Találatok a következő kifejezésre: Ahol a és (4239 db)

48, 367 cm2
De nyilván neked nem az eredmény, hanem a levezetés kell, ami viszont elég hosszú és egy kisebb ábra sem árt hozzá.
A kérdező hozzászólása: Én úgy próbáltam kiszámolni, hogy elõször kiszámoltam héron képlettel a kis háromszög területét, az lett : 17, 49 majd utána betettem a képletbe T=a*m/2 tehát, 17, 49=8, 5*m/2 így a m=4, 11 , és utána a trapét terület képletével számoltam, és 17+8* 4, 11 /2 és így nekem 51, 375 jött ki a területre. valamit elrontottam?

Van olyan esti gimnázium ahol 1-2 év alatt lehet leérettségizni? Most 10. -es vagyok, szeretnék átmenni másik suliba ahol a 11. -12. -ik évfolyam össze van vonva! Így már csak egy évem lenne! Vagy ha tudtok oldalt ahol tájékozódni lehet, az is jó!

Legjobb válasz: Lehetsz magántanuló is, és akár egyetlen év alatt elvégezheted mind a négy gimnáziumi osztályt. Osztályvizsgákat kell tenned, aztán már érettségizhetsz is. Amúgy hová sietsz ilyen nagyon?

Lehetsz magántanuló is, és akár egyetlen év alatt elvégezheted mind a négy gimnáziumi osztályt. Osztályvizsgákat kell tenned, aztán már érettségizhetsz is. Amúgy hová sietsz ilyen nagyon?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, hát szerintem egy év alatt négy évet...kicsit húzós lenne!Azért "sietek" mert már bõven túl vagyok a kamaszkoron(30 leszek)és még fõsulira is szeretnék menni!
Úgy tudom, hogy a Zöld Kakas nevû iskolkolában(alternatív suli, vannak idõsebbek is) a 11. osztály elvégzése mellett járhatsz szombatonként EGYÉNI TANRENDÛ oktatásra, ahol a 12-es tananyagot sajátíthatod el.Tehát hétköznap rendesen a suli normál részére jársz, szombaton pedig végezheted a 12-et, s ebbõl küldön vizsgákat kell tenned.
-d
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, utána nézek a Zöld Kakas-nak!
Szia én úgy tudom a TIT-nél is van ilyen, bár nem tudom a közeledben van e ilyen.

Valaki ajánlana olyan pornó oldalt ahol a videókban magyarul beszélnek? Jah és ingyen meg lehet nézni mind neten.

Legjobb válasz: En csinaltam magamrol egyet ahol epp verem es magyarul elvezkedem. Kell? Elkuldjem? 21f

En csinaltam magamrol egyet ahol epp verem es magyarul elvezkedem. Kell? Elkuldjem? 21f
Keresgélj, elvétve akad
szió, neten vannak fenn különbözõ oldalak, szerintem ott hirdesd meg, pl facen is vannak ilyen csoportok.
A kérdező hozzászólása: köszi:)

Írnátok nekem egy olyan oldalt, ahol a létezõ összes redoxi és sav-bázis reakció megtalálható?

Az se baj, ha noncs ott az összes.

Legjobb válasz: Szóval akkor te egy olyan oldalt keresel, ahol fel van tüntetve az összes redoxi egyenlet, de nem kell ,hogy az összes fel legyen tüntetve? Hajjajj. Különben többmillió ilyen egyenlet van. Nem fogsz ilyen oldalt találni.

Szóval akkor te egy olyan oldalt keresel, ahol fel van tüntetve az összes redoxi egyenlet, de nem kell , hogy az összes fel legyen tüntetve? Hajjajj. Különben többmillió ilyen egyenlet van. Nem fogsz ilyen oldalt találni.
A kérdező hozzászólása: Több millió? Egy nátrium-hexafluoro-aluminát egyenlete írnál nekem?
Az nem egyenlet, hanem egy komplex vegyület, ismert nevén kriolit. Na3AlF6
A kérdező hozzászólása: Tudom, de én arra gondoltam, hogy egy olyan egyenletet írj amibe benne van.
kecskeméten biztosan van! :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Szegeden, is, ...ha megvan a létszám, akkor inditanak, ugy tudom.
A kérdező hozzászólása: szegedi egyetemen?...engem olyan okj érdekelne ami egyetemen van.
Szia, igen Szegeden is indul, a GYTK-n.Férjem is ott végzett, 2 éve.Akkor még 1 év volt.

A pontosan felettünk látszó csillag abban az irányban van-e, ahol van? És miért?

Legjobb válasz: Talán fuss neki még egyszer az alábbi részletnek: "abban az irányban van-e, ahol van?". Így nincs értelme. Az, hogy hol látod... Nos, az már más kérdés. Ha pontosan magad fölött látod, akkor a Föld légkörébõl származó fénytörést nem kell számításba venned, mert a csillagról érkezõ fénysugár iránya nem változik meg. Viszont fennáll a lehetõsége annak, hogy egy másik objektum gravitációs tere elhajlítja a fénysugarat, tehát nem pont ott látod a csillagot, ahol valóban van. Ha nem 90°-ban látod a csillagot, akkor a légkör is megtöri a fényt és máshol látod a csillagot, mint ahol valójában van. Ezt elsõ közelítésben egy plánparalel lemezzel, a Snellius-Descartes törvény felhasználásával tudod modellezni.

Talán fuss neki még egyszer az alábbi részletnek: "abban az irányban van-e, ahol van?". Így nincs értelme. Az, hogy hol látod... Nos, az már más kérdés. Ha pontosan magad fölött látod, akkor a Föld légkörébõl származó fénytörést nem kell számításba venned, mert a csillagról érkezõ fénysugár iránya nem változik meg. Viszont fennáll a lehetõsége annak, hogy egy másik objektum gravitációs tere elhajlítja a fénysugarat, tehát nem pont ott látod a csillagot, ahol valóban van. Ha nem 90°-ban látod a csillagot, akkor a légkör is megtöri a fényt és máshol látod a csillagot, mint ahol valójában van. Ezt elsõ közelítésben egy plánparalel lemezzel, a Snellius-Descartes törvény felhasználásával tudod modellezni.
Ott volt akkor amikor elindult a fénye felénk. A távolságától függ, hogy azóta mennyit mozdult el. Sok olyan csillagot "látunk" amelyek évezredek óta nem léteznek, de a fényük csak most ért ide.
Abban, mert ott szülte meg az univerzum.
Abban az irányban van, amerre van. Ez evidens. Gondolom azt akartad kérdezni, hogy abban az irányban van-e, amerre látjuk. Ez nem feltétlenül igaz. Sõt, többnyire nem, mivel a fénye megtörik a légkörön. De a angy távolság miatt a különbség elhanyagolható, így nem észlelnéd a különbséget a fennálló helyzet és aközött, ha egyenesen érkezne a fénye. Az ötödik lovas
És senki nem említette, de bizonyos esetekben a csillagok sajátmozgásából adódó eltérés miatt is máshol van, mint ahol "látszik" Ha nem is túl sok a távolság amit megtesz a csillag az alatt az idõ alatt, amíg annak fénye ideér, de az könnyen belátható, hogy akár komoly eltérés is lehet már pár év elteltével is. A kérdésre válaszolva tehát, a levegõ fénytörése miatt, a köztünk esetleg fellelhetõ tömeggel rendelkezõ testek gravitációja miatt, és a fény korlátos sebességébõl adódóan egyetlen dolog bizonyos csupán; hogy a megfigyelt csillag nem ott van ahol látszik (és bár elképzelhetõ, hogy a hatások egymást kompenzálják, így elméletileg elképzelhetõ olyan "felállás", hogy pont ott van, ahol látszik, de ennek a valószínûsége nagyon kicsi) ... maci
Nem feltétlenül, a fényre is hat a gravitáció, így a nagyobb csillagok, ködök, galaxisok , stb., eltéríthetik annak útját!
A kérdező hozzászólása: Ténleg kösz!
"Kösz! Én csak annyit tudok hogy a válasz nem. De nem értem hogy miért?" Pedig már elmagyarázták. Fénytörés. Egyrészt a közeghatár miatt, másrészt amiatt, amit már említettek, hogy más testek (pl. bolygók) is meghajlítják a fényt. Bár ha pont a fejed fölött van, akkor csak az utóbbi érvényesül. Illetve az is igaz, hogy azt a pillanatot látod, ami akkor volt, amikor elindult a fény, ami akár több milliárd éve is lehetett, tehát az se biztos, hogy az a csillag létezik még, de a fénye még úton van. Az ötödik lovas
"De hát én köztem és a csillag között más közeg van és olyan ami más sûrûségû?" Parancsolsz? Közted és a csillag között két különbözõ közeg van. A világûr ás a Föld légköre. És mivel a Föld légköre sûrûbb, mint a világûr, ezért a két közeg határán megtörik a fény. Bár ha 90°-ban érkezik, akkor tényleg nem. Ezt elszúrtam. :D Az ötödik lovas
A kérdező hozzászólása: Kösz! Én csak annyit tudok hogy a válasz nem. De nem értem hogy miért?
A kérdező hozzászólása: Hát ez egy egyszerûnek látszó nyolcadikos fizikakérdés. A fénytörésnek van köze hozzá. De hát én köztem és a csillag között más közeg van és olyan ami más sûrûségû?
Most nézem, a második válaszoló említette, elnézést tõle ... :) maci

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!