Találatok a következő kifejezésre: Aki légzésfigyelőt venni (5 db)

Ha a babám 1 hónaposan hason szeret aludni a legjobban, akkor megéri venni légzésfigyelőt?

Éjszaka is cicizés után inkább hason alszik el, és én is jobbnak tartom, mert az oldalt nem nagyon szeret lenni és sokat büfizik, azaz sokszor. Az els? két nagyot kivárom, de elalszok..és akkor meg már nem büfizik rajtam, de ha hasra teszem sikerül neki. Eddig is aludt hason és nem volt probléma, de a tegnapi tv-ben dolgok (csecsem?halál)megijesztettek!

Legjobb válasz: Nincs mitõl félned. Az én babám a mai napig hason alszik és semmi gond nem volt. Pedig koraszülött is volt... Nem használtuk csak a kórházban a légzésfigyelõt. Ha sír õ sem vesz levegõt, pedig már 7hónapos. Majd kinövik állítólag. Venni pedig használtan is vehetsz, aukciós oldalakon biztos találsz olcsón is, de a tanfolyamot vagy egy kis "képzést" az orvosodtól én is ajánlom mellé.

Ne félj! Ez nem segít. Írod, hogy fordítja a kis fejét. Ez nagyon jó!!! Ha gondolod, olvass néhány ezzel kapcsolatos cikket a neten. Ahhoz, hogy egy baba ne vegyen levegõt, egyszerre több tényezõnek is együtt kell lennie:túl meleg, túlöltöztetés, dohányzó szülõk, puha fekhely, "túl nyugis" baba, koraszülött vagy kis súlyú babáknál gyakoribb stb.
Nincs mitõl félned. Az én babám a mai napig hason alszik és semmi gond nem volt. Pedig koraszülött is volt... Nem használtuk csak a kórházban a légzésfigyelõt. Ha sír õ sem vesz levegõt, pedig már 7hónapos. Majd kinövik állítólag. Venni pedig használtan is vehetsz, aukciós oldalakon biztos találsz olcsón is, de a tanfolyamot vagy egy kis "képzést" az orvosodtól én is ajánlom mellé.
Nem akarlak megijeszteni, de ha nem értesz ahhoz, hogyan kell a piciket újraéleszteni akkor teljesen felesleges a légzésfigyelõ... Nekem ikreim vannak, az elsõ hónapban használtuk, mert kötelezõ volt, de mivel mi csak béreltük így a következõ hónapban már nem kértük. Én sem tudom, mit csinálnék ha beriasztott volna, nem készített fel senki. Felelõtlenségnek tartom, hogy képzés nélkül árulnak ilyet. Ha mindenképpen szeretnél akkor kérd meg a védõnõdet vagy az orvosodat, hogy az alapokat megtanulhasd. Szívbõl remélem hogy ne legyen rá szükséged, de ha venni akarsz akkor jobb félni mint megijedni. Egy anyuka
Az elsõ vagyok. Nem hülyeségeket írtam. Ez nem az én véleményem. Tudom, hogy sok x elég ha csak felveszi, de ha ne adj Isten mégsem akkor mit tesz? Érdemesebb felkészülni ha netán baj van...
Ja az a cég aki közismert márkát forgalmaz nemhinném hogy ne vizsgálná be a gépeit, vagy ha mégis megengedheti magának elég hamar kiderülne és nem is vennék az emberek többet.Nyilván nem a legolcsóbbat veszem(ha megtehetem) hanem középkategóriásat.Hozzáteszem amikor megvettük nyilván ki is próbáltuk.Elöször gyerek nélkül majd gyerekkel.Örülök hogy van, és nem csalódtam benne!
Az én kisbabám is csak hason tud aludni, mégsem vettem légzésfigyelõt. Elõször gondoltam rá, de alaposan utánaolvastam, és rájöttem, hogy nincs értelme, hacsak nem koraszülött a baba. Ráadásul a legújabb kutatások bebizonyították, hogy valójában nincs összefüggés a hason altatás és a csecsemõhalál között. Mivel a 70-es 80-as években minden gyereket hason altattak, mert ez a legegészségesebb a gerincnek és a csípõnek, természetes, hogy nagyobb arányban voltak hason alvó babák a csecsemõhalál áldozatai között. Sokkal nagyobb kockázat a túlöltöztet vagy a túlfûtött lakás (20 fok feletti hõmérséklet) Ja és a megvásárolt gépeket pedig nem árt bevizsgáltatni, ugyanis nincs mindegyik orvosilag bevizsgálva, így nem is biztos hogy riaszt.
Angelcare márkát ajánlom 25000 Ft újonan. De olcsón lehet venni a teszveszen. Vagy kölcsönözni is lehet. Merre laksz? Ha miskolci vagy tudok segíteni.Tudom hol tudsz kölcsönözni. Nagyon meg tudja nyugtatni az embert ha van. Sokkal nyugottabban alszom mint annak idején anyáink. Ha meghallna a gyerekem emiatt soha nem bocsájtanám meg azt, hogy a készülékkel lehet, hogy megmenthettem volna az életét. Örökké azon járna az eszem, hogy sajnáltam rá a pénzt. Ha még nem is tudtam volna megmenteni ha riaszt de a tudatomban ott lenne, hogy mi van ha igen tudtam volna segíteni.
Szia Nekem a védõnõ és a gyermekorvos is azt mondta, hogy a hasonalvás egészséges, nyugodtam altassam úgy, de a légzésfigyelõ jó ha van, fõleg éjszakára. Engem nagyon megnyugtat, mert amíg nem jelez addig tudom, hogy minden rendben és nem kell mindig megnéznem és ezzel felzavarnom. A készülék kiskönyve ki van készítve, ha esetleg gond van és nem tér magához a hangtól, és a megrázástól sem, akkor szépen le van írva minden, de ha a 114-et hívod ott is segítenek. Szóval szerintem megéri venni, én úgy voltam vele, hogy ezen nem múlhat...
szerintem attól, hogy a "mi korunkban nem volt", inkább pont, hogy élni kell ezzel a lehetõséggel.Nálunk nem stressz okozo, inkább megnyugtató dolog. Szerintem is ha megengedheted magadnak vegyél, vagy kölcsönözz.
Szerintem sem írt hülyeséget az elsõ. Nekem is ezt mondta a gyerekorvos, mikor megkérdeztem. Sõt azt kifejezetten kiemelte, hogy nem is szabad rögön kikapni a kiságybó, ha riszt a légzésfigyelõ, mert nagyobb bajt is okozhatunk vele. És szerintem mindenki tegye a kezét szívre, és vallja be õszintén, hogy tudna e újraéleszteni egy gyereket (persze, ha nem e.ü-s). Mert én nem. Még egy felnõttet sem, pedig van jogsim, jártam elsõsegélyre. És egy dvd alapján sem tudnám megtanulni. Max eltörni a bordáját. Nekünk nem volt, én döntöttem úgy hogy nem veszek, felesleges stresszforrásnak tartottam. Mi is felnõttünk nélküle. Én speciel csak hason aludtam csecsemõként és itt vagyok. De ez kedves kérdezõ a Te döntésed! Ha Téged megnyugtata vegyél, vagy bérelj.
Félni ne félj, bár tény, hogy megnyugtató, ha van légzésfigyelõ. A férjem ellene volt szülés elõtt. Azóta már többször hálálkodott nekem, hogy rábeszéltem. Azért azt tudni kell, hogy csak akkor hallod mit csinál a babád, ha bébiõr funkciós a légzésfigyelõ. A bébiõr nélkülinél csak a riasztást hallod a szülõi egységbõl. Mellesleg az én kisfiam már a kórházban (tehát pár naposan) is szinte csak hason aludt. Mostmár meg aztán pláne, egész nap és éjjel hason alszik. 8 hetes kisfiú anyukája, elõzõ hozzászóló
Szia! Szerintem használj.Sokszor az is elég , ha felkapod a babát, ha jelez, vagy már a sipolására is felébred.NAgyobb bababoltokban, áruházakban, interneten kapsz.Vagy esetleg, ha van a környéketeken orvosi müszeres bolt-vagy ilyesmi, akkor ott lehet kölcsönözni is.Szóval az elsõ szerintem hülyeségeket ír.Arról nem is beszélve, ha nincs ami megszólaljon esélyed sincs...
A hirtelen csecsemõhalál valódi okait még nem ismerik pontosan, csak azt tudják, hogy milyen körülmények emelhetik a kockázatot. Ezek közül csak az egyik a hason altatás. Ha a baba alatt elég kemény a matrac, nincs alatta kispárna, a takaró nem tekerõdhet a fejére stb, akkor kicsi az esély, hogy a baba megfulladjon. Persze, ha Téged a légzésfigyelõ megnyugtat, akkor vegyél. Nem fontos, hogy új legyen, vehetsz használtan vagy bérelhetsz is... Az árakat nem tudom, mert nekünk egyik gyereknél sem volt. Annyit azonban tudnod kell, hogy a légzésfigyelõ csak az esetleges légzéskimaradásra figyelmeztet, ha használni akarod, fontos, hogy tisztában légy azzal is, hogy mi a teendõ akkor, ha a baba légzése leáll (erre vannak megfelelõ tanfolyamok).
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Húú basszus...kezdek félni..., de mit tegyek, ha így szeret aludni?! Rajtam is így alszik el, emelgeti a fejét, egyik oldalról a másikra fordítja, ha pedig megunja nyöszörög és akkor felveszem. Volt olyan, hogy egy huzamban 8 órát aludt így. A bérlés jól hangzik, de tényleg nem tudnám mit kell tenni, de a babóm, ha éhes, akkor hajlamos úgy bedühödni, hogy sírás közben nem vesz levegõt. Ilyenkor fújom, meg "dobálom" és helyrejön. Keresztfiam is ilyen volt és kinõtte. De aludni nyugisan szokott! Jajj..kezdek félni!:(
Ill a 15:08 ashoz csatlakoznék...
Csatlakozom az utolsóhoz. Mindenképp megéri!! Ill van hozzá kiskönyv amiben leirja lépésrõl lépésre hogy mit kell tenni ha baj van.Amúgy nekem amikor még meg sem született a lányom a védõnõ adott egy dvdt ami az újraélesztésrõl szólt.De szerencsére soha nem riasztott be!De ugy tudom én is hogy ha megszólal akkor már a hang is elég ahhoz hogy felkeljen a gyerek.Mindenképp megnyugtató hogy van, most hogy a lányom már 15 hónapos még mindig használjuk, márcsak azért is jó ha alszik és esetleg dolgom van a kertben akkor hallom hogy mikor kel és nem kell rohangálnom hozzá feleslegesen. Viszont nem olcsó mi 40.000ért vettük ajándék kukával Angelcare van olcsóbb is és van drágább is ennél.
A kérdező hozzászólása: Kedves Válaszolók! Nem könnyítettétek meg a döntésem, sajnos!:S...Bocsi! Mind hasznos válasz és még belegondolni is ijesztõ! Viszont nem koraszülött, és majdnem 5 kg, anyatejes baba, de az apuka dohányzik és terhességem elõtt sajnos én is cigarettáztam.:( Szerintem ha megtudom honnan lehet bérelni, akkor bérelek egyet mindenképpen! Ha ebben is tudnátok segíteni megköszönném! Hatvanban lakom, a környéken hol tudnék bérelni? Elõre is köszi!

Aki légzésfigyelőt akar venni a születendő babának az végezze el előtte az ehhez szükséges tanfolyamot?

NEKEM A VÉDÕNÕM MONDTA,HOGY FELESLEGES VENNI MERT ELÕTTE EL KÉNE VÉGEZNEM AZ EHHEZ SZÜKSÉGES TANFOLYAMOT.UGYANIS HA LEÁLLNA A BABA SZÍVE AKKOR ÕT NEM ÚGY KELL ÉLESZTENI MINT EGY FELNÕTTET.

Legjobb válasz: Nekem is Baby Control volt. Bár szerintem arról a kazettáról nem lehet teljesen megtanulni, mit tegyél, ha baj van, de azért szerintem is jó doldog, ha a gép helyetted figyeli a légzését. Így ha baj van azonnal hívhatsz mentõt, ahogy elõttem írták, de erre ne legyen soha szükség! Nekem több ismerõsöm is mesélte, hogy éjszakánként sokszor felriadt és azt figyelte, vesz-e a baba rendesen levegõt. Így még fáradtabb volt, pedig a baba is keltette eleget. Ezért tartom jó dolognak a légzésfigyelõt. Nem kell figyelgetni, amikor alszik, épp elég sokat kell enélkül is kelni éjjel hozzá. Legalább amikor hagyott aludni, akkor nyugodtan aludtam. Mellesleg sok olyan eset is történt, amikor a baba kihagyott egy-két lélegzetvételt, a gép riasztott, és a baba felriadt arra, hogy kikapták az ágyból és újra vett levegõt. Van, amikor ennyi is elég, de a gép nélkül baj történhetett volna.

Nekem is Baby Control volt. Bár szerintem arról a kazettáról nem lehet teljesen megtanulni, mit tegyél, ha baj van, de azért szerintem is jó doldog, ha a gép helyetted figyeli a légzését. Így ha baj van azonnal hívhatsz mentõt, ahogy elõttem írták, de erre ne legyen soha szükség! Nekem több ismerõsöm is mesélte, hogy éjszakánként sokszor felriadt és azt figyelte, vesz-e a baba rendesen levegõt. Így még fáradtabb volt, pedig a baba is keltette eleget. Ezért tartom jó dolognak a légzésfigyelõt. Nem kell figyelgetni, amikor alszik, épp elég sokat kell enélkül is kelni éjjel hozzá. Legalább amikor hagyott aludni, akkor nyugodtan aludtam. Mellesleg sok olyan eset is történt, amikor a baba kihagyott egy-két lélegzetvételt, a gép riasztott, és a baba felriadt arra, hogy kikapták az ágyból és újra vett levegõt. Van, amikor ennyi is elég, de a gép nélkül baj történhetett volna.
Igazuk van az elöttem szólóknak, teljesen egyetértek velük, csak még annyit tennék hozzá, hogy igaz nem voltam ilyen tanfolyamon, de nem vagyok abban biztos, hogy ott úgy megtudják tanítani a dolgokat kezdve a felismeréstõl, hogy van-e pulzusa, azaz ver-e a kicsi szíve egészen az újraélesztés pontos menetéig. Mert ha valamit nem jól csinál az ember még nagyobb bajt okozhat. Egészségügyit végeztem, tanultam embert újraéleszteni, de nem hiszem hogy ezt a való életben is alkalmazni tudnám. Más egy bábun megtanulni dolgokat és más egy emberen, csecsemõn.

Akinek nincs légzésfigyelõje! -észre lehetne venni, ha egy baba nem kap levegõt?

arra gondolok,hogy,ha bármi légzési nehézség van,arra felébred a baba?-megvan benne a "túlélési ösztön"?

Legjobb válasz: Nem tudsz minden pillanatban figyelni a gyerekre. Elég, ha rosszkor hagysz ki 5 percet. A légzésfigyelõ lényege az, hogy jelezzen, ha kimarad a légzés. Sokszor az is használ, ha felébreszted a babát, mert akkor már vesz levegõt. Sok bébiõrhöz van kupon, amivel elmehetsz kedvezményesen elsõsegély tanfolyamra. Azt pedig nem is értem, hogy a terhesgondozásnak miért nem része a kisgyermek- és csecsemõ elsõsegély tanfolyam. Nincs bennük túlélési ösztön, a bölcsõhalál nem egy stresszhelyzet, simán elfelejt csak levegõt venni a pici. Alszik, nem tud rá figyelni. Nekünk sem volt légzésfigyelõnk, elsõ gyerek, állandóan nézegettem, hogy vesz-e levegõt, de ez inkább csak a saját megnyugtatásomra. Köv. babánál az elsõ ez lesz, amit beszerzek. Elsõsegély tanfolyamra pedig már régóta készülök.

Nem tudsz minden pillanatban figyelni a gyerekre. Elég, ha rosszkor hagysz ki 5 percet. A légzésfigyelõ lényege az, hogy jelezzen, ha kimarad a légzés. Sokszor az is használ, ha felébreszted a babát, mert akkor már vesz levegõt. Sok bébiõrhöz van kupon, amivel elmehetsz kedvezményesen elsõsegély tanfolyamra. Azt pedig nem is értem, hogy a terhesgondozásnak miért nem része a kisgyermek- és csecsemõ elsõsegély tanfolyam. Nincs bennük túlélési ösztön, a bölcsõhalál nem egy stresszhelyzet, simán elfelejt csak levegõt venni a pici. Alszik, nem tud rá figyelni. Nekünk sem volt légzésfigyelõnk, elsõ gyerek, állandóan nézegettem, hogy vesz-e levegõt, de ez inkább csak a saját megnyugtatásomra. Köv. babánál az elsõ ez lesz, amit beszerzek. Elsõsegély tanfolyamra pedig már régóta készülök.
nálunk védõnõ szervezett egy órát, amikor kijött egy mentõorvos és elmondta a lényeget, meg láttunk róla kisfilmet. Amúgy az ingyenes felicitas füzetben is benne van (habár nem rémlik, hogy az újszülöttesben vagy a 6 hónapos utániban?) a lényeg. Nekünk van légzésfigyelõnk, engem nagyon megnyugtatott. igaz, volt hogy bejelzett, de csak azért, mert lemászott a baba az ágy szélére és nem érzékelte :)
Hát nem tudom, hogy ki az, aki minden levegõvételére tud a csecsemõnek figyelni, de én a 4. kialvatlan éjszaka után, úgy aludtam, hogy bombát is robbanthattak volna mellettem. Nekem biztonságot nyújtott a légzésfigyelõ! A kórházban elkaptam egy gyerekorvost és egy csomag kávéért, megmutatta, hogy mit tegyek, ha leáll a légzése. Kb. fél óra volt! Nem mondom, hogy tökéletesített technika, de több, mint a semmi!
Mi kértünk kölcsön légzésfigyelõt"mert anélkül nem vagy rendes anya" .Fiam a második hónapjában nem volt hajlandó aludni csak a babakocsiban.Tehát a légzésfigyelõ kilõve.De ha ettõl jobban tudsz pihenni és biztonság érzetet ad akkor érdemes beszerezni.Hiszen nem lehet tudni.-(
Nem volt légzésfigyelõm, hanem én figyeltem a fiamra. Egyébként...sokan megveszik a légzésfigyelõt, de ha eláll a légzése tudnak mit csinálni a gyerekkel?! Én minden szusszanására ébren voltam, egy-két hét után elmúlt a félelmem. Ha félsz, vegyél légzésfigyelõt, de fontos tudni azt is, hogyan kell lélegeztetni egy kisbabát, ha magától nem akar.
Nem lehet észrevenni
legzesfigyelo semmit nem er ha nem tudsz rendessen ujraeleszteni. Olyan albiztonsag hu de jo hogy van majd jelez.Es ha jeelez mit csinalsz?? meg egy nagy korhazban is evente 2-3 van ujszulott csecsemo ujraeleszto trening pedig ott aztan van sok baba. Gondolod egy anyuka kepzes nelkul barmit is tud tenni?? Amire a mento kier mar nincs ra szugseg. Az a legzes ami beindul pusztan a felebresztesre az nem volt gond valoszinuleg magatol is felebredt volna a baba. En nem ajanlom csak marketing uzlet a dolog ha nem vesze nem vagy jo anya megprobaljak eladni a gyereked egeszseget. Akinek kell figyelo azok a koraszulott babak ill beteg rendellenessegel szuletett babak. Egy egeszseges csecsemo ha betartod a szabalyokat -anyatej -szigoru napi ritmus -semmi utazas -fustmentes kornyezet -max 18 huvos szellos halo - paplan parna tilos konnyu gyapju vagy mas termeszetes takaro -jol szellozo matrac -az elso 6 honap a szulok szobajaban stb nem lesz semmi baj nem tulaggodni a dologot hiszen tobb nemzedek lett felnott legzesfigyelo nelkul is.
Pont ez a bölcsõhalál lényege, észrevétlen, és pont azért történik, mert a babákban nincs még olyan légzési ösztön. De nem csak ágyban következhet be, volt olyan eset ahol a nagymama vállán halt meg a csecsemõ. Más kérdés, hogy egy légzésfigyelõ nem megelõzés. A megelõzés az, ha lepedõn kívül semmi más nincs a kiságyban, sem plüss játék, sem alvós rongy, sem fejvédõ, sem baldachin, rendesen ki van szellõztetve a szobában, és nincs 25 fok felett a hõmérséklet. Ezek betartásával csökkenteni lehet a veszélyt, és emellett érdemes használni a légzésfigyelõt, bár amelyik baba SIDS hajlamos, azt hiába éleszted újra, egy másik vagy egy azutáni alakommal ugyanúgy megtörténik. Ennek megfigyelésére pedig nem alkalmas egy otthoni légzésfigyelõ, az kórházi monitorozást igényel, de ez kiderül születése után az elsõ pár napban.
ki mondta, hogy nem végeztem újraélesztõ tanfolyamot? azt hiszem ilyet sehol sem említettem. az újraélesztõ tanfolyam [email protected] se ér, ha nem veszed észre, hogy a gyereked nem vesz levegõt.. erre való a légzésfigyelõ. nem értem miért kell ez mögé is összeesküvés-elméletet látni, hogy a gyárak gazdagodnak stb..
A cikkben azért érdekes az a megnyilvánulás, hogy akinél tévesen riaszt x-szer, az már egy idõ után nem fog menni. Na szerintem ilyen szülõ nincs! Legalábbis én huszadszorra is mennék! De inkább riasszon tévesen 20-szor, mint, hogy ne vegyem észre, hogy baj van!
Eloszoris a bolcsohala nagyon nagyon ritka kb lotto otos a gyakorisaga. Maasodszor nem leszoljuk hanem figyelmesztetunk ne doljetek be a gyarak cegek reklamjanak. Gondolkodjatok el rajta es vegezzetek el az ujraeleszto tanfolyamot. A biztonsagot egeszseget penzert nem lehet megvenni mert ha igy lenne csak azok lennenek jo anyak akiknek van penzuk.
Minek kell leszólni azt, akinek van légzésfigyelõje? Fáj az nektek? Ha mi így érezzük biztonságban a babáinkat, akkor engedtessék már meg nekünk, hogy használjuk.. A gyártók meg gazdagodjanak rajtunk.. Nekem ennyit megér a babám élete. Ne gyertek itt az anyai ösztönökkel, mert ha az tényleg annyira hiperszuperül mûködne ilyenkor is, akkor nem lenne egy bölcsõhalálban elhunyt kisbaba sem.
Azt én értem! De komolyan! Tegye fel itt az a kezét, aki meghallja éjjel, miközben alszik, hogy a gyerek nem lélegzik? Lehet, hogy engem nem áldott meg a jó Isten ilyen tehetséggel, de én két etetés között, örültem, hogy alhatok!
Egyutt alvas nem azt jelenti a baba a szulo agyban alszik hanem azt hogy a baba kisagya bolcsoje az elso 6 honapban a szuloi haloszoban van. Ez nem legbol kapott dolog hanem megelozesi program tudomanyos kutatasokkal bizonyitott teny. A csecsemot a szuloi agyaban tilos altatni.
bocs, de nekem megérte a 10 ezer forint használtan a légzésfigyelõért, bõven behozza az árát már csak azért is, hogy tudtam/tudok aludni. Nemrégiben pont volt a hírekben, hogy egy anyuka felfüggesztettet kapott, mert együtt aludt a babájával, de a kicsi megfulladt :( Szóval persze, mindenki úgy alszik, ahogy akar, de nem kell lehurrogni azt, aki "szereti" a légzésfigyelõt
De mit kezd valaki az újraélesztési tanfolyamával, ha nem veszi észre, hogy nem lélegzik a gyerek? A kettõnek együtt van értelme! Én meg abban nem hiszek, hogy ha valaki együtt alszik a gyerekkel, az már életbiztosítás!
16 os ez igy van de hagyd ugysem hisznek nekunk!!! A biztonsag nem veheto meg penzert elektromos kutyuk nem helyettesitik sem a tudast sem az anyai osztonoket viszont a gyartok jot nevetnek rajtatok es meggazdagodnak a bizonytalan szulokon. De aki ebben hisz elvegre hitszabadsag van. En maradok annal a dolgoknal amit en tehetek meg tehat mind a negy geyrekem 6 honapig velem aludt es betartottam a szabalyokat ill minden evben szepen elmentem ujraeleszto tanfolyamra.
Ha csak légzéskimaradás történik magától is venne levegõt, nem kell hozzá megpiszkálni.
Ja és ne jelentsük már ki, hogy biztosra újra kell éleszteni. Nagyon sok esetben "csak" nem vesz levegõt és ahogy valami külsõ inger éri, akkor ismét venni fog.
nekem 3-ason van az érzékenység, az meg ugye gyári beállítás. nem bántásból kérdeztem, csak én még ilyet nem tapasztaltam. 12es voltam.
nekünk is 2 lapos angelcare van, mégis "le tudott mászni", persze nem a legeslegérzékenyebbre van a cucc.. igen, nekem a szomszédom mesélte, hogy 2 hetes babájánál bejelzett a figyelõ, tiszta ideg volt, hívták a mentõket, és noha nem tudott semmit az újraélesztésrõl, próbálták magához téríteni a babát, végül sikerült. A kórházban mondták, hogy amit ösztönösen tett, az segített. Nyilván az ember próbál tenni valamit - a légzésfigyelõ bejelzése pedig szerintem még az a határ, amikor még ennyi is elég. Ha csak pár perc múlva veszed észre, hogy nem vesz levegõt, akkor meg már lehet, hogy profi újraélesztéssel sem sikerül...
nem, nem lehet észrevenni.. pont ez a lényeg. mindenki mondja, hogy minden rezdülésre, szusszanásra felébred.. na az a legnagyobb probléma ezzel, hogy bölcsõhalálnál nincs se rezdülés, se szusszanás. egyébként meg írjátok, hogy hiába van légzésfigyelõ, ha valaki nem tud újraéleszteni. ez hülyeség.. szerencsére legtöbbször elég a babának ha megpiszkálod, vesz egy nagy levegõt és kész.. na de ha nem nyúlsz hozzá könnyen "úgymarad".. és aztán lehetsz okos, hogy milyen sokan felnõttek nélküle.. és aki nem? az szerintetek idejön panaszkodni? a lányomnál az elején sûrûn riasztott (tényleg nem vett levegõt..), de õt szerencsére elég volt megpiszkálni.. de, azóta is telefonnal alszok.. másik amit nem értek.. hogy mászna le az érzékelõlapról? nekünk 2 lapos Angelcare van, de a matrac legszélét is érzékeli.
És mi van azokkal, akik nem nõttek fel, mert meghaltak a bölcsõhalál miatt? Senki nem tud minden percben a baba légzésére figyelni, ez ostobaság. Hiába alszik veled, hiába szoptatod, a veszély fennáll. Nagyon fontosnak tartom a légzésfigyelõt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen
A kérdező hozzászólása: húú lányok, köszi a sok választ


Ha a légzésfigyelő beriazt és hiába kapom fel a babám akkor sem akar levegőt venni, akkor, hogy kell lélegeztetni?

Legjobb válasz: hát ezt meg kell tanulni. menj el egy tanfolyamra ahol megmutatják.

hát ezt meg kell tanulni. menj el egy tanfolyamra ahol megmutatják.
A babycontrol.hu-n a letöltéseknél van egy jó oktató videó, érdemes megnézni.
Ha a légzésfigyelõtök dobozos és megvan a használati utasítás akkor le is van benneírva.Nekünk Angelcare van és benne van.
El kell menni tanfolyamra! 4 perced van, hogy újraéleszd, ennyi idõ alatt nem fog kiérni a mentõ és nem tudod könyvbõl megcsinálni. Tiszta agyrém, hogy tanfolyam nélkül megveszik ezeket a légzésfigyelõket és el sem adnám így. Ha nem tudod a lélegeztetést és a mellkaskompressziót, akkor gyakorlatilag bejelez a gép és te állsz fölötte és nézed ahogy meghal. Gondolom el tudod képzelni, hogy mit fogsz érezni, ha a saját hibádból nem mentetted meg...
Az orvosi kiskönyvében pontosan le van írva, hogy mit hogyan kell csinálni ilyen esetben.

A legzesfigyelo lapjat a matrac ala, vagy csak a lepedo ala kell tenni? Most keszulok venni egyet, es gondoltam van itt sok okos anyuka aki mar jartasabb ilyesmiben. Amugy Nektek milyen fajta van? 32 heteske

Legjobb válasz: a matrac alá kell tenni nekünk Angelcare van, két párnás, meg vagyunk vele elégedve, soha nem riasztott tévesen - egyszer riasztott, sajnos az nem volt téves, de még idõben felébresztettük a picit

a matrac alá kell tenni nekünk Angelcare van, két párnás, meg vagyunk vele elégedve, soha nem riasztott tévesen - egyszer riasztott, sajnos az nem volt téves, de még idõben felébresztettük a picit
szia! a matrac alá kell tenni. a lényeg, hogy ne szoruljon a matrac az ágyba, mert akkor nem érzékel rendese. angel care van, de meg nem tudom mondani melyik típus:)
Angelcare van nekünk is. A sorrend: ágyrács, légzésfigyu, matrac, lepedõ, pelenka, baba, takaró :)
Szia.Nekünk is AngelCare van(AC 401)ez légzésfigyelõ és bébiõr is egyben.Az elõttem válaszoló anyuka profin leírta a sorrendet...
Sziasztok AngelCare babak - anyukak! :) Mi is ezt a markat vettük. Viszont azon csodalkozom, hogy azt senki nem irta, hogy az agyracsra nem is lehet csak ugy siman ratenni, legalabbis a leirasban mi igy olvastuk. Nem tudom ez tipus függö dolog-e, de teny, hogy mi konkretan e miatt vagattunk egy nagyobb darab butorlapot, tehat a sorrend nalumk: kisagyracs, rajta a butorlap rafektetve, kokuszmatrac, es akkor a szokvanyos lepedö... baba.... takaro, vagy halozsak... ahogy eppen adodik.... A leirasban ezt azzal indokoltak, hogy egyenes, sik felületet kell biztositani a szenzornak...
Ágyrácson van nekünk si angelcare, azon van a matrac közvetlen....
A kérdező hozzászólása: Koszi a sok valaszt lanyok! En is az Angelcare tipuson gondolkodom, vagy esetleg a Babysense II-n. Nem tudja valaki melyik az a tipus amiben 3 lap van?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!