Találatok a következő kifejezésre: Aki nehezen teherbe (15 db)

Az igaz, hogy ha mindig nagyon görcsöl a hasam mensikor, akkor nehezen fogok teherbe esni?

Legjobb válasz: Nem! Barátnõmnek anno úgy fájt, hogy az elsõ nap legalább 3 fájdalomcsillapítót vett be, mégis elsõre összejött a fia!

Nem! Barátnõmnek anno úgy fájt, hogy az elsõ nap legalább 3 fájdalomcsillapítót vett be, mégis elsõre összejött a fia!
Nekem is egyszerre összejöttek a babák, sõt a harmadik még spirál mellett is megfogant. Iszonyatosan szoktam görcsölni az elsõ 2 napban.
Hát én majd meg haltam annyira fájt mindig! Elsõ próbálkozásnál megfogant a lányom! És azóta jóformán észre sem veszem, hogy megvan! Szerencsére!:) )))
Nem. Nálam ha vérzés idején anno nem volt azonnal fájdalomcsillapító és olyan helyen voltam, például suliban, azonnal a mentõ vitt el a kórházba és csak injekcióval múlott el a fájdalom. És bõ fél év alatt estem teherbe a fiammal.
Elsõre megfogant a fiam, pedig úgy szenvedtem mensikor mint a kutya...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat lányok! Sejtettem, hogy lehet itt valami bibi, de többen is ezzel ijesztegettek... Mindenkinek gratula a gyerekekhez!! Remélem nemsokára követlek titeket :)
ez így ebben a formában nem igaz. Annyi hogy van egy endometriózis nevû betegség ami kifejezetten fájdalmas menstruációval jár, és aki ebben szenved annak általában nem jön össze a baba. De ritkább az endometriózis miatti fájdalmas menstruáció, mint az enélküli.
A kérdező hozzászólása: Majd írok nektek, ha sikerült. Addig is szép napokat és köszönöm a válaszokat :) Mindenkit hasznosnak ítéltem meg.

Ha a páromnak éppen a határérték felett van az andrológiai eredménye, akkor azért esnék nehezen teherbe?

2 éve próbálkozunk és eddig nem sikerült teherbe esnem.Most elmentünk kivizsgáltatni magunknak és a páromnak az androglógiai vizsgálata éppen a határérték felett van.Szerintetek ezért esnék nehezen teherbe vagy inkább velem van a baj?

Legjobb válasz: Hát valószínû ezért. Nálunk is ugyanez volt, nem jött a baba, lombik lett a vége. Aztán kaptunk németországból egy vitamint, azt szedte pár hétig és most spontán terhes vagyok a kistesóval. Nem akarok reklámot, ha érdekel, írj privit.

Hát valószínû ezért. Nálunk is ugyanez volt, nem jött a baba, lombik lett a vége. Aztán kaptunk németországból egy vitamint, azt szedte pár hétig és most spontán terhes vagyok a kistesóval. Nem akarok reklámot, ha érdekel, írj privit.

Aki nehezen esik teherbe annál nagyobb a vetélés kockázata? Mi okozza a vetélést? Hogyan lehet megelőzni?

Legjobb válasz: http://anyaleszek.hu/a-termeketlensegrol Itt mindenre kimerítõ választ kapsz.

http://anyaleszek.hu/a-termeketlensegrol Itt mindenre kimerítõ választ kapsz.
Egyáltalán nem függ össze a kettõ, mármint a nehezen teherbe esés, a vetéléssel.A vetélésnek sok oka van, és tényleg sok nõ átesik rajta legalább egyszer.A többit meg tényleg érdemes elolvasnod a neten.

Szoptatom a kisfiamat, aki öt hónapos. De mivel nehezen estem teherbe így nem szedek antybabyt. Szoptatás alatt lehetek terhes? Mennyi az esélye?

Legjobb válasz: Szia, nekem annak idején azt mondta a védõnõm, hogy ugyanannyi az esélye, mintha nem szoptatnék, és sokan esnek teherbe szoptatás alatt. Ha még nem akartok második babát, érdemes óvszert használni. Egyébként, lehet, hogy elsõre nehezen estél teherben, de ha most még nem szeretnél, akkor tuti, hamar összejönne!!! :-))

Szia, nekem annak idején azt mondta a védõnõm, hogy ugyanannyi az esélye, mintha nem szoptatnék, és sokan esnek teherbe szoptatás alatt. Ha még nem akartok második babát, érdemes óvszert használni. Egyébként, lehet, hogy elsõre nehezen estél teherben, de ha most még nem szeretnél, akkor tuti, hamar összejönne!!! :-))
Van olyan ismerõsöm, akinek az elsõ babája lombik baby, a második meg egyszercsak megfogant:) Tehát nem kell aggódni, lehet könnyebben fog menni.!
Kisebb az esélye, de eshetsz teherbe. Én más okból, de szintén nem akartam gyógyszert szedni, mi úgy döntöttünk, amíg szoptatok (még ha több évig is), kibírjuk, hogy óvszert használunk.
szia, Nekünk is nehezen jött össze a csajszi. Úgy tudom (sokaktól hallottam így), ha az elsõ nehezen fogant, akkor a következõ(k) pikk-pakk megfogannak. Igaz, hogy nincs mensi egy darabig szopi alatt, de peteérés attól még van. Tehát simán tehetrbe eshetsz. A védekezés módja rátok van bízva, de mindenképpen kell, ha még nem szeretnétek kistesót.

Igaz az, hogy aki hirsutizmusban ( fokozott szőrnövekedésben) szenved, az nehezen esik teherbe, vagy kevés esély van arra h gyereke lehessen?

Legjobb válasz: ha fokozott szõrnövekedése van, és ez hormonális okokból kifolyólag van, akkor igen. nehezebben esik teherbe vagy egyáltalán nem.

ha fokozott szõrnövekedése van, és ez hormonális okokból kifolyólag van, akkor igen. nehezebben esik teherbe vagy egyáltalán nem.
Pontosan. És sokan nem tudják, hogy ez a "hormonális probléma" nem más, mint a sok tesztoszteron jelenléte a nõi szervezetben. Az felel a szõrnövekedésért. Amelyik pasi szõrösebb, nemzõképesebb... Nõvérem szõrös volt nagyon, a hasa is, és nehezen is esett teherbe, illetve megtartani se nagyon tudta a terhességet. Kapott ez ellen nõi hormonpótlást, és most 2 éves a lánya :-)

Aki sokat szeretkezik, nehezen esik teherbe? Talán ez lehet a gond?

A párommal szeretnénk babát, mindennap együtt vagyunk, van, hogy többször is. Mivel alacsony vagyok, a méhem is lejjebb van- és sokszor "nyomja". Nem védekezünk természetesen. A sok szex neheziti a teherbe esést? Tippek?

Legjobb válasz: A túl gyakori szextõl a sperma mennyisége és minõsége is romolhat. Ezért jobb csak 2 naponta együtt lenni annak, akik babát szeretnének.

A túl gyakori szextõl a sperma mennyisége és minõsége is romolhat. Ezért jobb csak 2 naponta együtt lenni annak, akik babát szeretnének.
Gyakori szextõl, sõt semmilyen szextõl nem lesz az ember terméketlen! Teljesen mindegy te mekkora vagy és a férjed/párod mekkora a nemiszervek a szexre vannak kitalálva, nem okoz semmilyen rendellenességet. A gyakori szex abban okozhat problémát, hogy nincs idejük a spermáknak kellõen megérni, ezért ha nem jön a baba a gyakori szex mellet, érdemes csökkenteni az adagot. Nekünk pont úgy jött a baba, hogy naponta voltunk együtt, de van akinek meg pont az válik be, hogy 2-3 naponta vannak együtt.
Még ne akarjatok gyereket.
1: szerintem senkinek semmi köze hozzá, h ki mikor akar gyereket! 2: tény, hogy a sok szex csökkenti a spermiumok számát egy-egy alkalomnál, de a teherbeesés egyáltalán nem egyszerû! Nagyon sok mindennek kell egyszerre stimmelnie, nem úgy megy, h sokat csináljuk, majd csak lesz gyerek, na persze csinálni kell :) Én kitartást tudok tanácsolni, egészséges étrendet, sok fehérjével mindkettõtöknek, alkoholból csak keveset, és elõbb-utóbb, ha mindketten egészségesek vagytok, jön az a baba! Mi a férjemmel 1 évig vártunk a kisfiamra, és akkor jött, mikor a legkevésbé sem gondoltuk... Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: 148 centi vagyok, 20 éves. Párom 21 - és 185magas
2. vagyok: A kérdésre válaszoltam és egyetlen szóval sem mondtam, hogy könnyû teherbe esni. Annyit mondtam, hogy nekünk a gyakori szex hozta meg végül a sikert, de ez nem mindenkinél van így. Próbálkoztunk mi mindennel, tesztekkel, hõmérõzéssel, ovu körüli 3-4 napos házasélettel stb. de végül nekünk akkor jött a baba amikor naponta voltunk együtt egész hónapban.
A kérdező hozzászólása: Külön élünk, dolgozunk. Már rég nem szülõvel lakok.
A ti dolgotok én 21 éves nõ vagyok a párom 26. Lelki állapot kérdése ki mikor érik meg rá. De csak akkor vállaljátok ha már külön éltek és dolgoztok.
A kérdező hozzászólása: Majd mi azt tudjuk, hogy mikor szeretnénk babát.
A kérdező hozzászólása: De attól nekem még nem lehet bajom, nem? Szóval nekem attól nem lesz az, hogy meddõvé válok a gyakori szextõl...?!
Elnézést, kedves utolsó, ha félreérthetõ voltam, nem bíráltam senki válaszát, nem kenyerem...az 1, és kettõ a válaszomban szimpla felsorolás, nem pedig az elsõ illetve második hozzászólónak címeztem. :)

Ki a legjobb doki Szolnokon, akinek a specialitása az, hogy segítsen olyan nőknek, akik nem tudnak vagy csak nehezen tudnak teherbe esni?

Legjobb válasz: melyik dokihoz jártáleddig? azért szeretném tudni mert rengeteg dokit ismerek szolnokon,és tudnák neked segiteni. ird le hogy kihez jársz és segitek,megmondani,hogy jo orvos .e szerintem.

melyik dokihoz jártáleddig? azért szeretném tudni mert rengeteg dokit ismerek szolnokon, és tudnák neked segiteni. ird le hogy kihez jársz és segitek, megmondani, hogy jo orvos .e szerintem.
miota probálkoztok?
én is szolnokon keresgálek orvost. te hova jártál orvoshoz? ismered balogh arturt, és erdõdi zoltánt?
A kérdező hozzászólása: balogh artúrhoz járok de most szeretnék váltani, már 2, 5 éve próbálkozunk. már egyszer sikerül de sajnos 7 hetesen elveszítettem.
sajnálom hogy elvesztetted a babadat.figyelj én balogrol nagyon sok rosszat hallottam. szerintem erdõdi zoltán nagyon jo orvos. arrol viszont csak jot tudok mondani. tudod itt nem azt kell nézni hogy melyik a rendesebb, hanem azt hogy melyik mennyit tud.ha szeretnél bõvebbet tudni erdõdirõl vagy valami egyéb kérdésed van szivesen segitek: imé[email protected]
az elõbbi válaszolo vagyok. de felmehetsz a http://www.babatervezõk.otthona.net és ott is ilyesmi oldal van. tudod ne keseredj el. nagyon sokan vannak akiknek nem megy olyan könnyen a baba és jobbnál jobb dokikat keresnek.Én ha tudok szivesen segitek neked. Minél hamarabbi babásodást kivánok neked, és kivánom hogy az álmaid valora válljanak!!!!!!
szia kicsit késõi válasz vagyis kérdés. de van kedved levelezni? mert én szolnok megyébõl valo vagyok. nemszoloki hanem berényi de szeretnék valakivel levelezni aki szolok megyei és babára várgyik. mi már 17 honapja probálkozunk és ti?irj ha van kedved

Ha az éhgyomri vércukrom normális, akkor nem lehetek PCOS-es? Vérvételnek ugye ki kellett volna mutatnia, ha valami problémám van és nehezen esek teherbe?

Legjobb válasz: Ez igy nem igaz, mert a pcos inzulinrezisztenciaval jár, amit ugye a terheleses inzulin vizsgálat mutat ki (ugyanaz, mint a cukor, csak itt inzulint néznek) Ha mar a cukor is rossz, az meg rosszabb, en igy jartam sajnos, mert az inzulinnal egyik belgyogyasz sem akart foglalkozni

Ez igy nem igaz, mert a pcos inzulinrezisztenciaval jár, amit ugye a terheleses inzulin vizsgálat mutat ki (ugyanaz, mint a cukor, csak itt inzulint néznek) Ha mar a cukor is rossz, az meg rosszabb, en igy jartam sajnos, mert az inzulinnal egyik belgyogyasz sem akart foglalkozni
Ha cukornál már gond van akkor az már régóta fenálló inzulinrezisztencia. A cukor normális vagy túl alacsony esetleg mivel túl sok az inzulin a vérben. A PCOS egy módon boizonyitható, terheléses inzulin vizsgálattal. Endokrinológushoz menj mert ez rá tartozik. Egy sima vérvétel ehhez nem elég. Ha nem esel teherbe menj meddõségi intézetbe ez rájuk tartozik ott kivizsgálnak mindent.
Ez így nem igaz. Attól hogy egy cukorértéked jó, még nem jelent sajnos semmit. És egy sima vérvétel is lehet tökéletes, attól még nehezen eshetsz teherbe, mert ott ilyeneket nem néznek.Ha nem jön össze a baba, akkor célzott vérvételeket kérj a nõdokitól.

Ha nincs arról papírom orvostól, hogy nem vagy nagyon nehezen esek teherbe, csak egyszerűen mesterséges megtermékenyítést szeretnék, a Szent János Kórházban hasonló kórházakban akkor is "ingyenes"?

Továbbá, ha az én petesejtem és egy másik n? petesejtjét is be szeretném magamnak ültetni mennyivel lenne több?

Legjobb válasz: Nem, csak ugy, kérésre nem végeznek mesterséges megtermekenyitest. Más nõ petesejtjet pedig nem ültetik be a tieddel együtt.

Nem, csak ugy, kérésre nem végeznek mesterséges megtermekenyitest. Más nõ petesejtjet pedig nem ültetik be a tieddel együtt.
Mesterséges megtermékenyítést csak indokolt esetben végeznek, ahhoz pedig kivizsgálások sora szükséges, általában mind a nõtõl, mind a férfitól. Béranyaság ma Magyarországon nem legális.Úgy tudom, csak petesejt adományozás van. Tehát ha neked van saját "mûködõképes", akkor másét nem kaphatod. (Miért is kapnád?)
szia!! kedves kérdezõ!! a kérdésedbõl nekem nem derült ki miért is akarsz mesterséges megtermékenyítést!!ha van alapja , hogy ez kell akkor meg lennie kellene róla papírodnak vagy a párodnak , hogy ez kell!! az elõzõ két válaszolónak igaza van !okkal lehet csak mesterséges megtermékenyítést kérni!!lombikos!!
más nõ petesejtjét max akkor ültetnék be neked ha neked egyáltalán nem lenne, de gyereket akarnál (lásd Rippel eset). De ha azért akarnád beültettetni másét, hogy másnak hordjál ki gyereket, olyan nincs! Nagy-Brittaniában már hallottam esetrõl, de Magyarországon ez tilos, mivel nálunk a biológiai anya az anya, tehát aki kihordja. Ha vki nem tud kihordani gyereket, örökbefogadni tud.
És arra nem gondoltok, hogy esetleg nõnemû a párja is? Biztos meg van az oka, hogy nem részletezte.
Felõlem lehet nõnemû a párja, de ettõl még a ma Magyarországon érvényben lévõ szabályok szerint ez nem lehetséges.
helyesen mondja az utolsó, igen, ezt Mo-n nem lehet megtenni, de ha az a helyzet, hogy a kérdezõ spermabankból szeretne babát akkor gondolom a saját petesejtjét beültetik neki, és el tudom képzelni, hogy olyan mértékben "ingyenes" mint egyébként is.

Missed ab műtét után kinek mennyi időr rá sikerült újra teherbeesni? Leginkább olyan emberek válaszát várom akik elötte Nehezen estek teherbe (hosszú idő után)! Utánna is ilyen nehéz várandóssá válni?

Legjobb válasz: Nekünk két év próbálkozás után jött össze az elsõ. Missed ab óta, szeptember volt az elsõ próbálkozós hónap, eredmény semmi. Most októberben bízom, de félek most sem sikerült.

Nekünk két év próbálkozás után jött össze az elsõ. Missed ab óta, szeptember volt az elsõ próbálkozós hónap, eredmény semmi. Most októberben bízom, de félek most sem sikerült.
Nekem tavaly volt missed ab. 10 év után sikerült de elment és most egy éve próbálkozunk de idáig semmi:( Én is nagyon szomorú vagyok miatta. A doki azt mondta ilyenkor hamarabb összejön, hát sajnos vannak kivételek. Remélem nektek sikerül mert mi is még ebben az évben összehozzuk:)
Nekem tavaly decemberben volt missed ab-om 3év próbálkozás után, azóta nem sikerült teherbe esnem:((((

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!