Találatok a következő kifejezésre: Ahogy nő baba, úgy (2 db)

Az újszülöttkori torticollis-t masszírozás, torna nélkül kinövi a baba vagy mindenképpen szükséges a torna? Hallottam már azt is, hogy nem kell vele foglalkozni, ahogy nő a baba, egyre aktívabb úgy a "ferdeség" is helyrejön. Vélemények?

Legjobb válasz: Ezt találtam Neked: Gyógyítás - általános tennivalók: Veleszületett - Fizikális terápia. Mag kell nyújtani a rövid nyakizmokat. A passzív nyújtás és a nyak helyzetének megfelelõ beállítása. A nyaki izmok sebészeti bemetszésére lehet szükség még az iskolás kor elõtt, ha a többi gyógymód sikertelen volt. Szóval szerintem mindenképp érdemes tornáztatni. De nem sok olyan felnõttet láttam, akinek a feje az egyik oldalra billen és anno szerintem nem tornáztattak, valószínûleg ki is növik.

Ezt találtam Neked: Gyógyítás - általános tennivalók: Veleszületett - Fizikális terápia. Mag kell nyújtani a rövid nyakizmokat. A passzív nyújtás és a nyak helyzetének megfelelõ beállítása. A nyaki izmok sebészeti bemetszésére lehet szükség még az iskolás kor elõtt, ha a többi gyógymód sikertelen volt. Szóval szerintem mindenképp érdemes tornáztatni. De nem sok olyan felnõttet láttam, akinek a feje az egyik oldalra billen és anno szerintem nem tornáztattak, valószínûleg ki is növik.
A kérdező hozzászólása: Ugyanez a véleményem nekem is. A szüleim is mondták, hogy az õ idejükben nem voltak ilyen jellegû vizsgálatok mint manapság és mégsincs semmi bajuk. Nem arról van szó, hogy lusta szülõ vagyok, és nem akarom tornásztatni, hanem annyira sír a torna közben, hogy sokszor alig kap levegõt, és belilul a feje. Nagyon sajnálom szegényt, sokszor úgy gondolom, hogy többet ártok, mint használok. :( Köszi a választ.
A 4 és fél hónapos kisfiamnál torticollis gyanúja merült fel, és a gyerekorvos szerint nincs szükség sem tornára sem maszírozásra, mert idõvel kinövi. Én mégis kértem beutalót, hogy vizsgálják ki, nehogy késõbb mégis probléma legyen.
Az én kisfiam nagyon ferdén tartotta a fejét, sõt, nem is volt hajlandó csak egyik oldalon aludni, és ha fent volt csak arra fordult, úgyhogy én elhordtam 3 hetes korától gyógytornára(barátnõm ezzel foglalkozik) és 6 hónapos lett, mire elmúlt. Nem tudom mi lett volna enélkül. Én viszont ismerek olyat, aki ferdén tartja a fejét, és már bõven felnõtt.
Borzalmas, amikor a torna közben sír a gyerek, iszonyat.Én együtt sírtam vele.Most négy és fél hónapos, 2 hónapos kora óta naponta 3-4X tornáztattuk és két hetente vittük Dévényes gyógytornászhoz. A héten voltunk a neurológián kontrollon, ahol a neonatológus azt mondta, gratulál, kitornáztattuk a gyerek problémáját. Én azt mondom, nagyon nehéz, de ki kell bírni azt az üvöltést.

Ahogy nő a baba, úgy eszik egyre többet? Eljön az idő amikor már nem elég csak az egyik mellből szopiztatni?

Legjobb válasz: Kislányom 6 hónapos és néha 2-bõl szopizik, DE azért, mert már nagyon beállt a kereslet kínálat. A tej SOHA nem csökken magától...

Kislányom 6 hónapos és néha 2-bõl szopizik, DE azért, mert már nagyon beállt a kereslet kínálat. A tej SOHA nem csökken magától...
Ahogyan nõ a baba és ahogyan változik az igénye, ha igény szerint szopizhat, a tejtermelés igazodik a baba igényeihez. Egyátalán nem számít hogy egy vagy két mellbõl eszik. Én is hol csak egybõl, hol mindkettõbõl szoptatok, ahogyan a három és fél hónapos babám kéri.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, megnyugtattatok. Az én babám is 3, 5 hónapos :-)
Az én lányom 5 hetes és már 2 hete van, hogy mind a kettõbõl eszik, mert nem elég neki az egyik. Szerintem elõbb vagy utóbb nem lesz neki elég az egyik cici, de azt úgy is észre veszed, mert éhes marad és nyûgössebb lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!