Találatok a következő kifejezésre: Aki már második babát (13 db)

Ha GYED alatt születik meg a második gyermekem, de időközben megszűnik a munkahelyem (csőd miatt), akkor a második babával már csak GYES-re leszek jogosult?

A második baba GYED-e az alapján jár-e, hogy GYED-en van-e az illet?, vagy hogy fizetés nélküli szabadságon van a munkahelyér?l?

Legjobb válasz: Szia, köszi. Te melyik válaszolónak hittél, nagyon nem egyformák a válaszok. Megpróbálok majd a hivatalokban is utána járni, mert sajnos nagyon nem mindegy. :(

A kérdező hozzászólása: Szia, köszi. Te melyik válaszolónak hittél, nagyon nem egyformák a válaszok. Megpróbálok majd a hivatalokban is utána járni, mert sajnos nagyon nem mindegy. :(
én egyikne se nagyon énis majd megkérdezek valami "okosat" is ezügyben!
Szia! A szakbarbár véleményére nyugodtan adhatsz, illetve bátran kérdezhetsz tõle.

Akik ikreket szültek hüvelyi úton: a második babát is olyan erőfeszítés kinyomni, mint az elsőt, vagy az már könnyebben megy?

Legjobb válasz: Én hüvelyi úton szültem az ikreimet. Ahogy az elsõ is írja, tényleg elvileg az "A" baba megcsinálja az utat a "B" babának,de azért ez nem ilyen egyszerû...sajnos. Nekem például "B" babám volt nagyobb és bizony a legtöbb ikresnek, akikkel én beszélgettem, szintén a "B" baba volt nagyobb. Persze ez lehet véletlen, de mindensetre mutatja,hogy nem törvényszerû, hogy a második a kisebb. Belõlem kinyomták a "B" babámat, mert lábbal jött ki sietõsen, rátekeredve a köldökzsinórral. Persze nekem is kellett nyomnom és vártuk ugyanúgy a fájást, de lényegében sztem már mindegy volt, hogy fejjel jön-e ki úgy ahogy kell vagy így "rosszul", lábbal, mert addigra úgy elfáradtam, hogy sztem nekem akkor is segíteniük kellett volna kinyomni, ha fejjel jött volna ki. Hú, remélem érthetõ:) 9 órán keresztül volt bekötve az oxitocin sûrû brutál fájásokat csinált, a dokim kézzel is tágított. Mindezt este 3/4 11-tõl reggel 3/4 8-ig, úgy hogy a szülés napján már hajnali 5-tõl fent voltam. Tehát az úgy is sok,ha csak szimplán nem csinál semmit az ember, de közben még szülni is...na, érted. A második babámnál már tényleg észnél sem voltam, csak csináltam mindent, mint egy robot érzelmek nélkül...de lehet jobb is, mert így nem fogtam fel egy pár percig még,hogy a "B" babámmal gond van a születés miatt. Elrohantak vele, mert nem sírt fel, meg sem mutatták, de õszintén, nem is emlékszem erre,nem jutott eszembe,hogy miért nem mutatják meg õt is. Aztán szerencsére nagy baj nem történt, az elsõ órákban voltak csak vele gondok, de semmi több:) Amúgy 4 perc van köztük, hivatalosan 5. Egy ikres, aki szintén hüvelyi úton szült, mesélte,hogy neki nagyon gyorsan történt minden, tényleg hamar megszülettek a babák. Hát, õ biztos nem is volt úgy kifáradva, talán 40 percet tartott neki az egész. Vigyorogva emlékszik vissza:)

Én hüvelyi úton szültem az ikreimet. Ahogy az elsõ is írja, tényleg elvileg az "A" baba megcsinálja az utat a "B" babának, de azért ez nem ilyen egyszerû...sajnos. Nekem például "B" babám volt nagyobb és bizony a legtöbb ikresnek, akikkel én beszélgettem, szintén a "B" baba volt nagyobb. Persze ez lehet véletlen, de mindensetre mutatja, hogy nem törvényszerû, hogy a második a kisebb. Belõlem kinyomták a "B" babámat, mert lábbal jött ki sietõsen, rátekeredve a köldökzsinórral. Persze nekem is kellett nyomnom és vártuk ugyanúgy a fájást, de lényegében sztem már mindegy volt, hogy fejjel jön-e ki úgy ahogy kell vagy így "rosszul", lábbal, mert addigra úgy elfáradtam, hogy sztem nekem akkor is segíteniük kellett volna kinyomni, ha fejjel jött volna ki. Hú, remélem érthetõ:) 9 órán keresztül volt bekötve az oxitocin sûrû brutál fájásokat csinált, a dokim kézzel is tágított. Mindezt este 3/4 11-tõl reggel 3/4 8-ig, úgy hogy a szülés napján már hajnali 5-tõl fent voltam. Tehát az úgy is sok, ha csak szimplán nem csinál semmit az ember, de közben még szülni is...na, érted. A második babámnál már tényleg észnél sem voltam, csak csináltam mindent, mint egy robot érzelmek nélkül...de lehet jobb is, mert így nem fogtam fel egy pár percig még, hogy a "B" babámmal gond van a születés miatt. Elrohantak vele, mert nem sírt fel, meg sem mutatták, de õszintén, nem is emlékszem erre, nem jutott eszembe, hogy miért nem mutatják meg õt is. Aztán szerencsére nagy baj nem történt, az elsõ órákban voltak csak vele gondok, de semmi több:) Amúgy 4 perc van köztük, hivatalosan 5. Egy ikres, aki szintén hüvelyi úton szült, mesélte, hogy neki nagyon gyorsan történt minden, tényleg hamar megszülettek a babák. Hát, õ biztos nem is volt úgy kifáradva, talán 40 percet tartott neki az egész. Vigyorogva emlékszik vissza:)
Nekem császárom volt, de a doki a hüvelyire is felkészített. Azt mondta, hogy a második sokkal könnyebb, mert az elsõ már kitágítja az utat. Ráadásul nekem a "B" baba kisebb is volt. De végülis császár lett hálistennek.

Volt akinek az első gyerek mindjárt sikerült a második nem kart összejönnni? Mi már másfél éve próbálkozunk a második babával, most megyek petevezeték átjárhatósági vizsgálatra, mert amúgy már mindent kivizsgáltattunk.

Legjobb válasz: Szia! Mi is hasonló helyzetben vagyunk. Elsõ gyermekünk azonnal összejött, még észbe sem kaptunk és már pozitív is volt a teszt, már 2 éves. A második babánk nem jön össze, mert PCOS-em van. Nem nagyon van peteérésem. Nem is jön a baba. Nagyon nehezen viselem, mert már nagyon jó volna várni a második babánkat. Járok vizsgálatokra, tartom a kezeléseket, gyógyszert szedek és igyekszem pozitív maradni, mert nem 100%-ban igaz, hogy minden fejben dõl el! Remélem sikerrel jártok és minél hamarabb összejön a baba!!!

Szia! Mi is hasonló helyzetben vagyunk. Elsõ gyermekünk azonnal összejött, még észbe sem kaptunk és már pozitív is volt a teszt, már 2 éves. A második babánk nem jön össze, mert PCOS-em van. Nem nagyon van peteérésem. Nem is jön a baba. Nagyon nehezen viselem, mert már nagyon jó volna várni a második babánkat. Járok vizsgálatokra, tartom a kezeléseket, gyógyszert szedek és igyekszem pozitív maradni, mert nem 100%-ban igaz, hogy minden fejben dõl el! Remélem sikerrel jártok és minél hamarabb összejön a baba!!!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi szépen a bíztatást, aranyos vagy. Kívánom, hogy nektek is minél elõbb sikerüljön. Sok sikert! :)

Van olyan Anyuka köztetek, aki bemerné vállalni, vagy már bevállalta úgy a második babát, hogy tudja, hogy szükösen fog megélni, esetleg anyagi nehézségei lesznek?

Ebben az esetben mi volt a motíváció?

Legjobb válasz: Ha a babának és a nagy tesónak is mindenre telik majd,csak ti szülök magatokon spóroltok,akkor miért ne! Mi is magunkon spórolunk,már jó a kínaiban vett edzõcipõ,nem kell 20ezerért a legmárkásabb mint a gyerekek születése elõtt!Nem járok mûkörmöshöz sem(legalább nem karmolom meg õket),szórakozni sem nagyon járunk el,de mondjuk kedvünk sem lenne,és nem is hiányzik!Ha kicsit kettesben tudunk lenni már az is nagy öröm! :) Jelentem ezek ellenére is maximálisan boldogok vagyunk a gyermekeinkkel! Mikor megfogant a kisfiam,nem volt kérdés,hogy megtartjuk!Mindig is szerettem volna testvért a lányomnak,talán azért is mert én egyke voltam/vagyok....és sajnos mi sem élünk majd örökké ,de jó tudni,hogy õk akkor is itt lesznek egymásnak! :)

Ha a babának és a nagy tesónak is mindenre telik majd, csak ti szülök magatokon spóroltok, akkor miért ne! Mi is magunkon spórolunk, már jó a kínaiban vett edzõcipõ, nem kell 20ezerért a legmárkásabb mint a gyerekek születése elõtt!Nem járok mûkörmöshöz sem(legalább nem karmolom meg õket), szórakozni sem nagyon járunk el, de mondjuk kedvünk sem lenne, és nem is hiányzik!Ha kicsit kettesben tudunk lenni már az is nagy öröm! :) Jelentem ezek ellenére is maximálisan boldogok vagyunk a gyermekeinkkel! Mikor megfogant a kisfiam, nem volt kérdés, hogy megtartjuk!Mindig is szerettem volna testvért a lányomnak, talán azért is mert én egyke voltam/vagyok....és sajnos mi sem élünk majd örökké , de jó tudni, hogy õk akkor is itt lesznek egymásnak! :)
Én mindig is szerettem volna tesót a lányomnak. Az elsõ házasságomban ez nem sikerült. Most albérletben szûkösen a második férjemmel van 2, 5 hónapos tesó. Boldogok vagyunk, nem kérdés, hogy a gyerkõcökért bármirõl le tudok mondani. Közhely, de igaz, hogy a szeretet nem kerül semmibe.

Ha az előző babát a 16. héten meg kellett szülnöm, akkor a mostani már második szülésnek számít?

Legjobb válasz: Vajúdtam vele egész éjszakán át rendesen, és aztán megszültem. Akkor a mostani szülésemre lehet igaz, amit nagyon sokan írnak, hogy a második "könnyebb"?

A kérdező hozzászólása: Vajúdtam vele egész éjszakán át rendesen, és aztán megszültem. Akkor a mostani szülésemre lehet igaz, amit nagyon sokan írnak, hogy a második "könnyebb"?
Tudod, egy sima, magától meginduló, természetes szülés egészen más, mint amit kívülrõl indítanak. Szerencsére én mindegyik gyereket simán, spontán szültem, de volt nem egy szobatársam, akinek indították. Ég és föld a különbség, fõleg, ha oxitocint is adnak. Amit a szervezeted termel lassabban szabadul fel, az meg azonnal, egyforma dózisban. Így nincs is a szervezetnek felkészülni rá... Ne félj, ha ott leszel, meglátod, hogy elviselhetõ :) ) Fõleg, hogy most tudod, hogy van értelme a fájdalomnak !
Nem hiszem :) ) 2. terhesség, de 1. szülés. Fõleg, hogy egy 16 hetes magzat sokkal-sokkal kisebb, mint egy idõre született, érett baba. Emellett õ már tud segíteni, maga is részt vesz a saját megszületésében. Sajnálom, hogy az elsõ babáddal így jártál :( Különben az sem igaz, hogy minden esetben nehezebb az elsõ szülés, mint a többedik. Kinél-kinél milyen. Minden terhesség és szülés más, még ugyanannál az anyánál is.
Szia!Nem számít szülésnek.Nekem is meg kellett szakítani a terhességet a 18.hétben.De erre most amikor szültem azt mondák, hogy vetélésnek számít, tehát hiába"szültem" én is meg anno és indították még is most szültem elõször Igaz császárral.
Nekem is született a 33. héten halva tehát úgy inditották de nem voltak olyan erõs fájásaim mint amikor a többi szülésem volt. Igaz a kitolás nagyon nehéz volt, de utána 3 gyerkõcöm született abból csak egy csusszant ki könnyen. Viszont minden szülésem gyors volt könnyen nyitódtam, 2 óránál nem tartottak tovább. Egy volt természetes és az volt a legkönnyebb, az inditottak nagyon durva fájásokkal voltak. És most az utolsó szülésem (3 hónapja) volt a legrosszabb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Végülis tényleg kibírok bármit, csak idõben szülessen...
Szia! A sógornõm 7 hónapra szült egy 2300g-os kislányt. Nagyon megszenvedett vele, pedig a baba sem volt nagy. A doki a szülést követõen elmondta, hogy a koraszülések sokkal nehezebbek, mint a normál idõre született babák, mert a szervezet még nem készült fel rá, a hüvely nincs annyira rugalmas, a méh nem olyan erõs. Sajnálom, hogy az elsõ babáddal így jártál. Mindezt azért írtam le, mert ha a doki szerint egy 31 hetes terhesnek nincs felkészülve a szervezete a szülésre, akkor mennyivel inkább nem volt a te szervezeted felkészülve rá 16 hetesen! Én biztos vagyok benne, hogy most könnyebb dolgod lesz! És az sem elhanyagolható tény, hogy a fejlett babák segítenek neked - nem egyedül kell kikínlódnod... Egészséges babát kívánok neked és könnyû szülést!
Szerintem második szülésnek számit, mert ugyanugy vajudtál, ugyanugy tágultál, ugyanugy kijott az a baba, és még segiteni sem tudott, tehát annál nehezebb, hiába kisebb, az nem nagyon számit...sajnálom ami történt! Viszont szerintem elképzelhetõ hogy most rövidebb lefolyású lesz, és sokkal könnyeb lesz, mert tudod hogy van értelme!Gratula, drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Persze, a szívem mélyén tudom, hogy más lesz az egész. Gondolom az van bennem, hogy nagyon megszenvedtem, ráadásul értelme sem volt. Azon szoktam gondolkodni, hogy vajon ugyanakkora fájások lehettek azok, mint amekkorák lesznek egy teljesen kifejlett babával? Csak azért, mert tudom, hogy az nagyon fájt, de mégis "túléltem"...
A kérdező hozzászólása: Kár... :) ) Bár nagyon örülök, hogy õ velem van (most vagyok 23 hetes), de azért a szüléstõl nagyon félek... :)
Lehet, hogy papíron nem számít szülésnek, de a szervezed nem felejtette el, és amúgy is : tényleg könnyebb megszülni egy érett babát a kiírás közelében!

Mar 5 honapos a kisbabam. Ha mar a masodik babat szeretnenk akkor elotte elkell menni orvoshoz h minden rendben van? Es 6 honapot kell varni h regeneralodjek a testem vagy tobbet?

Legjobb válasz: Ha császárral szültél, akkor még többet is kell várni, ha jól emlékszem, 2 évnél kevesebb korkülönbség csaszi esetén nem javasolt. Minden esetre érdemes elõtte elmenni a dokihoz, legalább megcsinálja a méhnyakrák szûrést is, azt is jobb nem várandósan elvégezni.

Ha császárral szültél, akkor még többet is kell várni, ha jól emlékszem, 2 évnél kevesebb korkülönbség csaszi esetén nem javasolt. Minden esetre érdemes elõtte elmenni a dokihoz, legalább megcsinálja a méhnyakrák szûrést is, azt is jobb nem várandósan elvégezni.
A legegészségesebb, ha a teherbeesésig vársz egy évet. De ha véletlenül jönne a baba, nem kell ezért elvetetni, csak tudj róla, hogy minél közelebb esik a két szülés egymáshoz, annál nagyobb a koraszülés és a kis súlyú baba esélye. Nem "kell" elõtte elmenni orvoshoz. Egy átlagos, hétköznapi vizsgálatnál nem sok rendellenességet fedezhet fel az orvos, ami egy esetleges terhesség akadálya lenne. Én szülés után 8 hónapra estem teherbe, és sajnos elvetéltem... Gyanítom, hogy azért, mert még túl korai volt.
Ahány ember, annyit mond. Én elmennék, megnyugtatna, hogy minden rendben van és hogy a doki mit tanácsol, meghallgatnám.
Nagyon korai. A szervezetnek is kell regenerálódni min 1 évet, ráadásul gonodlj bele alig 1, 5 éves nagy és ott következõ, aki kicsi.
Miért akartuk már kis tesót? A munkahelyed miatt? Szerintem is korai, de te tudod!Viszont szülés után tényleg az az egészséges, ha eltelik egy év legalább.Ennyi kell a regenerálódáshoz.A méhed még ki sem heverte az elõzõ terhességet.Én csak akkor mennék orvoshoz, ha panaszom lenne, vagy esedékes lenne a rákszûrés.Egyébként nem tudom, menstruálsz -e, de én ilyenkor még nem véreztem, nem volt rendes ciklusom.Még most sincs, pedig már 8 hónapos múlt, és 2 hete nem szopik.Lehet, hogy még vissza sem állt a peteérésed.Ha szoptatsz, számolj vele, hogy vagy van peteérés, vagy nincs.De normál ciklus nem szokott lenni.Jó bátor vagy!Nekem sokszor az egy szem gyerekem is sok.Nem lesz könnyû 2 picivel.

Erezheti már jovoheten lesz 4 honapos babam hogy mozgolodik a fogacskája? Elég nyugoske, folyamatosan ragja a kezet vagy a mienket akarja, nagyon nyálzik es mar masodik hete nádhás is. (errol azt olvastam h elofordulhat akkor)

Legjobb válasz: *nyáladzik, náthás (bocs, kijavítottalak) Persze, a fogzás beindul elég gyakran már 3-4 hós korban, de ez nem azt jelenti, hogy fog is lesz belõle. Az ujjatok helyett rágókát adjatok neki, az a legjobb amit hûtõbe kell tenni. Ez hûsít így nem viszket neki annyira.

*nyáladzik, náthás (bocs, kijavítottalak) Persze, a fogzás beindul elég gyakran már 3-4 hós korban, de ez nem azt jelenti, hogy fog is lesz belõle. Az ujjatok helyett rágókát adjatok neki, az a legjobb amit hûtõbe kell tenni. Ez hûsít így nem viszket neki annyira.
Igen még ezen kívül millió egy dolog ami elõfordulhat ha jön a fog elõször is , dudoros neki az ínye fehér, hasmenés elõfordulhat, a lányomnak amikor kijött az elsõ foga akkor egész nap alig evett, és amikor törte át a fog az ínyet akkor hatalmas ordítás, hányás hasmenés, és minden ami rosz, napokkal elötte éjszaka felkelt egyszer kétszer 3 hetes kora óta az éjszakát végigalusza, ha nem jön neki a foga akkor okés is de ha jön neki akkor felkel, nyûgös lehet nemt ud elaludniegyedül, a lányom minden este úgy alszik el hogy beleteszem a kiságyába és ki kell jönni a szobából be kell sötétíteni és alszik is, na amikor jött neki a foga akkor ez nem így volt,
Lehet attól, de ez nem jelenti azt, hogy hamarosan ki is nõ a foga. A lányom 3 hónaposan kezdett mindent rágni ( õ a kisujjamat szereti rágni, mert a rágókával nem fér hozzá a szemfogaihoz, és neki azok dudorodnak), de még semmi, csak a dudor egyre nagyobb. 5 és fél hónapos.
Szia elsõ válaszoló vagyok, csak anyit még hogy 4 hósan kezdte a fogzás tüneteit a lányom de csak 9és fél hósan jött ki neki az elsõ alsó foga most már a 3. fognál járunk 10 hós
Szia, 3, 5 hónapos a fiam, nekünk is elég megterhelõ volt az elmúlt hét.. A nyálzás, ökölrágás már 1 hónapja megy, de egy hete több éjjel is volt, hogy felébredt (már nagyon régóta átalussza az éjszakát amúgy), álmában is kiabál, sír néha :(. 3-4 nap is volt, hogy 5x, 6x kakilt egy nap alatt. Addig jutottunk el, hogy alul 2 dudor van az ínyén és fehér, átlátszik a fog és érezni is lehet, remélem lassan vagy kinõ vagy tart egy szünetet ez a fogzás, mert egész nap nyûgös, alig lehet elterelni a figyelmét :( Sajnos nálunk a rágókák nem jönnek be, csak az ujjait és az öklét eszi, ügyetlen is még ahhoz, hogy jól berakja a rágókákat a szájába vagy nem is töri magát, ezért inkább csak fogja, de közben ugyanúgy az öklét eszi... Ha még egy ilyen nap és éjszaka lesz, veszek valami ínyre kenhetõt a patikában... Nekem nem annyira az ujjaimat eszi amúgy, hanem amikor ölben van a kulcscsontomat rágcsálja vagy próbálja rágcsálni (eléggé kiáll). :D Úgyhogy simán lehet, hogy a te babádnak is mozgolódnak a fogai.
Igen! Ismerõsöm kisfiának 6 hónaposan már 6 foga volt. :)
Az én kisfiam 4, 5 hónapos, már kb 1, 5-2 hónapja kezdte rágni a kezét, de mostanában egyre jobban rágja és bármit, ami a kezébe akad.Néha látszik rajta, hogy jobban kínozza, olyankor nyûgösebb, a rágókát õ sem tudja még úgy használni, inkább az öklét szereti rágni.Az éjszakákat már 6 hetes kora óta végigalussza, de 1-2 hete vannak napok, amikor felébred éjjel többször is, cumit teszek a szájába és vissza is alszik, de nem olyan nyugodtan alszik, mint elõtte.2 hete õ is náthás.Én nappal, ha úgy látom, hogy jobban megviseli, akkor Dologélt masszírozok az ínyébe, az megnyugtatja, ezt lehet többször is, mert természetes gyógynövényekbõl készült, éjszakára meg Dentinoxszal kenem be, mert az elzsibbasztja neki és így jobban alszik, azóta általában nem ébred fel éjjel, mióta ezzel kenem neki.
A kérdező hozzászólása: Bocsi rossz helyre tettem fel a kérdést, de azért aki tud az válaszolhat.
Teljesen természetes :) Próbálkozik, ismerkedik, illetve nem sokára a foga is kijöhet.
szerintem, a foga miatt, õ már érzi, hogy jön! boldog babázást!

Aki már a második babát szeretné, az előbb észre veszi hogy terhes?

Vajdasági vagyok még tiz nap a menziszig de már teszt függ? lettem .

Legjobb válasz: SZERINTEM NEM,HACSAK NINCSEN BAROMI JÓ MEGÉRZÉSED. ÉN A HARMADIKAT VÁROM,DE CSAK A CIKLUSOM VÉGÉN TUDTAM BIZTOSRA HOGY TERHES VAGYOK.

SZERINTEM NEM, HACSAK NINCSEN BAROMI JÓ MEGÉRZÉSED. ÉN A HARMADIKAT VÁROM, DE CSAK A CIKLUSOM VÉGÉN TUDTAM BIZTOSRA HOGY TERHES VAGYOK.

Van itt olyan aki látta már A felhők fölött három méterrel című film második részét? Ha igen, miről szól? Mi történik Babival és Hachevel a filmben?

Legjobb válasz: igen,,én láttam, de csak spanyolul... nem soklat értettem belõle. Õszintén nincs jó vége, sajnos,nem ezt vártam. eléggé feltúrbózták a forgatókönyvet, lesz benne sok szex jelenet Hache meg az új csaj között, és Babi és Hache között is. Õk is össze jönnek a tengerparton, lefekszenek a kisház mellett. de ennyi. nem lesz folytatása a kapcsolatuknak. Állítólag babi férjhez megy, Hache meg az új csajjal marad :(( tudom tudom... engem is megrázott :(

igen, , én láttam, de csak spanyolul... nem soklat értettem belõle. Õszintén nincs jó vége, sajnos, nem ezt vártam. eléggé feltúrbózták a forgatókönyvet, lesz benne sok szex jelenet Hache meg az új csaj között, és Babi és Hache között is. Õk is össze jönnek a tengerparton, lefekszenek a kisház mellett. de ennyi. nem lesz folytatása a kapcsolatuknak. Állítólag babi férjhez megy, Hache meg az új csajjal marad :(( tudom tudom... engem is megrázott :(
Sziasztok!Nekem nagyon tetszett a "A felhõk fölött három méterrel" címû film, sõt, imádója lettem, nagyon sokszor megnéztem már, és még meg is fogom!Rettenetesen a film hatása alatt voltam, még a megnézése után több nappal is, sokat sírtam, és mindig a filmre tudtam csak gondolni!Ennyire a hatása alatt voltam, amit nem is csodálok, és tudom, hogy senki nem fog ezért hülyének nézni, mert nem csak én voltam vele így!Egyszóval, gyönyörû film, fantasztikus színészi játékokkal, ez az a film(romantikus-dráma kategóri)amiben minden benne van számomra!Kedvenc romantikus filmem lett! Aztán utánanézegettem és láttam, hogy lesz második része!Nagyon örültem neki, mert mikor még nem volt elõzetese, akkor teljesen abban a hitben éltem, hogy úgyis összefognak jönni!Még jobban utánanéztem a dolgoknak, spanyol hozzászólásokat fordítottam le, stb, és azokból jöttem rá a dolgokra...ennek a csodálatos filmnek van egy 2004-es olasz változata, (Tri metri sopra il cielo)és van második része is(Ho voglia di te)!Kb.ugyanarról szól, mint a mi imádott filmünk, ott is Babinak hívják a csajt, meg a második részbe Ginnek, csak ott nem Hugo(Hache)van, hanem Step(Stephano)!És ott sem jön össze a második részbe Babi&Step!Azért, mert így van megírva...a könyvben nem jönnek össze, ezért a filmben sem fognak! Elõször énis nagyon csalódott voltam, az a Gin sem volt szimpi az elõzetesbe, és tény, hogy reménykedtem, hátha összefognak jönni!Aztán kijött a film, én nem néztem meg, mert megvárom a magyar feliratot, esetleg magyar szinkront!Nem tagadom, bele-bele tekergettem, a végét megnéztem, és láttam, hogy H és Babi tényleg nem jönnek össze!De, mivel nem értettem semmit a filmbõl, mert nem tudok spanyolúl, ezért nem akarok véleményt alkotni!Hidjétek el, ha megnézzük magyar felirattal, vagy szinkronosan, akkor fogjuk érteni az egészet!Nem hinném, hogy így elbaltáznának egy jó filmet, biztos, hogy van mondanivalója, csak mi nem értjük!:) Biztosan megfogjátok nézni feliratosan, szerintem fog változni a véleményetek, ha nem is, akkor is hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy nem minden happy end!!! Engem "vígasztal" az, hogy Babi hagyta el H-t, ezért valahogy nem is bánom, hogy nem jönnek össze, és amúgy is azt írják a spanyolok, hogy Gin sokkal normálisabb, mint Babi, mert õ olyan lett kb, mint az anyja! Nagyon várom már a magyar feliratot, tûkön ülök, hogy megtudjam nézni, kiváncsi vagyok mit alkottak össze, ezek a drága spanyolok!:P Reménykedem, hogy fog annyira tetszeni, mint az elsõ...báár annyira biztos nem, azt a filmet nem tudja nálam semmi felûl múlni! Bocsánat, hogy ilyen sokat írtam! Szép napot Nektek!
egyébként a twitteren, miután megvolt Spanyolországban a filmbemutató, rengetegen fel voltak háborodva, a végkifejlet miatt. mindenki követelte a harmadik részt, ahol Babi és H együtt lesznek. Sajnos nem tudom, szerintem ennek itt a vége, nem hinném lenne harmadik rész is. Amúgy a filmben nem mutatják h Babi férjhez megy, hanem Babi mondja H-nak, miután lefeküdtek, és mind a kettõjükön látszott, hogy mintha megbánták volna a dolgot, s ekor vallotta be Babi, hogy 2 hét múlva férjhez fog menni.Vagy legalábbis valami ilyesmi! Aztán már több közös jelenetük már nem is volt, ha jól emlékszem. Szivesen a válaszokat :) bármi érdekel, nyugodtan írj :) jó éjt!
Az elõzõ vagyok megint. Amikor Gin-t megerõszakolják akkor is akar Katina mondani valamit Hache-nek. És utána valahova leülnek és beszélgetnek. De mit akart annyira elmondani neki? vagy mit mondott el?
A kérdező hozzászólása: Erre én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy Katina mit akart mondani Hugonak, ahogy arra is, hogy miután megcsókolták egymást, mit mondtak egymásnak, mert sajnos azt sem értem. Már nagyon jó lenne magyar felirattal.
Mario Casasért én is élek halok :D Csak még annyit, hogy sajnos a könyv így volt megírva, ezért lett ilyen vége az elsõ, és a második résznek is. Az olasz verzióban sem jöttek össze a második részben. :(
Én láttam, meg olvastam az eredeti, olasz verziót. A film szerint Steph (H) visszatéra kétéves angliai útjáról, egybõl megy a haverokhoz "bandázni", ott találkozik Pallinaval (Katia?). Elmegy a benzinkúthoz, hogy a motorjába olajat töltsön, de azt vki lelakatolta, megvárja, hogy ki az. A "tolvaj" Gin, akit utána kényszerít, hogy vigy eel egy összejöveteli vacsira. Steph munkát kap egy tévénél, ahová keresnek embereket a mûsorba, s itt is találkozik Ginnel, majd a sarki fagyizóban egymása botlanak újra. Babi eközben egyetemre jár, és az esküvõjére készül. Dani az egyik buliban észreveszi, hogy Steph visszatért, de Babi alig hiszi el. A lényee annyi, hogy Steph összejön Ginnel, jól megvnnak együtt, még lakatot is tesznek az egyik hídra. Ezután Steph is és Babi is hivatalosak egy partyra, ahol összefutnak, beszélgetnek, legvégül pedig a tengerparton a kastélynál (háznál) sjol elõször lefeküdtek újra szexelnek. Mikor Step visszaér a tévéstúdióhoz Gin totálisan ki van akadva rá, és elküldi, hogy nem is akarja látni többé. Egy kis idõ elteltével Ginnél csengetnek, nem talál az ajtóban mást, csak egy papírfecnit. Elindul ki a lakásból, házból, át az udvaron, ki az utcára, be a sarkon és akkor megpillantja Stephet, aki az utcára ragasztatta a közös fényképüket, és mondja, hogy Ho voglia di te!!! Nagyon röviden és tömören ennyi a film.
angol felirat már van! itt:****** Automatikusan eltávolított tartalom.
van magyar felirat iiis!!! :D
A végén 90-95 perc fele Katina mit akar elmondani Hache-nek? Mert amikor a Gin fellép akkor párszor mutatják Katina-t meg amikor Hache motor versenyezik elõtte utána rohan Katina . Akkor mit akar neki mondani? Meg ott a vége fele mit mond neki?
Szia! Én vagyok az aki utoljára írt, aki elkanyarodott az eredeti témától!Ne haragudj ezért, kérlek, de szerintem megkaptad a választ bõven, hogy mi lesz Babival és H-val a második részben!Véleményem szerint már nem sokan fognak ide írni, újat nem tudnának mondani! Az olasz verziót én csak youtubon találtam meg, olaszul föl van töltve az elsõ része, máshol nem láttam a filmet!De azért sok szerencsét kívánok hozzá, jó filmezést!:) Másik válaszoló, ha gondolod privátban folytathatjuk a "beszélgetést"!:) Szép napot Neked kedves kérdezõ!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat és annak különösen örülök, hogy egyikõtök szólt az olasz változatról is, amit hamarosan megkeresek és letöltök, hogy megnézhessek, kíváncsi vagyok, lehet lesz olyan jó, mint a Spanyol variáció, ha nem, akkor nem, veszíteni semmit sem veszítek. Viszont kérlek Titeket ne kanyarodjatok el az eredeti témától, mert még mindig az érdekel, hogy mi történik Babival és Havhevel a második részben és hátha van valakinek még errõl valami információja.
Jaa, még annyit akartam, hogy te szereted a táncos filmeket?Tegnap néztem meg a Footloose(2011)címû filmet és nagyon jó volt!:) Láttad már? (A 3MSC nyomába sem ér, és nem is hasonló, de azért jó film!)
hát, bizony én szeretnék harmadik részt, de abban igazad van, hogy egyenlõre ez a vég is jó, emiatt hibáztatom kicsit Babit. El is magyarázom miért. Az elsõ részben konkrétan lépésrõl lépesre vezettek minket a színészek, ahhoz az érzés felé, amit mi is átéltünk, vagy legalábbis én, nem tudom ti milyen idõsek vagytok, túl vagytok-e az elsõ szerelmen. Annyira szépen felvezették a storyt, hogy valóságos pofon-ként ért minket a film vége. Amint Hache megütötte Babit, azzal egyidõben valahogy nekünk is fájt az a pofon. Én abban a pillanatban éreztem, hogy ebbõl bajok lesznek még. Nem volt szép a pofon, ugye ez senkinek nem tetszett, sõõt, én mikor elsõnek láttam a filmet, abban a pillanatban amint Hache megcsapta Babit, felkiáltottam, hogy: "a hülyeeeeee!!!" Viszont késõbb láttam csak be, hogy Babi kiérdemelte azt a pofont, hiszen emlékezzünk csak vissza, Mit mondott H-nak, miután szerencsétlen fiú elvesztette a legjobb barátját. Oké, Hache ezután romokra törte a motort, de Istenem, ha én is elveszíteném bárki hozzám közel állót, ott feküdne elõttem holtan a földön, s mellette a halálának az okozója, akár ember, akár jármû, akár bármi is legyen az, én is szétverném, amennyire erõm engedné. EZ természetes viselkedés trauma és tragédia esetén. Sokan értenek velem egyet, miszerint Babinak nem kellett volna olyanokat mondania H-nak, hogy õ ölte meg Csirkét. De tényleg, miért is? hogyan? szerintem Nekki semmi köze nem volt Pollo halálához. H abban volt bûnös, hogy nem bírta kontrollálni magát, s dühét így adta ki. Én Babi helyébe, egy percre nem hagytam volna egyedül azt a férfit, akit örülten szeretek, mikor tudom, mennyire össze van törve a bánattól. A második részt ahogy láttam, s amennyit értettem belõle, Babi meg változik, s kezd olyan lenni mint az anyja. A harmadik részre vissza térve, ha lesz, ha nem lesz, tök mindegy, a fejemben úgyis van egy harmadik rész ;)) Viszont egy harmadik részt megvalósítani, úgy hogy az ne legyen elcsépelt, ne legyen mégse a megszokott menetrend: a két fiatal ismét találkozik, s rájönnek hogy mégiscsak egynmásnak vannak teremtve. Igen, ez tényleg olyan lenne, amit max 10 percben elõ tudnának adni, s aztán mindenki hatalmas vigyorral hagyná el a mozit, mert Hache és Babi újra együtt vannak. Én egy olyan mindent elsöprõ utolsó fejezetet akarok, amitõl kiráz a hideg minden 5 percben, miközben nézem, amit megnlznék 3 szor is egymás után... valamit, aminek nem adott, hogy mi lesz a vége. Ezek a spanyolok elég jó filmeket csinálnak, néha a hideg kiráz egy egy jelenettõl, s nem csak olyan filmekrõl beszélek, amikben Mario vagy Maria szerepel. Na de hát ha lenne is 3.rész, az nem idén s nem is jövõre lenne. S talán mire kijönne a 3.dik rész, elmúlna ez a nagy örület az egész 3MSC és a TGDT -vel. Még két dolog, aztán befejezem, mert már kezdenek fájni az újjaim :P egy: Katina, vagyis Marina Salas... borzasztóan szeretem. Szerettem meg a 3mscben is, és a Bárkában talán még jobban. És gyönyörû színésznõ. Annyira természetes õ is, külsõre és tehetségre értendõ. Nagy kedvencem lett õ is. 2 pedig: új közös film Marioval és Maiával?????? hát én le vagyok maradva!!!!!! pont a tegnap láttam egy képet, ami egy film borítójának nézett ki, Mario és maria is rajta voltak, nem emlékszem a címére, de ahogy láttam, úgy mentem is tovább, mert azt hittem, hogy valami reklám plakátja. :P És igazából nem is hallottam, sem pedig láttam, hogy új filmjük készül. Majd mesélj errõl picikét, ha lesz idõd. :) Kellemes hétvégét!!!!
A kérdező hozzászólása: Csak egyszer fekszenek le egymással, és nem beszélnek soha a békülésrõl? Gin, hogy, hogy megbocsátja Hachenek, hogy Babival volt? Én is követelem a harmadik részt, akár a twitteren is. :'(
A kérdező hozzászólása: Pontosan ezzel vigasztalom magam most is, ma is megnéztem két spanyol riportot velük, amibõl ugyan semmit sem értettem, de legalább láttam Õket egymás mellett. Soha nem gondoltam volna, hogy egy film ilyen nagy hatással lesz rám, és ennyire foglalkoztatni fog filmbeli karakterek sorsa. Nagyon szomorú vagyok. Titokban abban reménykedem, hogy lesz még a filmnek harmadik része, ahol Babi talán elválik és végre együtt lesznek, örökké, de úgy gondolom, erre már semmi esély nincs. Nem tudok mit írni, csak megint azt, hogy nagyon szomorú vagyok. Neked viszont köszönöm a válaszokat, felpontoztalak.
A kérdező hozzászólása: De nem értem, ha lefekszenek egymással, akkor Babi csak szereti még Õt. Miért nem ébred rá erre? Hogyhogy mégis férjhez megy valaki máshoz? Miért nem marad vele? A készítõk tudták, hogy mind ezt szeretnénk, miért nem ez valósul meg?
A kérdező hozzászólása: Istenem. Nem akarom, hogy így legyen, annyira jó volt az elsõ rész, nagyon nagy hatással volt rám, rázott a hideg utána is sokáig, sírtam nagyon, mikor felfogtam az utolsó percekben, hogy itt már nem lesz idõ arra, hogy kibéküljenek, és nem is lett. Annyira akartam, hogy a második részben újra együtt legyenek. :'(
hol hol hol hol hol?????? :D:D:D kérlek majd küldd el, hol találhatom meg a magyart. Az angolért pedig köszönet az elõttem válaszolóknak :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!