Találatok a következő kifejezésre: Aki légzésfigyelőt venni a (4 db)

Ha a babám 1 hónaposan hason szeret aludni a legjobban, akkor megéri venni légzésfigyelőt?

Éjszaka is cicizés után inkább hason alszik el, és én is jobbnak tartom, mert az oldalt nem nagyon szeret lenni és sokat büfizik, azaz sokszor. Az els? két nagyot kivárom, de elalszok..és akkor meg már nem büfizik rajtam, de ha hasra teszem sikerül neki. Eddig is aludt hason és nem volt probléma, de a tegnapi tv-ben dolgok (csecsem?halál)megijesztettek!

Legjobb válasz: Nincs mitõl félned. Az én babám a mai napig hason alszik és semmi gond nem volt. Pedig koraszülött is volt... Nem használtuk csak a kórházban a légzésfigyelõt. Ha sír õ sem vesz levegõt, pedig már 7hónapos. Majd kinövik állítólag. Venni pedig használtan is vehetsz, aukciós oldalakon biztos találsz olcsón is, de a tanfolyamot vagy egy kis "képzést" az orvosodtól én is ajánlom mellé.

Ne félj! Ez nem segít. Írod, hogy fordítja a kis fejét. Ez nagyon jó!!! Ha gondolod, olvass néhány ezzel kapcsolatos cikket a neten. Ahhoz, hogy egy baba ne vegyen levegõt, egyszerre több tényezõnek is együtt kell lennie:túl meleg, túlöltöztetés, dohányzó szülõk, puha fekhely, "túl nyugis" baba, koraszülött vagy kis súlyú babáknál gyakoribb stb.
Nincs mitõl félned. Az én babám a mai napig hason alszik és semmi gond nem volt. Pedig koraszülött is volt... Nem használtuk csak a kórházban a légzésfigyelõt. Ha sír õ sem vesz levegõt, pedig már 7hónapos. Majd kinövik állítólag. Venni pedig használtan is vehetsz, aukciós oldalakon biztos találsz olcsón is, de a tanfolyamot vagy egy kis "képzést" az orvosodtól én is ajánlom mellé.
Nem akarlak megijeszteni, de ha nem értesz ahhoz, hogyan kell a piciket újraéleszteni akkor teljesen felesleges a légzésfigyelõ... Nekem ikreim vannak, az elsõ hónapban használtuk, mert kötelezõ volt, de mivel mi csak béreltük így a következõ hónapban már nem kértük. Én sem tudom, mit csinálnék ha beriasztott volna, nem készített fel senki. Felelõtlenségnek tartom, hogy képzés nélkül árulnak ilyet. Ha mindenképpen szeretnél akkor kérd meg a védõnõdet vagy az orvosodat, hogy az alapokat megtanulhasd. Szívbõl remélem hogy ne legyen rá szükséged, de ha venni akarsz akkor jobb félni mint megijedni. Egy anyuka
Az elsõ vagyok. Nem hülyeségeket írtam. Ez nem az én véleményem. Tudom, hogy sok x elég ha csak felveszi, de ha ne adj Isten mégsem akkor mit tesz? Érdemesebb felkészülni ha netán baj van...
Ja az a cég aki közismert márkát forgalmaz nemhinném hogy ne vizsgálná be a gépeit, vagy ha mégis megengedheti magának elég hamar kiderülne és nem is vennék az emberek többet.Nyilván nem a legolcsóbbat veszem(ha megtehetem) hanem középkategóriásat.Hozzáteszem amikor megvettük nyilván ki is próbáltuk.Elöször gyerek nélkül majd gyerekkel.Örülök hogy van, és nem csalódtam benne!
Az én kisbabám is csak hason tud aludni, mégsem vettem légzésfigyelõt. Elõször gondoltam rá, de alaposan utánaolvastam, és rájöttem, hogy nincs értelme, hacsak nem koraszülött a baba. Ráadásul a legújabb kutatások bebizonyították, hogy valójában nincs összefüggés a hason altatás és a csecsemõhalál között. Mivel a 70-es 80-as években minden gyereket hason altattak, mert ez a legegészségesebb a gerincnek és a csípõnek, természetes, hogy nagyobb arányban voltak hason alvó babák a csecsemõhalál áldozatai között. Sokkal nagyobb kockázat a túlöltöztet vagy a túlfûtött lakás (20 fok feletti hõmérséklet) Ja és a megvásárolt gépeket pedig nem árt bevizsgáltatni, ugyanis nincs mindegyik orvosilag bevizsgálva, így nem is biztos hogy riaszt.
Angelcare márkát ajánlom 25000 Ft újonan. De olcsón lehet venni a teszveszen. Vagy kölcsönözni is lehet. Merre laksz? Ha miskolci vagy tudok segíteni.Tudom hol tudsz kölcsönözni. Nagyon meg tudja nyugtatni az embert ha van. Sokkal nyugottabban alszom mint annak idején anyáink. Ha meghallna a gyerekem emiatt soha nem bocsájtanám meg azt, hogy a készülékkel lehet, hogy megmenthettem volna az életét. Örökké azon járna az eszem, hogy sajnáltam rá a pénzt. Ha még nem is tudtam volna megmenteni ha riaszt de a tudatomban ott lenne, hogy mi van ha igen tudtam volna segíteni.
Szia Nekem a védõnõ és a gyermekorvos is azt mondta, hogy a hasonalvás egészséges, nyugodtam altassam úgy, de a légzésfigyelõ jó ha van, fõleg éjszakára. Engem nagyon megnyugtat, mert amíg nem jelez addig tudom, hogy minden rendben és nem kell mindig megnéznem és ezzel felzavarnom. A készülék kiskönyve ki van készítve, ha esetleg gond van és nem tér magához a hangtól, és a megrázástól sem, akkor szépen le van írva minden, de ha a 114-et hívod ott is segítenek. Szóval szerintem megéri venni, én úgy voltam vele, hogy ezen nem múlhat...
szerintem attól, hogy a "mi korunkban nem volt", inkább pont, hogy élni kell ezzel a lehetõséggel.Nálunk nem stressz okozo, inkább megnyugtató dolog. Szerintem is ha megengedheted magadnak vegyél, vagy kölcsönözz.
Szerintem sem írt hülyeséget az elsõ. Nekem is ezt mondta a gyerekorvos, mikor megkérdeztem. Sõt azt kifejezetten kiemelte, hogy nem is szabad rögön kikapni a kiságybó, ha riszt a légzésfigyelõ, mert nagyobb bajt is okozhatunk vele. És szerintem mindenki tegye a kezét szívre, és vallja be õszintén, hogy tudna e újraéleszteni egy gyereket (persze, ha nem e.ü-s). Mert én nem. Még egy felnõttet sem, pedig van jogsim, jártam elsõsegélyre. És egy dvd alapján sem tudnám megtanulni. Max eltörni a bordáját. Nekünk nem volt, én döntöttem úgy hogy nem veszek, felesleges stresszforrásnak tartottam. Mi is felnõttünk nélküle. Én speciel csak hason aludtam csecsemõként és itt vagyok. De ez kedves kérdezõ a Te döntésed! Ha Téged megnyugtata vegyél, vagy bérelj.
Félni ne félj, bár tény, hogy megnyugtató, ha van légzésfigyelõ. A férjem ellene volt szülés elõtt. Azóta már többször hálálkodott nekem, hogy rábeszéltem. Azért azt tudni kell, hogy csak akkor hallod mit csinál a babád, ha bébiõr funkciós a légzésfigyelõ. A bébiõr nélkülinél csak a riasztást hallod a szülõi egységbõl. Mellesleg az én kisfiam már a kórházban (tehát pár naposan) is szinte csak hason aludt. Mostmár meg aztán pláne, egész nap és éjjel hason alszik. 8 hetes kisfiú anyukája, elõzõ hozzászóló
Szia! Szerintem használj.Sokszor az is elég , ha felkapod a babát, ha jelez, vagy már a sipolására is felébred.NAgyobb bababoltokban, áruházakban, interneten kapsz.Vagy esetleg, ha van a környéketeken orvosi müszeres bolt-vagy ilyesmi, akkor ott lehet kölcsönözni is.Szóval az elsõ szerintem hülyeségeket ír.Arról nem is beszélve, ha nincs ami megszólaljon esélyed sincs...
A hirtelen csecsemõhalál valódi okait még nem ismerik pontosan, csak azt tudják, hogy milyen körülmények emelhetik a kockázatot. Ezek közül csak az egyik a hason altatás. Ha a baba alatt elég kemény a matrac, nincs alatta kispárna, a takaró nem tekerõdhet a fejére stb, akkor kicsi az esély, hogy a baba megfulladjon. Persze, ha Téged a légzésfigyelõ megnyugtat, akkor vegyél. Nem fontos, hogy új legyen, vehetsz használtan vagy bérelhetsz is... Az árakat nem tudom, mert nekünk egyik gyereknél sem volt. Annyit azonban tudnod kell, hogy a légzésfigyelõ csak az esetleges légzéskimaradásra figyelmeztet, ha használni akarod, fontos, hogy tisztában légy azzal is, hogy mi a teendõ akkor, ha a baba légzése leáll (erre vannak megfelelõ tanfolyamok).
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Húú basszus...kezdek félni..., de mit tegyek, ha így szeret aludni?! Rajtam is így alszik el, emelgeti a fejét, egyik oldalról a másikra fordítja, ha pedig megunja nyöszörög és akkor felveszem. Volt olyan, hogy egy huzamban 8 órát aludt így. A bérlés jól hangzik, de tényleg nem tudnám mit kell tenni, de a babóm, ha éhes, akkor hajlamos úgy bedühödni, hogy sírás közben nem vesz levegõt. Ilyenkor fújom, meg "dobálom" és helyrejön. Keresztfiam is ilyen volt és kinõtte. De aludni nyugisan szokott! Jajj..kezdek félni!:(
Ill a 15:08 ashoz csatlakoznék...
Csatlakozom az utolsóhoz. Mindenképp megéri!! Ill van hozzá kiskönyv amiben leirja lépésrõl lépésre hogy mit kell tenni ha baj van.Amúgy nekem amikor még meg sem született a lányom a védõnõ adott egy dvdt ami az újraélesztésrõl szólt.De szerencsére soha nem riasztott be!De ugy tudom én is hogy ha megszólal akkor már a hang is elég ahhoz hogy felkeljen a gyerek.Mindenképp megnyugtató hogy van, most hogy a lányom már 15 hónapos még mindig használjuk, márcsak azért is jó ha alszik és esetleg dolgom van a kertben akkor hallom hogy mikor kel és nem kell rohangálnom hozzá feleslegesen. Viszont nem olcsó mi 40.000ért vettük ajándék kukával Angelcare van olcsóbb is és van drágább is ennél.
A kérdező hozzászólása: Kedves Válaszolók! Nem könnyítettétek meg a döntésem, sajnos!:S...Bocsi! Mind hasznos válasz és még belegondolni is ijesztõ! Viszont nem koraszülött, és majdnem 5 kg, anyatejes baba, de az apuka dohányzik és terhességem elõtt sajnos én is cigarettáztam.:( Szerintem ha megtudom honnan lehet bérelni, akkor bérelek egyet mindenképpen! Ha ebben is tudnátok segíteni megköszönném! Hatvanban lakom, a környéken hol tudnék bérelni? Elõre is köszi!

Aki légzésfigyelőt akar venni a születendő babának az végezze el előtte az ehhez szükséges tanfolyamot?

NEKEM A VÉDÕNÕM MONDTA,HOGY FELESLEGES VENNI MERT ELÕTTE EL KÉNE VÉGEZNEM AZ EHHEZ SZÜKSÉGES TANFOLYAMOT.UGYANIS HA LEÁLLNA A BABA SZÍVE AKKOR ÕT NEM ÚGY KELL ÉLESZTENI MINT EGY FELNÕTTET.

Legjobb válasz: Nekem is Baby Control volt. Bár szerintem arról a kazettáról nem lehet teljesen megtanulni, mit tegyél, ha baj van, de azért szerintem is jó doldog, ha a gép helyetted figyeli a légzését. Így ha baj van azonnal hívhatsz mentõt, ahogy elõttem írták, de erre ne legyen soha szükség! Nekem több ismerõsöm is mesélte, hogy éjszakánként sokszor felriadt és azt figyelte, vesz-e a baba rendesen levegõt. Így még fáradtabb volt, pedig a baba is keltette eleget. Ezért tartom jó dolognak a légzésfigyelõt. Nem kell figyelgetni, amikor alszik, épp elég sokat kell enélkül is kelni éjjel hozzá. Legalább amikor hagyott aludni, akkor nyugodtan aludtam. Mellesleg sok olyan eset is történt, amikor a baba kihagyott egy-két lélegzetvételt, a gép riasztott, és a baba felriadt arra, hogy kikapták az ágyból és újra vett levegõt. Van, amikor ennyi is elég, de a gép nélkül baj történhetett volna.

Nekem is Baby Control volt. Bár szerintem arról a kazettáról nem lehet teljesen megtanulni, mit tegyél, ha baj van, de azért szerintem is jó doldog, ha a gép helyetted figyeli a légzését. Így ha baj van azonnal hívhatsz mentõt, ahogy elõttem írták, de erre ne legyen soha szükség! Nekem több ismerõsöm is mesélte, hogy éjszakánként sokszor felriadt és azt figyelte, vesz-e a baba rendesen levegõt. Így még fáradtabb volt, pedig a baba is keltette eleget. Ezért tartom jó dolognak a légzésfigyelõt. Nem kell figyelgetni, amikor alszik, épp elég sokat kell enélkül is kelni éjjel hozzá. Legalább amikor hagyott aludni, akkor nyugodtan aludtam. Mellesleg sok olyan eset is történt, amikor a baba kihagyott egy-két lélegzetvételt, a gép riasztott, és a baba felriadt arra, hogy kikapták az ágyból és újra vett levegõt. Van, amikor ennyi is elég, de a gép nélkül baj történhetett volna.
Igazuk van az elöttem szólóknak, teljesen egyetértek velük, csak még annyit tennék hozzá, hogy igaz nem voltam ilyen tanfolyamon, de nem vagyok abban biztos, hogy ott úgy megtudják tanítani a dolgokat kezdve a felismeréstõl, hogy van-e pulzusa, azaz ver-e a kicsi szíve egészen az újraélesztés pontos menetéig. Mert ha valamit nem jól csinál az ember még nagyobb bajt okozhat. Egészségügyit végeztem, tanultam embert újraéleszteni, de nem hiszem hogy ezt a való életben is alkalmazni tudnám. Más egy bábun megtanulni dolgokat és más egy emberen, csecsemõn.

A legzesfigyelo lapjat a matrac ala, vagy csak a lepedo ala kell tenni? Most keszulok venni egyet, es gondoltam van itt sok okos anyuka aki mar jartasabb ilyesmiben. Amugy Nektek milyen fajta van? 32 heteske

Legjobb válasz: a matrac alá kell tenni nekünk Angelcare van, két párnás, meg vagyunk vele elégedve, soha nem riasztott tévesen - egyszer riasztott, sajnos az nem volt téves, de még idõben felébresztettük a picit

a matrac alá kell tenni nekünk Angelcare van, két párnás, meg vagyunk vele elégedve, soha nem riasztott tévesen - egyszer riasztott, sajnos az nem volt téves, de még idõben felébresztettük a picit
szia! a matrac alá kell tenni. a lényeg, hogy ne szoruljon a matrac az ágyba, mert akkor nem érzékel rendese. angel care van, de meg nem tudom mondani melyik típus:)
Angelcare van nekünk is. A sorrend: ágyrács, légzésfigyu, matrac, lepedõ, pelenka, baba, takaró :)
Szia.Nekünk is AngelCare van(AC 401)ez légzésfigyelõ és bébiõr is egyben.Az elõttem válaszoló anyuka profin leírta a sorrendet...
Sziasztok AngelCare babak - anyukak! :) Mi is ezt a markat vettük. Viszont azon csodalkozom, hogy azt senki nem irta, hogy az agyracsra nem is lehet csak ugy siman ratenni, legalabbis a leirasban mi igy olvastuk. Nem tudom ez tipus függö dolog-e, de teny, hogy mi konkretan e miatt vagattunk egy nagyobb darab butorlapot, tehat a sorrend nalumk: kisagyracs, rajta a butorlap rafektetve, kokuszmatrac, es akkor a szokvanyos lepedö... baba.... takaro, vagy halozsak... ahogy eppen adodik.... A leirasban ezt azzal indokoltak, hogy egyenes, sik felületet kell biztositani a szenzornak...
Ágyrácson van nekünk si angelcare, azon van a matrac közvetlen....
A kérdező hozzászólása: Koszi a sok valaszt lanyok! En is az Angelcare tipuson gondolkodom, vagy esetleg a Babysense II-n. Nem tudja valaki melyik az a tipus amiben 3 lap van?


Ha a légzésfigyelő beriazt és hiába kapom fel a babám akkor sem akar levegőt venni, akkor, hogy kell lélegeztetni?

Legjobb válasz: hát ezt meg kell tanulni. menj el egy tanfolyamra ahol megmutatják.

hát ezt meg kell tanulni. menj el egy tanfolyamra ahol megmutatják.
A babycontrol.hu-n a letöltéseknél van egy jó oktató videó, érdemes megnézni.
Ha a légzésfigyelõtök dobozos és megvan a használati utasítás akkor le is van benneírva.Nekünk Angelcare van és benne van.
El kell menni tanfolyamra! 4 perced van, hogy újraéleszd, ennyi idõ alatt nem fog kiérni a mentõ és nem tudod könyvbõl megcsinálni. Tiszta agyrém, hogy tanfolyam nélkül megveszik ezeket a légzésfigyelõket és el sem adnám így. Ha nem tudod a lélegeztetést és a mellkaskompressziót, akkor gyakorlatilag bejelez a gép és te állsz fölötte és nézed ahogy meghal. Gondolom el tudod képzelni, hogy mit fogsz érezni, ha a saját hibádból nem mentetted meg...
Az orvosi kiskönyvében pontosan le van írva, hogy mit hogyan kell csinálni ilyen esetben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!