Találatok a következő kifejezésre: Aki 27 10 (13 db)

1 éve szültem kislányom akkor 27 kg hiztam azóta 10 ment le már nem tudom mit tegyek hogy lejebb menjen a hasam olyan vagyok mint aki várja a következő babát. Bár még szopizik napi 4-szer. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Ez is nagyon jó eredmény gratulálok. De amíg szopizik inkább ne vidd túlzásba a diétát, mert nem lesz olyan tápláló a tejed. Majd ha abbahagyod lehet fogyókúrázni.

Ez is nagyon jó eredmény gratulálok. De amíg szopizik inkább ne vidd túlzásba a diétát, mert nem lesz olyan tápláló a tejed. Majd ha abbahagyod lehet fogyókúrázni.
Szerintem 1 évesen már nem a legfõbb táplálékforrása a tejcsi (persze lehet, hogy igen, akkor nem ér amit írok), ezért óvatosan elkezdheted a diétát. Pl: nem eszünk szénhidrátot (kenyér, zsömle, kifli, péksüti), és kevesebb adagokra térsz át, nem iszol csak vizet.. Az én fiam 6 hónapos, sajna már nem szopik, így én szedek még l carnitint, és járok szpinningre. Így sikerült lefogynom 5 kilót 3 hét alatt. Kitartást, és sok sikert!
Utolsó, úgy értettem, hogy nem eszünk fölösleges szénhidrátot. VAlamennyit be kell vinni, különben leesik a vércukor szinted
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Szia, az én fiam 14 hónapos. 75 kg-val kezdtem a terhességet, és 94 kg-val mentem szülni. Igazából volt pár fogyókúrás próbálkozásom, de mindig feladtam, mert hulla voltam bármilyen mozgáshoz. Most kb másfél hónapja kitartok, és szemmel láthatóan alakul át a testem, a hasam már majdnem lapos. Diétázok és sokat mozgok, minden másnap biciklizem és tornázok is mellette. Bár most 71 kg vagyok, mindenki megjegyzi mennyit fogytam, pedig inkább cm-ben látványos, a kilók valahogy megálltak, de nem adom fel!!! sok sikert Neked is!!!

Aki 27 hetesen 10 kg-nál tart, az hol fog megállni?

Igazából tapasztalatokat szeretnék hallani tudom, hogy sok, de nem tudok mit tenni.Pedig odafigyelek, nem nasizok és mégis.

Legjobb válasz: Én is így voltam.A vége olyan 20-22,de ebbõl sosem tudni mennyi a víz,van,hogy 2-3 literrel is több megy le rólam egy nap,mint amennyit megiszom,van,hogy fordítva.Fel a fejjel,van aki ilyen fajta,tehet bmit a szervezete raktároz.

Én is így voltam.A vége olyan 20-22, de ebbõl sosem tudni mennyi a víz, van, hogy 2-3 literrel is több megy le rólam egy nap, mint amennyit megiszom, van, hogy fordítva.Fel a fejjel, van aki ilyen fajta, tehet bmit a szervezete raktároz.
27 hetesen én is 10 kg-nál jártam, most 31 hetesen 12 kg-nál. A dokim sem, a védõnõm sem mondta, hogy ez sok lenne. Én nasizok is, ami jólesik, azt megeszem :-) A babám pl. imádja a fagyit! A nõvérem mindkét gyerekével kb. 15-16 kg-t hízott, és kb. 18-at fogyott szülés után. Vékonyabb, mint 18 éves korában (most 35 éves).
Szia, én az elsõ babával 29 kg plusszal mentem szülni, de késõbb kiderült hogy a terhesvitamintól híztam meg.Azóta azt a terhesvitamint nem gyártják.Most a második babámat várom és 36 hetessen csak 6kg plusszom van.Eszek éjjel nappal mindig, és napi 1 tábla csokoládét sem tudom kihagyni.Minden terhesség más.Lehet hogy te most hirtelen sokat felszedtél de az elkövetkezõ 10-12 hétben csak pár kg megy rád.Boldog babavárást!!!
A kérdező hozzászólása: A fagyizást én sem hagyom ám ki, de olyan fasza fagyigépet vettem potom 5000 ft-ért amiben tudok a tescós 0, 1%-os zsírtartalmú natúr joghurtból és eperbõl+édesítõbõl fagyit csinálni.A joghurtba 100g/55kcal van és elvileg napi 3 dl marha egészséges, tehát így oldom meg a nasit.Ajnálom figyelmetekbe. Amúgy meg az elsõ 12 hétben híztam 6 kg-t, aztán abba hagytam az elevitet és azóta az eltelt 15 hét alatt még 4-et.Remélem azért megállok +15 környékén mert alapból volt rajtam 7 kg, mivel már egy éve a terhességem elõtt letettem a cigarettát és sajnos így sikerült.172/67-rõl indultam.:o(
Ha 10-én megjött, akkor nem volt ott baba. A következõ ovud pedig akkor 24-én lesz.
A kérdező hozzászólása: Szia!De akkor végül is jokor voltunk együtt?????Mert én már ezt kezdem unni, hogy ekkor+akkor jó!:(((Most 2-3 naponta szeretkeztünk és igy sem jó!!!???Segítsetek!!!Köszi
szerintem 2-3 naponta jó. vizeletes ovutesztet kéne venned, és ha páfrányos a microskop akkor azzal ellenõrizni kellene, mert a microskop csaloka. akkor ha a vizeletes pozitív 4-5 napig mindennap kéne próbálkozni. nekem így sikerült. De elvileg a spermium 2-3 napot vár a peteérésre odabent is, hacsak nem ürül ki.Sok sikert.
Szia!Igen jókor voltatok együtt, de sajnos még sem jött össze.Lehet nem tudott normálisan beágyazódni stb.Ne keseredj el!Majd a köv. hónapban! :)
Wikipédia:Magnetic moment:1.4×10−26 J·T−1 tehát Vs/m2-nként enyyi joule az energiája.
Kicsit pontosabban, bizonyos anyagok (így a mágnes) a belsõ szerkezetük miatt speciális erõhatást képesek gyakorolni más anyagokra. Nem mindegyikre, csak amelyeknek szintén egy jól meghatározott belsõ szerkezetük van (például fémek). Ennek a hatásnak valahogy el kell érnie a térben máshol tartózkodó másik anyagot. Ezt a jelenséget a fizikában úgy írják le, hogy egyes anyagok úgynevezett mágneses erõteret hoznak létre, és ez az erõtér hatás gyakorol más anyagokra. A szóhasználatot tekintsd egyfajta szakzsargonnak. Ez azt jelenti, hogy a rövidség kedvéért és a könnyebb beszédhez bizonyos hétköznapi szavaknak speciális, nem hétköznapi, hanem szakmai jelentésük is van. Ez a fogalmazásmódból derül ki azok számára, akik értenek hozzá. Ezért a hozzá nem értõk könnyen félreérthetnek ilyen szövegeket. A mágneses erõtér egy bonyolult absztrakt fogalom, amellyel számolni lehet (mert meghatározott szabályait fedezték fel és ezt használják). Segítségével egyes hatásokat elõre képesek megmondani, értékét kiszámolni. Az erõtér az anyagot felépítõ elemi részecskék tulajdonságaiból, szerkezetébõl keletkezik, azok ismeretében lehet az erõtér szerkezetét is megtudni. Ebbõl következik, hogy itt nem egy képlet van, mint a Pitagorasz képlet, hanem egy rendszer mûködését leíró képletek, definíciók, algoritmusok, függvények gyûjteménye.
A kérdező hozzászólása: Jaj-jaj!Nem értem! Én annyit tudok, hogy a proton egy pici mágnes. Akkor annak van egy mágneses tere, és ennek a térnek bizonyára van egy energiája, joule.Az elsõ válasz azt mondja, hogy m2-nként? De akkor hány m2 a proton felülete? Sajnos én nem nagyon tudok számolni, és ezért egy egyszerû számot remélek válaszként! Gyöngyi
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! De akkor a protonnak nincs is mágneses tere, csak ellenáll a térbe való beforgatásnak? A linkeket, de hát ezek nem direkt válaszok. Gyöngyi

Ha a 27-ik napon a 10-es teszt negatív lett, akkor már felesleges reménykednem, ugye?

Legjobb válasz: lányok, várjátok már meg legalább azt, hogy késsen! nekem dpo 10. napon volt egy halvány pozitívam, de az elõzõnél még a nemvárt napján is negatív volt, most azért teszteltem hamarabb, mert már egyértelmûen éreztem ugyanazokat a tüneteket....

lányok, várjátok már meg legalább azt, hogy késsen! nekem dpo 10. napon volt egy halvány pozitívam, de az elõzõnél még a nemvárt napján is negatív volt, most azért teszteltem hamarabb, mert már egyértelmûen éreztem ugyanazokat a tüneteket....
Nem, egyáltalán nem felesleges. Nekem 28 napos ciklusokkal, a 30. napon negatív lett a Qupido tesztem, pedig egészen biztosan a ciklus közepén fogant a baba, mert Clostylbegyt+ Choragon kúra alatt estem teherbe. Egy hét vérzéskimaradás után lett halvány pozitív a tesztem. Szóval nálad még semmi sem dõlt el. Drukkolok!
Dehogy felesleges! De meg kell várni, hogy legalább 1 napot késsen, vagy esetleg aznap tesztelhetsz. De függ a ciklus hosszától is!Lehet egy késõbbi pé is és már akkor a teszt is késõbb mutatja! Sok sikert!

Ha március 27. -én (csütörtök) jöttünk össze a barátommal, akkor holnap leszünk 10 hónaposak, vagy most csütörtökön 11 hónaposak?

Tudom, hogy nem sok értelme van ennek a számolgatásnak, de már régóta ezen "veszekszünk" (:

Legjobb válasz: Holnap lesztek 10 hónaposak.

Holnap lesztek 10 hónaposak.
igen ez 10 hónap.
44 hetesek lehettek kb, ha 4 hétnek számoltatok egy hónapot. De akkor egy év, csak 48 hét lenne, vagy, ha 52 marad, akkor 13 hónapnak kellene lennie. De a 4hét=1hónap igencsak kerekítés. Az év is mindig január elsején kezdõdik, mindegy, hogy az most csütörtök, vagy esetleg hétfõ. A dátum számít :) Jah, a válasz: holnap lesztek 10 hónaposak :)
április 27: ekkor voltaok 1 honaposak május 27 : 2 honaposak junius 27 : 3 honaposak julius 27 : 4 honaposak augusztus 27: 5 honaposak szeptember 27: 6 honaposak oktober 27 : 7 honaposak november 27: 8 honaposak december 27: 9 honaposak január 27: 10 honaposak. tehát 10.
10hónaposak!március 27-én, azaz 2 hónap múlva lesztek 12 hónaposak, azaz egy évesek!!!Ezt hogy ne lehessen kiszámolni???!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek. Utolsónak: ha kicsit logikáztál volna, akkor a kérdésbõl ki tudod következtetni, hogy egyikõnk hetenként számolja, a másik pedig havonként..

10-es érzékenységű teszt 27. napon negativ, akkor tuti hogy nincs baba?

eggel csináltam a tesztet, és 2. csik nem rózsaszinben,de ha nagyon megnézi az ember látni hogy hol kellene lennie... de szerinte,m nem jelent semmit.

Legjobb válasz: Nyugalom! Még lehet 2 csík! Ne mérgelõdj! Egy ismerõsömnek nemvárt után 2 nappal -, nemvárt után egy héttel nézte meg újra, akkor már +++ volt! Ha pedig 32 naposak a ciklusaid, legkorábban a 32-ig napon tesztelj! Drukk! Majd írd meg mi lett!!!!

Nyugalom! Még lehet 2 csík! Ne mérgelõdj! Egy ismerõsömnek nemvárt után 2 nappal -, nemvárt után egy héttel nézte meg újra, akkor már +++ volt! Ha pedig 32 naposak a ciklusaid, legkorábban a 32-ig napon tesztelj! Drukk! Majd írd meg mi lett!!!!
elég korai volt tesztelni. szóval inkább egy hét múlva tudod meg a tutit
A kérdező hozzászólása: csináltam megint, de azon még ilyen szellemcsík sincsen, az elsõn van de azt reggel csináltam.
Nagyon korán teszteltél a 32.naphoz képest!Ujra a nemvárt napján érdemes!Még lehet pozitív, sõt..
A kérdező hozzászólása: nagyon érzékeny a mellem és fájdogál a hasam , szerintem ismét csalódás fog érni:(
Korán teszteltél.

27 hetes vagyok. Most derült ki, hogy terhességi cukorbetegsém van. (10, 7 volt a 120perces, az éhgyomri normális). Ha mindent úgy csinálok ahogy az orvosok mondják, akkor még születhet egészséges babám, vagy emiatt károsodott?

Olyan szörny?ségeket olvastam a terhességi cukorbetegségr?l, hogy milyen károsodásokat okozhat a babánál!Félek.Esetleg volt valaki így és egészséges babája lett?!

Legjobb válasz: Nyugalom, semmi baj. Inkább ne olvass össze mindenfélét! :P Az egyik ismerõsömnek is volt, igaz, veszélyeztetett terhességre vették, otthon kellett maradnia, de ennyi volt. Be kellett tartania az orvos által elõírt diétát, még csak nem is hízott (túlsúlyos), és most már egy csodaszép és tökéletesen egészséges kislány anyukája. Ha betartod az orvosi elõírásokat akkor biztos nem lesz gond. Boldog babavárást!

Nyugalom, semmi baj. Inkább ne olvass össze mindenfélét! :P Az egyik ismerõsömnek is volt, igaz, veszélyeztetett terhességre vették, otthon kellett maradnia, de ennyi volt. Be kellett tartania az orvos által elõírt diétát, még csak nem is hízott (túlsúlyos), és most már egy csodaszép és tökéletesen egészséges kislány anyukája. Ha betartod az orvosi elõírásokat akkor biztos nem lesz gond. Boldog babavárást!
Szia! Nyugi a terhelése cukor vizsgálat extrém mennyiségû cukorral "teszteli" a szervezetedet, nem lesz a babának semmi baja, normális esetben 1 hét alatt eszel annyi cukrot mint a vizsgálaton! Rengetegen küzdenek ezzel a problémával terhesen és ha utánaolvasol, diétával kezelhetõ, gyógyszeres kezelés sem szükséges hozzá! Tehát nem károsítja a babát!

Isten igazságtalan? Mózes II. könyv 10. rész 27. "De az Úr megkeményíté a Faraó szívét, és nem akará őket elbocsátani. "

Ha isten keményítette meg a fáraó szívét, akkor nem a fáraó a hibás, hanem isten. Ráadásul a szabad akarat szabályt is áthágja! Vagy: 5. "És meghal Égyiptom földén minden elsőszülött, a Faraónak elsőszülöttétől fogva, a ki az ő királyi székében űl, a szolgálónak első szülöttéig, a ki malmot hajt; a baromnak is minden első fajzása." Miért öli meg a szolgákat is, meg a gyerekeket? Ez egy gyerekgyilkos zsidó/keresztény isten (mivel a Bibliából nem vették ki, így elismerik).

Legjobb válasz: "Isten azt csinál, amit akar." Röhej, ahogy a hívõk ellentmondanak egymásnak, sõt még saját maguknak is néha, csak azért, hogy ellenkezzenek az ateisták nézeteivel.

"Isten azt csinál, amit akar." Röhej, ahogy a hívõk ellentmondanak egymásnak, sõt még saját maguknak is néha, csak azért, hogy ellenkezzenek az ateisták nézeteivel.
Jajj te okos, nem attól lesz valaki a Sátán szolgája, hogy õt imádja, ha lopsz, gyilkolsz, paráználkodsz, a Sátánt szolgálod, akkor is ha soha nem hallottál róla. Meg ha hamis istenekkel paráználkodsz, akkor is. Az egyiptomi fáraó egy parázna gyilkos.
A keresztények istene már csak ezért is abszurd, egyszer azt olvasod, hogy elpusztítja az egész emberiséget, a bûntelen kisdedektõl kezdve a vén gazfickókig, aztán meg azt, hogy leküldte a fiát (aki saját maga), hogy halhatatlanként feláldozza magát az emberiségért, akiket úgy szeret. Akkor legalább lenne olyan, amilyen. Utálom, mikor a hívõk egyre csak hajtogatják, hogy "isten maga a szeretet". Miért? Csak mert az olyan jó LENNE? You can't always get what you want, bitch!
Mindez azért van, kiderüljön, hogy TE, kérdezõ, milyen hatalmas nagy, igazságos és okos vagy.
Abszolút nem igazságtalan Isten. Fáraó sátán felkent szolgája volt, sátán elkötelezett, és vele szövetségben álló ember volt, és mind az aki vele ill. mellette állt, nem Isten védelmét élvezte és ki volt szolgáltatva evilág-istenének, aki nem egyenlõ Ábrahám-Jákob és Izsák Istenével..kb. ebbõl is látszik, hogy sátánnak mennyit ér az hogyegy földi ember a szolgája.Ennyi a történet. A mai napig is akik hozzá tartoznak ki vannak szolgáltatva neki, és bármikor félreállíthatja õket és selejtezi.Hiszen sátán gyûlöli az embert és embergyilkos volt mióta a világ-világ. Isten és sátán között sosem lesz megegyezés. Aki viszont Istennel szövetségben áll, azt megvédi a Mindenható.
hogy "isten maga a szeretet" rosszul tudod: Isten A szeretet ὁ θεὸς ἀγάπη ἐστίν 1Jn4, 8- ez más. Tehát, ahol szeretet van ott él, ahol gyûlölet van ott megölik magukban az emberek. Mert, hát bennünk van.. Hogy kinek milyen az Istenképe- az megint más. Az ÓSZ istenképe fokozatosan alakul át- Illés próféta már a szellõben látja, nem a dühöngõ villámokkal lesújtó viharban. János - mint tanítvány pedig ezt élte meg: Isten a szeretet. Mindenkinek más az istenképe- ahogy maga alakítja ki, a megismerés azon fokán, ahol tart.
Isten azt csinál, amit akar.
Röhej, ahogy az atesiták ellentmondanak egymásnak, sõt még saját maguknak is néha, csak azért, hogy ellenkezzenek a hívõk nézeteivel.
A fáraò szíve Isten miatt megkeményedik.
Isten nem tett senkinek szivesseget, dontest hozott, sokszori figyelmeztetes utan. A viz verre valasa elott a farao a sajst szivet kemenyitette meg, sot kesobb meg a munkat is megnehezitette, mikozben nezte, hogy aegyiptom hogyan megy tonkre a csapasok alatt. Nem kellett volna senkinek meghalnia, sot minden kar nelkul is elmehettek volna. Raadasul 80 evvel azelott a farao eleg hasonlo dontest hozott a zsido fiu csecsemokkel kapcsolatban, de nemcsak az elsoszulotteket, hanem mindegyiket meg akarta oletni.
A kérdező hozzászólása: Lehet, de az, hogy a fáraó mit tesz és mit nem az nem számít. Isten akár egy csettintéssel is elvihette volna a zsidókat onnan és hopp, mindenki jól jár! Nem, õ tudta mi fog történni és hagyta, hogy a dolgok a saját medrükben folyjanak. A magyarázatod továbbra is hiányos. Ha egy sorozatgyilkos megöl családokat, attól isten nem öli meg a rokonait, vagy tévednék? Akkor nem is lennének emberek!
Nézzük már meg Isten érvelését, a bibliából. Ha valaki más Isteneket szolgált azt Jehova megbüntette. Nem véletlen. Mivel egy Isten van, így a többi "Isten" imádat mögött, tulajdon képen Sátán rejtõzik. Ezért a Fáraó, Sátán egyik szolgája volt tudatlanul is. De lehetõséget kapott a felismerésre, amit elutasított. A másik része a kérdésednek, hogy Fáraó szívét meg keményítette... Nem Isten keményítette meg, hanem hagyta, hogy a Fáraó ellent mondjon, nem pusztította el elõbb, és enek is meg van az oka: (2Mózes 9:16, 17) 16 De azért tartottalak életben, hogy megmutassam neked a hatalmamat, és hogy hirdessék nevemet az egész földön. 17 Még mindig gõgösen bánsz a népemmel, és nem bocsátod el? Ez a történet mindenkinek szól aki nem akarja elismerni, hogy egy isten van, és más Isteneket imádnak
#29, én abból a torz disszociatív vagy boderline személyiség zavaros valamibõl nem kérnék. De szerencsére Isten nem olyan.
Na jön a szokásos mellébeszélés. A fáraót Isten keményítette meg, világosan le van írva a Róma 9-ben és az is, hogy elõre elpusztításra csinál embereket, hiába nem mertek szembe nézni a Bibliai versek kristálytiszta igazságával. 31 Te a Biblia Istenébõl nem kérsz ezek szerint, aki leíratta Pállal igazságait.
Kérdezõ, errõl van szó: "Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!" Ésa 45, 7
A kérdező hozzászólása: 33-as pontosan! Isten nem jó és nem rossz... már ha létezik. Én pl még azt is furcsállom, hogy összejött Máriával, holott neki már volt férje (vagy élettársa... attól függ, hogy mi volt annál a népnél). Isten megint szívatott valakit, hisz Józsefnek szó nélkül kellett játszania a papucs férj szerepét. Mit szólnátok, ha a feleségetek bejelentené, hogy terhes... és nem tõletek, hanem egy "istentõl"! Én totál kiakadnék. Egyáltalán minek rendezte isten úgy a dolgokat, hogy szegény József felsüljön? Ha Mária kellett volna neki, akkor elintézhette volna azt, hogy József meg se ismerje Máriát!
34 amennyiben bulvársajtóként olvasod a szentiratokat, kitûnõ a meglátás. A versek közül is inkább Szabolcska Mihály ajánlható, tartózkodjunk - fõleg ebben a nagy melegben- Ady istenes verseitõl. "A jó isten egyszerünek Alkotta az eszemet. Nincsen abban nagy modernség Csak szelidség, szeretet. Kicsi hunyhó, szeretõ sziv, Messze égbolt, tiszta, kék - Fulladjon meg Ady Endre Lehetõleg máma még." / részlet Karinthy Frigyes: Szabócska Mihá’: Egyszerûség c. versébõl
Én úgy gondolom hogy a fáraó az élete folyamán hozott döntései és tettei alapján vált méltóvá arra hogy Isten elleneálljon, és megkeményítse a szívét. Isten egy ideig elszenvedi az emberek gonoszságait, a harag edényeit, de van egy bizonyos pont amikor betelik egy ember gonoszsága, és képtelenné és méltatlanná válik az Isten felé fordulásra. Ha gondosan elolvasod mégegyszer a szöveget, akkor megfigyelheted, hogy ötször keményítette meg a fáraó a saját szívét, (kemény maradt a fáraó szíve), és utána már Isten keményítette meg ötször a fáraó szívét. Ugyanezt lehet olvasni a Jelenések könyvében a trombiták ítéleteinél is, hogy az emberek nem térnek meg a gonoszságaikból a csapások hatására sem. Pedig azokat azért bocsátja Isten az emberekre hogy megtörje a keményszívûségüket. Ha nincs a szívben törés, akkor nem tud Isten kegyelme rááradni az emberekre hogy megmenekülhessenek: Ézs 57:15 Mert így szól a magasságos és felséges, aki örökké lakozik, és akinek neve szent: Magasságban és szentségben lakom, de a megrontottal és alázatos szívûvel is, hogy megelevenítsem az alázatosok lelkét, és megelevenítsem a megtörtek szívét.
"Ez egy gyerekgyilkos zsidó/ keresztény isten (mivel a Bibliából nem vették ki, így elismerik)." Valóban nem vették ki.:-D De azért azt se felejtsd el hogy a fáraó és az egyiptomi nép nyomorgatta a zsidókat 400 esztendeig, és õk meg a zsidók fiúgyermekeit gyilkolták le: 2Móz 1:22 Parancsola azért a fáraó minden õ népének, mondván: Minden fiút, aki születik, vessetek a folyóvízbe, a leányt pedig hagyjátok mind életben. Ezért jött 10. csapásként Istentõl ilyen szigorú ítélet.
A kérdező hozzászólása: "De azért azt se felejtsd el hogy a fáraó és az egyiptomi nép nyomorgatta a zsidókat 400 esztendeig, és õk meg a zsidók fiúgyermekeit gyilkolták le" Egyáltalán miért hagyta az isten, hogy ez megtörténhessen? 400 évig nézte türelemmel, hogy a zsidókat szadizzák, utána meg kitalálta... na jó, kötök már szövetséget a zsidókkal, most az egyiptomiakat szenvedését fogom nézni!
Ha odafordultak volna Istenhez az elsõ csapás után, akkor nem kellett volna annyi bûntetést elszenvedniük, de a fáraó végül maga is odaveszett a tengerben. Mert nem volt Istenfélelem benne ennyi ítélet után sem. Nincsenek ezek a dolgok kódolva a Bibliában.:-)
Isten sokszor csinál butaságokat, amikor iszik... http://www.youtube.com/watch?v=eioX1c4HQY4
Ha mindenki bûnös, akkor miért szent minden élet? Az elsõszülötteknek esélyülk sem volt.
A kérdező hozzászólása: Én nem vagyok frusztrált... sõt, kimondottan élvezem, hogy próbálják mentegetni az istenüket! :) Amúgy amit a fáraóról szóltál: "-szólt Mózesen keresztûl Isten a fáraóhoz? Szólt. -intette Mózes a fáraót intette -kérte Mózes a fáraót, hogy engedje el a rabszolgaságból a népét? igen Akkor mi a kérdésed még?" És te azt olvastad, hogy én mit idéztem belõle? "De az Úr megkeményíté a Faraó szívét, és nem akará õket elbocsátani. " Látod? Az istened szórakozott velük. Összeugrasztott két népet és nézte, hogy szopatják egymást. Ez olyan, mint amikor nézte, hogy Ábrahám milyen kínokat él át, amikor a fiát meg kellett ölnie... még ha csak próba is volt, az Ábrahám számára lelki terror lehetett. Egyáltalán minek kellett próbára tennie? Ha mindent tud, akkor tudhatta volna ezt elõre, hogy hû lesz hozzá és akkor megkímélte volna Ábrahámot attól, hogy szenvednie kelljen... még akkor is ha max csak pár órát vett igénybe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! X) Az iróniát is értékelem!
A kérdező hozzászólása: A fáraó már csak azért se lehetett a Sátán felkent szolgája, mivel egyiptomi volt, s így valószínûleg egyiptomi istent imádott... Nem hiszem, hogy a zsidó fõgonoszt fogja imádni. Nekik megvolt a saját istenképük. Ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy egy arab terrorista a Sátánt imádja (nem diszkrimináció, hanem csupán egy példa), pedig csupán a saját istenképét, a Sátánt meg lesz×rja nagy ívben.
10-es! Fejtsd ki mivel mondunk ellent egymásnak! Amúgy az ateizmus nem egy vallás, minden ateistának más a világnézete, csak abban hasonlítunk, hogy nem hiszünk isten(ek)ben. Ezért akár ellent is mondhatunk egymásnak, attól, még nincs igazatok. Viszont ti sokszor ellentmondtok, néha még a Bibliának is. Vegyük csak azt, hogy Isten miért ölte meg a bûntelen egyiptomi csecsemõket? Mert megteheti. Oké. De Isten nem végtelenül bölcs lény, alias mindenható, aki biztos, hogy talált volna egy kevésbé drasztikus módszert céljának elérése érdekében? És mi van azzal, hogy mindenkit szeret? Miért ellenzi az egyház az abortuszt, ha Isten is simán kinyírta a csecsemõket akkor? Mi van azzal, hogy minden élet szent? Értem, hogy megteheti, de egy végtelenül bölcs és mindenható lény nem tesz ilyet.
11-es, már megint hülyeségeket beszélsz. Az egy dolog, amit Isten tesz, és más, amit az ember. Az ember egy seggdugasz, te vagy rá az élõ bizonyíték. A bíró börtönbe zárhat embereket, de te nem zárhatsz senkit be. Akkor a bíró igazságtalan, mert olyat tesz, amit te nem tehetsz? Hagyjuk a hülyeséget, de tényleg.
A kérdező hozzászólása: 9-es! Én meg se szólaltam volna a helyedben, mivel te vagy az ostobaság ékes bizonyítéka! Tudod mit jelent az a szó, hogy paráználkodik? Szerinted egy láthatatlan lénnyel tudott paráználkodni a fáraó? Paráználkodás az a mértéktelen szexelés szinonímája. Jézus sír a kereszten... még a végén vallásos leszek! X)
12-es! A szeretet az szeretet! Hogyan szerethet Isten mindenkit, ha csecsemõket öl, akik aztán biztos, hogy nem voltak bûnösek? Buta vagy, mert nem csinálsz mást, csak mindent elintézel azzal, hogy "ezt nem tudjuk megmagyarázni", "ezt halandók nem érthetik"... Ez szellemi tunyaságra vall. Ha Newton is így gondolkodott volna, akkor biztosan nem fedezte volna fel a mechanika alapvetõ törvényeit, pedig õ is hitt Istenben, csak õ úgy gondolta, hogy az Isten által megalkotott világ ugyanúgy értelmezhetõ számunkra, halandók számára, mint Istennek. Ha egy bíró enyhe ítéletet ad egy elvetemült gyilkosnak, akkor én is rázhatom a fejem, hogy ez így nem oké. Ha Isten mindent megtehet, akkor akár gyûlölhet is, tehát Jézus hazudott.
a bûntelen egyiptomi csecsemõket? Nincs bûntelen ember Éva óta, és ha az adott ember megváltatlan, az minden erõnek ki van szolgáltatva.Ráadásul a gyermekek a szüleik hovatartozása után vannak védelem ill. nem védelem alatt. Tudod igen érdekes, hogy cirkuszolni tudsz, kételkedni tudsz, köpködni a keresztényeket és a Bibliát tudod, amivel csak a saját ostobaságod, tudatlanságod, és ismerethiányod mutatkozik meg mégjobban. Vitázni arról és azzal a személlyel érdemes, akinek minimális ismerete legalább van, de azzal nem aki buta ahhoz, hogy felmérje, hogy elég-e a tudása ahhoz, hogy egy ilyen vitát elinditson.
Az Újszövetségben meg az egyedüli Jézus volt.Sem elõtte Ószövetségben Éva óta, sem Jézus testben születése óta bûntelen ember nincs és sosem lesz.
Minden ember bûnös. Akkor te is. És majd ne csodálkozz, ha holnap egy pisztoly csövével nézel szembe. Remélem nem fogsz az ítélettel ellenkezni. Még egyszer! Egy jóságos és végtelenül bölcs lény nem öl csecsemõket, ezernyi más módot tudna találni! Hogyan tudtok egy ilyen istenben hinni? Legalábbis hogyan tudjátok õt jóságosnak nevezni?
A kérdező hozzászólása: Nos, igen... isten a kollektív büntetés példaképe. Ha valaki rosszat tesz, büntessük az egész fajtáját. Ez már Ádám és Éva esetében is elõjött.
1. Adam es Eva miatt senki sem szuletik buntelenul, egy embert kiveve, Jezus Krisztuson kivul. 2. A csecsemok egy parazna, gyilkos eroszakos kozegben felnevelkedve szerinted milyenek lettek volna? 3. Aki elfogadja, Krisztus keresztaldozatat, az tobbe nem bunos, mert Krisztus buntelensege tulajdonittatik neki kegyelembol.
17 Kedves, ha azt hiszed, hogy ezzel a szöveggel bennem bármiféle félelmet tudsz generálni, akkor "kissé" tévedsz, dehát ez legyen egyes egyedül a te bajod. Értem már Jézus letette az áldozatot és ennyi:D
A kérdező hozzászólása: "parazna, gyilkos eroszakos kozegben felnevelkedve szerinted milyenek lettek volna" Áháá... szóval isten szívességet tett nekik azzal, hogy megölte az elsõszülötteket. Kérdem én, akkor a másodszülöttekkel miért nem volt ilyen "kegyes"? Gyengébbek kedvéért egy példabeszéd (tudom mennyire odavagytok érte X) ): Van egy egyiptomi család van 1 fiuk, aki meghal az "irgalmas" tett közben. Van egy másik család, ahol van egy 10 éves elsõszülött gyerek és egy 7 éves másodszülött gyerek. Természetesen az elsõszülöttek halnak meg, hisz így szól a fáma. Akkor a 7 évesnek mégis egy "bûnös" világban kell megszületnie? Érdekes, hogy a mai világban isten nem ilyen jótétlélek, hogy az elsõszülötteket megöli, hisz az emberek most is ki vannak téve a bûnös világ kísértésének.
"Tudod mit jelent az a szó, hogy paráználkodik?" Én tudom, de látom te nem. Ha nem olvastad a Bibliát, minek pofázol bele? A paráznaság átvitt értelemben is használatos a Bibliában, nem csak a szexuális bûnökre, hanem a lelki paráznaságra.
A kérdező hozzászólása: Szeressük egymás... a fáraó csak egy ember, a bûneiért fizessen meg annyi ártatlan szolga a gyerekével? Szerinted ha a fáraó kegyetlen volt, mennyire érdekelte a szolgák halála? A történet szerint meghalt a gyereke az igaz, de másoké miért? Amúgy is isten megszabadíthatta volna a zsidókat elõbb is, miért nem lépett hamarabb? Miért várt?
Gyerek és házasság nélkül már nem is lehetnek boldogok?
szüleim is 10 évig nyomták együtt a házasság és a kölkök elõtt :D
lehet nem akarják egyiket se. vannak ilyenek. én sem vagyok egy házasodjunk össze típus, pedig 6 éve már együtt vagyunk párommal
A kérdező hozzászólása: De persze. Csak a férfi másfele nézelõdik, ezért tettem föl a kérdést.
Ha másfelé nézelõdik, mi a kérdés?:)
A kérdező hozzászólása: De ha boldogok, miért akarná megcsalni? Vagy a férfiaknak alapból szükségük van a félrelépésre?
Ha annyira boldog, nem lép félre.
Egy pasi ismerõsöm mondta nemrég, hogy a nõk 99%-a "biztonságk.rva". És igaza van... Ha a csaj is tudja, hogy a pasi félrenézeget, akkor tegyen ellene/vele valamit... Ha meg nem tesz, akkor õ is a 99% része... Lehet, hogy mindkettõjüknek jó ez így, megkapják a biztonságot, a stabil hátteret, néha szex, minimális lelki élet... Van, akit ez kielégít, másnak ez kevés. Off: mi 8 év után jutottunk el arra a szintre, hogy akár jöhetne is a gyerek... a házasság viszont szóba sem került.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!