Találatok a következő kifejezésre: Ajánlott-e Ferihegyen venni (1 db)

Ajánlott-e Ferihegyen igénybe venni a fóliázást, és mennyibe kerül?

Ha be van fóliázva, akkor garantált, hogy nem rongálják meg a reptéren? Ha itthon betekerem folpackba, az megfelel?-e?

Legjobb válasz: Attól függ milyen a táska. Pl én nagyhátizsákkal szoktam menni, azt madzaggal átkötöztem + széles cellux, az jó volt, nem fóliáztattam. Bõröndöt is lehet így házilag, talán annál zért jobb a fóliázás mert ha ott eltörik vagy szétmegy a zár akkor kinyílik, hátizsáknál azért nem annyira. De szerintem garancia nincs rá, és ahhoz képest elég drága. De te tudod, megéri-e.

Attól függ milyen a táska. Pl én nagyhátizsákkal szoktam menni, azt madzaggal átkötöztem + széles cellux, az jó volt, nem fóliáztattam. Bõröndöt is lehet így házilag, talán annál zért jobb a fóliázás mert ha ott eltörik vagy szétmegy a zár akkor kinyílik, hátizsáknál azért nem annyira. De szerintem garancia nincs rá, és ahhoz képest elég drága. De te tudod, megéri-e.
De van garancia. màr mint ezek a cégek nem csak befóliázzák hanem ezzel együtt egyben biztosítás it a poggyászodra, ami nem is kevés összeg. rajta van a papíron hogy rongálódás esetén mennyit fizetnek, eltünés esetén, ha a csomagbol tünik el valami, stb... mi akkor vesszük igénybe ha pl nyaralni megyünk mert nem túl jó ha eltünik vagy felét kilopják akkor ott álljunk azt várjunk majd csak ad valami pénzt a repülötársaság, ök meg egyböl perkálnak. vagy ha magyarországra utazunk pl karácsonyi ajándékokkal megrakodva, mert a fa alatt állni ejándék nélkül is szar. folpacknak semmi értelme, mert egyrészt le is fog seni másrészt a folpack cég nem ad biztosítást. szóval érdemes használni föleg átszállasos tengerentuli utakhoz.
Pont, hogy olyan utaknál nem igazán szerencsés, ahol vámvizsgálat is van. Mert én pl. igen kellemetlenül éreztem magam akkor amikor Tokióban a fél kilométer folpakot kellett tekergetnem, mert a vámos kíváncsi volt arra, hogy mi van a táskában... A fóliázás SEMMITÕL nem véd. Ugyanis a csomag feladása után a hatóságok jogosultak felnyitni és ebben a fólia sem fogja õket megakadályozni. Persze tény, hogy biztosítva van a bõrönd. Azonban poggyászbiztosítást bárhol köthetsz - hozzáteszem fele annyiért, sokkal jobb konstrukciókkal. Érdemes körülnézni. Nem mind arany ami fénylik :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Poggyászbiztosítást a repülõjegy lefoglalásakor kötöttem, és nem is tengerentúlra megyek. Bízom benne, hogy egy másfél órás út alatt semmi ilyesmi kellemetlenség nem ér az elsõ repülésemkor. :)
Én sosem fóliázom be. Viszonylag jól bánnak vele, de az enyém általában koszos lesz...kellett nekem pirosat venni...:) Az ára kb. 4-5 ezer Ft (ha jól emlékszem, de ez nem tuti) Petranova
5000ft, most mentünk vietnámba és annyiért csinálják, am sokan már otthon megcsinálják maguknak!
Ha otthon akarod megcsinálni, akkor vegyél normális csomagoló fóliát, amivel mondjuk raklapnyi árut szokás körbetekerni. Ne a konyhai folpack, mert az semmit nem ér. Pár ezer forintért vehetsz egy nagy tekercset, ami sokáig elég. (Kb. 6 megpakolt raklapot biztonsággal le lehet egy tekerccsel fóliázni. Egy bõrönd vagy táska ehhez képest nagyon kis méret, úgyhogy bõven sokáig elég, ha csak arra kell. Simán megéri.)
A csomagok megdézsmálására megoldás lehet egy új dolog amit egy magyar cég fejlesztett ki. SASSEC Biztonsági Csomag Utazóknak a neve. keressetek rá, mert tényleg mûködik és lényegesen olcsóbb és mobilabb mint a gépi fóliázás. Olyan helyen is használhatod ahol nincs gépi fóliázás. Nekem maximálisan bevált.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kézipoggyászban folyadékot egyáltalán nem lehet felvinni? És ennivalót? De feladandóba lehet inni, meg ennivalót vinni?

4

Személyi igazolvány készitésnél kb. hány nap alatt kapom kézhez a személyimet?

4

Melyik európai nagyvárosba lehet a legolcsóbban utazni fapados járattal?

2

Budapestsről van fapados repülőjárat Írországba, Dublinba?

8

Üdv! Azt nem tudja esetleg valaki, hogy van-e valamiféle korlátozás a repülőn (konkrétan Magyar o. ->Nagy Britannia) kivihető készpénz mennyiségére?

1

Mit vigyek magammal Horvátországba?

A személyin , ruhákon és az alap dolgokon kívül. Van olyan dolog ami feltétlenül kell? Amúgy 1 hétre megyünk.

2

Kiskorú unokahúgommal repülővel utazunk együtt, kell -e valamilyen nyilatkozat arról, hogy én vagyok a kísérője?

Hollandiába fogunk utazni és én kísérem vissza a gyereket, de nem egy id?ben vettük meg a jegyet, így nem tudtuk megadni, hogy együtt utazunk. Idefelé a légitársaság vigyázott a gyerekre, de most én megyek vissza vele.

2

Kézipoggyászban felvihetek a repülőre kekszet?

Az öcsém holnap repül Spanyolországba a Tarommal (de gondolom, kajával kapcsolatban nem igazán változik az egyes társaságoknál... a honlapjukon azt írja, hogy állati eredet? cuccot nem szabad felvinni, de ez elég ködös). Egyáltalán semmilyen kaját nem lehet felvinni az utastérbe magaddal vagy ilyen ropogtatnivalót (keksz) szabad és persze, el lehet fogyasztani?

4

Ryanair-nél a kézi poggyászba mehetnek az alábbi dolgok?

...egy üveg lekvár, egy zacskó száraz tészta, juharszirup... Pár itteni kaját vinnék kóstolóba, de csak kézi poggyászom lesz...

6

Mit tegyek? Nagy baj?

Július 30-án megyek Erdélybe.Az útlevelem viszont augusztus 2-án lejár.1 hétre megyek.Odafele még oké,de visszafele már lejárt.Hazaengednek?Mit tegyek?

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!