Találatok a következő kifejezésre: Ahogy közeledik nagy (4 db)

Lehet, hogy rosszul csinálom? Már 1 hete elkezdtem a 6 hónapos babámnak almát adni, de nem nagyon eszi. Ahogy közeledek felé a kanállal, összeszorítja a száját és elfordítja a fejét.

mi lehet az oka? napi 4x kap anyatejet és 1x tápot.

Legjobb válasz: Ne erõltesd lehet,hogy nem szereti az almát.Kínáld mással. Nagyon finom babagyümölcsöket desszerteket lehet kapni.Aztán majd ha jön a gyümiszezon akkor lehet válogatni köztük.Adj neki 1x fõzeléket is,hátha az tetszene neki.6 hós babának már szüksége lesz más táplálékra is az anyatejen kívül.Kezd el fokozatosan a hozzátáplálást.

Ne erõltesd lehet, hogy nem szereti az almát.Kínáld mással. Nagyon finom babagyümölcsöket desszerteket lehet kapni.Aztán majd ha jön a gyümiszezon akkor lehet válogatni köztük.Adj neki 1x fõzeléket is, hátha az tetszene neki.6 hós babának már szüksége lesz más táplálékra is az anyatejen kívül.Kezd el fokozatosan a hozzátáplálást.
Lehet, hogy érzi rajtad a bizonytalanságot.Az én fiam a nagymamitól nem fogadott el semmit, mert a mami úgy volt vele, hogy "mindegy", hogy eszi vagy nem.Vagy próbálj mást kóstoltatni, hátha magával az almával van baja.
És a levét? Azt szereti, esetleg add azt csak pár napig. De lehet vagy nem jött el az õ ideje vagy nem is fogja szeretni, lányom sem rajong az almáért, csak tejpépben eszi meg, önmagában nem kell neki. Meg édes legyen az alma, mert attól is függhet, az elsõ kóstolás.
Az én babámnak se tetszett 6 hósan a hozzátáplálás, most 8 hósan már alakul :) Ne erõltesd, nehogy megutálja az evést. Felügyelet mellett adj neki egy cikk almát, az enyém azt szívesen rágcsálta, míg az almalét és almapürét nem volt hajlandó enni.

Ahogy közeledik a nagy idő egyre kevésbé igénylem az alvást. Végülis szeretnék aludni, de nem tudok és reggel fáradtan kelek, de nem tudok visszaaludni. Mennyire viseli meg a szervezetemet? Mégis jobb lenne megpróbálnom többet aludni?

37-38 hetes kismama

Legjobb válasz: Én ugyan így voltam, az utolsó 3 hétben jó, ha éjszaka max. 4-5 órát aludtam. Mindig kiültem a géphez netezni, hogy a páromat ne ébresszem fel, és az az érdekes, hogy egyáltalán nem voltam fáradt. Azt olvastam errõl, hogy a szervezet így készíti fel magát a szülés utáni kialvatlan idõszakhoz. Sajnos nem lehet elõre kipihenni magad. Az én babám 2 és fél hónapos és mióta megszületett 6 óra alvás volt a rekord, amit "engedélyezett" számomra, de nem bánom, mert ránézek és elszáll minden fáradtság.

Én ugyan így voltam, az utolsó 3 hétben jó, ha éjszaka max. 4-5 órát aludtam. Mindig kiültem a géphez netezni, hogy a páromat ne ébresszem fel, és az az érdekes, hogy egyáltalán nem voltam fáradt. Azt olvastam errõl, hogy a szervezet így készíti fel magát a szülés utáni kialvatlan idõszakhoz. Sajnos nem lehet elõre kipihenni magad. Az én babám 2 és fél hónapos és mióta megszületett 6 óra alvás volt a rekord, amit "engedélyezett" számomra, de nem bánom, mert ránézek és elszáll minden fáradtság.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors és biztató választ. Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül és mégis túl lehet élni. Sõt talán ez a folyamat teljesen normális így.
Szia! Én rengeteget alszom még mindig.Azért már nincs meg az elsõ 1-2 hétben lévõ 15-16 óra alvás, de ha nincs meg a napi 10, akkor olyan vagyok, mint a mérgezett egér, és egész nap csak bágyadtan pislogok, de napközben aludni nem tudok.A pihenés nagyon fontos az utolsó idõszakban is, mégha a szervezet készülõdik is a szülésre. Amúgy babóka okozott nekem két álmatlan éjszakát, mert nem volt hajalndó nyugton alukálni, hanem rúgdosott egész éjjel. A szülés utáni nemalvásról meg annyit, hogy van négy kisebb testvérem, a legkisebbnél 15 évvel vagyok idõsebb, így már reális rálátásom van erre az éjszakai nemalvásra, és az elején egyszer ha felébredtek éjszakánként szopizni, ha front volt, akkor akár kétszer is.De amúgy végigaludták az éjszakát, és inkább nappal balhéztak.Szerintem babája válogatja, hogy mennyit hagy aludni.
Én a 39. hétben vagyok. És minden este már rettegek mikor sötétedni kezd, mert tudom, hogy jön az alvás ideje. A párom alszik a hálóban 8órát. Mig én a nappaliban max 4et, jövök megyek, fél óránkánt pisilek, nem tudok magammal mit kezdeni, már netezni is olvasni is unalmas...Nem vagy egyedül.
Ha ilyen egyértelmû jeleket ad, akkor ne habozz, valld be neki, hosszútávon úgysem lenne kedvezõ titkolnod, hogy mit érzel


mutasd meg a puncust
A kérdező hozzászólása: mondjuk nem pont ijenre gondoltam :p eggyelore meg nem szeretnek vele agyba bujni :p
Tudd meg mi érdekli, ha utána nézel és tudtok róla beszélgetni már nyert ügyed van.Ja, és legyél elengedve bõven humorral :)
A kérdező hozzászólása: koszi szèpen.:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!