Találatok a következő kifejezésre: Aki március körül (11 db)

Anyukák, akik február-március körül szültek! Hogyan lehet év közben bölcsibe adni a gyereket?

A kislányom februári. Két bölcsiben is mondták, hogy beírathatom most májusban, de nem kell elkezdeni szeptemberben a beszoktatást. De december végéig be kell szoknia. Nos, én ezt nem szeretném, és nem is nagyon tudom, mert elvileg február-március körül mehetek vissza dolgozni. Addig meg ugye nincs munkáltatói, amit kérnek. Van rá esély, hogy februárban lesz hely a bölcsiben? Vagy felejtsem el? Ti hogy csináltátok? Ha minden kötél szakad, marad a magánbölcsi.

Legjobb válasz: furcsa, hogy nálatok így van. nálunk egyáltalán nem így mûködik, hogy szeptember... mondjuk nálunk az ovi sem szeptemberben kezdõdik ilyen értelemben. szóval aki 3 éves az átmegy az oviba, mondjuk a szülinapja utáni elsõ hétfõn és akkor hétfõn mehet is beszokni a várólista elsõ helyezettje a bölcsibe :) nálunk nem a helyre van várólista, hanem gyerekre. tehát tudják ki mikor tölti a hármat, és ha akkortájt szeretnétek kezdeni, akkor ahhoz a gyerekhez ínak be. kicsit bonyolultan hangzik, de egyébként szerintem nagyon jó :) fõleg a pénz miatt, nem kell még fél évig méreg drága bölcsibe járatni a gyereket :/

furcsa, hogy nálatok így van. nálunk egyáltalán nem így mûködik, hogy szeptember... mondjuk nálunk az ovi sem szeptemberben kezdõdik ilyen értelemben. szóval aki 3 éves az átmegy az oviba, mondjuk a szülinapja utáni elsõ hétfõn és akkor hétfõn mehet is beszokni a várólista elsõ helyezettje a bölcsibe :) nálunk nem a helyre van várólista, hanem gyerekre. tehát tudják ki mikor tölti a hármat, és ha akkortájt szeretnétek kezdeni, akkor ahhoz a gyerekhez ínak be. kicsit bonyolultan hangzik, de egyébként szerintem nagyon jó :) fõleg a pénz miatt, nem kell még fél évig méreg drága bölcsibe járatni a gyereket :/
Igen, nálunk is csak szeptembertõl lehet elkezdeni a bölcsit és az ovit is (mármint papíron, gyakorlatilag kezdheti a beszoktatást késõbb is), de év közben nem vesznek fel senkit. Fiamnak is tovább kell maradni a bölcsiben, mert nem veszik át év közben az óvodába.
Nekem január közepén született és március 1-tõl kezdjük a bölcsiben a beszoktatást, én áprilistól dolgozom (a beszoktatás alatt az összegyûlt szabikat veszem ki). Nálunk (Bp. 13. kerület) év közben is lehet kezdeni a bölcsit, de nem mindegyik bölcsiben van ilyenkor hely, mivel a "nagyok" csak szeptembertõl mennek át az oviba. Kérdezd meg a bölcsi vezetõjét, hogy mik a szokások. Itt csak 1-2 hónappal korábban kell jelentkezni és az önkormányzaton keresztül kell intézni.
Elsõ voltam. A 2-nak írnám: tényleg érdekes, hogy szinte "ahány ház, annyi szokás". Nálunk az oviba csak szeptemberben mennek át, a betöltött 3 év után. Azaz most is vannak a bölcsiben olyanok, akik már betöltötték a 3-at, nemcsak az évvesztesek, hanem 2009 januáriak-februáriak, és õk is csak szept-ben mennek majd az oviba. Szerintem attól függhet, hol van több férõhely, a bölcsiben vagy az oviban.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Azt hiszem, körbe kell járnom jó pár bölcsit, hogy kiderüljön, mi a helyzet. Csak az a genyóság, hogy barátnõméknek azt mondták az egyikben, hogy van várólista, fel is teszik a kislányukat. Aztán bementem én is, és közölte az igazgató, hogy nincs várólista, honnan szedem, hogy van... :S
Az mit jelent, hogy hátrányos helyzetû?
A kérdező hozzászólása: Szia! Úgy értettem, hogy egyedül nevelõ anyuka vagy aki nem teheti meg, hogy vásárolgasson babaruhákat stb...! Tehát szegényebb az átlagnál!
Az nem nagyon internetezik....

Aki március 2. körül volt meg utoljára mensie, az hány hetes és hány napos ma?

Azt tudom,hogy kell kiszámolni,csak érdekelne,mert az én picim szerintem picit le van maradva a növekedésbe.

Legjobb válasz: Írd be a google-ba, hogy szülés kalkulátor, nagyon sok oldalt kihoz! Legtöbb helyen pontosan leírja, hogy mikorra várható a baba, és most mekkorának kell lennie! Sok boldogságot! :)

Írd be a google-ba, hogy szülés kalkulátor, nagyon sok oldalt kihoz! Legtöbb helyen pontosan leírja, hogy mikorra várható a baba, és most mekkorának kell lennie! Sok boldogságot! :)
http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator&PHPSE.. Itt meg tudod nezni, mert szamit, h hany napos a ciklusod. De van egy masik, En igazabol ezt nezem mindig http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html
Márc 9.-én volt nekem az utolsó, 23.-án fogantam, ma 8hetes és 5 napos vagyok!!!ha 16.-án fogantál pont egy héttel vagy idõsebb azaz 9.hét 5. nap, de az orvos ultrahangos méretek alapján mondja meg a kort.
http://www.babaszoba.hu ott van egy kalkulátor job oldalon, az pontosan számolja ki, és szuper leírást is ad a babáról és rólad. nem mellesleg a méreteket is odaírja, az ideálisnak mondottat legalábbis. Ha ettõl kicsit eltér, nincs azzal semmi baj! ne aggódj... ha már most az elején félsz mindentõl, akkor a 9 hónap végére egyenesen idegbeteg leszel :) hidd el... a terhesség nem nagy könyv szerint megy, mindenkinél minden más. Hajrá!
9 hetes

Ha március 15-én volt az utolsó menstruációm első napja, és december 19-e körül fogok szülni, akkor mikor foganhatott kb. a babám?

marc 19e heten volt egy hetes

Legjobb válasz: Szerintem március 30. körül foganhatott (+-2 nap), ha ciklusod 28 napos és szabályos, valamint ha jól értettem, hogy március 15.-én volt meg ténylegesen utoljára a vérzésed, mert a vérzés elsõ napjától számított 14. nap körül lehet teherbe esni, ha szabályos a ciklusod! Egyébként pl. a www.babazo.hu-n, vagy a babanet.hu-n van szüléskalkulátor.

Szerintem március 30. körül foganhatott (+-2 nap), ha ciklusod 28 napos és szabályos, valamint ha jól értettem, hogy március 15.-én volt meg ténylegesen utoljára a vérzésed, mert a vérzés elsõ napjától számított 14. nap körül lehet teherbe esni, ha szabályos a ciklusod! Egyébként pl. a http://www.babazo.hu-n, vagy a babanet.hu-n van szüléskalkulátor.
hát nem vagyok egy nagy matekos, bocs! a lényeg, hogy csak akkor foganhatott, mikor együtt volt a párjával..áldatlan állapotban c. film rémlik :DDD az elõzõ válaszoló
akkor kb márc 12., persze csak abban az esetben, ha aznap a párod is otthon volt...:DDD
Elõzõ válasz szerintem nem jó, mert ha márc.15-én volt az utolsó mensid akkor ápr.28.-a körül foganhatott a baba(28 napos ciklust vettem alapul).A terhességet az utolsó mensi elsõ napjától számoljuk.Igy pont dec 19.-re jön ki a szülés várható idõpontja!
A második válaszoló vagyok:elirtram a hónapot, nem ápr. hanem márc.28.A többi stim.
Micsoda? Nem is hallottam róla. Szegény.Mi volt a baj?Amiért meghalt?

19 éves koromban ha még szakiskolában tanulok nappali tagozaton akkor kell, hogy kapjak automatikusan családi pótlékot még nem? Én 2014 márciusában töltöm be a 20. életévemet szóval addig kellene kapjam nem?

Most október hónapra nem kaptam már családi pótlékot nem tudom mi a teendő ilyenkor,hogy tudjam igényelni a pótlékot ? Hová kell elmenjek ez ügyben ?

Legjobb válasz: Ha nem igényled meg a hivatal honnan tudná,hogy tanulsz és jár neked?

Ha nem igényled meg a hivatal honnan tudná, hogy tanulsz és jár neked?

A galaxy s3-at ha márciusban mutatják be akkor olyan május körül kapható lesz?

mobilarénán van a hír

Legjobb válasz: Várhatóan igen, hiszen a Samsung direkt azért jelenti be késõbb, hogy ne legyen nagy eltérés az értékesítése országok között mint az S II-nél. Szerintem elõször a T-mobile-nál várható majd. reméljük minél hamarabb :)

Várhatóan igen, hiszen a Samsung direkt azért jelenti be késõbb, hogy ne legyen nagy eltérés az értékesítése országok között mint az S II-nél. Szerintem elõször a T-mobile-nál várható majd. reméljük minél hamarabb :)
A kérdező hozzászólása: köszi! ment a zöld kéz és szerinted olyan lesz majd mint amilyen a hírben? örülnék ha kerámiaházban lenne
Abban lesz :) A legfrissebb hírek szerint igen. Ami biztos, hogy android 4.0 négymagos processzor (1.5 GH) 4.8 colos érintõképernyõ, 8 ill. 2 mp kamera :) Szóval igen olyan lesz!!! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm! meg olyan hír is van, hogy full hd-s lesz a kijelzõje
olyat én is hallottam, de megerõsítve még nem olvastam. :\

Ha a babám februárban tölti a 2 évet és márciusban születik a kistesója, akkor újra a maximum gyedet kapom a baba 2 éves koráig?

Volt szülés el?tt több, mint 2 évig munkaviszonyom. Sokat kerestem és a maximum gyedet kapom, kb 80 ezret. Most újra ennyi fog járni? És mit csináljak a kies? egy hónap alatt? A gyest nem igényelem meg egy hónapra ugye.. Ilyenkor is szülési szabadság jár?

Legjobb válasz: Igen, jár a szülési szabi is, és a 2 év alatt összegyûlt, ki nem vett rendes szabadságodat is kiveheted. (A rendes szabi alatti idõre nálunk a cafeteria juttatások is járnak.)

Igen, jár a szülési szabi is, és a 2 év alatt összegyûlt, ki nem vett rendes szabadságodat is kiveheted. (A rendes szabi alatti idõre nálunk a cafeteria juttatások is járnak.)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de maximum gyed jár majd?
Most vissza kéne menned arra az 1 hónapra melózni, vagyis kivenni a szabikat ez idõ alatt tejes fizut kapod, és utánna kezdõdik elõrõl tgyás fizu alapján, majd gyed, és igen a maxot kapod.
A kérdező hozzászólása: márt=már :)
Szia! Jövõ héten szerdán a reggeli elsõ vizeletbõl csinálhatsz már egy tesztet! ( Clearblue )-t ajánlom.
Szerintem, ha meg is fogant a baba még akkor sincsenek terhességi tüneteid, még kicsit korai....A beágyazódáshoz legalább 7-10 nap kell!Teszteléssel várj legalább 2 hetet, akármilyen rossz is a várakozás!
A fogantatas napjatol szamitott 14 napon lehet tesztelni. Ha tudod, 5 korul megfogant a baba akkor jovohet kedd, szerdan mar tesztelhetsz elso vizeletbol. Ha sikerult akkor most javaba agyazodik a baba igy nincs kizarva, hogy erezhetsz a mehednel feszulest a verboseg novekedesetol meg hormonok valtozasatol. Pozitiv tesztet kivanok neked!!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Mivel babát szeretnénk így persze többször is együtt voltunk a párommal fent írt idõpont elõtt és után is!Hiszen sosem lehet tudni!:) Most bizakodok, h sikerült a babóca!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!