Találatok a következő kifejezésre: Aki az babáját (120 db)

Aki az első babáját túlhordta, a 2. babáját mikor szülte? Õ is túlhordásos lett?

A kisfiam 41+6 napra született. Most 36 hetes vagyok, és el?re rettegek a túlhordástól.

Legjobb válasz: 3-at hordtam túl

3-at hordtam túl
Igen, sõt a harmadikat is túlhordtam.
Igen, ugyanúgy indítani kellett.
Túlhordtam mindkettõt! Az elsõt 6 nappal, a másodikat 12 nappal!
A kérdező hozzászólása: Húúha! Ne ijesztgessetek, mert mindjárt elsírom magam. :( Senki nincs, aki a 2. babát elõbb megszülte volna?
1. 40+6-on indították 2. a kiírt napig nem jelentkezett, akkor mwegindították a cukorbetgség miatt, nem engedték túlhordani. Így is 4 kilós lett, de azért még könnyebb, mint a bátyja:-))
1. babám 40+5 hétre született. 2. babám 37+3 hétre született.

A barátom el fog hagyni az exéért, aki más babáját várja?

Nagyon szép kapcsolatunk volt, tényleg, mint a mesékben. Megkérte a kezem, említette hogy nyárhoz egy évre felõle esküvõ is lehet, ebben a hónapban költöztünk volna össze végleg. (már laktunk együtt, csak én visszajöttem suliba)

Legjobb válasz: Az õszinte véleményem az hogy hagyd ott, és mond meg neki hogy legyen boldog a csajjal aki más gyerekét várja. Utána nem adok 1 hónapot könyörögni fog hogy újra együtt legyetek. Ha komolyan így áll hozzá akkor dobd ki, mert csak neked lesz rossz.

Az õszinte véleményem az hogy hagyd ott, és mond meg neki hogy legyen boldog a csajjal aki más gyerekét várja. Utána nem adok 1 hónapot könyörögni fog hogy újra együtt legyetek. Ha komolyan így áll hozzá akkor dobd ki, mert csak neked lesz rossz.
bravó, a címig jutottam de az is elég kabaré feeling. jó fele megyünk...
na csak végig olvastam, örülj hogy még most kiderült, hogy ennyit ér a barátod, én igencsak menekülnék amíg nem vesztettél sokat.
Úristen, ez komoly? Nagyon sajnállak. :( A barátod nem normális, és azt kell, hogy mondjam, hogy ha más így közétek tud állni, akkor az egész annyit is ér. Találsz te sokkal de sokkal jobbat... A másik csaj meg... az ilyen mocskos, utolsó szemét ember úgyis visszakapja az élettõl. Bízz ebben! Nincs annál szemetebb, primitívebb ember, akinek más boldogtalansága segíti a boldogságát. Remélem, hogy megszenved még ezért nagyon durván.
ne haragudj, de elég hihetetlen a sztori. az ex terhes a pasijától, mindenki happy. majd egyszer csak kettesben leszel a terhes exszel, elõadja, hogy bár terhes, de visszaszerzi a barátod, és gondolom dobja a gyerek apját. majd miután terhesen is sikerült neki visszaszereznie, dobja ismét, csak hogy neked ártson. a barátod pedig örömmel ugrana a karjaiba, tudva, hogy a saját haverja gyerekét várja. már ott nem tudom elhinni a sztorit, hogy csak azért, hogy neked ártson, terhesen is bevállal ennyi mindent. más terhes nõ, még ha epekedik is az exért, legalább a szülésig együtt marad a gyerek apjával, hogy ne egyedül menjen végig a terhességen. nemhogy dobja a pasit, összejön az exszel, hogy aztán kidobja. és mindezt azért, hogy ártson NEKED. szerintem ez kamu, és veled vannak súlyos gondok...
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem kamu :(
Nem piszkáltad esetleg kicsit a barátod az exe miatt? Ha ez így igaz, akkor hagyd ott. Azonnal, határozottan. Ne kommunikálj se Vele, se az exével, hagy fõljenek a levükben. Úgy látszik ez a meccs még nincs lejátszva, állj félre, mert ha sárdobálás lesz, te fogsz középen állni.
Azonnal kirúgnám páros lábbal a barátomat. Ekkora nyomorék nem lehet... Szánalmas.

Aki az első babáját hellp-szindrómával szülte, vállalt másodikat? Van itt olyan kismama?

Elmúlt 1 éves a lányom, és nagyon foglalkoztat ez a kérdés. A terhesség 40. hetében lettem hellpes, sürg?sségi császár, meg minden ami ezzel jár. De túl vagyunk rajta épen egészségesen szerencsére. Akkor azt mondtam, hogy soha többet, de olyan jó lenne egy tesó, persze nem minden áron. Esetleg, ha van itt olyan aki vállalt másodikat szívesen venném, ha leírná a tapasztalait.

Legjobb válasz: Szia! Hellp,vagy Toxémia?? Mert nem mind1.Nekem Toxémiám volt némi hellpes beütéssel/májfunkció zavarok és vesemûködési zavarokkal megspékelve/ ...3 terhességbõl 3x. !! :/ Ezek ellenére,bevállaltuk mindet,tervezett babák voltak,és szándékunkban áll pár év múlva negyedjére is nekivágni. Kellõ odafigyeléssel,sótlan diéta,pihenés,sok UH,és kontroll 2 hetente a dokimnál,és idõ elõtti császármetszések árán,de élünk és virulunk,semmi bajunk.Totál hibbantnak nézett a családunk,rokonok,barátok,hogy mertünk az elsõ után több gyereket is vállalni.De nagyszerû dokival áldott meg a sors,így merészebbek voltunk.Féltünk nagyon,fõleg a férjem,minden császárnál félig belehalt az izgalomba,de a csodás gyerekeink kárpótolták azonnal ahogy meglátta õket. :) Szóval ha van olyan orvos akiben igazán megbízol,és konkrétan rá tudod bízni az életed és a babáét is,van hited,hogy semmi bajotok nem lesz,és valóban akarod azt a babát,akkor vágjatok bele!!!! Bízni kell....ha eltemetjük magunkat elõre,és csak a baj jár a fejünkben azzal csak rontunk a helyzeten. :/ Sok sikert kívánok! ;)

Szia! Hellp, vagy Toxémia?? Mert nem mind1.Nekem Toxémiám volt némi hellpes beütéssel/májfunkció zavarok és vesemûködési zavarokkal megspékelve/ ...3 terhességbõl 3x. !! :/ Ezek ellenére, bevállaltuk mindet, tervezett babák voltak, és szándékunkban áll pár év múlva negyedjére is nekivágni. Kellõ odafigyeléssel, sótlan diéta, pihenés, sok UH, és kontroll 2 hetente a dokimnál, és idõ elõtti császármetszések árán, de élünk és virulunk, semmi bajunk.Totál hibbantnak nézett a családunk, rokonok, barátok, hogy mertünk az elsõ után több gyereket is vállalni.De nagyszerû dokival áldott meg a sors, így merészebbek voltunk.Féltünk nagyon, fõleg a férjem, minden császárnál félig belehalt az izgalomba, de a csodás gyerekeink kárpótolták azonnal ahogy meglátta õket. :) Szóval ha van olyan orvos akiben igazán megbízol, és konkrétan rá tudod bízni az életed és a babáét is, van hited, hogy semmi bajotok nem lesz, és valóban akarod azt a babát, akkor vágjatok bele!!!! Bízni kell....ha eltemetjük magunkat elõre, és csak a baj jár a fejünkben azzal csak rontunk a helyzeten. :/ Sok sikert kívánok! ;)
Nekem a 35. héten volt sürgõsségi császárom. Mostanában szeretnénk harmadik babát (elõzõleg ikrek születtek), és bevallom, eszembe sem jutott, hogy a fenti okok miatt ne vállaljuk. Valamiért nem félek attól, hogy megint megtörténik, a jelekre persze már a kezdetektõl nagyon fogok figyelni.
15.15 vagyok megint...nekem az elsõ toxémiámnál a szülõszobán mikor készítettek elõ a császárhoz, 200/100 volt a vérnyomásom, már már nem voltam magamnál, és hánytam, az iszonyatos fejfájást már nem is említem. :/ A másodiknál már csak 185/100-ig ment fel, akkor császároztak meg.A harmadikkal volt 170/90.
Bocsi, nem egészen pontosan tudom mi az a hellp szindróma. Nekem az elsõnél a 36. héttõl magas volt a vérnyomásom, és csak szülésnél vették észre, hogy full zöld volt a magzatvíz. Szerencsére nem lett semmi baja a fiamnak. A másodiknál is jött menetrendszerûen a magas vérnyomás a 35-36 héttõl, ott már nagyon odafigyelt rám a doki (újat választottam), és nem zöldült be a víz, minden ok volt. A vérnyomásom is visszaállt szépen újra, de 3. babát nem kockáztatok meg.
Bocs az off-ért! Kedves 13-as, hànyadik héten derült ki nàlad a kolesztàzis, milyen gyógyszert kaptàl rà? Nekem nagyon-nagyon magasak voltak a màjfunkciós értékeim, sokat olvastam a HELLP-rõl, végül nekem is kolesztàzisom volt. Én nagyon félek, hogy a 2. terhességnél újra elõjön, amire àllítólag nagy esély van.
A barátnõm hellp-szindromával szült, 2 hónappal hamarabb lett meg a baba is , majdnem meghaltak .Most a rákkal küzd, nem vállalnak több babát.
én "csak" kolesztázissal voltam kórházban, gyógyszert kellett szednem, ami helyreállított, egyébként 35. héten szülésindítás lett volna. dokim szerint lehet alkati sajátosság (pocakom nyomta el a májamban az epevezetéket, visszaáramlott a méreganyag a bõröm alá), ennek ellenére ez nem lesz akadálya a következõ terhességnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, továbbra is várom sortárs anyukák jelentkezését.
Középsúlyos pre-eklapsziám volt "csak", emelkedett májfunkció értékekkel, és nem merjük bevállalni. 35 hetesen lettem az, 2 hetet voltam kórházba, 40+1 hetesen született meg a kislányom hüvelyi úton. Most, hogy olvastam a 2. válaszolót, hogy 3-ból 3 terhességnél toxémiás volt, így végképp beparáztam, pedig kéne testvér. Kislányom 2 éves 1 hónapos.
A kérdező hozzászólása: 6-os válaszoló: 29 éves vagyok, elsõ baba. Van egy kis túlsúlyom is. Alapból nincs magas vérnyomásom. Utolsónak: Pontosan ezt érzem én is. Nagyon szeretnénk kistesót, de nekem is nagyon rossz élmény volt, még ma is újra és újra átélem amikor tolnak be a mûtõbe, és teljesen tisztában voltam ennek a betegségnek a következményeivel. Tehát abban a pillanatban azt gondoltam, hogy most következik életem utolsó állomása. Nem kívánom senkinek, gondolom tudod, hogy mirõl beszélek. Közben pedig iszonyatos fájdalmaim voltak ugye, mert a májam már nagyon nem akarta az igazságot.
Szia, nekem is súlyos HELLP szindrómám volt 38. héten, altatásban sürgõsségi császár. Utána nehezen épültem fel, szerencsére kicsimnek nem lett semmi baja most már 18 hónapos lesz. Aktuális nálunk is a tesó kérdés.... de én nagyon félek...mi lesz ha esetleg megint bekövetkezik és nem épp a 38. héten hanem hamarabb? Tudom, hogy lehet nem lesz semmi probléma, dokim is biztat és mi is nagyon szeretnénk tesót de nekem nagyon rossz emlék maradt a 'szülés'. :(
Harmadik vagyok. Pre-eklampsia volt a zárójelentésre írva, de tüneteiben hellp-et mutatott. Ezt így nem mondták ki, csak én gondolom, hogy hasonló lehetett. Szintén emelkedett májfunkció, veseelégtelenség, magas vérnyomás (én legutoljára 170-et mértem, de nem hiszem, hogy annyi volt, akkor már nem is élnénk talán), iszonyú felvizesedés (26 kg+ összesen!!), fehérjevizelés, és iszonyú viszketés éjjel-nappal!!! Ez volt a legrosszabb! Nekem is azt mondták másnap, hogy "ezt jól megúszták!", meg hogy pár órán belül ... rossz dolog történt volna a babáimmal. Nagyon örülök, hogy nem világosítottak fel az esetleges következményekrõl, mert én amúgy nem gondoltam, hogy ilyen nagy a baj. Szerintem az orvosod tanácsát kérd ki a kistesóról, legjobban õ tudna megnyugtatni, és elõrevetíteni, hogy mi jöhet és mi nem a köv. terhességnél.
15.15 vagyok. Mit mond a dokid? Mennyi az esélye, hogy megint elõjöjjön? Mert pl. nálam ez a Toxémia alap...akár hányszor leszek terhes, mindig sürgõsségi császár lesz a vége.Azon kellett imádkoznunk, hogy ne legyen súlyosabb, vagyis Hellp.Sikerült kordában tartani a dolgot úgy kb. a 34. hétig.Utána már nincs megállás a lejtõn. :( Sajnos a 36.hétnél tovább nem bírja a szervezetem. Alapból magas-e a vérnyomásod? Esetleg túlsúly...vagy a korod? Elég sok minden közrejátszhat sajnos.
A kérdező hozzászólása: 3. válaszoló, neked is hellp miatt volt sürgõsségi császárod?
A kérdező hozzászólása: Súlyos hellp szindrómám volt. 49 ezres trombocitával, (150 ezer a határ, amíg jó) emelkedett májfunkcióval, középmagas vérnyomással. Szóval nem sokon múlt. Amikor kiderült a szülõszobán, az orvos nem merte azt mondani, hogy túl élem a császárt, de szerencsére sikerült. Szóval nem "szimpla" toxémiám volt.
A kérdező hozzászólása: Kedves 14-es. Ugye a kettõ között nincsen összefüggés? Kicsit megijedtem. Remélem jól van az ismerõsöd.

Aki az első két babáját viszonylag könnyen szülte, az a harmadiknál mire számítson? Akinek van tapasztalata leírná?

Köszi

Legjobb válasz: ha az elso konnyen megy, akkor nagy az esely arra, hogy a tobbi is, de minden terhesseg mas!

ha az elso konnyen megy, akkor nagy az esely arra, hogy a tobbi is, de minden terhesseg mas!
Nekem négy szülésem volt.Az elsõ olyan, mint az elsõ.A második volt a legnehezebb, a harmadik., mint a villám (fél óra) a negyedik viszont indított volt.Fél óra fájdalom, de az brutális!!!!!
Nekem az elsõ hosszú volt, a második rövidebb, de fájdalmasabb, a harmadik pedig gyors, de rettenetesen fájdalmas.
Ja, a 4. volt a legkönnyebb, mire észbe kaptam ott is volt. De. 9-kor NST, 10-kor az eredménnyel együtt megnézett a doki, zárt méhszáj, 11:30-kor az elsõ kósza fájások, 12:53-kor a hasamon a baba, 4 kilóval 50 cm-rel.
Az elsõ babám 4, 5 óra alatt lett meg, ami csak azért volt ijesztõ, mert azt hittem tovább kell bírnom a strapát, a 2. 3 óra alatt, ez nagyon intenzív volt, a 3. az elsõ fájástól 4 órát tartott. Az elsõ után gondoltam, hogy hamar meglesznek, talán ilyen alkat vagyok!:-) A 4. alig 1, 5 óra alatt született, éppen csak beértünk. A 3 kisebb gátvédelem mellett érkezett 4 kilóhoz közeli súlyokkal...
utolsó vagyok lemaradt hogy 20 perc :) bocsi
Nekem a harmadik volt a leggyorsabb, épp hogy beértünk a korházba 20 alatt meg volt a babám :) Hasonlókat kívánok neked is..
Gratulálok! :-)
Gratulálok és jó egészséget kívánok! 4 gyerkõc anyukája
Hûha, nagy szeretettel gratulálok! Remélem, én is valami hasonlóról számolhatok majd be júniusban... Jó egészséget, sok boldogságot nektek!
A kérdező hozzászólása: köszönöm!! :) Gabka77-nek: drukkolok neked is, ne félj, biztos, hogy nem lesz nehéz szülés! Nekem a 3. kicsit hosszabb volt, mint a 2., de még így sem nevezném nehéznek a szülést! :) gyorsan, könnyen ment.
A kérdező hozzászólása: ja, és 3050 gramm és 51cm-s lett a fiucska, 35ös buksival. :)
A kérdező hozzászólása: Gabka77- ha olvasod! Megszültél már? Milyen volt- kiváncsi vagyok!!!:) )
A kérdező hozzászólása: Megszületett a 3. baba, a harmadik szülés minenesül 2óra volt - és könnyû!!! :) )
Az elsõ rövid és fájdalom mentes volt, a második kicsit hosszabb, a fájások nem voltak vészesek, az utófájások volta kemények. A harmadik... nos, az ugyan olyan "hosszú" volt, mint a 2., kicsit komolyabb fájások voltak, mint a 2-nál, de nem volt vészes, még könnyedén kibírható. Viszont az elõzõekkel ellentétbe, ezúttal az elején össze-vissza jöttek a fájások, majd beállt 6 percesre, majd hirtelen 2 perces, és 10 2 perces után jöttek a tolók. Mind a 3 más szülés volt, de egyik sem volt nehéz szülés! Mielõbbi, könnyû szülést és egészséges kisbabát!! Üdv:3 lányos
2004.-ben szültem a lányomat. reggel 6-kor elfolyt a magzatvíz, este 8-kor lett meg. este 6-tól kaptam az oxitocint infúzióban. 8 óra este, sima szülés 3450gramm, 55 centi 2006.-ban szültem a fiamat. ugyanúgy reggel 6kor elfolyt a magzatvíz, erõs derékfájások 5 percenként, 10.26-kor sima szüléssel 4100gramm, 58 centi. január 24.-én (tegnap volt 2 hete) a harmadik, és kisfiú. este 6 körül fájások renszertelenül, este 9kor 6-8 percesekkel bementünk a kórházba, felfektettek a szülõágyra elõkészítés után és ott kellett feküdnöm szülésig mert véreztem. a fájások itt voltak a legerõsebbek. reggel 6.45-kor született meg a fiam, de a kitolási szaknál elvesztettem a fonalat. halvány képkockák beugranak, de semmi több :( 3850gramm 56 centi
A kérdező hozzászólása: HÁt én is remélem, hogy könnyen gyorsan fog menni a szülés - de majd megírom, hogy milyen volt- kb másfél hónap mulva... :)
Nálunk is három, négy éven aluli gyerkõc lesz. :-)) Nekem még van idõm, júniusra várom a picurit. Majd jó lenne, ha elmesélnéd, milyen volt a harmadik szülés, mire számítsak.... Azért én remélem a legjobbakat, nagyon közel vannak korban, elvileg a testünk emlékszik, könnyen kellene hogy menjen.... Boldog utólsó babavárós hónapokat és könnyû szülést kívánok neked! És boldog karácsonyt!:-)
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó válaszoló- kb én is így vagyok idõben a szülésekkel, kb 2év van az elsõ kettõ között, és most a két kicsi között meg 20hónap lesz. :) Nem lesz még négy éves a legnagyobb, mire a második kistesója megszületik. :) Kiváncsi vagyok én is hogy hogy fog alakulni. Te mikor szülsz? Én februárban! :) Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Én most várom a harmadikat és nagyon kíváncsi leszek, hogy alakul majd. Az elsõvel nagyon sokat kínlódtam, 14 óra kemény vajúdás (elõtte már 24 órán át voltak összehúzódásaim, de azok jól viselhetõek voltak, a kemény résztõl volt még 14 óra). Ehhez képest a második babóm az elsõ fájástól számított két és fél óra múlva a kezemben volt, de sokkal brutálabb fájásokra emlékszem. Persze az is lehet, hogy igaza van a férjemnek, aki azt mondja, az elsõ babónál már gyakorlatilag nem voltam magamnál a fájdalomtól, ezért nem emlékszem. A másodiknál teljesen ott voltam agyban végig, igazából csak az utólsó óra volt brutális, de az annyira, hogy azt hittem, ott pusztulok el. Elsõ babóm 3, 8kg, a második 4 kg-al született. Két év volt szinte napra pontosan a két szülésem között. Most a második és harmadik szülés között nem lesz két év. Remélem, gyorsan menni fog. Kicsit tartok tõle.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszi a választ! Annyira akkor nem fogok a harmadik szülés miatt parázni kb 2hónap mulva! :)
1.5 óra 2.2, 5 óra 3.5 óra(ez fájt a legkevésbé, pedig oxit is kaptam, 9 év van a 2. és a 3 közt) 4.császáros, ferdefekvés és köldökzsinórelõesés miatt. Szerintem ha az anya nyugodt, kiegyensúlyozott terhesség és szülés alatt ez nagyban befolyásolja a szülés kimenetelét.

Van valaki aki az első babáját toxémia miatt császárral szülte és azóta lett még egy babája? Milyen volt a második terhességed?

Legjobb válasz: Nem teljesen vagyok kompetens az ügyben, nálam csak a toxémia gyanúja merült fel, de végül nem alakult ki, nem volt fehérje a vizeletben. Viszont akkor elég tüzetesen utánaolvastam a témának és volt egy cikk, amiben azt írták, hogy akinek az egyik terhességénél elõfordult toxémia, annak utána nagyon-nagyon kicsi az esélye, hogy megint elõjöjjön. Sokkal kevesebb mint annak, akinek soha nem volt még a családjában sem toxémiás. Gondoltam leírom biztatásként.

Nem teljesen vagyok kompetens az ügyben, nálam csak a toxémia gyanúja merült fel, de végül nem alakult ki, nem volt fehérje a vizeletben. Viszont akkor elég tüzetesen utánaolvastam a témának és volt egy cikk, amiben azt írták, hogy akinek az egyik terhességénél elõfordult toxémia, annak utána nagyon-nagyon kicsi az esélye, hogy megint elõjöjjön. Sokkal kevesebb mint annak, akinek soha nem volt még a családjában sem toxémiás. Gondoltam leírom biztatásként.
SZia! Elsõ terhességemnél toxémiás voltam, rengeteg víz, magas vérnyomás, végén fehérje a vizeletben. A 36.héten megcsászároztak, 210/130-as volt a vérnyomsáom amit semmivel nem tudtak levinni. Második terhességemnél is elkezdett felmenni a vérnyomás, de nem olyan mértékben és gyogyszerrel karbantarthato volt. A vizesedés minimális volt. A 39.héten program csaszi lett belõle, mert a méhlepény a méhszájnál tapadt, elkezdtem vérezni 2x. Ha ez a gond nem lett volna megprobáltuk volna a sima szülést. Ne aggodj, amilyen súlyos volt a toxémiám elsõ alkalommal, másodikra ki sem alakult, mert nem volt fehérje a vizeletemben.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod!nagyon jól jött mert ahogy olvasgatom itt a kérdéseket nagyon horror dolgok vannak!nagyon vágyom egy 2.ra de nem tudom hogy bevállaljam e így, mert nem akarom elveszteni!
Szia! Én toxémiás lettem sajna a 38.hétre. Kivoltam írva császárra, de hála 2nappal hamarabb úgy döntött a kislányom, ideje megszületni. 6 hós babó anyukája
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!aki toxémiás volt megkérdezhetem hogy hány kilóval kezdte a terhességet?mert nekem azt mondták ez a kövérek betegsége!én 100 voltam.tényleg csak a nagysúlyú kismamáknál fordul elõ?
Szia! Utolso válaszolo vagyok, 74kg-val kezdtem az elsõt, 94-el a másodikat. Az tuti, hogy a túsúly jobban hajlamosít, de nem törvényszerû. A korházban láttam vékony toxémiást is. Kevés szénhidrátot fogyassz, sokat igyál, ja és kevés so!
Szia!Elsõ babámmal toxémia miatt 35. hétre császároztak 6 éve. Most 38 hetes kismama vagyok toxémiának semmi jele. Egyébként 65 kilóval kezdtem mindkét terhességet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat és mindenkinek sok sikert aki hasonló cipõben jár!

Szülés után amíg a megfigyelés időszaka tartott ill. uána aki az erős vérzés miatt nem öltözhetett fel rendesen (betét, bugyi) annak babáját csak szoptatásra hozták vagy otthagyták vele? Hogy lehet ezt megoldani?

Legjobb válasz: Nem lehet olyan erõs vérzésed, hogy ne tudj felkelni. Ki is zavarnak az ágyból a kórházban hamar, hiszen, el kell kezdeni járkálni. Magától is felkel az ember és szülés után örültem, hogy végre mehetek zuhanyozni, járkálhatok egy jót egy jó alvás elõtt. Ha olyan vérzésed lenne, hogy nem tudsz felkelni, akkor valami baj van. Tehát ne aggódj, ha magadtól nem mennél az ápolók kilökdösnek az ágyból!

Nem lehet olyan erõs vérzésed, hogy ne tudj felkelni. Ki is zavarnak az ágyból a kórházban hamar, hiszen, el kell kezdeni járkálni. Magától is felkel az ember és szülés után örültem, hogy végre mehetek zuhanyozni, járkálhatok egy jót egy jó alvás elõtt. Ha olyan vérzésed lenne, hogy nem tudsz felkelni, akkor valami baj van. Tehát ne aggódj, ha magadtól nem mennél az ápolók kilökdösnek az ágyból!
Mindenki erõsen vérzik az elsõ pár napban.Ha nem öltözhet fel, betét ilyesmi amit írsz, az nem normális dolog, ott valami baj van, a gyermekágyas vérzéstõl fel lehet kelni, sõt muszáj. Egy óra a megfigyelés, addig nyugton kell lenni, nekem ott nem volt velem a babám, de utána mindig hozták szoptatni. Szerintem ha valaki annyira vérzik, gondolom nem lehet vele a baba, hiszen ellátásra szorul.
Szülés után én nem tudtam pisilni, ezért fent tartottak a szülõszobán 1 éjszakára, katétert kaptam. Iszonyatosan fájt a gátsebem, kutyául szenvedtem, hideg is volt, ezért elvitték aznap estére a babám. Hajnalban vérömlenyem lett, ezért, megmûtöttek, de mire az altatásból magamhoz tértem már a babám ott szuszókált mellettem. 1 hétig voltam bent, a babám mindig ott volt velem, pedig én nagyon szarul voltam, szédültem, bugyi napokig nem volt rajtam, csak hálóing, katéter kb. 2-3 napig és transzfúziót kellett, hogy kapjak, mert nem indult be a vérképzésem. Volt olyan, hogy sírva hívtam a nõvérkét segíteni, mert úgy szédültem, nem bírtam felállni, a babám pedig tisztába kellett tenni, így együtt sírtunk... De egy percig nem fordult meg a fejemben, hogy elvigyék. Inkább anyukám hívtam be magamhoz, amíg a vért kaptam (akkor feküdni kellett), õ rakta a mellemre a babám szoptatáskor.
utolsó üzenõnek!Megkönnyeztem az üzeneted, mert olyan meghatóan írtad le.Nagyon jó egészséget kívánok nektek!

Aki az éjszakai cicizésről szoktatta le a babáját, hogyan csinálta? Úgy szeretnénk leszoktatni, hogy apa alszik vele abban a pár éjszaka.

Gondolok itt arra, hogy hogyan kezdtétek, tehát elalváskor sem kapta már a cicit?És éjszaka egyszer sem adtátok már oda?Vizet azért kapott inni a babátok ? Minden tapasztalat érdekel. Egyébként 17 hósak vagyunk és 1-2 óránként szopizik a picim.

Legjobb válasz: Szia Én babám is 17hós. Nekem magától kezd leszokni. Én mindig cicin altattam (délután is) de most már cicizik és befordul kiflibe. Szerintem ha kevesebb lesz a tejem, õ meg idõsebb lesz, akkor már el tudom majd magyarázni neki, hogy üres a cici és nem fog majd kelleni neki.

Szia Én babám is 17hós. Nekem magától kezd leszokni. Én mindig cicin altattam (délután is) de most már cicizik és befordul kiflibe. Szerintem ha kevesebb lesz a tejem, õ meg idõsebb lesz, akkor már el tudom majd magyarázni neki, hogy üres a cici és nem fog majd kelleni neki.
Ja igen! Este ha megébred, nem adok neki mindig cicit, mert van hogy csak dudlizna. olyankor megsimizem a pocakját és az elég és alszik tovább
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Nálunk az is a gond, hogy éjjel nagyon sokat cicizik, olykor 1 vagy félóránként is.A pihenés nekem így nem megy mert míre elaludnák sokszor újbol cici kell neki. Mostmár kimerültem, nagymamák meg 1000 km szóval segítségem az nincs:(
Nem lehet hogy a foga jön? Mert az most nálunk beindult és olyankor szinte lóg a cicimen. Alvás elõtt szoktam adni neki nurofent, attól nyugodtabban alszik és nem ébred meg annyiszor. Meg mondjuk nálunk velünk alszik, így teljes önkiszolgálás van éjszaka és így én is tudok aludni. Meg persze délutáni alváskor én is pihenek/alszok. 1-2voltam
huuh nekünk is volt ilyen idõszak mikor jött a foga.Én nem bírtam, egyszerûen nem szoptattam meg éjjel...mondtam neki, hogy a cici alszik, majd reggel kapsz.1-2 nap után már nem is volt neki gond.vízzel mindig kínáltam, hátha szomjas.Az esti szopizás megmaradt, így alszik el.Aztán hajnal 5körül szopizik és visszaalszik 1-2 órát.Most errõl szeretném leszoktatni.16 hónapos
ennyi idõsen nem alszik éjjel?? jesszus! egyébként meg semmi szüksége tejre már 12 hósan sem, de mind1. egyszerûen ne adj neki. adj neki jó éjt tápszert, azzal simán végigtolja az éjszakát. te kipihened magad, õ meg sokkal több tápanyagot kap. az ágyába tegyél üvegben teát, vagy vizet-én jó éjt teát adtam-ha megébred, kiszolgálja magát. õ már nem baba, ne kezeld úgy. ha apa alszik vele-nem is értem te vele alszol vagy mi?- csak azt éred el, h apa se piheni ki magát

Aki az anyós és apóssal lakik egy lakásban, mit csinál ha nem akarja hogy mindennap a babáját nézegesse?

Legjobb válasz: Ha ez zavar akkor költözzetek el, mert elõbb utóbb ebbõl konfliktus lesz.

Ha ez zavar akkor költözzetek el, mert elõbb utóbb ebbõl konfliktus lesz.
A kérdező hozzászólása: Én ennek nagyon nem örülök! Mondom, mindennap nézegetni, fogdosni akkarják! Nekem még magán életem sincs emiatt, nemhogy idõ magamra...(nem marad meg náluk sokáig a baba)ijeszgetik állandóan! Utána meg sír! Ti örülnétek ennek? Sztem nem! Azért írtam azt, hogy ti mit csinálátok ha nem akkarjátok, hogy anyósék állandóan nézegesség a babát! De ha nem is fejtettem ki bõven a kérdésemet, akkor is biztos van valami oka annak, hogy nem akkarom, hogy mindennap lássák a babámat! Nem vagyok rosszindulatú aki eltíltja a babáját a nagyszülõktõl. Csak azt láttom, hogy a babám zaklatott. Enyi...
Ne haragudj, de szerintem te vagy ideges. Nem hiszem, hogy idõsebb embereknek nincs semmi dolga, folyamatosan a kiságy mellett állnának és csak arra várnak, hogy a babát zaklassák. És igen, nem az õ babájuk, de a tied sem. Nem a tulajdonod. Egy önálló személyiség, akinek most segítesz felnõni. Beszéld meg a szülõkkel, hogy pl. napi egy órára rájuk bízod a kicsit, akkor te elmész fodrászhoz, barátnõkkel kávézni, vásárolni, vagy csak beülsz a kádba pihenni. Akkor tudják, hogy ez az õ idejük, és erre fognak várni, nem "ellopott pilanatokra" amikor láthatják a saját unokájukat.
Miért ne nézegetné? Örülj neki, hogy örülnek nektek és a babátoknak, sok olyan nagyszülõ van, aki le se ejti az unokáját. Inkább a használd ki azt az idõt, amit a nagyszülõkkel tölt a pici, és fordítsd magadra, pihenésre.
Én örültem, ha egy kicsit foglalkoztak a gyerekkel, mert így maradt egy kis idõm magamra is.Egy gyerek nem csak az anyjáé !
Kicsit biztos fárasztó lehet. Én néha örülnék neki, ha nem egyedül lennék estig a babával. De bevallom én is kicsit már untam, amikor egyszer párom vidéken volt, manó pici volt még, így szüleimnél voltunk, és vki mindég körülöttem volt.Nem tudtok elvonulni, néha kettecskén a bébivel?
Aki erre a kérdésre azt mondja ez mért baj, az nem érti mirõl beszélsz!!! Ugyanebben a cipõben vagyok, és nagyon tele a bakancsom azzal szinte óránként a nyakamra jár anyósom, meg vadidegen embereket jönnek ide látogatóba - az õ ismerõsei -, miközben én szoptatok. Persze meg sem kérdeznek... Sokszor úgy jön hogy fel is ébred a gyerek. Nincs nyugtom, emiatt tiszta ideg vagyok egész nap, mindenen felkapom a vizet és hasonlók. Ha megoldottad a rejtélyt szólj, mert én is kiváncsi vagyok! Mert szólni sem merek, mert mit képzelek hiszen van hol laknom ami az õ háza, sok mindent fizet helyettünk. Nem akarom hogy sértõdés legyen. Páromnak már mondtam szépen de azt mondja viseljem el a fentiek miatt.. Ez mostmár mindig így lesz, hogy hallgassak, mert le vagyok kötelezve??? Egyébként volt hogy magunkra zártam az ajtót, de nem használt ez sem.
Gondolom nem a tiétek a lakás, így nektek kell alkalmazkodni, vagy menni.
Nem értem az ilyen kérdéseket. Miért ne nézegethetné a babát minden nap? Ellenség akinek életcélja, hogy ártson a gyereknek? Nem azt mondom, hogy vigye el fél napokra, de miért ne nézhetné meg? Örülj, hogy több idõd jut magadra, a házimunkára, mert van aki addig figyel a kicsire, játszik vele.
A kérdező hozzászólása: Nos, szerintem nem mindenki láttja át a helyzetemet! Valószínûleg nem tudunk elköltözni innen és nem is nagyon lett volna választásom terhességem alatt se! De mindegy... A lényeg az, hogy nézegetés és a megláttom között van egy kis különbség, bár ezt a nagy okosok nem veszik észre. Az, hogy megláttják a babámat az oké, de az hogy mindig nézegetni akarják, úgy hogy rám nyitnak a szobámban meg fogdosnák... ez kikészít! Bocs...de ez a helyzett és én erre kértem választ. Nem arra, hogy hogyan dugdosam elõlük, hogyan csempészem ki a lakásból meg be a kisbabámat. köszi a válaszokat azért...
Hasonló cipõben vagyok, és sajnos az van hogy vagy megszoksz, vagy megszöksz. Én volt hogy magunkra zártam az ajtót..
Miért kell szegényt " lehurrogni", inkább próbáljunk neki segíteni, legalább lelkileg, ha másképp nem megy. Sztem is boszantó lehet ez egész nap.Próbáltál errõl pároddal beszélni? Hátha tudnátok vmi megoldást.(4.válaszoló voltam)
azt nem ertem, hogy ha ennyire ellenekezel ellenük, akkor miert nem költöztök el. Oke, nyilvan nem tudtok, de akkor meg el kell fogadnod, ezt a-szerintem egyaltalan nem olyan szörnyü-helyzetet. Tudom miröl beszelek, nalunk is hasonlo a szitu, bar nem lakunk együtt, de amikor megszületett egy hetig nalunk lakott az anyos, falnak tudtam volna menni, de segiteni jött, tisztaban voltam vele, hogy nem dugdoshatom elöle a babat. Amugy akkor forditsd meg, ha naponta több orat velük van a gyerek, akkor beszelj meg nepi par orat, amikor csak veled van.
Nem is tudom hogy oldanád meg, hogy ne lássák minden nap? Egész napra elbújtok a szobába, vagy titokban kicsempészed az ajtón? Mert máskülönben látják, ha akarod, ha nem. És ha látják biztos van hozzá egy két kedves szavuk. Ezzel szerintem semmi baj nincs. Mellékesen megjegyzem én SOHA nem szültem volna gyereket az anyós lakásába, de az anyukáméba se!
Az elsõ hozzászóló vagyok. Mindkét felet megértem. Megértem a nagyszülõket is, nem tudni mennyi van már hátra nekik , állandóan látni szeretnék az unokát. De szeretetük fojtogató. Ezért pontosan átérzem a te helyzetetdet is. Mivel mindkét félnek igaza van, a megoldás a távolság. Valahogy költözzetek el...
A kérdező hozzászólása: Ja és naponta több órára is rájuk bízom. Ha egy nap kimarad akkor meg jönn a duma hogy sosincs náluk, sose vígyáznak rá.
A kérdező hozzászólása: Azért, mert unom, hogy nem tudok elmenni sehova a lakásban a babával úgy hogy nem piszkálnának! Az egy dolog hogy egy lakásban lakunk, de a gyerek nem az övéké! Amúgy se jó a babámnak, mert nincs nyugodt perce és már látszik rajta, hogy ideges a sok zaklatástól.
Ha úgy gondolod, hogy az anyosodék értelmes emberek, beszéld meg velük a gondodat. Mond meg, hogy egy kicsit több intimitásra vágysz, ez a mostani helyzet tarthatatlan számodra. Én például a lányom szobájába már 14 éves kora óta csak úgy nyítok be, ha elötte kopogtam és õ szól, hogy lehet. Most 20 éves és hetente ha egyszer begyek hozzá. Mert tudom, hogy esetleg zavarom puszta jelenlétemmel. Ha anyósodék értelmes emberek meg kell, hogy értsék. Ha nem, imkább ne szólj semmit, de gyûjtsetek valamennyi pénzt és huzzatok el onnan amikor lehet. Addig ez a kényelmetlenség az ára a " potyázásnak ".

Aki az elsõ babáját túlhordta, annak a második szülése hogyan alakult, hány hétre született a kistesó?

Elsõ babánk 41 hét +2 napra született, akkor is indították, nem tágultam sajnos egyáltalán, és császár lett a vége. Második babánkkal most vagyok 38 hetes + 2 napos, de egyenlõre ismét zárt a méhszáj, a hasam fent van teljesen...leírnátok nálatok hogyan alakult? CSak "unalmamban" statisztikát gyûjtök :) Köszi elõre is!

Legjobb válasz: Ja, amúgy elsõ baba kisfiú, most a második pedig kislány :)

A kérdező hozzászólása: Ja, amúgy elsõ baba kisfiú, most a második pedig kislány :)
A dokim szerint ez genetika fèle, mind a hármat túlhordtam, 41.hét után indítottak.
Lányok 1re 41+3 2dik 38+5
Kisfiamat túlhordtam, 42+0 hétre császároztak. 2. gyermekem 38+1 hétre született. 3. koraszülött lett, a 33. héten született.
elsõ lányt túlhordtam, 2 nap után indították, második lányt kiírt napon szültem.
a másodikat nem engedték túlhordani, így indították, császárral végzõdött

Létezik olyan hogy aki az első babáját egy héttel túlvitte, a másikat meg mégtovább?

Legjobb válasz: például az elsõ baba 40+ 5 napra született a második baba meg a 42 héten?

A kérdező hozzászólása: például az elsõ baba 40+ 5 napra született a második baba meg a 42 héten?
1. 39+3 2. 40+6 3. 41+0 Nekem így jöttek sorban a gyerekeim.
Az elsõ két babámat még nem vittem túl, de egyre tovább voltak bent, a harmadikat meg már nagyon túl vittem.
A kérdező hozzászólása: hát ez szomorú olvastam egy cikkben hogy aki az elsõt túlhordja az hajlamos a másodikat is.. független a baba nemétõl.
Miért szomorú? Inkább a 41.héten szülessen meg egy baba, mint a 36.héten... Természetesen, ha jól van bent és az orvos is rendesen figyel.
1. baba 40. héten kereken, indított szüléssel. 2. baba 37. hét elején, bõ 4kg-al. Én örültem, hogy elõbb jött, szerintem nem túl kellemes túlhordani a babát, a legtöbb kismamának már teher a túlhordás. 3 napot voltunk a kórházban.
szia, nálam az elsõ baba 42+0 hétre született meg. a második 41+5 hétre, szóval megint majdnem 2 hét volt. mind a 2 szülés magzatvíz szivárgással indult, és mind a ketõ kislány :) az elsõ császár lett, a második sima (vacuum-al rá segítettek)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!