Találatok a következő kifejezésre: Ahoz hogy nyissak (7 db)

Mi kell ahoz, hogy nyissak budapesten egy falatozót?

Egy bizonyos gyorskajára lenne kihegyezve, valami olyasmi ami még nincs budapesten ezért biztos vagyok benne hogy nagy sikere lenne. El kell ehez végezni valamit? Milyen engedélyek kellenek? És kb. mennyi pénzt kell belefektetni minimálisan? Nem asztalos étterem, hanem csak egy 15-20 nm-es helységre gondoltam put it and go jelleggel.

Legjobb válasz: Ne hallgass az elõttem szólóra. Én 3 éve nyitottam (Pesten) egy étkezdét (80 nm!-es), 30-an le tudnak ülni. Nagyon szépen, igényesen berendeztem (fõleg használt, de nagyon jó cuccokat vettem a konyhára), a vendégtérben is szép bútorok vannak. Én kihoztam bõ 1 millióból. Bár rengeteg utána járás volt, de én nem sajnáltam az idõt meg a benzint (ami max 40e Ft plusz volt), de egy olyan hatalmas, 4 rózsás tûzhelyet, ami a metro-ban 3-400e Ft, én találtam a neten 60.000-ért, és lealkudtam 30-ra! Igaz, 2-szer át kellett festeni, de ez kb 3000 Ft-be került, meg pár óra festegetésbe. ...És szerintem ez megért 300ezer forint különbözetet!!! Bezárt a hely és szabadulni akartak mindentõl. 1000-ért vettem lábasokat, 100 Ft-ért merõkanalakat... stb. Szóval sok olyan hirdetés van a neten, ahol bezárt büfék, éttermek mielõbb látni akarnak egy kis pénzt, vagy rájuk szállt az apeh és inkább apró pénzért, de eladnak mindent, csak ne a hatóság vigye el ("ingyen"). Én java részt így rendeztem be és senki nem mondaná meg, hogy nem vadi új asztalokat vettem 20.000-ért, hanem 5000-be volt darabja (nagyon masszív, 6 személyesek ráadásul). Szóval aki leleményes, az berendezi ennyibõl, aki csak az üzletig tud elmenni és rámutatni arra mit szállítsanak neki házhoz, az meg a sokszorosából. Szóval ennél kevesebbel számolhatsz bõven, mivel nem beülõs helyet akarsz. Engedély sok kell, de mivel nem értesz hozzá, egy vendéglátó üzletvezetõit mindenképp végezz el OKJ-n (kb fél év). Vagy csak úgy tudod üzemeltetni, ha felveszel valakit, akinek van szakirányú végzettsége. De ha õ kilép például, akkor addig BE KELL ZÁRNOD, amíg nincs megfelelõ végzettségû új dolgozód (üzletvezetõ)! Engedély sok kell,elõbb ennek járj utána. Suliban egyébként azt is megtanítják. De szerintem áruval, berendezéssel 1 millióból bõven kihozod, ha ügyes vagy!! HA van kérdésed, írj nyugodtan. hétvégén tudok fõleg válaszolni, mert az üzlettel foglalkozom egész héten reggeltõl estig. Üdv, Ancsics

Ne hallgass az elõttem szólóra. Én 3 éve nyitottam (Pesten) egy étkezdét (80 nm!-es), 30-an le tudnak ülni. Nagyon szépen, igényesen berendeztem (fõleg használt, de nagyon jó cuccokat vettem a konyhára), a vendégtérben is szép bútorok vannak. Én kihoztam bõ 1 millióból. Bár rengeteg utána járás volt, de én nem sajnáltam az idõt meg a benzint (ami max 40e Ft plusz volt), de egy olyan hatalmas, 4 rózsás tûzhelyet, ami a metro-ban 3-400e Ft, én találtam a neten 60.000-ért, és lealkudtam 30-ra! Igaz, 2-szer át kellett festeni, de ez kb 3000 Ft-be került, meg pár óra festegetésbe. ...És szerintem ez megért 300ezer forint különbözetet!!! Bezárt a hely és szabadulni akartak mindentõl. 1000-ért vettem lábasokat, 100 Ft-ért merõkanalakat... stb. Szóval sok olyan hirdetés van a neten, ahol bezárt büfék, éttermek mielõbb látni akarnak egy kis pénzt, vagy rájuk szállt az apeh és inkább apró pénzért, de eladnak mindent, csak ne a hatóság vigye el ("ingyen"). Én java részt így rendeztem be és senki nem mondaná meg, hogy nem vadi új asztalokat vettem 20.000-ért, hanem 5000-be volt darabja (nagyon masszív, 6 személyesek ráadásul). Szóval aki leleményes, az berendezi ennyibõl, aki csak az üzletig tud elmenni és rámutatni arra mit szállítsanak neki házhoz, az meg a sokszorosából. Szóval ennél kevesebbel számolhatsz bõven, mivel nem beülõs helyet akarsz. Engedély sok kell, de mivel nem értesz hozzá, egy vendéglátó üzletvezetõit mindenképp végezz el OKJ-n (kb fél év). Vagy csak úgy tudod üzemeltetni, ha felveszel valakit, akinek van szakirányú végzettsége. De ha õ kilép például, akkor addig BE KELL ZÁRNOD, amíg nincs megfelelõ végzettségû új dolgozód (üzletvezetõ)! Engedély sok kell, elõbb ennek járj utána. Suliban egyébként azt is megtanítják. De szerintem áruval, berendezéssel 1 millióból bõven kihozod, ha ügyes vagy!! HA van kérdésed, írj nyugodtan. hétvégén tudok fõleg válaszolni, mert az üzlettel foglalkozom egész héten reggeltõl estig. Üdv, Ancsics

Milyen tudás kell ahoz, hogy zálogházat nyissak?

a pénzügyi rész érdekel.

Legjobb válasz: AHHOZ hogy zálogházat mûködtess nem sok minden kell. 1. Pénzügyi tapasztalat 2. nemesfémek ismerete (fõleg) 3 rengeteg pénz. Talán a legfontosabb a 3-as számú

AHHOZ hogy zálogházat mûködtess nem sok minden kell. 1. Pénzügyi tapasztalat 2. nemesfémek ismerete (fõleg) 3 rengeteg pénz. Talán a legfontosabb a 3-as számú
Igazából a tudás a leglényegtelenebb. Ha rengeteg pénzed van, csak azt kell tudnod melyik fém mennyit ér (nem árt egy jó kapcsolat aki jó áron átveszi tõled a rád maradt nemesfémeket). Kiírod az ajtóra, hogy milyen kamattal nyújtasz kölcsönt, és várod az ügyfeleket. Miután ez beindult, csak adminisztrálsz. Látod a papíron, hogy a saját pénzed hogyan növekszik napról napra, és nem kell izgulnod, hogy nem kapod vissza, mert ott a fedezetként leadott ékszer amit te jobb áron tovább tudsz adni, mint amennyi pénzed az ékszer tulajdonosánál van. Na ehhez nem sok ész kell szerintem. Akinek sok pénze van, termelõdik és csak egyre több lesz. A szegények meg, akik leadják az értékeiket kölcsön reményében, sokat buknak, de más lehetõség híján a zálogház még mindig jó pillanatnyi megoldás nekik. Sajnos így mûködik ez. Úgyhogy, ha azért gondolkozol a zálogházban, mert van tõkét, feltétlenül nyiss egyet, mert nagyon jó befektetés. Ha a tudás érdekel, talán a bankok, és a tõzsde mûködésérõl informálódj
Az utóbbi idõben megszigorították a zálogház nyitás feltételeit Magyarországon, tehát elindítani sem egyszerû.Valamint ha nincs sok 10 millió forintod akkor kell egy pénzintézet aki mögéd áll és finanszírozza a kölcsönöket, amibõl nyilván neki is kell a haszon egy része.Mivel a kormány szabályozza THM-et ezért ma már nem hoz akkora hasznot a zaci mint régen, fõleg pénzintézettel.Valamint gondolj bele hogyha majd nyitsz egy zacit akkor nem fognak egybõl megrohamozni az emberek, valamint versenyezned kell az adott település zálogházaival.Ja és a bankot rettentõ nehéz találni:(.

Ahoz hogy szépségszalont nyissak mi kell?

Vagyis felkéne fogadni valakit ahoz hogy majd a papirokat csinálja, vagy én is csinálhato? És akkor kell valamilyen sulit végezzek, vagy ez hogy megy? És úgy kb. mennyibe kerülne egy szalon megnyitása?

Legjobb válasz: Ahhoz hogy szépségszalonod legyen, kell szakmádnak lennie. Lehetsz fodrász, kozmetikus, manikûrös. Társulhatsz másokkal, pl. te kozmetikus, másik csaj fodrász, harmadik manikûrös, és akkor hárman szerveztek egy szalont. Amúgy ha keresel egy jó könyvelõt, az segít a vállalkozás beindításában.

Ahhoz hogy szépségszalonod legyen, kell szakmádnak lennie. Lehetsz fodrász, kozmetikus, manikûrös. Társulhatsz másokkal, pl. te kozmetikus, másik csaj fodrász, harmadik manikûrös, és akkor hárman szerveztek egy szalont. Amúgy ha keresel egy jó könyvelõt, az segít a vállalkozás beindításában.


Mi kell ahoz, hogy valaki zara boltot nyisson magyarországon?

Körülbelül mennyi pénz kell hozzá?

Legjobb válasz: Nem kell hozzá kapcsolat... :D Franchise üzlet az üzlet.. ha van elég pénzed hozzá, és a franchise adó gazda rábólint, akkor nyithat.

Nem kell hozzá kapcsolat... :D Franchise üzlet az üzlet.. ha van elég pénzed hozzá, és a franchise adó gazda rábólint, akkor nyithat.
A Zaránál nem tudom, de a Mango-nál kb 500ezer euró kell legalább egy üzlet nyitásához, és legalább 300 m2-es üzlethelység , egy olyan városban, ahol legalább 80 ezren élnek.
Bpen és megyeszékhelyen nyitható!
A pénz még a legkevesebb. Kapcsolat nélkül ugyanis ez lehetetlen.
http://www.franchiseportal.hu/hirek-aktualitasok/atlagosan_n.. Ha tudsz angolul, akkor felkeresed a spanyolországi anyacéget és megkérdezed, hogy tudsz franchise partner lenni, ha nem, akkor menj be egy Zara üzletbe, és az üzletvezetõt kérdezd meg, kivel kell felvenni a kapcsolatot és hogy kell elindulni.
A pénz nem elég szerintem, a Zarának is kell valami biztosíték, hogy profi partnerekkel dolgozzon, ezért gondolom idõnként ellenõrzik az üzleteket, hogy jól mennek -e a dolgok.

Milyen engedélyek kellenek ahoz hogy saját üzletet nyissak?

Saját üzletet szeretnék nyitni.Saját készítésű pólókat,pulóvereket,cdket meg ilyen Punk,Rock dolgokat árulni benne.Na az üzletet garázsban működtetném.Milyen engedélyek kellenek ehez ?

Legjobb válasz: Alapban mûködõ vállalkozás (vagy egyéni vállalkozói igazolvány), önkormányzati + szakhatósági (Tûzoltóság, stb.) engedélyek. Ha nem saját tulajdonú a garázs, akkor a tulaj hozzájárulása, stb. A pontos helyi szabályozást kérdezd meg az önkormányzattól, vagy a jegyzõtõl.

Alapban mûködõ vállalkozás (vagy egyéni vállalkozói igazolvány), önkormányzati + szakhatósági (Tûzoltóság, stb.) engedélyek. Ha nem saját tulajdonú a garázs, akkor a tulaj hozzájárulása, stb. A pontos helyi szabályozást kérdezd meg az önkormányzattól, vagy a jegyzõtõl.

Mi kell ahoz hogy valaki Britanniába nyisson egy vállalkozást?

Kint szeretnék élni majd Angliában és én ilyen étterem vagy hasonló bizniszben gondolkozom. ezt meglehet valósítani ott kinn?

Legjobb válasz: Igen,meglehet.Ha van jó sok pénzed,ha megvan a rengeteg engedély.Ha a helyi önkormányzat rábólint,ha megvan a megfelelõ szakmai tudásod,ha megvan a munkavédelmi vizsgapapírjaid.Ha eleget tettél minden követelménynek amit elvárnak.. Lehet ugyanúgy üzletet kötni mint otthon..

Igen, meglehet.Ha van jó sok pénzed, ha megvan a rengeteg engedély.Ha a helyi önkormányzat rábólint, ha megvan a megfelelõ szakmai tudásod, ha megvan a munkavédelmi vizsgapapírjaid.Ha eleget tettél minden követelménynek amit elvárnak.. Lehet ugyanúgy üzletet kötni mint otthon..
kint azért az ilyen dolgok olajozottabban mennek, mint itthon
A kérdező hozzászólása: gyerekjáték ;) köszi
A kérdező hozzászólása: és megközelítõleg mennyi pénz szükséges hozzá? :)
Egy kisebb büfét, már néhány millióból meg tudsz nyitni. (Persze Forint helyett Font!) Azután persze semmi garancia nincsen arra, hogy pénzt is keresel vele, és nem mész csõdbe pár hónap alatt...

Mi kell ahoz, hogy kutyaiskolát nyissak?

És mennyibe kerülne havonta a fenntartása?

Legjobb válasz: hozzáértés

hozzáértés
22:33 Nem kell ez a nagyképû duma, a kérdezõ egy teljesen normálist kérdést tett fel, ha nem vagy képes normálisan válaszolni, akkor inkább ne is válaszolj!!! Szerintem kezdetnek csinálj egy kutyakiképzõ tanfolyamot: http://www.4tappancs.hu Aztán érdeklõdj valami terület után amit lehet bérelni, vagy megvenni: ez mindenhol változó, hogy mennyibe kerül! Utána majd eldöntöd, hogy megérné neked...
Egy sima suli tele ktyákkal.Elég drága.
Ha majd mesterkiképzõ leszel, visszatérhetünk a kérdésre.
07:27 vagyok Sajnos segéd ügyben nem tudok segíteni :( Esetleg 1 tipp: Keress segédképzõ tanfolyamot(neten) és vedd fel velük a kapcsolatot ott hátha tudnának neked segíteni , h a közeledben van-e olyan segéd (akár aki még most csinálja a tanfolyamot) aki segítene neked. Vagy látogass el egy örzõ-védõ versenyre és érdeklõdj ott.Ennél jobbat sajnos nem todok kitalálni :S
22:56-os vagyok. Én is írtam e-mailt a 4tappancsnak és ezt a választ kaptam: Kedves Érdeklõdõ ! A 4TAPPANCS KUTYAtréner oktatás helyszínei és idõpontjai, technikai és szervezési okokból eredõen megváltoztak. Mivel ez szinte egy idõbe esett a jelentkezési határidõvel, - többek kérésére lehetõvé tesszük, hogy az új idõbeosztás és gyakorlati helyszínek tudatában bekapcsolódhasson az idei oktatási programunkba. Amennyiben az elsõ 2 gyakorlati nap, Balatonalmádiban vagy Felsõõrsön történõ utólagos pótlására a 2010 június 12-13 idõpont megfelelõ lenne, akkor utólagosan is elfogadjuk a jelentkezést. ÚJ jelentkezési határidõ: 2010 május 30 (pénz és jelentkezési lap beérkezése!) A jelentkezési lap és a pénz beérkezését követõen azonnal küldjük az e-oktatási rendszerünkbe történõ bejelentkezéshez szükséges információkat, majd a regisztrációt követõen aktiváljuk a 'tanuló' szerepkört. A további információk a mellékletben. Üdvözlettel: 4TAPPANCS - TEAM Úgyhogy még tudsz jelentkezni!
A kérdező hozzászólása: 07:27: Nem tudnád megmondani, hogy honnan lehet õv. segédet keríteni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindkettõtök válaszát! 07:27: 6 éve kutyázom, de munka szinten csak 4 éve...
érdekes egyeseknek milyen nagy a bõr a képén. Mit gondol, a kostani mesterkiképzõk hogyan kezdték? Nálunk pl. nincs is jó kutyasuli, a vársoban van egy erõszakos nevelési módszert alkalmazó öv suli, oda be nem megyek a kutyámmal. Gondoltam rá, h a faluban van egy hatalmas bekerített rész, játszótérnek készült, de senki nem használja és lehetne kérvényezni h lehessen kutyasétáltató hely és akkor hetente megbeszélnénk fiatal kutyások h összejövünk és ami érdekel, azt fogjuk tanulni. pl. agility pályát csinálunk, vagy frizbizünk... igenis így kezdõdött egyszer mindenhol!
Budapesten vannak úgytudom tanfolyamok. Én azért valamire felhívnám majd a figyelmedet , ha elkezdenél megnyitni 1 kutyasulit , akkor azért arra számolj h nem biztos h beindul.Nálunk szerencsére sikerült beindítani , pedig eleinte csak 4-en voltunk + a kiképzõ.Most ott tartunk h 14-16 kutya is összejön 1 alkalommal :) Nem tudom h miket szeretnél tanítani , de gondoltam még leírom h 1 akadály pálya olyan 300-500e Ft ba kerül , + ha van rá igény akkor örzõ-védõre is kell keríteni egy segédet. Am mennyi ideje kutyázol ?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a NORMÁLIS választ! 22:33: Nem hiszem, hogy mindenki aki kutyaiskolát nyitott, rögtön mesterkiképzõként kezdte!És tudom mirõl beszélek!Ahova járok a kutyáimmal kutyaiskolába, a kiképzõ aranykoszorús mesterkiképzõ, és õ se úgy kezdte! Az utolsónak: Fõleg neked köszönöm a választ, hiszen te tudtál egyedül normális választ adni! Igen, a tanfolyamra én is gondoltam, csak nem nagyon találtam semmit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!