Találatok a következő kifejezésre: Agresszivitás, játék féltékenység (1 db)

Agresszivitás, játék vagy féltékenység?

Barátommal élek fél éve és van egy Rotweiler-Német juhász keverék 7 éves kan kutyája (Alex). Eleinte még élt az anyukája a kutyának (de 3 hónappal ezel?tt elpusztult), akivel hamarabb összebarátkoztam mint az Alexal. Történt egyszer hogy séta közben az Alex lepisilte a lábszáramat (gondolta hogy oszlop vagyok?). Barátom szerint megjelölt. Egész jól összebarátkoztunk, igaz eleinte féltem t?le de az anyukája halála óta egész jó kapcsolatom lett vele, etettem, simogattam mindenféle félelem és probléma nélkül. Múlt héten egyik nap egyedül mentem be a lakásba és nem bántott, s?t örült nekem és várta hogy mikor ér haza a párom.

Legjobb válasz: Ez agresszivitás.Az hogy amikor a barátod hazajött és veled foglalkozott,azt nevezhetjük féltékenységnek.Még új avgy neki,és valószínüleg nem igazán ismert el téged.Nekünk fajtatiszta rotink van,bûbájos,a légynek sem ártana.A németjuhász már veszélyesebb...Ha be van zárva,akkor lehet hogy "megkergült".Sajnálom a babát...Puszy:Bea

Ez agresszivitás.Az hogy amikor a barátod hazajött és veled foglalkozott, azt nevezhetjük féltékenységnek.Még új avgy neki, és valószínüleg nem igazán ismert el téged.Nekünk fajtatiszta rotink van, bûbájos, a légynek sem ártana.A németjuhász már veszélyesebb...Ha be van zárva, akkor lehet hogy "megkergült".Sajnálom a babát...Puszy:Bea
azt nem írtad hogy ház vagy lakás? ha ház akkor kenelt kell neki építeni, ha lakás el vele. igazad van ha meg gyrek lenne még egy kisebbtöl is fßelteni kéne. lehet azért agressziv mert bent van, nagyon sok kutya utßalja a bezártságot.
Álltalába a német juhászok ilye kiszámithatatlanok, de ha már emberre is támad el vele......nekünk is volt igaz a szüleimnek és még kisgyerek koromba de ö is elöször csipkelödött majd komoly támadás lett a vége.az eredmény drasztikus lett vele szembe, golyot kapott.gyerek mellé nem ajálom egyáltalán ezt a fájtát.
A kérdező hozzászólása: Lakásba van bezárva egész nap, csak reggel és este viszi ki a párom õt sétálni. Már többször észrevettem hogy kapkodja a sarkamat lépés közben, de a barátom szerint csak játékból. A harapás viszont már nem volt játék szerintem.
Sajnos tényleg el kellene vinnie a párodnak, mert veszélyes a kutya, azért is, mert már most érzi, hogy félsz tõle, megijedtél, és ez a legveszélyesebb, talán mindig tartottál kicsit tõle, próbálgatta veled szemben mit lehet, hogy itt õ a fõnök. És hogyan lehet egy roti-német juhász keveréket lakásban tartani?? Ez nagyon nem jó ötlet. Még a kis bolognese kutyám is hülye a lakásban, és mikor hétvégén kertben van, ránk se hederít, játszik a többi állattal, boldog és békés, nyugodt. A roti-németjuhászra ez fokozottan igaz... Ja most esik le, egy lakásban lakott az anyakutya a kölykével? :( Azért pisilt le mert mostmár az õ "tulajdona" vagy, ez azért nem olyan jó jel. Kisbabát ne is tervezz addig míg a kutya ott van. Nagyon sajnálom mert biztos imádja õt a barátod. Akár el is költözhetnétek kertes házba, ha van lehetõségetek rá....
A kérdező hozzászólása: Igen, az anyukája is ott lakott vele együtt a lakásban... Sõt 2 évvel ezelõtt még az apukájuk is. 3-an voltak, de én már csak 2-õt ismertem. Választás elé állítottam a barátomat hogy vigye el a kutyát valahova vagy én megyek el. Nagyon félek hogy a kapcsolatunk rá fog menni erre a kutyás témára.:(
A kérdező hozzászólása: Megnyugtatásul közlöm, hogy a kutya nem lesz kivégezve, mert a barátom õt választotta! Nem hajlandó sem kutyapszichológushoz vinni, sem semmit nem hajlandó vele csinálni! Így tehát szakítottunk, mert ez a megoldás volt a könnyebb a barátom részérõl.:(


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az Immunovet ártana egy allergiás kutyának?

Az Immunovet egy immunerősítő ..... de az allergia nem az, mikor a szervezet túlzottan reagál egy allergénre? Hülyeséget beszélek, ha azt gondolom, hogy allergia esetében nem kéne erősíteni az immunrendszert?

1

Szerintetek az ivartalanítás költségét is fizeti a biztosító?

Van egy kan kutyusom idős már és meg van nagyobbodva a prosztatája ezért javasolta az állatorvos az ivartalanítást.
Valakinek volt már tapasztalata ezzel kapcsolatban?
Aegon kisállat biztosításom van.

4

Van egy nagy németjuhászom és nem kedveli kifejezetten az embereket, de inkább fél tőlük mert ha közel jön hátrál de amúgy ugat, mit tegyek hogy barátkozzon meg az emberrekkel?

De minket, a gazdáit nem ugatja.

6

Így jó lesz télre a kutyusomnak?

A kutyám nem jöhet be a házba...

Jövő hónapban lesz 3 éves a hím, alpesi tacskókopó állatom.
Télen hideg van, ezért így van megcsinálva a "háza".
Sima fából van összerakva, 10 cm szivacs van az alján, erre pedig
Rá lett szögezve (szépen) 1 szőnyeg darab. Olyan jó anyagból van az a szőnyeg, hogy nem tudja kikaparni.
Nos apa mondta, hogy a száraz levél melegíti a kutyákat.
Az nem baj, ha a kutyusom házába beleszórtam a száraz faleveleket?

Így tuti nem fog fázni? Jó ez így?

5

Hogyan kalkuláljam be a táp mellé a húst?

4 hónapos németjuhászom van, a Brit Prémium Junior táp mellé szeretnék neki adni egy kis húst is (csirke farhát). Hogyan kalkuláljam be a táp mellé? Naponta 3x kap enni összesen 30dkg tápot. Tehát egy etetés 10dkg.

3

Ha csak 10e ft om van egy hóban a kutya etetésére akkor ti mit ajánlanátok ami a legjobb lenne a kutyának és egy hónapig elég is a kaja?

17

Melyek azok a kutyafajták, amik a legjobban bírják az egyedüllétet?

Nagy kertes házban lakok a párommal,és nagyon szeretnék egy kutyát. Viszont, mivel mindketten dolgozunk, így csak este és hétvégén tudnánk vele foglalkozni.

Amit szeretnék: dán dog, pitbull, francia bulldog vagy mopsz.

Ezek közül melyiket ajánljátok,aki bírja az egész napos egyedüllétet? Elég nagy mozgástere lenne a kertben.

Esetleg tippek,hogy milyen kutya jöhetne még szóba?

Előre is köszönöm a segítséget! 24/L

33

A staffordomnak bevan dagadva a szája mit csinálljak vele?

1

Hol szoktatok kaját rendelni? Melyik van a legjobb árban?

Főleg Brit Care-t és hasonló árú/minőségű tápot keresek.

8

Miért remeg a kutyám?

1 éves kistestű pincsi keverék és tegnap este még semmi baja nem volt. Ma reggel meg remeg és semmihez sincs kedve.

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!