Találatok a következő kifejezésre: Aki azt hogy a babaja atalussza (5 db)

Aki azt irja, hogy a "babaja atalussza az ejszakat" az pontosan hany oratol hany oraig gondolja?

A lanyom 5 honapos, ejszaka egyszer ebred meg enni.. kivancsi lennek nalatok ez hogy van?

Legjobb válasz: Az én 4 hós fiam ma 9-kor aludt el és 1/4 5-kor ébredt szopizni és aludt vissza fél 7-ig. Én ezt nem nevezem átalvásnak. De már egész jó :)

Az én 4 hós fiam ma 9-kor aludt el és 1/4 5-kor ébredt szopizni és aludt vissza fél 7-ig. Én ezt nem nevezem átalvásnak. De már egész jó :)
Vagyis tegnap este 9-kor, bocsi
A 2 és fél hónapos kislányom általában este 10-kor elalszik és reggel fél 7 körül ébred. Így evés nélkül több mint 8 órát kibír! Én ezt tartom az éjszaka átalvásának. Hála Istennek 6 hetes kora óta így van, össze is tehetem a két kezem, hogy ilyen szerencsés vagyok vele.
Szia! Az én kislányom júli 10-én lesz 4 hónapos. 2 hónapos kora óta este 9, 1/2 10-tõl másnap reggel 6, 1/2 7-ig alszik, nem ébred fel csak mocorog, forgolódik és "nyikorog". Alvás elõtt van fürdõzés, öltöztetés közben játékos masszázs, majd szopizik. Esténként 25 - 28 fok van a lakásban, mivel légkondink nincs és panelban lakunk. Jó egészséget! Üdv. Nektek Üdv.
Nálunk fél 8-kor fürdés, 8-kor evés és vagy szopi alatt vagy utána fél órával már alszik. Legözelebb 5 körül kel. Én erre már azt mondom, hogy átalussza az éjszakát, mert 8-9 órát alszik egyhuzamban és az estek döntõ többségében csak 1-1, 5 óra múlva alszik visza az 5 órai kelés után. Õ is 5 hónapos. Már csak azért is tuti, hogy ez átalvásnak számít, mert szopi alatt legtöbbször én is bealszok és reggel 5-kor kelek vele, de visszaaludni már nem tudok, ha ez nem annak számítana, akkor ezek szerint 28 évesen én sem alszom át...:-)))
szia! az én kislányom most 4 hónapos és 2 hetes kora óta este9-tõl reggel 7ig alszik.de az is elõfordul hogy 9-fél 10ig
az én fiam 8- 9-tõl alszik 6-ig, néha 7-ig.
szia!az én kislányom most 6 hónapos!!1 hónapos kora óta este 7-tõl reggel 8-ig 9-ig alszik egyfolytába!! 1x 2x-szer fordult elõ hogy éjszaka felébredt!!de ez azért is így van mert saját kisszobájába alszik és ott csend van meg így lett szoktattva!!soksikert a továbbiakban!:)
Szia! A kisfiam este 8 körül alszik el és reggel 6 óra körül ébred. :) Amióta megszületett ;) Remélem, így is marad! 4 hónapos múlt

Akinek 4 hónapos körüli babája átalussza az éjszakát-annak hogy alakul a nappali alvás rendje?

a kislányom de.is nagyot-meg du is 2-3órát alszik,igy a fürdés elötti rövid alvás kimarad már-jó ez igy,vagy próbáljam azt is eröltetni,ha nem kocsiban vagyunk.ébresztgetni kell őket napközben,hogy az éjjel jó legyen?vagy most a foga miatt ébred sűrűn-ami idáig nem volt?anyatejes

Legjobb válasz: Az én kislányom átalussza az éjszakát, mellette napközben háromszor alszik. egyszer délelõtt, egyszer ebéd után, egyszer pedig uzsi után szunyókál 30-40 percet. Így összesen kb 4-5 órát alszik napközben.

Az én kislányom átalussza az éjszakát, mellette napközben háromszor alszik. egyszer délelõtt, egyszer ebéd után, egyszer pedig uzsi után szunyókál 30-40 percet. Így összesen kb 4-5 órát alszik napközben.
1-es: ha 3x alszik 40 percet, az 120 perc és az 2 óra (2x60perc). Hogy jön ki neked a 4-5 óra?
A kérdező hozzászólása: úgy, hogy csak a 3.szundira irta, hogy hány percet.nekem is igy volt-de néha kimarad a 3.akkor ez most nem számit, nem ettõl függ az éjszakai alvás-ugye?anyatejes a tied?

Akinek a babája átalussza az éjszakát, annak hogy birja ki a melle reggelig?

Az én babám még éjjel ébred egyszer, általában 2 óra körul, de ha csak 4 órakor ébred, a melleim már szét akarnak durranni.

Legjobb válasz: Az enyém is tápszeres 4 hónapos kora óta.. de (sajnos) én sosem éreztem, milyen is az mikor szét akar durranni az ember melle. Szerintem is le kéne fejned és elrakni. Szoktál (illetve tudsz) fejni?

Az enyém is tápszeres 4 hónapos kora óta.. de (sajnos) én sosem éreztem, milyen is az mikor szét akar durranni az ember melle. Szerintem is le kéne fejned és elrakni. Szoktál (illetve tudsz) fejni?
Én eleve úgy fekszem le, hogy teljesen kifejem mindkét mellem. Éjjel ha ébred, akkor meg megetetem, s a másikat lefejem. A lefejt anyatej egy tápszeres babának megy, már 3, 5 hónapja :-) Vagy állítsd be az órád, kelj fel, s fejd le az egyiket, s ha kel a baba, a másikból bármikor meg tudod etetni. Én így csináltam korábban, s amikor átaludta, akkor is keltem éjjel fejni.
Én éjszaka inkább egyszer felveszem a babát és mellre teszem. Szerencsére közremûködik:-) Nem merem átaludni az éjszakát, mert félek, hogy csökkenne a tejem, ha azt az információt kapja a mellem, hogy nincs kereslet olyan hosszú ideig.
Fejd le a felesleget, tedd el a fagyasztóba, vagy add el, sokan a talpad megcsókolnák, ha kapnának tõled tejet a babájuknak. Mi sem kaptunk anno :(( Szegénykém tápszeren nõtt fel.
A kérdező hozzászólása: 10 hetes. Van, hogy nekem is ázik az ágy, mert lusta vagyok fejni.
Ugy birta ki a mellem reggelig, hogy elazott az agy, torolkozoket tettem a melleim ala. Persze hogy fejtem en is, de annyi volt, hogy folyt ki. Ahogy tudtam tettem mellre a kicsit. Ahogy tudod tedd mellre a kicsidet, hogy szabaditson meg a durrano melltol, es nem tudom geppel fejsz-e azzal konnyebb lehet es gyorsabb is, szerintem amikor csak tudsz fejjel, nehogy begyulladjal. Mennyi idos a babad?
Én is lefejem mielõtt lefekszem, de csak 3 órát bírok aludni így is, aztán kelek fejni. Sajnos óra nélkül is felébredek, pontban negyed kettõkor. Addigra a melleim kétszer akkorák lesznek, mint üresen. A babám negyed 4kor kel, megetetem, majd utána megint fejek. Eléggé strapás így, de máshogy nem tudok aludni, teli cicivel kivet az ágy.
Én sose fejtem éjszaka, pedig volt jó párszor ez a szétdurranós érzésem. Kb 1 hét alatt megszokta a mellem, hogy éjszaka nincs kaja, azóta már nem fáj. A babám 6 hetes kora óta átalussza az éjszakát (este 9-tõl reggel 8-ig), most 4 hónapos. Bár abban az egy hétben nem hagytam tovább aludni a babámat reggel 6-nál. Addig bírtam... Nem volt egyszer se begyulladva a mellem. Azért ha nagyon nagyon fáj a melled, fejd le, nehogy begyulladjon!
A kérdező hozzászólása: Szoktam fejni, de csak reggelente, mert akkor szokott ennyire megtelni. Amit lefejek, az megy a fagyasztóba. Szívesen le is adnám, de külföldön élek, és itt még a szoptatás sem nagyon divat sajnos....
Egy idõ után beáll magától, és nem fog éjjel arra ébredni, hogy nagyon tele van a melled. Legalábbis nekem 2 hét után megszokta, hogy csak este 8-kor van szopi, és reggel 6 óra a következõ. Igaz, hogy én éjjel nem fejtem, mert akkor persze, hogy mégjobban termelõdik. 8 hónaposak vagyunk, és még háromszor szopizunk napközben. Kitartást és jó szoptatást!


De az enyém miért nem alszik? Sírni tudnék, amikor anyukák kiakadnak, hogy a babájuk, aki 6 hetes kora óta átalussza az ájszakát MÁR 2 éjszaka is felkelt egymás után!

Az én 1 évesem meg még soha egyetlen éjszakát nem aludt át,és 4-5x kel minden áldott éjszaka!Én meg 1 éve nem aludtam!!!Nem hogy 2 éjszaka.Mit csinálok rosszúl,hogy az enyém nem alszik?

Legjobb válasz: szia! nyugi, nem vagy egyedül, sõt ez a többség helyzete. az anyukák nem panaszkodósak, ezért hallod ezt kevesebbet :) az enyém másfél éves, még javában fogzik, gondolhatod... ó és a bátyja 15 hónappal idõsebb csak, így mire õ átaludta az éjszakát, már itt volt az utánpótlás (ja, még õ is szokszor ébred, ha rosszat álmodik). szóval én 2 és fél éve nem alszom és ugyanúgy kész vagyok, mint te. kitartást!

szia! nyugi, nem vagy egyedül, sõt ez a többség helyzete. az anyukák nem panaszkodósak, ezért hallod ezt kevesebbet :) az enyém másfél éves, még javában fogzik, gondolhatod... ó és a bátyja 15 hónappal idõsebb csak, így mire õ átaludta az éjszakát, már itt volt az utánpótlás (ja, még õ is szokszor ébred, ha rosszat álmodik). szóval én 2 és fél éve nem alszom és ugyanúgy kész vagyok, mint te. kitartást!
Fiam 3 éves lesz, és átlag 1x ébred, de lustaságbol, mert nem hajlando magának megkeresni az alvosrongyot.(régebben a cumit) szoval nem volt "értelme" a kelésének, nem volt komoly gond. Mikor csak nyöszörgött, nem mentem át hozzá(mert volt ám h 4-5x ébredt, elég sokáig) igy ilyenkor visszaalszik. Most azért ugrunk minden nyekkenésre mert éjjel most lett szobatiszta és a balesetek elkerülése végett ilyenkor ha ébred, megyünk pisilni.
Az én gyerekem augusztusban lesz 3 éves, kb. 4 alkalommal aludta át az éjszakát. Amikor átaludta, akkor is ugyanúgy felkeltem kb. 2-3 alkalommal, mint amikor magától felébredt, de már hozzászoktam. :) Kb. fél éves koráig csak 1 alkalommal kelt éjjelente, utána a fogzás miatt kelt egyre többet és hozzá is szokott. 1 évesen volt, hogy óránkét fent volt, na, én akkor sokalltam be! :S Aztán visszaszokott az éjszakai 1-2 ébredéshez.
A kérdező hozzászólása: Már tápszeres hála az égnek(ne ítéljetek el, addig meg 20x is ébredt), este 7.-kor tápszert iszik, beteszem a kiságyba megfogom a kezét, és 5 perc múlva alszik.
A kérdező hozzászólása: Hááát igen!A jót én is meg tudnám szokni!De õszintén szólva már 1 éjszakának is örülnék, amit végigalhatok. alszik 7-éjfélig.És éjféltõl hol szomjas, hol a cumija kell neki, hol nem képes hasról visszafordulni.Mikor mi baja... Én meg egész éjszaka, mint egy kóborlélek mászkálok hozzá át.De ha magam mellé veszem is ugyanez van:(Már levetkõztettem, felöltöztettem, próbáltam etetni(nem kellett neki), pelust cseréltem, adtam neki fájdalomcsillapítót(hátha a foga, de nem).Bármit csinálok ugyanúgy kel.Már próbáltam, hogy hamarabb megébresztem mondjuk inni, de akkor is kelt utána...
Elõször is: nyugi! Ez sokkal gyakoribb jelenség, mint gondolnád. Lehet, hogy a Sutogó szerint "4 hónapos kortól elvárás, hogy hat órát aludjon egy huzamban", a legtöbb baba nem olvasta. :) Ettõl persze érthetõ, hogy teljesen kivagy, nálunk is ez volt. Anyatejes baba? Hogyan altatod? Cicin alszik el, vagy elringatod ölben? Ha felébred, megszoptatod? Nem tudom, jó helyen keresgélek-e, de nálunk az éjjeli szopi abbahagyásával oldódott meg a probléma. Nem magától hagyott fel vele, rá kellett segíteni. Azóta alszik.
:) Én is mosolyogtam, azon a kérdésen :) Tudod mi a vicces, ha hirtelen átaludna a babád 1-2 éjszakát, bizony felkelnél hozzá, hogy minden rendben van-e?! :) ilyenek az anyukák! :) Egy majdnem 3 éves(õ már végig alszik) :) és egy 7 hónapos kisfiúk 1x 2x kelõ anyukája
A te gyerkõcöd szervezete ráállt a kétszeri kelésre. Ha semmi baja nincs is felébred automatikusan. Gondolom villanyt nem kapcsolsz neki, nem zaklatod csak csendben megpróbálod visszaaltatni esetleg a lehetõ legkisebb cécó mellett ellátod. Egyik gyerek se hasonlít a másikra. Én csak az itteni leírásokból tapasztaltam , az éjszakát átalvós dolgot. Saját tapasztalataim és a környezetemben lévõk elmondása alapján, vannak ilyen és olyan idõszakok. Van amikor valamiért átalszik 1-2 éjszakát, majd napokig szenvedünk. Sokan ajánlották, hogy adjak homeos nyugtató vagy milyen bogyókat neki és majd átalussza, én speciel elítélem. Inkább én szenvedek.
Huu nem csodálom, hogy kivagy. Azért a 4-5x kelés nagyon sok. Az én kisfiam 2, 5 hóa kora óta alussza át az éjszakát, és pontosan úgy van, ahogy írod, ha már van pár éjszaka, hogy nyûgösködött, már kiakadok, hogy mért nem alszik úgy ahogy szokott. :) De ez azért van, mert a jót könnyû megszokni. Amúgy mit csinál mikor felkel? Csak sír és vissza kell altatni? Vagy eszik, iszik is?
hmm sajnálom h nem tudsz aludni nekem az elsõ kettõ olyan 1 1.5 évesen aludta át az éjszakát addig kb 1-2x keltek a kicsi az 3 hónapos koráig éjjel aludt de most ö is kell 1-2x éjjel eszik és alszik is :-( én úgy oldom meg h délben lefekszem aludni a babával vagy mikor itthon vannak a nagyok akkor velük sokat segít h délben alszom 1-1.5 órát ha van módod rá akkor hajrá sok sikert

Itt nagyon sok anyukától azt olvasom, hogy az ő babája már nagyon korán átalussza az éjszakát, átlagon felül fejlődik, elvan magában, nem sírós, megfordul, ül, feláll, jár stb. Vannak, akik szintén megszenvednek ezekben a kezdeti időszakban?

Tényleg néha úgy érzem, hogy más babája már lényegesen el?rébb jár pl. alvásban, sírásban stb...

Legjobb válasz: Ne aggódj, az anyukák 95%-a így érzi, csak nem ezt mondja... Kifelé minden baba maga a tökély, semmi gond nincs vele stb. Közben meg õk is ugyanúgy szenvednek, csak azt hiszik, hogy kevesebbek lesznek akkor, ha ezt be is ismerik. Akkor már nem lennének a tökéletes anyukák. Persze ez nagy hülyeség, csak az a baj, hogy a kismamák egymást lovalják bele ebbe a dologba. :(

Ne aggódj, az anyukák 95%-a így érzi, csak nem ezt mondja... Kifelé minden baba maga a tökély, semmi gond nincs vele stb. Közben meg õk is ugyanúgy szenvednek, csak azt hiszik, hogy kevesebbek lesznek akkor, ha ezt be is ismerik. Akkor már nem lennének a tökéletes anyukák. Persze ez nagy hülyeség, csak az a baj, hogy a kismamák egymást lovalják bele ebbe a dologba. :(
Minden gyerek más. Nekem mindkét fiam iszonyatosan rossz alvó volt. Napi 2-3zor 20 perc volt amit alvásal töltöttek napközben. A köztes idõt vagy sírással vagy csendes nézelõdéssel töltötték kicsiként. Mikor milyen napjuk volt. Éjszaka a nagyobbik 2szer kelt és nagyon nehezen aludt vissza.Volt, hogy 1 óra is eltelt.Vele sokat éjszakáztam. A kisebbik csak egyszer kelt, de õ vissza is aludt. Mindent nagyon korán csináltak8ülés állás, elindulás). Igazi örökmozgó még most is mind a kettõ. Viszont most a kislányom egy angyal. Csak eszik alszik.A hangját alig lehet hallani. Éjszaka 1 szer kel. Igaz õ még csak 6 hetes. A mozgás beli fejlõdésrõl nem tudok még nagyon nyilatkozni. A fejét ha ugy van sokáig stabilan tudja tartani(még egyenlõre ennyi :) ). Én ezért irom, hogy minden gyerek más. Más ütemben fejlõdnek, más a természetük. Egyébként miért mondnanám az ellenkezõjét ha nem igaz?
Az én babám tényleg nem sír, csak nyüszög, ha álmos. Én mondjuk ennek érdekében soha nem hagytam sírni, ált. vele alszom, igény szerint szopizik stb. Most 6 hónapos, de még mindig felkel éjjel. Ált. 1x, de ha fogzik van, hogy 5x is. Már van 4 foga, de most jön az 5., tehát megint nagyon sokat cicizik éjjel. Fáradt vagyok én is:-)
Utolsó vagyok, azt elfelejtettem mondani, hogy mindenben kb. idõben vagyunk. Semmi extrát nem csinálunk:) A fogunk az tényleg sok a korához képest, de ennyi.
Szia! Ne aggódj emiatt! Az én kislányom 9 hónapos is elmúlt amikor mászni kezdett, ekkorra már minden kortársa hónapok óta gyakarolta a mászást. Az elsõ születésnapján viszont már lépegetett. A következõ "lemaradásunk" a beszéd. Most 22 hónapos, és két hete kezdett igazán szavakat ismételgetni, most viszont olyan tempóban, hogy nem gyõzzük követni, naponta 30 új szóval lep meg bennünket. Pedagógusként is úgy gondolom, a fejlõdést csak az érés befolyásolja, nem tehetünk semmit, esetleg mindig a megfelelõ környezetet biztosíthatjuk nekik, úgy a mászáshoz, mint a beszédhez. A kislányod is mindent fog majd produkálni, csak türelemmel ki kell várni. Az éjszaka átalvása meg tényleg nehéz kérdés, és biztos, hogy többen szenvednek vele, mint ahányan bevallják, de hidd el, az is meg fog oldódni. Én a sírni hagyásban sohasem hittem. Amíg szopizott gyakran aludtunk egy ágyban, így akárhányszor kelt fel éjjel, szinte magunkhoz sem tértünk az éjszakai evésektõl. Miután 14 hónaposan abbahagyta a szopizást (ekkorra teljesen) még gyakran odavágyott hozzánk. Aztán egy idõ után észrevettem, hogy nem tud nyugodtan aludni mellettünk, állandóan piszkált bennünket még álmában is, ráadásul újra babát várunk, és féltem, nehogy megrúgjon, így aztán visszavonultunk a kiságyikóba. És bár hagytam sírni, nem hagytam magára egyetlen percre sem, ott ültem mellette, beszéltem hozzá, vigasztaltam, míg végül lefeküdt, elaludt. Másnap ugyanígy, harmadnaptól végigaludta az éjszakát. Igaz, ekkorra már másfél éves volt, pontosan értette, hogy mit mondok neki, mert szerintem ez feltétele annak, hogy elérjünk valami változást. (A kiságyba "visszaszoktatást" még megelõzte, hogy ágyat vittünk a szobánkba neki, de nem jött be.) Szóval a lényeg, hogy mindent a maga idejében. Kitartás, meglátod, õ is mindent meg tud majd csinálni, és az éjszakát is át fogja aludni, amint megérett rá.
Az én babám 3 hós elmúlt és még nem tartja a fejét, éjszakánként 2-2.5 óránként kér enni. Nappal is! Régebben volt hogy 8 órát egyben lehúzott éjjel.A babák is mindig változnak.Eddig csak cuppogott, ha kért enni, mostmár nyöszörög is hozzá.Ha ez fejlõdésnek mondható, akkor ez az. :)
Szia! Nekünk 4 hónapos a kislányunk és azóta alussza végig az éjszakát amióta hason altatom így tudunk aludni kb. 21-tõl 6-ig, sajnos mikor hanyatt altattam mindig felmacerálta saját magát úgyhogy éjszaka 2 óránként kelt fel, most viszont napközben szinte alig alszik valamit és sajnos nagyon nyûgös. Szinte egész nap semmit nem tudok tõle csinálni és ha álmos vagy éhes õ nem nyöszörög, hanem iszonyatos patáliát csap amibe annyira belelovalja magát, hogy alig lehet lecsendesíteni. Kitartást kívánok neked!
Hidd el, ez normális. A lányom 4 hónapos és semmi "extrát" nem csinál, õszintén nem hiszem, hogy egy 6 hetes baba már magától megfordul és 3-4 hónaposan kúszik-mászik, ahogyan ezt olvasom sokszor és nem is gondolnám, hogy ettõl több akár egy baba vagy egy mama. Mindennek megvan a maga ideje és a fejlõdést felgyorsítani nem lehet, talán nem is egészséges. Minden baba más, ahogyan már írták is. A lányom hol átalussza, hol felkel éjjelente, attól függ, mennyit evett. Nyugodj meg és hagyd a fenébe a statisztikát. Ha bármi gond lenne, az orvosotok szólna. Minden rossz elmúlik 1x, hidd el, tapasztaltam.Jó egészséget kívánok.
A kérdező hozzászólása: Köszi lányok a tanácsokat! Utolsó elõtti válaszolónak: mintha csak az én lányom lenne..... Õ sem nyöszörög, hanem teljesen belelovallja magát a sírásba.... :) Igazi bika a lelkem. :) Egyébként már születésétõl csak hason tud aludni, hanyatt nekem is felébreszti magát a kalimpálásával, úgy kb. csak fél órát alszik, többet nem. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!