Találatok a következő kifejezésre: Aki a jár, annak (120 db)

Aki egyetemre jár, annak tényleg szinte semmi ideje sincs a tanulás mellett, vagy csak néha akad?

Pl, ha valaki az általános orvosi szakra jár a SOTE-n, vagy a BME-re, ELTE-re vagy BCE-re.

Legjobb válasz: hát,nálunk erõsen meglátszik eltén, hogy ki az, aki bulizásra akar idõt szakítani tanulás helyett:D

"Vannak nehéz egyetemek, ahol a szorgalmi idõszak több, mint felében sok zh van, mellette idõt igénylõ beadandók. Ott valóban kevés a szabadidõ akkor, valószínû leginkább péntek és szombat este érnek csak rá." Ez nálunk például pontosan így van (BME-gépészkar).
hát, nálunk erõsen meglátszik eltén, hogy ki az, aki bulizásra akar idõt szakítani tanulás helyett:D
(ttk)
Nekem elég sok dologra van idõm. Átlagos agyú vagyok és ha utolsó pillanatra halogatok, leblokkolok. Ezen kívül még a jó jegyre is hajtok. Szóval tanulok rendesen és keményen. Mégis szakítok idõt hobbira, testmozgásra és társaságra is. Vannak nehéz egyetemek, ahol a szorgalmi idõszak több, mint felében sok zh van, mellette idõt igénylõ beadandók. Ott valóban kevés a szabadidõ akkor, valószínû leginkább péntek és szombat este érnek csak rá. :D Amúgy nem olyan vészes, mint hangzik. Már maga ez az egyetem-dolog.
(ELTE-TTK) - mi is agyontanuljuk magunkat szorgalmi idõszakban, 2-3 nagy zh van tárgyanként, plusz gyakori a röpzh, ezek viszont általában megajánlott jeggyel járnak 75% körüli átlagnál, de van, amikor a zh-k csak a vizsga feltételei, tehát ha nincs meg, automatikusan bukta. cserébe viszont azoknak a diákoknak, akik mindenbõl tudnak megajánlott jegyet szerezni, csak 2-3 vizsga van vizsgaidõszakban, mondjuk általában azok pont a leghúzósabb tárgyak, így simán tanulunk arra az 1 bizonyos szórótárgyra annyit, mint egy lazább btk szakon egész vizsgaidõszakban(van viszonyítási alapom, és semmi rossz szándék nem vezérelt, mikor ezt leírtam, csak hogy érezhetõ legyen a különbség, hogy nem mindegy, milyen egyetemrõl van szó).
hát, aki nem csak melegedni jár be, meg "elvégezni", az általában részt vesz még különbözõ tudományos programokon, talán vesz fel plusz órákat ösztöndíj miatt, TDK-zik, stb. szóval kedves medikuska, nem feltétlenül vagyok szar képességû. azt én sem állítom, hogy sosincs idõ semmire, de a ZH-hullám felér egy vizsgaidõszakkal. és annyira érdekes, hogy csak azok vannak benne a jegyet kapó 20%-ban, akik igenis nemet mondanak minden egyéb elfoglaltságra. de biztosan mindenki degenerált ttk-n.
én corvinus mellett heti 24 órát dolgozom, bulizni is járok, és minden vizsgám sikerült eddig csúszás nélkül. arra van ideje az embernek, amire akar
Akinek semmire nincs ideje egyetem mellett, az vagy 1. nagyon rossz képességekkel rendelkezik 2. vmit nagyon nagyon nagyon szarul csinál. Orvosira járok, nincsenek rossz jegyeim (4-5), mégsem érzem úgy, hogy ne lenne életem. Sõt... Életem legszebb éveit töltöm.
Utolsó, azért ennyire nem kell felháborodni. "az általában részt vesz még különbözõ tudományos programokon, talán vesz fel plusz órákat ösztöndíj miatt, TDK-zik, stb." Tehát akkor csak van idõd, nem? Ha nem lenne idõd, nem vennél fel plusz órát, nem TDK-znál, nem vennél részt tudományos programokon. Vagy talán rosszul gondolom?.... Neked van idõd, csak te azt is tanulásra fordítod, ennyi. Más mondjuk nem megy el tudományos programokra, hanem helyette elmegy kocsmába berúgni a haverokkal.
nem, ne legyen üldözési mániád!:) ezt arra értettem, hogy úgy is el lehet végezni egy egyetemet, hogy éppen-kettes, minimum kredites, 2 évet csúszó diák vagy, meg ellenkezõjeként is.
Most ezt nekem szántad?:DD Nem hiszem, hogy a 4-es 5-ös átlag a "minimum követelmény". Képeld, TDK-ztam is. Sõõõt, folyamatosan járok középsulikba felvilágosító órákat tartani, pedig ugye az sem lenne kötelezõ. Ennek ellenére mégis van idõm néha összeülni a barátokkal, biliárdozni, bulizni...
én nem gondolom, hogy az egyetemista lét az arról szól, hogy teljesítsük a minimum követelményeket, de ebbe inkább nem megyek bele. aki meg nem pénzes családból van, annak kutya kötelessége törekedni a maximumra, plusz órákra, aktivitásra, hogy minél nagyobb összegû ösztöndíjat szedhessen össze. anélkül én kb. nem tudnék mit enni:D szóval kérdezõ, ez mégtöbb dolog függvénye, ahogy látod.
azt nem mondanám, hogy semmire....tény, hogy elég nehéz, de ha elszánt vagy, akkor meglehet csinálni.(mint , mindent) Rajtad áll a dolog.
Én corvinus-os vagyok, a Társadalomtudományi karon tanulok. Szorgalmi idõszakban sok a beadandó meg van pár zh, de azért van mellette szabadidõm. Tehát pl sportolok, esténként sorozatokat, filmeket nézek és heti 1-2x tuti lemegyek hétköznap inni a barátaimmal vagy a csoporttársaimmal. Vizsgaidõszakban már kevésbé, az nagyjából csak a tanulásról szól, ha jó átlagot akarsz. A corvinusosokra nem jellemzõ, hogy ne lenne elég szabadidejük a többi karon sem, azok inkább a BME-sek és az orvosisok (kivéve az egyik elõzõ válaszolót :D )

Szerintetek milyen iskola a Leövey? Aki oda jár annak hogy tetszik milyenek az emberek/tanárok?

8.-os vagyok,és a Leövey-be szeretnék menni..hallottam róla jót is rosszat is..A töri,dráma,és német nyek érdekelne!Milyenek a szakok?Jó a színvonal?

Legjobb válasz: legjobb, nagyonnagyon szeretek oda járni:) gyere el nyilt napra ott sokmindent megtudsz:)

legjobb, nagyonnagyon szeretek oda járni:) gyere el nyilt napra ott sokmindent megtudsz:)
A kérdező hozzászólása: Voltam nyiltnapon, és nagyon tetszett szerintem oda megyek!!:)

Aki vett járókát, de nem használták, annak mennyi ideig bírta benne a kislánya/kisfia? Kicsi és nem szerette?

Legjobb válasz: Szia. Mi vettünk a lányunknak egy 120x120-as fa járókát úgy 5hónapos korában. Addig tettem csak bele amíg takarítottam,hogy ne mászkáljon a felmosott területeken,ne legyen vizes. Ez kb negyed óra volt, de végig üvöltötte az egészet. Pár alkalom után kivettem és egy kölcsön kapott pihenõszékbe tettem, vittem magammal mindenhová amíg takarítottam, így jó volt. Utálta a járókát. Aztán 8hónaposan mikor már lépegetett, nem akart a pihenõszékben lenni, állandóan elõre billent mert ki akart szállni, akkor megint a járókához folyamodtam, de ugyanaz volt a helyzet mint elõtte. Maradt az etetõszék, abban figyelt mit csinálok. Amióta megy, azóta meg segít nekem :o) Szóval a járókát nem igen használtuk ki, most is a játékai pihennek benne....

Szia. Mi vettünk a lányunknak egy 120x120-as fa járókát úgy 5hónapos korában. Addig tettem csak bele amíg takarítottam, hogy ne mászkáljon a felmosott területeken, ne legyen vizes. Ez kb negyed óra volt, de végig üvöltötte az egészet. Pár alkalom után kivettem és egy kölcsön kapott pihenõszékbe tettem, vittem magammal mindenhová amíg takarítottam, így jó volt. Utálta a járókát. Aztán 8hónaposan mikor már lépegetett, nem akart a pihenõszékben lenni, állandóan elõre billent mert ki akart szállni, akkor megint a járókához folyamodtam, de ugyanaz volt a helyzet mint elõtte. Maradt az etetõszék, abban figyelt mit csinálok. Amióta megy, azóta meg segít nekem :o) Szóval a járókát nem igen használtuk ki, most is a játékai pihennek benne....
mennyi ideig birta ki? hát, ez nem egy börtön és nem is úgy kell használni. De erre pl szuper: ha van nagyobb tesó és a kicsit el akarom rekeszteni egy kis idõre hogy biztonságban legyen, vagy ha már mászik/megy, akkor amig az adott helyiségben felmosok. Tehát órákra nem lehet betenni, csak amig jól érzi magát, amig nem kezd nyûgölõdni. Ez pedig gyerekfüggõ. Van aki 5 percet, van aki egy órát kibír benne. van aki játék utána abban is alszik el.
Az én gyerekeim ( a fiam 3 éves, a lányom 8 hónapos) pl. simán kibírtak/kibírnának benne akár 1 órát is, de én nem szeretem annyira, mert meggyõzõdésem h túl sok járókázás visszaveti õket a fejlõdésben. Nekem az egész lakásban mászhattak 4 kézláb, minden bababarát magasságba volt helyezve ami meg nem azt gyerekzáraztuk. (vagyis z még most is így van). Úgyhogy nálunk pl. bírták volna, csak én viseltem nehezen:) )) Persze amikor muszáj alkalmazni akkor muszáj.de állandó használatra már nem vennék mai eszemmel.


Aki a 3. -dik babáját várja és az egyik gyereke már iskolás annak is igyen jár a tankönyv?

Legjobb válasz: Kiknek jár ingyen a tankönyv? sajátos nevelési igényû vagy tartósan beteg gyerek (emelt összegû családi pótlékot kapnak) akik az önkormányzattól rendszeres gyermekvédelmi támogatást kapnak amelyik családban három iskolába járó (lehet felsõoktatás is) gyermek van az a 18. életévét betöltött diák, aki saját jogán kap családi pótlékot (pl. árva, vagy kollégista, és magát tartja el) az elsõ osztályosok

Kiknek jár ingyen a tankönyv? sajátos nevelési igényû vagy tartósan beteg gyerek (emelt összegû családi pótlékot kapnak) akik az önkormányzattól rendszeres gyermekvédelmi támogatást kapnak amelyik családban három iskolába járó (lehet felsõoktatás is) gyermek van az a 18. életévét betöltött diák, aki saját jogán kap családi pótlékot (pl. árva, vagy kollégista, és magát tartja el) az elsõ osztályosok
Kinek jár ingyen tankönyv 2014-ben: Minden elsõ évfolyamra beiratkozott tanuló családi állapotától, a családja jövedelmi és vagyoni helyzetétõl, a testvéreinek számától függetlenül, ingyenes tankönyvellátásba részesül. Továbbá a) aki tartósan beteg, b) akit a szakértõi bizottság szakértõi véleménye alapján mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos, több fogyatékosság együttes elõfordulása esetén halmozottan fogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlõdési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral) küzd. (Megjegyzés: Ez a sajátos nevelési igényû tanuló meghatározása.) c) aki három vagy több kiskorú, illetve eltartott gyermeket nevelõ családban él, d) aki nagykorú és saját jogán iskoláztatási támogatásra jogosult, vagy e) aki rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül.
A kérdező hozzászólása: engem konkrétan az érdekel hogy ha még nem született meg a harmadk baba de a 90 napon túli a terhesség akkor jogosult -e az illetõ gyereke ingyen tankönyvra?
Bemásoltuk. Még nem vagyok nagycsaládosok. Jelenleg 2 gyerek van. Ha nem elsõbe megy a gyerek, akkor nem jár.
vagytok*
nem jár még mert csak 2 gyereked van , majd jövöre ingyen lesz.

Pályázatrással bíztak meg már többször óvodámban. Úgy hallotam valakitől, hogy aki pályázatot ír, annak a nyertes pályázatból valamennyi pénz jár. (10%) Igaz ez? Minden intézményben így van? Mert én egy fillért soha nem kaptam.

Legjobb válasz: Természetesen nem. Vannak cégek akik pályázatírással foglalkoznak, az õ megbízási díjuk szokott egy fix összegen felül egy bizonyos % lenni. (Vagy ha fekete pénzre gondolsz, az nem jár.)

Természetesen nem. Vannak cégek akik pályázatírással foglalkoznak, az õ megbízási díjuk szokott egy fix összegen felül egy bizonyos % lenni. (Vagy ha fekete pénzre gondolsz, az nem jár.)
Neked nem jár. Sajnos. közalkalmazott vagy és megbíztak ezzel a feladattal. Benne van a munkaköri leírásod utolsó két mondatában, hogy ezért neked külön juttatás nem jár.
A kérdező hozzászólása: óóó:( köszönöm szépen a válaszokat. Igazából nincs ilyen a munkaköri leírásomban, hogy pályázatot kell írnom, de mindent rápakolnak az emberre, amit lehet. Na mindegy. Pedig már megörültem egy kicsit.
Én is közalkalmazott vagyok és azért mondtam, hogy a munkaköri leírásodban benne van, mert minden munkaköri leírás utolsó mondata az: "és amivel még a fõnöke/i megbízza/zák" Vagyis itt van eldugva tehát amit rád pakolnak azzal, ohgy csináld meg kérlek azért plusz pénz nem jár hiába plusz meló.
Írd meg úgy a pályázatot, hogy van benne bérköltség is... Úgy a káposzta is megmarad, meg a kecske is jól lakik...

Aki már szült, annak tényleg nem teljesen zárt a méhszája? 21. hétben járok, doki szerint 1 újjnyira nyitva vagyok. Szerinte aki már szült annak nem teljesen zárt. Igaz lehet?

Legjobb válasz: Szia! Én hallottam már ilyesmit. Egyébként van akinek egész terhessége alatt nyitva van 1 ujjnyira, emiatt még nem kell aggódni. Nekem is nyitva volt de ha jól emlékszem csak a 30. héttõl. 39. hétben szültem majdnem pont idõben. Üdv

Szia! Én hallottam már ilyesmit. Egyébként van akinek egész terhessége alatt nyitva van 1 ujjnyira, emiatt még nem kell aggódni. Nekem is nyitva volt de ha jól emlékszem csak a 30. héttõl. 39. hétben szültem majdnem pont idõben. Üdv
Szia! Nekem most is teljesen zárt a méhszájam C3000, pedig ez már a 4. terhességem. De az biztos, hogy nem baj, ha csak ennyire vagy nyitva.

Miért jár az ikreseknek dupla gyes? És akinek a gyerekei közt 13 hónap van, annak miért nem jár? Többi lent.

És az ikresek miért maradhatnak otthon 8 évet? A kis korkülönbségesek miért nem?

Legjobb válasz: Az en gyermekeim kozott 14 honap a kulonbseg, de en speciel nem hianyolom a dupla gyest. Foleg azert, mert ki sem tudnam hasznalni, en a kisebbik ket eves koraban visszemegyek dolgozni, mert nem tudok tovabb otthon maradni a gyes mellett. Viszont nem tudom elintezni, hogy csak max 6 orara legyek bejelentve, tehat bukom a gyest. Ha duplat kapnek, akkor sem erne meg otthon maradnom. Mellesleg ha dupla gyes lenne kisebb korkulonbsegre, akkor nagyon hamar csodbe menne az orszag, mert a mi falunkban a romak igy is max 2 evente szulnek, ha lenne lehetoseguk dupla gyesre, akkor egy ev se lenne ket gyerek kozott, ugy inteznek. Ennyi penzt nem sokaig tudna allambacsi kifizetni. Szoval jol van ez igy.

Az en gyermekeim kozott 14 honap a kulonbseg, de en speciel nem hianyolom a dupla gyest. Foleg azert, mert ki sem tudnam hasznalni, en a kisebbik ket eves koraban visszemegyek dolgozni, mert nem tudok tovabb otthon maradni a gyes mellett. Viszont nem tudom elintezni, hogy csak max 6 orara legyek bejelentve, tehat bukom a gyest. Ha duplat kapnek, akkor sem erne meg otthon maradnom. Mellesleg ha dupla gyes lenne kisebb korkulonbsegre, akkor nagyon hamar csodbe menne az orszag, mert a mi falunkban a romak igy is max 2 evente szulnek, ha lenne lehetoseguk dupla gyesre, akkor egy ev se lenne ket gyerek kozott, ugy inteznek. Ennyi penzt nem sokaig tudna allambacsi kifizetni. Szoval jol van ez igy.
Mert egyszerre hozták össze a két kicsit. És amíg az aki nem tud gumit húzni saját döntése volt, az ikreseknek így jött ki egyszerre áldásnak és sorscsapásnak a gyermekvállalás (az ikreseké, hogy megtartották õket), Minap néztem testvérbabakocsit mert 19hónap van a gyerekeim között. Hát a 100alattiak csak tesó kocsik, és csak felette láttam két újszülöttnek valót, vagy ami esetleg tényleg két kicsinek való az egyenlõ a ciffra nyomorúsággal. Na meg a második kicsire a beruházás: a nagynak egy amúgy is szükséges ágy, és egy téli overál, a pár lányos ruha csak az én allûröm volt, hogy már az újszülöttem is csajos legyen... Most egyszerre kellett volna venni 2rácsos ágyat, két szekrényt, két ilyet, két olyat dupla amolyat? Az elsõ gyerek így is egy kisebb vagyon volt. Hogy 8évig otthon lehetnek dupla gyesen, számoljunk. Az anyuka 3évesen bölibe/oviba adja a kicsiket, és elmegy nettó120ért(min) dolgozni, vagy 2*25800+2*14000ft vagy 8évig 80000ft, persze ez is pénz, jóval több, mintha nem lenne, de, 8év után lehet annyi papírja végzettsége anyámkínja, amennyit akarsz, viszont 0gyakorlata, szerinted kinek kell? Nem hiszem, hogy minden ikres anya kihasználja a lébecolást... És én attól sem több sem kevesebb nem leszek, mert Õ otthon marad, többet kap.
E miért zavar téged, hogy õk duplán kapnak? Hidd el, egy ikreseknél még a tripla gyes is kevés lenne! Ne sajnáld már tõlük!
Talán mert ott egyszerre jön a két baba, egyszerre terhelik meg õket a kiadások, és nem szabadon választották a kis korkülönbséget, hanem így hozta az élet. De én komolyan nem értem ez miért fáj bárkinek is! Mostanában állandóan azt hallom, hogy azon rágódnak az emberek, hogy a másiknak miért jár ez, meg az! Most komolyan attól jobb lenne, ha neki sem járna?! Jó, aláírom nem vagyunk rászorulva semmiféle támogatásra, de ha rá lennénk sem hiszem, hogy az zavarna, hogy más miért kap. Azt a részét megértem, amikor olyan családról beszélünk, ahol csak azért születnek a gyerekek, hogy legyen lehetõség felvenni a támogatásokat, de itt nem ezt érzem a háttérben.
hogy az ilyen anyukák, mint te puffoghassanak, és legyen miért utálniuk a világot... egyébként a valós választ fentebb leírták..
Elsõ vagyok! Tehát NEM az õ döntése, hogy ikreket szül. Én speciel nem sajnálom tõlük!
Nem tudom pontosan miért jár, de eleve hülyeség a két dolgot összehasonlítani. Az, hogy a gyerekeid között kevés idõ van, az a te döntésed. Az, hogy valaki ikreket szül, meg az övé!
Én sosem foglalkoztam ezzel, de egy ikres anyuka mondta, ha két gyereked van kis korkülönbséggel a másodiknak jóformán a pelenkán kívül semmit nem kell venned, mert minden marad a nagyobb gyerekrõl. Neki viszont mindenbõl kettõt kell venni egyidõben. Így míg a kis korkülönbséggel született gyerekek nem dupla költség, az ikrek mindenképp azok.
egyetértek az elõttem szólókkal, a kis korkülönbséget te választottad a 2 pici között, viszont ahol ikrek vannak, ott (többnyire) nem volt kívánságmûsor, hogy 1 vagy 2 gyereket akarnak
Az emberi irigység határtalan... AMúgy már leírták. Ikrek = dupla kiadás. Míg kis korkülönbséges örököl mindent...
08:14-es vagyok. Eloszor Lanfear valaszahoz fuznek hozza annyit, hogy kb az egesszel egyetertek, en is erre gondoltam. Igy, hogy kicsi korkulonbseg van nem engedhetem meg magamnak a gyes-en maradast, de ha dupla lenne a gyes, akkor sem ferne bele, mert mar a max gyed mellett is a penge elen tancolunk ugy, hogy meg a tartalek sem regen fogyott el. A dupla gyes es a max gyed kozott meg mindig van annyi kulonbseg, hogy egy evig sem tudnank azt mellozni, hat evig meg foleg nem... Szerintem a legtobb atlag ikres csalad nem engedheti meg maganak, hogy 8 evig a dupla gyesre tamaszkodva otthon legyen az anyuka. Foleg nem, ha van hitel es apukanak nincs nagyon-nagyon jo fizetese. Ugyanakkor Lanfear valaszaban kicsit rosszul erint az "elfelejtett gumit huzni" resz, mert nem mindenkinel ezert van bo egy evnyi korkulonbseg, nalunk peldaul teljesen tudatos volt. Sot, sokkal tervezettebben jott a masodik gyerek, mint az elso, igy akartuk. A kiadaskulonbseggel szinten egyet ertek. A masodik gyereknek mindene megvolt, csak annyi dolgom volt, hogy kimossam a ruhakat, 1-2 uj ruhat, jatekott kapott, de minden ott volt a nagyobbik gyerekrol. A kisagy, babakocsi, hinta, stb minden szinte uj volt. Kiadas termeszetesen igy is volt, hiszen ahhoz, hogy a pici megkapja a racsos agyat vennunk kellett a nagynak masik agyat, ahhoz, hogy a kicsit beultethessem a 0-18 kg-os autosulesbe, vennem kellett a nagyobbnak 15-36-ost. De ezt par honappal kesobb igy is, ugy is meg kellett volna tenni, csak a pici erkezese miatt elobb jott a valtas.

Aki már járt Portaventurában annak kérem a segítségét?

Lehet, hogy ?sszel kimegyek Tarragonaba egyik ismer?sömmel fogok találkozni és elmennénk a Portaventuraban, de nem tudom, hogy a kedvezményes belép? (descuento) az csak a spanyol diákokra érvényes-e. El?re is köszi a segítséget!

Legjobb válasz: Ha a honlapjukon nincs egyértelmûen megfogalmazva, hogy pontosan kinek jár a kedvezmény, akkor írj nekik e-mailt,gyorsan válaszolni fognak.

Ha a honlapjukon nincs egyértelmûen megfogalmazva, hogy pontosan kinek jár a kedvezmény, akkor írj nekik e-mailt, gyorsan válaszolni fognak.
Nem küldhet el!!HIszen állapotos vagy.
De, elküldheti két esetben: az egyik, ha határozott idejû a szerzõdése és lejár. A másik, ha rendkívüli felmondással válnak meg tõle. És ezt találtam a GYED-del kapcsolatosan: Gyermekgondozási díjra (GYED) jogosult: A gyermeket saját háztatásban nevelõ: * biztosított édesanya, aki a szülést megelõzõ két éven belül legalább 180 napon át biztosított volt, * biztosított szülõ, aki a gyermekgondozási díj igénylését megelõzõ két éven belül legalább 180 napon át biztosított volt, * terhességi-gyermekágyi segélyben részesült édesanya, akinek biztosítási jogviszonya a terhességi-gyermekágyi segély folyósítása alatt szûnt meg, ha az ellátásra való jogosultsága a biztosítási jogviszonyának fennállása alatt keletkezett, és a szülést megelõzõ két éven belül legalább 180 napon át biztosított volt. A jogosultsághoz szükséges elõzetes 180 napi biztosítási idõbe beleszámít: * a biztosítás megszûnését követõ táppénz, baleseti táppénz, terhességi- gyermekágyi segély és gyermekgondozási díj folyósításának idõtartama, valamint * a közép – vagy felsõfokú oktatási intézmény nappali tagozatán, 1 évnél hosszabb ideig folytatott tanulmányok ideje. A munkaviszonyban, közalkalmazotti, köztisztviselõi jogviszonyban álló igénylõnek, a gyermekgondozási díj idõtartamára fizetés nélküli szabadságot kell kérnie munkáltatójától.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat sajnos augusztus 1-én lejár a szerzõdésem és elküldenek!! Nem tudjátok hol tudnák ez ügyben segitséget kérni???
A terhességi-gyermekágyi segély annak jár, aki a szülést megelõzõ két éven belül 365 napon át biztosított volt, és • a biztosítás fennállása alatt, vagy • a biztosítás megszûnését követõ 42 napon belül szül, vagy • a biztosítás megszûnését követõen 42 napon túl baleseti táppénz folyósításának ideje alatt (vagy a folyósítás megszûnését követõ 28 napon belül) szül, vagy • a biztosítás megszûnését követõen táppénz folyósításának ideje alatt (vagy a folyósítás megszûnését követõ 28 napon belül) szül. Vagyis ha megszûnik a munkaviszonyod, jelentkezz be a munkaügyi központba, hátha a szülésig fog járni az ellátás, ha nem még remélhetõleg a 42 napban benne vagy. Ja és elõbb a terhességi gyermekágyi segély jár 168 napi, majd ezt követõen jár a GYED. Remélem tudtam segíteni.
Munkanélküli ellátás is jogosíthat tgyásra illetve gyedre is, csak ahhoz az kell, hogy a szülés napján is jogosult legyél ellátásra. A szülés után a munkanélküli ellátást szüneteltetve a szülés napjától kell a tgyást igényelni. Ha az lejár akkor nem szabad rögtön utána gyedet igényelni, mert akkor nem fog járni, hanem a munka nélkülit újra kell igényelni, ha ez utána meg van akkor lehet gyedet igényelni. Egy kicsit bonyolult, de munkaügyi központoknál szokták tudni, hogy mi pontosan a teendõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :)

Mennyi a GYED jár annak akinek megvolt a 180 nap, de most munkanélkülin van augusztus óta? Vagy átlagosan mennyi jár minimálbér után?

Legjobb válasz: Szia! Úgy tudom munkanélkülirõl nem lehet elmenni gyed-re. A legbiztosabb, ha felhívod az oep-t, s ott vázolod hogy mi a helyzet,s segítenek hogy mit igényelhetsz, illetve hogy lenne jó. (Sajna épp most mondták a tv-ben hogy ha elfogadják, akkor 180 nap helyett 1 évnek kell meglennie.)

Szia! Úgy tudom munkanélkülirõl nem lehet elmenni gyed-re. A legbiztosabb, ha felhívod az oep-t, s ott vázolod hogy mi a helyzet, s segítenek hogy mit igényelhetsz, illetve hogy lenne jó. (Sajna épp most mondták a tv-ben hogy ha elfogadják, akkor 180 nap helyett 1 évnek kell meglennie.)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!