kell bejárni terhesgondozásra, vagy csak szülni kell bemenni. Valaki segítsen hogy m?ködik ez?

Legjobb válasz: Köszönöm szépen a válaszod! Akkor jól tudom, hogy területileg a I. számú klinikához tartozunk?? Még csak most költöztünk Miklósra és ezért nem tudom mi, hogy mûködik, velem elég normális volt a doki bár még csak 1x voltam hozzá.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod! Akkor jól tudom, hogy területileg a I. számú klinikához tartozunk?? Még csak most költöztünk Miklósra és ezért nem tudom mi, hogy mûködik, velem elég normális volt a doki bár még csak 1x voltam hozzá.
Ja még annyit, hogy én úgy halottam hogy azért nem vezethet le szülést mert minden kórházból ki van tiltva a stílusa miatt, meg azért mert még továbbképzésekre sem jár.De ez csak halottam, ne vedd készpénznek.Szép szülést:)
Igen, jól tudod, oda tartozunk:)
A kérdező hozzászólása: Szia Kedves Válaszoló! Lenne még egy kérdésem, akartam neked privit írni, de nem tudok, szóval neked Horváth doki csinálta a 12 genetikai uh-t? Mert én ma voltam nála, és elvileg megcsinálta, bár semmi nem mondott még a végén én kérdeztem rá hogy minden rendben. Meg az egész kb 15 másodpercig tarott és nekem az elsõ terhességemnél ez a vizságlat legalább 10 perces volt. Szóval még is csak van egy olyan érzésem, hogy doki kellenne váltani.

Safranyik Erzsébet szülésznö mennyiért vállal szülést? Aki nem oda tartozik kerületileg azt is vállalja?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 2 éve õ volt a szülésznõm, a dokim is ott volt a kórházban és területileg is oda tartozom. Mikor én felhívtam azt mondta hogy még beleférek abba a hónapba, azt hiszem úgy van, hogy egy hónapban 10 szülésnél nem vállalhatnak többet. De ha ott fogsz szülni és ott a dokid is akkor biztos hogy elvállal ha beleférsz még. Mikorra vagy kiírva? Amúgy nagyon ajánlom az Erzsit, egy igazi angyal, én császárral szültem de végig mellettem volt és fogta a kezem meg utána is mindennap bejött megnézni minket! Én 20 ezret adtam neki. Most megint babát várok, igaz most a Sote II.-n fogok szülni, ott a dokim mondta, hogy a szülésznõknek 30 ezert szokás adni. Ha tudok bármiben segíteni, írj nyugodtan!

Szia! Nekem 2 éve õ volt a szülésznõm, a dokim is ott volt a kórházban és területileg is oda tartozom. Mikor én felhívtam azt mondta hogy még beleférek abba a hónapba, azt hiszem úgy van, hogy egy hónapban 10 szülésnél nem vállalhatnak többet. De ha ott fogsz szülni és ott a dokid is akkor biztos hogy elvállal ha beleférsz még. Mikorra vagy kiírva? Amúgy nagyon ajánlom az Erzsit, egy igazi angyal, én császárral szültem de végig mellettem volt és fogta a kezem meg utána is mindennap bejött megnézni minket! Én 20 ezret adtam neki. Most megint babát várok, igaz most a Sote II.-n fogok szülni, ott a dokim mondta, hogy a szülésznõknek 30 ezert szokás adni. Ha tudok bármiben segíteni, írj nyugodtan!

Ha nem lesz fogadott orvosom szülésnél, akkor kell valamit előre megbeszélnem az ügyeletes orvossal, vagy ha szükség lesz rá azonnal fog-e jönni? Szülésznőm az lesz fogadott.35 hetes km

Legjobb válasz: Nem tudhatod, hogy éppen melyik orvos lesz akkor ügyeletben. Nem kell az ügyeletessel beszélned leõre, ha beérsz, szólnak neki és õ azonnal megvizsgál. Õ dönti el mik lesznek a következõ teendõk.

Nem tudhatod, hogy éppen melyik orvos lesz akkor ügyeletben. Nem kell az ügyeletessel beszélned leõre, ha beérsz, szólnak neki és õ azonnal megvizsgál. Õ dönti el mik lesznek a következõ teendõk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!
Szia!Nekem is csak szülésznõm volt, mikor bementem megvizsgált õ volt velem végig és amikor eljött az idõ szólt az ügyeletes dokinak.A szülésznõd fog szólni az éppen ráérõ ügyeletesnek, mivel többen vannak.Gyors, könnyû szülést kívánok.
A kérdező hozzászólása: Köszi a másodiknak is! Konkrétan erre gondoltam, amit leírtál! Köszönöm!
A második válaszoló vagyok, ha tudok még segíteni irj ha van kérdésed, akár privátot is, ja és szivesen. szia
A kérdező hozzászólása: Kedves második! Elnézést, hogy csak most válaszolok! Már elég késõ van, úgyhogy holnap írnék majd privit, ha nem gond... Elõre is köszi! Akkor holnap! Jó éjszakát!

Mennyi pénzt szokás adni a fogadott szülésznőnek? Az orvosnak aki éppen akkor odajön, de nem fogadtam meg előtte illik azért vmit adni ugye?

mi nem fogadtunk orvost, azt ajánloták h inkább fogadjunk szülészn?t,mert ? van ott végig mellettem, az orvos csak akkor ha tényleg történik valami.

Legjobb válasz: Nálunk a szülésznõ úgy 30-40 E-t szokott kapni, a doki ennél többet. Nekem nincs fogadott szülésznõm, de a dokim 60 E-t kért.

Nálunk a szülésznõ úgy 30-40 E-t szokott kapni, a doki ennél többet. Nekem nincs fogadott szülésznõm, de a dokim 60 E-t kért.
Én szerencsés helyzetben vagyok, mert van ismerõs orvos is, szülésznõ is. De ha nem lenne, én is azt csinálnám, amit te: szülésznõt fogadnék, orvost nem. És ugyanígy pénzt adnék a szülésznõnek, az ügyeletes orvosnak nem (hacsak nem a halál szélérõl húz vissza, de ha nincs komplikáció, nem adnék neki). Szerintem adjatok a szülésznõnek nagy csokor virágot, nagy doboz csokit, meg 10-20ezer forintot (pénztárcafüggõ).
A Szt. Istvánban 30000 ft körül.
Az elsõ válaszolónak üzenem, hogy ha baj van(ahogy õ írta), akkor tényleg csak a doki tud segíteni, DE õ mindenképp segít is, akár fizetsz, akár nem! Csak nem gondolod, hogy otthagy a sz..ban, mert nem fizetsz?!Bõven elég szerintem is a szülésznõ.
Hát nem tudom, én inkább orvost választanék, mert ha baj van, csak õ tud segíteni rajtad, a szülésznõ nem. Ha minden oké, akkor persze jobb a választott szülésznõ, de sose lehet tudni. Ügyeletes orvosnak nem kell adni semmit. Az, hogy mennyit szokás adni a szülésznõnek, ez attól függ, hogy hol szülsz. Pl. én 2 éve szültem a kisebbik lányunkat, és a mi városunkban a választott orvosnak mindenki 20e Ft-ot adott. De pl. ugyanekkor Pesten ez röhejes összeg lett volna.
Én fogadtam szülésznõt és orvost is.Mind a kettõnek 30e.adtam.A szülésznõ végig ott volt velem a vajúdástól kezdve és nagyon sokat segített.
Ha a fogadott szülésznõnek és orvosnak adunk, akkor miért nem jár valami az ügyeletes orvosnak?Én fogadtam orvost, pénzt is fog kapni és kapja is havonta.De ha nem lenne és "beesnék szülni"és egy idegen orvos törödik velem akit soha életemben nem láttam, miért ne adnék.Jo nem annyit, mint a fogadottnak, de azért megköszönném.
Egyvalamit nem értettem soha!Jól tudom, hogy a pénzt szülés után szokás adni, ugye?Akkor miért bánik jobban veled az ügyeletes orvos, mikor még azt sem tudja, hogy kap-e pénzt, vagy sem?Nem a fogadott dokikról van szó, akik elõre közlik a tarifát!(Amit egyébként undorítónak tartok...)Szóval honnan tudja szülés közben, hogy kapni fog "bért"? Az anyuka két tolófájás közben alkudozik vele? :)
A gyermekem világra segítését pedig véletlenül sem említeném egy lapon egy tankolással...
Éppen emiatt írtam ilyen összehasonlítást. Ha a tankolásos apróságért adok, akkor a legszebb eseményért az életemben, amin a gyermekem élete és egészsége múlik, miért ne adnék? Kár, hogy nem értetted. Az ügyeletessel pedig senki nem beszéli meg elõre, hogy kapni fog pénzt. Ott csak reménykedik az ember, hogy normálisat "fog ki". Én ezért választottam volna a harmadiknál csak szülésznõt, hogy közvetítse az igényeim. De már mindegy, múlt héten 9 hetesen elvesztettük a babát.

Ma beszéltem egy szülésznővel, azt mondta vigyek majd be a babámnak babaolajat a kórházba, én úgy tudtam újszülött korban még nem szokás használni. Akkor vehetek neki már babafürdetőt, sampont meg mindent?

Vagy azt majd meg gyógyszertárit használjunk? melyiket javasolnátok?

Legjobb válasz: Köszönöm szépen a válaszokat! Akkor majd azért megkérdezem a védõnõmet is a dologról.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Akkor majd azért megkérdezem a védõnõmet is a dologról.
Szerintem azt vidd, amit a gyerekorvos ajánl, nekünk parafint, és szerintem eleinte mindenbõl a gyszertárit használd, olyan kis érzékeny a bõrük.Könnyû szülést!
mindenbõl gyógyszertárit. vegyél napraforgóolajat (nem vegyi úton sajtolt gyógyszertári). én ezt javaslom. a johnsons nagyon allergetizál, ill. jobb ha az újszülött bõrét "egyszerûbb" anyagok érik
ja még annyi, hogy mi babé sampont használunk. nagyon jó. sok védõnõ ajánlja ezt a márkát, bár nem olcsó

Milyen a Flór Ferenc kórház szülészete? Mennyire voltatok megelégedve vele, illetve az ottani vizsgálatokkal a "terhesgondozás" alatt? Orvosok, szülésznők stb. Olyanok írjanak, akik nem régen szültek ott!

Legjobb válasz: Szia! Magánorvoshoz járok, így a terhesgondozásról nem tudok nyilatkozni, csak annyit tudok, hogy sokat kell várni. Egyébként a dokik és szülésznõk is nagyon jók, a szülészet is teljesen korrekt. Az osztály az már nem a legjobb, mert vagy alapítványiba mész 5000/ nap áron. Vagy 6 ágyas szobába. A csecsemõsök semmi infót nem adnak és nem nagyon foglalkoznak a babával. Tehát a szülés szempontjából nagyon jó a kórház. Az utána lévõ napokra viszont fel kell készülni.

Szia! Magánorvoshoz járok, így a terhesgondozásról nem tudok nyilatkozni, csak annyit tudok, hogy sokat kell várni. Egyébként a dokik és szülésznõk is nagyon jók, a szülészet is teljesen korrekt. Az osztály az már nem a legjobb, mert vagy alapítványiba mész 5000/ nap áron. Vagy 6 ágyas szobába. A csecsemõsök semmi infót nem adnak és nem nagyon foglalkoznak a babával. Tehát a szülés szempontjából nagyon jó a kórház. Az utána lévõ napokra viszont fel kell készülni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Én azt hallottam hogy nincs lehetõség fájdalomcsillapításra, igaz ez?
Igen, igaz. Csak ha elõre 2 hónappal leegyezteted és kell fizetni érte.
2012.elején szültem itt.Nagyon jó a szülészet, szépek és igényesek a szülõszobák, és a kórtermek is. Terhesgondozásról nem tudok írni, mert csak a kötelezõ genetikai uh.-ra mentem a kórházba, meg persze megszülni a kicsit :) )UH-ra és NST-re is idõpontot kell kérni.Kicsit így is várni kell, de még apuka is bejöhetett velem leskelõdni. :) )Szerintem orvosok és a szülésznõk is mind rendesek. A csecsemõsök is aranyosak, de nem túl beszédesek.Ha valamit szeretnél tõlük, szólni kell, illetve kérdezni. Nagyon érdemes elmenni a szülésfelkészítõjükre, mert itt tudsz kérdezni, ismerkedni velük. Foglalkozásokat folyamatosan tartanak egész évben. Meg lehet nézni a szülõszobákat és az újszülött osztályt is.:)

37+2 naposan a babánkat 3300g- ra becsülték. A szülésznőm kitapogatta és az orvosom is azt mondta, hogy 3500g körül lesz, nem lesz nagyobb. A következő 3 hétben ha bent marad végig akkor nem hízik tovább? Vagy esetleg fogynak a babák olyankor?

Legjobb válasz: De, híznak, csak ilyenkor már keveset.Meg ne felejtsd el, hogy a 3300 g csak egy becslés.+/- fél kg is lehet az eltérés.Így, a vége felé már nem híznak olyan nagy ütemben a babák, ami nem baj szerintem, mert könnyebb lesz megszülni.

ismerõsömnek végig kicsi babát "ígértek" majdnem 4kg-os lett a kislánya
De, híznak, csak ilyenkor már keveset.Meg ne felejtsd el, hogy a 3300 g csak egy becslés.+/- fél kg is lehet az eltérés.Így, a vége felé már nem híznak olyan nagy ütemben a babák, ami nem baj szerintem, mert könnyebb lesz megszülni.
Még hízhat, de ilyenkor már nem sokat. Én 4 kg fölötti súlyú babát szültem hüvelyi úton, nem volt vészes. Nyugodj meg, rendben lesz minden, ki fog férni, az orvos vigyázni fog rád, tudják, mekkorát vágjanak, ha mégis repedsz, nem a világ vége, én is repedtem, de gyönyörûen összevarrtak (és a sex is jobb azóta:) )
36. héten 3800-ra becsülték a babámat, két héttel késõbb 3660-al megszületett. Sokkal könnyebb volt megszülni, mint a 2850-es babámat. Nem a súlyán múlik. Egyébként a magasabb súlyú babák sokszor erõsebbek és aktívabbak "születéskor". Emellett ami számít, az a fejkörfogat. Továbbá lehet egy három kilós baba duci is, meg cingár is, attól függ, milyen hosszú. Szóval itt annyi tényezõ van, hogy nem érdemes ezen rágódni... Fogyni tényleg nem fog, ahogy már írták. :o) Szép szülést!
A becsüléssel nekem többet mondtak. Inkább azt jó tudni, h a normál 3 kg felett van. Hízik még, de nem sokat. Inkább majd kint. :)
Nekem a 37. héten 3, 15 kg-ra saccolták a babát, aztán 1 hét múlva 2, 73 kg-mal született meg. Nálunk nem jött be az elõrejelzés. :-)
Az utolsó hónapban heti átlag negyed kilót híznak babaák. Nálunk ez nagyjából bejött. 1. fiú 37+6-on UH szerint 3600 gr szül 40+6-on 4400 gr (57 cm) 2. lány 37+1-en UH: 3301 gr szül: kiírás napján 3950 gr (56 cm)
elõzõ Mind a két babát hüvelyi úton szültem EDA-val, a fejkörfogatuk nem volt nagy: 36-os. Igaz a fimnak, mikor megszületett kicsit csúcsfeje volt, de elmúlt:-))))
Szia! Nekem a 40. héten az UH szerint csak a 37. hétnek megfelelõ babucim volt, nem akart megszületni, így még vártunk egy hetet, 41. héten indították és 4560 grammal született 61 cm-el... ennyit errõl. :)
fogyni biztosan nem fogynak....
40+3-on becsülték 3960-ra, másnap született 3460-al. Úgyhogy tévedhet is a becslés. Még fog hízni a kicsikéd, de nem sokat. És ha hosszú baba, akkor az uh gép a súlyát is többre becsüli, hiszen átlagot számít.
Szia!nekem a kisfiam 37+1 naposan 2780 gramm volt, 40+2 napra született 4070 grammal. Én úgy tudom, hogy pont az utolsó hetekben hizzák a legtöbbet, akár heti 25 dkg-ot is.
Szia! Nálam a 36. héten 3340g-ra becsülte az uh. Szülés elõtt 4 nappal ( pont betöltött 40. hét) 4020g, mondtam doktornak mérje meg még egyszer erre 3740 g-ot mért azt mondta valahol a kettõ között lesz. 4 nap múlva megszületett és 4230g volt a súlya. Normál hüvelyi szülés volt és semmi gond nem volt. Barátnõm 2 gyermeket szült 4, 5 kiló felett és gond nélkül. Könnyû szülést kívánok!
A mehlepeny allapotatol fugg, hogy mennyit hizik az utolso hetekben. Elvileg 15-20 dkg az atlaghizas hetente, de ha peldaul erosen meszesedik a mehlepeny es meg nem indul meg a szules, akkor egyaltalan nem biztos, hogy hizni fog. Lehet, hogy csak stagnal, de valamennyi fogyas is elofordulhat (ez inkabb tulhordasnal jellemzo, de nem feltetlenul igaz). Ebben az esetben altalaban latszik a baban szuletes utan, hogy fogyott bent valamennyit, nagyon rancos a bore.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ! Szorítsatok:)
Ugyan ez. 36+6 hetesen 3233 gramm UH szerint. Doki 3, 5 kg-ot tippelt. Kereken 3 hétre rá született meg, 4020 grammal.
A kérdező hozzászólása: 9 nappal a kiírt idõpont elõtt megszületett a kisfiunk 4150gr , 49 cm:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!