Találatok a következő kifejezésre: Aki azt hogy (30476 db)

Ha a koplalással lelassul az anyagcserénk és nem fogyunk, akkor az hogy lehet h akiknek nincs mit enni azért nem esznek vékonyak?

Legjobb válasz: Azért, mert az, hogy az ember koplalással hízik, oltári nagy butaság. Hogy a csudába hízna már?? Ha koplal, hozzászoktatja a szervezetét a kevés ételhez, és utána elkezd rendesen enni, na, akkor el tudom képzelni, hogy könnyebben hízik. De, aki nem eszik, az lefogy, ez egyszerû fizika, olyan nincs, hogy valaki attól hízik meg, hogy nem eszik. Aki pedig éhezik, az nem hirtelen hóbortként és átmenetileg nem jut élelemhez, hanem sajnos tartósan van ebben a helyzetben.

Azért, mert az, hogy az ember koplalással hízik, oltári nagy butaság. Hogy a csudába hízna már?? Ha koplal, hozzászoktatja a szervezetét a kevés ételhez, és utána elkezd rendesen enni, na, akkor el tudom képzelni, hogy könnyebben hízik. De, aki nem eszik, az lefogy, ez egyszerû fizika, olyan nincs, hogy valaki attól hízik meg, hogy nem eszik. Aki pedig éhezik, az nem hirtelen hóbortként és átmenetileg nem jut élelemhez, hanem sajnos tartósan van ebben a helyzetben.
Rosszul gondolsz szerintem valamit, vagy félreértettél valamit. De javíts ki ha nem így gondoltad! Ha koplalsz 1-2 hétig, persze hogy fogyni fogsz kilóban (elõször). Eleinte csak a víz majd szépen az izmaid és a zsír is. Lelassul az anyagcsere. Ezzel hízni nem fogsz. Viszont. Koplalás (vagy nem elegendõ energiaforrás bevitele) után a szervezet MINDEN APRÓ MORZSÁT elkezd raktározni, és attól gyorsabban mint a fogyás volt, 2szer -legalább- többet hízik az ember. Aki nem eszik mert nincs mit, nem is fog hízni, hiszen nincs mit enni. De amint tud majd enni, háááát, gömbölyödni is fog elég gyorsan. Arról nem is beszélve, hogy milyen következményekkel jár egészség szempontjából. Ha csak a vitaminhiányt kiemelve is. De lehet éhenhal idõvel...
Azok a szegény emberek akik olyan soványak nem csak koplalnak ám, hanem rendszeresen mozognak is. Ezért olyan vékonyak.
Nem vékonyak mind, akiknek nincs mit enni. A szegénységben élõk nagy százaléka túlsúlyos, vagy elhízott, mert csak sz*r kajára futja nekik. Az más dolog, ha valaki keveset eszik, mellette három mûszakban vagy 12 órában dolgozik, és egész nap idegeskedik, hogy vajon a következõ héten lesz-e mit enni. De õ nem a koplalástól vékony.
Szia! Aki koplal valóban lassabb lesz az anyagcseréje, és kicsit lassabban fogy, mint az, aki kiegyensúlyozottan, keveset táplálkozik. Az ideális az, ha a megszokott kalóriádnál 500 kalóriával kevesebbet eszel. A lelassult anyagcsere miatti lassabb fogyás magyarázatát elõttem többen kifejtették. NEm tudom pontosan mire gondoltál kedves kérdezõ, hogy akinek nincs mit ennie, miért nem fogy le, de ez nem igaz. Ha nem eszel semmit, lassú anyagcsere ide vagy oda, le fogsz fogyni. Ha az afrikai Kvashiovkoros gyerekekre gondoltál, nekik amiatt nagy a hasuk, mert mindenbõl hiány van, fehérjébõl is, a fehérje pedig felelõs azért, hgy az erekbõl ne szivárogjon a vér, egy ún. onkotikus nyomást tart fenn. Ha nincs elég fehérje, az erekbõl a szövetek felé vándorol a víz, és vizenyõ alakul ki, emiatt néznek ki kövérnek a szegény afrikai éhezõ gyerekek, de az nem zsír, hanem víz.

1. Ha vkinek pénz akarok utalni bankszámlára, akkor azt, hogyan kell csinálni? 2. Ha nekem vki akar pénzt utalni a bankszámlámra akkor elég csak a számomat megadni, vagy a nevem is kell hozzá?

3. Ha van egy bankszámlaszám, de nem tudom, hogy kié, ki tudom deríteni?Lehet buta kérdések, de fogalmam sincs róluk!

Legjobb válasz: Ha te akarsz utalni akkor az internetes netbankon keresztül egyszerûen átutalod a megadott számlaszámra "Egyszeri átutalás" menüpontban. A netbank lépésrõl-lépésre levezeti a folyamatot. Ebben az estben kérik a másik fél nevét. Ha nincs netbankod akkor a másik fél bankjába személyesen bemész és befizeted a számlájára. Nevedet itt meg kell adni, sõt személyi igazolványt is kérnek. Bankszámlaszám tulajdonosát szerintem csak úgy nem mondják meg a bankok, bár még soha sem kérdeztem ilyet. Személyes befizetésnél akkor tudod meg, ha megadod a számlaszámot amire fizetni akarsz, és az ügyintézõ visszakérdez, hogy " XY nevére kíván fizetni? " . Én OTP- Dunatakarék- Erste viszonylatban szoktam általában mozogni, itt így mûködik. Többi banknál lehet, hogy mások a szabályok.

Ha te akarsz utalni akkor az internetes netbankon keresztül egyszerûen átutalod a megadott számlaszámra "Egyszeri átutalás" menüpontban. A netbank lépésrõl-lépésre levezeti a folyamatot. Ebben az estben kérik a másik fél nevét. Ha nincs netbankod akkor a másik fél bankjába személyesen bemész és befizeted a számlájára. Nevedet itt meg kell adni, sõt személyi igazolványt is kérnek. Bankszámlaszám tulajdonosát szerintem csak úgy nem mondják meg a bankok, bár még soha sem kérdeztem ilyet. Személyes befizetésnél akkor tudod meg, ha megadod a számlaszámot amire fizetni akarsz, és az ügyintézõ visszakérdez, hogy " XY nevére kíván fizetni? " . Én OTP- Dunatakarék- Erste viszonylatban szoktam általában mozogni, itt így mûködik. Többi banknál lehet, hogy mások a szabályok.

Ha azt akarom hogy tetszek 1 olyan lánynak aki inkább olyan visszahúzódó típus akkor azt hogy csináljam?

Még csak 1 szer találkoztunk és nem tom h szólítsam meg mert még közös témánk sincs...

Legjobb válasz: Baromi nagy közhely, de add önmagad. Én magam is visszahúzódó vagyok, de nem gondolom, hogy ettõl más lennék. Ha nem tetszel neki, akkor egész egyszerûen nem. Ezt nem lehet "csinálni". Beszélgetni persze oda mehetsz hozzá, de szerintem csak akkor érdemes, ha elõtte már szemeztetek meg ilyesmi. Sok sikert 16/L

Baromi nagy közhely, de add önmagad. Én magam is visszahúzódó vagyok, de nem gondolom, hogy ettõl más lennék. Ha nem tetszel neki, akkor egész egyszerûen nem. Ezt nem lehet "csinálni". Beszélgetni persze oda mehetsz hozzá, de szerintem csak akkor érdemes, ha elõtte már szemeztetek meg ilyesmi. Sok sikert 16/L
Szia! Én is inkább ide tartozom, és nekem az jön be, ha a fiú udvarias ( Engem komolyan meg tud hatni egy fiú, ha kinyitja elõttem az ajtót, segít vinni valami nehezet, bókolgat) sokat beszél velem, meg tud nevettetni, ilyesmi. Esetleg ha megtudod, hogy mik a hobbijai, mit szeret csinálni, kiderülhet, hogy van közös pontotok, amirõl bármennyit tudtok beszélni :) Úgyhogy kezdeményezz beszélgetést és ha nincs több téma, valamit gyorsa találj ki, hogy ne érezze magát hülyén a lány:D Sok sikert!
ó én is 16/lány voltam :D


Ha elküldök véletlenül egy üzenetet valakinek akinek nem akartam akkor azt, hogy tudom úgy törölni, hogy nála is törlődjön?

Biztosan lehet ilyet csinálni mert nálam már törlődött megkapott levél! És hogy tudom azt megcsinálni, hogy felfüggesztem a fiókom és az összes üzenet amit eddig küldtem az az ismerőseimnél is törlődjön?

Legjobb válasz: Direkt rákerestem, de mindenhol azt találtam, hogy ilyet nem lehet. Egy megoldás van, ha deaktiválod a profilod, így akinek küldted az üzenetet az csak egy szürke embert fog látni küldõnek és nem fogja tudni ki vagy. Sok esetben fb üzirõl még email is megy a címzettnek az üzenet szövegével, tehát még azt is kellene törölni.

Direkt rákerestem, de mindenhol azt találtam, hogy ilyet nem lehet. Egy megoldás van, ha deaktiválod a profilod, így akinek küldted az üzenetet az csak egy szürke embert fog látni küldõnek és nem fogja tudni ki vagy. Sok esetben fb üzirõl még email is megy a címzettnek az üzenet szövegével, tehát még azt is kellene törölni.
Nem lehet, hogy törölte a profilját?
A kérdező hozzászólása: És nem linkrõl van szó!Sima levelezésrõl. chaten és privát levelezésben a facebookon!
A kérdező hozzászólása: http://www.kepfeltoltes.hu/view/130823/lev_l_www.kepfeltolte.. Köszönöm a segítséget a kép feltöltéséhez!! :) Szóval nekem az összes szöveg és kép helyén amit küldött privát üzenetben ez jelenik meg a helyén és amit én írtam az még mindig olvasható csak az nem amit õ küldött nekem!
A képet úgy tudod feltenni, hogy például feltöltöd a kepfeltoltes.hu-ra, az ad egy linket, amit bemásolhatsz ide.
Az amit te láttál, hogy levélszemétként jelölték meg, az valami link volt, amit a face távolított el. Ha te például úgy küldtél valamit, hogy például megosztottad a facéra már feltöltött képedet privát üzenetben, akkor az eredetirõl ha letiltod az illetõt, akkor õ nem fogja látni. (Ez nem ugyanaz, mint mikor a gépedrõl töltöd fel a képet az üzenetbe, mert azt már nem tudod törölni.) A saját szövegedet viszont nem tudod visszaszívni.
A kérdező hozzászólása: Szeretném be tenni a képet amit ki fotóztam az üzenetbõl de sajnos nem tudom.Pedig jó lenne ha ti is látnátok!
A kérdező hozzászólása: De nekem már volt olyan , hogy valakivel leveleztem és mikor késõbb megnéztem az õ szövege helyén egy sárga kockában az volt írva levél szemétként vagy spam ként jelölték meg ezért nem érhetõ el!De én hiába tettem mind kettõt a levelemmel a másik félnél ugyan úgy ott van!De miért?Az illetõtõl meg nem tudom megkérdezni, hogy csinálta mert már nincs az ismerõseim közt! Tehát valahogy csak lehetséges csak nekem nem megy valamiért!
Sehogy, de a legokosabb, ha írsz neki egy másik üzenetet, amiben szólsz, hogy nem neki szántad.
A kérdező hozzászólása: De törölte de van olyan is akinek még meg van a profilja de az üzenetekben ugyan ez látható de a többi ismerõsömnél megvannak az üzenetek!De attól, hogy törli még ott kellene lennie a levélnek max a profil képe tûnik el olyankor. Nagyon tanácstalan vagyok ez ügyben!

A mozilla firefox ban hogyan lehet törölni a emlékeztető szavakat amiket már beírtam a google kereső meőbe? Pl: Ha beirtam azt hogy videok.hu akkor azt hogy tőrőljem ha az egérel katintok a kereső mezőbe akkor ne emlékeztessen hogy be írtam?

Legjobb válasz: melyikeket akarod törölni ? (de léci ne írd le mégegyszer ugyanazt mint a kérdésedben,mert azt eddig sem lehetett megérteni,és ha kétszer írod le,akkor sem lesz jobb)

melyikeket akarod törölni ? (de léci ne írd le mégegyszer ugyanazt mint a kérdésedben, mert azt eddig sem lehetett megérteni, és ha kétszer írod le, akkor sem lesz jobb)

Ha akarok segíteni némi órabérért ismerősöknek angolul tanulni akkor azt hogy lehetne legálisan csinálni?

Legjobb válasz: ismerõsöknek? akkor mit akarsz legalizálni? adózni akarsz utána? azt nemtom hogyan, de amúgyis minek sztem csak egyszerûen adj nekik órát, õk fizetnek és nem jelented be, nem hiszem h túl nagy összeg csorogna be, szóval az adóhatóságot nem fogja érdekelni a dolog, ha meg véletlenül mégis feltûnne nekik egy ilyen kisebb összeg (ami sztem van vagy 1% esély), akkor megmondod h ajándékba kaptad a pénzt ellenszolgáltatás teljesítése nélkül, ekkor megkérdezik h ki az az ismerõsöd aki adta, te megmondod nekik és leellenõrzik az ismerõsöd h honnan szerezte ezt a pénzt. ajándékba kapott nagy összegnél legalábbis így csinálják

ismerõsöknek? akkor mit akarsz legalizálni? adózni akarsz utána? azt nemtom hogyan, de amúgyis minek sztem csak egyszerûen adj nekik órát, õk fizetnek és nem jelented be, nem hiszem h túl nagy összeg csorogna be, szóval az adóhatóságot nem fogja érdekelni a dolog, ha meg véletlenül mégis feltûnne nekik egy ilyen kisebb összeg (ami sztem van vagy 1% esély), akkor megmondod h ajándékba kaptad a pénzt ellenszolgáltatás teljesítése nélkül, ekkor megkérdezik h ki az az ismerõsöd aki adta, te megmondod nekik és leellenõrzik az ismerõsöd h honnan szerezte ezt a pénzt. ajándékba kapott nagy összegnél legalábbis így csinálják
Kedves Második! Akkor rögtön kiszabják az ajándékozási illetéket...
Számlaképesnek kell lenni.
Illeték!! Hallottad már ezt a szót!?!? Ajándékozási illeték, ajánlom figyelmedbe az Itv-t!
kisösszegnél nem
Jó, de könyörögm, 2-3 ezer foritn mégis hogy tûnne fel bárkinek is? Feltételezem, még abban a hónapban elköltöd...
A kérdező hozzászólása: Jófejségbõl segítek nekik, suli mellett, csak 400forintot kérek tõlük egy órára mert mégis csak rámegy egy egy órám. Nem a pénzért képzek egyenlõre, de már eléggé képben vagyok hogy hogy kell korrepetálni ezért lehet komolyabban érdekelne, de jobb szeretem beadni a közösbe ami odajár, ezzel nektek is adok belõle kicsit.. :D Csak nem vagyok képben azzal hogy miket kell teljesítenem hogy korrepetálhassak pénzért.

Hogyha valakit le tiltok facebook chat-ről akkor azt hogyan lehet vissza oldani?

Legjobb válasz: ha arra gondolsz, hogy ne legyél nála elérhetõ akkor rámész a csetenutána a jobb felsõ sarka(kicsi kerék) és ott arra hogy legyek elérhetõ számára ha az embert tiltottad le akkor a kezdõlap mellett van egy kicsi nyil azt nyisd le --->adatvédelmi beállítások---> menj a legaljára ott lesz hogy tiltások és utána már rájössz. de újra be kell jelölnöd

ha arra gondolsz, hogy ne legyél nála elérhetõ akkor rámész a csetenutána a jobb felsõ sarka(kicsi kerék) és ott arra hogy legyek elérhetõ számára ha az embert tiltottad le akkor a kezdõlap mellett van egy kicsi nyil azt nyisd le --->adatvédelmi beállítások---> menj a legaljára ott lesz hogy tiltások és utána már rájössz. de újra be kell jelölnöd
A kérdező hozzászólása: Már megcsináltam és még mindig nem jó.. hiába írom be a nevét még nem is találja

Ha csak a netto osztalék mértékéről kaptam értesitést akkor azt hogy tudom feltüntetni az adóbevallásban? A 167. sorba beirva egyből az adó mértékét számolja ki. Valamint a 14% eho-t nem kell feltüntetni?

Legjobb válasz: Elvileg kellett m30-as adatlapot kapnod. Ha azt nem kaptál, akkor kérjél az osztalékot kifizetõtõl. Ott minden adat szerepel rajta. így nagyon nehéz megmondani hogy vajon az ehot is levonták-e vagy nem, az szja-t egyáltalán levonták-e vagy nem. egyébként pedig ha tudod hogy levonták mindkettõt, akkor egy egyszerû százalékszámítás visszafele, és megvan a bruttó....

Elvileg kellett m30-as adatlapot kapnod. Ha azt nem kaptál, akkor kérjél az osztalékot kifizetõtõl. Ott minden adat szerepel rajta. így nagyon nehéz megmondani hogy vajon az ehot is levonták-e vagy nem, az szja-t egyáltalán levonták-e vagy nem. egyébként pedig ha tudod hogy levonták mindkettõt, akkor egy egyszerû százalékszámítás visszafele, és megvan a bruttó....
A kérdező hozzászólása: De a 167. sorba beirt összegbõl a program csak a 16% adót vonja le. A 14% eho nem szerepel sehol. És a banktól kapott nettó összegbõl adódóan nyilván levonták már az adókat. Csak nem tudom hogy az adóbevallásban hol tüntessem fel ezeket.
Most te végül is honnét kaptál osztalékot? És akkor is kell m30

Ha kibújt a foga akkor az hogy látszódik? Ha még nyügős akkor még nem bújt ki vagy utánna is az marad pár napig?

Legjobb válasz: Ha belenyulsz a szájába, akkor érzed hogy szur a fogacskája. Utána már nem szokott nyugos lenni, ha már áttorte az ínyét. De lehet az is, hogy már a másik fogacska is uton van. Nekunk 1 hét kulonbséggel jottek ki az also fogacskák.

Ha belenyulsz a szájába, akkor érzed hogy szur a fogacskája. Utána már nem szokott nyugos lenni, ha már áttorte az ínyét. De lehet az is, hogy már a másik fogacska is uton van. Nekunk 1 hét kulonbséggel jottek ki az also fogacskák.

Ki az aki megbánta, hogy fogadott orvost és ki az aki azt hogy nem? Miért?

Legjobb válasz: Bár még nem szültem meg, de én eddig egyáltalán nem vártam. Minap a védõnõ átküldött sztk-s terhesgondozásra, mert a beutalót genetikaira az sztk-s doki írta (azóta kiderült,hogy az enyémnek is van aláírási joga). Röpke 2,5 órát vártam a papírra, annyian voltunk. Na hogy nekem egy vizsgálatra is ennyit kelljen várnom, kizárt. Mivel még dolgozom, meg sem tehetem. Ráadásul jó orvosom van, bármikor hívhatom. Az sztk-s dokit nem! Több ismerõsöm szült már nála, van, aki pár hete, és ott maximálisan meg voltak vele elégedve!

Bár még nem szültem meg, de én eddig egyáltalán nem vártam. Minap a védõnõ átküldött sztk-s terhesgondozásra, mert a beutalót genetikaira az sztk-s doki írta (azóta kiderült, hogy az enyémnek is van aláírási joga). Röpke 2, 5 órát vártam a papírra, annyian voltunk. Na hogy nekem egy vizsgálatra is ennyit kelljen várnom, kizárt. Mivel még dolgozom, meg sem tehetem. Ráadásul jó orvosom van, bármikor hívhatom. Az sztk-s dokit nem! Több ismerõsöm szült már nála, van, aki pár hete, és ott maximálisan meg voltak vele elégedve!
javítok: nem bántam, vártam helyett :)
Én kétszer szültem, elõször volt fogadott dokim, de mégsem nála szültem (kórházváltás miatt). Kb a 35-36ik hétig jártam hozzá, jó volt, de szerintem pénzkidobás volt az alkalmankénti 10ezer Ft. Megszültem az ügyeletesnél, báár maga a szülés szörnyû élmény volt, de a nõvérekkel orvosokkal semmi probléma nem volt. Nem bántak velem másképp, mint azzal akinek volt fogadott orvosa. Második gyermekemmel végig SZTK-ba jártam. Mindig ugyanahhoz az orvoshoz mnetem, a végére már egész jól ismertük egymást. Bármit lehetett kérdezni, mindig segítõkész és türelmes volt. Vérvételnél nálunk mindenkinek ugyanannyit kell sorban állnia, érkezési sorrend van, lényegtelen, hogy van-e fogadott orvos. Ügyeletesnél szültem, és azt kell mondjam, hogy csodálatos élmény volt, és örülök, hogy nála szültem. Pénzt is adtunk, mert tényleg elégedettek voltunk mindennel és mindenkivel.
én azt nem bántam meg hogy nem fogadtam!az én dokim is mindig türelmes és kedves volt, végig csak õ vizsgált, az uh-ot is õ csinálta, sosem vártam a laborba sem!lehet hogy a mi kerületünk ilyen csak de ezek a dolgok itt természetesek!amikor szültem utána minden nap bejött hozzám a kórházba és megnézte hogy vagyok, pedig utána sem adtam neki pénzt csak 1 üveg nagyon drága bort!ennek már 2 éve és akár hányszor megyek hozzá azóta, mindig kedves és türelmes, nem érzem rajta hogy na hol a pénzem?
Megbántam. A szülés után (ami az ügyeletében történt) nem maradt ott velem a fogadott dokim, pedig szólt a szülésznõ, hogy gond van, erõsen véreztem, 4-5 orvos még órákon át varrt, öblítette a méhemet és próbálta helyrehozni a dolgokat, miközben a fogadott orvom rég otthon csücsült! Délután telefonált vissza a szülésznõnek, hogy mi volt. Soha nem fogadok még egyszer orvost, hisz az ismeretlen ügyeletesektõl sokkal jobb ellátást kaptam és õk legalább lelkiismeretesek voltak!
Nem bantam meg, ha kellene ujra fogadnek, sima szulesem volt. Ami megis melette szol hogy lattam hogy bannak a tobbiekkel akiknek nem volt dokijuk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!