Találatok a következő kifejezésre: Aki bankot az hogy költi (2 db)

Aki bankot rabol, az hogy költi el a pénzt?

Mármint nem gyanús az, hogy eddig lyukas gatyában járt mostmeg milliókat költ? Meg hova rakja a pénzt? És ha kocsit vesz bel?le vagy ilyenek akkor nem ellen?rzik valahogy a pénzt.

Legjobb válasz: Ezt talán egy bankrablótól kéne megkérdezned. De mivel többnyire csak arról tudjuk, hogy bankrabló akit elkaptak, így õt nem igen érdemes faggatni mert nem mûködött a terve. Akit meg nem kaptak el, õ meg nem fog pofázni, mert nem hülye. De nem egyszerû a tökéletes bankrablás, ahogyan a tökéletes gyilkosság sem, vagy még nehezebb. Nem véletlenül nem nyüzsögnek a bankrablók.

Ezt talán egy bankrablótól kéne megkérdezned. De mivel többnyire csak arról tudjuk, hogy bankrabló akit elkaptak, így õt nem igen érdemes faggatni mert nem mûködött a terve. Akit meg nem kaptak el, õ meg nem fog pofázni, mert nem hülye. De nem egyszerû a tökéletes bankrablás, ahogyan a tökéletes gyilkosság sem, vagy még nehezebb. Nem véletlenül nem nyüzsögnek a bankrablók.
Öt evig kussol, majd leadozza belole az ado reszet es legalisan elkolti. (lehet hogy 10 ev az elevules?)
Elköltözik jelenlegi lakhelyérõl, ez a legalapabb... Új emberként, gazdagként kezd...
Igen, teljesen megváltoztatja az életét, az biztos. Ha nem szórja feltünõen a pénzt, akkor szerintem nem figyelnek fel rá. De az elsõ válaszoló válasza nagyon tetszett! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat nagyon rendes vagy, hogy segítettél!
3 féle feltételes mód van, ami téged érdekel, az a II., a -na, -ne, ná, -né. Ez egy összetett mondat, a magyarban mind a két felét egyformán képezzük, pl ha találnék egy jó utat, elmennék nyaralni. Az angolban ezzel szemben a két tagmondat különbözõ: az egyikben van az if+az ige 2. alakja (múlt), a másik tagmondatban a would és az ige 1. alakja. Pl If I found a good trip I would (=I'd)go on holiday. A két tagmondat felcserélhetõ. vennék: I would buy (I'd buy), költenék: I would spend (I'd spend). Ha sok pénzem lenne: If I had a lot of money ...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Akkor pontosan hogyan mondjuk azt, hogyha sok pénzem lenne, Floridába mennék nyaralni. If I had a lot of money, then I go (vagy went?) to Florida?
...I would go. Az egyik tagmondatban van a múlt idõ, a másikban would. Olvasd el még egyszer. És a then nem kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Csak az a baj, tudod, hogy nagyon lassú a felfogásom! De már azt hiszem értem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!