Találatok a következő kifejezésre: Aki a jár, annak melyik (4 db)

Nem, matek magyar angol töri

A történelmi Magyarország elcsatolt területein jártál már? Melyik elcsatolt terület tetszett a legjobban, mi tetszett a legjobban? Aki még nem járt a régi magyar városokban annak melyik várost ajánlód megtekintésre?

Legjobb válasz: Folyamatosan járok Erdélybe és Felvidékre... Sajnos a többi elcsatolt rész még várat magára. Kolozsvárt nem szabad kihagyni, ha Erdélybe mész. Ha több napos kirándulásban gondolkodsz, akkor pedig irány Székelyföld!!! Felvidék is gyönyörû, Kassa, Pozsony... De a bajmóci kastély olyan, mintha a mesében lenne. Annyi szép város, falu és táj van, hogy felsorolni se tudnám!

Folyamatosan járok Erdélybe és Felvidékre... Sajnos a többi elcsatolt rész még várat magára. Kolozsvárt nem szabad kihagyni, ha Erdélybe mész. Ha több napos kirándulásban gondolkodsz, akkor pedig irány Székelyföld!!! Felvidék is gyönyörû, Kassa, Pozsony... De a bajmóci kastély olyan, mintha a mesében lenne. Annyi szép város, falu és táj van, hogy felsorolni se tudnám!
A kérdező hozzászólása: Én jártam már mindenhol szinte már:) Csak kíváncsi vagyok, ki mit fog írni ide...
Nekem Abbázia (Opatija) tetszik a legjobban. Ha nem is kimondottan magyar, de a Monarchia egyik leghíresebb üdülõvárosa volt. Gyönyörû a századvégi palotáival.

Debrecenben gimnáziumot keresek! Aki odajár vagy járt annak a véleménye érdekel inkább! Szerintetek melyik suli lenne jó nekem?

Nézegetem magamnak a Dienest és a Csokonait ilyen sima normális gimi, nem művészi meg ilyenek :D

Legjobb válasz: Hahó fontooooos!!!!!!:P

A kérdező hozzászólása: Hahó fontooooos!!!!!!:P

Melyik a legritkább magyarországon élő nagytesű kutyafajta? Aki normális választ ad annak jár a zöldpacsi ;)

Olyanra gondolok aki védi a házat, ha én bajba kerülők akkor addig megy míg a támadót szét nem kapja, és nem egygazdás, szereti a gyerekeket. minimum 35kilo :) és normálisan is néz ki :)

Legjobb válasz: Én még ajánlanám a sárhegyit, okos kutya aki meg is véd ha arra kerül a sor, nagyon engedelmes, egy ismerõsünknek van, amikor elmegyünk hozzá a 3 éves unokahúgom folyamatosan nyúzza, volt olyan, hogy a szájában túrkált és fel se vette, meg a farkát húzgálta és nem bántotta. Nem egy népszerû fajta, elég ritka. az országban van is egy kitûnõ és eredményes tenyészet. Itt olvashatsz a fajtáról és jellemérõl: http://www.kutya-tar.hu/fajtak/sarplaninai-juhaszkutya Szerintem ez a fajta az álom fajtád :)

Én még ajánlanám a sárhegyit, okos kutya aki meg is véd ha arra kerül a sor, nagyon engedelmes, egy ismerõsünknek van, amikor elmegyünk hozzá a 3 éves unokahúgom folyamatosan nyúzza, volt olyan, hogy a szájában túrkált és fel se vette, meg a farkát húzgálta és nem bántotta. Nem egy népszerû fajta, elég ritka. az országban van is egy kitûnõ és eredményes tenyészet. Itt olvashatsz a fajtáról és jellemérõl: http://www.kutya-tar.hu/fajtak/sarplaninai-juhaszkutya Szerintem ez a fajta az álom fajtád :)
3as! Te mégis mirõl beszélsz? Amikkel nem lõhetsz mellé? Újfundlandi, dán dog???? :D :D
Ezt úgy mondják hogy vörös zónás antiszociálisan viselkedõ eb! Szerinted az normális ha a kutyád szét akar kapni egy embert?
Álmaid kutyája nem létezik és szerintem jobb lenne, ha egyáltalán nem tartanál kutyád, ameddig ilyen elvárásaid vannak, de arról nem írsz, te mit tudnál nyújtani a kutyának... [email protected] a zöld pacsidra..
olyan fajta amiben minden amit leírtál megvan nem létezik. Amelyik erõs védõösztönnel rendelkezik az általában egygazdás.
Mit jelent az, hogy normálisan néz ki? (Ez egyénenként elég szubjektív) Mivel azt mondtad, hogy ritka legyen kicsiny hazánkban akkor kangal, káj. De egyébként roti, kaukázusi, kuvasz (bár én kuvaszt gyerek mellé nem raknék. Komondort nem említeném olyan típusnak, aki "szét kap", ez inkább az aki, megfogja a támadót. Legalábbis ami nekünk volt, az ilyen volt. Nekünk most argentin dogunk van, és ez sem ritka ma már. Hallgat rám is, páromra is. És bármit csinálhatunk vele, le se tolja, csak dögönyözzük, vagy vele foglalkozzunk. Viszont védi rendesen a portát, és minket is. Nem a szimpla terület-védõ ugatással, hanem hörögve kapunak rontással.
A kérdező hozzászólása: Nem vitázni akarok csak kangal nem kutya!!! Legalábbis számomra!!! Irányíthatatlan, parancsolhatatlan. ÉS illegális kihozatala van TÖrökországból. Kellene az a rossebnek. És nem is szépek közé tartozik számomra.. Élõben még nem láttam de nem is akarok, könnyen vacsi lennék.. :) de amúgy köszönöm a válaszokat és mégegyszer csak kiváncsi voltam létezik e olyan amiben minden ott van :)
Ostobaságokat beszélsz.
A kérdező hozzászólása: Nézz utána több forumon azt irják :) de majd rájösz :)
Igenis nagy a német dogban a támadó ösztön. Nekem is ilyen kutyám van. Nos, ha 1 idegen sétál el a ház elõtt már eléd áll és nagyon véd, oda se enged, hogyha nem jelzel neki vagy akkor is ezt csinálja amikor rossz érzés fogja el.Ez tapasztalat. De amúgy nem kéne h szétkapja az embert... Amúgy szerintem meg is tenné, ha még szaladna is elõle meg irritálná.:D Gyönyörû minden színben, kajától függ a magassága és fejlõdése, és akár 80 kiló körül is lehet. Egygazdás szerintem minden kutya, mert 1 embert tekint falkavezérnek csak. De amúgy szerintem ez a dreamdog nem létezik.:) Ui.: A kaukázusi szerintem elég gyakori.
A kérdező hozzászólása: kedves "[email protected] a zöld pacsidra"! Ne haragudj de a kutyáim napi szinten 2-3ora játék után alszanak el, rengeteget futunk velük sétálunk, tudom milyen elvárásai vannak a kutyáimnak mik az igényeik. szóval ne okoskodj.
A kérdező hozzászólása: Köszöm szépen a válaszokat, jelen helyzetben nincs szükségem más kutyára van már bernáthegyim, staffim, labradorom dobermannom, éd tegnap olvasgattuk párommal hogy együtt tartva jo a staffi meg a dobi meg más kutyafajták. Csak kiváncsi voltam hogy létezik e ilyen kutya akiben 1az 1ben megvan minden jó :) de ne adj isten mostani kutyusainkkal baj történne akkor azután már csak dobermannunk meg staffink lenne :)
Szerintem a komondor. Az egyik legnagyobb termetû pásztorkutya, magyar, egyedi a megjelenése és sajnos a kihalás szélén.
#3 "Nyilvan kell neki rendes kikepzes ha ilyenrol van szo, nem lehet csak ugy elvarni tole hogy vedjen meg, " A kaukázusinak kiképzés? Gondolom képen láttál már ilyen fajta kutyát. Amelyik kaukázusi nem ösztönbõl véd, az nem is igazi kaukázusi. Kérdezõnek: valóban nem létezik ilyen kutyafajta.
Vannak nagy hazorzo monstrumok amikkel nem nagyon lohetsz melle, Bernathegyi, Nemetjuhasz, Moszkvai orkutya, Angol masztiff, Bordeaux-i dog, Dan dog, Ujfullandi, Kuvasz(!!!), de mivel azt kerdezed hogy melyik a legritkabb es a legnagyobb medve en a Kaukazusi juhaszkutyat mondanam mint valaszt a kerdesedre. Itt ( http://urogpasztora.ewk.hu/ ) menj lejjebb egy picit es nezd meg a kepeket...En nem tudom hogy mivel kell jonni hogy egy ilyen kutya (vagy mondjuk ketto) ne vedjen meg. Nyilvan kell neki rendes kikepzes ha ilyenrol van szo, nem lehet csak ugy elvarni tole hogy vedjen meg, eloszor meg kell tanitani neki hogy hogy.
A kérdező hozzászólása: Úrísten ember, nem támadó embere gondoltam/céloztam hanem állatra/más kutyára... És a szövegedben hol látsz kutyafajtát? Mert én arra voltam kiváncsi nem a hablaty szövegedre ;)
A kangal nem irányíthatatlan, kezelhetetlen. Pásztorkutya, amelyik komolyabb, határozottabb és következetesebb gazdát igényel, mint más típusú kutyák. Azon a szinten van, mint egy káj vagy egy kau. Továbbá simán kihozható Törökországból, kiállításokon is vannak szép számmal anatóliai juhászkutya néven. Az igazi sivas kangal jóval ritkább, de Magyarországon is tartanak belõle néhányat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!