Találatok a következő kifejezésre: Ajánlott-e Ferihegyen venni a (1 db)

Ajánlott-e Ferihegyen igénybe venni a fóliázást, és mennyibe kerül?

Ha be van fóliázva, akkor garantált, hogy nem rongálják meg a reptéren? Ha itthon betekerem folpackba, az megfelel?-e?

Legjobb válasz: Attól függ milyen a táska. Pl én nagyhátizsákkal szoktam menni, azt madzaggal átkötöztem + széles cellux, az jó volt, nem fóliáztattam. Bõröndöt is lehet így házilag, talán annál zért jobb a fóliázás mert ha ott eltörik vagy szétmegy a zár akkor kinyílik, hátizsáknál azért nem annyira. De szerintem garancia nincs rá, és ahhoz képest elég drága. De te tudod, megéri-e.

Attól függ milyen a táska. Pl én nagyhátizsákkal szoktam menni, azt madzaggal átkötöztem + széles cellux, az jó volt, nem fóliáztattam. Bõröndöt is lehet így házilag, talán annál zért jobb a fóliázás mert ha ott eltörik vagy szétmegy a zár akkor kinyílik, hátizsáknál azért nem annyira. De szerintem garancia nincs rá, és ahhoz képest elég drága. De te tudod, megéri-e.
De van garancia. màr mint ezek a cégek nem csak befóliázzák hanem ezzel együtt egyben biztosítás it a poggyászodra, ami nem is kevés összeg. rajta van a papíron hogy rongálódás esetén mennyit fizetnek, eltünés esetén, ha a csomagbol tünik el valami, stb... mi akkor vesszük igénybe ha pl nyaralni megyünk mert nem túl jó ha eltünik vagy felét kilopják akkor ott álljunk azt várjunk majd csak ad valami pénzt a repülötársaság, ök meg egyböl perkálnak. vagy ha magyarországra utazunk pl karácsonyi ajándékokkal megrakodva, mert a fa alatt állni ejándék nélkül is szar. folpacknak semmi értelme, mert egyrészt le is fog seni másrészt a folpack cég nem ad biztosítást. szóval érdemes használni föleg átszállasos tengerentuli utakhoz.
Pont, hogy olyan utaknál nem igazán szerencsés, ahol vámvizsgálat is van. Mert én pl. igen kellemetlenül éreztem magam akkor amikor Tokióban a fél kilométer folpakot kellett tekergetnem, mert a vámos kíváncsi volt arra, hogy mi van a táskában... A fóliázás SEMMITÕL nem véd. Ugyanis a csomag feladása után a hatóságok jogosultak felnyitni és ebben a fólia sem fogja õket megakadályozni. Persze tény, hogy biztosítva van a bõrönd. Azonban poggyászbiztosítást bárhol köthetsz - hozzáteszem fele annyiért, sokkal jobb konstrukciókkal. Érdemes körülnézni. Nem mind arany ami fénylik :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Poggyászbiztosítást a repülõjegy lefoglalásakor kötöttem, és nem is tengerentúlra megyek. Bízom benne, hogy egy másfél órás út alatt semmi ilyesmi kellemetlenség nem ér az elsõ repülésemkor. :)
Én sosem fóliázom be. Viszonylag jól bánnak vele, de az enyém általában koszos lesz...kellett nekem pirosat venni...:) Az ára kb. 4-5 ezer Ft (ha jól emlékszem, de ez nem tuti) Petranova
5000ft, most mentünk vietnámba és annyiért csinálják, am sokan már otthon megcsinálják maguknak!
Ha otthon akarod megcsinálni, akkor vegyél normális csomagoló fóliát, amivel mondjuk raklapnyi árut szokás körbetekerni. Ne a konyhai folpack, mert az semmit nem ér. Pár ezer forintért vehetsz egy nagy tekercset, ami sokáig elég. (Kb. 6 megpakolt raklapot biztonsággal le lehet egy tekerccsel fóliázni. Egy bõrönd vagy táska ehhez képest nagyon kis méret, úgyhogy bõven sokáig elég, ha csak arra kell. Simán megéri.)
A csomagok megdézsmálására megoldás lehet egy új dolog amit egy magyar cég fejlesztett ki. SASSEC Biztonsági Csomag Utazóknak a neve. keressetek rá, mert tényleg mûködik és lényegesen olcsóbb és mobilabb mint a gépi fóliázás. Olyan helyen is használhatod ahol nincs gépi fóliázás. Nekem maximálisan bevált.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Egerből merre ajánlott menni autóval ha a ferihegyi repülőtérre szeretnék eljutni?

Szeretném elkerülni a forgalmi dugókat. Hétf? reggel/ délel?ttr?l lenne szó.

1

Wizzairnél mi lehet a kézipoggyászban?

Használhatok a gépen MP4-lejátszót? Azt írták, hogy ékszert csak a kézipoggyászban lehet szállítani. Ez igaz a bizsura is, vagy azt beletehetem a feladottba?

4

Kanadába fogunk repülni, és Párizsban szállunk át. A csomagokat automatikusan átrakják a torontói gépre? Már Pesten eldönthetjük, hova szeretnénk ülni a másik gépen?

Kb 2 óránk lesz átszállni, de most hogy Ferihegy buktázott aggódunk, hogy nem lesz elég id?nk. Szerintetek?

4

Ha a reptéren becsekkolsz, akkor egyből be kell menni arra a lezárt részre, ahonnan majd ki kell menni a repcsihez, vagy ráér később is?

2

Repülőn a feladott poggyászban lehet fél literes dobozos ital és bicska, ha az egész bele van tekerve ruhákba? Amikor átvilágítják a poggyászt, kirámoltatják a bicska miatt?

7

4 napra mit érdemes pakolni a ruhákon és tisztálkodószereken kívül?

Gyógyszerek közül: fájdalom-/lázcsillapító, görcsoldó, ragtapasz, torokfájásra való. Ezeken kívül van még valami fontos?

2

Most kaptam egy levelet a Beck reisentől, hogy nyertem egy 8 napos egyiptomi hajóutat. Ez csak kamu?

Eddig soha nem volt semmi fée kapcsolatom ezzel az utazási irodával. Honnan tudták meg az adataimat? Szerintetek ez igaz?

3

Hol todom meg nézni azokat a jegyeket ami már last minutes? Ha web címet adsz meg az lenne a legjonn

0

SOS! Hogy tudok Wizzairnél jegyet lemondani? SOS kell! És ugye nem nekem kell fizetnem érte? ! Reggel 6kor repülnék, de nem tudok.

nem tudom elérni ?ket telefonon.

6

Sopronba megyünk nyaralni, onnan vonattal át szeretnénk menni Bécsbe. Mennyi az út (idő-pénz)? 90%-os jegyet lehet venni (árvaellátás). Bécsben hol áll meg a vonat? Melyik vasúttársaságot ajánljátok?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!