Találatok a következő kifejezésre: Aki a jár, (2972 db)

Egy telefonos játékhoz szeretnék mod-ot csinálni. Ha nincs java telepitva akkor a jar fájlokat a gép rar fájlnak nézi. Úgy kimtudom csomagolni és vissza kéne convertálni jar fájl ba. Valamilyen program van erre?

Legjobb válasz: Nem nézi a rendszer másnak,csak a jar társítva van a Winrarodhoz.Szerkesztés után tömörítsd zip-be és a kiterjesztés írd át jar-ra.Ne mappában add a ziphez,hanem csak a benne levõ fájlokat.

Nem nézi a rendszer másnak, csak a jar társítva van a Winrarodhoz.Szerkesztés után tömörítsd zip-be és a kiterjesztés írd át jar-ra.Ne mappában add a ziphez, hanem csak a benne levõ fájlokat.
A kérdező hozzászólása: ok kösz kipróbálom
A kérdező hozzászólása: most teleptettem a javat akor most hogy bontsam ki???

Ha felújítják a 120-as, békéscsabai vasútvonalat, akkor a jármûparkot is lecserélik végre?

Nagyon hangoztatják, hogy a felújítás után 160-al is lehet haladni majd, de sem a mostani kocsik, sem a mozdonyok nem képesek 160 km/h-ra.

Legjobb válasz: Dehogy fognak 160-al menni. Mire felgyorsít, már fékezhet is, mert vagy jön egy település (telek g., csorvás, oh), vagy mert kanyarog a pálya. Ez csak jól hangzik, hogy akár még ennyivel is lehet haladni.

Dehogy fognak 160-al menni. Mire felgyorsít, már fékezhet is, mert vagy jön egy település (telek g., csorvás, oh), vagy mert kanyarog a pálya. Ez csak jól hangzik, hogy akár még ennyivel is lehet haladni.
Azért a jármûparklecserélést még egyáltalán nem igényli a vonal, de a jármûparklecseréléssel, sem jó olyannal álmodozni, hogy majd "húdemodern" Flirt motorvonatok fognak közlekedni Bp. és Békéscsaba között. Én gyakran utazok a 2-es (Bp.-Esztergom) vonalon, ahol Desiro motorvonatok közlekednek, amiknek az ülése ugyanolyan, mint a Flirt-eké, és nekem már egy Egom-Pest utazástól is elzsibbad rajta a fenekem, képzeljetek el egy Bp.-Békéscsaba utat olyan vonattal... Inkább a kényelmes, fülkés kocsik, nem?
Hatos, úgy tûnik, nem sokat értesz a magyar vasúti közlekedéshez, azon kívül persze, hogy felülsz egy Desiro vagy valamelyik IC elsõ osztályára. Vesd össze, mire gondol egy Fejér megyei, meg mire egy szabolcsi, ha meghallja a személyvonat szót. Hasonlítsd össze, hogy néznek ki a 20-as, és hogy a 111-es vonal állomásai és megállói. Ülj föl egy lõkösházai vagy egy záhonyi sebesvonatra, és próbáld meg használni a wifit.
Valószínûleg 160-nal akkor sem fognak menni a vonatok. Max. bizonyos szakaszokon 140-nel és erre az ottani mozdonyok és személykocsik egy része is képes. Szóval ez miatt sem kell arrafelé jármûparkot cserélni, meg amúgy sincsenek még cserére érett állapotban arra a mozdonyok és kocsik. A legidõsebbek is legalább 5-7 évet még bírnak.
Ezt a kelet-nyugat ellentétet feltétlenül be kellett hányni ide.... Nem undorodtok még ettõl a kelet sajnálattól? Most soroljam mi van keleten ami még az """"""elit"""""" nyugaton vagy pl. Budapesten sincs?
Békéscsaba? Hmm, az Kelet-Mo., annak is igencsak a széle. Sajnálom, az ottani vonalakon feküdhet akármilyen fontos város, maradnak a régi, lepukkant vonatok.
Mégis mi menne rajta 160-nal? Alig van ilyen tempóra alkalmas jármûve a Trakciónak és a Startnak. Jelenleg nincs olyan léptékû jármûfejlesztési programja a cégnek, ami ezen jelentõsen változtatna a közeljövõben, így inkább a 120-140-es tempó stabil tarthatósága és a kétvágányúsítás az elõnye a fejlesztésnek, mintsem maga a 160-as Vmax.
"mert vagy jön egy település (telek g., csorvás, oh), " Kár, hogy se Telekgerendás, Se Csorvás, se Orosháza nem a kérdezett vonalon van... "vagy mert kanyarog a pálya. " Ha kanyarog akkor nem engedélyezett a 160. A kettõ kizárja egymást.
Aligha lesz még pártíz milliárd arra is...
Kedves 9-es! Mi itten a Viharsarokban nem wifiért nyûglõdünk, mint te, hanem, h pl elinduljon a vonat, kinyíljon az ajtaja és ne lutri legyen, h éppen melyiken lehet leszállni, vagy becsukódjon az ajtaja és ne nyitott ajtóval kelljen közlekedni, mint történt már meg, amikor tényleg TÉL volt, hó, mínusz tizenhuszon foknál. Na, nem olyan nagy igények ezek, ugyanolyan jegyárért. És, ha nincs hely, akkor állunk.Abba nem zsibbad el a fenekünk.


Ha táppénz alatt szünik meg a munka viszony a válallat felbomlása miatt akkor is jár végkielégítés 15 évnyi munka után?

Legjobb válasz: igen jár, de ki tudnak bújni alóla. Csak akkor jár ha közös megegyezéssel. Akkor nem jár ha a vállalat nem mondott csõdöt. Akkor mehet munka ügyi bíróságra aminek általában nincs jó vége. Táppénz alatt munkaviszony megszûnik, de közös megegyezéssel akkor jár.

igen jár, de ki tudnak bújni alóla. Csak akkor jár ha közös megegyezéssel. Akkor nem jár ha a vállalat nem mondott csõdöt. Akkor mehet munka ügyi bíróságra aminek általában nincs jó vége. Táppénz alatt munkaviszony megszûnik, de közös megegyezéssel akkor jár.
Ügyvédnél vagy munkavédelmieknél voltál?
helyesen: ha a vállalat csõdöt mondott akkor nem fitzetik ki. Ált

Nem volt még munkaviszonyom, csak egy 5 hónapos tanfolyamon vettem részt, amit a munkaügyi támogatott. Amikor befejeztem, még nem tudtam hogy már akkor állapotos voltam. Most 4 hónapos terhesen nincs munkám, akkor a munkanélküli segély nem jár nekem?

Legjobb válasz: Szerintem, jár! De kérdezd meg a munkaügyiseket mindenképp! Azért gondoltom, hogy jár, mert ugye, ha elvégezted a tanfolyamot, akkor regisztrált álláskeresõ vagy. Tehát jár. Persze csak akkor, ha eddig még nem kaptad meg a maximum mennyiséget. Azt hiszem, 6 hónapig jár. Ha ez lement, akkor sajna már nem jár. De a terhességnek ehhez nincs köze. Nyilván, ha jönne egy állás, amit a tanfolyammal vagy egyéb képzettségeddel betölthetsz, nem utasiitanás vissza... Érdeklõdd meg! Jah, és boldog babavárást neked!

Szerintem, jár! De kérdezd meg a munkaügyiseket mindenképp! Azért gondoltom, hogy jár, mert ugye, ha elvégezted a tanfolyamot, akkor regisztrált álláskeresõ vagy. Tehát jár. Persze csak akkor, ha eddig még nem kaptad meg a maximum mennyiséget. Azt hiszem, 6 hónapig jár. Ha ez lement, akkor sajna már nem jár. De a terhességnek ehhez nincs köze. Nyilván, ha jönne egy állás, amit a tanfolyammal vagy egyéb képzettségeddel betölthetsz, nem utasiitanás vissza... Érdeklõdd meg! Jah, és boldog babavárást neked!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Azért gondoltam, hogy nem jár, (de természetesen utánajárok)mert a tanfolyam alatt kaptam végig a keresetpótlót, havi 63.000.
Hát, nagy észre vall, hogy se munkád, se semmi, és így vállalsz gyereket...Bár a "vállalsz" szó nyilván nem helytálló esetedben. Védekezésrõl vajon hallottál már? Csak gondoltam, szólok, mert még mindig könnyebb 1 gyerekkel nyomorogni, mint késõbb 2-vel, hárommal, stb...

Jár-e ingyen a H1N1 védőoltás olyan 3 év alatti gyermeknek, aki nem jár óvodába?

Legjobb válasz: Igen ingyenes minden kisgyereknek, még azoknak is, akik nem járnak oviba, vagy bölcsibe. Más kérdés, hogy 3 éves kor alatt egyáltalán nem lett letesztelve az oltóanyag, így nem lehet tudni, hogy milyen mellékhatásai lesznek.

Igen ingyenes minden kisgyereknek, még azoknak is, akik nem járnak oviba, vagy bölcsibe. Más kérdés, hogy 3 éves kor alatt egyáltalán nem lett letesztelve az oltóanyag, így nem lehet tudni, hogy milyen mellékhatásai lesznek.
Az, hogy nem volt tesztelve igaz volt pár hete, azért nem is ajánlották. Persze ez se azt jelenti, hogy reális esélye lett volna annak, hogy bajt okozzon abban a korban, egyértelmû volt, hogy nem okozna gondot, de a törvény az törvény. Azóta törvényileg is engedélyezve lett 1 éves kor felett. 1 éves kor alatt se valószínû, hogy ártana, csak akkor még nem elég fejlett a csecsemõ immunrendszere (fél éves korig az anyatejbõl kapja az antitesteket) és valószínûleg nem lenne túl sok haszna az oltásnak.
Tíz gyereken tesztelték, és nem várták ki, amíg letelik a tesztelésre megszabott idõ.
16:00 - ...és persze azt se felejtsd el, hogy már 15 éve adják pont ugyan ezt az összetételû oltást boldog boldogtalannak, csecsmõnek és öregnek és soha senkinek nem volt szövõdménye tõle, a csecsemõknek se. Sõt, elõtte is vagy 20 éven át oltottak Magyarországon, igaz sokkal kevesebb oltást tudtunk elõállítani és talán az összetétel se ugyan ez volt, nem tudom.

Ha itthon vagyok gyesen, akkor pótszabadság jár nekem vagy nem jár csak a gyed első félévre? A pótszabadság is?

Legjobb válasz: Ha a GYED elsõ féléve utáni évekre nem jár a szabadság, akkor alapból nem jár a pótszabadság sem. Tehát igen, csak a GYED elsõ félévére jár ebben az esetben a pótszabadság is.

Ha a GYED elsõ féléve utáni évekre nem jár a szabadság, akkor alapból nem jár a pótszabadság sem. Tehát igen, csak a GYED elsõ félévére jár ebben az esetben a pótszabadság is.

A passzív egyetemi tanuló után aki nappalis, hallgató családi-pótlék 1000-ft jár? Megjegyzés a másik gyermek közép iskolába jár. Ha passzív alatt munkát vállal a hallgató, akkor is jár a családi pótlék utána?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy passzív hallgató után abszolút semmi nem jár, egyáltalán nem veszik figyelembe családtámogatási szempontból (+ érvényes diákigazolvány sem jár). Egy dolog van, hogy benne marad a TB rendszerben, de semmi más.

Én úgy tudom, hogy passzív hallgató után abszolút semmi nem jár, egyáltalán nem veszik figyelembe családtámogatási szempontból (+ érvényes diákigazolvány sem jár). Egy dolog van, hogy benne marad a TB rendszerben, de semmi más.

Ha a fiam most érettségizik akkor meddig jár a családi pótlék? Hogy kell vissza mondani hogy ne vegyem fel jogtalanul?

Legjobb válasz: Augusztus 31-ig jár, akkor van vége a tanévnek. Ha továbbtanul nappalin, akkor 20 éves koráig jár. Be kell menni az Államkincstárhoz, vagy levélben kell lemondani szeptember 1-tõl.

Augusztus 31-ig jár, akkor van vége a tanévnek. Ha továbbtanul nappalin, akkor 20 éves koráig jár. Be kell menni az Államkincstárhoz, vagy levélben kell lemondani szeptember 1-tõl.
Nappalin, de csak közoktatásban, egyetemen, fõiskolán nem.
A kérdező hozzászólása: oké, köszönöm.

Melyik orvost válasszam a kanizsai kórházban? Azt hallottam, van 1 vagy 2 orvos, akik Kaposvárról járnak át. Igaz ez?

Legjobb válasz: Én Zsiray doktorhoz járok, megvagyok vele elégedve 100%ig!Valóban járnak át Kaposvárról, de ügyelni jönnek csak át, pl terhesgondozáson õk nincsenek és szülést is csak ügyeletben vezetnek le, tehát õket nem lehet felkérni!

Én Zsiray doktorhoz járok, megvagyok vele elégedve 100%ig!Valóban járnak át Kaposvárról, de ügyelni jönnek csak át, pl terhesgondozáson õk nincsenek és szülést is csak ügyeletben vezetnek le, tehát õket nem lehet felkérni!
A kérdező hozzászólása: :( Zsiray normális? Mennyit kér egy szülésért? Ha császár lesz a szülésem akkor kit ajánlanál? Én a Szabóhoz jártam, de Õ már sajnos nincsen.
Velem teljesen korrekt, veszélyeztetett vagyok két vetélés miatt, abszolút megértõ és toleráns mindenben, ha egy nap 3szor hívjuk akkor is kedves, segítõkész!Császárban nem vagyok jártas (én még nem szültem, elsõ baba lesz). 7000Ft a magánrendelése (én eddig 2szer voltam nála eddig az elsõ trimeszterben, és 5ször a kórházban, ahol nem kér pénzt) Árat nem szívesen írnék ide ki, de 50ezer alatt van az ára!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Szép babavárást és könnyû szülést kívánok!
Köszönöm, Neked is boldog babavárást!:)
A terhesgondozás 8x kéri átlag a szülésre.Azért átlag mert több emberrel is beszéltem és van akitõl többet és van akitõl kevesebbet kért. Én 2szer szültem nála, az elsõnél ügyeletes volt a másodiknál mivel már lehetett dokit fogadni így õt fogadtam fel.Sokan panaszkodnak rá, hogy pénzéhes stb stb hát majdnem 4 éve pont nagypénteken szültem és a névnapja is akkor volt és mint írtam akkor csak õ volt az épp ügyeletes, és reggel 8tól már a szülõszobán voltam és délután 2 re lett meg a gyerekem össz talán 40 percet nem volt mellett és folyamatosan csak beszélt és poénkodott. A másodiknál nagyon erõltette a gátvédelmet mert szerinte menni fog úgy, de én nem voltam ebbe biztos, de csak bele mentem és teljesen igaza volt ment gátvédelemmel is. Sógornõm tegnap szült és a kaposvári doki volt épp, apás szülés lett volna, de közölte vele a doki, hogy nincsenek apás szülésre felkészülve így nem jöhet be az apuka...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Már választottam, az Orosházi mellett tettem le a voksomat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!