Találatok a következő kifejezésre: Agresszivitás, játék féltékenység (1 db)

Agresszivitás, játék vagy féltékenység?

Barátommal élek fél éve és van egy Rotweiler-Német juhász keverék 7 éves kan kutyája (Alex). Eleinte még élt az anyukája a kutyának (de 3 hónappal ezel?tt elpusztult), akivel hamarabb összebarátkoztam mint az Alexal. Történt egyszer hogy séta közben az Alex lepisilte a lábszáramat (gondolta hogy oszlop vagyok?). Barátom szerint megjelölt. Egész jól összebarátkoztunk, igaz eleinte féltem t?le de az anyukája halála óta egész jó kapcsolatom lett vele, etettem, simogattam mindenféle félelem és probléma nélkül. Múlt héten egyik nap egyedül mentem be a lakásba és nem bántott, s?t örült nekem és várta hogy mikor ér haza a párom.

Legjobb válasz: Ez agresszivitás.Az hogy amikor a barátod hazajött és veled foglalkozott,azt nevezhetjük féltékenységnek.Még új avgy neki,és valószínüleg nem igazán ismert el téged.Nekünk fajtatiszta rotink van,bûbájos,a légynek sem ártana.A németjuhász már veszélyesebb...Ha be van zárva,akkor lehet hogy "megkergült".Sajnálom a babát...Puszy:Bea

Ez agresszivitás.Az hogy amikor a barátod hazajött és veled foglalkozott, azt nevezhetjük féltékenységnek.Még új avgy neki, és valószínüleg nem igazán ismert el téged.Nekünk fajtatiszta rotink van, bûbájos, a légynek sem ártana.A németjuhász már veszélyesebb...Ha be van zárva, akkor lehet hogy "megkergült".Sajnálom a babát...Puszy:Bea
azt nem írtad hogy ház vagy lakás? ha ház akkor kenelt kell neki építeni, ha lakás el vele. igazad van ha meg gyrek lenne még egy kisebbtöl is fßelteni kéne. lehet azért agressziv mert bent van, nagyon sok kutya utßalja a bezártságot.
Álltalába a német juhászok ilye kiszámithatatlanok, de ha már emberre is támad el vele......nekünk is volt igaz a szüleimnek és még kisgyerek koromba de ö is elöször csipkelödött majd komoly támadás lett a vége.az eredmény drasztikus lett vele szembe, golyot kapott.gyerek mellé nem ajálom egyáltalán ezt a fájtát.
A kérdező hozzászólása: Lakásba van bezárva egész nap, csak reggel és este viszi ki a párom õt sétálni. Már többször észrevettem hogy kapkodja a sarkamat lépés közben, de a barátom szerint csak játékból. A harapás viszont már nem volt játék szerintem.
Sajnos tényleg el kellene vinnie a párodnak, mert veszélyes a kutya, azért is, mert már most érzi, hogy félsz tõle, megijedtél, és ez a legveszélyesebb, talán mindig tartottál kicsit tõle, próbálgatta veled szemben mit lehet, hogy itt õ a fõnök. És hogyan lehet egy roti-német juhász keveréket lakásban tartani?? Ez nagyon nem jó ötlet. Még a kis bolognese kutyám is hülye a lakásban, és mikor hétvégén kertben van, ránk se hederít, játszik a többi állattal, boldog és békés, nyugodt. A roti-németjuhászra ez fokozottan igaz... Ja most esik le, egy lakásban lakott az anyakutya a kölykével? :( Azért pisilt le mert mostmár az õ "tulajdona" vagy, ez azért nem olyan jó jel. Kisbabát ne is tervezz addig míg a kutya ott van. Nagyon sajnálom mert biztos imádja õt a barátod. Akár el is költözhetnétek kertes házba, ha van lehetõségetek rá....
A kérdező hozzászólása: Igen, az anyukája is ott lakott vele együtt a lakásban... Sõt 2 évvel ezelõtt még az apukájuk is. 3-an voltak, de én már csak 2-õt ismertem. Választás elé állítottam a barátomat hogy vigye el a kutyát valahova vagy én megyek el. Nagyon félek hogy a kapcsolatunk rá fog menni erre a kutyás témára.:(
A kérdező hozzászólása: Megnyugtatásul közlöm, hogy a kutya nem lesz kivégezve, mert a barátom õt választotta! Nem hajlandó sem kutyapszichológushoz vinni, sem semmit nem hajlandó vele csinálni! Így tehát szakítottunk, mert ez a megoldás volt a könnyebb a barátom részérõl.:(


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A kutya ehet főtt csülök csontot?

3

Hol tudok most budapesten gallért venni a kutyára? Fressnapf? Vagy valami más? ötlet?

4

Hogyan kell idős kutyát gondozni?

Arra lennék kíváncsi, hogy egy idős kutyánál mire számíthat az ember. Miben más, mint egy fiatalabb? Táplálás, és séta téren tudom (gondolom senior táp, azt meg látom ha már nincs kedve/ereje sétálni), de mondjuk orvosi ellátásban, itthoni tevékenykedésben, összeszoktatásban más kutyákkal. Õk is lesznek szenilisek? Ezeken kívül még miben más mint egy felnőtt, vagy kölyök kutya? 7 éve van kutyánk, tehát semmilyen tapasztalatom nincs ezt illetően. Szívesen fogadok történeteket is.
Köszönöm a válaszokat!

2

Két napja ivartalanítottuk a szuka kutyánkat. A hüvelyéből váladék folyik. Nem sok és nagyon halvány színű, de nem vér. Mennyire normális ez?

Utána néztem az interneten, de ott nincs semmi. És mivel vasárnap van, az orvost sem tudjuk utolérni...

Köszönöm a válaszokat!

1

A lány kutyák szelídebbek mint a fiú kutyák?

Igazából ha én válaszolok számomra így van.
Volt fiú és lány kutyám is.
A fiú kutyám többször volt domináns velem, többször is kapott belém esetleg. Míg a lány kutya élete során egyszer sem.
Miért volt ez??

8

Hogyan oldjam meg hogy a kutya ne szana szét szarjon hanem egy helyre? .13 hónapos. (a régi gazdályánál is mindenhova szart) 1 napja van nálunk.

3

Szerinetetek a németjuhász jó választás lenne?

Tavasszal németjuhász kutyust kapok.Én eddig csak jókat hallottam erről a fajtáról.NOs, most nem tudom h mi lenne vele, mert nálunk az egész család munkahelyen van, vagy suliba. mennyit kéne neki mozogni?? az udvarunk nem túl nagy, napi mennyi idő mozgás kell nekii?? sportos vagyok, csak hát ott a tanulás is..

5

Póráz nélküli lábnál követés. Miért marad le?

Majdnem 8 hónapos kutyámmal rövid távon szoktuk gyakorolni a póráz nélküli sétát, vagyis szoros lábnál követést. Viszont ő ilyenkor szeret egy lépéssel mögöttem battyogni, ami nem is lenne baj, de én meg nem látom, mit csinál, nem-e áll meg felvenni valamit, vagy nem lát-e meg egy macskát, szóval nem tudom szemmel tartani. Próbáltam rávenni, hogy a lábam mellett jöjjön (ha pórázon van ez nem gond, mert megrántom), de egyelőre kevés sikerrel, valamiért mindig lemarad. :P Szerintetek hogyan magyarázzam el neki, hogy oké, hogy követő pozíciót vesz fel, de szeretném, ha a lábam mellett jönne?

3

Baja lehet a műtrágyától?

A kutyusom(utcamix, strapabíró) véletlenül olyan vizet ivott amiben volt valamennyi műtrágya. Lehet valami baja tőle?

4

Etet közületek DOG CHOW val? Az írjon már nekem privibe? ! Hol gyártják ezt a tápcsaládot helyileg, mivan ráírva küldjétek már el?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!