Találatok a következő kifejezésre: Ahogy nő baba, (7 db)

Ahogy a baba nő, egyre erősebb?

eddig a baba mozgását nagyon enyhén éreztem tényleg csak ilyen buborék szer?en.most már amikor hasba rug az fáj. ugye attól van hogy n? a lába. tudom hülye kérdés,de mindent?l frászt kapok.els? baba. a pici most 23 hetes. a válaszokat el?re is köszi

Legjobb válasz: Szia.Èn 25hetes terhes vagyok.ez az´érzés teljesen normális.Egyre nagyobb lessz,és erösebb.Nekem nem fa´jdalmas a baba mozga´sa,csak ritka´n kellemetlen,ha a hójagomat megnyomja.Èn sokszor inka´bb elmosolyodok,mikor "kígyó"szerü mozga´st csinál.Nekem is elsö baba.Ne idegeskedj,minden rendben.

Szia.Èn 25hetes terhes vagyok.ez az´érzés teljesen normális.Egyre nagyobb lessz, és erösebb.Nekem nem fa´jdalmas a baba mozga´sa, csak ritka´n kellemetlen, ha a hójagomat megnyomja.Èn sokszor inka´bb elmosolyodok, mikor "kígyó"szerü mozga´st csinál.Nekem is elsö baba.Ne idegeskedj, minden rendben.
szia, A babád egyre jobban tölti ki a méhedet, kevesebb lesz a helye és ezáltal sokkal határozottabban fogod érezni a mozgásait. Ne aggodj azon, hogy õ mikor és mit csinál odaben, élvezd ki minden pillanatát a kis mozgásoknak. Sok örömet kívánok a babához.
z egyik az az hogy nol a kicsi a másik pedig az hogy erosodnek a csontjai es azert erzed erosebnek a rugasokat ...

Ahogy nő a baba, rövidül a szopi idő?

4 hetesen 40 percig szopott kb a babám, most 6 hetes, és ez az id? 30 percre rövidült. Ez ugye normális?

Legjobb válasz: Persze! Ahogy nõ nõ a szája is, fejlõdik a szopási technikája is, erõsödnek a kis arcizmai is. Nincs semmi gond.

Persze! Ahogy nõ nõ a szája is, fejlõdik a szopási technikája is, erõsödnek a kis arcizmai is. Nincs semmi gond.
Igen, lehetséges. Ügyesedik õ is, te is.
Persze, teljesen normális. Az én lányom 3 hós, kb. 10 perc alatt betermeli az adagját :-D
A fiam 2 hetesen fél óra alatt lakott jól, aztán úgy 2, 5-3 hónapos volt, mikor már elég volt kb negyed óra is, most 6 hónapos 5 perc alatt letudja a kajálást. Nincs ideje enni. :) )
Igen. Nekünk már 5-5 percre rövidült, õ 4 hónapos. De ha gondjaid vannak a tejmennyiséggel, akkor ajánlott egy picit tovább erõltetni késõbb is. (20-20 perre is akár)

Az újszülöttkori torticollis-t masszírozás, torna nélkül kinövi a baba vagy mindenképpen szükséges a torna? Hallottam már azt is, hogy nem kell vele foglalkozni, ahogy nő a baba, egyre aktívabb úgy a "ferdeség" is helyrejön. Vélemények?

Legjobb válasz: Ezt találtam Neked: Gyógyítás - általános tennivalók: Veleszületett - Fizikális terápia. Mag kell nyújtani a rövid nyakizmokat. A passzív nyújtás és a nyak helyzetének megfelelõ beállítása. A nyaki izmok sebészeti bemetszésére lehet szükség még az iskolás kor elõtt, ha a többi gyógymód sikertelen volt. Szóval szerintem mindenképp érdemes tornáztatni. De nem sok olyan felnõttet láttam, akinek a feje az egyik oldalra billen és anno szerintem nem tornáztattak, valószínûleg ki is növik.

Ezt találtam Neked: Gyógyítás - általános tennivalók: Veleszületett - Fizikális terápia. Mag kell nyújtani a rövid nyakizmokat. A passzív nyújtás és a nyak helyzetének megfelelõ beállítása. A nyaki izmok sebészeti bemetszésére lehet szükség még az iskolás kor elõtt, ha a többi gyógymód sikertelen volt. Szóval szerintem mindenképp érdemes tornáztatni. De nem sok olyan felnõttet láttam, akinek a feje az egyik oldalra billen és anno szerintem nem tornáztattak, valószínûleg ki is növik.
A kérdező hozzászólása: Ugyanez a véleményem nekem is. A szüleim is mondták, hogy az õ idejükben nem voltak ilyen jellegû vizsgálatok mint manapság és mégsincs semmi bajuk. Nem arról van szó, hogy lusta szülõ vagyok, és nem akarom tornásztatni, hanem annyira sír a torna közben, hogy sokszor alig kap levegõt, és belilul a feje. Nagyon sajnálom szegényt, sokszor úgy gondolom, hogy többet ártok, mint használok. :( Köszi a választ.
A 4 és fél hónapos kisfiamnál torticollis gyanúja merült fel, és a gyerekorvos szerint nincs szükség sem tornára sem maszírozásra, mert idõvel kinövi. Én mégis kértem beutalót, hogy vizsgálják ki, nehogy késõbb mégis probléma legyen.
Az én kisfiam nagyon ferdén tartotta a fejét, sõt, nem is volt hajlandó csak egyik oldalon aludni, és ha fent volt csak arra fordult, úgyhogy én elhordtam 3 hetes korától gyógytornára(barátnõm ezzel foglalkozik) és 6 hónapos lett, mire elmúlt. Nem tudom mi lett volna enélkül. Én viszont ismerek olyat, aki ferdén tartja a fejét, és már bõven felnõtt.
Borzalmas, amikor a torna közben sír a gyerek, iszonyat.Én együtt sírtam vele.Most négy és fél hónapos, 2 hónapos kora óta naponta 3-4X tornáztattuk és két hetente vittük Dévényes gyógytornászhoz. A héten voltunk a neurológián kontrollon, ahol a neonatológus azt mondta, gratulál, kitornáztattuk a gyerek problémáját. Én azt mondom, nagyon nehéz, de ki kell bírni azt az üvöltést.

Észrevettétek, hogy ahogy nő a baba, máshogy mocorog?

Nekem úgy t?nik, hogy finomabbak a mozgásai, nincsenek annyira hirtelen mozdulatai és inkább helyezkedni szokott, mint hirtelen rugdosni. 27 hetes

Legjobb válasz: Nekem is feltûnt, hogy az utóbbi két hétben nem úgy, nem olyan erõteljesen, és nem is annyit mocorog. Vagy legalábbis én nem érzem csak? És olyankor kétségbe tudok esni, hogy valami baj lehet. 29 hetes km

Nekem is feltûnt, hogy az utóbbi két hétben nem úgy, nem olyan erõteljesen, és nem is annyit mocorog. Vagy legalábbis én nem érzem csak? És olyankor kétségbe tudok esni, hogy valami baj lehet. 29 hetes km
A kérdező hozzászólása: Mi vasárnap voltunk 4D-n, biztos látta volna a doki, ha valami nem úgy lenne, ahogy kellene, méretei, mozgása jó. Én arra gondoltam, hogy ahogy nagyobb, vastagabb, ezért érezzük másként a mozgását.
Hasonlókat tapasztalok, mint Te. Nekem se rugdos nagyon, hanem inkább lassan helyezkedik, sokszor ki is dudorodik egyik másik oldalon is. Kiváncsi vagyok, milyen lesz késõbb, amikor nem lesz ennyi hely odabent:-) (27. hetes mami)

Hová esznek a beleink, ahogy nő a baba? 18 hetes km

Legjobb válasz: :DDDD Ez nagyon aranyos volt.:)) Nem tûnnek el,csak összébb szorulnak. Amikor az ikreim megszülettek-azért volt érdekes,mert õk nagyobb helyet foglalnak el-,rögtön szülés után amikor a homokzsákot a hasamra tették,majdnem rosszul lettem a látványtól,szabályos kráter volt a hasamban,rémisztõ látvány volt.Szerencsére gyorsan visszarendezõdött.:)

:DDDD Ez nagyon aranyos volt.:) ) Nem tûnnek el, csak összébb szorulnak. Amikor az ikreim megszülettek-azért volt érdekes, mert õk nagyobb helyet foglalnak el-, rögtön szülés után amikor a homokzsákot a hasamra tették, majdnem rosszul lettem a látványtól, szabályos kráter volt a hasamban, rémisztõ látvány volt.Szerencsére gyorsan visszarendezõdött.:)
A kérdező hozzászólása: Bocs, elírtam, Lesznek:-)
Szia! Én a terhes abc-könyvemben láttam egy képet. Minden belsõ szerv feltolódik a bordák alá, a máj, a belek, a gyomor.... minden. Én ha ülök, nekem nagyon nyomja az egész az alsó bordáimat. A baba mindent jóval feljebb tól!

Ahogy nő a baba, úgy eszik egyre többet? Eljön az idő amikor már nem elég csak az egyik mellből szopiztatni?

Legjobb válasz: Kislányom 6 hónapos és néha 2-bõl szopizik, DE azért, mert már nagyon beállt a kereslet kínálat. A tej SOHA nem csökken magától...

Kislányom 6 hónapos és néha 2-bõl szopizik, DE azért, mert már nagyon beállt a kereslet kínálat. A tej SOHA nem csökken magától...
Ahogyan nõ a baba és ahogyan változik az igénye, ha igény szerint szopizhat, a tejtermelés igazodik a baba igényeihez. Egyátalán nem számít hogy egy vagy két mellbõl eszik. Én is hol csak egybõl, hol mindkettõbõl szoptatok, ahogyan a három és fél hónapos babám kéri.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, megnyugtattatok. Az én babám is 3, 5 hónapos :-)
Az én lányom 5 hetes és már 2 hete van, hogy mind a kettõbõl eszik, mert nem elég neki az egyik. Szerintem elõbb vagy utóbb nem lesz neki elég az egyik cici, de azt úgy is észre veszed, mert éhes marad és nyûgössebb lesz.

5 hetes vagyok, viszont nem kell gyakran járnom pisilni. Azt olvastam ez is egy terhességi tünet, ahogy nő a baba nyomja a hugyhólyagom. Gáz, ha ez a tünetem nincs meg?

Legjobb válasz: Nem gáz,majd fogja nyomni hidd el:-)Nyugodj meg, a tünetek (nagyon sok van)általánosak, van akinél a nagy része nem is jeletkezik.Gratulálok a pocaklakódhoz!

Nem gáz, majd fogja nyomni hidd el:-)Nyugodj meg, a tünetek (nagyon sok van)általánosak, van akinél a nagy része nem is jeletkezik.Gratulálok a pocaklakódhoz!
Nem baj, késõbb biztos nálad is jelentkezik. Most még nagyon pici a babád.
Semmi baj, mindenkinél más tünetek vannak meg, és más tünetek nem jönnek elõ...Lezz még elég bajod.-)
Mázlista! Én a 6. hétben vagyok, és már két hete fél óránként szaladok pisilni. Este a legdurvább, akkor szinte folyamatosan ülhetnék a WC-n. De lehet hogy nálad ez késõbb fog jelentkezni. Ha meg nem, akkor tényleg örülj! Gratulálok a babához!
Nyugi! Nekem cak a harmadik trimeszter elején kezdett nyomódni a hólyagom, és akkor kezdtem pisilni járni kb 20 percenként. Addig nem volt ilyen problémám. Most persze visszasírom azokat az idõket. Így elindulni valahová... hááát... Kicsit vicces is, de ne aggódj, neked is lejön ez az idõ. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!