Találatok a következő kifejezésre: Aki anorexiás mit (8 db)

Aki anorexiás, abban tudatosul, hogy beteg? És ha igen, mikor?

Legjobb válasz: Azt érezhetik, hogy valami nincs rendben (pl. minden, amire gondolnak egy nagy kcal táblázat), de csak úgy fogják fel, mint hobbi vagy rögeszme. Volt, akiket az tudott szembesíteni ezzel, hogy egy ember, akiben teljesen megbíztak, beszélt velük, hogy vékonyabb azoknál a lányoknál, akik az ideáljai. A legtöbben csak akkor tudatosulnak ezzel, amikor kórházba kerülnek. Magától senki sem, mert akkor nem lenne beteg.

Azt érezhetik, hogy valami nincs rendben (pl. minden, amire gondolnak egy nagy kcal táblázat), de csak úgy fogják fel, mint hobbi vagy rögeszme. Volt, akiket az tudott szembesíteni ezzel, hogy egy ember, akiben teljesen megbíztak, beszélt velük, hogy vékonyabb azoknál a lányoknál, akik az ideáljai. A legtöbben csak akkor tudatosulnak ezzel, amikor kórházba kerülnek. Magától senki sem, mert akkor nem lenne beteg.
nem minden esetben sajnos
nem tudatosul. illetve..azt érzi az ember, hogy valami nem oké. sok anorexiás valós túlsúllyal indul, és akkor csap át a dolog koplalásba, amikor úgy érzi az ember, hogy hiába tesz meg mindent, mégsem olyan a teste amilyennek látni szeretné. késõbb egyre nagyobb lesz a különbség az ideális és a valós test között és totál eltorzul az önkép, de ezt az ember nem érzi, nincs tudatában hogy nem a valóságot tapasztalja, illetve hogy már nincs honnan fogyni. csak az elégedetlenséget érezni, nem betegségtudatot.

Melyik a jobb? Egy husisabb telt boldog nő, akin van mit fogni, vagy egy anorexiás zörgőcsontú túlélő (mert túlélt 6 évet evés nélkül) sátánimádó szörnyeteg?

Ezzel a kérdéssel természetesen csak kiparodizálom a többi ilyen kérdést...:)

Legjobb válasz: 6 évet biztos nem. Valamint kicsúfoltak a sovány nõk, v mi? Egyébként szerintem a husisabb jobb.

6 évet biztos nem. Valamint kicsúfoltak a sovány nõk, v mi? Egyébként szerintem a husisabb jobb.
A kérdező hozzászólása: Lehet inkább a humor kategóriába kellett volna írnom:D
A kérdező hozzászólása: Mert sok ilyen kérdés van, és ezeket mind a 'husisabbak' teszik fel, amit abból látni, hogy a vékonyakat zörgõcsontú és hasonló jelzõkkel illetik
Ez egy hülye kérdés.
A kérdező hozzászólása: Tudom:)
A vékonyakat "zörgõcsontúzzák", aki meg egy picit husibb(értsd van rajta 2-3 kg felesleg) azt mindenki lenézni, fújjogják, hogy dagadt, az üzletekben ruhavásárláskor az eladók végigmérik elég lenézõen... voltam több, mint 75kg és most vagyok 52 szóval megéltem, hogy hogyan bánnak azokkal, akik ducik, akik kövérek és akik normális alkatúak is. Én a magam 165cm-ével és 52kg-mmal jóformán dagadtnak számítok manapság. Undorító világban élünk.
A kérdező hozzászólása: Így van, mindenki kritizál mindenkit. Amúgy szerintem a 165 centihez az 52 kg teljesen jó
Én a sportosokra szavazok! (No nem a testépítõkre, hanem azokra, akik testmozgással tartják kordában a súlyukat. ;))

Ha valaki anorexiás mi lehet a következménye? Lehet tőle beteg? Ha igen akkor milyen betegsége lehet?

Legjobb válasz: Mivel lényegében semmilyen tápanyag nem jut a szervezetébe, szépen lassan mindene leépül. Fiatal korban nem fejlõdik rendesen a csontozata, könnyeben eltörik. Nem alakul ki a menstruációja, nem lehet gyereke, stb.

Mivel lényegében semmilyen tápanyag nem jut a szervezetébe, szépen lassan mindene leépül. Fiatal korban nem fejlõdik rendesen a csontozata, könnyeben eltörik. Nem alakul ki a menstruációja, nem lehet gyereke, stb.
Ha anorexiás, és nem eszik, rengeteget koplal, egy idõ után a szervezet a saját tartalékait kezdi felhasználni. Legvégsõ és legsúlyosabb esetben már az izomtömeg is csökkenhet. A ciklus elmarad, a gyomra összeszûkülhet.
És ne felejtsük el, h többen bele is haltak már!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:)
Lehet tõle beteg? Hát az anorexia maga a betegség, méghozzá halálos is lehet!!!

Aki anorexiás az mit eszik? Mennyit? Hogyan lesznek olyan nagyon vékonyak?

És hogyan lehet megállni hogy ne egyen az ember?

Legjobb válasz: úgy lesznek olyan nagyon vékonyak, hogy nem esznek, vagy minimálisat (általánosan 500 kalória alatt), de ha mégis, gyakran hánytatással megszabadulnak tõle. a nemevést úgy állják meg, hogy 40 kilósan is hájas dögöknek látják magukat, és undorodnak az ételtõl, ellenségként tekintenek rá. pont ez az undor az, ami valakit anorexiássá tesz, és ez az ami nem választható.

úgy lesznek olyan nagyon vékonyak, hogy nem esznek, vagy minimálisat (általánosan 500 kalória alatt), de ha mégis, gyakran hánytatással megszabadulnak tõle. a nemevést úgy állják meg, hogy 40 kilósan is hájas dögöknek látják magukat, és undorodnak az ételtõl, ellenségként tekintenek rá. pont ez az undor az, ami valakit anorexiássá tesz, és ez az ami nem választható.
Hát semmit sem esznek, vagy csak nagyon keveset. Aki meg eszik, de kihányja, az nem anorexiás, hanem bulémiás. Az anorexiásak olyan kajákat esznek, amiben kevés a kalória (pl. zöldségek, de abból is nagyon minimális). Apró daradokra vágják az ételt, és sokáig rágnak egy falatot, ettõl olyan mindtha többet ennének. És úgy tudják megállni az evést, hogy arra gondolnak, hogy dagadt disznók, és már egy falat után azt érzik, hogy rakódik rájuk a háj. A tükörben pedig négyszer akkorának látják magukat. Utána meg lesnek, hogy mit mûveltek magukkat, pl meddõség meg ki kell vezetni a vélbelület a hasfalukon... ha ez megélik.
tudtommal az anorexiások közt is vannak akik hánytatják magukat. a különbség a kettõ között, h az anorexiás a salátát hányja ki, amit háromnapos koplalás után megevett, mert nem bírta tovább, a bulémiás pedig felhabzsol egyszerre tízezer kalóriát, és azt.
Hát ez nagyon jó kérdés. Csak közben az jár a fejemben, hogy ugye te nem irigykedve nézed azokat a csonlevesnek való embereket?? Mert ugye manapság nagy divat ez. Hogy rámegy az egészségük és bele lehet halni? Hát ugye ezt kevésbé reklámozzák. Szerintem ne érdekeljen téged a nullkalóriás élet, meg a csontváz-soványság, mert a végén még úgy jársz, mint a cigány lova: mire leszokott az evésrõl, éhenveszett.
Néhányszor hittek már anorexiásnak. Pedig nem vagyok az..Csak sportos, vékony testalkatom van. Az anorexiások nagyon keveset esznek, van aki sportol, megerölteti a szervezetét de mindenekelött kövérnek érzi magát, csúnyának és nem fogadja el magát.
persze azért néha az undor határát átlépve akaraterõre van szükség, és lássuk be, nekik abból hatalmas van.:)
Az anorexiások esznek! csak olyan dolgokat amik nem hizlalnak pl fõtt répa meg ilyeneket és eggyáltalán nem esznek édességet meg semmit leginkább csak almát vagy vizet isznak láttam egy anorexiás csajról egy videót hogy mit csinál egésznap és igenis evett csak répákat meg láttam hogy tejet is ivott

Mit lehet akkor tenni, ha úgy nézek ki mint egy anorexiás, de ha egész nap eszek akkor sem hízok, csak narancsbőr jön fel rám, heti 3-4x-i edzéssel is?

Teljesen mindegy, hogy mennyit eszek, a súlyom talán még változik is, de vastagságra ugyan olyan vagyok, ha meg próbálok hízni, az csak narancsbőrt jelent.

Legjobb válasz: Szia! Több infó kéne! Írd le, akár nyiltan akár privátban egy napodat. Konkréten, hogy mit és mennyit eszel, mit, hogyan és mennyit sportolsz. Plusz életkor, súly és magasság.

Szia! Több infó kéne! Írd le, akár nyiltan akár privátban egy napodat. Konkréten, hogy mit és mennyit eszel, mit, hogyan és mennyit sportolsz. Plusz életkor, súly és magasság.
küldtem üzit

Egy anorexiás aki egy jo ideje nem evett és háát eléggé lefogyott, mit egyen és mennyit ez után hogy ha vissza akar hizni?

Legjobb válasz: igen, ha jó ideje nem evett akkor étvágytalan. ugyan azt egye mint eddig, csak többet ha hízni akar.

igen, ha jó ideje nem evett akkor étvágytalan. ugyan azt egye mint eddig, csak többet ha hízni akar.
Ha az az anorexiás valóban anorexia nervosaban szenved, akkor jól teszi, ha felkeres egy táplálkozási szakembert, aki segiti õt visszavezetni a helyes táplálkozáshoz. Hacsak "divat anorexiás", akkor térjen át egy átlagos étrendre.

Anorexiás vagyok és már elkezdtem gyógyulni de amikor éhes vagyok igazán akkor nem akarok enni és félek hogy esetleg visszaeshetek a csakgyümi állapotba. :S Mit csináljak?

Legjobb válasz: Óránként egyél valamit. Minden nap egyél ötször. Nem kell teljesen elhagyni a gyümiket de a normál étkezések között edd tízóraira, uzsira mondgyuk néha cseréld le 1 csomag olajos magra, sajtra, fûszeres túróra. 1 normál addag változatos fõtt ételt mindenkép egyél meg. Minden ételben van olyan tápanyag amire szüksége van a szervezetnek kár bármit megtagadnod magadtól. Akkor se legyen lelkiismeret furrdalásod ha néhanapján megkivánsz egy pizzát vagy hamburgert.

Óránként egyél valamit. Minden nap egyél ötször. Nem kell teljesen elhagyni a gyümiket de a normál étkezések között edd tízóraira, uzsira mondgyuk néha cseréld le 1 csomag olajos magra, sajtra, fûszeres túróra. 1 normál addag változatos fõtt ételt mindenkép egyél meg. Minden ételben van olyan tápanyag amire szüksége van a szervezetnek kár bármit megtagadnod magadtól. Akkor se legyen lelkiismeret furrdalásod ha néhanapján megkivánsz egy pizzát vagy hamburgert.
Egyszerûen sz.rni az egészre. Teljesen komolyan mondom.
szia azt, hogy csináltad, hogy mindennap gyümi?
A kérdező hozzászólása: köszi a tanácsot!:) elsõ hozzászóló: könnyen:) reggel gyümisali (1 alma, 1 körte, kis szõlõ, meg 1 tk. méz). ebédre 1 banán, 1 alma, délután még egy alma. vacsi u.a mint az ebéd. valahogy így...
hello én is anorexiás vagyok lehet még nem tudom az elején vagyok még.én azt kérdezném hogy mik voltak a tünetei a betegségednek?? én napi kétszer eszek és amikor eszek utána büntudatom vann létszi elmondanád

Mi lett azzal az anorexiás csajjal, aki az ana55. mindenkilapja.hu oldalt szerkesztette? Az oldal megszűnt, törölték hotdog-ról is, sehol nincs. Csak nem meghalt? :O

Legjobb válasz: Aki annyit koplal azért, hogy a modellekhez hasonlítson, hogy zörögjenek a csontjai, mert az a "trendi", azzal sajnos még ez is megtörténhet. Reménykedjünk, hogy meggyógyult.

Aki annyit koplal azért, hogy a modellekhez hasonlítson, hogy zörögjenek a csontjai, mert az a "trendi", azzal sajnos még ez is megtörténhet. Reménykedjünk, hogy meggyógyult.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!