Találatok a következő kifejezésre: Agresszivitás, játék féltékenység (1 db)

Agresszivitás, játék vagy féltékenység?

Barátommal élek fél éve és van egy Rotweiler-Német juhász keverék 7 éves kan kutyája (Alex). Eleinte még élt az anyukája a kutyának (de 3 hónappal ezel?tt elpusztult), akivel hamarabb összebarátkoztam mint az Alexal. Történt egyszer hogy séta közben az Alex lepisilte a lábszáramat (gondolta hogy oszlop vagyok?). Barátom szerint megjelölt. Egész jól összebarátkoztunk, igaz eleinte féltem t?le de az anyukája halála óta egész jó kapcsolatom lett vele, etettem, simogattam mindenféle félelem és probléma nélkül. Múlt héten egyik nap egyedül mentem be a lakásba és nem bántott, s?t örült nekem és várta hogy mikor ér haza a párom.

Legjobb válasz: Ez agresszivitás.Az hogy amikor a barátod hazajött és veled foglalkozott,azt nevezhetjük féltékenységnek.Még új avgy neki,és valószínüleg nem igazán ismert el téged.Nekünk fajtatiszta rotink van,bûbájos,a légynek sem ártana.A németjuhász már veszélyesebb...Ha be van zárva,akkor lehet hogy "megkergült".Sajnálom a babát...Puszy:Bea

Ez agresszivitás.Az hogy amikor a barátod hazajött és veled foglalkozott, azt nevezhetjük féltékenységnek.Még új avgy neki, és valószínüleg nem igazán ismert el téged.Nekünk fajtatiszta rotink van, bûbájos, a légynek sem ártana.A németjuhász már veszélyesebb...Ha be van zárva, akkor lehet hogy "megkergült".Sajnálom a babát...Puszy:Bea
azt nem írtad hogy ház vagy lakás? ha ház akkor kenelt kell neki építeni, ha lakás el vele. igazad van ha meg gyrek lenne még egy kisebbtöl is fßelteni kéne. lehet azért agressziv mert bent van, nagyon sok kutya utßalja a bezártságot.
Álltalába a német juhászok ilye kiszámithatatlanok, de ha már emberre is támad el vele......nekünk is volt igaz a szüleimnek és még kisgyerek koromba de ö is elöször csipkelödött majd komoly támadás lett a vége.az eredmény drasztikus lett vele szembe, golyot kapott.gyerek mellé nem ajálom egyáltalán ezt a fájtát.
A kérdező hozzászólása: Lakásba van bezárva egész nap, csak reggel és este viszi ki a párom õt sétálni. Már többször észrevettem hogy kapkodja a sarkamat lépés közben, de a barátom szerint csak játékból. A harapás viszont már nem volt játék szerintem.
Sajnos tényleg el kellene vinnie a párodnak, mert veszélyes a kutya, azért is, mert már most érzi, hogy félsz tõle, megijedtél, és ez a legveszélyesebb, talán mindig tartottál kicsit tõle, próbálgatta veled szemben mit lehet, hogy itt õ a fõnök. És hogyan lehet egy roti-német juhász keveréket lakásban tartani?? Ez nagyon nem jó ötlet. Még a kis bolognese kutyám is hülye a lakásban, és mikor hétvégén kertben van, ránk se hederít, játszik a többi állattal, boldog és békés, nyugodt. A roti-németjuhászra ez fokozottan igaz... Ja most esik le, egy lakásban lakott az anyakutya a kölykével? :( Azért pisilt le mert mostmár az õ "tulajdona" vagy, ez azért nem olyan jó jel. Kisbabát ne is tervezz addig míg a kutya ott van. Nagyon sajnálom mert biztos imádja õt a barátod. Akár el is költözhetnétek kertes házba, ha van lehetõségetek rá....
A kérdező hozzászólása: Igen, az anyukája is ott lakott vele együtt a lakásban... Sõt 2 évvel ezelõtt még az apukájuk is. 3-an voltak, de én már csak 2-õt ismertem. Választás elé állítottam a barátomat hogy vigye el a kutyát valahova vagy én megyek el. Nagyon félek hogy a kapcsolatunk rá fog menni erre a kutyás témára.:(
A kérdező hozzászólása: Megnyugtatásul közlöm, hogy a kutya nem lesz kivégezve, mert a barátom õt választotta! Nem hajlandó sem kutyapszichológushoz vinni, sem semmit nem hajlandó vele csinálni! Így tehát szakítottunk, mert ez a megoldás volt a könnyebb a barátom részérõl.:(


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hol lehet feljelenteni a pénzéhes fajtamentőket?

Elérhetőségét kérnékszépen

18

Miért mindenki a kutyát védi? Az emberi élet pótolhatatlan! Ha egy kutya megtámad egy embert, azt miért védik?

Nagyon nem provokáció! Nem értem miért nem egyenlő minden élőlény! Miért? Tudtok magyarázatot adni?
Igen hülye vagyok! De akkor sem értem, miért védeni egy kutyát, és a nevelésre, körülményekre fogni, ha egy ember épségét veszélyezteti is, vagy veszélyeztette!

Amikor egy kutya megtámad egy embert, és mondjuk halálosan megsebzi, de ne menjünk messzire, elég ha csak összeharapdálja az ember karját, műteni kell, eltöri a csontot, megsérti az idegeket, és benne lesz a híradóba, jönnek a szakértők, nyilatkoznak kutyások, kutya trénerek:
"nem a kutya a hibás, a gazdája, nem nevelte jól stbstb." De kérem ez a kutya fizikailag bántott egy embert, teljesen mindegy, ki a felelős, ez a kutya veszélyes!
Lehet, hogy utána 10 évig egy pillangót sem bántana, de akkor is, egyszer megtámadott egy embert, annak bizony ki kell oltani az életét, hogy ne fordulhasson még egyszer elő! Vagy dugják be zárt helyre élete végéig, de gondolom az sem lenne jó!

Jönnek a dumával, hogy "nem ismerik a kutya jelzését, az csak védte magát!" ja, de mégis támadott!
Ha egy embert sarokba szorítanak, és védi magát, és megöl valakit, azt lesittelik, senki nem fogja sajnálni, de ha a kutya ilyet tesz, jön a "nem az Õ hibája rosszul nevelték!"
Ezt nem értem! Miért nem egyenlő minden élőlény?
Van a kutyának tudata? Tud gondolkodni? Magát irányítja? Nem egy robot, amit egy ember irányít? Akkor? Miért kell védeni?
Olvasam itt kérdést, nagyon régen, ne kérjetek linket, mert évekkel ez előtt volt, tuti nem tudom előkeresni! De hogy megtámadott valakit kutya aki kirohant a kertből, és az illető azt mondta, Õ innentől fogva késsel fog arra elmenni, és ha rátámad mégegyszer a kutya leszúrja! És egyből támadták szegény, hogy "mit képzelsz, nem a kutya a hibás, hogy mernéd megölni, azt hiszed jogod van leszúrni? Nem a kutya a hibás, "én téged szúrnálak le!"
Eszem megállt: Még a srác vagy csaj lett a hibás, mert arra sétált el, és megtámadta egy kutya, és félti az életét! És úgy van vele, hogy inkább Õ mint a kutya!

Komolyan most minek védeni egy állatot, aki már bebizonyította, hogy képes veszélyes lenni egy emberre?

43

"Ráncos" kutyafajták?

Sziasztok! Google-n már keresgéltem ilyen kutyafajtákat de nem nagyon találtam, pedig azt hittem sok ilyen kutyus létezik. :) Olyasmikre gondolok mint a Shar pei, de nem benyomott képűre mint a mopsz! Nyugi, szerintem nagyon aranyos fajta, csak őt nehéz lenne lerajzolni :D Köszi a válaszokat!

4

Tapasztalt kutyások. Kutyát tiltani tényleg dühösen kell?

Szóval van ez a blog felhobacsi.tumblr.com és az október 21.-i bejegyzésben azt írja a pasas hogy nekik úgy tnaítják az iskolában hogy a kutyát dühösen kell tiltani. Cesar Millan szerint viszont a kutyát nyugodt, de határozott hangnemben jó tiltani. Melyik módzser a jobb szerintetek?

25

Hogyan hat egy kutyára a nyugtató? Kezelhetem a kutyát nyugtatóval?

A szomszéd kutya idegbeteg, a szomszédnak már szóltam, hogy vigye kutyaiskolába, vagy legalább sétáltassa meg, de azt mondta ne üssem bele az orrom, ez az Õ dolga. A kutya láncon, de néha "sétáltatás" céljából havi 1-2x éjszakára elengedik. (éjszakára, kb 10 kor leveszik a láncát mikor haza jönnek, majd valamikor visszarakják) volt hogy mentem el reggel, és akkor is szabadon mászkált az udvaron. Ja, és kitud ugrani az utcéára. Még nem láttam senkit megtámadni, de ki-be ugrik amikor csak akar!

Próbáltam vele haverkodni, de ha a kerítés kö9zelébe megyek már morog, csorog a nyála, és hörgősen morog rám(kicsit félek is tőle német juhász kutya) olyan örült tekintete van.
Nem akarok itt jegyzőzni, meg állat védőzni! Azok mit csinálnának? Kijönnek, eldumálgatnak a gazdival, pereskednek, feljelentés, rendőrség, elaltatás! Na persze ennek is a kutya inná meg a levét! Ha nekem azt mondta a szomszéd, hogy ne üssem bele az orrom, majd megfog ilyedni egy jegyzőtől mi? ...
Azt találtam ki, hogy szépen adagolok neki nyugtatót, és akkor mindig nyugodt marad!
Embereket gyógyítanak így, kapnak kúrát, és egy idő után annyira hozzászokik a szervezet a nyugalomhoz, hogy már nem tud az ember idegbajos lenni!

Ezt akarom a kutyával is!
Hogyan reagál a kutya szervezete az ilyen kúrára? Nem lesz baja? Nem egy kilót adnék neki, csak kis mennyiségben, még kevesebbet is mint amennyi egy embernek való!

3

Tudtok olyan menhelyet (menhelyeket) mondani ahonnan 8-9 év múlva tudok venni két kutyát:egy briárd-németjuhász keveréket és egy kaukázusi-németjuhász keveréket?

15

Milyen erős harapása/szorítása van egy bullterriernek?

Köszönöm a válaszaitokat :)

Sziasztok!

10

Ez most hogy van?

Ha beviszem a kutyámat a városba sétálni, és ott végzi el a nagy dolgát, és a közelben nincsen ahová kidobhatnám végig kell cipelnem a városon? Vagy hogy? Csak elgondolkodtam ezen...

9

Folyik az orra a kutyámnak és tüsszög! Elkaphatta tőlem?

Két nagyon jó immunrendszerű,szívós,nagytestű kerti kutyám van,az évek során egyedül az ivartalanítás,a chip és a kötelező oltások során láttak orvost,betegek soha nem voltak.Tegnap vettem először észre,hogy egyiküknek folyik az orra,kis csepp van az orra hegyén és tüsszentett is párat...Gondoltam,csak felszívhatott valamit,ma viszont ugyanezt látom:taknyos és tüsszent néha-néha egyet.Múlt héten beteg voltam,alig voltam a kertben,létezik,hogy mégis tőlem kapta el...?Ma jön az állatorvos oltani,mert egyikük kimaradt a kutyaoltáskor,de nem tudom,így egyáltalán be lehet-e.Mit gondoltok,komoly lehet?

1

Lehet a kutyának szalonnabőrt adni?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!