Találatok a következő kifejezésre: Ahogy közeledik szülés (4 db)

Ahogy közeledik a szülés egyre inkább meggyűlölöm a férfiakat, azt hogy olyan felsőbbrendűnek képzelik magukat, a világ urainak, pedig nem kell olyasmin átesniük, mint a szülés. Normális ez?

F?leg az olyanokat rühellem akik semmibe veszik a párjukat, úgy beszélnek velük, mint a kutyával vagy még meg is verik ?ket...persze a saját páromat imádom, de az összes többi pasit nagyon utálom. Egyedül vagyok ezzel?

Legjobb válasz: En is imadom a promat,de a keresztfiam apjat legszivesebben lelonem!Ossz az eszt,h ezt kell meg azt kell a felesege is ki van akadva teljesen tole,mert a csajszi is babat var es neki is varial...pont ugy csinal mintha o lett volna terhes a sraccal....tenyleg csaka jomodorom ami vissza fogott mar sokszor...de mondtam is a ferjemnek meg a csajszinak h ne haragudjon en tobbet nem megyek mikor otthol lesz!Mindenki ugy neveli ("eteti")a gyereket elso pillanattol kezdve ahogy o akarja.Massal nem nagyon van bajon csak az ilyen okos tojasokkal!

En is imadom a promat, de a keresztfiam apjat legszivesebben lelonem!Ossz az eszt, h ezt kell meg azt kell a felesege is ki van akadva teljesen tole, mert a csajszi is babat var es neki is varial...pont ugy csinal mintha o lett volna terhes a sraccal....tenyleg csaka jomodorom ami vissza fogott mar sokszor...de mondtam is a ferjemnek meg a csajszinak h ne haragudjon en tobbet nem megyek mikor otthol lesz!Mindenki ugy neveli ("eteti")a gyereket elso pillanattol kezdve ahogy o akarja.Massal nem nagyon van bajon csak az ilyen okos tojasokkal!
A kérdező hozzászólása: nekem számomra teljesen idegen (család által ismert) pasik szólnak be, hogy na mi van, beindult a dinnye-szezon? a hasamra célozva, meg unokatesóim szólnak be, hogy milyen nagydarab lettem, hogy nézek ki... de igazán az olyan pökhendi pasik akasztanak ki, akiknek olyan egyszerû az élet, az asszony mos-fõz-takarít, meg gyereket szül-nevel és mégsem elég jók. A legszebb meg aki megcsalja a párját amig az kisbabát vár... meg tudnám õket ölni!
Szia! Értem az érzéseidet. Nekem is az utóbbi két hétben jöttelk fel ezek a gondolatok. Most vagyok a tizennyolcadik héten. Nekem a férjemmel van gondom, pedig nagyon rendes, csak az idegesít nagyon-nagyon, hogy egy picikét több figyelemre lenne igényem. Pedig az elején meg is beszéltük, hogy most egy nehéz idõszakunk van(anyagilag stb....), de mégsem gondoltam, hogy ennyire nem érzékeli a jelzéseimet. Eléggé kiábrándult vagyok.Remélem jobbra fordulnak az érzéseim! Szerintem bizonyos dolgokat csak a nõk egymás között tudnak megbeszélni. Ezért jó ez a fórum is!! Fel a fejjel, boldog babázást!
Szia! Én nem utálom a pasikat. Persze mindenhol akadnak bunkók, én is összefutottam már néhánnyal. A párom kedves és figyelmes velem, pedig gyakran fáradt, és anyagi gondjaink is vannak. Õ egy érzõ és értelmes ember, ezért választottam õt. Lehet hogy nagyon szerencsés vagyok, de a környezetemben jelenleg nem tudnék egy olyan férfit sem említeni aki durván beszélne, vagy bánna egy nõvel. Szóval szerintem a te párodon kívül is van még sok rendes pasi, és néhány rossz tapasztalat után még ne írd le õket.
A kérdező hozzászólása: nem arról van szó, hogy az ismerõseim közül mindenki kõbunkó. Csak ha ránézek egy pasira, akár egy idegenre az utcán rögtön eszembe jut, hogy mennyire el vannak telve maguktól, hogy õk milyen csodálatosak, milyen ügyesek és csak õk képesek megszerelni a csöpögõ csapot és mi nõk nem lennénk sehol nélkülük. Én vagyok az akinek át kell élnie a szülés és a gyermekágy fájdalmait, mégsem gondolom magamról, hogy én lennék a legtökéletesebb lény a földön. Szóval ez csak nem fair, persze nem õk tehetnek róla, hogy így alakult, de visszavehetnének az arcból...

A második szülés előtt pár nappal volt bennetek félelem? Ahogy közeledik a szülés időpontja, annál jobban félek - tudatában annak mi vár rám.

Legjobb válasz: Én még az 5.-nél is így vagyok:) Olyan ez, mint a vizsgadrukk. Totál para, aztán amikor elõtted a tesztlap, lenyugszol.

Én még az 5.-nél is így vagyok:) Olyan ez, mint a vizsgadrukk. Totál para, aztán amikor elõtted a tesztlap, lenyugszol.
Persze és nem is kicsi. Ráadásul az elsõ szülés sem volt sima ügy, ami szülés utáni dolgokat illeti(erõs vérzés..), abban reménykedtem a másodiknál nem lesz. De lett, sõt még durvább, vért is kaptam. Nagyon szerettem volna mát túl lenni rajta.
Én is nagyon félek, elvileg még 2hét... De az elsõ szülésem olyan iszonyú volt, hogy én akkor azt mondtam nekem nem lesz több gyerekem. Ennek ellenére itt vagyok, és reménykedem, hogy sokkal, de sokkal könnyebb lesz. Mindenki azt mondja, a második könnyebb, hát így legyen. Te mikorra várod?
Épp elkezdtem volna azon gondolkodni, hogy nem egy leányálom, ami elõtt állok, de nem volt idõm ezen aggódni, mert mentem is szülni.. 38+1 hetesen. :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Június 13-ra vagyok kiírva...
Én júni 30-ra várom, és én is félek, pedig 2. baba. Hiába szültem, talán pont azért, mert tudom mivel kell szembenézni, de bízok benne, hogy sokkal könnyebb lesz, vagy legalábbis hasonló (3 óra volt az elsõ).
Ne féljetek, mert az nem tesz jót sem nektek, sem a babának! Én nem féltem- bár az elsõ szülésem sem volt nehéz, de sikerült lelkileg jól felkészülnöm a második szülésre, és vártam, és arra koncentráltam hogy mindjárt túleszek rajta, ügyes leszek én is és a baba is. Így is lett, 40percet töltöttünk a szülõszobán!! Könnyû szülést kivánok mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Lélekben és "fejben" nagyon készülök, hogy minden jól menjen.

Miert kopnak le a baratnok ahogy kozeledik a szules idopontja?

Legjobb válasz: Mert hiába hívnak el bulizni, vagy strandolni, vagy discoba, már nem mész el! Nem érdekli õket a baba, a terhesség, más életet élnek, amiben te már nem tudsz részt venni mint elõtte! Nálam is így volt, majd mikor már 2 éves lett a lányom, nem szoptattam, nem kellett neki külön koszt, a férjem is elboldogúlt vele, felkerestem a régi barátokat, elmentünk buliba, hétvégére, addig csak nagy ritkán beszéltünk, akkor Is én hívtam õket! Most már minden a régi, hívnak, mert nem Mondok Nemet! De viszont lettek a játszótérrõl új barátnõk, akikkel lehetett babás programokat szervezni!

Szia! Sajnos ez sokszor így van. Én minden barátomat keresem, de õk nem keresnek engem.Nem beszéltem nekik a terhes témákról, csak ha rákérdeztek, válaszoltam, és amíg még tudtam mentem velük mindenfele. Viszont kórházba kerültem és azóta, bár már hazajöttem, nem mehetek sehová. Hiába keresem a barátokat, õk nem keresnek, látogatni végképp nem jönnek át. Akkor voltam jó, mikor én mentem mindenkihez, be lehetett velem rúgni. Nekem is nagyon rosszul esik, különösen a "legjobb barátomtól"(fiú szóval nem lehet terhességi irigység) aki mindig számíthatott rám, a világ végére elmentem érte, de õ még a leveleimre se válaszol :( Ez van sajnos. Pedig nem hisztiztem senkinek, nem beszéltem a babáról, csak ha kérdeztek, és még azért se szóltam, ha cigiztek mellettem vagy bármi más. Mégis. Remélem azért majd lesznek anyukák, akikkel tudok majd beszélgetni, mert így magányos vagyok nagyon. 31hkm
Mert hiába hívnak el bulizni, vagy strandolni, vagy discoba, már nem mész el! Nem érdekli õket a baba, a terhesség, más életet élnek, amiben te már nem tudsz részt venni mint elõtte! Nálam is így volt, majd mikor már 2 éves lett a lányom, nem szoptattam, nem kellett neki külön koszt, a férjem is elboldogúlt vele, felkerestem a régi barátokat, elmentünk buliba, hétvégére, addig csak nagy ritkán beszéltünk, akkor Is én hívtam õket! Most már minden a régi, hívnak, mert nem Mondok Nemet! De viszont lettek a játszótérrõl új barátnõk, akikkel lehetett babás programokat szervezni!
Ez egy nagyon jó kérdés... Én 20éves vagyok és nyár van, így a legtöbb barátnõm bulizik, dolgozik, pasizik én meg nem igazán tudnék velük menni. A terhességem elején még nagyon lelkesedtek, folyton érdeklõdtek most meg semmi... De akik azért mert nyár van meg Balcsi meg buli nem érnek rám, azokra késõbb sem lesz szükségem, én így döntöttem. Hogy ne kelljen egyenként írnom mindenkinek, kiakartam írni közösségi oldalra mikor megszületik hogy minden rendben stb, pedig amúgy nem posztolgatok soha, de az ilyen "barátoknak" semmi közül hozzá. Felõlem irogathatnak majd hogy mivan, majd ha összefutunk az utcán véletlenül a kisfiammal akkor látják hogy megvagyunk, nem válaszolok nekik. Mert én sokszor azt a választ kaptam hogy nem érnek rá ilyen olyan okok miatt aztán összefutottam velük hogy épp másik (nem terhes) barátnõjükkel sétálnak a városban... 33hkm
Gondolom megelégelték a kedves stílusodat. Nekem a terhesség alatt vagy az volt a bajom, hogy állandóan hívtak, vagy az, hogy nem. Kismama hormonok:) Mivel nagyon túlhordtam, a legvégén inkább mindenkinek körbeszóltunk, hogy ha valami van, jelentkezünk, mert akkor már halálra idegesített a folytonos telefoncsörgés. Nekem kellett az utolsó pár napban a nyugalom, nem bántam, hogy nem keresnek.
Azért, hogy ne kelljen babalátogatóba menni, ezáltal ajándékot venni.. gondolom én :)
Nekem rengeteg olyan barátom van, aki a terhességem óta 2 szót sem beszélt velem. Passz, h ez miért van, de nem kis bunkóság az biztos. Aki igazi barátom volt, az jött a kórházba, jött haza látogatni, a terhességem alatt is kérdezték h h vagyunk, mi a helyzet.
Szerintem irigység is van a dologban. Amióta babás vagyok sokkal kevesebbet keres az, akivel eddig szoros volt a kapcsolat, de õ meg nem tud teherbe esni. Gondolom rosszul esik neki az, hogy én kisbabát várok, és õ meg nem! Nekem meg az esik rosszul, hogy õ ilyen. :( Úgy, hogy neki már van egy gyereke, és tisztában van azzal, hogy volt már egy vetélésem, ami miatt majdnem idegösszeomlást kaptam. :( Furcsák az emberek.
Mert aki teherbe esik majd szül, az elvárja hogy onnantól mindenki õt hívja, keresse, de õ a világ minden kincséért fel sem venné a telefont. Sem nekem, sem a többi barátnõmnek nem volt ebbõl gondunk, továbbra is KÖLCSÖNÖSEN kerestük egymást.
Engem se keresnek a régi "barátok" így terhesen, biztos már nem izgi hogy már nem lehet úgy bulizni, mint régen. Viszont tisztelet a kivételnek, ilyenkor mutatkozik meg, hogy ki az igaz barát. Szerencsére aki a legjobb barátnõm, az terhesség ellenére is érdeklõdik felõlem, és eljön néha látogatóba, kár, hogy országhatárok választanak el bennünket egymástól. 33hkm
Mióta teherbe estem már én sem vagyok partyarc, más dolgok kerültek nálam elõtérbe. Egy csomóan irigyek, sõt gyûlölnek, amiért nekem sikerült és nekik nem... Sajnos ilyen világban élünk...
Én meg azt hittem egyedül vagyok ezzel. Én is ebben a szituban vagyok, mivel ha én nem hívom a barátnõimet õk fel nem vennék a telefont. Valóban irigység lehet a dologban. Másra igazából nem tudok én sem gondolni. :( 22hkm
Én fordítva tudnám kérdezni!:( Nekem volt egy barátnõm, akivel 13 év barátság után szétváltak útjaink egy pasi miatt... 5 év után ismét elkezdtünk beszélgetni, amikor teherbe esett a pasitól, aki miatt megszakadt a barátságunk. Végig beszélgettünk és találkoztunk, amíg terhes volt és együtt örültünk, amikor megszületett a baba. Nagyon örültem neki és még a pasival is beszélgettem annak ellenére, hogy továbbra is utálom. Bár én felköltöztem már régen Pestre és õ mindig vidéken lakik, de akárhányszor hazamentem, mindig meglátogattam õket és mindig vittem ajándékot neki is és a gyereknek is. Most lesz egy éves a gyerek és most már ott tartunk, hogy ha én nem keresem, akkor eszébe sem jutok, de most már arra sem válaszol, ha én írok neki. Azt aláírom, hogy biztos sok dolog van a gyerek körül, de hogy havonta egyszer sem tud írni nekem, úgy, hogy közben tölt fel képeket meg kommentálja mások képét facebookon... Hát én meg ezt nem tudom mire vélni!:(
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat!

Egyfolytában a babán, az ő dolgain (hogy minden rendben legyen) agyalok, más is van így ahogy közeledik a szülés?

31 hetes kismama vagyok, és már nagyon várom hogy megszülessen a gyermekem, de egyfolytában agyalok, hogy meg van-e minden neki, mit kellene még beszerezni, mibe fogom öltöztetni, milyen gyógyszerek legyenek otthon, milyen papírok kellenek még stb. éjszakáim is gyakran álmatlanok mert egyfolytában jár az agyam! Hogy tudnám magam leállítani egy kicsit? Ha beszereznék már mindent akkor megnyugodnék?

Legjobb válasz: A gyermek megszületésével örök élere szóló aggódást is vállalunk. Mindig lesz min törni a fejet. Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond, tartja a mondás és ez így is van. Szerintem most a legfontosabb számodra a pihenés, ne agyalj még felesleges dolgokon. Ne problémázz semmin, használd ki még az idõt, sétálj nagyokat, menj moziba, mert utána már nehezen tudsz menni!

A gyermek megszületésével örök élere szóló aggódást is vállalunk. Mindig lesz min törni a fejet. Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond, tartja a mondás és ez így is van. Szerintem most a legfontosabb számodra a pihenés, ne agyalj még felesleges dolgokon. Ne problémázz semmin, használd ki még az idõt, sétálj nagyokat, menj moziba, mert utána már nehezen tudsz menni!
Szia, En 36 hetes vagyok, meg nem szultem, de sztem. az elottem levonek igaza van .:) Viszont, ha mar nagyjabol mindened meglenne kevesebbet izgulnal. En ugy csinaltam h. minden heten vettem valamit, es minden heten probaltam elintezni valamit. Igy megnyugodtam, mert megvolt a terv :) . Mostmar a szules miatt izgulok, vagyis varom h. mar babazhassak, es kicsit bevallom neked, mar ujra szeretnek mozogni, mint regen, nem ugy mint egy pingvin :) . x Szep terhesseget neked, es konnyu szulest!
30 hetes vagyok, de ezzekkel a dolgokkal én is így vagyok, pedig már a 2.baba.A babának ami kellett mindent megvettem , ami még- vagy már az elõzõekben nem volt.Majd nekem kell még megvenni a szüléshez a kórházi cuccokat, meg egy-két apróságot.Egyébként babucim kis ügyeske, mert már "rendesen" elhelyezkedett.Eddig kb. 8 kg-t híztam, fáradékony vagyok, meg a derekam fáj, de ennél nagyobb bajunk ne legyen.Az izgalom meg mindenkibe benne van, ez így a természetes, pedig látod én már ezen túlesatem és mégis.Akkor meg abban a pillanatban /szüléskor/minden megy a maga rendjében mint a karikacsapás, szóval ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, az a baj hogy maximalista vagyok, és ez pont nem jó a gyerekekkel kapcsolatban! Igyekszem megnyugodni, és hagyni egy kicsit a dolgokat! Mindenkinek nagyon boldog babázást, és könnyû szép szülést kívánok!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!