Találatok a következő kifejezésre: Aki már második (164 db)

A masodik babankra keszulunk, de mar lassan 1 eve nem akar oszejonni sajnos, van itt olyan kozuletek akinek a masodik babaja, sokara jott osze? Es mit csinaltatok mentettek dokihoz?

Legjobb válasz: szia. mi is elég sokat (számunkra sokat) gyúrtunk mire összejött a második törpe. 10 hónap telt el és addigra minden vizsgálatot megcsináltunk ami ilyenkor szükséges. Hormonszint ,rákszûrés,párom spermáinak megvizsgálása,vérkép...minden eredmény tökéletes volt. ugy hogy az következett hogy nem ez a projekt az elsõdleges cél...elkezdtem dolgozni (ekkor mult 3 az elsõ töki) aug 26 volt a munkábaállásom dátuma és szept 15.-én derült ki hogy 5 hetes pocis vagyok... az én dokim azt mondta kár lett volna kezelni mindeféle hormon bigyóval,ez kellet hogy ne görcsöljünk már a témán,ezt õ nem tudja felírni. Szóval nem elkeseredni és feladni...jönni fog csak nyugi...(tudom mi már könyen beszélünk) Sok sikert 34 hetes pocis:D

szia. mi is elég sokat (számunkra sokat) gyúrtunk mire összejött a második törpe. 10 hónap telt el és addigra minden vizsgálatot megcsináltunk ami ilyenkor szükséges. Hormonszint , rákszûrés, párom spermáinak megvizsgálása, vérkép...minden eredmény tökéletes volt. ugy hogy az következett hogy nem ez a projekt az elsõdleges cél...elkezdtem dolgozni (ekkor mult 3 az elsõ töki) aug 26 volt a munkábaállásom dátuma és szept 15.-én derült ki hogy 5 hetes pocis vagyok... az én dokim azt mondta kár lett volna kezelni mindeféle hormon bigyóval, ez kellet hogy ne görcsöljünk már a témán, ezt õ nem tudja felírni. Szóval nem elkeseredni és feladni...jönni fog csak nyugi...(tudom mi már könyen beszélünk) Sok sikert 34 hetes pocis:D
A kérdező hozzászólása: gratulalok:) jaj de jo! en a lanyommal nagyon hamar az elso honapba terhes lettem, de a masodik baba ugy tunik varat magara:) de nem adjuk fel szerintem nalunk is a gorcsoles a stresz, gatolja a teherbe esesemet! a doki is mondta. nem fogok gorcsosen ezen ragodni, el fogom massal foglalni magam. elvegre van egy gyonyoru 2 eves lanyom akit mindennel jobban szeretek:)
Szia!Mi 17 hónapig próbálkoztunk, mire összejött. Minden renden volt mindkettõnknél, és mésem akart hamarabb jönni, de most ott alszik az ágyában, a két hónapos manó.Megérte kivárni.
Szia! Én is várom már nagyon a tesót, mi 6. hónapja próbálkozunk. A ciklusaim teljesen meg vannak bolondulva, amiket érzek, meg ahány naposak, ilyen nem volt soha. Mindig 30-31 napos ciklusaim voltak, most meg megjön 25, 27 napra mindig van valami alhasi fájdalmam. Na mindegy, két hét múlva megyek orvoshoz, kezdõdik nálunk is a kivizsgálás. Valahol nyugodt vagyok, mert tudom ha egyszer összejött, akkor sikerül mégegyszer. Csak idegesítõ, hogy a környezetemben akikkel egyidõben szültem, majdnem mindenhol jön már a tesó.
A kérdező hozzászólása: hat teljesen megeertelek! en is voltam a dokimnal akinel szultem, adott gyogyszert ami megnoveli a teherbe esesem eselyet de meg nem valtottam ki :S szeretnenk termeszetesen teherbe esni, az elso gyerekemmel rogton az lettem!
Mi fél évig próbálkoztunk a tesóval, nem jött....a ciklusaim elég rendszertelenek voltak, 25-32 nap közöttiek (elõtte tök jó, 27-28 naposak), és sokáig tartott a mensi. 3-4 nap barnázás, utána 3 nap vérzés, utána "levezetõ" 3 nap barnázás. Szóval felborultak a dolgok. A baba pedig nem jött. Elmentem dokihoz, aki felírt Norcolutot, hogy rendbetegye a ciklusomat, ill. kétféle hüvelykúpot, mert szerinte volt egy kis gyulladásom..Én nem éreztem semmit, max egy kicsit több folyásom volt. A norcolutot nem váltottam ki amikor kellett volna (elfelejtõdött), viszont a kúpokat használtam, az utána következõ ciklusom tök normális volt (27 napra, 4 napig tartott. Ez volt november 8.-án, azóta nem jött meg:DDD Szerintem nálunk ez a láthatatlan hüvelygyuszi volt a "bûnös" Üdv 21+5 napos pocis:)
A kérdező hozzászólása: jaa nalam is talalt a doki egy kis gyulladast kaptam ra gyogyszert, kivancsi leszek hogy ezutan sem fog sikerulni? de en ugy gondolom hogy nalunk a stresz miatt nem akar jonni:(
Hinni kell abban, hogy sikerülni fog. Ha egyszer már tényleg sikerült akkor még egyszer fog. De kell menni vizsgálatokra is, mert kitudja, lehet csak valami gyógyszer kell és kész. Szóval azért foglalkozni kell a dologgal. De ha görcsölök és megfeszülök, akkor sem tudok teherbe esni. Majd jön a baba, amikor akar!

Meg ismertem egy srácot, akivel a második este le feküdtem. Utána 3-4-szer találkoztunk és szexeltünk. Olyan szép volt minden hogy már el se hittem hogy igaz lehet! Aztán az utolsó este azt mondta hogy komolyan el kell rajtad gondolkoznom! O. o?

Nem lehetünk együtt mert szeptemberben megy vissza pestre és így csak szeret?k lettünk...egy hétig nem nagyon beszéltünk...aztán meg beszéltük hogy találkozunk, de megint el maradt! El mentem egy hétre balatonra, nem tudtam facebookozni, így írni sem! és most mikor írtam neki nem ír vissza pedig már fent volt meg telefonon is fent van! Mi történhetett??? :(

Legjobb válasz: Mielõtt a tipikus és sztereotip "minden férfi mocsok disznó" ösvényre terelõdne a kérdés, tudd, hogy nehéz bárkit is komolyan venni, aki már második este lefekszik az emberrel. Ez nem rosszindulat, sem lenézés, ahogy nem is csak nõkre nézve van így. Ti sem vennétek komolyan egy férfit, aki egybõl ágyban köt ki veletek, nem megbízható, szélcsap alaknak könyvelitek el, teljesen jogosan. Ha valakivel többet szeretnél, akkor ne feküdj le vele rögtön, mert így semmi jogalap vagy racionális elvárás nincs arra, hogy többnek tekintsen mint futó kaland. Ha bemegyek a zöldségeshez, és egy dinnyét szorongatva odamegyek a mérleghez, ne lepõdjek meg vagy csodálkozzak, ha vásárlónak néznek. Egyébként pedig, 24 éves vagyok, nem éppen öreg sem koravén, de komolyan ki lehet akadni azon, hogy a mostani kamaszok mennyire elfelejtettek beszélni, nyíltan, egyenesen. Ha szeretnél valamit, mondd ki, közöld vele.

Mielõtt a tipikus és sztereotip "minden férfi mocsok disznó" ösvényre terelõdne a kérdés, tudd, hogy nehéz bárkit is komolyan venni, aki már második este lefekszik az emberrel. Ez nem rosszindulat, sem lenézés, ahogy nem is csak nõkre nézve van így. Ti sem vennétek komolyan egy férfit, aki egybõl ágyban köt ki veletek, nem megbízható, szélcsap alaknak könyvelitek el, teljesen jogosan. Ha valakivel többet szeretnél, akkor ne feküdj le vele rögtön, mert így semmi jogalap vagy racionális elvárás nincs arra, hogy többnek tekintsen mint futó kaland. Ha bemegyek a zöldségeshez, és egy dinnyét szorongatva odamegyek a mérleghez, ne lepõdjek meg vagy csodálkozzak, ha vásárlónak néznek. Egyébként pedig, 24 éves vagyok, nem éppen öreg sem koravén, de komolyan ki lehet akadni azon, hogy a mostani kamaszok mennyire elfelejtettek beszélni, nyíltan, egyenesen. Ha szeretnél valamit, mondd ki, közöld vele.
Lehet át lettél baszva... ez van
Te huncut kis cuni :3 Nem szeretõk voltatok, az nem ezt jelenti. Szimplán dugtatok párat. Így jártál, fogd fel úgy, hogy jól kezdõdik a nyarad/kihasználtak, vagy ahogy szeretnéd. Továbbá tanuld meg, hogyan kell helyesen írni:)
Sok minden lehet, de látom te többet érzel mint hogy a szeretõje legyél.. valószinüleg õ nem érez ugyanugy mint te.. neki elég ha néha megdughat és ennyi. Szerintem inkább ezt a szeretõ dolgot is hanyagolni kéne mert csak magadnak okozol fájdalmat vele hiszen teljesen nem lehet a tiéd.
A kérdező hozzászólása: Nagyon jó látni hogy van még normális, 20-as évekbeli fiatal aki így fogja fel a dolgokat! Köszönöm, ez egy igazi jó tanács és kritika volt! A Kritika mindig építõ jellegû!! Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Amúgy ismerek olyan párt akik az elsõ éjszakán egy bulin le feküdtek és azóta is együtt vannak! 3 éve!
Kivétel mindig erõsítheti a szabályt, te sem leszel kevésbé értékes ember az elhamarkodott lefekvés miatt - márpedig, ha többet szeretnél a sráctól, akkor mégiscsak elhamarkodott volt. Kalappal amúgy, sok sikert! :-)
Hát bizony sajnos tényleg le lettél pattintva a jelek szerint. Sajnálom, de vedd jó tapasztalatnak, ha már így alakult. Amúgy mi úgy jöttünk össze a barátommal, hogy két napot egyhuzamban együtt voltunk (éjjel is) és ezalatt szexen kívül minden volt, majd két nap múlva maga az aktus is megtörtént. 3 éve vagyunk együtt és elég komolyan tervezünk :) . És elítélhettek, de elõtte is volt két kapcsolatom, ami szexszel indult és komoly kapcsolat lett belõle. Szerintem nagyon fontos a szex egy párkapcsolatban, tehát jó "idõben" megismerni a másikat ilyen szempontból is, mert ha ez nagyon nem mûködik és nem passzolunk, számomra az jelentõs akadályt jelent. Persze nem vagyunk egyformák. L/25
Ja és nem kötekedni szeretnék, de ez szúrja a szemem: Advocatus Diaboli: Szeretõk azok, akik között szexuális kapcsolat van. Nem kell ehhez feltétlenül megcsalás (gondolom te azt hiszed, hogy ezt takarja). Két egyedülálló személy éppúgy egymás szeretõi, ha szexuális kapcsolatban állnak egymással. A párom nekem is a szeretõm, amellett, hogy a társam és a barátom is. L/25

Ha nem fogadom el a férjem válási feltételeit, akkor ha második tárgyalásra is sor kerül, akkor az már megyei bíróság? Vagy ugyanaz a bíró lesz?

Legjobb válasz: Vagy megegyeztek elöre és akkor a második tárgyaláso elválasztanak benneteket, vagy nincs közös megegyezés, és akkor addig lesznek mindig újabb tárgyalások, amíg a bíró eldönti, hogy mi hogyan lesz. Ha kimondták a válást, és határozatot hoztak a gyerekelhelyezés, gyerektartás ügyében, akkor utána lehet ezt megfellebbezni, akkor kerül a megyei bíróságra az ügy.

Vagy megegyeztek elöre és akkor a második tárgyaláso elválasztanak benneteket, vagy nincs közös megegyezés, és akkor addig lesznek mindig újabb tárgyalások, amíg a bíró eldönti, hogy mi hogyan lesz. Ha kimondták a válást, és határozatot hoztak a gyerekelhelyezés, gyerektartás ügyében, akkor utána lehet ezt megfellebbezni, akkor kerül a megyei bíróságra az ügy.
Igen, ugyanaz a bíró, ugyanaz a bíróság. Csak nem megegyezéssel váltok, hanem anélkül- így kicsit hosszabb lesz, mert esetleg mindkét fél bizonyítja az igazát, akár okiratokkal, akár szakértõkkel, akár tanúkkal. Több tárgyalás is lehet természetesen. De ez még mindig az elsõ fok. Minden jót.

Ha az előző babát a 16. héten meg kellett szülnöm, akkor a mostani már második szülésnek számít?

Legjobb válasz: Vajúdtam vele egész éjszakán át rendesen, és aztán megszültem. Akkor a mostani szülésemre lehet igaz, amit nagyon sokan írnak, hogy a második "könnyebb"?

A kérdező hozzászólása: Vajúdtam vele egész éjszakán át rendesen, és aztán megszültem. Akkor a mostani szülésemre lehet igaz, amit nagyon sokan írnak, hogy a második "könnyebb"?
Tudod, egy sima, magától meginduló, természetes szülés egészen más, mint amit kívülrõl indítanak. Szerencsére én mindegyik gyereket simán, spontán szültem, de volt nem egy szobatársam, akinek indították. Ég és föld a különbség, fõleg, ha oxitocint is adnak. Amit a szervezeted termel lassabban szabadul fel, az meg azonnal, egyforma dózisban. Így nincs is a szervezetnek felkészülni rá... Ne félj, ha ott leszel, meglátod, hogy elviselhetõ :) ) Fõleg, hogy most tudod, hogy van értelme a fájdalomnak !
Nem hiszem :) ) 2. terhesség, de 1. szülés. Fõleg, hogy egy 16 hetes magzat sokkal-sokkal kisebb, mint egy idõre született, érett baba. Emellett õ már tud segíteni, maga is részt vesz a saját megszületésében. Sajnálom, hogy az elsõ babáddal így jártál :( Különben az sem igaz, hogy minden esetben nehezebb az elsõ szülés, mint a többedik. Kinél-kinél milyen. Minden terhesség és szülés más, még ugyanannál az anyánál is.
Szia!Nem számít szülésnek.Nekem is meg kellett szakítani a terhességet a 18.hétben.De erre most amikor szültem azt mondák, hogy vetélésnek számít, tehát hiába"szültem" én is meg anno és indították még is most szültem elõször Igaz császárral.
Nekem is született a 33. héten halva tehát úgy inditották de nem voltak olyan erõs fájásaim mint amikor a többi szülésem volt. Igaz a kitolás nagyon nehéz volt, de utána 3 gyerkõcöm született abból csak egy csusszant ki könnyen. Viszont minden szülésem gyors volt könnyen nyitódtam, 2 óránál nem tartottak tovább. Egy volt természetes és az volt a legkönnyebb, az inditottak nagyon durva fájásokkal voltak. És most az utolsó szülésem (3 hónapja) volt a legrosszabb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Végülis tényleg kibírok bármit, csak idõben szülessen...
Szia! A sógornõm 7 hónapra szült egy 2300g-os kislányt. Nagyon megszenvedett vele, pedig a baba sem volt nagy. A doki a szülést követõen elmondta, hogy a koraszülések sokkal nehezebbek, mint a normál idõre született babák, mert a szervezet még nem készült fel rá, a hüvely nincs annyira rugalmas, a méh nem olyan erõs. Sajnálom, hogy az elsõ babáddal így jártál. Mindezt azért írtam le, mert ha a doki szerint egy 31 hetes terhesnek nincs felkészülve a szervezete a szülésre, akkor mennyivel inkább nem volt a te szervezeted felkészülve rá 16 hetesen! Én biztos vagyok benne, hogy most könnyebb dolgod lesz! És az sem elhanyagolható tény, hogy a fejlett babák segítenek neked - nem egyedül kell kikínlódnod... Egészséges babát kívánok neked és könnyû szülést!
Szerintem második szülésnek számit, mert ugyanugy vajudtál, ugyanugy tágultál, ugyanugy kijott az a baba, és még segiteni sem tudott, tehát annál nehezebb, hiába kisebb, az nem nagyon számit...sajnálom ami történt! Viszont szerintem elképzelhetõ hogy most rövidebb lefolyású lesz, és sokkal könnyeb lesz, mert tudod hogy van értelme!Gratula, drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Persze, a szívem mélyén tudom, hogy más lesz az egész. Gondolom az van bennem, hogy nagyon megszenvedtem, ráadásul értelme sem volt. Azon szoktam gondolkodni, hogy vajon ugyanakkora fájások lehettek azok, mint amekkorák lesznek egy teljesen kifejlett babával? Csak azért, mert tudom, hogy az nagyon fájt, de mégis "túléltem"...
A kérdező hozzászólása: Kár... :) ) Bár nagyon örülök, hogy õ velem van (most vagyok 23 hetes), de azért a szüléstõl nagyon félek... :)
Lehet, hogy papíron nem számít szülésnek, de a szervezed nem felejtette el, és amúgy is : tényleg könnyebb megszülni egy érett babát a kiírás közelében!

Akinek már van egy gyereke, de a második 2010. május 1 után születéik annak tényleg ugyanúgy 2 év GYED, 1 év GYES?

Ma a DunaTV-ben a Családbarátban egy munkajogász azt mondta, hogy amennyiben az els?vel már otthon vagy GYED_en, és úgy jön a 2. május 1 után, akkor JOGFOLYTONOSSÁG miatt még a régi jogszabály vonatkozik az illet?re. Igaz lehet ez? Ha igen, err?l miért nem hallani??????

Legjobb válasz: Én Szept. 2-re vagyok kiírva a második babóval.Elvileg úgy tudom, hogy GyED-rõl vissza mehetek a 2.-al TGyÁS-ra, és utána vele GyED-re,de a jelenlegi szabályozás érvényes, és ha nem állítják vissza akkor a lányzóval csak 2évig maradhatok itthon. De elvileg vissza akarják állítani a régi rendszert.Szurkoljunk hogy sikerüljön! :) 23h Kismami

Én Szept. 2-re vagyok kiírva a második babóval.Elvileg úgy tudom, hogy GyED-rõl vissza mehetek a 2.-al TGyÁS-ra, és utána vele GyED-re, de a jelenlegi szabályozás érvényes, és ha nem állítják vissza akkor a lányzóval csak 2évig maradhatok itthon. De elvileg vissza akarják állítani a régi rendszert.Szurkoljunk hogy sikerüljön! :) 23h Kismami
Én még nem hallottam, de ha igaz akkor nagyon örülök neki mert nekünk is úton van a második csak még az elsõvel tgyáson vagyok.
jesszusom...
12.46-os vagyok. Mivel több politikus is nyilatkozta, hogy januártól visszaállítják. Nagyon szeretem ezt az oldalt, sokat tanultam itt a terhességrõl és a babákról. Sokat is használom. De ha politikai színezet is van a válaszomban, mint pl most itt, mindig lepontoznak. Ami nem zavar, csak furcsa, de ezen úgyis csak nevetni érdemes :)
A riportot nem hallottam, de januártól úgyis visszajön a 3 év mindenkinek.
Jó lenne az érvelését meghallgatni, hogy mi alapján lenne jogfolytonos.
Tényleg visszajön?Honnét tudod?
A kérdező hozzászólása: Ma az oep-nél megerõsítették a dolgot. igen, jogfolytonosság miatt ha már a naggyal 2 év gyed, 1 év gyes-en voltam akkor a kicsire is ez vonatkozik.
Nem akarok vitatkozni, de a törvénymódosítás úgy szól, hogy aki a gyed ideje (vagy azt követõ két év) alatt válik jogosulttá az új gyedre, de nincs meg a 365 biztosítotti napja, annak ugyanúgy két évig jár a gyed, mint az elõzõ gyed-e, de ez nem érinti a harmadik gyes-es évet. És ez utóbbi külön ki is van hangsúlyozva.
16:26-os én felpontoztalak.:) Amúgy én nem hallottam ezt a változást, de ha nem állítják vissza a régi rendszert, akkor talán bölcsödéket és óvodákat kellene biztosítani. Én reménykedem, hiszen a remény hal meg utoljára.:)

Akinek már volt 2 császármetszése, annak az első fájt jobban, és ment nehezebben a felépülés, vagy a második?

Legjobb válasz: Nekem a második meg sem kottyant. Nem fájt a seb, sokkal jobb volt.

Nekem a második meg sem kottyant. Nem fájt a seb, sokkal jobb volt.
Mikor én szültem, egy csajnak a második császárja volt, és õ azt mondta, rosszabb, mint az elsõ. Talán 4-5 éves volt az elsõ gyereke. De ne ijedj meg, nem hánykolódott a fájdalomtól, csak rosszabb volt, mint az elsõ.
második semmiség volt az elsõhöz képest.
A kérdező hozzászólása: Oké, mindenképpen megírom majd, hogy alakult. Azért jó olvasni, amit írtatok, mert sokkal rosszabb élményrõl senki sem írt:) ))
SZia!Nekem 4 hónapja volt a második, de minden szempontól könnyebb volt!A kislányomnál belázasodtam, amikor már itthon voltam, sajnos antibiotikum kellett.Most megelõzve, már hõemelkedésnél elkezdtem kapni a kórázban, mert mindenki tudta hogy láz lesz a vége.Persze tudtam mire kell készülni.Tudtam minél többet kell mozogni annál elõbb gyógyulok stb.Már sajnos tapasztaltabb az ember.Elsõ után még 2 hét után is nehéz volt minden, most viszont már 5. napon itthon voltunk és a kádba hajolva mostam hajat, az öltözködés is minden sokkal könnyebb volt!Persze azért minden akaratom kellett hozzá, hisz tudtam itthon vár egy másik csöppség, akinek ugyanúgy szüksége van rád és nem szerettem volna ha egy nyafogós anyukát kap haza!Nem egyszerû.AZért majd írd meg milyen volt, ha tényleg császározni kell, szorítok, talán mégse!Jó babázást!
Nekem az elsõ sem volt vészes, a második 1 évre rá pedig már kimondottan rutinosan ment: tudtam mi hogy lesz, mit kell vele csinálni, plusz a 2 gyerek akkora motiváció volt, hogy gyorsabban épültem fel.
Nekem sem volt szinte semmi különbség a 2 között, mind a kettõ gyorsan gyógyult pedig a két császárom között csak 18 hónap volt!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! 2, 5 hónapom van még hátra, még nem biztos a császár, de benne van a pakliban, és az elsõvel megszenvedtem......Sokáig fájt, és gyógyult a sebem, alig tudtam mozogni. Azért érdekel, ha most is arra kerülne a sor, akkor könnyebben viselem-e majd. Köszi a válaszaitok!
Szia!Nekem az elsõ katasztrófa volt, mert köldöktõl lefelé végig vágtak, a második szinte semmi, csak egy kis bikinivágás.Most 20 hetes terhes vagyok, és "természetesen"most is császáros lesz, és én is tartok tõle kicsit...
Az elsõ iszonyatos volt, a másodikat fel sem vettem. Hét év volt a kettõ között, az elsõnél is császárra készültünk, nagyfokú rövidlátás, és faros fekvés miatt, fájásaim voltak 12 órája, de nem is tágultam, a második az elõzmények miatt programcsászár, a kiírt idõpont elõtt 1 nappal, fájások nélkül. És mégis, az elsõ sokkal nehezebb volt.
Én nem vettem észre semmi különbséget a kettõ közt, mindkettõnél hasonlóan alakult a felépülés.
Az elsõ, mondjuk az is csak azért, mert én életemben elõször feküdtem kórházban és elsõ mûtétem volt. Igazából azt sem tudtam hol vagyok és nagyon szégyelltem magam. De nem kaptam fájdalomcsillapítót, simán talpra álltam és nem fájt a sebem sem csak ha hirtelen mozdultam nyillalt bele kicsit. A msáodiknál még ennyi se volt.

Ha GYED alatt születik meg a második gyermekem, de időközben megszűnik a munkahelyem (csőd miatt), akkor a második babával már csak GYES-re leszek jogosult?

A második baba GYED-e az alapján jár-e, hogy GYED-en van-e az illet?, vagy hogy fizetés nélküli szabadságon van a munkahelyér?l?

Legjobb válasz: Szia, köszi. Te melyik válaszolónak hittél, nagyon nem egyformák a válaszok. Megpróbálok majd a hivatalokban is utána járni, mert sajnos nagyon nem mindegy. :(

A kérdező hozzászólása: Szia, köszi. Te melyik válaszolónak hittél, nagyon nem egyformák a válaszok. Megpróbálok majd a hivatalokban is utána járni, mert sajnos nagyon nem mindegy. :(
én egyikne se nagyon énis majd megkérdezek valami "okosat" is ezügyben!
Szia! A szakbarbár véleményére nyugodtan adhatsz, illetve bátran kérdezhetsz tõle.

Jelenleg gyeden vagyok, a maximumot kapom. Júliusban születik a második gyermekem, utána a gyedet miből számítják? Akkor már csak a jelenlegi gyed 70%-át fogom kapni, vagy az is a régi fizetésem után jár?

Legjobb válasz: Szia! A fizud után. Vagyis ugyanazt a pénzt kapod amit eddig kaptál. Nekem nemrég született meg a második fiam. Én is gyedbe szültem.

Szia! A fizud után. Vagyis ugyanazt a pénzt kapod amit eddig kaptál. Nekem nemrég született meg a második fiam. Én is gyedbe szültem.
Ha ugy szülsz, hogy még gyeden vagy, akkor gyedbõl gyedbe mész!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Még egy kérdés merült így fel bennem, gyedbõl gyedbe, vagy elõtte ugyanúgy jár a gyás is?
Nekem lejárt a GYED volt 3 hónap GYES és úgy jött a második baba. Akkor már az elõzõ év 70%-át vették. Mondjuk és úgy tudtam, hogy ha GYEDbõl GYEDbe mennék akkor is az elõzõ évet nézik, de ha ketten mást mondanak, akkor biztos úgy van. Én igénybe vehettem a Gyást.
Szia! Elsõ válaszoló vagyok. Amikor megszülsz elõszõr tgyás van és utánna a gyed. Mint az elsõ babánál.

Ha ez év első félévében eladtam az autómat, az első féléves teljesítmény vagy súlyadót befizettem, akkor a második félévest már az új tulaj fizeti?

Vagy buktam az egész évet, és az új tulaj helyett is fizethetem a második féléves díjat, miközben a kocsi már nincs is nálam?

Legjobb válasz: A gépjármûadót (teljesítmény- vagy súlyadó, ha úgy jobban tetszik) az fizeti egész évre, akinek a tulajdonában áll a gépjármû január 1-jén. Vagyis ha már január 2-án eladod, akkor is ki kell fizetned az egész évre. Az, hogy két csekk jön, semmit nem jelent. Egy egész évre kivetett adót fizetsz két részletben. Nincs rá lehetõséged, hogy "ráterheld" a vevõre az adót. Ki kell fizetned és kész, akkor is, ha nem tetszik. De légy nyugodt, a vevõ sem járt jobban. Õ is feleslegesen fog kifizetni jó pár hónapot, mikor majd eladja. Ha viszont most vennél egy autót, akkor jól járnál: decemberig az elõzõ tulaj fizetné rá az adót, miközben te vígan furikázol vele.

A gépjármûadót (teljesítmény- vagy súlyadó, ha úgy jobban tetszik) az fizeti egész évre, akinek a tulajdonában áll a gépjármû január 1-jén. Vagyis ha már január 2-án eladod, akkor is ki kell fizetned az egész évre. Az, hogy két csekk jön, semmit nem jelent. Egy egész évre kivetett adót fizetsz két részletben. Nincs rá lehetõséged, hogy "ráterheld" a vevõre az adót. Ki kell fizetned és kész, akkor is, ha nem tetszik. De légy nyugodt, a vevõ sem járt jobban. Õ is feleslegesen fog kifizetni jó pár hónapot, mikor majd eladja. Ha viszont most vennél egy autót, akkor jól járnál: decemberig az elõzõ tulaj fizetné rá az adót, miközben te vígan furikázol vele.
Hiába jelenti be, hogy eladta az autót, ugyanis akkor is egész évre õ fizeti az adót! Ha kivonná forgalomból, egyedül akkor járna vissza.
A súlyadót mindenképpen az fizeti, akinek január 1-én a nevén volt az autó. Ha két csekken küldik a két fél évet, mindkettõt be kell fizetni. Ez akkor egyenlítõdik ki, ha veszel is egy másik autót, mert arra pedig az elõzõ tulaj fogja fizetni egész évre.
Nincs fél éves adó. Egész éves van amit te már befizettél.
Buktad az egész évet. Sõt! Ha kereskedõtõl vettél egy autót most, ami megvolt neki tavaly óta, esetleg banki telepen állt, vagy ilyesmi, akkor a most vásárolt autóra is be kell fizetni 8 hónapnyit!
A kérdező hozzászólása: Nálunk két csekk jön évente, és ez az elsõ volt.
A kérdező hozzászólása: Nem másikat nem vettem, kettõ volt, az egyiket eladtam, de ezek szerint hiba volt, hogy a vevõre nem terheltem rá a második féléves díjat. Nem érzem fairnek, hogy egy olyan kocsira fizessek, amihez már közöm sincs.
Szia. Én pont ezzel a témával foglalkozom, adós vagyok. Az eladás után a az adás-vételi szerzõdéssel az Illetékes Okmányirodát fel kellett volna keresned, és bejelenteni a eladás tényét. Ezzel védve vagy (kötelességed is)a vevõnek pedig kötelessége 15 napon belül a nevére irattatni a gépjármûvet. Ha ezt abban az évben elmulasztottad az adásvétel idõpontjában, buktad az évet. De még mindig megteheted, hogy nem legyen ebbõl további hátrányod.
Kivéve, ha ki volt vonva forgalomból, mert, akkor arra is te fizeted.

Létezik olyan, hogy egy párnak akiknek már van egy gyermeke nem jön össze a második csak külső segitseggel?

F?leg konkrét tapasztalatokra vagyok kiváncsi!

Legjobb válasz: A lányom öt éves és egy éve próbáljuk összehozni a kistesót,igaz mi külsé segitséget még nem kértünk.Persze ha továbbra sem jön össze,valószinûleg fogok orvosi segitséget kérni!A barátnõmnek pl.elég volt hormontablettát szedni és már sikerült is!Hallottam már olyat is,hogy van akit viszont muszály mesterségesen megtermékenyiteni..

A lányom öt éves és egy éve próbáljuk összehozni a kistesót, igaz mi külsé segitséget még nem kértünk.Persze ha továbbra sem jön össze, valószinûleg fogok orvosi segitséget kérni!A barátnõmnek pl.elég volt hormontablettát szedni és már sikerült is!Hallottam már olyat is, hogy van akit viszont muszály mesterségesen megtermékenyiteni..
28 hós a fiam, a tesót már jó ideje várjuk. Most már utána fogok járni a dolgoknak jobban. Az elsõ elsõre összejött.
Szia az elsõ kislányom spontán elsõ alkalomkor sikerült a másodikra 3 évet vártam és lombik lett mert elzáródtak a petevezetõim amit alig akartam elhinni. És a harmadik baba is lombikkal lett.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!