Találatok a következő kifejezésre: Aki gyed-en az (68 db)

2011-től a családi kedvezményt az is igénybe veheti, aki gyed-en van? Ha max. Gyedet kapok, akkor az nekem megéri, vagyis tényleg 10. 000 Ft-tal több marad a zsebemben?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül, mert neked az adójóváírás is jár (12100), vagyis csak a különbözet marad a zsebedben.

Nem feltétlenül, mert neked az adójóváírás is jár (12100), vagyis csak a különbözet marad a zsebedben.
Micsoda? Én errõl még nem is hallottam. Megtennétek, hogy linkeltek nekem errõl valami olvasni valót? Köszönöm szépen elõre is.
Ja csak azt nem írják ez mennyi bruttótól lesz így. Ha nincs akkor jövedelmed, akkor mibõl érvényested? szerinted majd 3 gyerek után kapsz 262 ezrett, ha mondjuk a felét keresed? Az egy dolog, hogy jövedelem kotláttól mentesen, de csak bizonyos jövedelemtõl, azt valamiért nem hangoztatják tehát aki sokat keres, annak ég töb fog járni szemfényvesztés az egész:-(((
A kérdező hozzászólása: Én ez alapján számoltam ki a 2011-es havi jövedelmemet. Ha max. gyedet kapok és kérek adójóváírást is, akkor nettó kb. 8800 Ft-tal fogok többet kapni a kalkulátor szerint. Az se rossz... http://berkalkulator.com/

Aki GYED-en van az vehet fel 200. 000 Ft-ot?

Legjobb válasz: Mivel a GYED-bõl nem lehet semmi tartozást levonni(nem fizetésnek felel meg)így nem is adnak erre kölcsönt,sõt kezes sem lehetsz ilyenkor..A bankoknak nem vagy hitelképes..

Mivel a GYED-bõl nem lehet semmi tartozást levonni(nem fizetésnek felel meg)így nem is adnak erre kölcsönt, sõt kezes sem lehetsz ilyenkor..A bankoknak nem vagy hitelképes..
Szerintem nagyon nehezen kapnál ilyen összegû kölcsönt. (kivéve a Providentet)Aki gyed.en van, az táppénz jellegû ellátsban részesül, ráadásul a gyed-lejártát követõen jön a gyes, melynek összege nevetségesen alacsony. Ilyen összegnél a bank nem látja biztosítottnak a kölcsön visszafizetését. Egyedül vennéd fel?
Nem nagyon, mert a GYED nem jövedelemnek számít. Ha van kezes, akkor talán.
Csak akkor, ha van egy keresõ a családban. Ha egyedül vagy és úgy gyeden, akkor sajnos nem.

Aki GYED-en van annak a REP küldi az új adókedvezményhez a nyilatkozatot?

Munkahelyem nem kifizet?hely.

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy igen.Nekem se kifizetõhely a munkahelyem.

Úgy tudom, hogy igen.Nekem se kifizetõhely a munkahelyem.


Szerintem igen, ha , más kizáró ok nincs.

Aki gyed-en van az elmehet táppénzre?

Legjobb válasz: Gyedrõl nem lehet elmenni táppénzre, hiszen a fizetésed X %-át kapod gyermekgondozási díj gyanánt a gyermek 2 éves koráig.

Gyedrõl nem lehet elmenni táppénzre, hiszen a fizetésed X %-át kapod gyermekgondozási díj gyanánt a gyermek 2 éves koráig.
Hogyan lehetne?Hiszen így is otthon vagy, és nincs más dolgod mitn a gyermekedet nevelgetni.
Én sem igazán értem, hogy mit kérdezel? A gyed összegében ugyanannyi (közel legalábbis) mint a táppénz, és így is otthon vagy a babával, meg úgyis...
Na úgy látszik hogy hogy az elõttem szólók nem tudnak pár dolgot ezekszerint. Épp a mai kérdések között is valaki ezt kérdezte. Elmehetsz táppénzre ha visszamondod a gyed-et. Hugom fia 2 éves lesz májusban és most újra 11 hetes terhes. Ha visszamondja még elõtte a gyed-et, mielõtt elkezdenék utalni a gyest és elmegy táppénzre akkor több pénzt fog kapni mint gyest! Hülye is lenne fele annyi pénzért otthon lenni. Járj utána azért te is. Persze a munkaviszonynak fent kell álnia jelenleg is.
A kérdező hozzászólása: Nekem a táppénz magasabb lenne mint a gyed mert a táppénz nincs maximalizálva, míg a gyed igen.De akkor miért nem így csinálja mindenki?

2001-óta folyamatosan Gyed-en, Gyes-en vagyok. Akkor 50000 ft-os minimálbérrel voltam bejelentve teljes munkaidőben. Januárban született a kislányom, melyik minimálbér után kapok Gyed-et, az akkori vagy az idei 69000 ft-os mbér után?

Legjobb válasz: Szia!Én hasonló cipõben fogok járni vagyis még csak tervben van a bébi a harmadik.a szavaidból ugy vélem én is választ kaptam arra hogy ha folyamatosan gyeden és gyesen voltam én konkrétan 2004 óta akkor ha most szülök akkor ugyanugy jogosult vagyok a gyedre a gyes után?!? Egyébként én ugy tudom hogy a napi bér után(legyen az minimálbér vagy egyéb bér)szóval a jelenleg szerzõdésben lévõ napi bér után számolják a gyedet és egyéb járandósságokat.Ezesetben a mostani minimálbér után és nem a 2001-es után.Remélem tudtam segiteni.

Szia!Én hasonló cipõben fogok járni vagyis még csak tervben van a bébi a harmadik.a szavaidból ugy vélem én is választ kaptam arra hogy ha folyamatosan gyeden és gyesen voltam én konkrétan 2004 óta akkor ha most szülök akkor ugyanugy jogosult vagyok a gyedre a gyes után?!? Egyébként én ugy tudom hogy a napi bér után(legyen az minimálbér vagy egyéb bér)szóval a jelenleg szerzõdésben lévõ napi bér után számolják a gyedet és egyéb járandósságokat.Ezesetben a mostani minimálbér után és nem a 2001-es után.Remélem tudtam segiteni.

Ha GYED-en vagyok a kisbabámmal, és kistestvért szeretnénk, akkor az újabb babára megint jár a TGYÁS, vagy csak a GYED-et kapom tovább? Esetleg csak GYES-t fogok kapni?

Biztos sokan vannak/voltak hasonló helyzetben.

Legjobb válasz: Szia! Ehhez tudni kéne az elsõ gyermeked korát ugyanis 2 éves koráig kapod ugye a GYEDet ha 2 éves elmúlt az elsõ babád akkor szintén GYEDet fogsz kapni 2 évig a másik babádra is de ha az elsõ babád nem múlt el még 2 éves addig és közben születik meg a másik pici akkor a két babára csak 1 GYED jár.de ha majd elmúlt 2 éves az elsõ gyermeked akkor a másik pici után annak 2 éves koráig szintén GYEDet fogsz kapni.

Szia! Ehhez tudni kéne az elsõ gyermeked korát ugyanis 2 éves koráig kapod ugye a GYEDet ha 2 éves elmúlt az elsõ babád akkor szintén GYEDet fogsz kapni 2 évig a másik babádra is de ha az elsõ babád nem múlt el még 2 éves addig és közben születik meg a másik pici akkor a két babára csak 1 GYED jár.de ha majd elmúlt 2 éves az elsõ gyermeked akkor a másik pici után annak 2 éves koráig szintén GYEDet fogsz kapni.

Jan.17-től vagyok GYED-en. Munkáltatóm szerint nem kapok kompenzációt, egyik ism. Aki előttem 1 nappal szült kapott értesítést az OEP-től, h. igényelheti a komp. Jelzem a munkáltatóm kifizetőhely. Mit csináljak? Írjon aki aug. Szült

Legjobb válasz: lehet, hogy aki elõtted szült egy nappal az a terhesség utolsó hónapjában már elkezdte a tgyást, így õ dec. 31.-én már gyeden volt. és ugye annak jár a kompenzáció aki dec 31.-én és jan. 1.-én is gyeden volt.

lehet, hogy aki elõtted szült egy nappal az a terhesség utolsó hónapjában már elkezdte a tgyást, így õ dec. 31.-én már gyeden volt. és ugye annak jár a kompenzáció aki dec 31.-én és jan. 1.-én is gyeden volt.
Szerintem is az van, amit az elõttem író is kifejtett.
Igen, ez csak akkor lehetséges, ha jan. 1-én már (és elõtte is) gyeden volt.
A kérdező hozzászólása: nem, Õ szintén jan. közepével van Gyed-en.Varok holnapig, aztán felhívom az OEP.t, h. most akkor mi a helyzet.

Aki most Gyed-en van az első gyerekkel (9 hónapos) és már lehet van második, az a második gyerek születésekor megkapja az elsőkor kapott munkabérből számított GYÁS, GYed-et vagy ezeket veszik bérnek és így számolják?

Legjobb válasz: Nekem a 2 gyerkõc közt 25 hónap van, tehát mikor lejárt a lánykámmal a gyed,utána megigényeltem a gyest, amit kaptam 1 hónapig.Mikor megszületett a kisfiam ugyanolyan összegû tgyást kaptam, mint a lányommal.A gyed most szintén annyi(lenne) mint akkor a lányom után kaptam.Persze a kormány új törvényeinek köszönhetõen kevesebb, de egyébként ugyanannyi lenne.Tehát igen azt fogod kapni, amit az elsõ után kaptál, persze ha addig valami újabb törvényt nem alkotnak ezzel kapcsolatban....

Nekem a 2 gyerkõc közt 25 hónap van, tehát mikor lejárt a lánykámmal a gyed, utána megigényeltem a gyest, amit kaptam 1 hónapig.Mikor megszületett a kisfiam ugyanolyan összegû tgyást kaptam, mint a lányommal.A gyed most szintén annyi(lenne) mint akkor a lányom után kaptam.Persze a kormány új törvényeinek köszönhetõen kevesebb, de egyébként ugyanannyi lenne.Tehát igen azt fogod kapni, amit az elsõ után kaptál, persze ha addig valami újabb törvényt nem alkotnak ezzel kapcsolatban....
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Nem kapod meg, én sem kaptam meg, mert nem mentem vissza két gyerek között dolgozni. Kellett volna legalább 180 nap munkában eltöltött nap, vagy 365 nem is tudom már, de a lényeg, hogy most max gyedet kapok, de a tgyás is annyi volt mint a gyed. Ezt valamikor 2012 augusztusában vezették be, elõtte megkaptad azt amit az elsõ után.

Ha itthon vagyok GYED-en 10 hónapos kisfiammal és terhes lettem akkor az első terhességem előtti bejelentett pénz után kapom a juttatásokat? Tgyás, gyed, gyes.

Legjobb válasz: szia, 0 bérezett nappal szülsz a gyedbe, ilyenkor a következõ tgyás és gyed alapja az aktuális szerzõdés szerinti bér, de legfeljebb a minimálbér kétszerese.

szia, 0 bérezett nappal szülsz a gyedbe, ilyenkor a következõ tgyás és gyed alapja az aktuális szerzõdés szerinti bér, de legfeljebb a minimálbér kétszerese.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!